-
Με το τιμόνι πως το καταφέρνετε? Είναι μέσα στο καντράν εκτός και αν το πας τέρμα κάτω η εάν σηκωθείς εσύ λίγο ψηλότερα.
θα κάνεις μπρος-πισω το κάθισμα στη θέση που σε βολεύει και θα ρυθμίσεις το τιμόνι ώστε το κέντρο του να βρίσκεται σε νοητή γραμμή με το στήθος. Ανάλογα με το ύψος σου και τι κλίση έχεις δώσει στην πλάτη σου, αν βρίσκει το τιμόνι στα γόνατα σου, μπορεί να χρειαστεί να κάτσεις λίγο πιο χαμηλά και να τραβήξεις το τιμόνι πιο κοντά σου. Αν το πετύχεις σωστά θα βλέπεις και τα όργανα.
Όσο και αν σε παραξενέψει η θέση με το τιμόνι χαμηλά, θα το έχεις συνηθίσει σε λίγες μέρες. Το μεγάλο του πλεονέκτημα για μένα (μετά από 3 χρόνια χρήσης) είναι στα ταξίδια, όπου η χαμηλότερη θέση των χεριών επιβαρύνει λιγότερο ώμους και πλάτη με αποτέλεσμα το ταξίδι να είναι πιο ξεκούραστο.
-
Αυτά που διαβάζω για να μπορείτε να βρείτε την σωστή θέση να βλέπετε τα όργανα μου φαίνονται απίστευτα εν έτη 2020 και για ενα αυτοκίνητο που ζητάει ενα σκασμό λεφτά.Ππροσωπικά θεωρώ μεγάλο λάθος την σχεδίαση αυτή από την Peugeot οσο όμορφη και να είναι. Προσπάθησα και εγω να βρω τη σωστή θέση γιατι πήγαμε με ενα φίλο που τον ενδιαφέρει αλλά δεν τα κατάφερα, τη μια το τιμόνι ηταν πολύ χαμηλά και έβρισκαν τα πόδια μου και την άλλη το κάθισμα χαμηλά και δεν έβλεπα σχεδόν τίποτα μπροστά, σκέτη απογοήτευση.......
-
Εννοείται δεκτές όλες οι απόψεις,
Εγώ βρήκα πάντως τη σωστή θέση με την πρώτη και έβλεπα τα πάντα, με 3 φορές td
-
Μα είναι προφανές ότι αυτό γίνεται. Πιστεύει κανείς ότι η Peugeot και η κάθε Peugeot δεν έχει κάνει εξαντλητική έρευνα για την εργονομία αυτής της επιλογής της? ΟΚ προφανώς και κάποιοι σωματότυποι που σπανίζουν ίσως τα βρουν σκούρα αλλά αυτό είναι σύνηθες. Κι εγώ πχ ενώ είμαι εντελώς μετρίου αναστήματος έχω απορρίψει το Miata MK2 γιατί δε χώραγα και έβρισκε το τιμόνι στα πόδια μου.
Κατά τα άλλα δε νομίζω ότι υπάρχει όχημα στο οποίο να κουμπώνει κανείς ακριβώς χωρίς πρώτα να κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις σε κάθισμα, τιμόνι και καθρέπτες.
-
Μα είναι προφανές ότι αυτό γίνεται. Πιστεύει κανείς ότι η Peugeot και η κάθε Peugeot δεν έχει κάνει εξαντλητική έρευνα για την εργονομία αυτής της επιλογής της? ΟΚ προφανώς και κάποιοι σωματότυποι που σπανίζουν ίσως τα βρουν σκούρα αλλά αυτό είναι σύνηθες.
Όχι, δεν είναι προφανές στη συγκεκριμένη περίπτωση της Peugeot. Η εταιρία έχει κάνει στα τελευταία της μοντέλα μια επιλογή να διαφοροποιηθεί αισθητικά και εργονομικά σε σχέση με τα συνήθη στάνταρ, η οποία όντως προσφέρει μια διαφορετική αίσθηση αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί και εργονομικά θέματα σε αρκετούς σωματότυπους και θέσεις οδήγησης, χωρίς αυτοί/ές να είναι ακραίοι/ες. Στην ουσία σε πολλές περιπτώσεις σου επιβάλλει μια θέση οδήγησης ώστε να ξεπεράσεις θέματα εργονομίας και ορατότητας, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των σύγχρονων αυτοκινήτων, με την πληθώρα των ρυθμίσεων σε τιμόνι και κάθισμα, σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις εσύ τη θέση που επιθυμείς.
