-
Ε ναι, η full ενασχόληση με πολιτική στα φοιτητικα χρόνια είναι για τους επαγγελματίες της πολιτικής. Όχι για μας.
Και σιγά να μην κάναμε όπως κάνουμε τόσο καιρό αν δεν είχαμε πάθει όσα έχουμε παθει. Έχει διαφορα να έχεις 'αναγκαστεί' να ασχοληθεις γιατί σου την καθημερινοτητα και το μελλον σου από το να πρεπει να ασχοληθεις λογω εργασιας που χρειάζεται γνωριμιες για να βγάλεις καλο χρημα .
Ώστε δε φοράς γραβάτα ε; Πες μου ότι έχεις και σακίδιο πλάτης, μόνο αυτό, τέλος...
-
Χαχαχα
Ναι...με σακιδιο πλατης...να μπει το λαπτοπακι και κανενας μεγαλος φακελος...αλλωτε ετσι χυμα... μια καρτα πληρωμων και ενα κινητο....
Φοιτητης στα γεραματα
-
Θα παρεμβληθώ στο ιλαρόν κλίμα (και οι δύο του ΠΑΠΕΙ;) για να πω ότι ουδέποτε
εκστόμισα κατάρα κατά των τεκμηρίων και θεωρώ την κατάργησή τους μέγιστη
π@π@ριά αν ο ελεγκτικός μηχανισμός δεν έχει φτάσει στο αναγκαίο επίπεδο ωριμότητας
στην πράξη (αλλά είναι μόνο στα χαρτιά). Είπαμε 'λινάτσας', τι πρόβλημα να έχω
με τα τεκμήρια; (για τα οποία δέχομαι βέβαια ότι σε πολλές περιπτώσεις χαμηλόμισθων
και ανέργων δημιουργούσαν πρόσθετες αδικίες) -
Όπως και να έχει δεν είναι το ίδιο να χάσεις το ακίνητο για το οποιο υπερδανειστηκες με το να χάσεις αυτό ή ο,τιδηποτε αλλο λόγω των υπερβολικών φόρων.
Μα η γενιά που λέω εγώ δεν τα έβγαλε, απλά τα κληρονόμησε.
-
Δλδ αν κάποιος έχει κληρονομήσει κάτι (και αυτό το κάτι πχ είναι το σπίτι που έζησε μέσα, μεγάλωσε κτλ) και αυτό το κάτι 'χρησιμοποιείται' από το κράτος για να τον επιβαρυνει (ΕΝΦΙΑ, εξαίρεση από τυχόν κοινωνικές παροχές που μπορεί να δικαιούται λόγω μακροχρόνιας ανεργιας) ενώ δεν του αποδίδει εισόδημα πρέπει ή να πεινάει για να μη το χασει ή να το δώσει σε τιμή πολύ κάτω της αντικειμενικής (πριν του το πλειστηριασει το κράτος) επειδή κάποιοι αλλοι δεν έχουν ακίνητο. Μαλιστα.
Εγώ απλώς να θυμίσω ότι χρωστούν 4.018.000 ΑΦΜ και η τελευταία φορά που είχαμε νέα για τις 120 δόσεις ήταν για 17.000 ενταγμένους.
-
Δεχόμαστε για την οικονομία της συζήτησης ότι ΟΚ, αν το ποσό καλύπτεται όλο από
την πρώτη κατοικία μην τον αποκλείσουμε τον άνθρωπο της κοινωνικής πολιτικής.
Να πάρουμε δηλαδή το αντίθετο άκρο από τις '8 γκαρσονιέρες'.
Αν είναι όντως πρώτη κατοικία, ο άλλος δε χρειάζεται επιδότηση ενοικίου αφού
μένει μέσα. Μιλάμε για 150 τμ σε λαική συνοικία ή 80-100 σε πιο κλασάτη.
Οπότε ποιον επιδοτούμε με επιδότηση ενοικίου και αντικειμενική 150Κ?
