-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τι γενικεύσεις είναι αυτές που κανείς;; Θες να αρχίσω και εγώ τις γενικεύσεις ή θα θυμώσεις;
Να αρχίσω για ικανότητες και άλλα τέτοια;
Έτυχε ρε γιεμ ο δικός σας να είναι ένας καλός άνθρωπος.
Έχετε πιάσει μια παπάρια και την αναπαράγετε λες και δεν υπήρχαν καλοι και κακοί Έλληνες.Δεν γενικευω είμαι πολύ συγκεκριμένος σε αυτά που λέω, όποιος θέλει ταυτίζεται.
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με τις ικανότητες.
Κόλλημα πάλι με τον μπάρμπα, σου ανέφερα Συγκεκριμένα τον παππού επειδή το profil του οικονομικού μετανασταση από χώρα που βασανιστικε από πόλεμο κτλ "ταιριάζει" με το προφίλ ορισμένων που έρχονται τώρα Ευρώπη.
Και για το τέλος, ΑΝ υπήρχαν γυναικόπαιδα στα χαμπάρια ήταν εκεί για να τα προστατέψουν ή ήταν εκεί επειδή δεν τα θεωρούν ισάξια στα μάτια του Αλλάχ? Μήπως λέω μήπως είναι δεύτερης κατηγορίας άνθρωποι? Εσύ σκέψου το καλύτερα, στο ξαναλέω κατέβα από το ροζ συννεφάκι θα δεις αλλιώς τα πράγματα
-
Γράφεις χαζομάρες γιεμ. Μη πω τίποτα άλλο.
Ξέρεις κάπου που να λέει η θρησκεία τους ότι τα παιδιά τους είναι υποδεέστερα από τους ίδιους;
Για βάλε μια πηγή που να το λέει αυτό να μάθουμε κάτι νέο. Οτι δηλαδη τα παιδιά και οι γυναίκες έχουν μικρή αξία και δεν πρέπει να τους προστατεύουν για να είναι σωστοί πιστοί.
Κατηγορείς τους ανθρώπους αυτούς χωρίς να τους ξέρεις ότι δεν αγαπούν τα παιδιά τους; Ότι δεν θέλουν να τα προστατεύσουν;
Είδες το πλοιάριο πως ήταν; Είναι δυνατόν να λες κάτι τέτοιο όταν ήταν ανοιχτό από πάνω και οι δουλέμποροι στρίμωξαν 700-750 άτομα μέσα εκεί;
Που να τα είχαν τα παιδιά τους; Και πολλά εξ αυτών μωρά; Στον ήλιο στο κατάστρωμα επί μέρες;Το καταλαβαίνεις ότι χρησιμοποιείς ρατσιστικά επιχειρήματα ; Είναι κρίμα ένας έξυπνος άνθρωπος να αντικαταστήσει την λογική με επιχειρήματα που δεν στέκουν.
Δηλαδή αν κάποιος πει ότι ο ρατσιστικός λόγος κάποιων χριστιανών είναι κακός για την ανατροφή των παιδιών και εκτός της θρησκείας τους, τι θα έλεγες;
Υ.γ έχω δει πολλές φορές οικογένειες μεταναστών να βγάζει ο πατέρας βόλτα τα παιδιά του παίζοντας μαζί τους. Λες να ήταν άπιστος;
Υ.γ Να ρωτήσω ρε παιδια. Οι δικοί μας που πήγαιναν μετανάστες με εμπορικά πλοία με αμπάρια κτλ που θα είχανε τις μάνες με τα μωρά ;;;; Στο κατάστρωμα;;;;
-
Φίλε lap ωραία όλα αυτά τα καταγεγραμμένα ιστορικά γεγονότα πολλών δεκαετιών πίσω, που τα βλέπουμε σήμερα μέσα από το φίλτρο ενός προοδευτικού - αριστερού - άθρησκου φακού (που δημιουργήθηκε όμως σε ένα περιβάλλον καθαρά δυτικό - καπιταλιστικό - χριστιανικό).
Όι πρόγονοι μας δεν ήταν μορφωμένοι, από συνθήκη και όχι από πεποίθηση.
Τους κράτησε ενωμένους η κοινή καταγωγή και η θρησκεία, μια θρησκεία που είχε και έχει εντελώς διαφορετική προοπτική από τον τότε Οθωμανό κατακτητή (πάνε 100 χρόνια που απελευθερώθηκε όλη η Ελλάδα).Είναι λογικό, όταν ένας λαός που ουσιαστικά δεν είχε πατρίδα, (αλλά είχε ισχυρή ιστορική κληρονομιά) και μια θρησκεία που εμφανιζόταν ως αιρετική στον τότε δυτικό κόσμο, να δημιουργεί ανασφάλειες.
