-
Real, τα άρθρα του Συντάγματος 'καταλυθηκαν' για συγκεκριμένο λόγο και χρονο. Μιλάς σαν τους ακροδεξιούς που μπούκαραν με τις καραμπινες στην τοπική βουλή στις ΗΠΑ απαιτώντας να ανοίξουν τα πάντα. Τα ίδια έβλεπα έγραφε κι ένας Έλληνας μετανάστης στην Σουηδία. 'Μπορεί να πεθάνουν κάποιες χιλιάδες - τον εαυτο του προφανως τον εξαιρουσε- αλλά πάνω απ όλα το Σουηδικό Σύνταγμα και οι ελευθερίες του'.
Ομολογώ ότι η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ μου άρεσε. Αν είχε γίνει και μια εβδομάδα αργότερα θα επικροτουσα. Αλλά βλέπεις την σχεδόν εκκλησιαστική προσέγγιση του κομματος. Μην τυχόν και δεν εορταστει η εργατική Πρωτομαγιά, μέγιστο πλήγμα -και καλα- στο εργατικό κίνημα. Οι παπάδες δέχτηκαν να μην εορτάσουν Πάσχα. Το ΚΚΕ είχε θέμα να γινει μια εβδομάδα αργοτερα το ΣΚ η διαμαρτυρια; Εγώ αυτό που βλέπω είναι κατά βάση μια θρησκευτικου τυπου προσηλωση, 'παιδια μην τυχον και δεν κανουμε την διαμαρτυρία και δεν τηρηθουν τα έθιμα, μην μας ξεχάσει ο κοσμος'. Νταξ ρε σεις, μέχρι και ο Ιερώνυμος έκανε πίσω μπρος στην αναγκη...
-
Real, τα άρθρα του Συντάγματος 'καταλυθηκαν' για συγκεκριμένο λόγο και χρονο. Μιλάς σαν τους ακροδεξιούς που μπούκαραν με τις καραμπινες στην τοπική βουλή στις ΗΠΑ απαιτώντας να ανοίξουν τα πάντα. Τα ίδια έβλεπα έγραφε κι ένας Έλληνας μετανάστης στην Σουηδία. 'Μπορεί να πεθάνουν κάποιες χιλιάδες - τον εαυτο του προφανως τον εξαιρουσε- αλλά πάνω απ όλα το Σουηδικό Σύνταγμα και οι ελευθερίες του'.
Ομολογώ ότι η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ μου άρεσε. Αν είχε γίνει και μια εβδομάδα αργότερα θα επικροτουσα. Αλλά βλέπεις την σχεδόν εκκλησιαστική προσέγγιση του κομματος. Μην τυχόν και δεν εορταστει η εργατική Πρωτομαγιά, μέγιστο πλήγμα -και καλα- στο εργατικό κίνημα. Οι παπάδες δέχτηκαν να μην εορτάσουν Πάσχα. Το ΚΚΕ είχε θέμα να γινει μια εβδομάδα αργοτερα το ΣΚ η διαμαρτυρια; Εγώ αυτό που βλέπω είναι κατά βάση μια θρησκευτικου τυπου προσηλωση, 'παιδια μην τυχον και δεν κανουμε την διαμαρτυρία και δεν τηρηθουν τα έθιμα, μην μας ξεχάσει ο κοσμος'. Νταξ ρε σεις, μέχρι και ο Ιερώνυμος έκανε πίσω μπρος στην αναγκη...
Δεκτή η άποψή σου, προφανώς. Δεν δέχομαι όμως την κατηγορία περί Ακροδεξιάς, με την οποία δεν έχω προφανώς καμία επαφή.
Δεν ξέρω τις απόψεις σου, από το λίγο που σε διαβάζω μάλλον για κεντροδεξιές μου κάνουν όμως.
Τώρα αν σου κάνει ως θρησκευτική η προσήλωση, θα σε διορθώσω και θα σου πω ότι είναι στρατιωτική-πολεμική. Το ΚΚΕ έχει στρατiωτική οργάνωση και έτσι θα πολεμήσει αν έρθει η ώρα. Πολεμικός Κομμουνισμός λέγεται.
