-
Ωραία που συγκρίνονται οι μεταναστευτικες τακτικές τριών αιώνων.
Έτσι και αλλιώς ο κόσμος και η τεχνολογία, η πρόσβαση στην εκπαίδευση και στην επικοινωνία δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου τα τελευταία 200 χρόνια.
Όπως δεν έχουν αλλάξει και οι νόμοι των κρατών, οι συνθήκες μεταξύ τους και οι νορμες μετανάστευσης, ελεύθερη μετακίνηση μεταξύ χωρών Ε.Ε.
Δεν έχει αλλάξει η ευκολία στην έκδοση βίζα σε τρίτες χώρες για εργασία όπως Ρωσία /ΗΠΑ.
Ούτε υπάρχουν σύλλογοι/σύνδεσμοι απόδημων και ΜΚΟ που μπορούν να βοηθήσουν στην ένταξη.
Όλα τα ίδια από τότε.
Τα ζώα παραμένουν ζώα και άνθρωποι προχωράνε
-
@yem said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ωραία που συγκρίνονται οι μεταναστευτικες τακτικές τριών αιώνων.
Έτσι και αλλιώς ο κόσμος και η τεχνολογία, η πρόσβαση στην εκπαίδευση και στην επικοινωνία δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου τα τελευταία 200 χρόνια.
Όπως δεν έχουν αλλάξει και οι νόμοι των κρατών, οι συνθήκες μεταξύ τους και οι νορμες μετανάστευσης, ελεύθερη μετακίνηση μεταξύ χωρών Ε.Ε.
Δεν έχει αλλάξει η ευκολία στην έκδοση βίζα σε τρίτες χώρες για εργασία όπως Ρωσία /ΗΠΑ.
Ούτε υπάρχουν σύλλογοι/σύνδεσμοι απόδημων και ΜΚΟ που μπορούν να βοηθήσουν στην ένταξη.
Όλα τα ίδια από τότε.
Τα ζώα παραμένουν ζώα και άνθρωποι προχωράνε
Με εντυπωσίασε που το ξέρεις αυτό το τραγούδι, είναι σαν την ταινία του Παύλου Μελά, υπάρχει αλλά καλό είναι να μην ακούγεται.
Αυτή η εκτέλεση μου αρέσει περισσότερο
-
Οι άνθρωποι είναι ίδιοι, βασικά είναι οι παππούδες σας, μερικοί είστε οι ίδιοι κιολας που εργαστηκατε ως μετανάστες. Πήγατε και εργαστηκατε στην θέση άλλων στις χώρες που σας έδωσαν εργασία. Οι ανάγκες των ανθρώπων παραμένουν ίδιες στο πέρασμα όχι μονάχα των δεκαετιών αλλά των αιώνων. Το κύριο ερώτημα είναι το ποιες είναι αυτές. Αυτο κάνει κατά την ταπεινή μου άποψη ένας έξυπνος εγκέφαλος ενός ανθρώπου. Ένας ζώο δεν έχει την νοητική ικανότητα να αξιολογήσει ερμηνεύσει και δώσει λύσεις στα αίτια ενός προβλήματος. Μόνο να εκφράζει την ενόχληση του μπορεί η οποία πηγάζει και έχει αφορμή το όποιο πρόβλημα.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ένας ζώο δεν έχει την νοητική ικανότητα να αξιολογήσει ερμηνεύσει και δώσει λύσεις στα αίτια ενός προβλήματος.
To πρόβλημα είναι το ανθρώπινο είδος, οπότε η λύση δεν αρέσει σε κανέναν!
-
@lap εγω έχω πάει σε ξένη χώρα έστω και για λίγο, έκοψα το αεροπορικό μου εισιτήριο, νοίκιασα το δωμάτιο μου και δούλεψα.
