-
Με 1100 μηνιάτικο ο κάθε νεανίας με την σύντροφό του τότε κάποιο λάθος κάνει και δεν μπορεί να πάει 7 μέρες διακοπές χειμώνα - καλοκαίρι.
Εγώ όσους ξέρω singles με αυτά τα λεφτά κάνουν κάτι τριήμερα Αγίου πνεύματος στην Αγγλία ή στο Βερολίνο και μετά 2-3 τριήμερα σε Αίγινα /Άνδρο.
Εννοείται όλη την καλοκαιρινή περίοδο 50€ ξαπλώστρα στο γιαμπανακι και μετά κλάμα στην ρεκλαμα ότι δεν βγαίνει για 7 μέρες Μύκονο /Σαντορίνη.
Σταματήστε να βλέπετε ινφλουενσερς και λαϊφ σταϊλερς δεν σας/μας φτάνουν για εκεί
.
Στον Κοινωνικό τουρισμό πέρυσι δήλωσες συμμετοχή? Στο τουρισμό για όλους? -
Μα οι περισσότεροι νεάνιες νοικιάζουν σπίτι και κάποιοι έχουν και ένα παιδάκι. Τα έξοδα είναι αυτά που έγραψα. Έχω δύο στην παρέα μου που μάλιστα έχουν σχεδόν τα ίδια έξοδα.
600 ευρώ ενοίκιο, αλλά 300-400 θέρμανση λόγω μικρού παιδιού, παραδόξως χαμηλά κόστη ρεύματος σε αρκετούς λόγω επιδοτήσεις,να τα λέμε αυτά, 200-400 ευρώ έξοδα καυσίμου αναλόγως την εργασία και αν δεν μπει το μικρό παιδάκι σε επιδοτούμενο παιδικό τότε ( σύνηθες διότι είναι λίγες οι θέσεις και τα κριτήρια μικρά για το οικογενειακό εισόδημα) αλλά 300-400., Και αν βάλεις 400 +++ευρώ για γάλατα κρέμες, σουπερμάρκετ και φαγητό τότε έχεις:
Δύο νεάνιες γονιους με 2200 σύνολο το μήνα. Οταν πληρωθούν όλα αυτά μένουν από 150 -300 ευρώ για ένδυση, έξοδο σε μια ταβέρνα, αγορά κάποιου άλλου αγαθού, όπως ίντερνετ νετφλιξ κτλ
Δεν πας διακοπές σε ξενοδοχεία και νησιά με τόσα. Έχεις μηδέν αποταμίευση για οποιαδήποτε αγορά ή ανάγκη. Ούτε 50 ευρώ στην τράπεζα δεν αποταμιεύεις.
Μόνο σε συγγενείς και εξορμήσεις με το αυτοκίνητο.
Ναι ο κοινωνικός τουρισμός είναι μια λύσης αλλά δεν βολεύει πάντοτε.
Για singles νεανιες που ζουν στο πατρικό σπίτι ή σε γκαρσονιέρα με 250 ευρώ ενοίκιο και δεν έχουν κάνει κάποια αγορά όπως αυτή ενος αυτοκινήτου κτλ ....ναι μπορούν να κάνουν διακοπές.
Τελικά αυτοί είναι όλοι αυτοί που γεμίζουν τα καράβια και τα αεροδρόμια.
-
@yem said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Με 1100 μηνιάτικο ο κάθε νεανίας με την σύντροφό του τότε κάποιο λάθος κάνει και δεν μπορεί να πάει 7 μέρες διακοπές χειμώνα - καλοκαίρι.
Εγώ όσους ξέρω singles με αυτά τα λεφτά κάνουν κάτι τριήμερα Αγίου πνεύματος στην Αγγλία ή στο Βερολίνο και μετά 2-3 τριήμερα σε Αίγινα /Άνδρο.