-
fiverg wrote:
Δεκτή η άποψή σου, προφανώς. Δεν δέχομαι όμως την κατηγορία περί Ακροδεξιάς, με την οποία δεν έχω προφανώς καμία επαφή.
Δεν ξέρω τις απόψεις σου, από το λίγο που σε διαβάζω μάλλον για κεντροδεξιές μου κάνουν όμως.
Τώρα αν σου κάνει ως θρησκευτική η προσήλωση, θα σε διορθώσω και θα σου πω ότι είναι στρατιωτική-πολεμική. Το ΚΚΕ έχει στρατωτική οργάνωση και έτσι θα πολεμήσει αν έρθει η ώρα.
Αμ πουν' τη εκεινη η ωρα; Οκ, δεν είναι της παρούσης, αυτά μόνο δια ζώσης θα μπορούσαν να συζητηθούν. Αλλά μέχρι τότε, το να μου λέει άλλος σε άλλο τοπικ ποσό ακαρδος είμαι που δεν σκεφτομαι τα παιδια στην Αφρικη οταν τρωω σοκολάτα κι αυτός να βαυκαλιζεται ότι κάνει αντίσταση επειδή έστειλε στην Βουλή την ...Κανέλλη (εγώ το λέω αυτο), πάει πολύ. Πάντως τα περί της δομής του κόμματος τα ξέρω και τα καταλαβαίνω, αλλά είναι πολύ προφανές ότι όλο το σκηνιμο είχε να κάνει με το όφελος του κόμματος και όχι του εργάτη.
Οι Αμερικανοί υπερσυντηρητικοι που λέω, κι αυτοί για το Σύνταγμα μιλούσαν και πάνω σε αυτό μιλούσαν για τις ελευθερίες τους που έχουν αφαιρεθεί (και τις απαιτούσαν από τον κυβερνήτη, το θέμα βέβαια ήταν να τους αφήσει να ανοίξουν τα μαγαζιά τους)
-
Lap, άλλο το τι κάνεις εσύ προσωπικα, άλλο να σου κουνάνε το δάχτυλο άνθρωποι που εκλαμβάνουν την προσπάθεια αλλαγης του κόσμου ως εξυπνάδες σε φόρουμ ενώ (λέω εγω) ο καναπές τους έχει κάνει γούβα από το αραλίκι.
-
Πάντως το να είσαι αδύναμος και να σπέρνεις παιδιά που πεινάνε , δεν σε κάνει καθόλου ανεύθυνο . Μάλλον το αντίθετο .
Δία έτσι δυστυχώς είναι το δημόσιο . Υπάρχουν αρκετές νησίδες εντίμων ανθρώπων , οι οποίοι όμως εγκλωβίζονται και απειλούνται από ξύστες που έχουν και πολιτική προστασία συνήθως .
Για το ΚΚΕ με τέτοια αφορμή που μου έδωσε , να μην κάνω κριτική . Είναι σαν να μου έδωσαν πάσα προ κενής εστίας και να μην βάλω το γκολάκι...
-
Όλα αυτά τα ακραία δεν μου αρέσουν, έχουμε περάσει αυτό το στάδιο της ανθρωπότητας, με τα σημασιολογικά και όλα αυτά που θυμίζουν θρησκευτικές αγκυλώσεις και αυτοματισμούς.
Τσπ Η πολιτική σκηνή περασε αυτό το στάδιο ως αντίληψη σε όλα τα κόμματα. Κοιτάμε την ουσία και όχι τα χάπενινγκς
Στο άλλο fiverg το να λεει κάποιος ένα ακραίο δεν σημαίνει ότι το απέναντι που απάντησες είναι το σωστό. Φυσικά και θα σκεφτείς άλλες ψυχές αυτού του κόσμου. Θα πιάσεις ως καταναλωτής να επιλέξεις εκείνη την εταιρία που προσέχει αυτά τα θέματα και ας κοστίζει.
