-
Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει.
Μόνο θέσεις οι βασικοί. -
Χαχα!
Τουρκαιγαίο!
Το είχα ξεχάσει αυτό!
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ρε συ bassstarlet απάντησε μου στην αναλογία.
Εάν μένεις σε μια πολυκατοικία, όπου σε αυτήν κάποτε έμενε ένας ένοικος ο οποίος μετακόμισε. Πούλησε το σπίτι του, και πλέον δεν έχει καμία οικονομικη και νομική σχέση με την πολυκατοικία.θα σου άρεσε να έρχεται στις συνελεύσεις της και να αποφασίζει τι χρώμα θα βάφετε την πολυκατοικία, και τι θα κάνετε με το αποθεματικό;
Και αν δεν είναι μόνο ένας και είναι από τα 20 διαμερίσματα 2-3; Θα το δεχτούν πιστεύεις οι άλλοι ένοικοι;;;
Φαντάζεσαι να έρχονται και τα παιδιά του;
Η αναλογία σου είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΗ και αν το παίξω και δικηγόρος, θα σου έλεγα πως είναι και προσβλητική, αν προσπαθείς να εξισώσεις έναν (πρώην) ιδιοκτήτη διαμερίσματος, με κάποιον που θέλει να έχει επαφή με τη χώρα των προγόνων του ή ζούσε σε αυτή, μέχρι κάποια ηλικία.
Επίσης, αν ο ομογενής πάρει το αεροπλάνο και έρθει Ελλάδα, την Κυριακή των εκλογών, μπορεί να ψηφίσει.Σωστά ή λάθος; -
Όχι δεν είναι καθόλου άσχετη. Απλά εσύ δεν μπορείς να την κατανοήσεις. Άλλο θέμα αυτό.
Δεν αποκλείεις από κάποιον την επαφή με τη χώρα των προγόνων του καθώς δεν του απαγορεύεις την είσοδο στην χώρα. Του λες πολύ απλά πως εφόσον λείπεις ας πούμε πάνω από 2 δεκαετίες από τη χώρα και εφόσον δεν έχεις κανένα έννομο συμφέρον σε αυτήν ούτε έχεις αποδόσει κανέναν απολύτως φόρο σε αυτήν τα τελευταία 20 έτη, ούτε έχεις κάποια οικονομική δραστηριότητα σε αυτήν τότε δεν μπορείς να συναποφασιζεις μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες για το μέλλον της χώρας. Έκανες τις επιλογές σου οι οποίες είναι απολύτως σεβαστές, δεν σου αρνείται κανείς την καταγωγή σου και εισαι πάντοτε καλοδεχούμενος να επιστρέψεις στη πατρίδα σου, αλλά ως τότε υπάρχουν κανόνες και υποχρεώσεις για να μπορέσεις να ψηφίσεις και να αποφασίσεις για το μέλλον του τόπου αυτού.
Διότι αντίστοιχα θα στο αντιστρέψω το επιχείρημα, οι υπόλοιποι Έλληνες είναι κορόιδα που έμειναν στη χώρα και πληρώνουν φόρους επί δεκαετίες και δέχονται τις συνέπειες των πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων;
Ο ομογενής που ζει δεκαετίες στο εξωτερικό και δεν έχει κανένα έννομο συμφέρον εδώ, δεν δέχεται τις συνέπειες της ψήφου του. Ακόμα και χαβαλε να κάνει, ψηφίζοντας αστεία κόμματα, δεν θα τον επηρεάσει στην ζωή του. Οπότε αυτομάτως εκ των πραγμάτων έχουμε δύο ταχυτήτων ψηφοφόρους. Αυτούς που δέχονται άμεσα τις συνέπειες της ψήφου τους ως κυβερνητικό αποτέλεσμα και οι οποίοι καλούνται να συμβάλουν με την φορολόγηση τους στο κράτος και αυτούς που ψηφίζουν απλά για τυπικούς λόγους, οι αποφάσεις των κυβερνήσεων δεν επηρεάζουν άμεσα τη ζωή και τη διαβίωση τους όπως επίσης δεν συμβάλουν στα κοινά βάρη και δαπάνες της χώρας.
