-
Συγχωρέστε με οι υπόλοιποι και εσύ nk9, δεν θέλω να σχολιάζω τέτοια θέματα αν και έκανα εξαίρεση.
Συγνώμη αλλά διαπιστώνω πως η κοινωνία μας έχει φτάσει στα άκρα και στην παρακμή. Το να θεωρείται και να χρησιμοποιείται ως αντικείμενο πολιτικής σπεκουλας η "Συγνώμη" απέναντι σε ένα τέτοιο συμβάν, που στην ουσία είναι απλά μια λέξη, δεν θα φέρει πίσω τους ανθρώπους αυτούς, και να αναλύουμε σε ποιο κοινό απευθύνεται και αν αυτό το κοινό είναι χαζό, πονηρό, κακό, έξυπνο, αντιπολιτευόμενο ή όχι είναι δείγμα της παρακμής μας.
-
Δεν γνωρίζω περί θαλασσιων κανονισμων αλλά έχω κι εγώ κάποια ερωτήματα.
Τα πλοία αυτά είναι μια χαρά "αξιοπλοα" μέχρι να,εγκαταλείψουν τα χωρικά ύδατα της χώρας αναχώρησης. Αν πραγματοποιήσει εκεί κάποιος επιχείρηση διάσωσης θα είναι ο κακός που δεν αφήνει τους μετανάστες να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωη". Οσο το σκαφος βρισκεται κοντά στις αφρικανικες ακτες, οι λαλιστατοι εξοπλισμενοι με δορυφορικα τηλεφωνα "διασωστες" τηρουν σιγην ιχθυος για τον κινδυνο που διατρεχουν οι επιβαινοντες.Το "αξιοπλοο" χάνεται μόλις το σκάφος βρεθεί σε χώρο ευθύνης ευρωπαϊκής χώρας.
Όσοι μας λένε ότι το λιμενικό θα έπρεπε να κάνει "επιχειρηση" πριν βυθιστεί το σκάφος, τι είδους επιχείρηση θα έπρεπε να κανει; Διασωσης; Νηοψιας με οπλα; Ποιος εξασφαλίζει ότι οι δουλεμπόροι δεν φέρουν οπλισμό πχ και δεν θα ανοίξουν πυρ προς τους λιμενικούς η προς τους επιβατες; Ειδικά αν οι λιμενικοί δεν είναι της χώρας προορισμού αλλά άλλης χωρας; Από τούδε και στο εξής θέλουμε το λιμενικό μας να κάνει ρεσαλτο "διασωσης" σε οτιδήποτε καράβι κινείται σε περιοχή ευθύνης μας μόνο και μόνο αν φαίνεται με το "ματι" ότι δεν είναι αξιοπλοο; Και να βουτάει από μέσα τους επιβαινοντες με το ζορι;
Υπήρχε κάποια ένδειξη η πληροφορια ότι το καράβι βουλιαζει και το λιμενικό δεν αντεδρασε; Κρίσιμο ερώτημα κατ εμέ.
Το περιστατικό είναι τραγικό, απανθρωπο, δεν το χωράει ο νους. Αν υπάρχουν ευθύνες σε ολιγωρία των λιμενικών θα φανεί από την διερεύνηση. Ελπίζω όχι. Μέχρι τότε δεν θεωρώ την χώρα μου υπεύθυνη για ότι έγινε. Και δεν αναφέρομαι τόσο στην αντιπολιτευση όσο στους συνήθεις βορειοευρωπαιους που θα μας κουνησουν το δάχτυλο. Βόρεια Ευρώπη θέλανε να πάνε οι άνθρωποι στο πλοιο, ας πάνε λοιπον να τους πάρουν από τις ακτές της Αφρικής χωρίς δουλεμπορους μεσάζοντες, σαπιοκαραβα, "ναυλους" χιλιάδων ευρω και κινδύνους. Τι πιο απλο;
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Συγχωρέστε με οι υπόλοιποι και εσύ nk9, δεν θέλω να σχολιάζω τέτοια θέματα αν και έκανα εξαίρεση.