Το ίδιο θα έλεγε ένας που παίζει στις αγορές και κερδοσκοπεί κατά της χώρας μας για το δικό σου παιδί που του καταστρέφει το μέλλον του. Θα ηθελες να ειχε την ηθικη να σταματά οταν παεο να καταστρεψει μια χωρα και το μέλλον των παιδιών της. Εσύ ως γονιός δεν μπορείς να προστατέψει το παιδί σου διότι γεννήθηκες εδώ και είσαι αδύναμος, το ίδιο και ο πατέρας στην Αφρική σε ανάλογο επίπεδο. Το θέμα είναι να αντιληφθούμε ότι πολλές μικρές κινήσεις μας βοηθούν μεγάλα θέματα.
Δες π.χ την ανακύκλωση και τα οφέλη της,
-
Το ΚΚΕ την Πρωτομαγιά έδειξε και απέδειξε (για άλλη μία φορά) πόσο καλά οργανωμένο είναι.
Από εκεί και πέρα το τι κάνει το κράτος, η εξουσία, η κυβέρνηση, ο Κούλης είναι δικό τους πρόβλημα και όχι του ΚΚΕ.
Έκανε κάτι το κράτος; Ο Κούλης αυτή τη φορά έδωσε εντολές; Το πήρε πάνω του; Βγήκε να κάνει ένα διάγγελμα; Ένα tweet;
Έβαλε τον Σκορδαλιά ή τον Τσιόδρα να πάνε εκεί κατευθείαν όπως σε τόσες άλλες περιπτώσεις;
Όχι... Δεν έκαναν τίποτα απολύτως.
Απεναντίας για άλλη μία φορά το έριξαν στο μπλα-μπλά, ίσα-ίσα για να χαρούν οι δεξιοί/ακροδεξιοί σανοφάγοι της ΝΔ.
Είναι γνωστή η ανοχή που επιδεικνύει όλο το πολιτικό και κρατικό σύστημα απέναντι σε δράσεις του ΚΚΕ.
Ενοχές; Αμοιβαία συνθηκολόγηση; Αμοιβαίοι συμβιβασμοί για να αποφευχθούν τα χειρότερα;
Και βγαίνει ο παρακάτω της ΝΔ και τι κάνει; Ρωτάει γενικά και αόριστα, κάνει πολιτική ανάλυση για να πει στο τέλος ότι έπραξε το χρέος του και ότι από σήμερα Δευτέρα θα συνεχίζει αυτά που έκανε. Ok. Βγήκε το μεροκάματο και όλα μια χαρά.
-
H κυβέρνηση πρέπει να στείλει τον λογαριασμό με τα πρόστιμα στο ΠΑΜΕ, δεν γίνεται να μοιράζει το κράτος πρόστιμα σε απλούς πολίτες και το ΠΑΜΕ να αγνοεί τη νομοθεσία γράφοντας την στα παλαιά του υποδήματα, έλεος πια με την κατάλυση του κράτος κάθε λίγο και λιγάκι από όλους αυτούς που κρύβονται πίσω από κομματικές ταμπέλες.
Το ότι ήταν σε αποστάσεις κλπ δεν αλλάζει τίποτα, ήταν μια πράξη κατάλυσης της νομοθεσίας που ισχύει για όλους, νομοθεσία 2 ταχυτήτων δεν νοείται σε συντεταγμένες πολιτείες.
-
Η Eυρωπαίκή θαλάσσια στρατηγική, ( 31/3/2021 ) θα μας φέρει την ΑΟΖ και τα 12 νμ και θα μας υποχρεώσει να ξεφύγουμε από τον - πλανήτη Ελλάς -
https://slpress.gr/ethnika/eyropaiki-thalassia-stratigiki-oso-na-rthei-i-ee-na-ferei-tin-aoz/
-
Δικηγόροι και οικονομολόγοι . Κατά βάση παρασιτικά επαγγέλματα , με την έννοια της μη παραγωγής κάποιου πράγματος , αλλά παρέχουν υπηρεσίες στους παραγωγικούς και μη .