Εγώ θα έλεγα για να βρεθεί μια μεση λύση, πως όποιος ομογενής λείπει δεκαετίες ή τα παιδιά του έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό, και δεν έχουν κανένα οικονομικό ή έννομο συμφέρον στην Ελλάδα, εάν θέλει να ψηφίσει ας πληρώσει τουλάχιστον έναν τυπικό φόρο (ας τον ονομάσουν όπως θέλουν) όπως κάνουν όλοι οι άλλοι ψηφοφοροι εν Ελλάδι είτε πληρώνοντας ΦΠΑ, είτε ΕΦΚ, είτε φόρους σε ΔΕΚΟ, είτε ΕΝΦΙΑ, ειτε άμεσο φόρο εισοδήματος κτλ. Ας δείξει εμπράκτως πως νοιάζεται για τη χώρα και τότε όντως να του δωθεί το δικαίωμα της ψήφου ακόμα και αν λείπει δεκαετίες σε άλλες χώρες και ηπείρους.
-
Σε καμία χώρα που δίνει δικαίωμα σε ομογενείς να ψηφίζουν δεν υπάρχουν περιορισμοί.
Επίσης πολλοί έχουν ακίνητη περιουσία στη χώρα, συγγενείς όπως γονείς που παραμένουν στη χώρα (όπως οι πάνω από 500.000 μορφωμένοι νέοι που έφυγαν τα τελευταία χρόνια) κοκ.
Το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι δεν τον συμφέρει εκλογικά είναι πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ. Δε μπορεί να είναι 200.000 Έλληνες στη Γερμανία και να μπορούν να ψηφίσουν μόνο 3.000 (με τις προϋποθέσεις του προηγούμενου νόμου).
(Και για μην παρεξηγηθω σιχαίνομαι τη ΝΔ, είναι καθρέφτης του ΠΑΣΟΚ και συνεχιστής της παλαιοκομματικης σαπιλας που αγκαλίτσα με ΔΥ-συνταξιουχους πάνε τη χώρα προς νεα χρεοκωπια ). -
Μα αν είδες θέτω και εγώ τις προϋποθέσεις του εννόμου συμφέροντος. Εφόσον υπάρχει και δεν λείπεις ας πούμε 30-35 έτη συμφωνώ να ψηφίσεις.
Υπάρχουν ομως και κάτι εκατομμύρια άλλοι που δεν έχουν απολύτως τίποτα στην Ελλάδα , είτε είναι τα παιδιά των πρώτων μεταναστών. Αυτοί πρέπει να συμβάλουν στα βάρη της χώρας, για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου. Το βρίσκω δίκαιο απέναντι στους Έλληνες εν Ελλάδι
Παντως αν δεν κάνω λάθος αρκετοί που ζουν στο εξωτερικό και είδαν τι σημαίνει κοινωνικό κράτος στην πράξη, επέλεξαν πολλά αριστερά κόμματα στις πρόσφατες εκλογές.
-
@bassstarlet said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Επίσης, αν ο ομογενής πάρει το αεροπλάνο και έρθει Ελλάδα, την Κυριακή των εκλογών, μπορεί να ψηφίσει.Σωστά ή λάθος;
Δύο εκλογικές αναμετρήσεις έχασα το 2004 που ήμουν Γερμανία. Τις εθνικές του Μαρτίου και τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Φυσικά αν ήμουν Ελλάδα θα μπορούσα να ψηφίσω. Άλλωστε ως Έλληνας εργαζόμενος ήμουν στην Γερμανία, με ασφάλεια ΙΚΑ, Ελληνικό μισθό, Ελληνική φορολογία.
Είναι πάρα πολλοί αυτοί οι Έλληνες στο εξωτερικό που εργάζονται με αυτό το καθεστώς.Νομίζω ότι θα μπορούσα να πάω σε κάποιο Ελληνικό προξενείο να ψηφίσω, το οποίο φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να το κάνω. Όπως επίσης να πάρω και το αεροπλάνο να έρθω Ελλάδα με δικά μου έξοδα. Το κόστος τότε ήταν τεράστιο.