Εννοείται όλη την καλοκαιρινή περίοδο 50€ ξαπλώστρα στο γιαμπανακι και μετά κλάμα στην ρεκλαμα ότι δεν βγαίνει για 7 μέρες Μύκονο /Σαντορίνη.
Σταματήστε να βλέπετε ινφλουενσερς και λαϊφ σταϊλερς δεν σας/μας φτάνουν για εκεί
.
Στον Κοινωνικό τουρισμό πέρυσι δήλωσες συμμετοχή? Στο τουρισμό για όλους?γιεμ
οπως λεει και ο γυρος, μονο αμα μενουμε οι νεοι με τον μπαμπα και τη μαμα. τοτες θα παει ο νεανιας με τη νεανιδα. αλλα θα μεινουν πισω να κανουν το σκατο παξιμαδι ο μπαμπας και η μαμα.
σημερις αν βγαζεις 800 μενεις υποχρεωτικα στο πατρικο.
αν βγαζεις παραπανω ξανοιγεσαι και νοικιαζεις ή αγοραζεις με δανειο.
αυτο σημαινει 6-7 κατοσταρικα νοικι ή δανειο.
αρα 2 ατομα με ενα κατι χιλιαρικα.
με ενα παιδι, απλα τελειωσες.
ή αν δεν ειχαν οι δικοι σου να σου δωσουν την προκαταβολη οποτε το δανειο ειναι χιλιαρικακι.
δυσκολαι αι εποχαι.
και βασικα εδωθε που γραφουμε ολοι δεν ειναι αντιπροσωπευτικο της δυτικης μεριας και της λαικης οικογενειας. που και τα 800 ειναι ονειρο να τα παρεις και στα 40 σου.ο πατερας σου πιστευει στο 20-30% λαμογιους ολ αραουντ.
με μαυρα, καταμαυρα ή υποψηφιοι για νομο κατσελη.
αυτοι γιομιζουν τη μάικονος μαζι με κατι αλλους που εχουν κανει κουμπαρά τον λωκο τους -
Το κόστος της κατοικίας είναι τεράστιο βάρος στην ανάπτυξη ενός ατόμου. Το έχω αναφέρει σε πολλά ποστς.
Σκεφτείτε να αποταμιεύεις 600-700 το μήνα αν έχεις δικό σου σπίτι.
Μιλάμε ναι, τότε ζεις μια ωραία ζωή.Κάθε έτος έχεις αποταμιεύσει 8400 ευρώ για αγορές και διασκέδαση. Και όλα αυτά με δύο απλούς μισθούς των 1100 ευρώ.
Σκεφτείτε διακοπές για ένα ζευγάρι με ένα παιδάκι που μπορούν να δώσουν ας πούμε 5000 ευρώ για μια εβδομάδα.....
Ζωαρα!!!!
τα υπόλοιπα για αγορές ακριβών ρούχων, υπολογιστών, εστιατόρια πολυτελείας
κατά την διάρκεια του έτους, κτλ.Και όλα αυτά ξαναλέω με σχεδόν "βασικό" γραφείου στα 1100 ευρώ!!!
-
Το ξέρεις ότι είμαι αντιπτοσωπευτικότατο δείγμα της περιοχής.
Απλά ο λαπ είπε για σκέτους νέους χωρίς κουτσουβελα κτλ.
Τώρα αν κάποιος κάνει τα κουμάντα του για μελλοντικό σπίτι κτλ κάνει την καλύτερη επιλογή και ας μην πάει Μύκονο ποτές (όπως και εγώ δεν έχω και ούτε πρόκειται) . Υπάρχουν χιλιάδες όμορφα μέρη στην Ελλάδα που δεν θέλουν 1 νεφρό την βδομάδα.