Αλλά δυστυχώς έχουν άποψη για τα πάντα , ιδιαίτερα για πράγματα που δεν γνωρίζουν .
Αφορμή για το θυμωμένο αυτό σχόλιο , είναι η κατάπτυστη απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου του Δ' Ράιχ . Δυστυχώς ο Σιδηρούς Καγκελλάριος , δεν έκανε την βαθειά κάθαρση που έπρεπε σε ορισμένα επαγγέλματα .
Αρχικά να πούμε ότι η απόφαση υπερβαίνει κάθε κανόνα Δικαίου , αφού κρίνει ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ και όχι νομικές αποφάσεις .
Αν η ΕΕ πρέπει να κόψει χρήμα για να προχωρήσει ή να δώσει λεφτά στις επιχειρήσεις της , είναι ξεκάθαρα ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ αποφάσεις .
Αφού λοιπόν τα παιδιά του Δ΄ Ράιχ μιλάνε για ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ , δηλαδή αν δώσουμε λεφτά στους έχοντες πρόβλημα στην ΕΕ , πρέπει να πάρουμε και εμείς ως γερμανοί , ακόμα και αν είμαστε προστατευμένοι , να μας πει γιατί δεν ζήτησαν τον Αναλογικό Χαρακτήρα να τον έχουμε και στην Αμυνα της ΕΕ .
Δηλαδή γιατί δεν μας στέλνουν εδώ 40000 γερμαναράδες με αεροπλάνα και παπόρια να κόψουν τον κώλο του Ταγίπ , μαζί 30000 Γάλλους , 20000 Ιταλούς και Ισπανούς και άλλους αναλογικά , ώστε να έχουμε 150000 ευρωπαίους στρατιώτες και έτσι και εμείς να καταργήσουμε την υποχρεωτική θητεία όπως την έχουν καταργήσει οι γερμανοί .
Γιατί δεν παίρνουν αντίστοιχα αμέσως το 25 % των μεταναστών , να τους εξετάσουν εκεί το άσυλο .
Είδα και τον Μπένι που παίρνει στα σοβαρά αυτή την αθλιότητα , να δω τι θα κάνει η Λαγκάρντ , αλλά όταν η Γερμανία προσπαθεί αγωνιωδώς από 4ο Ράιχ να γίνει 3ο , μην απορεί αν οι άλλοι λαοί πάνε σε ανάλογες λογικές .
Μάλλον και το ανώτατο δικαστήριο της Μ. Βρεττανίας θα είχε βγάλει ανάλογες αποφάσεις όταν επαναστάτησαν οι αμερικανοί .
Πιθανότατα και το ανώτατο Σουλτανικό δικαστήριο , όταν επαναστάτησαν οι Ελληνες .
Επαναλαμβάνω ότι η κριτική απέναντι στην απόφαση , γίνεται ξεκάθαρα πολιτικά και όχι νομικά , αφού το θέμα που ασχολήθηκε είναι αμιγώς πολιτκού χαρακτήρα λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας .
-
Oi Γερμανοί είναι τα αφεντικά στην Ευρώπη από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, και αναστατώνουν τον πλανήτη κάθε 30-40 χρόνια, ας το πάρει επιτέλους απόφαση ο κόσμος όλος να τους ξεδοντιάσει μια και καλή για τα επόμενα 200 χρόνια αλλιώς η ιστορία θα επαναλαμβάνεται συνεχώς και θα ρέει το αίμα άφθονο.
Οι Γερμανοί αλλά και οι Τούρκοι γιγαντώνονται και σηκώνουν ανάστημα όχι γιατί είναι ισχυρότεροι αλλά γιατί οι υπόλοιποι λαοί τους ανέχονται και δεν τους κόβουν τον βήχα μια και καλή, ειδικά ο Ερντογάν όπως το είπε και η Κάρλα Ντελ Πόντε πρέπει να δικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, και μόλις τελειώσουν με αυτόν να πιάσουν τον Σόϊμπλε και τη Μέρκελ, αρκετά πια.
