-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στηρίζουμε
Γενικά έχουμε πολλές να στηρίζουμε
Καλά, καλαμάκια μην ξεχάσετε να πάρετε...
-
Η ολη φαση σημερα εδω ειναι καπως ετσι..
Κωνσταντινος την εχτισε...
Κωνσταντινος την εχασε..
Κυριακος θα την παρει πισω
Μονο αυτο δεν εχουμε ακουσει αλλα ειναι ακομα 6 και η ελπιδα δεν εχει χαθει! -
Τελικά έπιασαν τα παυσίπονα και ξαναβγήκαν οι αριστεροί φίλοι στις συζητήσεις...
Για μένα είναι αστείο να πιστεύει κάποιος ότι η ύπαρξη του κκε βοηθάει τον εργαζόμενο.
Τον εργαζόμενο τον βοηθάει να υπάρχει ανάπτυξη και να υπάρχουν πολλοί εργοδότες.
Τότε μπορεί να πετύχει καλύτερο μεροκάματο/μισθό και καλύτερες συνθήκες δουλειάς.
Οταν δεν υπάρχουν πολλοί εργοδότες ο εργαζόμενος δεν έχει δύναμη και ας έχουμε και κκε δυνατό και αριστερές κυβερνήσεις και το είδαμε αυτό και στην κρίση.
Μάλιστα η αριστερή πολιτική συντηρεί το μεγάλο και σπάταλο κράτος και την ασυδοσία της δημόσιας διοίκησης.
Εγώ πάντως ΔΕΝ είμαι αριστερός και μπήκα στην συζήτηση μόνο για σήμερα που έχουμε αποτελέσματα εκλογών. Θα με ξαναδείτε σε 4 χρόνια
Πρεπει να σταματήσετε να πιστεύετε καποια στιγμή οτι υπάρχουν ΜΟΝΟ αριστεροι και δεξιοί. Υπάρχουμε και μεις που δεν είμαστε τίποτα από τα 2 και απλά συμφωνούμε η διαφωνούμε σε κάποια πράγματα και από τις 2 μεριές
Το ΚΚΕ είναι χρήσιμο να υπάρχει μην το βρίσκεις καθόλου αστείο.
Από εκεί και πέρα είπα ότι δεν είναι χρήσιμο πάνω από το 5-7% γιατι ο κομμουνισμός για μένα δεν είναι ουτε εφικτός ούτε εφαρμοσιμος και οπου έχει εφαρμοστεί εχει αποτύχει
Και γω πιστεύω στις επενδύσεις και όχι στον δημόσιο τομέα και το σπάταλο κράτος
Παρολα αυτά ξέρω να ξεχωρίζω τις επενδύσεις και την οικονική ανάπτυξη. Το να δίνεις βίζα παράδειγμα σε αλλοδαπους για να αγοράσουν γη δεν είναι ανάπτυξη όσο και να την προμοτάρουν σαν τέτοια
Η ανάπτυξη και η προσέλκυση επενδύσεων θελει κίνητρα, ΣΤΑΘΕΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ περιβάλλον και οχι γραφειοκρατία. Κινητρα δεν βλέπω, Οικονομικό περιβάλλον ανέκδοτο εχουμε αλλάζουν όλα συνέχεια και μία μικρη μειωση στην γραφειοκρατία η οποία ακόμα μεγάλη είναι.
Μακάρι η ΝΔ να φέρει επενδυσεις. Μεχρι στιγμής ελάχιστα πράγματα έχω δει. Ιδωμεν
-
Δηλαδή εδώ και 30 χρόνια δεν υπάρχει ο κακός κόκκινος λύκος, αλλά πρέπει να έχουμε τα εδώ μικρά κόκκινα λυκάκια, να μας εμποδίζουν να πάμε παρακάτω με θεωρίες 150 χρόνων που απέτυχαν παντού όπου εφαρμόστηκαν.
Οχι προτιμώ άλλου είδους κόμματα που θα θέλουν να πάνε μπροστά την χώρα, έστω και με περισσότερο κοινωνικό κράτος, αλλά να μας λένε από που θα βρεθούν τα λεφτά και όχι αηδίες του τύπου ταξικό μίσος και ταξική πάλη...
Τώρα με τα αντίστοιχα από δεξιά θα έχουμε διασκέδαση...
-
@antonmone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κωνσταντινος την εχτισε...