Και αυτό δεν είναι προσωπική παρατήρηση, αλλά κοινή παραδοχή.
Υ.Γ.: Σε προσωπικό επίπεδο μου αρέσει πολύ το μικρό τιμόνι....
-
Το έχω διαβάσει όλο το νήμα εννοείται αλλά είπα μήπως υπάρχει κάτι νεοτενεότερορο από εμπειρίες. Δεν μπορεί, κάποια παιδική ασθένεια θα βγει.
Κινητήρας diesel, χειροκίνητο σε γκρι μαλλον.
Επισης,
Diesel manual σε Titanium Grey εχω!
Τι να σου πω, δεν το πηρα με σκοπω να μου βγαλει κατι! Γενικα πιστευω οτι τα νεωτερα PSA ειναι πολυ αξιοπιστα, ενω εχουμε ακομη 206, Saxo, C3 και εχουν βγει παρα πολυ καλά και ακομη σε full λειτουργια και ολα με προσφατα ταξίδια. Τωρα που πηραμε το 2008 μαλλον Saxo με 206 δεν θα ξαναταξιδεψουν, θα μεινουν επαρχια.
Ωραία! Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν είσαι ικανοποιημένος από το μοτέρ όσον αφορά κυρίως την δύναμη στις ρεπριζ και κατά το προσπερασμα. Επίσης αν η καταναλωση έχει πέσει μετά από τα χιλιόμετρα που έχεις κάνει. Επιτάχυνση από στάση μου φάνηκε λίγο αργο σε σχέση πχ με troc diesel αλλά δεν με πολυνοιαζει αυτο. Στο ολιγόλεπτο test drive δεν κατάλαβα πολλά πράγματα είναι αλήθεια.
Όσον αφορά την αξιοπιστια έχω τις αμφιβολίες μου όχι για τα μηχανικά μέρη αλλά για τα ηλεκτρονικα και τις οθονες. Επισης ας πούμε ότι καιγεται σε 5 χρόνια η οθόνη των οργάνων, τι κόστος αντικατάστασης να έχει και πόσο λειτουργικό θα είναι το αυτοκίνητο χωρίς αυτήν;
-
Εχεις δει απο πισω καντράν με δείκτες, όχι ψηφιακούς;;
Είναι μια μεγάλη ηλεκτρονική πλακέτα που έχει και σερβομηχανισμους κιόλας.
-
Όσον αφορά την αξιοπιστια έχω τις αμφιβολίες μου όχι για τα μηχανικά μέρη αλλά για τα ηλεκτρονικα και τις οθονες. Επισης ας πούμε ότι καιγεται σε 5 χρόνια η οθόνη των οργάνων, τι κόστος αντικατάστασης να έχει και πόσο λειτουργικό θα είναι το αυτοκίνητο χωρίς αυτήν;
Το κατασκευαστικό κόστος μιας οθόνης είναι σίγουρα πολύ μικρότερο από το κόστος ενός συμβατικού πίνακα οργάνων.
-
nico wrote:
Το κατασκευαστικό κόστος μιας οθόνης είναι σίγουρα πολύ μικρότερο από το κόστος ενός συμβατικού πίνακα οργάνων.
Ναι αλλά πιο πιθανό είναι να χαλάσει η οθόνη παρά ο κλασικός πίνακας. Επίσης αν είναι μικρότερο το κόστος γιατί να μη το βάζουν πχ και στην active;
-
Dublin wrote:
Το έχω διαβάσει όλο το νήμα εννοείται αλλά είπα μήπως υπάρχει κάτι νεοτενεότερορο από εμπειρίες. Δεν μπορεί, κάποια παιδική ασθένεια θα βγει.
Κινητήρας diesel, χειροκίνητο σε γκρι μαλλον.
Επισης,Diesel manual σε Titanium Grey εχω!
Τι να σου πω, δεν το πηρα με σκοπω να μου βγαλει κατι! Γενικα πιστευω οτι τα νεωτερα PSA ειναι πολυ αξιοπιστα, ενω εχουμε ακομη 206, Saxo, C3 και εχουν βγει παρα πολυ καλά και ακομη σε full λειτουργια και ολα με προσφατα ταξίδια. Τωρα που πηραμε το 2008 μαλλον Saxo με 206 δεν θα ξαναταξιδεψουν, θα μεινουν επαρχια.
