-
Καποτε σας ελεγα για την εσωτερικη ζητηση...που ειναι τεραστιων διαστασεων μοχλος αναπτυξης....που χωρις αυτον παπαλα.
Με λεγατε μπαρουφακη....με λοιδορούσατε, με ανακρινατε για το ιστορικο μου, βριζατε τους γονεις μου, μονο που δεν με δειρατε.
Ενας τροπος ηταν η αναδιανομη μεσω της μεσαιας ταξης (το οποιο οντως του γα@@ν τη μανα οι προηγπυμενοι, επρεπε καπου να φρεναρουν, αλλα ειχε αποτελεσμα και ηθελαν γρηγορα αποτελεσματα ωστε να τελειωνε το μνημονιο ενα ετος νωριτερα-αυτο ηταν το μεγα λαθος τους)....ο αλλος ηταν παλι απο την μεσαια ταξη που θα τροφοδοτουσε η ιδια την αγορα, με το ζορι ομως ....οχι εθελοντικα...διοτι η χωρα ακομα δεν ειναι χαλαρη....
Με το παραμικρο παραπατημα ξαναφαλιριζει η εσωτερικη οικονομια και πεφτει το ματι των αγορων παλι επανω μας....για αυτο και το μαξιλαρι.....αλλα που;;;
Δεν υπαρχε αλλος τροπος!!!!!
Ο παλιος, ο καλος με τα δανεικα τρόπος, ΤΕΛΕΙΩΣΕ, αλλα μαλλον χαμπαρι δεν πηρατε ακομα μερικοι μερικοι.
Καπως, καπου, καποτε, καποιος θα κανει κατι για την οικονομια.....μη σας απασχολουμε και πολυ οσοι μιλαμε.
Εμ, ετσι δεν φτιαχνεται η χωρα.... μαντρια με προβατα φτιαχνουμε
Οι μεγαλες κεντρικες ευρωπαϊκες οικονομκες που δεν ζουν με δανεικα....εχουν μονιμη αναδιανομη της οικονομιας μεσω επιδοματων για αυτον ακριβως τον λογο.. οχι γιατι ειναι καλοι ανθρωποι, σκαταδες ειναι...αλλα επειδη ξερουν απο οικονομια.
Παντως για το 90% των ελ. Επαγγελματιων εχουμε μειωση κατα 17 ευρω το ετος αλλα αυξηση 520 ευρω για ασφαλιστικες εισφορες.
Οαο για τον ενφια....η αγορα το εχει τουμπανο και εμεις κρυφο καμαρι....περιμενετε στο μελλον τις νεες αντικειμενικες....
-
Σωστα ταξιδευτη, ....
Αλλα ....1300-520/12=65 ευρω το μηνα.
65 ευρω οι ελ επσγγελματιες στην πρωτη κλαση
17 ευρω οι μισθωτοι......το ετος δηλαδη 1,41 το μηνα
Θες 1000 ευρω συνταξη.....στα 35 ετη;;;;;
Πας στην τριτη κλαση.
Η αληθεια ειναι πως οι ελ. Επαγγ.γαμηθηκαν πριν αλλα και αυτο λογω αυτων που εκλεβαν....εκαψαν μια ολοκληρη εργασιακη ομαδα
-
Μπούρδες απαγορεύτηκε το τσιγάρο. Στους εργασιακούς χώρους ακόμη καπνίζουν κανονικά.
Δεν μιλάμε για επιχειρήσεις με υπαλλήλους, αυτές είναι προσωπική ιδιοκτησία σαν να λέμε στο σπίτι σου ή στο αυτοκίνητο σου. Λέμε για τα μαγαζιά και πραγματικά όπως αναγνωρίζουν και οι υπόλοιποι εδώ έχει απαγορευτεί πλήρως, άν το θεωρείται θετικό βάλτε άλλο ένα ΣΥΝ για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
-
Φυσικα θετικο...και οι επιχειρησεις που εχουν εργαζομενους δεν ειναι σπιτι του ιδιοκτητη...
