-
Αν τρυπώσεις στο δημόσιο όντως τρύπωσες. Μόνο που η Εθνική Τράπεζα δεν είναι δημόσιο σε καμία μορφή του. Είναι Α.Ε. εισηγμένη στο χρηματιστήριο και πλέον δεν εντάσσεται ούτε στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ούτε σε αυτό που κάποτε λέγαμε ΔΕΚΟ. Για αυτό και οι μισθοί τους δεν έχουν καμία σχέση με τους μισθούς του δημοσίου.
-
Πέρα από τους λουφαδόρους, το δημόσιο το ζητά ο κόσμος λόγω των υπαλληλικών προνομίων. Δηλαδή επιδοματα τέκνων, άδειες κτλ
Όταν ο ιδιωτικός τομέας για παράδειγμα δεν δίνει τη ίδια άδεια μητρότητας σε λεχώνες, τι περιμένετε να επιλέγουν οι άνθρωποι; Το συμφέρον τους κοιτούν.
-
Ο κόσμος ζητάει το δημόσιο, λόγω της σιγουριάς, της ευκολίας της εργασίας και της εξασφαλισμένης σύνταξης. Τα υπαλληλικά προνόμια ή ο μισθός για τους περισσότερους είναι παράπλευρα κέρδη, αν υπάρχουν. Τυχαίνει κάποιες υπηρεσίες να τα προσφέρουν απλόχερα.
Με τη στρέβλωση κιόλας που υπάρχει κατά μοναδικότητα στην Ελλάδα (τουλάχιστον σε σχέση με Ευρωπαικές χώρες που έχω γνώση - Γερμανία, Αγγλία), που οι αμοιβές στο δημόσιο είναι υψηλότερες από τον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να είναι μ.... κάποιος για να θέλει να είναι υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα αντί για το δημόσιο.
-
Στον ιδιωτικό τομέα είναι να μην μπλέξεις και με ανισόρροπους.
Πριν λίγο 37άρης που το παίζει manager, με μισθό 1000euro καθαρά, καμάρωνε σαν γύφτικο σκεπάρνι, επειδή κάθεται στο γραφείο κάθε μέρα μέχρι τις 7.30 το απόγευμα. Θεωρούσε ότι αυτό του δίνει πολλούς πόντους. Τα παιδιά του δεν ξέρουν καν, αν έχουν πατέρα.
Έχει γεμίσει η Ελλάδα εθελοντές μαlάκες...
-
Ποσο δίκιο έχεις. Κάποτε ήταν το όνειρο αυτό σε όποιον είχε σκοπό να εργάζεται ως υπάλληλος όταν ήταν στα 20 του, τώρα τους λυπάσαι.
-
Δεν ξέρω εσείς τι εικόνα έχετε για τον ιδιωτικό τομέα, εγώ θα σας πω ότι στην πολυκατοικία που μένω είμαστε 10 διαμερίσματα και ο πιο χαμηλόμισθος είναι ο ένας και μοναδικός που εργάζεται στο δημόσιο... Γνωριζόμαστε όλοι καλά.
-
@lapin said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν ξέρω εσείς τι εικόνα έχετε για τον ιδιωτικό τομέα, εγώ θα σας πω ότι στην πολυκατοικία που μένω είμαστε 10 διαμερίσματα και ο πιο χαμηλόμισθος είναι ο ένας και μοναδικός που εργάζεται στο δημόσιο... Γνωριζόμαστε όλοι καλά.
Βάλε μας μια φωτογραφία απ το γκουγκλ στριτ και θα καταλάβουμε...
Το δημόσιο δεν έχει πλέον λεφτά.
Έχει απλά εξασφαλισμένη δια βιου επιβίωση, αντίθετα με τον ιδιωτικό τομέα που είναι ή του ύψους ή του βαράθρου. -
Έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι...
-
Λέει αλήθειες ο Πρωκτεργειας, ο μεγαλύτερος "εναλλακτικός" μετά την εξαγορά της Watt and Wolt. Ώστε ΔΕΝ φταίει μονο ο ερπετομορφος Πούτιν; Αλλιώς μας τα λέει το πετσοσυστεμ...
