-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andya3 φυσικά δεν φτάνω ούτε κλάσμα των γνώσεων αυτών των καθηγητών. Η αλήθεια είναι ότι λίγο να αποσπαστεί η προσοχή σου δεν καταλαβαίνεις ποτέ φτάνεις σε άλλο θέμα συζήτησης. Τους βάζω και τους ακούω όταν κάνω δουλειές και μετά από λίγο όταν ξανά συγκεντρώνομαι στην συζήτηση που κάνουν νομίζω πως άλλαξε το βιντεάκι... Μιλάνε για άλλο θέμα!
Γενικά οποίο ουσιαστικό και να προσθέσεις στην κουβέντα μπορούν να κάνουν ανάλυση για αυτό σε κάθε πολιτικοκοινωνικό επίπεδο. Εγώ τους θαυμάζω, αν και δεν συμφωνώ πάντοτε με τις απόψεις τους είτε διότι είμαι ηλίθιος είτε διότι τα πολλά λόγια κρύβουν μη αποδεκτές απόψεις.Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί στην Ελλάδα του 80 μετά από την ενεργειακή κρίση, την άρση των δασμών και την εισαγωγή ανταγωνιστικων προϊόντων. Απλώς τότε η κεντρική Ευρώπη ήταν στην ευνοϊκή θέση των γεγονότων. Σήμερα, όχι.
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν παρθούν τελικά κάποια μέτρα στα πρότυπα της εποχής εκείνης.
Προς το παρόν οι μικρές τράπεζες, εξειδικευμένου και ως εκ τούτου περιορισμένου χαρτοφυλακίου, λόγω παγκόσμιου πληθωρισμού και αύξησης επιτοκίων μετατρέπουν τους τίτλους τους σε σκουπίδια όσο τους κρατούν. Εάν δεν ρευστοποιήσουν και δεν ανατροφοδοτησουν τους ισολογισμούς τους με νέα χρεόγραφα ή προϊόντα σε ενημερωμένα επιτόκια και σε χαρτοφυλάκια λιγότερα έκθετα θα πρέπει κάποιος να τις σώσει....πάλι το κράτος θα επέμβει να μπει τάξη με τα λεφτά του λαού εάν δεν σταματήσει ο πληθωρισμός η να γίνει...guess what? Capital control? Αν και πλέον ισχύει ευρωπαϊκή οδηγικά και νομοθεσία πως οι καταθέσεις των πολιτών είναι εγγυημένες μέχρι ενός ύψος ποσού
Γενικά περιμένουν οι ειδικοί νέο κύμα κόκκινων δανείων. Να δούμε τι θα τα κάνουν οι τράπεζες;
Γενικώς παγκόσμια, ο υπέρτατος σκοπός είναι να μειωθεί ο πληθωρισμός. Αυτή η υπερθέρμανση του στάσιμοπληθωρισμου δεν μπορεί να συνεχιστεί. Εάν δεν το καταφέρουν με διάφορους τρόπους και εργαλεία κατά την εξομάλυνση της εφοδιαστικής αλυσίδας τότε η μόνη λύση που απομένει είναι μια τεχνητή παγκόσμια ύφεση. Απομείωση και απαξίωση των οικονομιών, με απώτερο σκοπο να σταματήσει ο κύκλος του πληθωρισμού με ταυτόχρονη την εξομάλυνση της παραγωγής με σκοπό να προστατευτεί το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα από μια αλυσιδωτή κατάρευση.
Είμαστε πολύ μακριά ακόμα από τέτοια σενάρια, δεν είναι τόσο εκτεθειμένες οι τράπεζες όπως λένε τουλάχιστον οι ειδικοί, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Πρέπει οι οικονομίες να είναι έτοιμες.
Όλα αυτά που λες είναι εξειδικευμένη συζήτηση για οικονομολόγους. Εγώ αυτό που καταλαβαίνω διαισθητικά και εμπειρικά είναι ότι γενικά τα πράγματα δεν είναι καλά.