Συγνώμη αλλά διαπιστώνω πως η κοινωνία μας έχει φτάσει στα άκρα και στην παρακμή. Το να θεωρείται και να χρησιμοποιείται ως αντικείμενο πολιτικής σπεκουλας η "Συγνώμη" απέναντι σε ένα τέτοιο συμβάν, που στην ουσία είναι απλά μια λέξη, δεν θα φέρει πίσω τους ανθρώπους αυτούς, και να αναλύουμε σε ποιο κοινό απευθύνεται και αν αυτό το κοινό είναι χαζό, πονηρό, κακό, έξυπνο, αντιπολιτευόμενο ή όχι είναι δείγμα της παρακμής μας.
Εάν η συγγνώμη σου προς εμένα αφορά τον τρόπο που μου απάντησες είναι δεκτή και κλείνει το θέμα.
-
Ναι και προς εσένα.
Να ρωτήσω τώρα;... Έπρεπε να ζητήσουμε συγνώμη από τα θύματα και τις οικογένειές τους ή όχι;
-
@argyn said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Επειδή έχουν περάσει χρόνια από όταν παρίστανα τον ιστιοπλόο, μπορεί να λέω και μαλακίες, αλλά θέλετε να συζητήσουμε στα σοβαρά τώρα ότι δεν υπήρχε νομικός και τεχνικός τρόπος εφόσον το κέντρο διάσωσης είναι ενήμερο, ο καιρός το επέτρεπε και υπήρχαν διαθέσιμα μέσα στην περιοχή για να υπάρξει προληπτική εκκένωση του σκάφους και να σωθούν οι άνθρωποι? Δουλευόμαστε?
Απλώς όλοι οι εμπλεκόμενοι, πιθανά με πολιτική επιλογή μητσοτάκη, επέλεξαν να πάρουν το υπολογισμένο ρίσκο της μη παρέμβασης καλυπτόμενοι πίσω από το γράμμα του νόμου και τους έκατσε στραβή (προσοχή δεν εννοώ ότι κακώς έπραξαν - δεν έχω άποψη - δυστυχώς η ελλάδα είναι πολύ μικρή και αδύναμη για να λύσει το παγκόσμιο πρόβλημα της πείνας και της εξαθλίωσης).
Αυτό ακριβώς!
Δεν είπε κανείς πως ...του έπνιξαν επίτηδες , αυτά είναι αστειότητες που γράφονται σε τουιτ και fb απο ηλίθιους που δια ζώσης δεν θα τολμούσαν ούτε να το σκεφτούν.Κάτι πήγε στραβά , όπως τα είπες , καθυστέρησαν , λάθος συννενόηση κλπ.
@n-k-9 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Χωρίς να έχω γνώσεις επί του θέματος και με όσα άκουσα και διαβασα αυτές τις μέρες, κατάλαβα ότι είναι δύο διαφορετικές έννοιες η επέμβαση για διάσωση από την επεμβαση λόγω τέλεσης αδικημάτων.
Υπήρχε νομικά η δυνατότητα να επιλέξουν να επέμβουν με βάση το ότι άνθρωποι βρίσκονταν σε κίνδυνο , ακυβέρνητο σκάφος σε διεθνή ύδατα της αρμοδιότητας της χώρας μας είναι ο ορισμός της κατάστασης αυτής.
Και στην τελική και λάθος να ήταν νομικά δεν θα έμπαινε ποτέ ζήτημα αναζήτησης ευθυνών , μια ακόμη πράξη αυτοθυσίας θα έκαναν οι λιμενικοί απο τις τόσες που έχουν κάνει στο παρελθον και έχουν σώσει μετανάστες σε περίπου παρόμοιες καταστάσεις.