Οχι που θα εχουμε τον καθε εθισμενο να προκαλει βλαβη στη υγεια των αλλων.
Τζανκυ ειστε μωρε αλλα δεν το καταλαβενετε....
-
Δεν μιλάμε για επιχειρήσεις με υπαλλήλους, αυτές είναι προσωπική ιδιοκτησία σαν να λέμε στο σπίτι σου ή στο αυτοκίνητο σου.
Και όμως, ο νόμος για την απαγόρευση καπνίσματος σε εργασιακούς χώρους ισχύει από το 2010. Απαγορεύεται το κάπνισμα σε χώρο εργασίας, είναι τόσο απλό. Όπως απαγορεύεται και στο αυτοκίνητο εαν υπάρχουν παιδιά.
-
Φυσικα θετικο...και οι επιχειρησεις που εχουν εργαζομενους δεν ειναι σπιτι του ιδιοκτητη...
Οχι που θα εχουμε τον καθε εθισμενο να προκαλει βλαβη στη υγεια των αλλων.
Τζανκυ ειστε μωρε αλλα δεν το καταλαβενετε....
Οι θεριακλήδες δεν νοιάζονται για τους διπλανούς τους, προφανώς ούτε για τα παιδιά τους γιατί ο εγωισμός τους ξεχειλίζει και δείχνει τον πολιτισμό τους, κάπου 10 που γράφουν εδώ μέσα σε αυτό το τοπικό είναι υπέρ της απαγόρευσης, και μόνο ένας είναι κατά της απαγόρευσης, αυτό και μόνο δείχνει το δίκαιο και το άδικο, το άδικο που είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά και σίγουρα δεν βρίσκει πρόσφορα έδαφος, απλά ο επιμένων εκτίθεται.
-
Μία ήρεμη συζήτηση για φλέγοντα επιχειρησιακά θέματα όπου λέγονται αλήθειες οι οποίες δεν είναι πάντοτε δημοφιλείς, αλλά έτσι είναι, τι να κάνουμε ? Είναι παλιά, τουΝοέμβρη 2019, αλλά ΟΚ, τα συμπεράσματα βγαίνουν αβίαστα.
-
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι παίζει. Δεν πρέπει να κάνεις το 30% των αγορών σου ηλεκτρονικά. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΟΔΕΨΕΙΣ ΤΟ 30% ΤΟΥ (πραγματικού ευτυχώς και όχι τεκμαρτού) ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ!!! ΘΕΣ ΔΕΝ ΘΕΣ!!!
Ναι, είναι δύσκολο να ΞΟΔΕΨΕΙΣ το 30% ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ηλεκτρονικά ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ/ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ και oi ΦΟΡΟΘΙ!!! Βγάζεις, ας πούμε, 1000 καθαρά το μήνα, άρα πρέπει να κάνεις ηλεκτρονικές δαπάνες 333. Δίνεις για ενοίκιο 300, που δεν πιάνεται, σου μένουν άλλα 700, από τα οποία πρέπει να ξοδέψεις τα 333 ηλεκτρονικά. Αν λοιπόν καταφέρεις σε σούπερ μάρκετ - βενζίνες - ταβέρνες κλπ να γράψεις 333, έχει καλώς, αλλιώς πληρώνεις πέναλτι.
Δηλαδή και να θέλεις να αποταμιεύσει κάτι; ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ πλέον!!!
Μην με εκνευρίζεις γιατί δεν θέλω να πω κάτι βαρύ, άγιες μέρες (κι ας μην πιστεύω σε θεούς, στην αγάπη πιστεύω όμως) που είναι... Λίγη ντροπή δεν βλάπτει!!!
Εγώ άνεργος είμαι πλέον (επίδομα αυτοαπασχολούμενου 2160 πήρα και αυτό ήταν το όλο εισόδημά μου το 2019), στα @@ μου, θέλω να δω τα μούτρα σας όσων ψηφίσατε Κούλη όταν θα σας έρθει το 30% και δεν θα μπορείτε να το καλύψετε...
