-
Χρυσοβαλάντης Τσαντάκης wrote:
Dublin wrote:
Χρυσοβαλάντης Τσαντάκης wrote:
Άκουσα Οτι θα πέσουν παντελή ταξινομησης ισχυει; ακούσατε κατι;
Παντελώς!
https://forum.4troxoi.gr/forum/peri-aytokinisis/nea-teli-taxinomisis?page=6#new
Επειδη εγω πηγα την Πέμπτη και μου ειπανε ακομα δεν ισχυει τπτ και ότι αυτό το ακούνε 3 χρονια..αν είναι να ξανα παω Δευτέρα ή Τρίτη αν δω τι τιμή θα τα έχει αν ισχύει οντως
Προφανώς, αν δεν ψηφιστεί κάτι, και δεν δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δεν υφίσταται κάποια αλλαγή.
υπάρχει ολόκληρο νήμα, πήγαινε εκεί για λεπτομέρειες, δεν έχει σχέση με το 2008 η αλλαγή στα τέλη ταξινόμησης.
Το 'Παντελώς' πήγαινε ΚΑΙ στο 'παντελή' που είχες γράψει από πάνω.
Όντως το ακούμε 3 χρόνια, αλλά μάλλον τώρα έφτασε η ώρα. Που δεν ξέρουμε ακόμη σίγουρα ποια θα είναι αυτή βέβαια!
Δευτέρα - Τρίτη θα έχει αλλάξει η τιμή; αφού είναι εκτελωνισμένα αυτά που υπάρχουν Ελλάδα, για παραγγελίες δεν έχουν ιδέα ακόμη.
Ναι ξεεω ειναο γενικό απλα επειδη βλεπω μαλλον λενε θα γινει και θεοω το allure αυτόματο και έχει 27.40π αν πέσει 2 000 κοντα καλα θα ειναι
-
Έκανα το update χαρτών, ήταν πολύ εύκολο, στα Ελληνικά, δεν χρειάζεται licesense (χρειάζεται μόνο σε αλλαγή firmware), έκανε 50 λεπτά περίπου για όλους τους χάρτες, ενώ έχει τη δυνατότητα στην αρχή να επιλέξεις ΜΟΝΟ αυτούς που θες (Ελλάδα ήταν κάπου 350MB), αλλά επειδή μπορεί να πάω Σιβηρία για να βρω κάνα Μαμούθ, ή Νορβηγία να δω τα φιόρδ, τα πέρασα όλα..
Ρωσσία ήταν περίπου 1.2GB να καταλάβετε, κάτι μικρές χώρες/κρατίδια κάτι λίγα ΜΒ.
Στο τέλος κάνει μία επανεκκίνηση.
Προσοχή, θέλει απενεργοποίηση STAR/STOP, η πίσω κάμερα δουλεύει κανονικά, το ραδιόφωνο και αιρκοντίσιον να δουλεύουν (σε λογική θερμοκρασία και ένταση, γιατί μετά δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα), η ένταση του ράδιο από το κουμπί δουλεύει κανονικά, τα shortcuts του clima μάλλον δουλεύουν (πάτησα MAX και δούλεψε).
Οι καλύτερες οδηγίες που βρήκα:
https://www.208ownersclub.co.uk/threads/peugeot-map-updates-missing-license-key.5727/
Αν με ρωτήσετε αν άξιζε το καύσιμο και το χρόνο για κατεβάσματα και σεταρίσματα (θυμίζω ότι το πρωταρχικό αρχείο είναι 16.6GB περίπου), μάλλον όχι, αλλά ήθελα να δω πως λειτουργεί και αυτή η διαδικασία. Δεν ξέρω καν αν άλλαξε κάτι στο χάρτη Ελλάδας..
Την αναβαθμιση των χαρτων μπορειτε να την κανετε σε ενα ταξιδι. Ολες οι λειτουργιες συνεχιζουν να υπαρχουν με εξαιρεση το nav. Πατατε με τα πεντε δαχτυλα πανω στην οθονη για να βγειτε στο αρχικο μενου και απο κει κανετε οτι θελετε.
