-
Τη πρώτη φορά που ανοίχτηκε το καπάκι δεν φαινόταν πως ήταν η κατάσταση των ωστηρίων;
την πρωτη φορα τα ειχε ξεκολλησει και ειχαν δουλεψει. Επειδη τα εχω ολα σε μια κουτα πλεον, κολλησαν και δεν επαιρναν αλλη γιατρεια. Οποτε θα αλλαχτουν και τα 16 ωστηρια απλα βρηκε αλλα κορυφαιας ποιοτητας σε πολυ καλυτερη τιμη.
Καλοτάξιδο από εδώ και πέρα . Λαχείο είναι το μεταχειρισμένο δυστυχώς . Οταν το πήρες δέν το πήγες σε δικό σου μηχανικό ; Να μου πείς βέβαια , πέρα απο μια συμπίεση που θα δείξει μερικά πράγματα , δεν μπορεί να ξέρει πως είναι μέσα το μοτέρ σε ενα έλεγχο μεταχειρισμένου .
εννοειται το πηγα σε μηχανικο, μια ωρα το εψαχνε, το σηκωσε, το πηγε βολτα κλπ. Δυστυχως δεν εδειξε κατι και το φορτωθηκα.
-
αντε με το καλό να βγεί στο δρόμο το i20 με την καινούργια καρδιά (μοτέρ) , ο μάστορας σού ειπε οτι ολα αυτά βγήκαν σε εσένα ,λόγω μη αλλαγής λαδιών συχνά η αλλαγής φιλτρου λαδιού - λόγω αλλης προδιαγραφής λαδιών ισως ? η απλά εφταιγε ισως κ το μοτέρ ηταν ελατωματικό απο το εργοστάσιο ? ο μάστοράς σου εχει ειδίκευση στα hyundai η ειναι για ολες τίς μάρκες ? πόσο το αγόρασες ? κ πάρε ενα τηλ. τον πωλητή ...(δεν θα κερδίσεις τίποτα βέβαια ,απλά για το γαμώτο ...) συνάδελφος στη δουλειά εχει πάρει κ αυτός το i20 (βενζίνα) νοικιάρικο ,με 120..000 χλμ .ουτε σε μάστορα για ελεγχο δεν το πήγε κ τού εχει βγεί πολύ καλό μέχρι στιγμής (2 χρόνια περίπου) οπότε ειναι ζήτημα τύχης κ μόνο ...θα ελεγα
-
Η γνωμη του ειναι οτι ειτε εβαζε κακης ποιότητας λαδια ειτε οτι τα αλλαζε καθε οποτε θυμοταν. Ισως και να ειναι συνδυασμος κατ εμε. Δεν ξερω αν εχει καποια εξειδίκευση, νομίζω είναι για ολες τις μαρκες. 4.200€ το πηρα.
Ειχα μιλησει με τον πωλητη οταν ειχε καψει φλατζα. Μεσα σε ολα ανακαλυψα και αλλα πραγματα (οπως πχ οτι την ρεζερβα που μου ειχε δειξει στο πορτ μπαγκαζ μια μερα πριν το παρω τελικά την ειχε βγαλει απο μεσα την αλλη μερα που μου το εφερε, η οταν καποιος καλοθελητης μου εσπασε την κεραια του ραδιοφωνου και πήγα στη hyundai βρηκαν οτι ειχε γίνει προχειρη επισκευη απο συνεργείο της πλακας και ειχε μπασει νερα στον ουρανο του αμαξιου κλπ....)
Φυσικά δεν αναγνωρισε τίποτε, το αμαξι λεει το προσεχε και αν μου κατσαν ολα εμενα λεει τωρα (ουτε 6.000 km δεν ειχα κανει) αυτος δε φταιει. Μαλιστα μου το πουλησε και ως εκδουλευση οτι δεχτηκε να το δει ο μηχανικός μου (!!) κλπ.... Ρεζερβα λεει δεν υπηρχε εξαρχης, φυσικαφυσικα δεν ισχυει αυτο που λεει και εχω μαρτυρα και το μηχανικο γιατι μαζι την ειδαμε οτι ηταν εκει.. Διεγραψα το κινητό του για να προχωρησω παρακατω, φοβαμαι την αντιδραση μου αν επιμεινω.