Αν τρεκλίζει η οικονομία της Γερμανίας, η δικιά μας που είναι μία τρίχα μπροστά τους πρέπει να είναι ετοιμόρροπη. Κανονικά θα έπρεπε να έχει ήδη ξεκινήσει το λεγόμενο rationalization που προσπαθούν να κάνουν τώρα οι Γερμανοί. Δηλαδή εξορθολογισμός και προσαρμογή της οικονομίας στις νέες συνθήκες.
Δυστυχώς βλέπω το πολιτικό σύστημα στον κόσμο του για άλλη μια φορά και τους υπερ-καθηγητάδες πάλι απόντες να σχολούνται με αμπελοφιλοσοφίες και αλλότρια θέματα.
Πρώτη και καλύτερη βέβαια στην παπάτζα ή την πλήρη άγνοια και ασχετοσύνη η αριστερά, με μπροστάρη το ΣΥΡΙΖΑ, που τάζει τα πάντα στους πάντες, αύξηση στους μισθούς, αύξηση χρηματοδότησης για την παιδεία, την υγεία κλπ.
Είναι ώρα για οικονομικά τσίγκινα σωβρακάκια, όχι για παροχές με λεφτά που δεν υπάρχουν. Ελπίζω ο κόσμος στις εκλογές να στείλει την αριστερά στα αζήτητα, μήπως καταφέρουμε να σώσουμε ότι μπορούμε κι ότι προλαβαίνουμε. -
Τελευταία φορά που κοίταξα πάντως (https://www.lifo.gr/now/politics/mitsotakis-stohos-25-ayxisi-sta-1500-eyro-o-mesos-misthos-sto-telos-tis-4etias) , ένας πολιτικός που τάζει αύξηση 25 % στους μισθούς ιδιωτικού και δημόσιου φορέα , ήταν ο νυν Πρωθυπουργός , ο οποίος ανήκει στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας.
Ξέρω τι θα διαβάσω , " οι προτάσεις του δεν είναι παπάτζες , αλλά κοστολογημένες κ.λπ., είναι μεσοσταθμικές , θα έρθουν από την αγορά .....κ.λπ." , μη μπείς στον κόπο να τις γράψεις για εμένα ( ελεύθερος είσαι να τις γράψεις βέβαια εννοείται κάτι τέτοιο....).
Οπότε (και) στην παροχολογία μη φανταστείς ότι υπάρχουν και μεγάλες διαφορές.
-
Ε καλά δεν είναι κάτι το φοβερό τα περί οικονομικών. Εάν ασχοληθείς λιγάκι μια χαρά τα καταλαβαίνεις και μπορείς να διαμορφώσεις και άποψη. Δεν είπαμε να λύνεις ασκήσεις μαθηματικών μοντέλων. Το σκεπτικό όμως μπορείς να το αντιληφθείς.
Οι Ζαιοι άλλο λένε, πέρα από τις παροχές. Που είναι σημαντικές.
Αναφέρουν ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο για την χώρα.
Γενικά το μοντέλο χαμηλών μισθών σε επιχειρήσεις εντάσεως εργασίας σε σκληρό νόμισμα και διάφορες πλούσιες περιοχές/φιλέτα που έρχονται οι πελουσιοι του κόσμου τουτου να αγοράζουν σπίτια για το καλοκαίρι τους, δεν αρέσει και δεν έχει ανάπτυξη.