Το ίδιο και μερικοί φίλοι μου, άλλοι σε επίπεδο εργάτη και άλλοι σε επιστημονικό επίπεδο, κανένας δεν έκανε μαντραπηδα, ο Παππούς της γυναίκας μου το ίδιο, εργάτης /αγράμματος και με καμια γνώση της ξένης γλώσσας, ούτε αυτός έκανε τον αβοήθητο Έλληνα που κάηκε η πατρίδα του από τους Γερμανούς και τον εμφύλιο, κύριος πήγε, δημιούργησε οικογένεια και όταν βαρέθηκε έφυγε.
Αυτή είναι η διαφορά με τα υπόλοιπα ζώα. -
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ένας ζώο δεν έχει την νοητική ικανότητα να αξιολογήσει ερμηνεύσει και δώσει λύσεις στα αίτια ενός προβλήματος.
To πρόβλημα είναι το ανθρώπινο είδος, οπότε η λύση δεν αρέσει σε κανέναν!
Δώσε εσύ το παράδειγμα και θα αξιολογήσουμε εμείς τα αποτελέσματα και αναλόγως θα πράξουμε
-
@lap εγω έχω πάει σε ξένη χώρα έστω και για λίγο, έκοψα το αεροπορικό μου εισιτήριο, νοίκιασα το δωμάτιο μου και δούλεψα.
Το ίδιο και μερικοί φίλοι μου, άλλοι σε επίπεδο εργάτη και άλλοι σε επιστημονικό επίπεδο, κανένας δεν έκανε μαντραπηδα, ο Παππούς της γυναίκας μου το ίδιο, εργάτης /αγράμματος και με καμια γνώση της ξένης γλώσσας, ούτε αυτός έκανε τον αβοήθητο Έλληνα που κάηκε η πατρίδα του από τους Γερμανούς και τον εμφύλιο, κύριος πήγε, δημιούργησε οικογένεια και όταν βαρέθηκε έφυγε.
Αυτή είναι η διαφορά με τα υπόλοιπα ζώα.Συγνώμη αλλά αυτά είναι δικές σας οικογενειακές ιστορίες να έχετε να τις λέτε όπως κάνουμε και εμείς ωραιοποιωντας μνήμες και ιστορίες.
Ένας αγράμματος εργάτης που δεν ξέρει την γλώσσα της χώρας που μεταναστεύει θα ήταν πολύ ζόρι για τους γύρω του όπως σήμερα είναι και για εμάς. Απλά ίσως δεν σας έχουν πει το τι ένιωθαν οι άλλοι, άλλωστε τι συζήτηση να πιάσεις με έναν που μιλά σπαστά μια γλώσσα, και εσείς νομίζετε ότι σας θαύμαζαν και ότι ανάβουν λαμπάδα κάθε φορά που σας θυμούνται.
-
lap είσαι απάλευτος πραγματικά.
-
Δώσε εσύ το παράδειγμα και θα αξιολογήσουμε εμείς τα αποτελέσματα και αναλόγως θα πράξουμε
Δεν κατάλαβα καν τι λες/προτείνεις!! Αλλά σε κάθε περίπτωση και εγώ στο ανθρώπινο είδος ανήκω, αρα και στο πρόβλημα. Οπότε τι περιμένεις από εμένα δεν ξέρω.
-
Υποπτευομαι οχι μια εκδρομή στη φύση αλλά κάτι άλλο πιο σοκαριστικό.
Δώσε το παράδειγμα στο εαυτό σου να δούμε αν όντως αξίζει αυτό που προτείνεις και θα το αναλύσουμε
-
Δώσε το παράδειγμα στο εαυτό σου να δούμε αν όντως αξίζει αυτό που προτείνεις και θα το αναλύσουμε
Δεν αξίζει γιατί δεν είναι ρεαλιστικό, οπότε δεν έχει νόημα η οποιαδήποτε συζήτηση. Απλά λέω ότι ψάχνουμε μια λύση σε ένα πρόβλημα που δεν έχιε λύση. Γιατί τν λύση την ψάχνουμε εμείς που είμαστε οι ίδιοι το πρόβλημα.
