-
Έτσι! Σε ξέρω εσένα. Κάθε χρόνο βρισκεις διάφορες δικαιολογίες αλλά τελικά κάθε χρονο, γιορτάζεις.
-
-
...και ενώ παρακολουθούμε την Εθνική, ιδού μια ανησυχητικοτατη υπερπρωτιά:
Και τελείωσε το καλοκαίρι, αντίο τουρισμε. Γι'αυτό λέμε σεβασμό και κατανόηση στους νέους...
-
Εθνικάρα ομαδάρα.
Μεγάλο ματς, ωραιο ματς.
Το ευχαριστήθηκα.... προχωράμε....
-
Ξέρω κομμώτρια μεγαλοπιασμενη στην πελατεία που ποτέ δεν άνοιξε κομμωτήριο (!) με 400 χιλιάρικα στην άκρη, αφήστε μην πάμε εκεί...
-
Άκουσα για γυναίκα που άφησε τον άντρα και τα φτιάξε με τον κουμπάρο. Άρα, όλες οι γυναίκες είναι...
Κι όλοι οι άντρες είναι γουρούνια, γιατί ένας και γκόμενα είχε και την έδερνε τη σύζυγο.Δεν καταλαβαίνω λοιπόν, γιατί ξοδεύετε μια περιουσία σε φροντιστήρια και 4-5 χρόνια σπουδές, κι άλλα τόσα μεταπτυχιακά, για να βγει η κόρη ωρομισθια καθηγήτρια να γνωρίσει την Ελλάδα, ή νοσοκόμα να σφουγγίζει αίματα ή γιατρός να μη σταματάει ποτέ κλπ. Με τόσα λεφτά ξοδεμενα για σπουδές, θα είχε τουλάχιστον δυαρακι με θέση στάθμευσης... άλλος τη στέλνει και στο εξωτερικό, μιλάμε για μεζονέτα. Αντί να της πάρετε ένα κασελακι με τα χρειαζουμενα και να τη γράψετε σε μια σχολή Μαθητείας (να πληρώνεται κι από κει). Και γιατί μόνο την κόρη κι όχι τον γιο; Μην τον πούνε ντιγκιντάγκα στη γειτονιά; Αφού θα χeστεί στο τάληρο και θα κυκλοφοράει με πορσικο τουλάχιστον τις καλύτερες γκόμενες, γιατί ως γνωστόν οι γυναίκες έλκονται απ το άπλετο χρήμα που θα βγάζει απ τις κουπ...
-
...σκουζεις παλικάρι μου; Δεν πανηγυρίζατε που οι συνάδελφοι σας ιδιώτες θα σας έδιναν φθηνότερο ρεύμα απαλλαγμένο από το μικρόβιο του κρατισμου;
(Πόσο θα το κλωσεις ακόμα μωρη Ούρσουλα;)
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
...και ενώ παρακολουθούμε την Εθνική, ιδού μια ανησυχητικοτατη υπερπρωτιά:
Και τελείωσε το καλοκαίρι, αντίο τουρισμε. Γι'αυτό λέμε σεβασμό και κατανόηση στους νέους...
Θα μας εξηγήσει τα πλασματικά νούμερα το δεξιό προσκυνημένο!!!!και θα δείτε ότι ψάχνουμε ουσιαστικά για εργατικά χέρια με βασικό μισθό τα 1500€!!!!!!!!!!!
-
Ένα ποσοστό δεν παρουσιάζει κανένα απολύτως ενδιαφέρον. Ενδιαφέρον θα παρουσίαζαν τα ποιοτικά στοιχεία των πολιτών που δηλώνουν άνεργοι.
Γιατί π.χ. αν μία βιομηχανία εμφιαλώσεων αναψυκτικών ζητά εδώ και 6 μήνες αποθηκάριους και οδηγούς φορτηγών για διανομές και κανείς δεν στέλνει βιογραφικό τότε "κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας". Και δεν αφορά χωράφια. Αλλά σταθερή δουλειά σε βιομηχανία.