Φυσικά όταν βγάζεις πάνω από 66 χιλιάρικα ετησίως, το όριο δεν είναι στο 30%, αλλά τα 20,000 Ευρώ. Όταν δηλαδή βγάζεις 100.000, δεν χρειάζεται να πληρώσεις 30.000 ηλεκτρονικά (το 30%), απλά 20.000. Και αν βγάζεις 1.000.000, πάλι 20.000 ηλεκτρονικά... Αυτά είναι ρε. ΔΕΞΙΑ!!! ΟΜΟΡΦΙΕΣ!!!
ΝΤΡΟΠΗ ΚΙ ΑΗΔΙΑ!!!
Αν ισχυσει αυτο στην πραξη οπως το περιγραφεις προφανως ειναι λαθος και θα γινει φασαρια...
Βλεπω ομως οτι το μισο ποστ δεν το σχολιασες καν. Τα γνωστα κλισε μονο των κακων δεξιουληδων που θα μας φανε.
-
@REALZEUS, σωστά λες για τα δάνεια και τα ενοίκια που είναι ένα μεγάλο όντως ποσό που μένει απ'έξω,όμως ΔΕΚΟ (ΔΕΗ,ΟΤΕ κ.τ.λ.) νομίζω μπαίνουν στον υπολογισμό, εφ'όσον εξοφλούνται ηλεκτρονικά.Κι όλες οι ΔΕΚΟ το μήνα, μπορεί να είναι ~ 100ευρώ min. έξοδα.Πάντως, συμφωνώ ότι είναι υψηλό όριο το 30% κι άδικο αν ισχύει όπως είναι για τους πιο ευκατάστατους.
@Lap, εν μέρει ορθό αυτό που έγραψες 'Οι μεγαλες κεντρικες ευρωπαϊκες οικονομκες που δεν ζουν με δανεικα....εχουν μονιμη αναδιανομη της οικονομιας μεσω επιδοματων για αυτον ακριβως τον λογο.. οχι γιατι ειναι καλοι ανθρωποι, σκαταδες ειναι...αλλα επειδη ξερουν απο οικονομια.' Υπάρχει μια σημαντική όμως διαφορά. Η οικονομία τους είναι παραγωγική,εκβιομηχανοποιημένη,με τεράστιες εξαγωγές και αυξημένα έσοδα κι άρα μπορεί να κάνει αναδιανομή.Σε αντίθεση με τη δική μας που είναι παροχής υπηρεσιών και κυρίως τουριστικών,που δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τέτοια μεγέθη.Οπότε η αναδιανομή γίνεται πρωτίστως μεταξύ των κοινωνικών τάξεων μέσω φόρολογίας.
Όσο ότι θα πάρεις 1000 ευρώ και πάνω σύνταξη μετά από 35 έτη,αν πληρώσεις σε υψηλές κατηγορίες ασφάλιση,τα έχουμε πει,οπότε no comment.Απλά,να ενθυμίσω εκείνους με τα 10ετή (κι όχι 35 χρόνια που έτσι όπως πάνε τα πράγματα μπορεί να είμαστε και σουλτανάτο) κρατικά ομόλογα με την γνωστή εγγύηση του ελλην.δημοσίου.
-
Το ποσοστό 30% που συζητάτε αφορά το παρακάτω καθεστώς συλλογής αποδείξεων που ίσχυε στην προηγούμενη φορολογική χρονιά;
Το ποσό των αποδείξεων με βάση το εισόδημα
Σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος:
Α.Όσοι έχουν εισόδημα έως 10.000 ευρώ, θα πρέπει να συλλέγουν αποδείξεις αντίστοιχες με το 10% του εισοδήματος για μισθωτούς, συνταξιούχους ή κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
Β. Για όσους έχουν εισόδημα από 10.000 και 30.000 ευρώ το ποσοστό που θα πρέπει να καλύπτουν σε σχέση με το εισόδημά τους είναι 15% για περιπτώσεις μισθωτών, συνταξιούχων ή αγροτών.