Έλα μου ντε...Πάντως το έχω ξαναπεί, πολύ δέσιμο βλέπω εξ αριστερών με την περιουσία (=περί την ουσία)
και την ανάγκη προστασίας της,
δεν κληρονόμησαν όλοι περιουσίες 150Κ από εδώ και από εκει, υπάρχει κόσμος με μια χαμοκέλα στην Νίκαια ή τα Ταμπούρια που έχει μεγαλύτερες ανάγκες και συνεπώς προτεραιότητες στην ασκούμενη κοινωνική πολιτική και άμα περισσεύουν τόσα πολλά (από το χρεοκοπημένο κράτος μας) τότε ας δίνουμε και στους άλλους.
Δηλαδή ναι, από το να δίνουμε ψίχουλα σε έναν μακροχρόνια άνεργο άνω των 55 ή σε μια μονογονεική
μητέρα, ή σε ένα νέο ζευγάρι, θα προτιμούσα να τους δίνουμε κάτι αξιοπρεπές για να μπορούν να ζήσουν και ας μην δίναμε στον 'κληρονόμησα 150Κ αλλά ατύχησα, βοηθήστε με να μην τα χάσω' φράγκο.Νομίζω προσωπικά το θέμα το εξάντλησα, δεν έχω σκοπό να γράψω και άλλα επ αυτού.
-
Ακριβώς για αυτό έχουν πάει η αποποιήσεις κληρονομιάς στο θεό...
-
Μου θύμισες κάτι κύριες που μένουν στην βιλλα στο Πανοραμα αλλά όταν πας σπίτι δεν έχουν τίποτα περισσότερο από νερό να σε κεράσουν....
-
Fiverg δε θέλει ιδιαίτερη λογική ότι προτεραιότητα στην επιδοματικη πολιτική πρέπει να έχουν οι πραγματικά αδύναμες κοινωνικές ομάδες.
Αλλο αυτό και άλλο ο 'μπζοφος / * Χ ÷ μας' οποίου κληρονομησε/θα κληρονομήσει κτλ. Δυστυχώς είναι κάπως σαν τα -2010 αυτοκίνητα που κάποια έχουν υψηλό κυβισμό αλλά χαμηλή αξία όμως επειδή φορολογούμε κυρίως με τον κυβισμό την πληρώνουν χειρότερα απ' ο,τι premium με χαμηλό κυβισμο.
Κάποιος μπορεί να έχει πχ 3 παλιά ακίνητα σε περιοχές που να μη τον συμφέρει/μπορει ούτε να τα πουλήσει ούτε να τα ανακαινησει και την ίδια ώρα να μένει και στο νοίκι σε άλλη περιοχη.
Την ίδια ώρα αυτός που ενδεχομένως τον λοιδωρει/αδιαφορεί μπορεί να μένει στο προικιο της συζύγου του οπότε να βγάζει γλωσσαρα εκ του ασφαλούς. Δε βγαίνει άκρη.
Όπως και να 'χει το ακίνητο είναι κατι από το οποίο δεν μπορείς να απαλλαγείς εύκολα, έχει πολύ μεγάλη δαπάνη αν χρειαστεί ανακαίνιση και γενικά σε έχει δεσμιο. Και αυτό δεν πάει ούτε με αριστεροσυνη, ούτε με δεξιοσυνη.
Δεν έχει νομίζεις στην Κηφισιά παρατημένα σπίτια με πάλαι ποτέ πανάκριβα ξεπινακιδωτα στην αυλη; Δεν ξέρεις πότε τι κρύβεται πίσω από την ιστορία του καθενός. Το ακινητο είναι δέσιμο σε πολλά επίπεδα. Και οποία αξία και αν είχε προ κρισης, την έχει χάσει κατά πολύ και έχει ήδη φορολογηθεί υψηλα για αρκετο καιρο...