Όσο και αν σου φαίνεται παράξενο οι μικρές μέχρι μεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να αναπτυχθούν. Εκεί είμαστε καλοί εμείς, σε αυτό το επίπεδο επιχειρήσεων. Εκεί παράγουμε πλούτο. Οι μόνες νέες μεγάλες που μας συμφέρει να έρθουν είναι όσες έχουν υψηλή εξειδίκευση. Γενικά το "μεγλαη επιχείρηση" δεν είναι πάντα καλό. Διότι δεν εξετάζουμε το τι ζητά από εμάς. Θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτουμε την γεωγραφική μας θέση για να έρθουν βιομηχανίες υψηλής εξειδίκευσης. Δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα. Μακάρι το πιστεύω πολυ αυτό το μοντέλο για την χώρα και φυσικά με μια αυτοκινητοβιομηχανία. Άλλωστε μη ξεχνάμε η καλύτερη διαφήμιση για μια χώρα στην συνείδηση των καταναλωτών ειναι το ίδιο το προϊόν.
Όλα τα άλλα που έρχονται δηλαδή διάφοροι και αγοράζουν από εργολάβους διαφορά ντουβαρια δεν είναι ανάπτυξη με προοπτική. Είναι απλά ένας μηχανισμός να μας βοηθήσει στο παρόν φουσκώνοντας δείκτες.
-
Ναι, ετσι ακριβως ειναι. Μας βομβαρδιζουν με προτασεις εγκαταστασεων παραγωγικων βιομηχανιων και βιοτεχνιων και η κυβερνηση λεει οχι γιατι της αρεσει το μοντελο τουρισμος + airbnb.
Και οταν ερθουν αλλοι θα πατησουν το κουμπι και θα αλλαξει το μοντελο σε μια νυχτα... Και θα γεμισουμε φαμπρικες... -
Έχω γράψει την άποψη μου. Δεν έχω ούτε τις γνώσεις ούτε και την εμπειρία αυτών που διαχειρίζονται τέτοια θέματα. Η λογική μου μου λέει πως πρέπει να υπάρξει εθνικός σχεδιασμός σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτών. Έχω γράψει κάπου πιο αναλυτικά τι εννοώ.
Δηλαδή τι θέλουμε;
Πρώτα από όλα να καθορίσουμε το μοντέλο ανάπτυξης. Να μπει σε δημοψήφισμα.
Όταν αποφασίσουμε ως λαός τι θέλουμε και γιατί, να οργανωθούμε ως κυβερνήσεις με μια ευρεία συννενόηση και συναίνεση στις αποφάσεις των δημοψηφισμάτων μέχρι και οι διάφοροι κλάδοι και τα ενδιαφερόμενα μέρη που μπορούν να υποστηρίξουν το οποιο πρότζεκτ και να δημιουργήσουμε εταιρίες με σκοπό να πάμε οργανωμένα, με πακέτα προσφορών και πλήρη κάλυψη σε κάθε ανάγκη, όπως όταν πάμε να κλείσουμε τουριστικά πακέτα με διακρατικές συμφωνίες, για να κλείσουμε συμφωνίες με μεγάλες βιομηχανίες.
Για παράδειγμα εάν συνεργαστούν ξένες βιομηχανίες με τις ελληνικές εταιρίες/συνεταιρισμούς κομβικών κλάδων και εάν όντως επενδύσουν εγκαταστάσεις παραγωγής εδώ, τότε ακόμα και οι ναυτιλιακές, που θεωρητικά εχουν υψηλή δυναμική και προστιθέμενη αξία, μέσω του εταιρικού σχήματος δημοσίου/ιδιωτών θα μπορούν να συνδράμουν σε πρώτη φάση στην μεταφορά πρώτων υλών, ημιτελών μερών του προϊόντος στην Ελλάδα για παραγωγή σε ευρωπαϊκό έδαφος. Κλειδωμένες γραμμές ανά δεκαετίες σε ένα εθνικό/δημόσιο πρότζεκτ για την προσέλκυση βιομηχανιών. Οι ναυτιλιακές θα είχαν μια σταθερή αγελάδα να αρμεγουν μεν αλλά με πολύ φθηνό και ανταγωνιστικό ναύλο δε χωρίς τον διεθνή ανταγωνισμό που δραστηριοποιούνται κάθε ημέρα (για πολλές ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν ονειρικό. Δεν είναι ολα ρόδινα και για αυτές όπως φαντάζεται ο κόσμος. Μπορει και να μπουν όροι συμμετοχής στο εταιρικό σχήμα όπως το να υπάρχει μια ποσόστωση στο πλήρωμα με Έλληνες ναυτικούς), το κράτος με την συμμετοχή του θα παρείχε διάφορες εγγυήσεις, διαύλους λύσεων μέσω της κρατικής συνεργασίας με τις χώρες προέλευσης είτε ως γενικός επιστάτης της συνεργασίας με σκοπό το δημόσιο όφελος αλλα και οφέλη από την βιομηχανοποίηση σε άμεσους/έμμεσους φόρους, η οικονομία εμπειρία και υψηλή εξειδίκευση που μπορεί να εξαργυρώσει στο μέλλον κτλ.