Η φάση με την ανεργία εμένα μου θυμίζει την εποχή που ήμουν στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο όταν παίζαμε ποδόσφαιρο στο σχολείο. Όλοι ήθελαν να είναι επιθετικοί για να βάζουν γκολ ώστε να γίνονται δημοφιλείς. Τερματοφύλακας δεν ήθελε κανένας να μπει.
Και βιομηχανίες να γίνουν στην Ελλάδα, αμφιβάλω αν θα θέλει κανένας να είναι σε γραμμή παραγωγής. Μπλιαχ!!!! Φάμπρικα; Μπλιαχχχχ!!!
-
Εγώ πάντως από αυτά που ακούω από γονείς που δουλεύουν στα διαφορα εργοστάσια/αποθηκες των Οινοφύτων έχει πολλές ταχύτητες...
Έχει πχ παλιούς "ΔΕΚΟτζηδες" στην ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ με αξιολογες παροχές πέραν του μισθού, έχει και νοικιασμενους εργαζόμενους από εργολάβους. Η μέρα με τη νύχτα.
Έχει στην Pillsbury διευθυντικους με το δικό τους λιζ 3008 (ΟΚ, όχι γατισιο) και μισθουλαρα, έχει και πλεμπα. Στους αλουμιναδες τα ίδια.
Το σίγουρο είναι ότι τα καλά λεφτά σημαινουν "ηλιο-ηλιο". Το θέμα είναι ότι οι "καλές" δουλειές είναι από στόμα σε στόμα. Με βασικο παντως από Χαλκίδα να πηγαίνεις εκεί για δουλειά δεν...
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ένα ποσοστό δεν παρουσιάζει κανένα απολύτως ενδιαφέρον. Ενδιαφέρον θα παρουσίαζαν τα ποιοτικά στοιχεία των πολιτών που δηλώνουν άνεργοι.
Γιατί π.χ. αν μία βιομηχανία εμφιαλώσεων αναψυκτικών ζητά εδώ και 6 μήνες αποθηκάριους και οδηγούς φορτηγών για διανομές και κανείς δεν στέλνει βιογραφικό τότε "κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας". Και δεν αφορά χωράφια. Αλλά σταθερή δουλειά σε βιομηχανία.
Η φάση με την ανεργία εμένα μου θυμίζει την εποχή που ήμουν στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο όταν παίζαμε ποδόσφαιρο στο σχολείο. Όλοι ήθελαν να είναι επιθετικοί για να βάζουν γκολ ώστε να γίνονται δημοφιλείς. Τερματοφύλακας δεν ήθελε κανένας να μπει.
Και βιομηχανίες να γίνουν στην Ελλάδα, αμφιβάλω αν θα θέλει κανένας να είναι σε γραμμή παραγωγής. Μπλιαχ!!!! Φάμπρικα; Μπλιαχχχχ!!!
Δεν ξέρω ποια βιομηχανία εμφιάλωσης είναι αυτή. Οι εργασίες που περιγράφονται μάλλον σημαίνουν χιλιάδες κασάκια φόρτωμα ξεφόρτωμα καθημερινά. Κι αν μιλάμε για διανομή όχι σε άλλη αποθήκη*, να κατέβει παλέτα με το forklift, αλλά στον τελικό πελάτη, σε κάτι πηλιοριτικα χωριά μπορεί να σημαίνει πάρε τα κασάκια στη πλάτη κι ανέβα το γκαλντεριμι χωρίς ντοπα απ τον Ιακώβου...
*(θεωρητικά θα έπρεπε να γίνεται μεταξύ βιομηχανικών κτιρίων με ράμπες και περονοφορα. Αλλά επειδή είμαστε στην Ελλάδα που νοικιάζει ο καθένας ό,τι αχυρώνα βρει, όπου του φανεί, άρον το κασάκι σου και περιπάτει τη σανίδα...)