"Βιαστηκαμε" με την οικολογία;* Και βέβαια στη δική μας περίπτωση προσθέτω ότι ιδιωτικοποιήσαμε "στο κατάλληλο timing" οπότε νασου οι υπερπρωτιες...*Εννοείται ναι στα φωτοβολταϊκά για οποιον το μπορεί, αλί απο (εμάς) την πλεμπα...
-
Δημόσια εκπαίδευση.
Προσπάθησε ο Δ/ντής να αποτρέψει την κατάληψη, του την έπεσε ο 16χρονος νταβατζής, έσκασε στην τζαμαρία και τελικά τιμωρήθηκε ο Δ/ντής...που προσπάθησε να αποτρέψει την κατάληψη.
Δημόσιο for ever...Συμπέρασμα: Ρε συ Δ/ντή άστους να το κάψουν το ρημάδι το σχολείο. Άστους να το γκρεμίσουν. Τώρα τι κατάλαβες; Βρήκες τον μπελά σου. Ντουβάρια ήταν, ντουβάρια θα παραμείνουν τα δίποδα.
Αιγάλεω: Άγρια συμπλοκή σε ΕΠΑΛ ανάμεσα σε μαθητή και διευθυντή - Στο νοσοκομείο o 16χρονος
Oι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη και η κατάσταση ξέφυγε - Πώς πιάστηκαν στα χέρια μαθητής και διευθυντής - Τα προβλήματα συμπεριφοράς του 16χρονου
Εικόνες ντροπής καταγράφηκαν σε σχολείο στο Αιγάλεω με μαθητή και διευθυντή Λυκείου να πιάνονται στα χέρια. Όλα ξεκίνησαν επειδή ο διευθυντής ήθελε να κλειδώσει την πόρτα του σχολείου για να μη γίνει κατάληψη. Όταν ο 16χρονος προσπάθησε να ρίξει γροθιά στον διευθυντή, το χέρι του κατέληξε σε τζαμαρία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να χρειαστούν ράμματα.Στο ΕΠΑΛ του Αιγάλεω εκτυλίχθηκαν τα σκηνικά αγριότητας, όταν οι μαθητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη και η κατάσταση ξέφυγε.
Όπως περιγράφουν οι μαθητές του σχολείου, ο 16χρονος πήρε κάποια στιγμή το κινητό τηλέφωνο του διευθυντή για να να τον αναγκάσει να απομακρυνθεί από την είσοδο. Ο εκπαιδευτικός αντέδρασε και όπως υποστηρίζουν παιδιά που ήταν μπροστά, «έκανε κεφαλοκλείδωμα στον μαθητή, για να πάρει πίσω το κινητό του».
«Όλο αυτό ξεκίνησε επειδή ο διευθυντής ήθελε να κλειδώσει την πόρτα του σχολείου για να μη γίνει κατάληψη, μετά ο μαθητής πήρε έναν κάδο, ο διευθυντής τον απομάκρυνε και άρχισαν να κυνηγιούνται» ισχυρίζονται οι μαθητές.
Στο σχολείο κλήθηκαν αστυνομικοί, με τον διευθυντή να πηγαίνει σε αστυνομικό τμήμα για να δώσει κατάθεση.
Τα προβλήματα συμπεριφοράς του 16χρονου
Ο 16χρονος έκανε μαγνητική στο νοσοκομείο της Νίκαιας, ενώ όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, τη Δευτέρα έγινε σύσκεψη των καθηγητών του ΕΠΑΛ με θέμα την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος του 16χρονου λόγω προβλημάτων συμπεριφοράς.
Ο μαθητής, έχοντας γνώση για αυτήν τη σύσκεψη, πήγε σήμερα στο σχολείο με φίλους του με σκοπό να εμποδίσει την απόφαση.