Αποδείχθηκε όμως ότι η σωστή βάση, μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες και να αναδείξει τις ικανότητες που έχουμε, είτε επίκτητες, είτε κληρονομικές, αρκεί το περιβάλλον που ζούμε, να βοηθάει σε αυτή την κατεύθυνση.
Αν με ρωτήσεις αν πρέπει να ενισχύσουμε τον πληθυσμό της χώρας μας, θα σου πω ναι, αλλά θα πρέπει εμείς να διαλέξουμε ποιους θα επιλέξουμε και όχι εκείνοι.
-
Όσον αφορά το τελευταίο ναυάγιο, βλέπαμε βίντεο που οι ίδιοι τραβούσαν με τον έναν επάνω στον άλλο, αλήθεια πως έκαναν όλοι αυτοί την φυσική τους ανάγκη;
Το αμπάρι του πλοίου πόσα τετραγωνικά ήταν, ώστε να έχει τόσες εκατοντάδες ανθρώπους εκεί κάτω, σύμφωνα με τα λεγόμενα κάποιων από αυτούς;
Γιατί δεν υπάρχει βίντεο από το αμπάρι του πλοίου να δούμε τί επικρατούσε;
-
Ερχόταν ένα γιώτ και πετάγονταν σε αυτό.
Προφανώς στις τουαλέτες του πλοίου.
-
@ektoras said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Φίλε lap ωραία όλα αυτά τα καταγεγραμμένα ιστορικά γεγονότα πολλών δεκαετιών πίσω, που τα βλέπουμε σήμερα μέσα από το φίλτρο ενός προοδευτικού - αριστερού - άθρησκου φακού (που δημιουργήθηκε όμως σε ένα περιβάλλον καθαρά δυτικό - καπιταλιστικό - χριστιανικό).
Τα ιστορικά δεδομένα και ντοκουμέντα πρέπει να είναι η πυξίδα της αξιολόγησης μας. Δεν έχει να κάνει με τα διάφορα φίλτρα. Έχει να κάνει με την αλήθεια. Το να παραποιείται η αλήθεια ή η απόσταση δεκαετιών να δίνει μια κάποια ωραιοποίηση των γεγονότων δεν μπορεί να αποτελέσει την βάση για την σύγκριση μας στο σήμερα.
-
Η σύγκριση - έως και ταύτιση - των Ελλήνων μεταναστών με τους λαθρομετανάστες είναι λάθος @lap .
Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι οι κάτοικοι των χωρών που μετανάστευσαν οι Έλληνες ήταν αρνητικοί και καχύποπτοι απέναντι τους, τουλάχιστον υπήρχαν κοινά χαρακτηριστικά.
Ως έθνος θεωρείται σύνολο ανθρώπων με κοινή ιστορική, γλωσσική, θρησκευτική ή πολιτιστική καταγωγή.
Ο όρος ήθος σημαίνει το σύνολο των ψυχικών χαρακτηριστικών κάθε ανθρώπου. Ήθη λέγονται οι αντιλήψεις ενός λαού για την ηθική και κοινωνική συμπεριφορά. Είναι οι γενικές αρχές Δικαίου, οι θεμιτοί τρόποι συμπεριφοράς του κοινωνικού ανθρώπου, που μεταβάλλονται με τη μεταβολή του χρόνου, που διαφέρουν από τόπο σε τόπο και απηχούν την τρέχουσα ηθική μιας κοινωνίας. Δηλαδή τα ήθη ορίζουν αξίες, σχέσεις, συμπεριφορές.
Αυτό το τελευταίο είναι που μας ενοχλεί τους περισσότερους και μάλιστα η αντίδραση - αντίσταση που δείχνουν σε κάτι διαφορετικό.
-
Έτσι μπράβο, τώρα μιλάτε ειλικρινά. Δεν σας αρέσει η μη αφομοίωση κάποιων μεταναστών στην κοινωνία μας.
Τα άλλα περί διαφορετικότητας και ανωτερότητας των Ελλήνων μεταναστών είναι εκτός ρεαλισμού
Εάν έχετε διαβάσει από τις πηγές δυστυχώς ακριβώς το ίδιο έκαναν και οι δικοί μας Έλληνες στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Δεν ήθελαν να μάθουν την γλώσσα της χώρας υποδοχής τους και έκαναν γκέτο μεταξύ τους.