Τώρα εμείς περιμένουμε μπας και έρθει κάποιος, παρουσιάζοντας σε διάφορα διεθνή οικονομικά forums κάποια πιθανά οφέλη με μειωμένους φόρους, την γεωγραφική μας θέση και άλλες σάλτσες και τίποτα πιο δυναμικό όπως για παράδειγμα μια προσφορά ολοκληρωμένης υποστήριξης με τοπικούς φορείς και κλάδους που διαθέτει η Ελλάδα σε ένα συνεταιριστικό σχεδιασμό ώστε να μην μπορεί να αρνηθεί καμία βιομηχανία, μάλιστα αυτές που δεν διαθέτουν σε χαμηλό κόστος τα μέσα που απαιτείται μια δραστηριοποίηση στην Ευρώπη. Σήμερα οι διάφοροι κλάδοι δεν ξέρουν που να στηριχτούν όταν ανταγωνίζονται στο εξωτερικό, ανταγωνίζονται μόνοι τους στον διεθνή ανταγωνισμό με εταιρείες που έχουν απο πίσω τους οικονομίες με υψηλή δυναμική και δυνατότητα μοχλευσεων. Εμείς δεν έχουμε τέτοιες συνθήκες εδω. Δηλαδή δεν υπάρχει μια οργάνωση. Όλα χύμα.
Εδώ όμως έρχεται και η πολιτική και οικονομική φιλοσοφία. Εμείς που έχουμε άλλο μέγεθος θέλουμε να μιμηθούμε οικονομίες με εταιρίες που έχουν μεγαλύτερη οικονομική δύναμη από ότι η χώρα μας και απορούμε γιατί δεν μας προτιμούν. Μα το οικονομικό και εταιρικό περιβάλλον της κάθε χώρας είναι αυτό που τις προσελκύει και όχι τόσο η οικονομική θεωρία που αντιγράφουμε.
-
Η βιομηχανία στην Ελλάδα είναι καμένο χαρτί. Δεν τη θέλει το κράτος, δεν τη θέλουν τα κόμματα, δεν τη θέλει ο κόσμος. Βιομηχανία και αριστερή νοοτροπία δεν πάνε μαζί.
Δε θα ξεχάσω ποτέ, όταν είχα πρωτοπάει Γερμανία, γνώρισα σ' ένα μεγάλο εργοστάσιο επαρχιακής πόλης ένα ζευγάρι Ελλήνων μεταναστών. Μου είπαν ότι κουράζονται πολύ στη δουλειά, αλλά γενικά είναι ευχαριστημένοι και περνάνε καλά.
Στην Ελλάδα που η νοοτροπία είναι να μπω στο Δημόσιο ν' αράξω και ο κεφαλαιοκράτης που μου πίνει το αίμα, δεν περνάνε αυτά. Το κουράζομαι στη δουλειά, σημαίνει ότι κάποιος εκμεταλλεύεται τον κόπο μου για να πλουτίσει. Άρα είναι κατακριτέος, πρέπει να κλείσει και με τη βοήθεια του κράτους πατερούλη ο εργαζόμενος να βρει κάτι πιο άνετο και πιο ξεκούραστο, με καλύτερες αποδοχές.