Λέμε και για τον Τράμπ αλλά είναι μόνος πρόεδρος των ΗΠΑ π[ου δεν έχει κάνει πόλεμο, ( ακόμα ) όλοι οι προηγούμενοι πόλεμοι που έκαναν οι Αμερικανοί που διέλυσαν χώρες τους είχαν κάνει δημοκρατικοί πρόεδροι.
-
Δείτε εδώ τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση σε ρόλο υπουργού σε ομιλία υποτίθεται στη βουλή ως άλλος Μαυρογιαλούρος, αξίζει !
-
δεν θα κρύψω τις σκέψεις μου, θεωρώ ότι ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός του Σύριζα με τα υπαίθρια πάρτι με ποτό στις πλατείες είναι επικίνδυνος για όλους μας, για την οικονομία, για τη χώρα, είναι κίνηση ενάντια στη ίδια τη χώρα, πρέπει να το καταλάβουν οι υγιείς ψηφοφόροι του και να τιμωρήσουν αυτό το κόμμα στις επόμενες εκλογές στέλνοντας το στη πολιτική λήθη
-
Εγώ ζω στην πραγματικότητα, εσύ ζείς κάπου αλλού.
-
Τι κάνουν; Θα μας πεις ή είναι too hot to handle;
Eγω δεν ξέρω από αυτα. Πέρα από α(σ)καταρτιστος, έχω NIETflix οπότε δεν κατέχω...
-
οι ουληδες στας πλατειας ειναι κατα βαση αστουληδες λεφτ-ακηδες ανταρσιες. αλλα και το ζαίικο το ντι εν έι δεν λεει οχι στα παρτυ. με ουζα, βερμουτ και τζακντανιελς. μπαχαλιεν. και μετα κολυβα. αρκει να φωναζεις 'μη πας στα βαθεια ερνεστο, βαλε τη κουλουρα'.
οι δεξοι κολωνουν να βγουνε. θελουνε.. εδω τους πηδαγανε και δεν βγαινανε. δεν αφηνε ο μπαμπας
ΑρΕς
οι κου κου και έδες θα τα καμανε ωρε αυτα τα ξεφτιλικια ποτες? πολλα να τους ειπεις, αλλα μπαχαλ οχι.
-
Γατος σε μεγαλα κεφια τεLeftαια...
Δινει ατακες σε καθε ποστ.
-
Τι σχέση έχουν οι ζαιοι ως επίσημο κομμα με τα παρτυ ή και τα άλλα κομματα;
που να δεις τι κάνουν οι φοιτητές που μαζεύονται σε σπίτια και κάνουν πάρτυ ή βλεπουν παρεες νετφλιξ όλες αυτές τις μερες.
Τώρα βγήκαν και στις πλατείες έξω από take away καφέ.
Που ζεις βρε κουαντρα;
-
Η Ιταλία λέει, φοβάται πιθανή υποβάθμιση του χρέους της σε κατηγορία junk αύριο...
Όπως γράφει επί λέξη η είδηση:
'Η αξιολόγηση «επενδυτικής κατηγορίας» κρέμεται από μία κλωστή, καθώς αναμένεται η απόφαση του οίκου αξιολόγησης'
Κοίτα να δεις, που κρέμονται όλοι πραγματικά από μια ...κλωστή, απ' του Moody's τα ...moods!
Είναι και πολύ moody ο οίκος, έτσι και ξυπνήσει απ' το λάθος πλευρό το πρωί, όποιος του σερβίρει τον καφέ την έχει βάψει...
Πάλι καλά που εμείς έχουμε στιβαρό ηγέτη στο πηδάλιο, να παίρνουμε καλές αξιολογήσεις και να μας οδηγεί σε ασφαλείς λιμένες των επενδυτών, όχι σαν τους κακομοίρηδες τους μακαρονάδες...
-
Στα προαύλια των σχολείων , μαμάδες , μπαμπάδες με παιδιά προσχολικής και δημοτικού κάνουν πάρτυ τα απογεύματα...
Δεν κρατιόμαστε λέμεεεεε...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2