Τα πράγματα ξέφυγαν, με αποτέλεσμα τόσο ο διευθυντής όσο και ο μαθητής να καταλήξουν με τραύματα στο νοσοκομείο.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, η κατάσταση είχε βγει και πάλι εκτός ελέγχου ενώ το σχολείο λειτουργούσε κανονικά. Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, το επεισόδιο ξεκίνησε όταν καθηγητής έκανε παρατήρηση σε μαθήτρια. Συμμαθητές της αντέδρασαν και πολύ γρήγορα σε διάδρομο του ΕΠΑΛ πιάστηκαν στα χέρια μαθητές και καθηγητές, σε μια συμπλοκή γεμάτη ύβρεις, χτυπήματα και εικόνες ντροπής.
Μετά το επεισόδιο, ο καθηγητής απομακρύνθηκε από το ΕΠΑΛ και οι τόνοι για λίγες μέρες έπεσαν.
https://www.protothema.gr/greece/article/1292084/aigaleo-agria-subloki-se-epal-anamesa-se-mathiti-kai-dieuthudi-sto-nosokomeio-o-16hronos/ -
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δημόσια εκπαίδευση.
Προσπάθησε ο Δ/ντής να αποτρέψει την κατάληψη, του την έπεσε ο 16χρονος νταβατζής, έσκασε στην τζαμαρία και τελικά τιμωρήθηκε ο Δ/ντής...που προσπάθησε να αποτρέψει την κατάληψη.
Δημόσιο for ever...Συμπέρασμα: Ρε συ Δ/ντή άστο να το κάψουν το ρημάδι το σχολείο. Άστο να το γκρεμίσουν. Τώρα τι κατάλαβες; Βρήκες τον μπελά σου. Ντουβάρια ήταν, ντουβάρια θα παραμείνουν τα δίποδα.
Αιγάλεω: Άγρια συμπλοκή σε ΕΠΑΛ ανάμεσα σε μαθητή και διευθυντή - Στο νοσοκομείο o 16χρονος
Oι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη και η κατάσταση ξέφυγε - Πώς πιάστηκαν στα χέρια μαθητής και διευθυντής - Τα προβλήματα συμπεριφοράς του 16χρονου
Εικόνες ντροπής καταγράφηκαν σε σχολείο στο Αιγάλεω με μαθητή και διευθυντή Λυκείου να πιάνονται στα χέρια. Όλα ξεκίνησαν επειδή ο διευθυντής ήθελε να κλειδώσει την πόρτα του σχολείου για να μη γίνει κατάληψη. Όταν ο 16χρονος προσπάθησε να ρίξει γροθιά στον διευθυντή, το χέρι του κατέληξε σε τζαμαρία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να χρειαστούν ράμματα.Στο ΕΠΑΛ του Αιγάλεω εκτυλίχθηκαν τα σκηνικά αγριότητας, όταν οι μαθητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη και η κατάσταση ξέφυγε.
Όπως περιγράφουν οι μαθητές του σχολείου, ο 16χρονος πήρε κάποια στιγμή το κινητό τηλέφωνο του διευθυντή για να να τον αναγκάσει να απομακρυνθεί από την είσοδο. Ο εκπαιδευτικός αντέδρασε και όπως υποστηρίζουν παιδιά που ήταν μπροστά, «έκανε κεφαλοκλείδωμα στον μαθητή, για να πάρει πίσω το κινητό του».
«Όλο αυτό ξεκίνησε επειδή ο διευθυντής ήθελε να κλειδώσει την πόρτα του σχολείου για να μη γίνει κατάληψη, μετά ο μαθητής πήρε έναν κάδο, ο διευθυντής τον απομάκρυνε και άρχισαν να κυνηγιούνται» ισχυρίζονται οι μαθητές.
Στο σχολείο κλήθηκαν αστυνομικοί, με τον διευθυντή να πηγαίνει σε αστυνομικό τμήμα για να δώσει κατάθεση.
Τα προβλήματα συμπεριφοράς του 16χρονου
Ο 16χρονος έκανε μαγνητική στο νοσοκομείο της Νίκαιας, ενώ όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, τη Δευτέρα έγινε σύσκεψη των καθηγητών του ΕΠΑΛ με θέμα την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος του 16χρονου λόγω προβλημάτων συμπεριφοράς.