-
Τεσπα υπάρχουν και άλλες προσεγγίσεις. Όπως η σταθερότητα, η προοπτική στις χώρες καταγωγής των ανθρώπων αυτών.
-
-
Τεσπα υπάρχουν και άλλες προσεγγίσεις. Όπως η σταθερότητα, η προοπτική στις χώρες καταγωγής των ανθρώπων αυτών.
Δεν γίνεται λέμε όσο υπάρχουν άνθρωποι. Σιγά μην πειστούν οι Ολλανδοί ή οι Βέλγοι ή δεν ξέρω εγώ ποιοι άλλοι να αφήσουν τις αποικίες και τα διαμάντια και τα χρυσωρυχεία στους ντόπιους.. Εννοείται ότι οι δυνατοί εκμεταλλεύονται τους αδύναμους...human nature.
-
Συγνώμη αλλά αυτά είναι δικές σας οικογενειακές ιστορίες να έχετε να τις λέτε όπως κάνουμε και εμείς ωραιοποιωντας μνήμες και ιστορίες.
Ένας αγράμματος εργάτης που δεν ξέρει την γλώσσα της χώρας που μεταναστεύει θα ήταν πολύ ζόρι για τους γύρω του όπως σήμερα είναι και για εμάς. Απλά ίσως δεν σας έχουν πει το τι ένιωθαν οι άλλοι, άλλωστε τι συζήτηση να πιάσεις με έναν που μιλά σπαστά μια γλώσσα, και εσείς νομίζετε ότι σας θαύμαζαν και ότι ανάβουν λαμπάδα κάθε φορά που σας θυμούνται.Ρε λαπ δεν πήγαν για να παίζουν cluedo τα κρύα βράδια, ούτε και για να κάνουν χασομερη! Για να επιβιώσουν πήγαν, για να βγουν από την ανέχεια.
Ποιος ζορίστηκε / βασανίστηκε ακούγοντας σπαστά Ελληνικά /Γερμανικά /Αγγλικά?
Ασε το συννεφάκι για λίγο, μιλάμε για διαφορά κουλτούρας και νοοτροπίας μεταναστών 70-80 χρόνια πριν με μετανάστες του τώρα που προσπαθείτε να τους εξισωσετε!
Έλεος ρε γμτ, και μιας και στάθηκες στον παππού να σου πω τα 12ωρα σε εργοστάσιο ήταν τα στάνταρτ, θα μου πεις δεν έκλεψε δεν βίασε δεν σκότωσε δεν πούλαγε ναρκωτικά, τι να σου πω, ότι μπορεί ο καθένας, αυτός έκανε οικογένεια... Ανώμαλος θα ταν ο μακαρίτης
-
Ανεβείτε ξανά στο ροζ συννεφάκι...
Αν ρε παιδάκι μου, ο άντρας είναι Alpha Male...ουρές τα γκομενάκια...
Πως να μην ξεπεράσει το 40%; Αρέσει παιδί μου, αρέσει...
-
με το συμπάθειο αλλά θα ξεράσω λίγο.
-
Συγνώμη αλλά αυτά είναι δικές σας οικογενειακές ιστορίες να έχετε να τις λέτε όπως κάνουμε και εμείς ωραιοποιωντας μνήμες και ιστορίες.
Ένας αγράμματος εργάτης που δεν ξέρει την γλώσσα της χώρας που μεταναστεύει θα ήταν πολύ ζόρι για τους γύρω του όπως σήμερα είναι και για εμάς. Απλά ίσως δεν σας έχουν πει το τι ένιωθαν οι άλλοι, άλλωστε τι συζήτηση να πιάσεις με έναν που μιλά σπαστά μια γλώσσα, και εσείς νομίζετε ότι σας θαύμαζαν και ότι ανάβουν λαμπάδα κάθε φορά που σας θυμούνται.Ρε λαπ δεν πήγαν για να παίζουν cluedo τα κρύα βράδια, ούτε και για να κάνουν χασομερη! Για να επιβιώσουν πήγαν, για να βγουν από την ανέχεια.