Οι χαρτες ειναι της tom tom οποτε καθε εκδοση εχει αλλαγες/ενημερωσεις και για την Ελλαδα. -
Καλησπέρα,
Χθες παρέλαβα το active 100hp βενζίνη.
Μετά από 200 χλμ που έχω κάνει, δεν θα σας δώσω ασφαλή συμπεράσματα από την εμπειρία.
Αυτο που θα πω είναι ότι το αμάξι μέσα έξω είναι πολύ όμορφο. Είμαι 1.77 και 100 κιλά και δεν έχω παρατηρήσει το θέμα με το πόδι και το τιμόνι, επομένως είμαι κομπλέ
Σαν ασήμαντη παρατήρηση προς το παρόν, είναι η λίγο αργή απόκριση της οθόνης ταμπλετ,αλλα πραγματικά δεν με χαλάει.
Θα επανέλθω τις ερχόμενες μέρες με πιο ουσιαστικές παρατηρήσεις
Εγώ στο 1.83 90κ βρήκα με την πρώτη... Μην φανταστείς ελαφρύ ακουμπισμα στο τιμόνι και στο μπες και στο βγες και ξανά στο test drive δεν μου χάλασε την θέση οδήγησης όμως.: αρχοντική! Καλοτάξιδο!
-
Dublin wrote:
Έκανα το update χαρτών, ήταν πολύ εύκολο, στα Ελληνικά, δεν χρειάζεται licesense (χρειάζεται μόνο σε αλλαγή firmware), έκανε 50 λεπτά περίπου για όλους τους χάρτες, ενώ έχει τη δυνατότητα στην αρχή να επιλέξεις ΜΟΝΟ αυτούς που θες (Ελλάδα ήταν κάπου 350MB), αλλά επειδή μπορεί να πάω Σιβηρία για να βρω κάνα Μαμούθ, ή Νορβηγία να δω τα φιόρδ, τα πέρασα όλα..
Ρωσσία ήταν περίπου 1.2GB να καταλάβετε, κάτι μικρές χώρες/κρατίδια κάτι λίγα ΜΒ.
Στο τέλος κάνει μία επανεκκίνηση.
Προσοχή, θέλει απενεργοποίηση STAR/STOP, η πίσω κάμερα δουλεύει κανονικά, το ραδιόφωνο και αιρκοντίσιον να δουλεύουν (σε λογική θερμοκρασία και ένταση, γιατί μετά δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα), η ένταση του ράδιο από το κουμπί δουλεύει κανονικά, τα shortcuts του clima μάλλον δουλεύουν (πάτησα MAX και δούλεψε).
Οι καλύτερες οδηγίες που βρήκα:
https://www.208ownersclub.co.uk/threads/peugeot-map-updates-missing-license-key.5727/
Αν με ρωτήσετε αν άξιζε το καύσιμο και το χρόνο για κατεβάσματα και σεταρίσματα (θυμίζω ότι το πρωταρχικό αρχείο είναι 16.6GB περίπου), μάλλον όχι, αλλά ήθελα να δω πως λειτουργεί και αυτή η διαδικασία. Δεν ξέρω καν αν άλλαξε κάτι στο χάρτη Ελλάδας..
Την αναβαθμιση των χαρτων μπορειτε να την κανετε σε ενα ταξιδι. Ολες οι λειτουργιες συνεχιζουν να υπαρχουν με εξαιρεση το nav. Πατατε με τα πεντε δαχτυλα πανω στην οθονη για να βγειτε στο αρχικο μενου και απο κει κανετε οτι θελετε.
Οι χαρτες ειναι της tom tom οποτε καθε εκδοση εχει αλλαγες/ενημερωσεις και για την Ελλαδα.Δεν το γνώριζα αυτό με τα δάχτυλα!
Επίσης πρέπει όλοι να ενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες TomTom, είναι απίστευτα ακριβείς και live, το ΝΑV είναι τόσο καλό και πρακτικό που δεν χρησιμοποιώ καθόλου Android Auto, ίσως μερικές φορές για το Spotify.
Επίσης αφήνω στον ήλιο το αυτοκίνητο σε κάτι παραλίες στο πουθενά που καθόμαστε για την ημέρα με την οικογένεια, και δεν είχα κανένα θέμα με το σύστημα μέχρι στιγμής - αυτό επειδή διαβάζω ότι το VAG έχει θέματα με τη ζέστη.