Κωνσταντινος την εχασε..Κατακουζηνός;
-
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Είναι απίστευτο πάντως το πως πανηγυρίζουν σε όλα τα σόσιαλ με κόμπλεξ, κάτι τύποι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, τα σημερινά χάλια της κάλπης από Κούληδες εως ακροδεξιά φαντάσματα και επάνοδο επίσημη του ναζισμού. Μιλάμε για κάτι οικογενειάρχες μισθωτούς του Αμαρουσίου με 1μιση χιλιάρικο και στεγαστικό, κάτι μπαρμπάδια τελειωμένα με κομμένο ΕΚΑΣ που τους λείπουν δόντια και δεν έχουν λεφτά να τα φτιάξουν, κάτι "μεσαιοταξίτες" με χρέπια 20-30 ετών που κατουράνε στο ντεπόσιτο να γεμίσει κτλ. Δεν πειράζει όμως, Κυριακή κοντή γιορτή λέει ο λαός και θα νιώσουν σύντομα τι σημαίνει αφανισμούλης από ένα μετρ του είδους που πλέον χωρίς αντιπολίτευση θα σπρώξει άγρια.
Φαντάζομαι ότι θεωρείς ότι όλοι αυτοί που περιγράφεις, δεν ταιριάζουν στο προφίλ του μέσου δεξιού και θα έπρεπε να ψηφίζουν αριστερά. Το πρόβλημα είναι ότι αν είναι έτσι, πως θα χωρέσουν στο προφίλ του μέσου αριστερού και οι φραγκάτοι νέοι και ωραίοι, χωρίς υποχρεώσεις, που τους ταΐζει, πλένει, σιδερώνει και στεγάζει η μανούλα τους, ενώ δουλεύουν στου μπαμπά τους και ο μισθός τους είναι στην ουσία χαρτζιλίκι για να καυλαντίζουν;
-
Ποιοί είναι αυτοί που λες γιατί δεν ξέρω κανέναν προσωπικά. Οι λοιποί λούμπεν αστοί της πολυεθνικής γαλέρας με τις παραισθήσεις μεγαλείου επέλεξαν μόνοι τους το τέλος τους με αυτά που ψήφισαν, εφόσον εγώ σέβομαι τη λαική ετυμηγορία, τους εύχομαι να πετύχουν μια ώρα αρχύτερα αυτό που πραγματικά θέλουν. Το τέλος της χώρας και την πλήρη εξαθλίωση. Είμαι δημοκράτης ο άτιμος
Μαθαίνω Άδωνις Υπουργός Εργασίας, Χατζηδάκης Οικονομίας και Οικονομικών και Χρυσοχοΐδης στο Υγείας. Το πλάνο αφανισμούλη προχωρά γοργά -
Δηλαδή εδώ και 30 χρόνια δεν υπάρχει ο κακός κόκκινος λύκος, αλλά πρέπει να έχουμε τα εδώ μικρά κόκκινα λυκάκια, να μας εμποδίζουν να πάμε παρακάτω με θεωρίες 150 χρόνων που απέτυχαν παντού όπου εφαρμόστηκαν.
Οχι προτιμώ άλλου είδους κόμματα που θα θέλουν να πάνε μπροστά την χώρα, έστω και με περισσότερο κοινωνικό κράτος, αλλά να μας λένε από που θα βρεθούν τα λεφτά και όχι αηδίες του τύπου ταξικό μίσος και ταξική πάλη...
Μα δεν σας εμποδίζει κανένας,κυβερνάτε τόσα χρόνια ποσά θέλετε επιτέλους;Ποσό θέλετε να πάτε παρακάτω τη χώρα 1000 χρόνια φτάνουν;5.000;Ξεκινηστε κάποια στιγμή τα γίδια ειναι στο μαντρί και τα λυκάκια δεμενα
-
Δεν το ξέρεις; Όταν πάει καλά (λέμε τώρα) η δεξιά, είναι πάντα λόγω ικανότητας στελεχών και σωστής ιδεολογίας. Όταν τα σκατώνει ως συνήθως, φταίνε οι αριστεροί, οι...κρατιστές και η...Σοβιετική νοοτροπία του Έλληνα. Μονά-ζυγά δικά τους.
-
60+ υπουργοί; Γιατί τόσο λίγοι; Έλα ρε. Βάλε ακόμη 40 να τους εκατοστήσεις.