Παλαιότερα λοιπόν, αυτές τις βαριές δουλειές τις αναλάμβαναν εξ ανάγκης ημιπαράνομοι μετανάστες και πιο σκληραγωγημένοι επαρχιώτες με ζόρια, εξασφαλίζοντας κάνα χιλιαρικάκι όταν νοίκι, φως, νερό, τηλέφωνο κόστιζαν ένα 500αρικο τον μήνα, κι από 50€ τα τρόφιμα της βδομάδας. Περισσεύε κάνα 200αρι να στείλει ο μετανάστης στο χωριό, έκανε και καμιά αρπαχτή τα σαββατοκύριακα και κατάφερνε να ζει "αξιοπρεπώς", να αγοράσει κι ένα 1400αρι δεκαετίας να χει ρόδα, να ζει το βαλκανικό του αμερικαν ντριμ, και κάνανε και οι εταιρείες μια χαρά τη δουλειά τους. Γουιν γουιν σιτουέσιον...
Τώρα που γύρισαν τα πράγματα και το χιλιάρικο δεν φτάνει ούτε για ρεύμα και νοίκι, οι εταιρείες διαπιστώνουν πως πάνω που έμαθε ο Ψαρής να μην τρώει, πήγε και ψόφησε... και πως δεν βρίσκουν εύκολα τόσο μαλ@κες να δουλεύουν σαν τον σκύλο και στο τέλος του μήνα να πληρωθούν τα 650€, 800€ με τις υπερωρίες, αλλά να τους λείπουν άλλα τόσα για να επιβιώσουν. Κι αν δεν το κάνουν ούτε οι μισητοί αλλόθρησκοι μετανάστες, που δεν είναι τόσο κορόιδα να αυτοκτονησουν οικονομικά, οι τρυφηλοι βέροι Έλληνες νεαροί, και να θέλανε, δεν μπορούν να αντέξουν σε τέτοιες συνθήκες, κι ας νομίζει ο κάθε αυτοδημιουργητος "Μητσοτάκης" πως εξαθλιώνοντάς τους θα τους εξαναγκασει να το κάνουν. Πιθανότατα, θα την κάνουν.
-
Αν θέλει κάποιος μπορεί να βρει χιλιάδες δικαιολογίες για να μην εργασθεί κάπου, οπουδήποτε.
Οπότε αυτή η συζήτηση δεν έχει κάποιο νόημα, αφού αφορά το χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου.
Αν κάποιος δεν θέλει να εργασθεί και από την μύτη να τον τραβάνε δεν πρόκειται να πεισθεί ότι πρέπει κάπως να βγάζει κάποια χρήματα.Αυτή η συζήτηση μου θυμίζει την αριστερίστρια την αδελφή μου που για πολλά χρόνια δεν εργαζόταν γιατί έκανε πόλεμο στο κατεστημένο. Είχε άποψη. Κατέβαινε και σε πορείες με το ταγάρι. Έπαιζε και τάβλι για να περνά η ώρα. Παρεμπιμπτόντως το ταγάρι το έχει ακόμη!
Μέχρι μου έμεινε έγκυος και έσφιξαν οι κωλάρες...
Κάτι θα έπρεπε να τρώνε τα μωρά και ο (επαναστάτης) γαμπρός της ευτυχίας.
Με αέρα κοπανιστό κανείς δεν μπορεί επιζήσει για πολλές ημέρες.Φυσικά όλα αυτά μικρή σημασία έχουν αν υπάρχει κάποιος χορηγός που τα σκάει ή κάποια πηγή εσόδων. Γιατί π.χ. μία άλλη γνωστή μου ετών 50 δεν έχει δουλέψει ποτέ γιατί έχει δύο πολυκατοικίες στο Ζωγράφου με φοιτητικές γκαρσονιέρες και κάθε μήνα περνά, χτυπά κουδούνι και γεμίζει τις τσέπες με μετρητό... Αυτή είναι ζωάρα!