Καλοτάξιδο να ειναι του φιλου, οντως ειναι λαχειο. Το πηρε χωρις να το δει και του εχει βγει αστερι. Εγω παλι πηγα by the book, εψαξα να βρω ιδιωτη, το πηγα για ελεγχο κλπ και κατεληξα να αγορασω τις επτα πληγες του φαραω.
-
Ο μηχανικός σου που το έλεγξε είναι ο ίδιος που επισκεύασε το μοτέρ ?
-
Καλησπερα σε ολους, το αμαξι το εχω παρει. Ειναι εντελως αλλο αυτοκινητο, 'αρπαζει' με τη μια και ειναι πολυ πιο ανετο. Οσο για θορυβο? Κοιταζω το στροφομετρο για να καταλαβω αν το εχω αναψει η οχι.
Σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια και τις συμβουλες και ελπιζω να μην....σας ξαναχρειαστω
-
Ποσο πηγε το 'μαλλι'?
-
Ποσο πηγε το 'μαλλι'?
Ειδικη τιμη για εμενα και τα μπεκ δωρο, οποτε δεν εχει νοημα και να την γραψω
-
Καλησπέρα σε όλους. Επανέρχομαι -δυστυχως!- με το αμάξι,πράγμα που πραγματικά ήλπιζα να μη χρειαστεί....
Όλα καλά και ανθηρά ,μετά την ανακατασκευή. Έγινε το στρώσιμο και το αμάξι κελάηδαγε. Βέβαια, η ταλαιπωρία μου συνεχίστηκε μιας και όλο και κάποια ηλίθια ζημία έβγαινε: μία ενα λαμπάκι check engine λόγω σάπιας βενζίνης απο Shell (...), μία σερπατίνα τιμονιού χάρη στην οποία είχα ένα ωραιότατο λαμπάκι αερόσακου αναμμένο, μια η βαφή που άρχισε να ξεφλουδίζει σε κάποια σημεία, γενικά ακόμα δεν έχω ησυχάσει.
Σήμερα ξεκίνησα να πάω στη δουλειά. Να πώ την αλήθεια για κανά δεκάλεπτο δεν είχα κοιτάξει θερμοκρασία, κάτι το οποίο μετά απ' όσα πέρασα το κάνω ψυχαναγκαστικά σχεδόν κάθε λεπτό.Πάω με περίπου 70km στην εθνική και ξαφνικά ανάβει λαμπάκι check engine και το αμάξι απλά σβήνει και δεν παίρνει μπρός....Επίσης, 2-3 δευτερόλεπτα πριν σβήσει άκουσα κάτι σα μεταλλικό κροτάλισμα.
Το κάνω στην άκρη όπως όπως, κοιτάω ενστικτωδώς το δείκτη της θερμοκρασίας και είναι πάνω από 130 βαθμούς, έχει σκαρφαλώσει πάνω απ τα κόκκινα. Παθαίνω τριπλό εγκεφαλικό κι αφού περνάν 2 λεπτά κοιτάζω απο κάτω και βλέπω μια μικρή λιμνούλα από ψυκτικό υγρό....Πόση ώρα ζεσταινόταν δεν το ξέρω. Ήταν για ένα λεπτό? για 5? για 10? Τη μια ρημάδα φορά που δεν κοίταζα συνέχεια σα το μουρλό έγινε -αυτό-
Long story short, επι τόπου οδική και συνεργείο. Τρύπησε το ψυγείο και έχασε το ψυκτικό υγρό. Η πλάκα είναι οτι το ψυγείο φαίνεται σαν να έχει φάει κοπάνημα, δεν θυμάμαι να έχω βρεί πουθενά, πάω παντού προσεκτικά και δεν κάνω βλακείες. Ανεβάζω το ψυγείο για να το δείτε και να μου πείτε μια γνώμη:
Πλέον περιμένω να έρθει αύριο το καινούριο ψυγείο. Μετά θα γίνει έλεγχος για να δουμε το μέγεθος της ζημιάς. Ανησυχώ βέβαια πάρα πολύ μήπως έχει καεί πάλι καμμία φλάντζα, η μην έχει στραβώσει καμμιά κεφαλή ή ή ή, ένα σωρό πράγματα.