Το μόνο που με προβληματίζει με τους αποδήμους είναι ότι αν υπάρξει δικαίωμα ψήφου με επιστολική ψήφο τότε μαζικά θα ψηφίζουν. Όσο υπάρχει η υποχρεωτικότητα μετάβασης σε κάποιο εκλογικό κέντρο π.χ. προξενείο δεν νομίζω να υπάρξει ποτέ μαζική προσέλευση.
Εγώ πάντως θα ήθελα η κυβέρνηση πρώτα να φροντίσει να μπορεί ο Έλληνας που ζει Ελλάδα να ψηφίζει στο μέρος που βρίσκεται και όχι να τον υποχρεώνει να πηγαίνει στο εκλογικό κέντρο που είναι εγγεγραμμένος. Είναι απαράδεκτη αυτή η τακτική. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν κάνουν κάτι για αυτό το θέμα.
Και είναι ένας από τους βασικούς λόγους που υπάρχει τεράστια αποχή.
-
Μία πρώτη απορία έχω , καθώς κρίνουμε το δικαίωμα ψήφου με τη γραμμή αίματος , γιατί να μην ψηφίζουν και οι Κύπριοι;
Σε σχέση με τον Τζον Πάπας από το Μασατσούτσες, είναι Έλληνες (πραγματικοί ) από το 1.200 π.Χ. , πολύ περισσότερες γενιές κοινώς, μιλάνε και γράφουνε Ελληνικά εκτός από τα βασικά καλημέρα - καληνύχτα του Τζον, έχουμε τον ίδιο Εθνικό ύμνο, έχουνε και την Ελληνική σημαία ως σύμβολο, τρώμε τα ίδια φαγητά και την ίδια Θρησκεία .
Με το ίδιο σκεπτικό υποθέτω ότι έχουν απομείνει κάποια εκατομμύρια Ελληνικού πληθυσμού στα βάθη της Τουρκίας τα οποία αλλαξοπίστησαν για να σωθούν και πλέον είναι Τούρκοι. Παρόμοια πιθανόν και αυτοί να μπορούν να ψελλίσουν καλημέρα-καληνύχτα και η προπροπρογιαγιά τους να ήταν Ελληνίδα και Χριστιανή Ορθόδοξος.Μία δεύτερη απορία , γιατί είναι περισσότερο Έλληνες οι συγκεκριμένοι; Πως ορίζεται η αγάπη για την πατρίδα, την οποία και δεν αμφισβητώ, πιθανότατα και να υφίσταται. Στην πράξη, σε λιγότερο από δέκα μέρες θα κληθώ να πληρώσω το ετήσιο μπουγιουρντί για τα F-16 ,τις φρεγάτες , το ΕΣΥ ,την παιδεία και ότι άλλο συνιστά το Ελληνικό κράτος. Δίνεις το ευρώ σου; φορολογήσε σε αυτό το κράτος; Ψήφισε κανένα πρόβλημα!
Εγώ ζώ εδώ και παλεύω εδώ ( από επιλογή μου , δε γκρινιάζω) με όλα τα καλά και τα κακά του Ελληνικού κράτους , τα δικά μου τα παιδιά θα αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα της Ελλάδος , θα ψάχνω να τους βρώ θέση στον παιδικό, τα φάρμακα που είναι σε έλλειψη , να πληρώσω τα φροντιστήρια, να παλεύω να βρώ λεφτά να τα σπουδάσω , τους δικούς μου γονείς θα τρέχω να βρώ θέση στα νοσοκομεία δίνοντας φακελάκια , τη δική μου σύνταξη θα περικόψουν με ένα νόμο, τη δική μου τσέπη θα επιβαρύνει το καινούργιο μνημόνιο, και όλα τα ωραία μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας.
Το κράτος είναι άλλο πράγμα από το Έθνος. Περνά ένα νομοσχέδιο που αλλοιώνει πλήρως το δημοκρατικό δικαίωμα έκφρασης των κατοίκων της χώρας. Μακάρι να αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή .....
