-
@pgs said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οκ με το κατά κεφαλήν, σε σημερινά USD.
Το 1981 ήταν 5380$
Το 2022 ήταν 20732$
Μεταβολή: +285,35%Τι σχέση έχει με το 26%;
Καμία.Εσύ αυτό που κάνεις είναι να μετράς την σχέση μεταξύ των δύο αριθμών. Εάν δεν υπολογίσεις σωστά, δεν μπορείς να πάρεις την μεταβολή των ποσοστών
-
Ναι συμφωνω, τώρα υπολόγισε την ποσοστιαία μεταβολή
-
Λαπ, αυτό που σε "κατηγορώ" καμιά φορά, η επιμονή σου, τελικά είναι και χάρισμα.
Χαρά στη υπομονή σου που τους απαντάς και προσπαθεις να συνεννοηθεις. -
Πολλοί μου το λένε αυτό. Και μου λένε τι κάθεσαι και μαλώνεις με τον καθένα. Η απάντηση μου είναι η εξής. Όταν ασχολούμαι σημαίνει ότι σέβομαι. Μπορεί να διαφωνω και να σχολιάζω άκομψα με χαρακτηρισμούς αλλά σέβομαι τον άλλον και αφιερώνω χρόνο από την καλοπέραση μου για να συζητήσω μαζί του.
Λοιπόν, εδώ έχει ένα δίκιο ο pgs. Θέλω και εγώ τα στοιχεία του γραφήματος. Έχει ένα λάθος ο pgs στον τρόπο υπολογισμού του ποσοστού μεταξύ δύο αριθμών αλλά και στο πώς να υπολογίζει τη μεταβολή αυτών αλλά τα στοιχεία είναι στοιχεία και πρέπει να διατυπωθούν.
Εχω μια υποψία ότι υπολογίζει gdp ppp και όχι κατακεφαλην.
Τα στοιχεία δεν είναι αρμοδιότητα του πηλιουριτη αλλά αυτού που τα παραθέτει στο site του. -
Ναι λάθος θα το έχει γράψει στην λεζάντα. Δεν μου βγαίνουν τα νούμερα διαισθητικά και εμένα.
-
Διαλέγουμε 1981-2021, αν διαλέγαμε 1977-2007 τι θα βλέπαμε ?
Οπως και αν διαλέγαμε 1949-1979...Αλλά είπαμε, Ψέματα, μεγαλύτερα ψέματα και στατιστικές...
-
Ρε σατυρε @piliourits επίτηδες τους αφήνεις να εκτίθενται έτσι;
Γιατί είσαι τόσο σκληρός;Το σχήμα πηγάζει από τα παρακάτω στοιχεία
σε σταθερές αποπληθωρισμενες τιμές δολαρίου 2005
Και εδώ το σχετικό λινκ όπου μπορείς να παίξεις με τα χρονικά διαστήματα και επιβεβαιώνει σε κάποιο βαθμό αυτό που έγραψε ο @cruiser , εγώ βρήκα το 1960 - 1986 να είμαστε στην πρώτη θέση αύξησης.
https://ourworldindata.org/grapher/gdp-per-capita-world-bank-constant-usd?tab=chart&stackMode=relative&time=1981..latest®ion=Europe&country=GBR~SWE~NOR~DNK~FIN~DEU~AUT~CHE~ITA~FRA~ESP~PRT~BEL~NLD~GRC~BGR~HRV~CYP~CZE~EST~OWID_EU27~ISL~HUN~IRL~LVA~MLT~LUX~LTU -
Ακριβώς αυτό λέω, ότι η επιλογή από τα 30 χρόνια, τα 15 να είναι τα χρόνια της κρίσης, την στιγμή που οι άλλοι πήγαιναν προς τα πάνω, μπορεί να είναι είτε απλά ανόητο, είτε απλά προβοκατόρικο...
Και επειδή ανόητο δεν είναι, οεδ...
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Διαλέγουμε 1981-2021, αν διαλέγαμε 1977-2007 τι θα βλέπαμε ?
Οπως και αν διαλέγαμε 1949-1979...Αλλά είπαμε, Ψέματα, μεγαλύτερα ψέματα και στατιστικές...