Τελικά με τα χρόνια κάμφθηκε αυτή τους η αντίσταση και η λογική και έτσι ενσωματώθηκαν στον κοινωνικό ιστό. Έτσι σταμάτησαν και οι ρατσιστές πολτικες και πρακτικές κατά των Ελλήνων από τους ντόπιους κατοίκους.
Συνεπώς, αυτό πρέπει να είναι η πολιτική από την δική μας πλευρά. Να πιεστούν να ενσωματωθουν σε μια σειρά από ήθη και κοινωνικά πρότυπα της χώρας μας.
-
Από αυτά που έγραψα, αυτό κατάλαβες?
Απομονώνεις λέξεις και εστιάζεις όπου θέλεις και σε βολεύει για να σου βγει η ιστορία.Και επειδή μάλλον κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, για απάντησε μου σε αυτό ακριβώς που σε ρωτάω.
Πως ορίζεται η διαφορετικότητα και η ανωτερότητα αν όχι από τα παρακάτω?
τα ήθη ορίζουν αξίες, σχέσεις, συμπεριφορές.
-
Υπαρχει πολυ μεγαλη διαφορα αναμεσα στις περιοδους και στον τροπο που Ελληνες και λοιποι λαοι μεταναστευσαν σε Αμερικη και Αυστραλια απο την εισβολη ολων αυτων των λαων στο σημερα. Οι χωρες αυτες χτιζονταν στην κυριολεξια ως εθνη και οποιοι εφταναν πρωτοι σε καποιο μερος ή εφτιαχναν μια συντεχνια παλευαν να κρατησουν τον ελεγχο απεναντι στους νεους εποικους. Επισης απο τις χωρες αυτες υπηρχε καλεσμα και νεων χεριων για δουλειες που μολις φτιαχνοντουσαν. Καμια σχεση με τους απροσκλητους που καταληγουν εδω στην Ευρωπη. Αλλα γεγονοτα και αλλες αιτιες αλλα και καταστασεις.
-
Kατ'αρχάς να δώσω συγχαρητήρια στον @cruiser για τον τρόπο που ισοπέδωσε τον @lap που επιμένει σε λάθος απόψεις για τους μετανάστες Έλληνες οι οποίοι επέδειξαν την μεγαλύτερη αρετή για μετανάστη , όχι απλά ενσωματώθηκαν στην αμερικάνικη κουλτούρα αλλα την επηρέασαν και την αναμόρφωσαν μπολιάζονταν την με ελληνικά στοιχεία σε τέτοιο βαθμό που πλέον η ελληνοαμερικανική κοινότητα να εχει δυσανάλογη επιρροή σε σχέση οχι μόνο με το μέγεθός της σε αριθμούς αλλα και σε σχέση με την οικονομική της επιφάνεια .
Είμαι σίγουρος οτι υπάρχει μόνο ενας Σαουδάραβας και δυο τρείς τούρκοι επιχειρηματίες που απο μόνοι τους εχουν περισσότερη περιουσία απο όλους τους Έλληνες της Ν. Υόρκης μαζί αλλα πχ παρέλαση την 25η Μαρτίου δεν κάνουν στους δρόμους της .
Απο το Ίδρυμα ''ΟΧΙ"
https://oxidayfoundation.org/το μυστικό της επιτυχίας των Ελλήνων "Φιλότιμο"
Youtube Video -
Για τα παιδια δεν ξερω αλλα οι γυναικες ειναι σιγουρα κατωτερα οντα γιαυτους.
Δεν θα μιλησω με βιβλια αλλα με αυτα που βλεπουν τα ματια μου και ζω.
Συνεργειο 20 ατομα γυναικες τουλαχιστον 8,ωρα διαλλειματος οι αντρες στο ενα μερος οι γυναικες στο αλλο.παω στους αντρες παιδια τι να φερω καφε τυροπιτα νερο?Οι αντρες ολα τα παραπανω.Λεω στους αντρες ..οι γυναικες τι θα παρουν?Απαντηση Αυτες τιποτα.
Και αλλα πολλα παραδειγματα. -
@gtsartsal said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Απομονώνεις λέξεις και εστιάζεις όπου θέλεις και σε βολεύει για να σου βγει η ιστορία.Και επειδή μάλλον κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, για απάντησε μου σε αυτό ακριβώς που σε ρωτάω.