Γ. Για εισόδημα, το οποίο υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ και αφορά σε έσοδα από μισθούς, συντάξεις ή αγροτικό επάγγελμα ως κύρια δραστηριότητα, για να πετύχει έκπτωση φόρου, θα πρέπει να έχει δαπανήσει 10% για τα πρώτα 10.000 ευρώ, 15% για ποσό 10.001 έως 30.000 ευρώ και 20% για εισόδημα από 30.001 ευρώ και να μην έχει πραγματοποιήσει δαπάνες που υπερβαίνουν τις 30.000 ευρώ.
Επιβάρυνση 22% για όσους δεν συγκεντρώνουν το αφορολόγητο
Για όσους δεν έχουν συλλέξει το απαιτούμενο ποσό δαπανών, η επιβάρυνση ανέρχεται σε ποσοστό 22% επί του ποσού, το οποίο δεν έχει συλλέξει ο φορολογούμενος.
http://www.forologikanea.gr/news/aforologito-apodeikseis-kai-ti-isxuei-gia-tekmiria-eos-9500-euro/
Όχι. Πρέπει να πληρώνεις το 30% του εισοδήματός σου με ηλεκτρονικό τρόπο. Όχι το 30% των εξόδων σου, αλλά του συνολικού σου εισοδήματος!!! Εξαιρούνται, άρα δεν προσμετρώνται, ενοίκια - Φόροι - αποπληρωμή δανείων. Αν για κάποιον λόγο δεν πληρώσεις το 30% (θες να κάνεις αποταμίευση βρε αδερφέ), επιβάλλεται φόρος στο υπερβάλλον ποσό. Δηλαδή αν έχεις καθαρό εισόδημα 10.000 τον χρόνο, πρέπει να πληρώσεις ηλεκτρονικά 3000, χωρίς όμως να μετράει το ενοίκιο ή οι φόροι. Αν όμως βγάζεις 1.000.000, πρέπει να πληρώσεις ηλεκτρονικά μόνο 20.000... Μαγικό, ε;
-
Asep wrote:
Δεν μιλάμε για επιχειρήσεις με υπαλλήλους, αυτές είναι προσωπική ιδιοκτησία σαν να λέμε στο σπίτι σου ή στο αυτοκίνητο σου.
Και όμως, ο νόμος για την απαγόρευση καπνίσματος σε εργασιακούς χώρους ισχύει από το 2010. Απαγορεύεται το κάπνισμα σε χώρο εργασίας, είναι τόσο απλό. Όπως απαγορεύεται και στο αυτοκίνητο εαν υπάρχουν παιδιά.
Μα και πριν και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν καπνίζανε σε τράπεζες, συγκοινωνίες, δημόσιους χώρους, εφορίες πουθενά ασφαλώς και σε αυτοκίνητα με παιδιά τώρα αν σε καλέσω σπίτι μου σαν επισκέφτη ή για δουλειά ή αν σε βάλω στο αυτοκίνητο μου και είσαι πάνω από 18 δικαίωμα μου να καπνίσω έτσι δεν είναι? Ο φίλος παραπάνω είπε κάποιο τυχαίο παράδειγμα με καραβανά αξιωματικό δεν γνωρίζω καθόλου την περίπτωση για να απαντήσω με ακρίβεια, αυτό έλλειπε να κόψουμε το τσιγάρο και από τους φαντάρους.
-
Καλα ασεπ....η ελλαδα του 60 εισαι;;;;
Τι παει να πει να καπνιζει φανταρος....ΦΥΣΙΚΑ και δεν θα καπνιζει μεσα σε θαλαμο....
Ελεος βρε συ.