-
Δεν νομίζω να μπαίνουν οι εισοδηματίες στη σύγκριση.
Αλλά αυτοί που αγωνίζονται να επιβιώσουν, δεν πρόκειται να δεσμευτούν σε μια εργασία που δεν τους εξασφαλίζει την επιβίωση.
Μπορεί να πάνε μετανάστες, να πα να μείνουν με τη μάνα τους, να στραφούν σε παράνομες ή παρατυπες ενέργειες, αλλά κανένας δεν θα πάει να εργαστεί με ζημία, όπως καμιά επιχείρηση δεν μένει εν λειτουργία αν δεν καλύπτει τα λειτουργικά της έξοδα συν την επιβίωση του επιχειρηματία. Θα το κλείσει το μαγαζί κι αυτός και θα κάτσει σπίτι να βλέπει τηλεόραση. Δεν θα το κλείσει και να πα να κουβαλάει κασάκια και πάλι να μη βγαίνει. -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Άκουσα για γυναίκα που άφησε τον άντρα και τα φτιάξε με τον κουμπάρο. Άρα, όλες οι γυναίκες είναι...
Κι όλοι οι άντρες είναι γουρούνια, γιατί ένας και γκόμενα είχε και την έδερνε τη σύζυγο.Δεν καταλαβαίνω λοιπόν, γιατί ξοδεύετε μια περιουσία σε φροντιστήρια και 4-5 χρόνια σπουδές, κι άλλα τόσα μεταπτυχιακά, για να βγει η κόρη ωρομισθια καθηγήτρια να γνωρίσει την Ελλάδα, ή νοσοκόμα να σφουγγίζει αίματα ή γιατρός να μη σταματάει ποτέ κλπ. Με τόσα λεφτά ξοδεμενα για σπουδές, θα είχε τουλάχιστον δυαρακι με θέση στάθμευσης... άλλος τη στέλνει και στο εξωτερικό, μιλάμε για μεζονέτα. Αντί να της πάρετε ένα κασελακι με τα χρειαζουμενα και να τη γράψετε σε μια σχολή Μαθητείας (να πληρώνεται κι από κει). Και γιατί μόνο την κόρη κι όχι τον γιο; Μην τον πούνε ντιγκιντάγκα στη γειτονιά; Αφού θα χeστεί στο τάληρο και θα κυκλοφοράει με πορσικο τουλάχιστον τις καλύτερες γκόμενες, γιατί ως γνωστόν οι γυναίκες έλκονται απ το άπλετο χρήμα που θα βγάζει απ τις κουπ...
Γιατι τα πραγματα σε αυτη τη χωρα ιδιως και γενικα στον κοσμο εχουν αλλαξει, ενω παλια πληρωνοταν παραπανω η εργασια που ειχε σωματικη κοπωση ή ευθυνη, τωρα πληρωνονται παραπανω καποιοι που πουλανε εξειδικευμενες υπηρεσιες του τυπου του αερα κοπανιστου π.χ. το 90% των ΔΥ, το 90% των τραπεζικων υπαλληλων κοκ - και εκει χωρις πτυχιο δε μπαινεις ουτε ευκολα ουτε πλεον με αξιοπρεπη μισθο. Αν μεινει το παιδι σου χωρις δεξιοτητες θα παει στη θεση αποθηκαριου που αναρωταται ο storm γιατι παραμενει κενη, με το βασικο που στην Ελλαδα ειναι να μην πω τι, οπου θα παραμεινει για καμια 10αρια χρονια χωρις καμια αυξηση (γνωστος μου σε φαρμακευτικη που εβγαζε τρελλα κερδη προ κρισης! κιολας).
Η μορφωση ειναι μια δεξιοτητα που παει χαμενη αν η χωρα ειναι ανικανη να αναπτυξει δουλειες καλα αμοιβομενες, με συνεπεια 650.000+ ΝΕΟΙ να εχουν φυγει εξω.