Ωραία! Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν είσαι ικανοποιημένος από το μοτέρ όσον αφορά κυρίως την δύναμη στις ρεπριζ και κατά το προσπερασμα. Επίσης αν η καταναλωση έχει πέσει μετά από τα χιλιόμετρα που έχεις κάνει. Επιτάχυνση από στάση μου φάνηκε λίγο αργο σε σχέση πχ με troc diesel αλλά δεν με πολυνοιαζει αυτο. Στο ολιγόλεπτο test drive δεν κατάλαβα πολλά πράγματα είναι αλήθεια.
Η οθονη αντε να κοστιζει 100€ κ ολα μαζι να παει 200€. Κοστος χονδρικης παιζει να ειναι κανα 20-30€. Αυτο ειναι το τωρινο κ κοντινο μελλον. Εγω τα εχω βρει ολα τωρα κ βαζω κ το MyPeugeot app, Android Auto κ περναω πολυ ωραια!
Ενω ουσιαστικα ηθελα C5, αλλα το 2008 με κανει να χαιρομαι που βρισκομαι μεσα του περισσοτερο απο αλλα που δοκιμασα.
Τωρα για τον κινητηρα. Ακομη δεν κανω 'τρελες', να καταλαβεις με το Ford B Max (diesel 95HP) και το C3 του 2012 (diesel 70HP) ειμαι σχεδον μονιμα αριστερα εθνικη με περιπου 150χιλιομετρα αλλα και εως 170. Με το 2008 εχω παει μεχρι 155, αλλα κυριως μεχρι 130, οποτε πολυ αριστερα, αλλα και αρκετα μεσαία.
Δεν νομιζω οτι εχει σημαντικη διαφορα αυτη τη στιγμη η καταναλωση/επιδοσεις. Η γνωμη μου ειναι οτι τα πετρελαια ανοιγουν πληρως μετα απο μερικες δεκαδες χιλιομετρα, δεν ειναι παπι να θελει 2000 στρωσιμο! Ακομη κ μεγαλες μηχανες ανοιγουν πληρως μετα απο 20-30.000
Γενικότερα θα ελεγα οτι αν ψάχνετε επιδοσεις, πηγαίνετε στα 130 άλογα, ο 100αρης diesel ειναι για απόλυτη οικονομία. Το Sportage hybrid diesel ας πουμε μου φανηκε ποιο 'γοργό', αλλα ειχε 8000χιλιομετρα, και το επαιρνε μια κοπελα εθνικη καθε Σαββατοκύριακο που πηγαινε επαρχία. Τα αλλα, μια η αλλη περίπου.
-
Ναι αλλά πιο πιθανό είναι να χαλάσει η οθόνη παρά ο κλασικός πίνακας. Επίσης αν είναι μικρότερο το κόστος γιατί να μη το βάζουν πχ και στην active;
Γιατί είναι πιο πιθανό να χαλάσει η οθόνη από ένα σύστημα που έχει και μηχανικά και ηλεκτρονικά μέρη;
Marketing 1.01: Το ότι το κόστος της οθόνης είναι μικρότερο για τον κατασκευαστή, δε σημαίνει και ότι πρέπει να μεταβιβαστεί σε σένα ως καταναλωτή αυτό το κέρδος! Αντιθέτως το γεγονός ότι είναι καινούρια τεχνολογία για το χώρο του αυτοκινήτου σημαίνει ότι εσύ θα κληθείς να πληρώσεις και το κάτι παραπάνω ως early adopter, μεγιστοποιώντας ταυτόχρονα το κέρδος του κατασκευαστή. Αν δεν σου αρέσει αυτό, μπορείς να περιμένεις 5 χρόνια, οπότε θα παρέχεται δωρεάν σε όλα τα καινούρια αυτοκίνητα...