-
Δικαίωμα ψήφου έχουν οι πολίτες που έχουν Ελληνική ιθαγένεια. Αν ένας Κύπριος έχει Ελληνική ιθαγένεια μπορεί να ψηφίσει στις Ελληνικές εκλογές. Αν έχει Κυπριακή ιθαγένεια ψηφίζει για την Κύπρο.
Θεωρώ ότι οι απόδημοι που (θα) ψηφίζουν για τις Ελληνικές εκλογές θα πρέπει να έχουν Ελληνική ιθαγένεια. Νομίζω δηλαδή, δεν είμαι και σίγουρος.
Η δεύτερη απορία μπορεί να απαντηθεί ποικιλοτρόπως. Εγώ πάντως τον όρο Ελληνισμό τον συσχετίζω με τη ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα από τα αρχαία χρόνια. Πιθανά άλλοι να το συσχετίζουν με ιδεολογίες και κόμματα ή/και με την θεωρητική κοσμοθεωρία που έχουν στο κεφάλι τους.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δικαίωμα ψήφου έχουν οι πολίτες που έχουν Ελληνική ιθαγένεια. Αν ένας Κύπριος έχει Ελληνική ιθαγένεια μπορεί να ψηφίσει στις Ελληνικές εκλογές. Αν έχει Κυπριακή ιθαγένεια ψηφίζει για την Κύπρο.
Θεωρώ ότι οι απόδημοι που (θα) ψηφίζουν για τις Ελληνικές εκλογές θα πρέπει να έχουν Ελληνική ιθαγένεια. Νομίζω δηλαδή, δεν είμαι και σίγουρος.
Η δεύτερη απορία μπορεί να απαντηθεί ποικιλοτρόπως. Εγώ πάντως τον όρο Ελληνισμό τον συσχετίζω με τη ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα από τα αρχαία χρόνια. Πιθανά άλλοι να το συσχετίζουν με ιδεολογίες και κόμματα ή/και με την θεωρητική κοσμοθεωρία που έχουν στο κεφάλι τους.
Το να διαχωρίσουμε την Κυπριακή ιθαγένεια και να της προσδώσουμε εδαφικά χαρακτηριστικά (Κύπριος) , ήταν μία από τις πολλές υποχωρήσεις μας στο θέμα. Κοινώς ενώ οι Έλληνες χρησιμοποιούμε την ιθαγένεια με τη γραμμή αίματος ( οι Ελλαδίτες καλύτερα επί του θέματος) , στην Κύπρο όμως, λόγω αγγλικών πιέσεων της προσδίδουμε χαρακτήρα εδαφικό. Κοινώς ένας Έλληνας της Κύπρου έχει Κυπριακή ιθαγένεια και Ελληνική Εθνικότητα ( άτυπα ) . Στην Ελλάδα αυτό δεν ισχύει. Αυτό αποτυπώνεται πλέον και στα διαβατήριά τους.
Από την άλλη θεωρητικά δε θα μπορούσε να "δουλέψει" εύκολα το κράτος αυτό χωρίς αυτό το διαχωρισμό. Στην Κύπρο δε τέθηκε ποτέ το θέμα αναγνώρισης της αρχικής τουρκικής μειονότητας ως θρησκευτικής ( όπως στην Ελλάδα ) για να παρακαμφθεί ο συγκεκριμένος σκόπελος. Ξέρω πολύ καλά , τα Κυπριακά δρώμενα και τις στρεβλώσεις του νησιού, η αναφορά μου ήταν επί του θέματος της Ελληνικότητας των μελλοντικών ψηφοφόρων, κοινώς ο Τζον Πάπας είναι Έλληνας, ο Πάμπος Πάμπου όμως δεν είναι για το νόμο. Το ακόμα πιο στρεβλό , είναι ότι μία Κύπρια σύζυγος , η οποία ζεί και φορολογείται στην Ελλάδα ΔΕΝ ψηφίζει στην Ελλάδα , ( το μόνο καλό είναι ότι το έχουν δικό τους γκισέ στο Αλλοδαπών, οι Κύπριοι ). Άλλο θέμα συζήτησης όμως αυτό....