Στην απευκταία περίπτωση που θέλει πάλι άνοιγμα και επισκευή της κεφαλής ή/και φλάντζας θα ήθελα τη συμβουλή σας ως προς το τί πρέπει να κάνω. Ήδη έχω δώσει ένα κάρο λεφτά που σκέφτομαι πια να το φτιάξω και να το δώσω, κοντέυω να χάσω την υγεία μου με το ρημάδι.
Σημερινα νεα:
Το ψυγειο αλλάχτηκε και το μοτερ δουλευει καλα. Το τεσταρε ο μαστορας και ειμαστε οκ και απο φλατζα. Απ οτι φαινεται γλυτωσα τα χειροτερα. Υπαρχει περιπτωση να εχει γινει καποια ζημια που να φανει με τον καιρο? Κατι αλλο που να εχει αντικτυπο στην αποδοση/διαρκεια ζωης του κινητηρα μελλοντικα?
Λογικα δεν θα το παρω σημερα μιας και εχει κατι μαζεματακια ακομα αλλα θα ενημερωσω μολις το οδηγησω σχετικα με το πως μου φαινεται.
-
Εγω θα ελεγα να το δωσεις. Δεν σε θελει
-
Μήπως κάτι πήγε στραβά πριν το ψυγείο παραδώσει πνεύμα και το ψυγείο απλά άνοιξε?Θα δείξει.......
Άσχημο αυτοκίνητο επιρρεπές σε θέματα με θερμοκρασίες και να μένει στο δρόμο.Πουλα το από εμένα.........
Το ότι δεν κοίταξες την θερμοκρασία δεν είναι ευθύνη σού,μην έχεις τύψεις.....
-
Μήπως κάτι πήγε στραβά πριν το ψυγείο παραδώσει πνεύμα και το ψυγείο απλά άνοιξε?Θα δείξει.......
Άσχημο αυτοκίνητο επιρρεπές σε θέματα με θερμοκρασίες και να μένει στο δρόμο.Πουλα το από εμένα.........
Το ότι δεν κοίταξες την θερμοκρασία δεν είναι ευθύνη σού,μην έχεις τύψεις.....
Οσον αφορα τα boldαρισμενα, απλα εχω παθει ψυχολογικο πια....εχω καταντησει καθε μερα να κοιταω τα παντα και να τα κοιταω και 800 φορες.
Το σκεφτηκα κι εγω οτι δεν ειναι νορμαλ αυτο με το ψυγειο, θα ρωτησω το μαστορα οταν το παρω γιατι και πως (αν καποιος εχει εστω και μια εικασια ως προς το τι εγινε πολυ θα ηθελα να την μοιραστει μπας και βγει καμμια ακρη).
Πλεον και εγω θελω να το δωσω. Δεν εχω ουτε λεφτα αλλα κυριως δεν εχω ψυχολογια πια να παλευω με αυτο το αμαξι. Δυστυχως θα πρεπει αναγκαστικα να το καβαλαω για καποιο καιρο ακομα ουτως ωστε να εξασφαλισω οτι δεν θα βγαλει κατι αλλο, δεν θελω επ ουδενι να φορτωσω το παραμικρο προβλημα στον επομενο ιδιοκτητη και αυτος ειναι κι ο λογος που φτιαχνω εκτος απ το ψυγειο και τη σερπατινα τιμονιου: να το παρει οποιος το παρει και να ειναι αψογο.