Αυτή την περίοδο τα 1.100€ για νέο εργαζόμενο είναι καλά λεφτά μην τα ισοπεδώνουμε όλα. -
Βρε τα λεφτά καλά είναι... Κανείς δεν λέει το αντίθετο. Τα γαμωσπιτα είναι πανάκριβα. Για αυτό ως λύση για να μην καταστραφεί η οικονομία μας με τεράστιες αυξήσεις σε μισθούς γκρινιάζω για να μπουν νέες περιοχές στο σχεδίο πόλης και να χτίσουν μαζικα και με πιο βιομηχανοποιημένο τρόπο κατοικίες όπως και το εξωτερικό. Έχω εντοπίσει ότι το θέμα της χώρας μας είναι κυρίως το κόστος κατοικίας. Αν αυτό πέσει αισθητά αμέσως θα ενισχυθεί η αγορά και η οικονομία, θα πέσει η ανεργία θα ανέβουν οι μισθοί, θα κοπούν τα επιδόματα στον καθένα κτλ. Το σπίτι όμως επειδή είναι ανελαστικο αγαθό και έχει προτεραιότητα σε όλους τους οικονομικούς προϋπολογισμούς, κλέβει τεράστιο ποσοστό από την πίτα της αγοράς.
Η εναλλακτική είναι όπως είπα τεράστια αύξηση των μισθών. Ποιος το αντέχει αυτό;Ε ναι όταν λέμε νεανίαν εννοούμε αυτόν που μας βολεύει.
Οι πιο νεάνιες είναι τα λεγόμενα κωλοπαιδα. Δεν μας νοιάζουν αυτοί....χαχα
-
Εντωμεταξυ δείγμα της ακριβειας στη χώρα.
Το παράδειγμα με το sandero. Στη Γερμανία η βασική έκδοση με turbo 90hp, με 8αρα οθόνη, με χειροκίνητο air codition, με μεταλλικό χρώμα αλλά με χειροκίνητους καθρέπτες, πιαω μανιβέλες και πλαστικά τάσια στις ρόδες ( είπαμε είναι βασική έκδοση) ......τιμή 12,300 ευρώ με το κλειδί στο χέρι!!!!
Με 1620 ευρώ μικτά ως κατώτατο μισθό.Σε εμάς 16000 ευρώ με 715 ευρώ μικτά ως κατώτατο μισθό.
-
Μπορείς να βρεις το κόστος του αυτοκινήτου προ φόρων στις δύο χώρες;
-
Το παράξενο στο θέμα των διακοπών και εξηγεί πολλά είναι το εξής
Υπάρχουν οικογένειες που θα πάνε διακοπές σίγουρα, μια εβδομάδα σίγουρα, σε νησάκι σίγουρα, σε καλό δωμάτιο (100 ευρώ πλας) σίγουρα
και
απο Σεπτέμβριοδιακανονισμό στη ΔΕΗ μάλλον, στον Εφκα μάλλον και στην εφορία μπορεί.....
-
Ποιο αξιοπερίεργο είναι να ακούς έξω από πλοία επιβάτες να λένε στις κάμερες ότι φεύγουν για δύο μήνες διακοπές σε νησί.
Αυτή είναι ζωάρα...
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ποιο αξιοπερίεργο είναι να ακούς έξω από πλοία επιβάτες να λένε στις κάμερες ότι φεύγουν για δύο μήνες διακοπές σε νησί.
Αυτή είναι ζωάρα...
εκπαιδευτικοί με σπίτι σε νησί..... πολλοί
το επάγγελμα που αξίζει να έχεις εξοχικό
-
Λοιπόν έψαξα φευγαλέα, αλλά αν δεν κάνω λάθος.
Η βασική έκδοση στη Γερμανία δεν έχει πλέον τούρμπο όπως πέρσυ και το δίνουν μόνο στην επόμενη. Όπου η επόμενη έχει καλύτερο εξοπλισμό.Τεσπά στην ίδια έκδοση Γερμανία 11.250 ευρώ προ φόρων
Στην Ελλάδα 12.370 προ φόρων.Το ίδιο αυτοκίνητο.
