Dublin wrote:
Το έχω διαβάσει όλο το νήμα εννοείται αλλά είπα μήπως υπάρχει κάτι νεοτενεότερορο από εμπειρίες. Δεν μπορεί, κάποια παιδική ασθένεια θα βγει.
Κινητήρας diesel, χειροκίνητο σε γκρι μαλλον.
Επισης,Diesel manual σε Titanium Grey εχω!
Τι να σου πω, δεν το πηρα με σκοπω να μου βγαλει κατι! Γενικα πιστευω οτι τα νεωτερα PSA ειναι πολυ αξιοπιστα, ενω εχουμε ακομη 206, Saxo, C3 και εχουν βγει παρα πολυ καλά και ακομη σε full λειτουργια και ολα με προσφατα ταξίδια. Τωρα που πηραμε το 2008 μαλλον Saxo με 206 δεν θα ξαναταξιδεψουν, θα μεινουν επαρχια.
Ωραία! Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν είσαι ικανοποιημένος από το μοτέρ όσον αφορά κυρίως την δύναμη στις ρεπριζ και κατά το προσπερασμα. Επίσης αν η καταναλωση έχει πέσει μετά από τα χιλιόμετρα που έχεις κάνει. Επιτάχυνση από στάση μου φάνηκε λίγο αργο σε σχέση πχ με troc diesel αλλά δεν με πολυνοιαζει αυτο. Στο ολιγόλεπτο test drive δεν κατάλαβα πολλά πράγματα είναι αλήθεια.
Όσον αφορά την αξιοπιστια έχω τις αμφιβολίες μου όχι για τα μηχανικά μέρη αλλά για τα ηλεκτρονικα και τις οθονες. Επισης ας πούμε ότι καιγεται σε 5 χρόνια η οθόνη των οργάνων, τι κόστος αντικατάστασης να έχει και πόσο λειτουργικό θα είναι το αυτοκίνητο χωρίς αυτήν;
Η οθονη αντε να κοστιζει 100€ κ ολα μαζι να παει 200€. Κοστος χονδρικης παιζει να ειναι κανα 20-30€. Αυτο ειναι το τωρινο κ κοντινο μελλον. Εγω τα εχω βρει ολα τωρα κ βαζω κ το MyPeugeot app, Android Auto κ περναω πολυ ωραια!
Ενω ουσιαστικα ηθελα C5, αλλα το 2008 με κανει να χαιρομαι που βρισκομαι μεσα του περισσοτερο απο αλλα που δοκιμασα.
Τωρα για τον κινητηρα. Ακομη δεν κανω 'τρελες', να καταλαβεις με το Ford B Max (diesel 95HP) και το C3 του 2012 (diesel 70HP) ειμαι σχεδον μονιμα αριστερα εθνικη με περιπου 150χιλιομετρα αλλα και εως 170. Με το 2008 εχω παει μεχρι 155, αλλα κυριως μεχρι 130, οποτε πολυ αριστερα, αλλα και αρκετα μεσαία.
Δεν νομιζω οτι εχει σημαντικη διαφορα αυτη τη στιγμη η καταναλωση/επιδοσεις. Η γνωμη μου ειναι οτι τα πετρελαια ανοιγουν πληρως μετα απο μερικες δεκαδες χιλιομετρα, δεν ειναι παπι να θελει 2000 στρωσιμο! Ακομη κ μεγαλες μηχανες ανοιγουν πληρως μετα απο 20-30.000
Γενικότερα θα ελεγα οτι αν ψάχνετε επιδοσεις, πηγαίνετε στα 130 άλογα, ο 100αρης diesel ειναι για απόλυτη οικονομία. Το Sportage hybrid diesel ας πουμε μου φανηκε ποιο 'γοργό', αλλα ειχε 8000χιλιομετρα, και το επαιρνε μια κοπελα εθνικη καθε Σαββατοκύριακο που πηγαινε επαρχία. Τα αλλα, μια η αλλη περίπου.