Ο μαθητής, έχοντας γνώση για αυτήν τη σύσκεψη, πήγε σήμερα στο σχολείο με φίλους του με σκοπό να εμποδίσει την απόφαση.
Τα πράγματα ξέφυγαν, με αποτέλεσμα τόσο ο διευθυντής όσο και ο μαθητής να καταλήξουν με τραύματα στο νοσοκομείο.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, η κατάσταση είχε βγει και πάλι εκτός ελέγχου ενώ το σχολείο λειτουργούσε κανονικά. Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, το επεισόδιο ξεκίνησε όταν καθηγητής έκανε παρατήρηση σε μαθήτρια. Συμμαθητές της αντέδρασαν και πολύ γρήγορα σε διάδρομο του ΕΠΑΛ πιάστηκαν στα χέρια μαθητές και καθηγητές, σε μια συμπλοκή γεμάτη ύβρεις, χτυπήματα και εικόνες ντροπής.
Μετά το επεισόδιο, ο καθηγητής απομακρύνθηκε από το ΕΠΑΛ και οι τόνοι για λίγες μέρες έπεσαν.
https://www.protothema.gr/greece/article/1292084/aigaleo-agria-subloki-se-epal-anamesa-se-mathiti-kai-dieuthudi-sto-nosokomeio-o-16hronos/Μα κι αυτός ο καθηγητής. Δεν πήρε παραδείγματα από τους Πανεπιστημιακούς συναδέλφους του, που δεν βλέπουν και δεν ακούν τίποτα.
Εκτός αν ήταν αριστερός και πήγε να προλάβει, μην αρχίσουν να λένε και για σχολική αστυνομία οι δεξιοί... Λες? -
Tο μανάρι το έχει πει...αστυνομία παιδικών σταθμών να είναι μαθημενα τα κωλοπαιδα...για μισό λεπτό, πού είναι ο Honecker; Άλλοι δεν τα κάνανε αυτά; Frau Νίκη, ΕΠΑΛizei φτιάξε, έτοιμα τα παπιά, να δώσει και arnette γυαλακι η υπΕρεσια να ξεχωρίζουνε!
Χρόνια πολλά στην καραμανλι(δι)κη ΝΔουλα μας!
-
Βρήκαν και αυτοί την καραμέλα της ενεργειακής κρίσης για να ικανοποιήσουν τα συντεχνιακά τους. Και φυσικά πρώτο πράγμα που ζητάνε είναι να μειωθεί το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ. Αυτοί νομίζουν ότι όλοι είναι ξύστες που μπορούν να πάνε στα μαγαζάκια τους και στα σούπερ μάρκετ τις ώρες που αυτοί θέλουν να επιβάλουν.
Και εγώ από την πλευρά μου λέω να τα κλείσουν όλα. Λουκέτο.
Και να τρώνε όλοι νεράντζια από τις νεραντζιές των πεζοδρομίων.Μείωση ωραρίου λειτουργίας στα εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη - Το συζητούν στην Αθήνα
Πώς αλλάζει λόγω της ενεργειακής κρίσης το ωράριο στη Θεσσαλονίκη - Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών: Το μέτρο να ισχύσει οριζόντια- Το σκέφτεται και η κυβέρνηση
https://www.protothema.gr/economy/article/1292228/meiosi-orariou-leitourgias-sta-eborika-katastimata-sti-thessaloniki-to-suzitoun-stin-athina/ -
Μα γιατί να μην το θέλουν; Επόμενη πίστα η "αναπόφευκτη" μείωση των μισθών, άλλο που ο κοζμοζ θα στριμωχνεται αναγκαστικά σε λιγότερες ώρες. Και τι είναι 2 ώρες λιγότερες άλλωστε; Ως επιχειρηματίες τίποτα, φτιαχτε οι πελάτες τα ωράρια σας, ως εργοδότες όμως, έχουμε χασουρα και πρέπει να την "επιμεριστουμε" μαζί με τους εργαζόμενους...