Και παλι σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες και τη βοηθεια, και μονο που μπορω και μοιραζομαι τον πονο μου με ξαλαφρωνει αφανταστα
-
ρώτησε τον μάστορά σου ,αν το ψυγείο που χάλασε -τρύπησε ηταν γνήσιο hyundai για το i20 η ηταν ιμιτασιόν (δηλ. το ειχε αλλάξει ο προηγούμενος για κάποιο λόγο...) γενικά για τα i20 κ για τα i10 εχω ακούσει πολύ καλά λόγια σε θέμα μη προβλημάτων κ πολύ καλής αξιοπιστίας ( τα εχουν 2 γνωστοί μου κ ειναι απόλυτα ευχαριστημένοι ,μιλάω για βενζίνης πάντα , ο γνωστός μου με το i20 επειδή κάνει πολλά ταξίδια σε εθνική κυρίως αλλά κ σε χωματόδρομους λιγότερο ,οταν το αγόρασε καινούργιο ,αμέσως εβαλε προστατευτική σίτα μπροστά στο ψυγείο για πέτρες κλπ γιατί ειναι μεγάλο μέρος του εκτεθειμένο ,γνώμη μου φτιάξτο κ κράτησέ το κ πές στο μάστορα να σου βάλει ενα διακόπτη για να ανοίγεις απο μέσα εσύ το βεντιλατέρ σε ανηφόρες κλπ ,να ειναι φωτειζόμενος ο διακόπτης οπότε κ οταν δουλεύει απο μόνο του αυτό θα ανάβει αυτόματα ....κ εγω εχω βάλει κ στο κ11 κ στο corolla που εχω για προληπτικούς λόγους ,ειναι φθηνό 3-4 κοστίζει κ αν εισαι αθηνα ειναι κοντά στην ομόνοια το κατάστημα που τα αγόρασα ...
-
Αυτό με τη σιτα καλή φάση. Το άλλο με το βεντιλατερ δεν έχω καταλάβει, συμπαθα με και αν σου είναι εύκολο να μου πεις τι και πως.
Ευχαριστώ
Επίσης, δεν ξέρω αν έχει αξία σαν παρατήρηση αλλά το ψυγείο τρύπησε από την 'πίσω' πλευρά, αυτή που κοιτάει προς τον οδηγο. Ακόμα δεν έχω λογική εξήγηση και ούτε κι ο μάστορας είχε. Δεν είχε πάντως ίχνος σκουριάς. Θα τον ρωτήσω αύριο αν το ψυγείο ήταν το γνήσιο η είχε αλλαχτεί.
Τείνω προς το να το δώσω πάντως.
-
αφού ειναι πρός τα μέσα (πρός το μοτέρ η ζημιά) και λόγω οτι πολλές φορές θα εβαλε χέρια - κατσαβίδια - εργαλεία κλπ κατα την επισκευή του μοτέρ ,μπορεί να εκανε κάποια μικρή ζημιά στίς κυψέλες του ψυγείου κ στην αρχή να μην φάνηκε αλλά λόγω πίεσης μέσα στο ψυγείο να ανοιξε....μόνο ετσι δικαιολογείται αφού ειναι πρός τα μέσα ....
-
αφού ειναι πρός τα μέσα (πρός το μοτέρ η ζημιά) και λόγω οτι πολλές φορές θα εβαλε χέρια - κατσαβίδια - εργαλεία κλπ κατα την επισκευή του μοτέρ ,μπορεί να εκανε κάποια μικρή ζημιά στίς κυψέλες του ψυγείου κ στην αρχή να μην φάνηκε αλλά λόγω πίεσης μέσα στο ψυγείο να ανοιξε....μόνο ετσι δικαιολογείται αφού ειναι πρός τα μέσα ....
το ιδιο σκεφτομουν κι εγω.
Καθαρα συναισθηματικα θελω να φυγει, να μην το βλεπω. Απ την αλλη σκεφτομαι μηπως τωρα που τσουζει ακομα δρω παρορμητικα και αν το κρατησω θα εχω ενα καινουριο μοτερ. Θελω βοηθεια ως προς το τι ειναι λογικο να κανω, μηπως εγω δεν σκεφτομαι καθαρα.
Οποτε (και σορρυ αν σας πρηζω) να το δωσω η να το κρατησω?
Ευχαριστω και παλι.