Όπως όλοι οι οικονομικοί μετανάστες στην παγκόσμια ιστορία μέχρι σήμερα.
Ποιος ζορίστηκε / βασανίστηκε ακούγοντας σπαστά Ελληνικά /Γερμανικά /Αγγλικά?
Τους ρώτησες πως έβλεπαν οι πολίτες σε αυτές τις χώρες τον κάθε δικό μας παππού;;; Έχεις καμία ιδέα;
Ασε το συννεφάκι για λίγο, μιλάμε για διαφορά κουλτούρας και νοοτροπίας μεταναστών 70-80 χρόνια πριν με μετανάστες του τώρα που προσπαθείτε να τους εξισωσετε!
Εσύ αρνείσαι την πραγματικότητα πως ο μετανάστης σε ξένη χώρα είναι πάντα μετανάστης. Δεν είναι ευχάριστος στις τοπικές κοινωνίες που πάει διότι κουβαλάει την κουλτούρα του που δεν αρέσει σε πολλούς στις χώρες προορισμού.
Έλεος ρε γμτ, και μιας και στάθηκες στον παππού να σου πω τα 12ωρα σε εργοστάσιο ήταν τα στάνταρτ, θα μου πεις δεν έκλεψε δεν βίασε δεν σκότωσε δεν πούλαγε ναρκωτικά, τι να σου πω, ότι μπορεί ο καθένας, αυτός έκανε οικογένεια... Ανώμαλος θα ταν ο μακαρίτης
Όπως πολλοί μετανάστες. Άλλοι δεν ήταν καλά παιδιά, τι να κάνουμε εσείς είχατε καλό παππού.
Δεν υπάρχει λογική σε αυτά τα επιχειρήματα που επικαλείσαι και το ξέρεις. Είσαι έξυπνος. Το θέμα σου είναι η κουλτούρα των μεταναστών από χώρες με άλλες αξίες.
Για αυτό λέω. Πως η λύση είναι είτε να τους δώσουμε προοπτικές να ζήσουν στην χώρα τους είτε να χάσουμε το δικό μας πολιτισμό και να γίνουμε οι χειρότεροι όλων κάνοντας πράξη ακραίες επιλογές.
Δηλαδή να δεχτώ την φοβία σου για τις πράξεις κάποιων μεταναστών, δεν θα στο παίξω υπεράνω. Και εγώ φοβάμαι. Από την άλλη τι πολιτισμό ως Ευρώπη θα διδάξουμε στα παιδιά μας;
Είναι δύσκολη η θέση της Ευρώπης. Η λύση θεωρώ είναι η πιο δυσκολη και η πιο δίκαιη και πολιτισμένη. Να δώσουμε κίνητρα όπως για παράδειγμα πολιτικές αειφόρου ανάπτυξης στις χώρες από όπου έρχονται οικονομικοί μετανάστες.
Μάντεψε ποια οικονομική πολιτική και θεωρία προωθεί τέτοιες στρατηγικές για την ευημερία της κοινωνίας...αυτά οι δεξιοί της παρέας δεν τα γνωρίζουν.
-
Για αυτό λέω. Πως η λύση είναι είτε να τους δώσουμε προοπτικές να ζήσουν στην χώρα τους είτε να χάσουμε το δικό μας πολιτισμό και να γίνουμε οι χειρότεροι όλων κάνοντας πράξη ακραίες επιλογές.
Υπάρχει και άλλη λύση, αν ψάχνουν καλύτερο επίπεδο ζωής μπορούνε να μεταναστεύσουν στην Σαουδική Αραβία, στο Μπαχρέιν, στο Κατάρ, άσχημα είναι στο Ντουμπάι;
-
Δεν τις ξέρω καλά αυτές τις χώρες. Έχω δει σε ντοκιμαντέρ ότι σε κάποιες έχουν πάρα πολλούς μετανάστες. Μάλιστα μια από αυτές έχει περισσότερους μετανάστες από ντόπιους.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2