Ευέλικτο υπουργικό σχήμα...τύπου Αχλαδόκαμπου...
Ζαλάδα...Ναυτία...Από μένα πολλά μπράβο. Δίνει δουλειά σε όλους. Μειώνεται η ανεργία.
-
πανυγηρίστε οσο θέλετε οι ΝΔ
Μεγάλη νικη indeed
Επενδύσεις θα φέρει???
Κυβερνάει πολλά χρόνια και τηγανιτα τίποτα μέχρι στιγμής.
Μακάρι να αποδειχθεί αξιος και να φέρει και ας έχει υποκλέψει την μισή ελλάδα
Εγω πάντως μέχρι να δω αμφιβάλω. Μακάρι να διαψευστώ.
-
Για να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος ,φυσικά υπάρχει ταξική πάλη.Ο αγωνας τώρα δικαιώνεται!!![0_1687792649573_IMG_4301.webp](Uploading 100%)
-
@cirus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γιατί να συγχωρέσουμε την Ορμπανοποίηση της "δημοκρατίας" και την παρακολούθηση σημαντικών προσώπων επειδή θα φέρει (λέμε τώρα) λεφτά ο Κούλης; Με ποιά λογική ειλικρινά;
-
@cirus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γιατί να συγχωρέσουμε την Ορμπανοποίηση της "δημοκρατίας" και την παρακολούθηση σημαντικών προσώπων επειδή θα φέρει (λέμε τώρα) λεφτά ο Κούλης; Με ποιά λογική ειλικρινά;
Τον συγχωρέσαμε ήδη με βάση το αποτέλεσμα. Σαν να μην έγινε ΠΟΤΕ
Δεν γράφω την προσωπική μου γνώμη πάνω σε αυτό. Εγω δεν τον ψήφισα
Γράφω τι επραξε ο Ελληνικός λαός , μας αρέσει δεν μας αρέσει
Αφου τον συγχωρέσαμε λοιπόν ας φέρει τουλάχιστον επενδύσεις. Ολους μας συμφερει να αποδειχτεί αξιος. Με αυτή την λογική
Οταν είσαι 4 χρόνια κυβέρνηση ήδη και στις επόμενες εκλογές οχι μόνο βγαινεις πρώτος, οχι μόνο δεν μειώνεις το ποσοστό σου, οχι μόνο βγαινεις αυτοδύναμος, οχι μονο εχεις διπλάσιες ψήφους από το δεύτερο κόμμα αλλά αυξάνεις κιόλας το ποσοστό σου, ε είναι θρίαμβος σου αρέσει δεν σου αρέσει
-
Δεν είπα οτι δεν είναι θρίαμβος, αυτό το βλέπουν όλοι, είπα οτι ΔΕΝ τον έχω συγχωρέσει προσωπικά για τις παρακολουθήσεις και το γεγονός οτι η χώρα είναι πλέον hybrid regime, και ούτε πρόκειται γιατί υπάρχουν και σημαντικότερα πράγματα από τις επενδύσεις. Αν ο ελληνικός λαός είναι τόσο κοντόφθαλμος και ευκολόπιστος βέβαια, δεν του φταίει κανένας. Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
Επίσης δε μας "συμφέρει" να αποδειχθεί "άξιος" γιατί δεν υπάρχει εννιαίο σύνολο πολιτών με μια μοναδική λογική και ορισμό του τι σημαίνει άξιος, έχουμε όλοι (και φαίνεται αυτό) εντελώς διαφορετικές ιδέες για το τι σημαίνει σωστή διακυβέρνηση. Αν ο άλλος θέλει πχ. μηδενικούς φόρους και απειροελάχιστο δημόσιο και εγώ δημόσιες όλες τις απαραίτητες δομές και άγρια φορολόγηση της ολιγαρχίας, δεν έχουμε τίποτα κοινό. -
Δεν είπα οτι δεν είναι θρίαμβος, αυτό το βλέπουν όλοι, είπα οτι ΔΕΝ τον έχω συγχωρέσει προσωπικά για τις παρακολουθήσεις
Επίσης δε μας "συμφέρει" να αποδειχθεί άξιος γιατί δεν υπάρχει εννιαίο σύνολο πολιτών με μια μοναδική λογική, έχουμε όλοι (και φαίνεται αυτό) εντελώς διαφορετικό ορισμό για το τι σημαίνει σωστή διακυβέρνηση. Αν ο άλλος θέλει μηδενικούς φόρους και απειροελάχιστο δημόσιο και εγώ δημόσιες όλες τις απαραίτητες δομές και άγρια φορολόγηση της ολιγαρχίας, δεν έχουμε τίποτα κοινό.