-
Όταν κάποιος κλέβει 10€ λέγεται ληστεία, όταν σε κλέβει το κράτος πολλαπλάσια λέγεται φορολογία.
Ζούμε σε χώρα απατεώνα
https://www.capital.gr/arthra/3325317/zoume-se-xora-apateona
-
Ληστεία τα τεκμηρια; 130 ψωροεκ απέδιδαν από σχεδόν 1.5 εκ φορολογουμενους. Γι αυτό και καταργούνται. Τι να πούμε τότε για τον φόρο εισοδήματος, εκει δεν μιλάμε για ληστεία αλλά για ασέλγεια.
-
Σχετικο-ασχετο με το θέμα μας και προς αποκατάσταση της αλήθειας γιατί φίλοι και εχθροί ανησυχησαμε τι έπαθε ο 'τόσα και αλλα τόσα'...
-
Χαχαχαχα
... τα λετε και με στόμφο.
-
Γιοχαν...οκ σε πολλα συμφωνουμε σε αλλα οχι και τοσο...ειμαι συντηρητικός του κεντρου....αλλα εισαι κωλοφωτια ρε φ@@@τη
Εισαι ευλογημενος με το ταλεντο του γραπτου λογου, εισαι ο Βυρων της κεντροαριστερας....του πεδιου και της γρανας.
Επισης, που τα βρισκεις ολα;;;...σου ξεφυγε ενα που θα σου εδινε πασα να κεντήσεις....
Tips με λεξεις κλειδια
Εργατολογος μητροπουλος, προσχεδιο βρουτση.
Ε ρε γλεντια....που ερχονται.
Η ααδε αναφερει πως
Τεκμήριο διαβίωσης είναι το ελάχιστο ετήσιο εισόδημα που απαιτείται να έχετε για να μπορείτε να συντηρείτε τα περιουσιακά σας στοιχεία κινητά και ακίνητα (αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, κατοικίες - κύρια και δευτερεύουσες - κ.λπ.) καθώς και του ελάχιστου κόστους ετήσιας διαβίωσής σας. Το τεκμήριο υπολογίζεται χωριστά για κάθε περιουσιακό στοιχείο με συγκεκριμένα κριτήρια από τη Φορολογική αρχή.
Και τα δυο εχουν στοχο τα εισοδηματα, απλα το ενα ειναι αρκετα πιο ρεαλιστικο και απαιτεί ειτε ειλικρινείς πολιτες ειτε δυνατη φορολογική εποπτεία
-
Τα τεκμήρια είναι εντελώς παράλογο μέτρο. Σου λέει, για παράδειγμα, ότι για να μην έχεις πεθάνει απο την πείνα, βγάζεις τουλάχιστον €3000 το χρόνο. Αν είσαι επιτηδευματίας, ακόμα και ζημίες να έχεις, θα πληρώσεις Φόρο Εισοδήματος (22% & 22% προκαταβολή επόμενου έτους & €650 Τέλος Επιτηδεύματος) βάσει αυτών των 3000 'φανταστικού' εισοδήματος!!! Δηλαδή για τεκμαρτό εισόδημα €3000 (που είπαμε ότι πολλές φορές δεν υπάρχει καν), σου ζητάει το λιγότερο €1970 (για το 1ο έτος, αν και τα τελευταία χρόνια καταργήθηκε το Τ.Ε. των 650 για τα πρώτα 5 χρόνια, οπότε πες €1320) και από εκεί και πέρα €660 για τα επόμενα 4 και €1310 (αφαιρείται η προκαταβολή του προηγούμενου έτους) κάθε επόμενο χρόνο μετά την πενταετία που επανέρχεται το Τ.Ε. Φαντάσου δηλαδή να έχεις και κανένα σπιτάκι στο όνομά σου ή κανένα 1400άρι 15ετίας...
-
Και εγώ μπορεί να συμφωνώ σε κάτι ακόμα και με φανατικους εχθρούς μου, αλλά είναι συβαριτες, τι να κανουμε...
