-
@stef4 said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
https://ibb.co/VVQsfJP
https://ibb.co/wp3Cpkk
https://ibb.co/ySBgsP2
https://ibb.co/p0FRCYSκαποιος εριξε σαπουνι οταν ειχε καυσωνα μαλλον και ξεθωριασε
εγω να πω οτι εγινε απο τον ηλιο; να αρνηθω εμπλοκη;Καταρχάς πως το εννοείς; Δολιοφθορά; Πέραν τούτου μόνο στην πρώτη φωτογραφία καταλαβαίνω κάποια νερά στο χρώμα, στις άλλες δεν βλέπω κάτι. Όπως και να έχει θα πας και θα κάνεις τον Κινέζο. Δεν ξέρω πως έγινε έχω ιδιωτικό κλειστό πάρκινγκ κλπ γιατί δεν θέλουν και πολύ να σε γειώσουν! Gl....
-
Εγώ σε καμία φωτογραφία δεν καταλαβαίνω κάτι.
-
Επίσης δεν καταλαβαίνω κάτι από τις φωτοργραφίες, μια χαρά φαίνεται το χρώμα.
-
Στην πρώτη φωτογραφία διακρίνονται κάτι θολά σημεία σαν άλατα... δοκίμασε με καμμία αλοιφή ψιλή αφού πρώτα το πλύνεις...αν και περισσότερα θα σου πει ο mastoras78....
-
Με apc σε διάλυση 1 προς 1 και θα φύγει.Ετσι γινεται οταν μένουν τα καθαριστικα χωρις να ξεπλυθουν σωστά. Εχω διωξει παρομοια απο τις εσωτερικες κολώνες.
-
@dgrgtc said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Στην πρώτη φωτογραφία διακρίνονται κάτι θολά σημεία σαν άλατα... δοκίμασε με καμμία αλοιφή ψιλή αφού πρώτα το πλύνεις...αν και περισσότερα θα σου πει ο mastoras78....
Ειλικρινά και εγώ δυσκολεύομαι να εντοπίσω το πρόβλημα αλλά το καταλαβαίνω γιατί όντως είναι δύσκολο να δείξεις αυτό που θές με τις φωτογραφίες.
Αν δε ξέρουμε και τι προξένησε την όποια "ζημιά" είναι ακόμα πιο δύσκολο. Μια γυαλιστική αλοιφή και τρίψιμο με το χέρι για αρχή θα σου έδειχνε αν βελτιώνεται η κατάσταση @stef4
-
Είναι "ζημιά" ή είναι υγρασία που έχει απορροφηθεί από το χρώμα;
Μήπως κάτι βρεγμένο στέγνωσε πάνω στο αυτοκίνητο σε σκοτεινό σημείο;
Ίδια "ζημιά" είχα πάθει πριν χρόνια σε κόκκινο χρώμα. Εγκλωβίστηκε υγρασία πάνω στο καπό (μετά από βροχή) και μου έκανε το κόκκινο ... πορτοκαλί.
Αρκετές μέρες και ώρες στον ήλιο και το χρώμα επανήλθε.
Σαν να απορρόφησε το χρώμα την υγρασία και άλλαξε ο χρωματισμός.
-
εχει θεμα σε σημεια παιδια με ζουμ φαινεται
πιθανολογω οτι εριξε σαπουνι ο πλυντηριας τοτε με τον καυσωνα και εκανε ζημια.. ειδικα στην πορτα εκει εμεινε στην ενωση σαπουναδα φαινεται ξεκαθαρα
εννοειται πηγα σε φιλο φανοποιο για αλοιφη.. μου λεει αστο θα γινει χειροτερά -
stef για να καταλάβουμε το πρόβλημα.Στην 1η φωτογραφία αυτό που φαίνεται ανάμεσα στις πολυκατοικίες δεν είναι τα σύννεφα από τον κατοπτρισμό του ουρανού αλλά οι πιτσιλιές που μας λες.Σωστά;Μπήκα από υπολογιστή για να το καταλάβω,από κινητό δε ξεχωρίζει εύκολα.Ισως είναι κάποιο κερί που δεν το άλειψε σωστά και στέγνωσε.Μάλλον μετά από καιρό θα φύγει πιστεύω.Απλά μην το ξαναπάς σε αυτόν.
-
εχει θεμα σε σημεια παιδια με ζουμ φαινεται
πιθανολογω οτι εριξε σαπουνι ο πλυντηριας τοτε με τον καυσωνα και εκανε ζημια.. ειδικα στην πορτα εκει εμεινε στην ενωση σαπουναδα φαινεται ξεκαθαρα
εννοειται πηγα σε φιλο φανοποιο για αλοιφη.. μου λεει αστο θα γινει χειροτεράΣτις δύο τελευταίες φωτογραφίες στο σημείο που η κολώνα χώνεται κάτω από το καπό και δημιουργείται μια εσοχή εκεί ναί φαίνεται μια ασπρίλα, φαντάζομαι για αυτό μιλάς, σωστά ?