Αν δεν κάνω λάθος ακόμα και σε ένα λαϊκό και ταπεινό αυτοκίνητο είμαστε ακριβότεροι από την πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης,προ φόρων.
Υπόψιν ότι κατασκευάζεται εκτός ευρωπαϊκής Ένωσης. Το stepway μονάχα κατασκευάζεται στη Ρουμανία -
Δύο μήνες διακοπές...χαχαχαχα
Τι ΖΩΑΡΑ είναι αυτή;
Δηλαδή μέχρι τη σύνταξη σχεδόν 6 χρόνια πληρωμενες διακοπές χωρίς τα σαββατοκυρια και τις αργίες.....
Χαχαχα
-
@gtsartsal said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτή είναι ζωάρα...
εκπαιδευτικοί με σπίτι σε νησί..... πολλοί
το επάγγελμα που αξίζει να έχεις εξοχικό
Υπάρχουν και άλλοι που είναι "μόνιμα" σε διακοπές. Συνταξιούχοι από 48 ετών στρατιωτικοί που παντρεύτηκαν σύζυγο με επάγγελμα τα "οικιακά".
-
BZIIIINNNN+μη γκρινιάζετε+και Α και ΟΥ+ολιστική ζωη=
Και ναι, "ευτυχώς" που ιδιωτικοποιήθηκε η ΔΕΗ, να σέρνει το χορό της αισχροκέρδειας και να χορηγεί τα VMA να πιάνει τόπο το χρημα. Οι μπντωχοι βεβαια θα ξηγηθουν καταλληλως στα
ποθενέσχες οσονουπω...https://www.newsbreak.gr/politiki/345600/adieykrinistos-adonis-georgiadis-pothen-esches-den-vgainei/
1/2 νοικοκυριά...
-
Έλα, μην προκαλείτε. Συζήτηση κάνουμε, ανταλλάσσουμε εικόνες από την πραγματικότητα γύρω μας.
Σε όλους το λέω, μη χαλάμε το κλίμα. Και το λέω εγώ που έχω χαλάσει πολλά νήματα.Τεσπά
Λοιπόν και εγώ αυτήν την εικόνα έχω, ενστικτωδώς, από όσα καταλαβαίνω γύρω μου.
Επτά στα δέκα νοικοκυριά που δυσκολεύονται να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες έχουν μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 1.500€
Αυτό όμως που θέλω να τονίσω είναι πως δεν είναι πολύ κάτω από 1500. Ως οικογενειακό εισόδημα. Δηλαδή η φράση κάτω από 1500 μπορεί αν έχει ερμηνεία πως είναι ας πούμε και 1000. Στα περισσότερα νοικοκυριά πλέον εργάζονται και οι δύο γονείς οπότε είμαστε εκεί κοντά.
Διαβάζω απόψεις ινστιτούτων πως πραγματικά θα πάθουμε μεγάλο κραχ το χειμώνα. Θα έρθει ενεργειακή και επισιτιστικη φτώχια ταυτόχρονα. Αυτή η πρόβλεψη γίνεται από όλους τους σοβαρούς μελετητές, οπότε οι εκλογές θα γίνουν πιστεύω πριν τον χειμώνα.
Πάει πολύ να φορτωθεί μια κυβέρνηση χωρίς ανανέωση της εντολής διακυβέρνησης και πανδημία, και παγκόσμιο πληθωρισμό, και ξανά πανδημία, και επιτιστικη κρίση, και ενεργειακή κρίση κτλ κτλ ...
-
@gatoz Μπορούσες απλά να πείς όπου φτωχός και η μοίρα του. Κάτι που δεν ισχύει μόνο στον τόπο μας..