-
Ο αλεξης εκανε φοροαπαλαγες σε μεγαλους ακριβως διοτι του πατουσαν το ποδι οι δανειστες. Αυτοι που ηθελαν και ελεγαν πως ηταν οι ξενοι επενδυτες που ερχονται, ηθελαν να επενδυσουν σε καζινο....και ζητουσαν φόροελαφρυνση...(και γ@@μω τις επενδυσεις δηλαδη)
Η φοροελαφρυνση οντως ηρθε διοτι ειμασταν σε μνημονιο....εδω και 10 ετη.
Ποιοι ομως μας εβαλαν σε αυτην την θεση τρελοδηγε. Ποιοι οδηγησαν τη χωρα σε μνημονιο;;;; ποιοι εκοξευσαν τα εξοδα του κρατους και το σημαντικοτερο το ελλειμα γενικης κυβερνησης;;;;
Θα κανουμε παλι λουπα;;;; να λεμε τα ιδια και τα ιδια;;;
Στους εφοπλιστες οντως πηρε ψυχουλα αλλα αυτο ειναι δειγμα της ιδιαιτερότητας αυτου του κλαδου. Έχω γραψει σε πολυ γενικα πλαισια τι πρεπει να κανει η ελλαδα για να τους εκμεταλέυτει αυτους και τις ικανοτητες τους σε εναν διεθνη κλαδο χωρις συνορα, στην ουσια να συμβαλουν ως μοχλο αναπτυξης της χωρας.
Το να τους παρεις μια χρονια 100 μυρια και την αλλη ολοι να πανε σε αλλο νηολογιο δεν λεει και κατι. Μια τρυπα στο νερο κανεις. Ειναι τελειως διαφορετικη η οικονομια τους. Ξεκαθαρα παγκοσμια.
-
Ερχεται αναφορα δημοσιευσης...την βλεπω απο μακρυα για δες και εσυ...την βλεπεις;;;....προσεχε pgs.
-
Χαχα
πολλα....εγω εχω και οικογενειακο....πιο φθηνα μου βγαινει.
-
Τι ;;;;;
Βλεπεις διαφωνουμε μεταξυ μας ολοι σε αυτο το thread αλλα υπαρχει ενα οριο καλης συμπεριφορας, ουτε ειρωνευομαστε σε χυδαιο βαθμο, ουτε μιλαμε με απαξιωτικα υπονοούμενα ή απειλες. Αυτα που λες μπορουν να θεωρηθουν ακομα και απειλη και αν ο αλλος εχει ορεξη, φραγκα και θυμο να σε τρεχει και νομικα.
Κρα κανουν οι δικηγοροι για τετοιες υποθεσεις.
Χαλαρωσε, πες την αποψη σου, ειναι απολυτως σεβαστη και ιση αλλα ολη την ωρα ειρωνειες .....κουραστικο ειναι και για τον αλλον.
Αντε καλες γιορτες.
-
Διαφωνώ οριζόντια και κάθετα με το ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ, είναι ένας χαρακτηρισμός που εκδηλώνει σεβασμό και δέος στον Μίστερ Ερντογάν κάτι που δεν θα έδειχνα σε καμία περίπτωση.
-
Lap ειναι γνωστο ποιοι εριξαν την χωρα εξω. Οπως και γνωστο ειναι ποιοι μετακομισαν στο νεο πασοκ που θα μας εσωζε και αυτο...βασικα τα προνομια τους ηθελαν να σωσουν- να τους χαρισουν δανεια/φορους/σεισαχθειες κ τιποτε αλλο.