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.
-
Καλορίζικο, καλοταξιδο, αγρατζούνιστο!!! Θες 5/6 πόντους και μερικά κιλά ακόμα για να αρχίσει το ζόρι στην θέση οδήγησης
Καλοταξιδο! Αν είχες με 1.77 θέμα στο τιμόνι με το γόνατο θα ήταν τραγικά τα πράγματα. Οσοι ζοριστικαμε ειμασταν από 1.85 και πάνω.
-
Παιδιά ερώτηση..
Τι συναγερμό κάνουν δώρο στην αντιπροσωπεία? Είναι ο ίδιος πανελλαδικά η πχ Θεσσαλονίκη αν έχει πάρει κάποιος να μας πει. Ξέρω μόνο ότι είναι meta
Επίσης αντηλιακές μεμβράνες έχει βάλει κάποιος? Διαβάζω το νήμα για τα φιμε αλλά αν έχει βάλει κάποιος εδώ να μας πει.
-
Εγω καταλαβα ενα πραγμα από το αυτοκίνητο.
Αν έχετε γυμνασμένους τους erectus spinae, δηλαδη τους μυς ππυ περιβαλουν την σπονδυλικη στήλη, τότε μια χαρά βρίσκεις θέση οδήγησης.
Αν όπως οι περισσότεροι είστε λαπαδες, τότε ναι η κλίση της πλάτης που επιλεγετε, προκειμένου να μην πιέζονται και κουραζονται οι αγύμναστοι μυς, εμποδίζει στο να δειτε τον πίνακα οργάνων.
Συμπερασμα: το κοστολόγιο του 2008 περιλαμβάνει απαραίτητα και μια ετήσια συνδρομή γυμναστηρίου εκ μέρους σας....
-
Δεν το γνώριζα αυτό με τα δάχτυλα!
Επίσης πρέπει όλοι να ενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες TomTom, είναι απίστευτα ακριβείς και live, το ΝΑV είναι τόσο καλό και πρακτικό που δεν χρησιμοποιώ καθόλου Android Auto, ίσως μερικές φορές για το Spotify.
Επίσης αφήνω στον ήλιο το αυτοκίνητο σε κάτι παραλίες στο πουθενά που καθόμαστε για την ημέρα με την οικογένεια, και δεν είχα κανένα θέμα με το σύστημα μέχρι στιγμής - αυτό επειδή διαβάζω ότι το VAG έχει θέματα με τη ζέστη.
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.
Πολύ χρήσιμη επίσης η αυτόματη αλλαγή σε εναλλακτική διαδρομή σε περίπτωση που υπάρχει κίνηση μπροστά όπως κανει και το waze, (η goggle σε αυτό θέλει λίγη δουλίτσα). Επίσης οι χάρτες της τομ τομ είναι πολύ καλοί. άλλωστε την ίδια υπηρεσία χρησιμοποιεί και η apple στη δικιά της εφαρμογή. Ομως στα 1-2 χρόνια χρήσης έχω διαπιστώσει ότι το μόνο θέμα είναι λίγο ο καθυστερημένος συγχρονισμός. Θέλει λίγα λεπτά μέχρι να πιάσει την κίνηση μπροστά σου και επίσης οι αλλαγές δεν είναι άμεσες, δηλ μου έχει τύχει μερικές φορές να πέσω πρώτα σε κοντινό μποτιλιάρισμα και μετά να μου δείξει 'κοκκινο'. Με τόσα android phones εδώ η google είναι απλά ασυναγώνιστη.
Επίσης όταν για το live traffic χρησιμοποιείς tethering μέσω κινητού τηλεφώνου τότε η σύνδεση γίνεται μέσω wi-fi άρα δεν έχει το bluetooth οπότε, στο δικό μου τουλάχιστον, δεν συγχρονίζουν τα δεδομένα με την εφαρμογή mypeugeot. Τώρα στο καινούργιο 2008 μπορεί και να έχει φτιαχτεί (χλωμό το βλέπω). Αν το έχει παρατηρήσει κάποιος να μας πει.
-
Επίσης πρέπει όλοι να ενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες TomTom, είναι απίστευτα ακριβείς και live, το ΝΑV είναι τόσο καλό.