Υπάρχει μια σύγχυση όσον αφορά τους μισθούς και τα εισοδήματα. Μπορεί ένα νοικοκυριό να έχει καλούς μισθούς σε σχέση με ένα άλλο, που όμως το δεύτερο να μη πληρώνει νοίκι και να υπάρχει και επιπλέον ιδιοκτησία για εκμετάλλευση. Το δεύτερο νοικοκυριό θα είναι πιο άνετο οικονομικά. Κληρονομιές, σύνταξεις παππούδων, λεφτά από προηγούμενες δραστηριότητες και ένα σωρό άλλοι παράγοντες διαμορφώνουν την πραγματική εικόνα.
Πάντως ο Μέσσι θα μπορούσε να μείνει Αργεντινή και να παίρνει ένα σκασμό λεφτά και να είναι άρχοντας.. προτίμησε να έρθει Ευρώπη για επιπλέον σκασμό λεφτά και αγάπη για το άθλημα και ποιός ξέρει τι άλλα κίνητρα.
Σε κάθε περίπτωση θα ήταν κούκλος αλλά προτίμησε την "ξενιτιά" . Τροφή για σκέψη..
-
Τι δηλαδή να φύγουμε από τη χώρα;
Στα άλλα που λες, σαφέστατα έτσι είναι.
Το τι κληρονομεί ο καθένας είναι η τύχη του στον μάταιο τούτο κόσμο, οπως είναι και τα γονίδια και η ομορφιά τα βιολογικά χαρακτηριστικά κτλ. Και στην τελική με οτι έχει ο κάθενας πορεύεται σε αυτόν τον κόσμο.
Δεν είναι κατακριτέο. Καθόλου μάλιστα. Σκέψου να κατακριναμε κάποιον επειδή γεννήθηκε όμορφος ή άσχημος...κτλ πιστεύω η κοινωνία μας έχει προχωρήσει από αυτό το επίπεδο. Την αξία του κοιτάμε. Δεν επιλέγεις σε ποια οικογένεια θα γεννηθείς
Η ένσταση μου προσωπικά ήταν στο ότι οντως κάποιοι δυσκολεύονται ακόμα και για 5-6 μέρες να πάνε διακοπές σε κάποιο νησί ή ξενοδοχείο και μάλιστα με έναν απλό μεν αλλά λογικό μισθό των 1100 ευρώ έκαστος εφόσον δεν έχουν κληρονομιά και έχουν και ένα παιδάκι
Εάν είχαμε φθηνά ενοίκια ή σπίτια ...όλα θα ήταν διαφορετικά. Η ίδια η οικονομία θα ήταν διαφορετική.
-
Lap όσο ανεβαίνουν οι μισθοί ανεβαίνουν δυστυχώς και τα ενοίκια. Τα έχουν πει και οι μηχανικοί και άλλοι σχετικότεροι. Εν συντομία προσφορά - ζήτηση, λίγα σπίτια προς διάθεση.
Το παράδειγμα με το Μέσσι μη το παίρνεις της μετρητοίς. Είναι ενδεικτικό όμως του mentality κάποιου που επιθυμεί να ορίσει την μοίρα του από το να κλαίει για αυτή..
-
οχι, τα σπιτια στην ελλαδα ειναι παραλογα ακριβα.
οι μηχανικαιοι εδω να στηριξουν το επαγγελμα τους προσπαθουνε.
οταν δουλευουνε με 40% και βαλε καθαρο και με πολλα απο αυτα μαυρα, τι περιμενεις?
οι ανταγωνιστικες, οπως επρεπε να ειναι, αγορες που παιζουν με χαμηλης απαξιωσης παγια επρεπε να ειναι στο max 15%.
αυτο το κοστος παρασυρει και τα ενοικια και δουλευουμε ολοι για τους εργολαβοι οικοδομονε
επισης αυτο με τη κληρονομια δεν παιζει.
γιατι πρεπει να αφησει ο αλλος επισης κληρονομια στα παιδια του και οχι να φαει τα υπαρχοντα.
ας πουμε εσυ δεν πρεπει να σιαξεις σπιταρωνα για τα τεκνα? ε? πως?
το αυτο ο γατος στα παιδια του.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2