Τώρα για το δεύτερο δεν καταλαβαίνω σε τι αναφέρεσαι. Ποια ήθη και έθιμα εκφράζει ο τρίτης και τέταρτης γενιάς μετανάστης στην Καλιφόρνια; Ποιο πολιτισμό φέρει πλέον ο ίδιος και τι σχέση έχει αυτός με τον Ελληνικό; Πως ορίζεται ο ίδιος ο πολιτισμός , αν δεν αποτελεί αποτέλεσμα μιας κοινωνίας. Δεν είναι κάτι στάσιμο , εξελίσσεται στο τόπο που δημιουργείται , π.χ. οι Έλληνες στην Ελλάδα παράγουν πολιτισμό , μέσα στην κοινωνία που έχουν δημιουργήσει. Ο άνθρωπος , αυτός, είναι Αμερικανός πολίτης με μακρινή καταγωγή από την Ελλάδα. Εκατομμύρια μετανάστες από όλον τον κόσμο, έσμιξαν στην Αμερική και ο καθένας έδωσε τα στοιχεία του για να σχηματιστεί το Αμερικανικό έθνος και ο πολιτισμός τους. Αν αγαπάει την Ελλάδα , μπράβο του, αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω είναι, γιατί να αποφασίζει για τη ζωή μου από χιλιάδες μίλια μακριά, χωρίς να μοιράζεται ΚΑΝΕΝΑ από τα προβλήματα των κατοίκων αυτής της χώρας.
-
Απολίτιστοι οι Δανοι,οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι!!
Πολιτισμένοι οι σταθεροί τολμηροί!!!
Πάμε γερά!! -
Δεν είπαμε ότι βγήκαν παντού πρώτα τα αριστερά κόμματα αλλά ότι τα πήγαν αρκετά καλά και σε κάποιες χώρες καλύτερα από την Ελλάδα.
Καλά το ότι αποφασίζουμε εμείς εδώ ότι δεν έχουν πολιτισμό διάφορες χώρες της παλαιάς Ευρώπης επειδή οι Έλληνες που ζουν εκεί δεν ψήφισαν αυτό που επιθυμούν μέλη όπως ο pp μόνο γέλιο επιφέρει. Ευτυχώς τα λέμε μεταξύ μας και δεν μας διαβάζουν στην Ευρώπη.
-
Ξενιτεύτηκαν λόγω αριστεράς ενώ η αριστερά δεν έχει κυβερνήσει ποτέ στην Ελλάδα
Τρικυμία εν κρανίω Πίπη μου! -
Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Προοδευτική Συμμαχία και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα που κυβέρνησε 4μιση χρόνια τι ήταν? Πράσινοι - οικολόγοι?
-
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τώρα για το δεύτερο δεν καταλαβαίνω σε τι αναφέρεσαι. Ποια ήθη και έθιμα εκφράζει ο τρίτης και τέταρτης γενιάς μετανάστης στην Καλιφόρνια; Ποιο πολιτισμό φέρει πλέον ο ίδιος και τι σχέση έχει αυτός με τον Ελληνικό; Πως ορίζεται ο ίδιος ο πολιτισμός , αν δεν αποτελεί αποτέλεσμα μιας κοινωνίας. Δεν είναι κάτι στάσιμο , εξελίσσεται στο τόπο που δημιουργείται , π.χ. οι Έλληνες στην Ελλάδα παράγουν πολιτισμό , μέσα στην κοινωνία που έχουν δημιουργήσει. Ο άνθρωπος , αυτός, είναι Αμερικανός πολίτης με μακρινή καταγωγή από την Ελλάδα. Εκατομμύρια μετανάστες από όλον τον κόσμο, έσμιξαν στην Αμερική και ο καθένας έδωσε τα στοιχεία του για να σχηματιστεί το Αμερικανικό έθνος και ο πολιτισμός τους. Αν αγαπάει την Ελλάδα , μπράβο του, αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω είναι, γιατί να αποφασίζει για τη ζωή μου από χιλιάδες μίλια μακριά, χωρίς να μοιράζεται ΚΑΝΕΝΑ από τα προβλήματα των κατοίκων αυτής της χώρας.
