-
Σε πραγματικές συνθήκες κίνησης, σταμάτα/ξεκινά κλπ είναι πλ χρήσιμο. Χωρίς επιπλέον κόστος για τον αγοραστή κάνει την οδήγηση ποιο ξεκούραστη. Πιστεύω ότι μεγάλη μερίδα θα προτιμούσε αυτόματο αν δεν κόστιζαν + 500-2000.
Επίσης ίδιο σύστημα έχει και η Toyota.
-
Ουτε αυτο για την Toyota το γνωριζα.
Παντως πιστευω πως αλλο πραγμα ειναι το imt στο venue στην ινδια αλλο εδω στα δικα μας hyundai...
Στην ινδια, οντως δεν εχουν συμπλεκτη, σε εμας δεν το νομιζω, απλα εννοουν οτι μπαινει σε coasting ο κινητηρας λογω ηλεκτρονικου συμολεκτη που τον πατας ομως με το ποδι.
-
Μεγάλο fail αν υπάρχει κανονικά συμπλέκτης!
Δεν χορταίνω να βλέπω τον Ινδό να αλλάζει ταχύτητες χωρίς να πατάει συμπλέκτη. Μάλλον στην Ευρώπη μας περισσεύουν για ΑΤ & DCT.
-
Δίσκος, βολάν κ.τ.λ. υπάρχουν κανονικά Το τρομπάρισμα με το πόδι δεν υπάρχει. Το κάνει το μηχάνημα.
-
Στην ινδια, οντως δεν εχουν συμπλεκτη, σε εμας δεν το νομιζω, απλα εννοουν οτι μπαινει σε coasting ο κινητηρας λογω ηλεκτρονικου συμολεκτη που τον πατας ομως με το ποδι.
+1
Σ'ενα βιντεάκι μ'ενα kia proceed στην Ιταλία με το imt υπάρχει πεντάλ συμπλέκτη, απλά βοηθάει στο coasting κι επομένως στην κατανάλωση (κατά τους κορεάτες).
Είναι σε εξέλιξη εδώ και 5 χρόνια, μάλλον το δοκιμάζουν στους ινδούς για να σιγουρευτούν πριν το εφαρμόσουν στα ευρωπαϊκά μοντέλα.
-
-
Α άκυρο, το σύστημα που είδα έχει πεντάλ συμπλέκτη.
-
Ο Ινδός φίλος μας λέει για global launch του iMT με το νέο i20. Πιστεύω ότι θα είναι παντού το ίδιο σύστημα χωρίς συμπλέκτη.
Μάλλον έχει γίνει λάθος διατύπωση στο press release και τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα στην μετάφραση. Όπως και να έχει μέσα στον μήνα θα βγούν τα πρώτα reviews του i20 οπότε θα μάθουμε.
-
To αυτόματο του i10 είναι το AMT που είναι ένα σύστημα με αυτοματοποιημένο συμπλέκτη και χωρίς λεβιέ ταχυτήτων σαν το Toyota MMT και VW ASG.
Το iMT είναι είναι χειροκίνητο κιβωτό με συμπλέκτη by wire.
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/clutch-wire-heirokinito-kibotio-tahytiton-apo-tin-kia
Το μπέρδεμα γίνετε γιατί στην Ινδία το ΑΜΤ το λένε iMT δηλαδή η Hyundai έδωσε σε 2 διαφορετικά κιβώτια το ίδιο όνομα...
-
Το iMT στην Ινδία δεν ειναι κλασσικό αυτόματο! Αλλα manula χωρίς συμπλέκτη. Δύσκολα να έχουν δώσει το ίδιο όνομα σε διαφορετικά κιβώτια.
-
Αν κα εις ταξιδι 2 με 3 ωρςς φτανεις πολυ πιο ξεκουραστος....διοτι δεν ειχες συνεχως την προσοχη σου στο 100% μαι ετσι δεν νιωθεις κουραση.
Μπορω να δεχτω να μην εχει κλιμα, ζαντες , δερμα, ηλιοροφη κτλ
Πλεον χωρις acc...δεν το δεχομαι.
Ειναι απλα τελειο εργαλειο..
Σαφώς και είναι εκ των ων ουκ άνευ το acc με χειροκίνητο κιβώτιο, ώστε να μπορεί κανείς να επιδοθεί απερίσπαστος στο ανακάτεμα της βενζίνης και να πετύχει την τέλεια υφή και πυκνότητα, χωρίς κίνδυνο να του 'κόψει' μέχρι να φτάσει στον προορισμό του...
-
Χαχαχα
-
Το βίντεο με το i-MT clutch by wire (πατήστε και στο κείμενο που ξεκινά κάτω από το βίντεο και -για όσους δεν ξέρουν ιταλικά-, gοogle translate).