Επίσης, θεωρώ πως αν κάτι έγινε διαφορετικά από ότι μας λένε, ολο και κάποια διαρροή θα υπάρξει, καθώς στο σημείο υπήρχαν και λοιπά ιδιωτικά πλοία...
Υπάρχει εξοπλισμός που καταγράφει με εικόνα τι συμβαίνει πάνω στα πλοία του λιμνενικόυ , είπε ο Αλεξίου πως δεν δούλευε... , υπάρχουν και καταγεγραμμένες οι ομιλίες όλες στις τηλεπικοινωνίες, είναι έυκολο να μαθευτεί τι έγινε , αν όλα πήγαν όπως έπρεπε είναι προς το συμφέρον μας να τα δημοσιοποιήσουν ,αν όμως προκύψουν θέματα θα ξεφτιλιστούμε διεθνώς.
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όσοι μας λένε ότι το λιμενικό θα έπρεπε να κάνει "επιχειρηση" πριν βυθιστεί το σκάφος, τι είδους επιχείρηση θα έπρεπε να κανει; Διασωσης;
Διάσωσης ξεκάθαρα.
Υπήρχε κάποια ένδειξη η πληροφορια ότι το καράβι βουλιαζει και το λιμενικό δεν αντεδρασε; Κρίσιμο ερώτημα κατ εμέ.
Αφού δεν έχουμε το βίντεο - δεν είναι και αυτό προβληματκό ως γεγονός ; - και τις συνομιλίες δεν μπορούμε να πούμε υπέυθυνα τίποτα.
Απο την άλλη έχουμε 2-3 μέρες κάποια τυπική ενημέρωση απο τον εκπρόσωπο τύπου του λιμενικού που κάποιος θα μπορούσε να πεί πως πέφτει σε αντιφάσεις εξ ού και η σπέκουλα και η πολιτική εκμετάλλευση του γεγονότος. -
Ρε σεις τι έχετε πάθει;;;
Το ποιος είναι υπεύθυνος για το ναυάγιο και αν υπήρχαν τρόποι να αποφευχθεί θα μας το πουν οι έρευνες των αρμοδίων.
Το γεγονός έγινε σε χώρο ευθύνης της χώρας. Αυτομάτως εκ του νόμου υπεύθυνη είμαστε εμείς. Το αν μπορούσε να αποφευχθεί είναι άλλης τάξεως θέμα και δεν το ξέρω. Εάν η χώρα αποποιηθεί τις ευθύνες των όσων συμβαίνουν στην επικράτεια της και στον χώρο που επιτηρεί δημιουργεί αλλά πρόβληματα.
Μπροστά στην έμφυτη ανάγκη υπερασπισης κάτι απροσδιόριστου με αυτά που λέτε δημιουργείτε αλλά θέματα.
Γενικώς.....τι λέτε!!!!! Συγκεντρωθειτε!!!!! -
Ναι και προς εσένα.
Να ρωτήσω τώρα;... Έπρεπε να ζητήσουμε συγνώμη από τα θύματα και τις οικογένειές τους ή όχι;
Όχι μέχρι να αποδειχτεί από την έρευνα αν ολογορησε η όχι τι λιμενικό. Τα έγραψα και παραπάνω. Αν αποδειχτεί και συγγνώμη και αποζημίωση (όσο γινεται).
Δεν τους έβαλε η Ελλάδα πάντως εκεί πάνω, άλλοι τους έβαλαν. -
Το ποιος είναι υπεύθυνος για το ναυάγιο και αν υπήρχαν τρόποι να αποφευχθεί θα μας το πουν οι έρευνες των αρμοδίων.
Το γεγονός έγινε σε χώρο ευθύνης της χώρας. Αυτομάτως εκ του νόμου υπεύθυνη είμαστε εμείς. Το αν μπορούσε να αποφευχθεί είναι άλλης τάξεως θέμα και δεν το ξέρω. Εάν η χώρα αποποιηθεί τις ευθύνες των όσων συμβαίνουν στην επικράτεια της και στον χώρο που επιτηρεί δημιουργεί αλλά πρόβληματα.