Marketing 1.02: Πέρα όμως και από την κοστολόγηση των 'καινούριων τεχνολογιών' υπάρχει και ένα αέναο παιχνίδι του μάρκετινγκ, το οποίο θέλει διαφοροποιήσεις σε επίπεδα εξοπλισμού, οι οποίες να κάνουν επιθυμητές πολύ ακριβότερες εκδόσεις, από τις οποίες βγάζουν το παντεσπάνι τους οι κατασκευαστές. Νομίζεις μήπως ότι αν φορτώσεις όλο τον κατάλογο του διαθέσιμου εξοπλισμού σε ένα αυτοκίνητο και η αξία του αυξηθεί (προ φόρων) κατά 50%, η αύξηση αυτή αντανακλά ένα αντίστοιχο ποσοστό αύξησης στο κόστος κατασκευής; Σε καμία περίπτωση! Άντε να αντανακλά μια αύξηση του κόστους κατασκευής κατά 5%. Παραδείγματα: το μεταλλικό χρώμα που κοστολογείται ένα πεντακοσάρικο κοστίζει στο εργοστάσιο 2 Ευρώ. Τα μεγαλύτερα ζαντολάστιχα κατά μία ίντσα που κοστολογούνται π.χ. άλλο ένα πεντακοσάρικο μπορεί να κοστίζουν στο εργοστάσιο 20 - 30 Ευρώ. Κάποιες από τις 'προηγμένες' λειτουργίες συνδεσιμότητας του ηχοσυστήματος που χρεώνονται π.χ. 300 Ευρώ μπορεί να έχουν μηδενικό κόστος καθώς είναι μόνο software. Αλλά εσύ θα τα πληρώνεις πάντα πολλάπλάσια από το πραγματικό κόστος τους, γιατί έτσι παίζεται το παιχνίδι...
-
Αυτό που λέει ο Χάρης και σωστα είναι ενδιάμεσα απο τον σκυλο και το ερωτηματικο (από την σκοπιά των κατασκευαστών), ακριβώς επειδή το cash generation είναι χαμηλά πληρώνεις ακριβοτερα σήμερα εσύ τα αστερια για να ισοσκελισει το σύστημα.
Με λίγα λόγια αυτό ο ονομάζεται....τα μεταξωτά βρακιά.
-
Γενικότερα θα ελεγα οτι αν ψάχνετε επιδοσεις, πηγαίνετε στα 130 άλογα, ο 100αρης diesel ειναι για απόλυτη οικονομία. Το Sportage hybrid diesel ας πουμε μου φανηκε ποιο 'γοργό', αλλα ειχε 8000χιλιομετρα, και το επαιρνε μια κοπελα εθνικη καθε Σαββατοκύριακο που πηγαινε επαρχία. Τα αλλα, μια η αλλη περίπου.
Την ίδια αίσθηση μου άφησε και μένα το Sportage με τα 136hp, ανέβαζε χιλιόμετρα για πλάκα. Τι να το κάνω που μου κάθεται στο στομάχι η εμφάνιση μέσα έξω. Δεν θέλω επιδόσεις αλλά θέλω όταν χρειαστεί να μη με κρεμάσει για αυτό σε ρωτάω. Με ενδιαφέρει κυρίως η οικονομία εννοείται αλλά ίσως αργότερα παίξει κανένα πρόγραμμα αν θέλω το κάτι παραπάνω.
Γνωρίζει κάποιος αν μιλάμε για την ίδια μηχανή με τα 130hp που φορούν τα 3008, c5, grandland οπότε η διαφορά είναι μόνο στη χαρτογράφηση;;
-
Dublin wrote:
Την ίδια αίσθηση μου άφησε και μένα το Sportage με τα 136hp, ανέβαζε χιλιόμετρα για πλάκα. Τι να το κάνω που μου κάθεται στο στομάχι η εμφάνιση μέσα έξω. Δεν θέλω επιδόσεις αλλά θέλω όταν χρειαστεί να μη με κρεμάσει για αυτό σε ρωτάω. Με ενδιαφέρει κυρίως η οικονομία εννοείται αλλά ίσως αργότερα παίξει κανένα πρόγραμμα αν θέλω το κάτι παραπάνω.
Γνωρίζει κάποιος αν μιλάμε για την ίδια μηχανή με τα 130hp που φορούν τα 3008, c5, grandland οπότε η διαφορά είναι μόνο στη χαρτογράφηση;;
Νομιζω η χαρτογραφηση αλλάζει. Εχεις κανα λινκ για τσιπαρισμα;
Ισως το σκεφτω και εγω αργότερα, προς στιγμην αγοραστηκε για οικογενειακο αυτοκίνητο κυριως για μεταφορα 2 πολυ μικρων παιδιών, και αρκετα χαλαρα ταξιδακια οποτε μαλλον θα παιξει πολύ συντηρητική οδήγηση το επομενο διάστημα!