Ποιος μίλησε για ανωτερότητα. Το ένα ήθος από το άλλο ποιος ορίζει ότι είναι ανώτερο;;;
Εσύ;;;;;;Το ήθος ενός δυτικού είναι ανώτερο από το ήθος των Ελλήνων και αντιστοίχως των Ελλήνων από κάποιον άλλον;
Ένας προτεστάντης έχει ανώτερο ήθος από ένα. Ορθόδοξο;
Ή μήπως είναι απλά διαφορετικό;
Ένα το πάμε στα άτομα. Μήπως εσύ έχεις ανώτερο ήθος από εμένα ή εγώ από εσένα;
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Επισης απο τις χωρες αυτες υπηρχε καλεσμα και νεων χεριων για δουλειες που μολις φτιαχνοντουσαν. Καμια σχεση με τους απροσκλητους που καταληγουν εδω στην Ευρωπη. Αλλα γεγονοτα και αλλες αιτιες αλλα και καταστασεις.
Και εδώ και εμείς ζητάμε χέρια στα χωραφια και στην οικοδομή. Η κεντρική Ευρώπη ζητα χέρια στα εργαστασια και σε εργασίες που δεν δέχεται κανείς να κάνει.
-
Δηλαδη ολοι αυτοι ανταποκρινονται σε επισημο καλεσμα απο τις χωρες της Ευρωπης? Για πες μας δασκαλε, τι αλλο ξερεις που δεν ξερει η υπολοιπη ανθρωποτητα?
-
@gtsartsal said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ποιος μίλησε για ανωτερότητα. Το ένα ήθος από το άλλο ποιος ορίζει ότι είναι ανώτερο;;;
Εσύ;;;;;;Το ήθος ενός δυτικού είναι ανώτερο από το ήθος των Ελλήνων και αντιστοίχως των Ελλήνων από κάποιον άλλον;
Ένας προτεστάντης έχει ανώτερο ήθος από ένα. Ορθόδοξο;
Ή μήπως είναι απλά διαφορετικό;
Ένα το πάμε στα άτομα. Μήπως εσύ έχεις ανώτερο ήθος από εμένα ή εγώ από εσένα;
Συνεχίζεις να κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.
Δεν απάντησες. Μόνο ερωτήσεις αραδιάζεις.Και οι ανθρωποφάγοι λίγο διαφορετικό ήθος έχουν.
-
Επισης απο τις χωρες αυτες υπηρχε καλεσμα και νεων χεριων για δουλειες που μολις φτιαχνοντουσαν. Καμια σχεση με τους απροσκλητους που καταληγουν εδω στην Ευρωπη. Αλλα γεγονοτα και αλλες αιτιες αλλα και καταστασεις.
Και εδώ και εμείς ζητάμε χέρια στα χωραφια και στην οικοδομή. Η κεντρική Ευρώπη ζητα χέρια στα εργαστασια και σε εργασίες που δεν δέχεται κανείς να κάνει.
Έχουμε τους Αλβανούς για την οικοδομή που βρίσκονται νόμιμα 30 χρόνια και έχουν Ελληνοποιηθεί πλήρως ή δικούς μας που προέρχονται κυρίως από χωριά, τους παρανόμους δεν τους χρειαζόμαστε άλλωστε αυτοί δεν καταλαβαίνουν τι θα πει οικοδομή.
-
Επειδη χρονο ελευθερο εχω σημερα, διαβασα την εξελιξη της κουβεντας και ενα εχω να πω. Το λαθος ο εξυπνος το παραδεχεται, ο πονηρος το συζητα και ο βλακας επιμενει.
-
Ο ρατσισμός σίγουρα είναι κακό πράγμα και όποιος περάσει από αυτό το στάδιο σύντομα απογοητεύεται και τον απαρνείται αλλά αυτό δεν σημαίνει πλήρης ισοπέδωση. Οι Έλληνες στην αρχαιότητα υπερτερούσαν αλλά από τον μεσαίωνα και μετά υστερούν ειδικά απέναντι στους υπόλοιπους δυτικούς λαούς, υπερτερούν ωστόσο απέναντι σε άλλους Ασιατικούς λαούς από τους οποίους έρχονται οι συγκεκριμένοι μετανάστες. Οι Έλληνες τέλος Ελληνόφωνοι όπως θέλετε πείτε τους δεν ήταν ποτέ ρατσιστές, γινόντουσαν περιστασιακά όταν έβλεπαν κινδύνους σε προσωπικό επίπεδο από ανθρώπους άλλης εθνικότητας. Ο πρώτος που έδωσε το καλό παράδειγμα εναντίον του ρατσισμού αν και ανήκει στον λεγόμενο εθνικιστικό χώρο είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας του οποίου η σύζυγος είναι από την Πολωνία.
-
Επειδη χρονο ελευθερο εχω σημερα, διαβασα την εξελιξη της κουβεντας και ενα εχω να πω. Το λαθος ο εξυπνος το παραδεχεται, ο πονηρος το συζητα και ο βλακας επιμενει.
Μην επιμένεις λοιπόν
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2