Μπροστά στην έμφυτη ανάγκη υπερασπισης κάτι απροσδιόριστου με αυτά που λέτε δημιουργείτε αλλά θέματα.
Γενικώς.....τι λέτε!!!!! Συγκεντρωθειτε!!!!!Ως συνήθως έχεις πάρει φόρα. Τι θα πει έγινε σε "περιοχή ευθυνης"; Δλδ αν βουλιάξει μέσα σε 10 λεπτά κρουαζεροπλοιο με μαπα σωστικα με 2000 επιβαινοντες ανοιχτά της Πύλου θα ζητήσουμε συγγνωμη; Για ποιον λογο; Πας καλά κι εσύ τωρα;
Τι να υπερασπιστω εγω; Το λιμενικο; -
Ναι και προς εσένα.
Σου απαντώ λοιπόν...
Συγγνώμη οφείλεις να ζητήσεις εαν αποδειχθεί ότι κάτι δεν έκανες σωστά και από υπαιτιότητα σου προκλήθηκε το τραγικό γεγονός.
Άρα πρέπει να περιμένεις να ολοκληρωθεί η έρευνα.
Δεν ζητάς συγγνώμη ενώ η έρευνα είναι σε εξέλιξη διότι a priori δέχεσαι πως είσαι (εν μέρει ή εν όλω) υπαίτιος. -
Οι δουλέμποροι τους έβαλαν και θα φάνε καλά και αυτοί.
Πραγματικά με εκπλήσσει η στάση σας.
Γενικώς.....τι λέτε!!!!! Συγκεντρωθειτε!!!!!Ως συνήθως έχεις πάρει φόρα. Τι θα πει έγινε σε "περιοχή ευθυνης"; Δλδ αν βουλιάξει μέσα σε 10 λεπτά κρουαζεροπλοιο με μαπα σωστικα με 2000 επιβαινοντες ανοιχτά της Πύλου θα ζητήσουμε συγγνωμη; Για ποιον λογο; Πας καλά κι εσύ τωρα;
Τι να υπερασπιστω εγω; Το λιμενικο;Καθόλου φορα.Η χώρα έχει χώρο ευθύνης στην θάλασσα και πέρα από τα εθνικά ύδατα και όταν οργανώνει επιχειρήσεις μέσα σε αυτον τον χώρο επιφέρει τις ευθύνες από το αποτέλεσμα αυτών. Ένας ναύαρχος έλεγε στην τηλεόραση πως το αποτέλεσμα κρίνει τα πάντα. Όχι το τυπικό. Για Χ,ψ λόγους δεν επιτεύχθηκε το 100% της διάσωσης, οπότε ένα συγνώμη από τις αρχές για τα θύματα που δεν κατάφεραν να διασώσουν, σας φαίνεται ακραίο;;;
Να ρωτήσω @fiverg έπρεπε να κηρυχθεί εθνικό τριήμερο πένθος;
-
Ναι και προς εσένα.
Σου απαντώ λοιπόν...
Συγγνώμη οφείλεις να ζητήσεις εαν αποδειχθεί ότι κάτι δεν έκανες σωστά και από υπαιτιότητα σου προκλήθηκε το τραγικό γεγονός.
Δεν ζητάς συγγνώμη ενώ η έρευνα είναι σε εξέλιξη διότι a priori δέχεσαι πως είσαι (εν μέρει ή εν όλω) υπαίτιος.Αφού έκανες επιχείρηση διάσωσης, δεν βούλιαξαν μόνοι τους κάπου στην θάλασσα χωρίς να το καταλάβει κανείς. Μπροστά σου βούλιαξαν.
Και οκ να δεχτώ τις αντικειμενικές δυσκολίες της επιχείρησης. Θα μας τα πουν τα πορίσματα αυτα. Το "Συγνώμη" σας φαίνεται ακραιο;;;;
Δηλαδή σε ανθρώπινο επίπεδο πνίγονται μπροστά σου άνθρωποι και δεν θα πεις ένα συγνώμη για τους υπόλοιπους που δεν κατάφερες να σώσεις;
-
Ναι και προς εσένα.