Δεν εχει σημασία τι πιστεύουμε προσωπικά. Ο Ελληνικός λαός τον συγχώρεσε πανυγηρικά. Προφανώς και προσωπικά έχεις κάθε δικαίωμα να μην τον συγχωρέσεις. Απλά εγραψα τι έκανε ο Ελληνικός λαός
Οκ να το πω διαφορετικά. Αν φέρει επενδύσεις στην Ελλάδα για ΜΕΝΑ θα είναι άξιος γιατι θεωρώ ότι αυτό χρειάζεται η χώρα παραπάνω από οτιδήπωτε αλλο και το έχουν προσπαθήσει πολλοί χωρίς κανένας να τα καταφέρει
-
Εκεί είναι η διαφωνία μας βασικά, δε με ενδιαφέρουν οι επενδύσεις όσο η διαφάνεια, η αξιοκρατία και η ενίσχυση του ΕΣΥ και της δημόσιας παιδείας.
Από εκεί και πέρα εφόσον είμαστε και εμείς πολίτες και ψηφοφόροι, έχει η γνώμη μας ίδια σημασία με των υπολοίπων, αν το σύνολο αποφάσισε να κινηθεί σε σκοτεινά μονοπάτια, δικαίωμά του αλλά επειδή ζούμε στην ίδια χώρα δε θα κάνουμε και μόκο. -
Εκεί είναι η διαφωνία μας βασικά, δε με ενδιαφέρουν οι επενδύσεις όσο η διαφάνεια, η αξιοκρατία και η ενίσχυση του ΕΣΥ και της δημόσιας παιδείας.
τα 2 τελευταία για να γίνουν καλύτερα θα έπρεπε να σε ενδιαφέρουν οι επενδύσεις. Αυτές φέρνουν εισροές χρημάτων στο κράτος για να μπορούμε να βελτιώσουμε την χώρα και να ενισχύσουμε παιδία και υγεία που σε ενδιαφέρει. Είναι αλληλένδετα
-
Διαφωνώ, μπορούν να σταματήσουν τις σπατάλες με απευθείας αναθέσεις σε κολλητάρια, μίζες και υπερκοστολογήσεις, μεγάλους Περιδρόμους, ανοησίες περι "Πράσινης Ανάπτυξης", εξοπλισμό Ουκρανίας, διορισμό κολλητών, ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών, λίστες Πέτσα κτλ. Κοίτα να δεις πόσα θα γλυτώσουμε μόνο και μόνο από αυτά ωστε να διοχετευθούν σωστά.
Εξάλλου η αντίληψή τους περι ανάπτυξης λογικά θα είναι τίποτα πολυεθνικές γαλέρες και εργοστάσια όταν επέλθει στο 100% η βουλγαροποίηση μισθών και εργασιακών. Να μου λείπει. -
Διαφωνώ, μπορούν να σταματήσουν τις σπατάλες με απευθείας αναθέσεις σε κολλητάρια, μίζες και υπερκοστολογήσεις, μεγάλους Περιδρόμους, ανοησίες περι "Πράσινης Ανάπτυξης", εξοπλισμό Ουκρανίας, διορισμό κολλητών, ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών κτλ. Κοίτα να δεις πόσα θα γλυτώσουμε μόνο και μόνο από αυτά ωστε να διοχετευθούν σωστά.
Εξάλλου η αντίληψή τους περι ανάπτυξης λογικά θα είναι τίποτα πολυεθνικές γαλέρες και εργοστάσια όταν επέλθει στο 100% η βουλγαροποίηση μισθών και εργασιακών. Να μου λείπει.οσα και να γλιτώσεις απλά θα γλιτώσεις σπατάλες δεν θα ερθει νέο χρήμα. Και αυτό με τις σπατάλες σημαντικό είναι
αλλά είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ σημαντικό να ερθει νεο χρήμα που μπορείς να αφιερώσεις. Ετσι αναβαθμίζεσαι.
Με το περιορισμό σπαταλών και καταχρησης μονο δεν βελτιώνονται πολύ τα πράγματα.
είναι θεμελιώδη αυτά τα πράγματα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2