-
Κάτοχος από την προηγούμενη εβδομάδα του 1.2 premium αυτόματο. Μέχρι στιγμής πολύ καλές οι εντυπώσεις. Λίγο ξενερωμενος καθώς οι αλλαγές του αυτόματου είναι αισθητές, ειδικά από 1η σε 2η. Βέβαια δεν έχω ξαναοδηγησει αυτοματο αυτής της κατηγορίας και δεν ξέρω τι απαιτησεις μπορεί να έχει κάποιος από ένα αυτόματο που κοστίζει 700€
-
-
Ωραιος
-
Βέβαια, με 13000 για το i10, προσεγγίζεις και αυτοκίνητα της μεγαλύτερης κατηγορίας, οπως το swift ή το ibiza.
-
Κάνε υπομονή να δεις πως θα πηγαίνει μετά απο 20Κ χλμ που θα ανοίξει το μοτέρ. Σοφή επιλογή το 1.2 καθώς κάνει τα πάντα πολύ καλύτερα απο το 1.0 με αμελητέα επιβάρυνση!
-
Αγαπητοί συμφορουμίτες,
Ύστερα από 3500χλμ /8μηνο στην κατοχή μου, έχω να καταθέσω
(+)
*τσουλάει απρόσμενα ευχάριστα, ωσάν κούρσα κυριλάτη που λεν κι οι μπαρμπάδες
*κιβώτιο εξαιρετικό· ακριβές, άνετο, παιχνίδι. Δεν το χορταίνω.
*το αυτό κ΄ για το τιμόνι
*μοτέρ φαίνεται αστέρι· επαρκέστατο εντός/εκτός, οικονομικό, αθόρυβο. Βέβαια σπανίως πλησιάζω τις 2,500rpm.
*φρένα. Δε νιώθω την παραμικρή ανασφάλεια, δεν είμαι φαν της ταχύτητας βεβαίως, όπως μπορείτε να μαντέψετε.
(-)
*η θέση οδήγησης, σε συνδυασμό με τη φαρδιά μεσαία κολόνα
*είναι σχετικά χοντρό, κάτι που δε διευκολύνει στο κέντρο μπανανιοπρωτευουσών όπως η Αθήνα
*κοπανάει αισθητά, ακόμα και με τις 14άρες ζάντες του style, ακόμη και στα κλασσικά κυκλικά καπάκια της ευδαπ. Σ' έναν ...κρατήρα, δε, κάπου στον Άγ.Στέφανο έψαχνα να δω πού πήγε η ρόδα
Συνολικά, το τουτού είναι απίθανο γι' αυτό που είναι, και κατ' εμέ ξεκάθαρα v-f-m. Με 13χιλ. σήμερα αμφιβάλλω εάν βρίσκεις καλύτερο/πιο ολοκληρωμένο.
ΥΓ. Μην πάρετε και απολύτως τοις μετρητοίς τα παραπάνω, καθώς αφενός οδηγώ αρκετά αργά (εξού κι οι φίλοι με αποκαλούν Χάρο από την ανάποδη
), αφετέρου τα προηγούμενα οχήματά μου ήταν ένα Cuore του '09 κι ένα Mii (60ps) του 17.
-
Χαιρετώ. Κάτοχος i10 εδώ και 2 μήνες. Ευχαριστημένος γενικά. Πριν οδηγούσα Citroen C3 1.1 και 1.4. Γενική εικόνα πολύ θετική. Πολύ φιλικό αυτοκίνητο. Ναι είναι κούτσουρο στις λακούβες. Και κάπως πιο άνευρο στις επιταχύνσεις σε σχέση με το προηγούμενό μου. Η πρώτη ταχύτητα είναι 'κοντή', κάτι σαν όπισθεν αλλά προς τα εμπρός. Πρέπει να ανεβάσεις σε δεύτερη αμέσως. Αλλά όλα αυτά ειναι θέμα συνήθειας. Πιστεύω ότι με τον καιρό θα το ξεχάσω το γαλλικό. Βασικά, ένα θέμα έχω προσωπικά με το αμαξάκι. Έχω παρατηρήσει ότι όταν φτάσουν οι στροφές 1750 χάνει για μια στιγμή λίγη δύναμη. Το πιο συχνό είναι να κόψει την ισχύ ακριβώς στις 1750. Στις στροφές αυτές υποτίθεται ότι έχει πιάσει τη μέγιστη ροπή, και στις στροφές αυτές επίσης το ταμπλό σου λέει να ανεβάσεις ταχύτητα. Δεν μιλάμε για κανένα φρενάρισμα, οριακά το καταλαβαίνεις, αλλά ναι το καταλαβαίνεις. Είναι ιδεά μου; Είμαι ο μόνος; Αν δεν είναι στις 1750 στροφές θα είναι στο εύρος από 1750 έως 2250 στροφές. Έχει παρατηρήσεις κάτι παρόμοιο κανείς; Υποψιάζομαι ότι εκείνη τη στιγμή κάτι συνδέει, ίσως μαζεύει έξτρα ενέργεια για το start stop. Δεν ξέρω. Μπορεί να είναι και χαλασμένο κάτι. Για πείτε...
Hyundai i10 2020