Η ενεργοποίηση του tom-tom γίνεται βάζοντας τους νέους χάρτες ή θέλει κάτι άλλο;
-
Dublin wrote:
Επίσης πρέπει όλοι να ενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες TomTom, είναι απίστευτα ακριβείς και live, το ΝΑV είναι τόσο καλό.
Η ενεργοποίηση του tom-tom γίνεται βάζοντας τους νέους χάρτες ή θέλει κάτι άλλο;
Δες εδώ. Για καινούργια αυτοκίνητα τα πρώτα 3 χρόνια είναι δωρεάν
https://services-store.peugeot.co.uk/store/connected-3d-navigation-1
@Dublin. έχεις παρατηρήσει αν δουλεύει το danger zones (να σου δείχνει ραντάρ κλπ);
υπάρχει προσφορά στην ανανέωση της συνδρομής μου και θέλω να δω αν αξίζει τα χρήματα
-
Όχι, δεν έχω δει ραντάρ. Ισχύει αυτό για Ελλάδα; νομίζα ότι αυτό ισχύει για σταθερά ραντάρ (σε φανάρια, τούνελ και σταθερά σημεία που έχουν στο εξωτερικό).
Δεν γνωρίζω δυστυχώς.
-
Όχι, δεν έχω δει ραντάρ. Ισχύει αυτό για Ελλάδα; νομίζα ότι αυτό ισχύει για σταθερά ραντάρ (σε φανάρια, τούνελ και σταθερά σημεία που έχουν στο εξωτερικό).
Δεν γνωρίζω δυστυχώς.
στο σαιτ της Tom tom λέει ότι καλύπτει και ελλάδα. Το αν έχεις ενεργοποιημένη την υπηρεσία φαίνεται από τον λογαριασμό σου στο https://services-store.peugeot.co.uk/ (ή στο αντίστοιχο γαλλικό)
Κανονικά οι υπηρεσίες χρεώνοναι κανονικά, 60€ το χρόνο το live traffic και άλλα τόσα το danger zones. Απλά κάθε καλοκαίρι τα βάζουν μαζί προσφορά. πχ τώρα τρέχει και τα 2 μαζί 89€ το χρόνο ή 129 τα 3 χρόνια οπότε συμφέρει. Ίσως σας δίνουν δωρεαν μόνο το live traffic
-
Εγω καταλαβα ενα πραγμα από το αυτοκίνητο.
Αν έχετε γυμνασμένους τους erectus spinae, δηλαδη τους μυς ππυ περιβαλουν την σπονδυλικη στήλη, τότε μια χαρά βρίσκεις θέση οδήγησης.
Αν όπως οι περισσότεροι είστε λαπαδες, τότε ναι η κλίση της πλάτης που επιλεγετε, προκειμένου να μην πιέζονται και κουραζονται οι αγύμναστοι μυς, εμποδίζει στο να δειτε τον πίνακα οργάνων.
Συμπερασμα: το κοστολόγιο του 2008 περιλαμβάνει απαραίτητα και μια ετήσια συνδρομή γυμναστηρίου εκ μέρους σας....
Δύο φορές ειχα συνδρομή στο γυμναστήριο. Η πρώτη πριν από 12 χρόνια ως φοιτητής, όμως στη βδομάδα πήρα λαπτοπ και κατέβασα το football manager και δεν με ξαναειδαν. Η δεύτερη ήταν πριν από 2 χρόνια αλλά όταν ξυπνάς 5 το πρωί πας Θήβα για δουλειά, γυρνάς στις 5 το απόγευμα, το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι ειναι τα βαρακια..
-
Μαρεσει που του απαντάς κιολα. Το ότι δεν βολευετε ένα εύλογο ποσοστό στην θέση οδήγησης του 2008 φταίει ότι δεν είναι συνδυασμός Σβετλάνα Κόρκινα με Νάντια Κομανέτσκι! Είπαμε δεν είναι για όλους, όπως και πολλά άλλα οχήματα...
-
Χαχαχαχα
Έπεσε στον ιστό μου....Άσε με να το χαρώ....