Οταν ο βασικος εχει κολλησει στα 600€ καμια 25ετια(ενω 600.000 συνταξιουχοι κυριως ΔΥ λαμβανουν πανω απο 1300€ συνταξη, πολλοι συνταξιουχοι απο τα 50 κιολας) γιατι οι κυβερνησεις καθονται και ακουνε το ΣΕΒ ποσο πρεπει να ειναι ο βασικος, με κοστος ζωης το γνωστο, ουτε οι αλλοδαποι που ερχονται εδω δε θελουν να εργαστουν (επιδοματα, παρανομιες και λιασιμο μεχρι να πανε καπου αλλου). -
@Johnny-0 δεν παρακολούθησες την κουβέντα απ την αρχή να μαθεις πως οι κοπελες που φτιαχνουν νυχια στα σπιτια κονομανε 5χιλιαρο μαύρα, τι να πουν οι ψωρομισθοί των τραπεζικών κλπ.
-
Τουλάχιστον δεν θα ξεμεινουμε από χαρτί υγείας.
-
Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει απογοητεύσει σε διπλό βαθμό, όχι μόνο επειδή το έπαιζε πατριώτης αν είναι ο ίδιος το ξέρει αλλά και επειδή ασχολείται με την ιστορία, λυπάμαι.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@Johnny-0 δεν παρακολούθησες την κουβέντα απ την αρχή να μαθεις πως οι κοπελες που φτιαχνουν νυχια στα σπιτια κονομανε 5χιλιαρο μαύρα, τι να πουν οι ψωρομισθοί των τραπεζικών κλπ.
Είναι προφανές ότι όλες οι μεζονέτ των 250Κ+ που βρίσκεις σε όλη την ακτογραμμή της αττικής και των πέριξ είναι φτιαγμένες από τραπεζικούς με μισθουλάρες 1000 κάτι τον μήνα και όχι από αναξιοπαθούντες "τυροπιτάδες".
Κάποια εξήγηση στο ερώτημα που έχουμε θέσει εγώ κι ο gatoz υπάρχει; Πως γίνεται δλδ να είσαι στο Χ% των πιο πλούσιων κατά δήλωση εισόδήματος και στο 100-Χ% κατά δήλωση ακίνητης περιουσίας; Ναι δεν λέω, κομματικά στελέχη που μασουλάνε, διαπλεκόμενοι επιχειρηματιές μεσαίου μεγέθους, δυ που τα πιάνουν, οκ. Αλλά τα σπίτια αυτά είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ για να τα έχουν μόνο αυτοί, εκτός και αν έχουν από 5 ο καθείς... -
Άρα η πλειοψηφία ιδιοκτητών εκεί είναι μανικιουριστ και κομμώτριες.
Άμα πας δυτικά, θα βρεις ψυκτικούς και στελέχη τραπεζών. -
Στην ελλαδα υπάρχει τεράστια διαφορά ε.ε και υπαλλήλων στα εισοδήματα.
Ακόμα και όσοι δεν κλέβουν απο ιδεολογία ή δεν μπορούν λόγω τρόπου εργασιών βγάζουν εισοδήματα όσο ένας διευθυντής σε υπαλληλική θέση.Όσοι ειναι πετυχημένοι στην εργασία τους βγάζουν εισοδήματα που κανενας υπάλληλος δεν μπορεί ούτε καν να ονειρευτεί.
Αυτό που φταίει είναι ίσως οι υψηλές εισφορές των υπαλλήλων και οι βασικές για τους ε.ε. Συν ότι δουλεύουν και για το κέρδος άλλου και όχι το δικό τους.
Δεν είναι τυχαίο πως συχνα συναντάς στην Ελλάδα υπαλλήλους με δεκαετίας εμπειρία να παραιτούνται και να γίνονται ε.ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2