Συγκριτικά βέβαια ο κόσμος δεν έχει άδικο. Γιατί στη Σοβιετική Ελλάδα ο μισός πληθυσμός με τον ένα ή τον άλλο ένα τρόπο δουλεύει ή ζει απ΄το Δημόσιο. Οπότε έχει εξασφαλισμένη πιο ξεκούραστη εργασία και με καλύτερες αποδοχές και εργασιακή ασφάλεια από τον ιδιωτικό τομέα.
Άρα ο ιδιωτικός νιώθει και πολίτης δεύτερης κατηγορίας. Και αντιδρά φυσιολογικά όταν οι εργασιακές συνθήκες απαιτούν πιο εντατική εργασία για λιγότερα χρήματα.
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στην Ελλάδα που η νοοτροπία είναι να μπω στο Δημόσιο ν' αράξω και ο κεφαλαιοκράτης που μου πίνει το αίμα, δεν περνάνε αυτά
Δεν είναι έτσι.
Οι συνθήκες στον ιδιωτικό τομέα είναι κακές, για αυτό ο κόσμος θέλει το δημόσιο το οποίο παρέχει τις ελάχιστα αποδέκτες ευρωπαϊκές εργασιακές συνθήκες. Το βλέπω από την γενιά μου. Θέλουν να κάνουν οικογένεια και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν τηρούν κανένα νόμο και οι συνθήκες είναι κατά των νέων μαναδων.
Εκτος ελαχίστων εξαιρέσεων, οι ιδιωτικές εταιρείες δεν έχουν την κουλτούρα της επένδυσης στους εργαζόμενους τους. Πολλές φορές τους είναι αδιάφοροι.
Οπότε και ο νέος βλέποντας την κατάσταση και τις συνθήκες έει "Να πάνε στα διαλα όλα πάω να μπω στο δημόσιο κάθε μορφής για να κάνω μια οικογένεια."Δηλαδή, φταίει και η πελατειακή σχέση των κομμάτων αλλά φταίει και η κουλτούρα του ιδιώτη εργοδότη που συμβάλει στην ανάπτυξη της αγάπης για το δημόσιο.
Τώρα στα πολιτικά, η αποδυνάμωση του ΣΕΠΕ ενισχύει την επιθυμία των νέων για το δημόσιο. Κάτι που ενισχύει ταυτοχρόνως την πολιτική πελατειακή σχέση μεταξύ κομμάτων και ψηφοφόρων. Ποιος λοιπόν το αποδυνάμωσε; -
Πάμε όλοι μαζί στο ΒΖΙΙΙΝ
https://fb.watch/knpxx3yvTv/ -
Τα 'χω ξαναγράψει για το Δημόσιο. Το Δημόσιο είναι ένας φαντασιακός εργασιακός κόσμος. Ζει απομυζώντας τον ιδιωτικό τομέα και με δανεικά. Κάτι που δεν μπορεί να κάνει ο ιδιωτικός τομέας για λόγους επιβίωσης. Είναι λίγες οι μεγάλες εταιρείες στη χώρα που μπορούν να πληρώσουν παραπάνω και δεν το κάνουν εκμεταλευόμενες την κατάσταση.
Άρα δεν μπορεί κάποιος να συγκρίνει τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας του Δημοσίου, που είναι τεχνητές και μη βιώσιμες με τον πραγματικό κόσμο του ιδιωτικού τομέα.