-
Το live (traffic, weather, parking+fuel information) είναι στο standard πακέτο του Navigation, και αυτό ειναι δώρο. Λέγεται Connected 3D navigation. Το Connected είναι το 'live' που λέμε
*Promotional pricing valid from 10/7/20 to 31/8/20 for purchase of a 3 year Connected 3D Navigation contract at £115, in place the full price of £125.
Το Speedcam/Dangerous zones είναι άλλο πακετάκι, δεν θυμάμαι να το δίνουν ΚΑΙ αυτό δωρεάν. Φαίνεται κι' όλας επειδή πωλείται ξεχωριστά από κάτω. Αν προλάβω το βράδυ μπορεί να μπω με το λογαριασμό μου να το τσεκάρω.
BUNDLE OF NAVIGATION + SPEEDCAM / DANGER ZONES
Take the road with comfort and complete peace of mind:
Fully integrated within the navigation of your vehicle, live traffic and information from TomTom keeps you informed while you’re at the wheel. As well as traffic, weather, parking & fuel information you are alerted to speed and traffic cameras, as well as accident hotspots*.
Promotional pricing valid until 31/8/20: 1 year bundle contract for £79 (usually £109) or a 3 year bundle contract for £115 (usually £139).
-
Χαχαχαχα
Έπεσε στον ιστό μου....Άσε με να το χαρώ....
Είμαι φαν του τρολλαρισματος απλά
-
Το live (traffic, weather, parking+fuel information) είναι στο standard πακέτο του Navigation, και αυτό ειναι δώρο. Λέγεται Connected 3D navigation. Το Connected είναι το 'live' που λέμε
*Promotional pricing valid from 10/7/20 to 31/8/20 for purchase of a 3 year Connected 3D Navigation contract at £115, in place the full price of £125.
Το Speedcam/Dangerous zones είναι άλλο πακετάκι, δεν θυμάμαι να το δίνουν ΚΑΙ αυτό δωρεάν. Φαίνεται κι' όλας επειδή πωλείται ξεχωριστά από κάτω. Αν προλάβω το βράδυ μπορεί να μπω με το λογαριασμό μου να το τσεκάρω.
BUNDLE OF NAVIGATION + SPEEDCAM / DANGER ZONES
Take the road with comfort and complete peace of mind:
Fully integrated within the navigation of your vehicle, live traffic and information from TomTom keeps you informed while you’re at the wheel. As well as traffic, weather, parking & fuel information you are alerted to speed and traffic cameras, as well as accident hotspots*.
Promotional pricing valid until 31/8/20: 1 year bundle contract for £79 (usually £109) or a 3 year bundle contract for £115 (usually £139).
Αυτά τα βρήκα, αλλά ακόμη δε μου βγάζει ότι το υποστηρίζει το αμάξι το 3D connected navigation. Κανονικά στην allure δεν περιλαμβάνεται αυτό;
Επίσης άλλη απορία στις συνδεδεμένες εφαρμογές που γράφει εκεί πως μπορώ να κάνω χρήση;Το συνέδεσα και στο wifi του κινητού αλλά δε βρήκα ανταπόκριση.
Για αυτές τις απορίες μου λέει τίποτα στο manual για να μη σας ζαλίζω;
-
https://services-store.peugeot.co.uk/store/connected-3d-navigation-1
Έχει οδηγίες εδώ.
Στο Τέλος λέει Service Activation.
Η Active έκδοση υποτίθεται δεν έχει το telematic box (μάλλον έχει κλειστή σύνδεση με το δίκτυο και τις υπηρεσίες S.O.S, στα πρώτα Active που ήρθαν το είχε σαν δώρο), οπότε εκεί χρειάζεται σύνδεση με κινητό για να ισχύσουν αυτά.
Από Allure κ πάνω κάνεις μόνο το παραπάνω activation και δουλεύει.
-
Αυτό το μήνυμα μου βγάζει.
Your vehicle services are not yet available, as the registration information hasn’t reached us yet. Please try again tomorrow. Vehicles are usually available the day following registration, or within a maximum of 1 week. If it has been longer than this, please contact us using the link below.
Εσύ @Dublin από εδώ το ενεργοποιησες;Θα περιμένω καμία βδομάδα ακόμη και βλέπουμε.
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)