Πάρε και μια δεύτερη γνώμη από φανοποιό και έπειτα μιλάς με αντιπροσωπεία αν δε γίνεται κάτι.
-
ναι και ναι
παιζει να εριξαν σαπουνι οταν το μεταλλο ηταν καυτο και να εκανε παναδες;;;
εβαλα λιγο αλοιφαδορο.. δεν
μου ειπε ο φανοποιος χειροτερα θα στο κανωνα απευθυνθω αντιπροσωπεια; εκει ειδικα στις ενωσεις φαινεται πολυ. στο υπολοιπο αν ζουμαρετε θα καταλαβετε. εχει διαφορα το χρωμα. πανω δεξια μην κοιτατε ειναι απο αλατα ναι. αλλα στο κεντρο καντε ζουμ αλλοιωνεται το χρωμα θα δειτε
-
Παιδιά χαλαρώστε με τους αλοιφαδόρους... Υπάρχουν αφαλατικά σαμπουάν όπως το Scalex της Polarchem...
Ξεκινάμε σταδιακά δε ρίχνουμε πυρινική για να σκοτώσουμε ένα μυρμήγκι!!!
-
ναι και ναι
παιζει να εριξαν σαπουνι οταν το μεταλλο ηταν καυτο και να εκανε παναδες;;;
εβαλα λιγο αλοιφαδορο.. δεν
μου ειπε ο φανοποιος χειροτερα θα στο κανωνα απευθυνθω αντιπροσωπεια; εκει ειδικα στις ενωσεις φαινεται πολυ. στο υπολοιπο αν ζουμαρετε θα καταλαβετε. εχει διαφορα το χρωμα. πανω δεξια μην κοιτατε ειναι απο αλατα ναι. αλλα στο κεντρο καντε ζουμ αλλοιωνεται το χρωμα θα δειτε
Εκεί που είναι η ασπρίλα μέσα στην εσοχή είναι πολύ περίεργο. Όταν το ακουμπάς με το χέρι έχει περίεργη υφή ? Καταλαβαίνεις να έχει "ζημιά" το βερνίκι ? Να είναι σαγρέ πχ ?
Από όσα έχω διαβάσει και έχω δεί στο επίπεδο του ερασιτέχνη, μέχρι στιγμής δεν έχει πέσει κάτι στην αντίληψη μου που να μην επανέρχεται με γυάλισμα σε νέο αμάξι με υγιές βερνίκι.
Στην θέση σου θα σίγουρα θα έπαιρνα κανα δυο γνώμες ακόμα και βουρ στην αντιπροσωπεία.
@dimitriscsd Ανάλογα πόσο καιρό έχουν μείνει τα άλατα στο αμάξι και αν έχουν "ψηθεί" μέσα στο βερνίκι.. Σίγουρα ξεκινάμε με την πιο ήπια προσέγγιση και ανεβάζουμε ρυθμούς μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα
-
Βασικος κανονας. Σε μερες καυσωνα με τη λαμαρινα να καιει ή με το οχημα ζεστο λογω κινησης, δε μπαινουμε στη λογικη να πλύνουμε το καινουργιο μας ή παλιό μας αυτοκίνητο. Προσωπικά πλενω τα αμαξια μου οταν γνωριζω πως για το υπολοιπο της μερας θα μεινουν στο γκαραζ. Οταν βρισκονται εκτεθειμενα στον ηλιο, βαζω καλυμα και κατεβαζω και 2 ποντους τα τζαμια των παραθυρων. Ετσι σκονιζεται το εσωτερικο αλλα δεν ταλαιπωρειται.
-
-
Δε μπορω να καταλαβω. Συγνωμη δηλαδη. Στιγματα ειναι αυτά? Ή κανω λάθος?
-
Ισως μια φωτο οχι τοσο κοντινη να δειξει καλυτερα.
-
δηλαδη εσεις βλεπετε ιδιο χρωμα; εχει αλλοιωσεις πως το λενε. πανιασε. ελληνικα μιλαμε. κηλοιδες.
-
Εγώ τις βλέπω από υπολογιστή που άνοιξα την φωτογραφία. Αλλά για να βγεί πόρισμα τι ακριβώς είναι και αν διορθώνεται μόνο επαγγελματίας και από κοντά μπορεί να σου πεί.
-
δηλαδη εσεις βλεπετε ιδιο χρωμα; εχει αλλοιωσεις πως το λενε. πανιασε. ελληνικα μιλαμε. κηλοιδες.
Ελληνικα μιλησαμε. Στιγματα ανεφερα. Αρα εκει ειναι το ζητημα. Αυτο δεν ειναι απο πλυντηριο. Στην προετοιμασια του αυτοκινητου μαλλον και το ειδες τωρα. Φυσικα να το δουνε και να σου πουν την αποψη τους φιλε μου.
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)