Θα έπρεπε να υπάρχει συγκεκριμένο και πολύ περιορισμένο budget για τα έξοδα του Δημοσίου και για τις αμοιβές των ΔΥ. Και οποιαδήποτε κυβέρνηση να είναι υποχρεωμένη να κινείται σ' αυτά τα πλαίσια. Και να μεταβάλλεται ως ποσοστό του ΑΕΠ ή με άλλους δείκτες. Αν κάποια κυβέρνηση θέλει να προσλάβει περισσότερους ΔΥ, μειώνει τις αμοιβές ή τις αυξάνει και προσλαμβάνει λιγότερους.
Αυτή τη στιγμή το μόνο που έχει επιτευχθεί με το Δημόσιο είναι τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες μεταξύ των πολιτών, με το Δημόσιο να έχει αναπτύξει μια παρασιτική και διεφθαρμένη οικονομία εις βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας που μοχθεί και προσπαθεί υπό δύσκολες συνθήκες.
Ότι ακριβώς ευαγγελίζεται και η αριστερά. Δηλαδή θα φτιάξω εγώ τον παράδεισο του Δημοσίου με τα δικά σας τα λεφτά. Όσοι τυχεροί βολευτείτε οκ, οι άλλοι πάτε να πεθάνετε. Ξεχνάει βέβαια ότι τα λεφτά των άλλων κάποια στιγμή τελειώνουν ή ότι οι άλλοι αργά ή γρήγορα θα προτιμήσουν να την κάνουν με ελαφρά προς άλλες πολιτείες. Αλλά οκ, οι επικεφαλείς θα ζουν με χρυσά κουτάλια όπως και να' χει, οπότε στα παπάκια τους. -
Ευτυχώς andya που δεν κυβερνάς εσύ, αν και ο Μπουμπούκος π.χ. ίδιες απόψεις έχει...
-
Ευτυχώς που δεν κυβερνάω εγώ, ξαναπέστο. Γιατί θα έκανα ότι κάνω και στη δουλειά μου για να ζήσω. Ποτέ τα έξοδα μεγαλύτερα από τα έσοδα. Και μ΄ όσα περισσέψουν ζω.
Και το ίδιο θα έκανα και στο κράτος. Κι όποιος δημιουργούσε χρέος για να λαικίζει και να κάνει το μάγκα με τα λεφτά των άλλων, εξορία στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες που λατρεύει.
-
Ευτυχώς λοιπόν που δεν κυβερνάς γιατί δεν καταλαβαίνεις την διαφορά μεταξύ κράτους και μαγαζιού. Άλλο η μακροοικονομία, άλλο η μικροοικονομία!
-
Αυτό που καταλαβαίνω εγώ και το καταλαβαίνουν και οι ηγέτες σας στην αριστερά, μην κοιτάς που λαικίζουν και σας δουλεύουν ψιλό γαζί για να γίνουν αρχηγόπουλα.
Είναι ότι όποιος θέλει να ρίξει περισσότερα λεφτά σε οποιονδήποτε κρατικό τομέα. Από τους μισθούς των ΔΥ μέχρι την παιδεία και την υγεία. Θα πρέπει πρώτα να βρει τον τρόπο και να καταφέρει να παράγει τον επιπρόσθετο πλούτο που απαιτείται.
Και όχι να "κλέβει" με επιπρόσθετη φορολογία ή άλλους τρόπους τα χρήματα και τον κόπο του πραγματικού κόσμου της εργασίας, που βρίσκεται στον ιδιωτικό τομέα και όχι στο αντιπαραγωγικό και κλεπταποδοχικό Δημόσιο.
Για δανεικά, που είναι ο άλλος προσφιλής τρόπος να μοιράζουν οι φιλολαικοί ηγέτες ξένα λεφτά, δεν το συζητάω καν. Έχει κλείσει πια αυτή η πόρτα και θα είναι κλειστή για πολλά-πολλά χρόνια.