Για τα περί Κύπρου δεν έχω να γράψω κάτι. Εγώ απλά αναφέρθηκα στο καθεστώς που ισχύει για το δικαίωμα ψήφου των Κυπρίων.
Επίσης και εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται αναφορά στους αποδήμους τρίτης και τέταρτης γενιάς. Είναι αυτοί οι άνθρωποι στους εκλογικούς καταλόγους της Ελλάδας; Αφού σύμφωνα με την μεταναστευτική ορολογία αυτές οι γενιές γεννήθηκαν πριν χρόνια στο εξωτερικό και δεν έχουν ζήσει Ελλάδα. Πως γίνεται να είναι στους εκλογικούς καταλόγους;
Δεν ξέρω αλλά με μπερδεύετε με αυτά που γράφετε, όσα μέλη κρίνετε αρνητικά το νομοσχέδιο που αίρει τις προϋποθέσεις για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων.
Τα δικά μου ξαδέλφια πάντως που μένουν Αμερική και Αυστραλία και είναι όλα πάνω από 40 ετών, κανείς τους δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει για τις Ελληνικές εκλογές, αφού δεν είναι εγγεγραμμένοι στους Ελληνικούς εκλογικούς καταλόγους και όλοι τους γεννήθηκαν στο εξωτερικό. Μόνο οι γονείς τους (οι μπαρμπάδες μου και οι θείες μου) θα μπορούσαν να ψηφίσουν που είναι πάνω από 80 ετών (αν και οι περισσότεροι έχουν φύγει από τη ζωή) αφού γεννήθηκαν Ελλάδα και ήταν 1ης γενιάς μετανάστες.
Οπότε δεν καταλαβαίνω που ακριβώς υπάρχει το πρόβλημα.
-
Ομογενής σημαίνει αυτός που κατάγεται και έχει το ίδιο γενος με τους μονίμους κατοίκους. Ομογενείς θεωρούνται και τα παιδιά των μεταναστών και τα εγγόνια και τα δισέγγονα.
Οι ενστάσεις δεν είναι για τους μετανάστες που κατά κάποιο τρόπο έχουν κάποιες σχέσεις με τη μαμά πατρίδα. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα από κανέναν στην συζήτηση. Οι ενστάσεις στη συζήτηση είναι για όσους δεν έχουν καμία σχέση με την πατρίδα τους λόγω πολλών δεκαετιών στο εξωτερικό και καμία φορολογική/οικονομική συναλλαγή με αυτην και ιδιαίτερα για τους δεύτερης, τρίτης, τέταρτης, πέμπτης γενιάς ομογενείς και κατά πόσο συμβάλουν στην χώρα με οποιοδήποτε τρόπο ώστε να δικαιούνται να συναποφασίσουν για αυτήν μαζί με τους μονίμους κατοίκους της.
-
Εάν δεν έχουν καμία σχέση με την πατρίδα, τότε δεν θα κάνουν καν τον κόπο να ψηφίσουν.
Οι υπόλοιποι μας ενδιαφέρουν. -
Αυτό λέμε. Το θέμα είναι καταρχήν θεσμικό και δευτερευόντως πρακτικό. Με κάποιον τρόπο πρέπει να διασφαλιστει ποιοι ομογενείς συμβάλουν με κάποιον τρόπο ή έχουν κάποιο έννομο / οικονομικό συμφέρον ή κάτι ισοδύναμο με έναν εν Ελλάδι πολίτη που πρέπει να εκφραστεί μέσω της ψήφου.
Αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσουμε εν αρχή, και μετά να βρούμε το πρακτικό μέρος του πως θα ψηφίσουν
-
Αμφιβάλλω αν όσοι εδώ μέσα ασκούν κριτική έχουν μπει στο κόπο να διαβάσουν το νομοσχέδιο, σε ποιους δίνει δικαίωμα ψήφου και με ποιες προϋποθέσεις.
-
Σε διαβούλευση δεν είναι;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2