-
Οποτε μπορεις πες μας το συνεργειο. Δειχνει πολλα αυτη η ευταξια.
-
Το μπλοκ του κινητήρα βάφτηκε μαύρο?
-
Συνεχίζοντας το εγκώμιο του μηχανικού, να προσθέσω ότι είναι από τις λίγες φορές που έχω δει fit μηχανικό. Άνετα θα διαφήμιζε γυμναστήριο.
On topic. Ουσιαστικά δύο φορές συνολικά έχει ανοιχτεί καπάκι κι έχει πλαναριστεί τώρα.
-
Καλημέρα. Το συνεργείο είναι το Pampas Service, Ιερά Οδός 234 Χαιδάρι. Ζητάτε τον Κώστα.
@araxnis Ναι!
-
Πολλά καπάκια, συνήθως από κινητήρες υψηλής απόδοσης δεν δέχονται πλάνισμα σύμφωνα με τον κατασκευαστή, ο οποίος δεν εξηγεί το γιατί, οπότε θα το πω εγώ γιατί προσθέτοντας ότι θέλει και λίγο μελέτη το όλο θέμα.
Δηλαδή ο μηχανικός που θα βρεθεί μπροστά σε ένα καπάκι κινητήρα με απόδοση πάνω από 85-90 ΗΡ στο λίτρο, θα πρέπει να καταλάβει από το σχήμα των θαλάμων καύσης τι τύπος είναι αυτοί, ημισφαιρικοί, pentroof, κλπ να δεί το μέγεθος των squeeze band ( ζώνες σύνθλιψης ) αν είναι εκτεταμένες, το μπουζί που είναι τοποθετημένο και πως εκτρέπεται το μέτωπο της φλόγας κατά την έναυση, όπως και άλλες λεπτομέρειες, γιατί ένα πλάνισμα 0.3 -0.5mm μπορεί να επιφέρει αυταναφλέξεις, θέλω να πω ότι δεν είναι όλα τα καπάκια το ίδιο και ούτε συμπεριφέρονται το ίδιο μετά από 1-2 πλανίσματα, αυτά σαν μια γενική εικόνα γύρω από το πλάνισμα καπακιού, λεπτομέρειες μεν, σημαντικές δε.
-
On topic. Ουσιαστικά δύο φορές συνολικά έχει ανοιχτεί καπάκι κι έχει πλαναριστεί τώρα.
Aυτο μπορεί να σημαίνει κάτι μελλοντικά για τον κινητήρα?
-
Μισο χιλιοστό (0.5mm) τζόγος στα κουζινέτα σημαίνει στο πρώτο μιζάρισμα, σμπαράλια η μηχανή, αν το μοτέρ είναι πάνω απο 200 άλογα. Τα μικρά σε άλογα μοτέρ έχουν μεγαλύτερες ανοχές. Ο φίλος Quadra μπορεί να τα γράψει καλύτερα.
-
cson wrote:
Καλημέρα. Το συνεργείο είναι το Pampas Service, Ιερά Οδός 234 Χαιδάρι. Ζητάτε τον Κώστα.
@araxnis Ναι!
Δεν ξέρω για αυτό ρωτάω..Εκτός από το θέμα της εμφάνισης, υπάρχει κάποιο όφελος? Σε θερμοκρασίες ας πούμε? (εάν το χρώμα έχει τέτοιες ιδιότητες)
-
Μισο χιλιοστό (0.5mm) τζόγος στα κουζινέτα σημαίνει στο πρώτο μιζάρισμα, σμπαράλια η μηχανή, αν το μοτέρ είναι πάνω απο 200 άλογα. Τα μικρά σε άλογα μοτέρ έχουν μεγαλύτερες ανοχές. Ο φίλος Quadra μπορεί να τα γράψει καλύτερα.
Η αναφορά μου στα 0.3-0.5mm ήταν για πλάνισμα σε καπάκι που είναι μια συνήθης τιμή που μπορεί όμως σε δύσκολες περιπτώσεις να φτάσει και το 1 mm, δεν αναφερόμουν στα κουζινέτα.
Δεν υπάρχουν αυτοί οι τζόγοι στα κουζινέτα ( δέκατα ) οι ανοχές εκεί μετριούνται σε εκατοστά του χιλιοστού. Ελάχιστα μεγαλύτερες ανοχές έχουν τα αγωνιστικά μοτέρ λόγω μεγαλύτερων θερμοκρασιών λειτουργίας ( μεγαλύτερες διαστολές )
Οι ανοχές είναι περίπου οι ίδιες σε όλα τα μοτέρ ανεξάρτητα κυβισμού και ισχύος, οι διαφορές είναι πολύ μικρές γιατί είναι ίδιος ο τρόπος λίπανσης, η σχεδίαση των εξαρτημάτων, ο τρόπος σύνδεσης μεταξύ τους, τα υλικά κατασκευής κλπ, αυτά σε γενικές γραμμές, οι μικροδιαφορές στις ανοχές προέρχονται από τις επιμέρους θερμοκρασίες λειτουργίας του κάθε κινητήρα τις οποίες γνωρίζει ο κατασκευαστής και τις προδιαγράφει αλλά γενικά δε απέχουν πολύ μεταξύ τους.
-
Καλησπερα σε ολους. Το αμαξι θα ηταν ετοιμο αν δεν ειχαν βρεθει και 4 κολημμενα ωστηρια....Θα μπουν ξανα στο φαρμακο μπας και, αλλιως το κλαμα συνεχιζεται.