-
Είσαι απλά δογματικός και εμμονικός. Το Κράτος προσφέρει τις συνθήκες και την ασφάλεια στις εταιρείες για να επιχειρούν και ως αντάλλαγμα ζητάει φόρους. Αυτό συμβαίνει σε ΟΛΑ τα Καπιταλιστικά Κράτη που τόσο αγαπάς. Αν δεν θες φόρους, τότε πρέπει να κάνουμε Σοσιαλισμό. Αλλά ούτε αυτό θέλεις. Έχεις πολύ πλάκα.
-
Φυσικά και η φορολογία είναι ένα από τα μέσα του κράτους για να περιορίσει τις αδικίες και να προστατέψει τους αδύναμους. Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε; Δεν είναι "κλοπή" του εισοδήματος των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα (φυσικά αρκεί να υπάρχει λογική στη φορολογία και στην ανταπόδοσή της σε παροχές), εκτός και αν έχουμε φτάσει σε επίπεδο παράνοιας τύπου αναρχοκαπιταλισμού που δεν αναγνωρίζουμε το κράτος και το ρόλο του καθόλου! Επίσης το αν υπάρχει σωστή εφαρμογή ή όχι στη χώρα δε σημαίνει οτι πρέπει να το ξεριζώσουμε τελείως γιατί τότε θα είμαστε ξεκρέμαστοι.
Φυσικά και πρέπει να υπάρχει ισχυρό δημόσιο (υγιές όμως) το οποίο θα παρέχει υγεία, παιδεία και ασφάλεια στους πολίτες. Αυτά είναι κατακτήσεις δεκαετιών στο δυτικό κόσμο, αλλά πλέον είναι "Ευαγγέλιο" και βολεύει το σταδιακό "ξεμοντάρισμα" του κράτους με κάτι γελοίες δικαιολογίες ωστε όλες αυτές οι υπηρεσίες να περάσουν στα χέρια ιδιωτών που μετά θα μας ξυρίζουν κόντρα χωρίς αφρό.
Επίσης συνεχίζεις άντυ να εκτίθεσαι βάζοντας "μπροστάρη" στην αριστερά το ΣΥΡΙΖΑ. Τα έχουμε πει 100 φορές, αριστερά εντός ΝΑΤΟικού και ευρωπαικού πλαισίου δε μπορεί να υπάρξει. Εξ' ορισμού δεν είναι αριστερό κόμμα το συνεταιράκι σας. Δεν πάτε να ψηφίσετε κάνα Μνημόνιο και καμιά ιδιωτικοποίηση μαζί και μετά να μας λέτε στα κανάλια πως διαφέρετε; -
Καλά δε βλέπετε τι γίνεται γύρω σας τόσα χρόνια με το κράτος? Είναι δυνατόν ειδικά μετά το '10 που πτώχευσε και πήρε όλη τη χώρα στο λαιμό του, για πολλές γενιές ακόμα, να λέτε και να επιμένετε σε τέτοια πράγματα? Για τον κακό ιδιωτικό τομέα και το καλό κράτος?
Και να με χαρακτηρίζετε κιόλας εμμονικό? Είστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως και αδυνατείτε να κατανοήσετε και την πραγματικότητα γύρω σας. Ενώ τη βλέπετε και τη βιώνετε, η ιδεοληψία δεν σας αφήνει να τα ξεκαθαρίσετε. Σαν τα παιδάκια που κρύβουν τα μάτια τους με τα χέρια τους για να μη βλέπουν και έτσι νομίζουν ότι είναι ασφαλή.
Δεν έχει σωτηρία αυτή η χώρα, από την Ανατολή γεννήθηκε, στην Ανατολή θα μείνει και την ίδια μοίρα θ' ακολουθήσει.
-
Μια χαρα αριστερα ειναι ο συριζα. Απλα ειναι αριστερα που κυβερνησε και οπως λεει και η ιδια της εφυγαν οι ψευδαισθησεις, οι παραισθησεις κλπ.
Αριστερα που σποφανθηκε οτι μικροτερη ζημια θα παθαινε η χωρα με το μνημονιο που εφερε σε σχεση με την ρηξη με την ευρωπη που οραματιζονταν οι αριστεροι.