Ονομαστικα οι επιδοσεις ειναι παραπλήσιες με ολοιδια 0-100 στα 11,4 και ποιο αργο το Sportage 115HP στα 11,8, αλλα το 2008 ειναι σχεδον 400 κιλα ελαφρυτερο!
Εγω ειχα φαει ερωτα με το Sportage, δεν τα βρηκαμε σε κατι λεπτομέρειες και τελικα καναμε πισω τελευταια στιγμη (μαλλον η απροθυμια για επικοινωνια των πωλητων τους τους στερησε μια πώληση!), και τελικα αποκλεισαμε τελειως τα C-suv λόγω διαστάσεων μεχρι που εσκασε απο το πουθενα το 2008.
Η εντυπωση μου ειναι οτι το Sportage στριβει κ συμπεριφερεται σαν ελαφρυτερο, κ το 2008 σαν βαρυτερο αυτοκινητο. Αυτο ειναι ενα κομπλιμεντο και για τα 2 οχήματα.
-
nico wrote:
Dublin wrote:
Νομιζω η χαρτογραφηση αλλάζει. Εχεις κανα λινκ για τσιπαρισμα;
Ισως το σκεφτω και εγω αργότερα, προς στιγμην αγοραστηκε για οικογενειακο αυτοκίνητο κυριως για μεταφορα 2 πολυ μικρων παιδιών, και αρκετα χαλαρα ταξιδακια οποτε μαλλον θα παιξει πολύ συντηρητική οδήγηση το επομενο διάστημα!
Ονομαστικα οι επιδοσεις ειναι παραπλήσιες με ολοιδια 0-100 στα 11,4 και ποιο αργο το Sportage 115HP στα 11,8, αλλα το 2008 ειναι σχεδον 400 κιλα ελαφρυτερο!
Εγω ειχα φαει ερωτα με το Sportage, δεν τα βρηκαμε σε κατι λεπτομέρειες και τελικα καναμε πισω τελευταια στιγμη (μαλλον η απροθυμια για επικοινωνια των πωλητων τους τους στερησε μια πώληση!), και τελικα αποκλεισαμε τελειως τα C-suv λόγω διαστάσεων μεχρι που εσκασε απο το πουθενα το 2008.
Η εντυπωση μου ειναι οτι το Sportage στριβει κ συμπεριφερεται σαν ελαφρυτερο, κ το 2008 σαν βαρυτερο αυτοκινητο. Αυτο ειναι ενα κομπλιμεντο και για τα 2 οχήματα.
Όχι δεν το έχω ψάξει για προγραμματακι, έτσι και αλλιώς θα γίνει αν γίνει μετά την εγγύηση. Δοκίμασα το Sportage και xceed 2 φορές το καθένα και το Sportage ειδικά σε GT line ήταν πάρα πολύ καλό, καλύτερο και από το xceed. Και εγώ το σκεφτόμουν για c5 αλλά η inspire μου φάνηκε πολύ φτωχη, μόνο από feel και πάνω αξίζει. Αλλά όταν μπαίνεις στο 2008 τα υπόλοιπα σου φαίνονται δεύτερα.
-
Και αυτό δεν είναι προσωπική παρατήρηση, αλλά κοινή παραδοχή.
Υ.Γ.: Σε προσωπικό επίπεδο μου αρέσει πολύ το μικρό τιμόνι....
Κοίτα δε συμφωνώ με το κοινή παραδοχή γιατί καλώς ή κακώς λόγω δουλειάς έχω πάντα αρκετά μεγάλο δείγμα απ' το οποίο λαμβάνω feedback. Δηλαδή αυτή τη στιγμή έχω 80 Peugeot (208, 308, 3008) με αυτό το χαρακτηριστικό και δεν υπάρχει κανείς που να έχει παραπονεθεί. Και σε 80 νοματαίους αντιλαμβάνεσαι ποσοι σωματότυποι μπορεί να παίζουν.
Σε ότι αφορά την περίπτωση αντικατάστασης μίας οθόνης να σας πω το εξής. Το virtual cockpit του vag ως ανταλλακτικό έχει 750-1000€ ανάλογα τη μάρκα του ομίλου. Η οθόνη του infotainment είναι πιο φθηνή και κυμαίνεται από 400 έως 500€. Κάπου εκεί υπολογίζω και τις αντίστοιχες τιμές της Peugeot.