Πάντως όταν έρθουν (με τρόπο μας το λένε) οι διακοπές ρεύματος, θέλω να δω μεσαιοταξιτες να επιτίθονται με την ίδια λύσσα στη ΝΔουλα όπως έκαναν τότε στην συντεχνία που έπρεπε το '92 να κάνει πίσω και να ζούμε αυτόν τον εφιάλτη (έστω και υπό κλίμακα) 30 χρόνια τώρα. Και το ξαναλέω, θα βλέπαμε κατά πόσο θα ήταν ίδια η οικοδομική δραστηριότητα όλα αυτά τα 30 χρόνια όταν θα ήξερες πόσο ακριβό σπορ είναι η ηλεκτροδότηση ενός κτιρίου...
Μέχρι στιγμής έχουν δείξει αξιοθαύμαστηκομματικη αφοσίωσηυπομονή αλλά που θα πάει, έτσι και ο τσεο κατεβάσει το διακόπτη... -
Εγώ μπορώ να αναφερθώ μόνο σε μένα. Ας μου πούνε και μένα να εργάζομαι 2 ώρες λιγότερο και ας μειωθεί ο μισθός μου. Κανένα απολύτως πρόβλημα.
Προτιμώ να σπαταλώ το χρόνο μου σε ΖΩΗ παρά να χάνω την ΖΩΗ μου για να κάνω πλούσιους τους εργοδότες.Από τότε που ξεκίνησα να εργάζομαι είμαι συνέχεια στην πίπα.
Πως το έλεγε ο αρχηγός; Α, ναι: "Να πάνε όλοι τους στο διάολο."υ.γ. και ας κλείσουν και τα ρεύματα, και τα μαγαζιά και όλα. Δεν με ενδιαφέρει απολύτως τίποτα.
-
-
Εγώ μπορώ να αναφερθώ μόνο σε μένα. Ας μου πούνε και μένα να εργάζομαι 2 ώρες λιγότερο και ας μειωθεί ο μισθός μου. Κανένα απολύτως πρόβλημα.
Προτιμώ να σπαταλώ το χρόνο μου σε ΖΩΗ παρά να χάνω την ΖΩΗ μου για να κάνω πλούσιους τους εργοδότες.Από τότε που ξεκίνησα να εργάζομαι είμαι συνέχεια στην πίπα.
Πως το έλεγε ο αρχηγός; Α, ναι: "Να πάνε όλοι τους στο διάολο."υ.γ. και ας κλείσουν και τα ρεύματα, και τα μαγαζιά και όλα. Δεν με ενδιαφέρει απολύτως τίποτα.
Αυτό που λες είναι αυτογκόλ.
Το να δουλεύεις λιγότερο και να πληρώνεσαι λιγότερο,αναλογικά ισούται με το δεν δουλεύω και δεν πληρώνομαι.
Αυτό το λέω με την προϋπόθεση ότι εργάζεσαι 8ωρο και όχι παραπάνω με απλήρωτες υπερωρίες. -
Αναφέρθηκα σε μένα. Μακάρι να είχα δύο ώρες παραπάνω ελεύθερες την ημέρα, και ας είχα και μείωση μισθού.
Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος και φυσικά ούτε στρατιωτικός όπως ήταν αυτός ο πατέρας μου που γυρνούσε στις 3 το μεσημέρι στο σπίτι, έβρισκε το φαί έτοιμο, έτρωγε και έπεφτε για ύπνο.
-
Αναφέρθηκα σε μένα. Μακάρι να είχα δύο ώρες παραπάνω ελεύθερες την ημέρα, και ας είχα και μείωση μισθού.
Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος και φυσικά ούτε στρατιωτικός όπως ήταν αυτός ο πατέρας μου που γυρνούσε στις 3 το μεσημέρι στο σπίτι, έβρισκε το φαί έτοιμο, έτρωγε και έπεφτε για ύπνο.
Τί ωράριο έχεις;;;
Αν θέλεις φυσικά απαντάς. -
Ωράριο τέτοιο που μου τρώει όλη την ημέρα.
Δηλ. 9.00-17.00. Φυσικά, εγώ πάω κατά τις 8.00 με 8.30 στη δουλειά.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2