Τι θα βλεπαμε, για πες μας.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ρε σατυρε @piliourits επίτηδες τους αφήνεις να εκτίθενται έτσι;
Γιατί είσαι τόσο σκληρός;Το σχήμα πηγάζει από τα παρακάτω στοιχεία
σε σταθερές αποπληθωρισμενες τιμές δολαρίου 2005
Και εδώ το σχετικό λινκ όπου μπορείς να παίξεις με τα χρονικά διαστήματα και επιβεβαιώνει σε κάποιο βαθμό αυτό που έγραψε ο @cruiser , εγώ βρήκα το 1960 - 1986 να είμαστε στην πρώτη θέση αύξησης.
https://ourworldindata.org/grapher/gdp-per-capita-world-bank-constant-usd?tab=chart&stackMode=relative&time=1981..latest®ion=Europe&country=GBR~SWE~NOR~DNK~FIN~DEU~AUT~CHE~ITA~FRA~ESP~PRT~BEL~NLD~GRC~BGR~HRV~CYP~CZE~EST~OWID_EU27~ISL~HUN~IRL~LVA~MLT~LUX~LTUWell done. Τα βρήκες τα στοιχεία.
Λοιπον εχουμε το εξης:
1981:$14,960 2021: $18,908
Οπότε @pgs
18908-14960/14960=18907 και για να βρεις την μεταβολη που σου ειπα, (18907/14960) -1 *100=26%Στην ουσια ειναι μια μετρηση αγοραστικης δυναμης.
-
Ακριβώς αυτό λέω, ότι η επιλογή από τα 30 χρόνια, τα 15 να είναι τα χρόνια της κρίσης, την στιγμή που οι άλλοι πήγαιναν προς τα πάνω, μπορεί να είναι είτε απλά ανόητο, είτε απλά προβοκατόρικο...
Ετσι μετριουνται ρε συ οι αιωνες. Τι να μετραμε; πως ζουσε ο παππους σου ή πως ζουμε εμεις;
-
Κρούζερ, γύρω γύρω γινόταν της πουτ@νας από ανάπτυξη, και ΜΟΝΟ στην Ελλάδα είχαμε κρίση;
Εντάξει, βάλε εσύ ποιες χρονιές σε βολεύουν... εξήγησε ωραία κι επιστημονικά ο Λαπης ότι τις περιόδους ανάκαμψης από πόλεμο και καταστροφές είναι "τεράστιοι" οι ρυθμοί, αφού οτιδήποτε είναι πολλαπλάσιο του σχεδόν τίποτα...
Βαγκ, οι "μπαρμπάδες" με γνώμη για όλα, έχουν τόση πρεσβυωπία που δεν βλέπουν ούτε τα λινκ με τις πηγές, ή είναι απλά κομματική τύφλωση.
Σε κάθε περίπτωση, το πόσο θα κυλιόμαστε στη λάσπη με τα γουρούνια έχει κι ένα όριο, δεν θα απαντάμε σε κάθε βλακεία, επειδή η διαχείριση αποφάσισε να είναι απούσα και να αφήσουν κάποιους λυσσασμένους Νεοδημοκράτες να κάνουν το φόρουμ κουμάσι, ακόμη και με επιλεκτική παράβαση των δικών τους κανονισμών...
Και πριν είχαμε έντονες διαφωνίες και διαξιφισμους, αλλά ένα ελάχιστο επίπεδο υπήρχε, πλέον ο πάτος έχει χαθεί... -
Εντάξει ρε συ , και αυτοί καταλαβαίνουν νομίζω πως στο ίδιο καζάνι βράζουμε, είναι λίγο πιο κομματοποιημενοι , έχουν λογικά λύσει αρκετά προβλήματα στην ζωή τους και μπράβο τους φυσικά , τα βλέπουν λίγο από την δική τους πιο περιχαρακωμενη διάσταση.
Έρχονται όμως κάτι τέτοια στατιστικά που είναι σαν ανάστροφη σκαμπιλα ...
40 χρόνια , 2 γενιές ουσιαστικά και έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό , είναι απίστευτο.
Επειδή όμως τα νούμερα αυτά αφορούν κάποιο μέσο όρο , ενώ σε απόλυτες τιμές το ΑΕΠ έχει πολλαπλασιαστεί όλα αυτά τα χρόνια, κρύβει το ζήτημα τεράστιων ανισοτήτων που πλέον έχουν παγιωθεί και συνεχώς χειροτερεύουν απομακρύνοντας κάθε ελπίδα για βελτίωση της κατάστασης κατά την άποψη μου.