Ετσι μου ερχεται να παρω την κουτα με τα μεταλλα, τα ελατηρια, τα πιστονια κ.ο.κ. και να την παραδωσω στην πορτα του προηγουμενου ιδιοκτητη μαζι με ενα μπουκαλι κρασι, να πινει στην υγεια του κοροιδου.
-
Υπομονή. τελειώνει το μαρτύριο.
-
Τι φάρμακο; ... Γιατί δεν τα αλλάζετε όλα να τελειώνετε μετά από τόσα άλλα που φτιάξατε;
-
Πανε 30€ το ενα και ειναι 16 ωστηρια....και ηδη εχουν μπει αρκετα και ακριβα πράγματα...άλλωστε μπορεί και να μην το αποφυγω τελικα, αυριο πρωτα ο Θεός θα ξερω.
-
μήπως το αμάξι ηταν νοικιάρικο η εταιρικό ? το αγόρασες απο ιδιώτη η εμπορο ? στο car. gr η γενικά απο αγγελία το βρήκες η απο φίλο-γνωστό κλπ - υπομονή λίγο ακόμα κ θα εχεις καινούργιο μοτέρ ,βέβαια εβαλες το χέρι βαθειά στην τσέπη απλά σού ετυχε λαχείο ...μακάρι στο τέλος ο μάστορας να αποδειχτεί αστέρι κ να εχει κάνει σωστά την δουλειά του
-
μήπως το αμάξι ηταν νοικιάρικο η εταιρικό ? το αγόρασες απο ιδιώτη η εμπορο ? στο car. gr η γενικά απο αγγελία το βρήκες η απο φίλο-γνωστό κλπ - υπομονή λίγο ακόμα κ θα εχεις καινούργιο μοτέρ ,βέβαια εβαλες το χέρι βαθειά στην τσέπη απλά σού ετυχε λαχείο ...μακάρι στο τέλος ο μάστορας να αποδειχτεί αστέρι κ να εχει κάνει σωστά την δουλειά του
Το αμάξι αγοράστηκε από το car.gr, ούτε το αμάξι γνώριζα ούτε τον ιδιώτη ιδιοκτήτη. Το βιβλίο service συμπληρωμένο αλλά απ ότι φάνηκε στην πορεία ψεύτικο. Μάλλον δεν είχε αλλάξει σχεδόν ποτέ λάδια ή έβαζε πολύ κακής ποιότητας.
Τελικά με τα ωστήρια βρέθηκε λύση, δόξα τω Θεώ.
2 φωτό ακόμα έτσι για teaser και θα πώ εντυπώσεις μόλις το πάρω.Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους εσάς που συμμετείχατε στο topic. Η βοήθεια σας, τεχνολογική και ψυχολογική ήταν πολύτιμη
-
Τη πρώτη φορά που ανοίχτηκε το καπάκι δεν φαινόταν πως ήταν η κατάσταση των ωστηρίων;
-
O τεντωτηρας της καδενας ειναι προσβασιμος μονο απο μεσα?
-
Άντε με το καλό και προσοχή στα λάδια, μην τα αφήνεις 20Κ χλμ, στα 5-7500 χλμ ανάλογα αν τα χλμ είναι μέσα στην πόλη μόνο ή αν κινείσαι σε μικτές διαδρομές,να τα αλλάζεις μαζί με το μαμά γνήσιο φίλτρο και άσε τι λένε, τα λάδια αλλοιώνονται και δημιουργούν προβλήματα, βάζε ένα επώνυμο στις προδιαγραφές του κατασκευαστή και θα ζήσει χρόνια το μοτέρ σου.
Τα φίλτρα δεν είναι τα ίδια, εκεί χρειάζεται προσοχή, το καλύτερο φίλτρο λαδιού είναι πάντα το γνήσιο.
-
Άντε με το καλό και προσοχή στα λάδια, μην τα αφήνεις 20Κ χλμ, στα 5-7500 χλμ ανάλογα αν τα χλμ είναι μέσα στην πόλη μόνο ή αν κινείσαι σε μικτές διαδρομές,να τα αλλάζεις μαζί με το μαμά γνήσιο φίλτρο και άσε τι λένε, τα λάδια αλλοιώνονται και δημιουργούν προβλήματα, βάζε ένα επώνυμο στις προδιαγραφές του κατασκευαστή και θα ζήσει χρόνια το μοτέρ σου.
Τα φίλτρα δεν είναι τα ίδια, εκεί χρειάζεται προσοχή, το καλύτερο φίλτρο λαδιού είναι πάντα το γνήσιο.
εννοια σου και θα τα αλλαζω τακτικα. Γενικως τα πραγματα μου τα προσεχω παρα πολυ και ειμαι μουρλος με την καλη εννοια. Εδω αλλαξα κατι που δεν χρειαζοταν αλλαγη γιατι δεν μου αρεσε το χρωμα που δεν ταιριαζε
Και επειδη ειμαι τελειως ψυχαναγκαστικος και προσεκτικος με ολα γι αυτο βαραω πειρακια τωρα με το hyundai....
-
Καλοτάξιδο από εδώ και πέρα . Λαχείο είναι το μεταχειρισμένο δυστυχώς . Οταν το πήρες δέν το πήγες σε δικό σου μηχανικό ; Να μου πείς βέβαια , πέρα απο μια συμπίεση που θα δείξει μερικά πράγματα , δεν μπορεί να ξέρει πως είναι μέσα το μοτέρ σε ενα έλεγχο μεταχειρισμένου .
Hyundai i20 - Καμμένη φλατζα;