Σου απαντώ λοιπόν...
Δεν ζητάς συγγνώμη ενώ η έρευνα είναι σε εξέλιξη διότι a priori δέχεσαι πως είσαι (εν μέρει ή εν όλω) υπαίτιος.Αφού έκανες επιχείρηση διάσωσης, δεν βούλιαξαν μόνοι τους κάπου στην θάλασσα χωρίς να το καταλάβει κανείς. Μπροστά σου βούλιαξαν.
Και οκ να δεχτώ τις αντικειμενικές δυσκολίες της επιχείρησης. Το "Συγνώμη" σας φαίνεται ακραιο;;;;
Ακραίο οχι.
Άστοχο ναι. -
Τι να πω.... Δεν θα πω τίποτα. Μη σας προσβάλλω.
-
Οι δουλέμποροι τους έβαλαν και θα φάνε καλά και αυτοί.
Πραγματικά με εκπλήσσει η στάση σας.
Τι να υπερασπιστω εγω; Το λιμενικο;Καθόλου φορα.Η χώρα έχει χώρο ευθύνης στην θάλασσα και πέρα από τα εθνικά ύδατα και όταν οργανώνει επιχειρήσεις μέσα σε αυτον τον χώρο επιφέρει τις ευθύνες από το αποτέλεσμα αυτών. Ένας ναύαρχος έλεγε στην τηλεόραση πως το αποτέλεσμα κρίνει τα πάντα. Όχι το τυπικό. Για Χ,ψ λόγους δεν επιτεύχθηκε το 100% της διάσωσης, οπότε ένα συγνώμη από τις αρχές για τα θύματα που δεν κατάφεραν να διασώσουν, σας φαίνεται ακραίο;;;
Να ρωτήσω @fiverg έπρεπε να κηρυχθεί εθνικό τριήμερο πένθος;
Όχι βέβαια. Ήμαρτον!
-
Κατάλαβα!!!!!
Πίσω από τις λέξεις κρύβεται......
-
Ναι και προς εσένα.
Σου απαντώ λοιπόν...
Και οκ να δεχτώ τις αντικειμενικές δυσκολίες της επιχείρησης. Θα μας τα πουν τα πορίσματα αυτα. Το "Συγνώμη" σας φαίνεται ακραιο;;;;
Δηλαδή σε ανθρώπινο επίπεδο πνίγονται μπροστά σου άνθρωποι και δεν θα πεις ένα συγνώμη για τους υπόλοιπους που δεν κατάφερες να σώσεις;
Δεν σου έχει ζητηθεί να σώσεις κανέναν. Παρακολουθείς ένα,σκάφος και αυτό βουλιαζει. Η επιχείρηση διασωσης αρχίζει από εκείνη την στιγμή. Σε παραπέμπω σε παλαιότερο περιστατικό νότια της Κρήτης. 80 επιβαινοντες (δουλεμπορικο), 5 μποφόρ. Ο καπετάνιος ζήτησε έγκαιρα διάσωση και σώθηκαν όλοι.
Εδώ έχεις εκατοντάδες κλειδωμένος σε αμπάρια και ξαφνικά βουλιαζει. Και αντι να ζηταμε τα ρεστα απο αυτους που τους εβαλαν εκει τα ζηταμε απο εμας. Αν αποδειχτεί ξαναλέω ότι είχε ήδη θέμα, ότι είχαν ζητήσει διάσωση και ο λιμενικο αδιαφόρησε, τότε ναι, όνειδος, δεν θελω ούτε να το σκέφτομαι. -
Στα social media πέρασε μπροστά μου αυτό.
Είχε πεί κάτι τέτοιος ο Πάπας;
Αν μη τι άλλο είναι συγκινητικό.