Δυσκολο βεβαια να καταπιει αριστερος τετοια ταπα, αλλα οκ, ετσι εγιναν τα πραγματα. Βεβαια στην αριστερη μυθολογια οι ζαιοι ηταν προδοτες, πουλημενοι κλπ, το οτι ο αλεξιος ειδε εμπρος τον γκρεμο κι εκανε πισω δεν τους λεει τιποτα... -
Φυσικά και είσαι εμμονικός όταν για όλα σου φταίει το Κράτος. Το οποίο Κράτος, με τα πολλά στραβά του - δεν διαφωνούμε σε αυτό, σήκωσε το βάρος μιας πανδημίας. Δεν έδιναν καθημερινό αγώνα οι ιδιώτες κλινικάρχες, αλλά το ΕΣΥ! Ένα παράδειγμα μόνο έφερα, υπάρχουν αμέτρητα άλλα, από τις Ε.Δ. μέχρι τους δασκάλους σε κάθε ακριτική γωνιά!
-
Στα παιδιά των παιδιών σας να τα πείτε αυτά για το κράτος και τις εμμονές.
Που όταν οι άλλες χώρες θα εξελίσσονται, αυτά θα δουλεύουν σα δούλοι στο Ελλαδιστάν με 800€ για να ξεχρεώσουν τα χρέη που δημιούργησε το κράτος που αγαπάτε.
-
Άντυ σε παρακαλώ μη μιλάς για εμμονές, κρίμα είναι! Εδώ επιμένεις για το ΣΥΡΙΖΑ οτι ανήκει στην αριστερά, μόνο και μόνο με αυτό δείχνει οτι δεν ακούς και δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Τουλάχιστον θα συμφωνήσουμε επιτέλους σε κάτι. Η Ελλάδα δεν άνηκε και δε θα ανήκει ποτέ στη Δύση, πιο κοντά με την Ανατολή είμαστε και καιρός να το παραδεχτούμε στον εαυτό μας και να αφήσουμε τις ευρωπαικές ονειρώξεις. Ρουσφέτι, λαμογιά και κοτζαμπάσηδες, έτσι γουστάρει ο λαός, ας κοιταξει επιτέλους τον καθρέφτη.
@fiverg καμία σχέση με την πραγματικότητα αυτά που λες. Είναι καθαρά γραμμή ΝΔ αυτή η προσπάθεια να ταυτίσει το ΣΥΡΙΖΑ με την αριστερά για να τη βγάλει όλη σκάρτη. Από εκεί και πέρα όλοι ξέρουμε οτι έιναι ένα κόμμα-παρακλάδι/συνέχεια του ΠΑΣΟΚ με τα μισά στελέχη από εκεί και τελευταία φορά που κοίταξα το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν αριστερό κόμμα. Ο λόγος που οι Κιναλαίοι έχουν μίσος για το ΣΥΡΙΖΑ είναι οτι τους κλέβει τα ψηφαλάκια, είχαν βολευτεί για χρόνια στο ψευτοδίπολο με ΝΔ, οτι και καλά ακολουθούν διαφορετικές πολιτικές και έχουν άλλες αξίες ενώ και τα 2 κόμματα (πράσινο και μπλε) είναι ευρωπροσκυνητές και σφουγγαρίστρες του ΝΑΤΟ.
Κανένας μα κανένας αριστερός δε δέχεται το ΣΥΡΙΖΑ στις τάξεις του οπότε έχουν μείνει μόνο οι δεξιοί να προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν το αφήγημα οτι το μνημονιακό αυτό κόμμα με τις ιδιωτικοποιήσεις, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τη φτωχοποίηση και τις υποκλίσεις σε ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι αριστερά. Είναι πάντως συγκινητική η προσπάθεια, αυτό θα σας το δώσω. "Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα."
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2