-
εγω φίλε θα το ΚΡΑΤΑΓΑ χωρίς δεύτερη σκέψη ,αφού εχει γίνει σχεδόν καινούργιο το μοτέρ ,μόνο αν ειχα χρήμα για καινούργιο θα το πούλαγα τώρα ,βάλε κ μία σίτα στο ψυγείο (για πέτρες κλπ ) κ θα ειναι αστέρι το i20 , το νέο ψυγείο ειναι γνήσιο hyundai η οχι
-
εγω φίλε θα το ΚΡΑΤΑΓΑ χωρίς δεύτερη σκέψη ,αφού εχει γίνει σχεδόν καινούργιο το μοτέρ ,μόνο αν ειχα χρήμα για καινούργιο θα το πούλαγα τώρα ,βάλε κ μία σίτα στο ψυγείο (για πέτρες κλπ ) κ θα ειναι αστέρι το i20 , το νέο ψυγείο ειναι γνήσιο hyundai η οχι
το ιδιο σκεφτομουν κι εγω, να μην παιρνω αποφασεις εν θερμω αλλα πια δεν το εμπιστευομαι καθολου.
Μιλησα πριν λιγο με το μαστορα, το ψυγειο ηταν το γνησιο και δεν ειχε αλλαχτει ποτε. Μπηκε επανω ψυγειο της valeo.
Αν τελικα βαλω σιτα μπορω να την βαλω και μονος μου? Απο που μπορω να αγορασω?
-
Κατά την άποψη μου δεν αξίζει να το δώσεις την παρούσα φάση έχοντας δαπανήσει τόσα χρήματα....όταν αρχίσει και ζητάει διωξ:το
-
Το μοτέρ τι πιθανότητα έχει να βγάλει φλάντζα σε λίγους μήνες μετά από την υπερθέρμανση? Δύσκολη φάση + το αίσθημα αναξιοπιστίας.Το honda eg4 που είχα ζούσα τα ίδια με σένα κ σχεδόν κάθε μέρα άνοιγμα το καπό......
Το μερκ μετά από 0,5 εκ. Χιλιόμετρα με άφησε στο αεροδρόμιο αφού ξηλώσε τα καλώδια του σασμάν με την ακαθάριστη εθνική Θεσσαλονίκης-Κατερινης από χιονι.Ομολογω ότι μετά από αυτό μου μπαίνουν ιδέες στα ταξίδια αν και αναίτια αλλά........Οταν γίνει μια φορά η στραβή λες οκ,όταν γίνεται συνέχεια και γίνεσαι κολλητός με τον οδηγό της οδικής.... πλησιάζει ο χωρισμός.
Δώσε μια ευκαιρία αλλά @@@ να τρυπήσει από τη μέσα πλευρά.
Υ.Γ. θα σου πρότεινα να βάλεις ένα όργανο θερμοκρασίας κινέζικο που να χει αλαρμ π.χ. στους 90(το ορίζεις εσύ από ότι θυμάμαι που θες) για να μην κοιτάς σαν ψυχαναγκαστικος κάθε τρείς και λίγο.
-
manolis67 wrote:
το ιδιο σκεφτομουν κι εγω.
Καθαρα συναισθηματικα θελω να φυγει, να μην το βλεπω. Απ την αλλη σκεφτομαι μηπως τωρα που τσουζει ακομα δρω παρορμητικα και αν το κρατησω θα εχω ενα καινουριο μοτερ. Θελω βοηθεια ως προς το τι ειναι λογικο να κανω, μηπως εγω δεν σκεφτομαι καθαρα.
Οποτε (και σορρυ αν σας πρηζω) να το δωσω η να το κρατησω?
Ευχαριστω και παλι.
Φυσικά και να το δώσεις. Συνέχεια στα συνεργεία θα είσαι. Μέχρι τώρα πάντως έχεις μάλλον λιγότερες ώρες στο δρόμο απ' ότι στο μάστορα.
Έχουμε περάσει όλοι απ' αυτό το στάδιο του τελειωμένου μεταχειρισμένου. Δεν σταματάνε ποτέ οι βλάβες. Δε φαντάζεσαι καν πόσα πολλά πράγματα ακόμα μπορούν να σε στείλουν για επισκευές.
Και δεν είναι τόσο το οικονομικό, με μπαλώματα/ημιτασιόν/μτχ πέφτει το κόστος, οσο το ότι στην ουσία δεν έχεις αυτοκίνητο. Δεν ξέρεις π.χ. αν αύριο που θες οπωσδήποτε να πας κάπου δεν θα σου βγάλει κάτι.
Χώρια το άγχος: Δεν οδηγείς, αφουγκράζεσαι το αυτοκίνητο.
Hyundai i20 - Καμμένη φλατζα;