Και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για μια χώρα σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητα μας , δεν υπάρχει ανατροπής των πραγμάτων.
-
Εντάξει ρε συ , και αυτοί καταλαβαίνουν νομίζω πως στο ίδιο καζάνι βράζουμε, είναι λίγο πιο κομματοποιημενοι
Τι διπλωμάτης;;;
Ρε συ, πες τα χυμα και σταρατα.Τεσπα, αντε χαλαρωστε κσι οι νδκρατες και διαφοροι αριστεροι διαφορων αποχρώσεων. Το παλικαρι το αλλο, διακοπες πηγε; ε ρε τα φραγκα δεν κρυβονται
-
40 χρόνια , 2 γενιές ουσιαστικά και έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό , είναι απίστευτο
Αυτο τα λεει ολα. Αυξησαμε 26% το διαθεσιμο εισοδημα μας τα τελευταια 40 ετη. Εμ για αυτο ολα φαινομται ακριβα. Εμεις ειμαστε φτωχοι, οχι αυτα ακριβα.
Είχαμε μεσοστσθμικη αυξηση 0.65% καθε ετος στο κατα κεφαλην αεπ.... χαχαχα
Αν γινόμασταν επαίτες πιο πολλα θα βγαζαμε.
-
Χαλαρώστε....
-
Χρονια Πολλα σε ολους. Η Χαρη της δεν εφτασε να ηρεμησουν μερικοι. Το μεγαλειο και ο συμβολισμος της χθεσινης ημερας την εκανε πολυ σημαντικη. Γιατι αφησατε την ευκαιρια να παει χαμενη και αρπαζεστε κατα τροπο που δεν αρμοζει? Ντροπη σε οσους πιστευουν εστω και λιγο. Ντροπη επισης σε οσους δε πιστευουν. Αθεος δε σημαινει Ασεβης. Σοβαρευτειτε.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Χαλαρώστε....
Αυτό θα γίνει μόνο αν κλειδωθεί εντελώς και δια παντός το θέμα της πολιτικής. Μερικοί δεν παίρνουν από λόγια.
-
Η περίοδος της κρίσης για την Ελλάδα, ήταν πρωτοφανής. Μειώθηκε το ΑΕΠ της κατά 25 % μέσα σε ελάχιστο χρόνο, γεγονότα που όπως έχουν γραφτεί στα ΜΜΕ συμβαίνουν μόνο σε πολέμους.
Ακριβώς για αυτό τον λόγο είπα να πάμε να κάνουμε αναγωγή μετά το 1949 ώστε προφανώς μετά το τίποτα θα είχαμε τεράστια νούμερα.
Η κρίση στην Ελλάδα ήταν 11 χρόνια σκληρά και συνεχίζουμε ακόμα να μην έχουμε πιάσει εντελώς την ομαλότητα, αλλά φτάσαμε ήδη στα 16 χρόνια.
Το ΑΕΠ του 2007 ήταν αν θυμάμαι καλά στα 240 δις. Τώρα μόλις περάσαμε τα 200 δις.
Είμαστε ακόμα κάτω λοιπόν.
Δεν συμπαθώ τις στατιστικές, γιατί ανάλογα με το εύρος τους μπορούμε να έχουμε μεγάλα παραμύθια και προπαγάνδα.
Οσοι δεν το καταλαβαίνουν, απλά δεν θέλουν να το καταλάβουν.
-
Οκ. Αλλά ποιο το όφελος να θαυμαζουμε τις εποχές του ΠΑΣΟΚ. Αν θέλετε, οκ είμαι μέσα.
Η μεγαλύτερη αύξηση εισοδημάτων και αγοραστικής δύναμης που είχε ποτέ ή χώρα ήταν επί εκσυγχρονιστικου ΠΑΣΟΚ.
Ως ανάπτυξη ΑΕΠ είχαμε και το 50-60 όπου ήμασταν στην πρώτη θέση παγκοσμίως διότι ήμασταν αναπτυσσόμενη οικονομία με κόστος παραγωγής στα τάρταρα. Από το 1 στο 2 είναι 100% ανάπτυξη
Οκ πέρασαν αυτά. Εμείς μιλάμε για τα έτη που επηρεάζουν τη ζωή μας στο σημερα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2