Κερδίζει όμως το μαύρο και η καταχνιά παντού στην ανθρωπότητα , μια παγκόσμια κατάθλιψη , ο θεός έκλεισε την πόρτα και πέταξε τα κλειδιά...
Youtube Video -
Σε τεχνικό επίπεδο οι ειδικοί λένε πως το σκάφος δεν είχε σημαία, δεν είχε νηολόγιο, δεν είχε όνομα, ταυτότητα,δεν είχε επικοινωνία. Και σύμφωνα με τις σύμβασεις της χώρας για την καταπολέμηση των αδικημάτων σε διεθνή ύδατα δικαιούμαστε να το ελέγξουμε χωρίς την άδεια του και πέρα από τα εθνικά ύδατα και να κάνουμε ρεσάλτο μέσα και ότι προβλέπεται. Πόσο μάλλον και στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της χώρας.
Το ότι δεν έγινε είναι αποτέλεσμα κάποιων τεχνικών αντικειμενικων δυσκολιών η αποφάσεων. Δεν έχω ιδέα. Θα μάθουμε στο μέλλον.
Αυτα λένε οι ειδικοί. Και όχι μονάχα ένας -δυο. Μιλάμε για ναυάρχους σε σοβαρές θέσεις και καριέρες.
Εγώ μιλώ σε ανθρώπινο επίπεδο γιατί ειδικός δεν είμαι. Από την στιγμή που έγινε επιχείρηση διάσωσης, ένα δελτίο τύπου που να αναφέρει μια συγνώμη για τα υπόλοιπα θύματα που δεν καταφέραμε να σώσουμε σας φαίνεται υπερβολικο και είναι ικανή η συγνώμη να δημιουργήσει πολιτικό ζήτημα στη χώρα;
-
Σε τεχνικό επίπεδο οι ειδικοί λένε πως το σκάφος δεν είχε σημαία, δεν είχε νηολόγιο, δεν είχε όνομα, ταυτότητα,δεν είχε επικοινωνία. Και σύμφωνα με τις σύμβασεις της χώρας για την καταπολέμηση των αδικημάτων σε διεθνές ύδατα δικαιούμαστε να το ελέγξουμε χωρίς την άδεια του και πέρα από τα εθνικά ύδατα και να κάνουμε ρεσάλτο μέσα και ότι προβλέπεται. Πόσο μάλλον και στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της χώρας.
Το ότι δεν έγινε είναι αποτέλεσμα κάποιων τεχνικών αντικειμενικων δυσκολιών η αποφάσεων. Δεν έχω ιδέα. Θα μάθουμε στο μέλλον.
Αυτα λένε οι ειδικοί. Και όχι μονάχα ένας -δυο. Μιλάμε για ναυάρχους σε σοβαρές θέσεις και καριέρες.
Εγώ μιλώ σε ανθρώπινο επίπεδο γιατί ειδικός δεν είμαι. Από την στιγμή που έγινε επιχείρηση διάσωσης, ένα δελτίο τύπου που να αναφέρει μια συγνώμη για τα υπόλοιπα θύματα που δεν καταφέραμε να σώσουμε σας φαίνεται υπερβολικο και είναι ικανή η συγνώμη να δημιουργήσει πολιτικό ζήτημα στη χώρα;
Το "ρεσαλτο" πάντως έχε υπόψιν ότι είναι πολεμική επιχείρηση. Πας δλδ με οπλα. Με ο,τι αυτο συνεπαγεται. Δεν είναι επιχείρηση διάσωσης.
-
Ρε συ fiverg.
Πάνε διόρθωσε τους ναυάρχους που δεν ξέρουν τι λένε και ξέρεις εσύ από τα πολεμικά sites που διαβάζεις.
Εγώ λέω τι δικαιώματα έχει η χώρα σε διεθνή ύδατα αναφορικά με τις συμβάσεις. Το τι θα κάνουν προφανώς θα το κρίνει ο υπεύθυνος της επιχείρησης.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2