-
Για να ειναι κατι 'κοινης παραδοχης' πρεπει να υπάρχουν στοιχεια, ερευνες, αποδείξεις, ψηφοφορίες και τα λοιπά.
Επειδή δεν εχω δει τιποτα απο τα παραπάνω, η απλουστερη απόδειξη αποδοχής ή απόρριψης ενος αυτοκινήτου ειναι οι πωλήσεις.
Νομιζω σε πολλους αρεσει το i-cockpit γιατι πληρωνουν πολλα λεφτα για να το αποκτήσουν.
-
Και το c3 εχει μικρο τιμονακι, εγω δηλωνω fun!!! Τα μεγαλύτερα μου φαίνονται νταλικας!!
-
Για το θέμα του τιμονιού ,προσωπικά δεν μου άρεσε το ότι είναι και επάνω flat. Επίσης είμαι 1,84 περίπου οπότε θέλω να κάθομαι χαμηλά. Προσάρμοσα το τιμόνι αλλά δεν με βόλεψε. Κοινώς ας άφηναν το επάνω μέρος 'κανονικό' για να μην συζητούσαμε επ αυτού.
Τώρα στο θέμα μου είμαι ανάμεσα στο allure των 130 ίππων ή στο puma st line x. Σε τιμή είμαστε στα ίδια επίπεδα.
Με κερδίζει το puma διότι σε αυτή την τιμή δίνει περισσότερα από το 2008
Έχει και το mild hybrid, το οποίο μελλοντικά πχ θα μπορεί να φύγει ευκολότερα πιστεύω. Αν δεν είχε mild hybrid ίσως το έριχνα κορώνα γράμματα για το πιο θα αγοράσω τελικά.
(Έχω συμψηφίσει όλα τα ατού και τα κατά του κάθε οχήματος). Το λέω σε περίπτωση που πει κάποιος για τους χώρους του 2008 ή ότι το Puma εχει περισσότερο εξοπλισμό!
Τι να κάνω τελικά ρε παιδιά? Χεχε τέτοια διλήμματα να έχουμε μόνο στην ζωή!
-
Κοίτα δε συμφωνώ με το κοινή παραδοχή γιατί καλώς ή κακώς λόγω δουλειάς έχω πάντα αρκετά μεγάλο δείγμα απ' το οποίο λαμβάνω feedback. Δηλαδή αυτή τη στιγμή έχω 80 Peugeot (208, 308, 3008) με αυτό το χαρακτηριστικό και δεν υπάρχει κανείς που να έχει παραπονεθεί. Και σε 80 νοματαίους αντιλαμβάνεσαι ποσοι σωματότυποι μπορεί να παίζουν.
Για να ειναι κατι 'κοινης παραδοχης' πρεπει να υπάρχουν στοιχεια, ερευνες, αποδείξεις, ψηφοφορίες και τα λοιπά.
Επειδή δεν εχω δει τιποτα απο τα παραπάνω, η απλουστερη απόδειξη αποδοχής ή απόρριψης ενος αυτοκινήτου ειναι οι πωλήσεις.
Αν κολλάτε στον όρο κοινή παραδοχή, αντικαταστήσετε το με όποιον προτιμάτε. Πάντως είναι κάτι που επισημαίνουν συχνά (τα στατιστικά στοιχεία που λέγαμε) οι δοκιμαστές σε διάφορα τεστ, λέγοντας ότι σε αρκετές περιπτώσεις κρύβεται από το τιμόνι μέρος του πίνακα οργάνων. Και δε μιλάνε ούτε για ακραίους σωματότυπους ούτε για περίεργες προτιμήσεις θέσεων οδήγησης.
Αυτό δηλαδή που λέω είναι ότι η συγκεκριμένη σχεδίαση συχνά απαιτεί προσαρμογή της θέσης οδήγησης σε άλλα δεδομένα από αυτά που μπορεί να προτιμάει κάποιος.
Το επιχείρημα βέβαια περί πωλήσεων είναι απλώς ανύπαρκτο. Αν ήταν έτσι δεν θα έπρεπε να έχει πουληθεί ούτε ένα ιταλικό αυτοκίνητο τη δεκαετία του 80, όταν όλοι οι ιταλοί σχεδίαζαν τις θέσεις οδήγησης για να ταιριάζουν στον περίφημο ιταλοπίθηκο...
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)