Τον καημενο τον Αλεξη δεν ηθελε να δωσει χρηματα στους εφοπλιστες... Απλα ηθελε να τους δειξει οτι εγω ειμαι εδω για σας. Αν εβλεπες τον αγαπημενο του Βλαξεβανη(κουμπαρο του Παππα) με τι θαυμασμο-αγαπη, περιεβαλε σε συναντησεις τον προεδρο των εφοπλιστων(Βενιαμη)... Αυτα μου τα εχουν περιγραψει απο πρωτο χερι με καθε λεπτομερεια για το '' πουλημα'' που εκανε για την κυβερνηση. Τελος οποιος γνωριζει τι συμβαινει στον χωρο της ναυτιλια θα σου πει οτι οι ξενοι το αντιθετο ηθελαν. Δηλ να βαλουν φορους στους εφοπλιστες ωστε να μην εχουν σημαιες και γραφεια στην Ελλαδα. Η Γερμανια που ειναι βιομηχανικη υπερδυναμη δεν μπορει να δεχτει με τιποτα οτι η Ελλαδιτσα εχεις τοσο ισχυρη ναυτιλια.
-
Ο φίλος παραπάνω είπε κάποιο τυχαίο παράδειγμα με καραβανά αξιωματικό δεν γνωρίζω καθόλου την περίπτωση για να απαντήσω με ακρίβεια, αυτό έλλειπε να κόψουμε το τσιγάρο και από τους φαντάρους.
Αναφέρθηκα σε εργασιακό χώρο εταιρείας όπου κάποιος θεωρεί ότι είναι ο δερβέναγας, επειδή το βύσμα του τον έκανε προϊστάμενο και του έχει μείνει το κουσούρι του δόκιμου αξιωματικού.
55 χρονών και ακόμη νομίζει ότι είναι σε στρατόπεδο εκπαίδευσης φαντάρων. Αυτός ο τύπος λοιπόν, με στυλ Πολάκη καπνίζει σε χώρο όπου κανείς δεν καπνίζει. Στον τοίχο απέναντί του έχει πινακίδες που απαγορεύουν ρητά το κάπνισμα.
Στο κτίριο υπάρχουν δύο καπνιστήρια εξωτερικού χώρου, ειδικά διαμορφωμένα για τους καπνιστές με τασάκια και προστατευμένα από τις καιρικές συνθήκες.
-
Η κεντρικη ευρωπη προσπαθει να κοψει τους ελληνες εφοπλιστες διοτι οι ελληνες τους χτυπουν στα διεθνη ντηλς και μιας και οι ευρωπαιοι εχουν πατημα ως δανειστες στην εθνικη μας οικονομια, τα δικα τους συμφεροντα, προσπαθουν να μας πεισουν για κατι. Αυτη ειναι η αληθεια.
Ειναι ενα διεθνες πληρως καπιταλιστικο και οχι πληρως ανταγωνιστικο συστημα οπως αρεσκονται να λενε, αυταρεσκα. Καθ ενας εκμεταλευεται οτι εχει. Εκεινοι εκμεταλευονται τις εθνικες τους οικονομιες, τις γεωπολιτικες τους ικανοτητες-επηρροες και την βιομηχανια τους για να κλεινουν τα ντηλς τους και οι δικοι μας τον ογκο σε dwt και τις σωστες τιμες....
Η ναυτιλια δεν ειναι εθνικος κλαδος μιας οικονομιας, ουτε στη δικη μας ουτε δηθεν και καλα στους ευρωπαιους....δεν εχει συνορα.
Οταν το καταλαβουμε το ειδος της συγκεκριεμενης οικονομιας και μπορεσουμε να τους εκμεταλευτουμε αλλιως τοτε θα μας χαροποιοει οτι η ελλαδα ειναι μεσα στις τρεις πρωτες παγκοσμιες δυναμεις στην εμπορικη ναυτιλια. Ειδαλλως ειτε ειναι ειτε οχι, το γεγονος αυτο δεν παιζει καποιο σημαντικο ρολο για τον λαο της ελλαδος.
Θεωρω πως τα βλεπεις τελειως με παρωπίδες το ολο θεμα...,το ιδιο κανουν και οι κοκκινοι.
Πρεπει να τους εκμεταλευτουμε, να χρησιμοποιησουμε τον στολο τους για την αναπτυξη της οικονομιας μας....ιδιαιτερα μεσω βιομηχανικων ζωνων.....ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ βιομηχανικων ζωνων,
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2