'Σβηστός' πάω μαν απλά ο Αδωνουλης είδε ότι έχει πέσει πίσω στη δημοφιλια ακριβώς γιατί έκοψε τον θόρυβο που τόσο αρέσει στους ομοϊδεάτες του ντενεκεδες και είπε να μας κάνει τον καλό. Αυτόν και τον βιγκανολεσβιομπαχαλοσατανισμενο δυστυχώς δεν μπορεις να τους αγνοήσεις...
Τέλος να σε ενημερώσω μετά από καθημερινες μου διελεύσεις οτι 'και στη Μαλακάσα το ίδιο έγινε'...
ΥΓ: Για τον Μητρόπουλο έχω προσωπικό περιστατικό για το πόσο λέρα, σαδιστής,μαζοχιστης και αντιπρόσωπος ειναι. Το 'χα γράψει το '13 αλλά η φορουμαρα μας χρειάζεται 'εκπρόσωπο τάφου' να επιβλέψει τις ανασκαφές ανεύρεσης του...
-
Φυσικα τα τεκμηρια δεν ειναι ρεαλιστικα στις περισσοτερες περιπτωσεις ..σε καποιες πεφτουν μεσα σε καποιες ισως ειναι καλυτερα.
Το θεμα ειναι οτι αν δεν υπαρξει κατι ηλεκτρονικο οπως εχω ξαναπει, τα εσοδα θα κατρακυλισουν προς τα κατω και μετα αντε παλι τα ιδια...αυξηση των τεκμηριων και τα ρεστα.
Η ιδια ιστορια με τους Ε.Ε.
Ο ελληνας δεν εχει φολογικη συνείδηση, και οχι αδικα....δεν τον εχει πείσειτο κρατος.
-
Lap, επειδή είχα προλάβει να δω αυτό που απέσυρες, η 'ληστεία' δεν πήγαινε στο ότι πληρώνουμε φόρους, πήγαινε στο ότι στο ελλάντα το 20% των κορόιδων δίνει το 80% των φόρων στον φόρο εισοδήματος. Για δείξε καμιά καμπύλη από την υπόλοιπη ευρώπη να δούμε τι γίνεται...
Δεν ξέρω την ηλικία του καθενός αλλά μάλλον δεν θυμάστε το πως και το γιατί εφαρμόστηκαν τα τεκμήρια. Προφανώς μέσα στην κρίση πήραν -όπως όλα- χαρακτήρα παραλόγου φορολογώντας και άνεργους, υποαπασχολούμενους κοκ. για μη υπαρκτά εισοδήματα. Αλλά στα 'νορμάλ' χρόνια, το τι ήταν 'πραγματικό' και τι 'εικονικό' σηκώνει μεγάλη κουβέντα.
Και ως συμπέρασμα: τα τεκμήρια αποδίδουν 130εκ. Αν καταργηθούν και το ελληνικό κράτος δεν έχει βρει τρόπο να τα αναπληρώσει (από την 'ανάμπτυξ', από διασταυρώσεις κ.λ.π.) παρόλο που είναι συγκριτικά μικρό ποσό προφανώς θα φορτωθούν κάποια στιγμή στο γνωστό 20% των κορόιδων. Στην τελική, τώρα που το σκέφτομαι, δεν είναι κακή ιδέα να καταργήσουμε και τον ΕΝΦΙΑ και να 'τους' τον φορτώσουμε, πληρώνουν που πληρώνουν...
-
Fiverg από απλή περιέργεια, μέσα στους μισθωτούς που (δίχως καμία απολύτως ειρωνεία) σηκώνουν το βάρος των φόρων βάζεις τους ΔΥ;
-
Προφανώς ναι, χρησιμοποιώ στοιχεια που τα βρίσκεις εύκολα στο δίκτυο, πουθενά δεν αναφέρεται κάποια διάκριση μεταξύ ΙΤ και ΔΥ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2