-
Chip μόνο τα τσακίρης.. Παράλληλος εγκέφαλος είναι
-
Chip μόνο τα τσακίρης.. Παράλληλος εγκέφαλος είναι
Naι μωρέ, chipaki το λέγαμε πάντα! Chip-αρισμα, και τα λοιπά.
Πάντως όντως έχει ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα (=chip) μέσα.
-
Το 2008 έχει επιλογή και για ηλεκτρική έκδοση. Σε περίπτωση που τώρα επιλέξω diesel και μετά από 5-6 χρόνια απαγορευτούν τα diesel θα υπάρχει η δυνατότητα στο αυτοκίνητο να γίνει η μετατροπή σε ηλεκτρικό με μπαταρία της τότε τεχνολογίας?
Νομίζω η πλατφόρμα είναι κοινή για τα ηλεκτρικά και τα εσωτερικής κάυσης στο 2008.
Επίσης δεύτερη ερώτηση. Σε περίπτωση που επιλέξω το diesel στα 110 άλογα μπορώ να το δώσω μερικά άλογα παραπάνω με προγραμματισμό? Είναι εύκολο δλδ και θεωρείται ότι αξίζει το κόστος χωρίς να βγάλει προβλήματα αργότερα?
Σήμερα στην Ελλάδα απαγορεύεται η μετατροπή από πετρέλαιο σε βενζίνη. Να γίνει τέτοια αλλαγή μου φαίνεται τουλάχιστον απίθανο, άσε που δεν συμφέρει. Απλά θα αλλάξεις αυτοκίνητο.
-
Χθες κάναμε και το 2008 td. Παρά πολύ καλό πάτημα, ικανοποιητικότατος ο 100αρης κινητήρας με καλό τράβηγμα και ανοιγμα. Ωραία η αίσθηση μέσα, καλή ηχομόνωση όμορφο εσωτερικό.
Στρίψαμε, γκαζωσαμε, παρκαραμε όλα μια χαρά στο αυτοκίνητο. Αν το είχε και ετοιμοπαραδοτο σε γκρι μπορεί και να το παίρναμε.
Το c4 το απορριπτουμε καθώς βρίσκουμε πιο όμορφο και εξίσου άνετο για μας το 2008.
Επισης όπως είπα στο C4 κάτι με χαλάει στη μούρη του. Ίσως αν σχεδιαστικά η cintroen αλλάξει την μάσκα μπροστά όπως είναι για παράδειγμα του focus/i30/a3, πιο γεμάτη δηλαδή τότε ίσως να δέσει με το σύνολο.
Αλλά όπως είπα αυτο είναι η δική μου οπτική οπότε ίσως και να κάνω λάθος. Τεσπα σημασία έχει ότι μας αρέσει περισσότερο το 2008.
Δευτέρα πηγαίνουμε Αθήνα για τεστ ντραιβ στο hr-v μιας και Θεσσαλία δεν υπάρχει πουθενά διαθέσιμο. Δεν υπάρχει περίπτωση να το απορρίψω χωρίς να το τεστάρω κι αυτό.
Προς στιγμήν οδεύουμε προς 2008, έκδοση allure με τους 100 ίππους platinum grey,στα 21000.
Παράδοση μετά από 3 μήνες
-
Μιλώντας για βενζίνη, βλέπω ότι στα χαρτιά η ροπή του είναι αποδεκτή(20,5) ωστόσο τα 100 άλογα μου φαίνονται κάπως λίγα για σύγχρονο αμάξι.
-
Χθες κάναμε και το 2008 td. Παρά πολύ καλό πάτημα, ικανοποιητικότατος ο 100αρης κινητήρας με καλό τράβηγμα και ανοιγμα. Ωραία η αίσθηση μέσα, καλή ηχομόνωση όμορφο εσωτερικό.
Στρίψαμε, γκαζωσαμε, παρκαραμε όλα μια χαρά στο αυτοκίνητο. Αν το είχε και ετοιμοπαραδοτο σε γκρι μπορεί και να το παίρναμε.
Το c4 το απορριπτουμε καθώς βρίσκουμε πιο όμορφο και εξίσου άνετο για μας το 2008.
Επισης όπως είπα στο C4 κάτι με χαλάει στη μούρη του. Ίσως αν σχεδιαστικά η cintroen αλλάξει την μάσκα μπροστά όπως είναι για παράδειγμα του focus/i30/a3, πιο γεμάτη δηλαδή τότε ίσως να δέσει με το σύνολο.
Αλλά όπως είπα αυτο είναι η δική μου οπτική οπότε ίσως και να κάνω λάθος. Τεσπα σημασία έχει ότι μας αρέσει περισσότερο το 2008.
Δευτέρα πηγαίνουμε Αθήνα για τεστ ντραιβ στο hr-v μιας και Θεσσαλία δεν υπάρχει πουθενά διαθέσιμο. Δεν υπάρχει περίπτωση να το απορρίψω χωρίς να το τεστάρω κι αυτό.
Προς στιγμήν οδεύουμε προς 2008, έκδοση allure με τους 100 ίππους platinum grey,στα 21000.
Ρε συ, και το ίδιο χρώμα θα έχουμε;! Θα λένε ότι εγώ σε έβαλα και τέτοια!
Περίμενα να κάνεις td για να τα πούμε περισσότερο, εδώ οι περισσότεροι που δεν το έχουν οδηγήσει κολλάνε στο εντυπωσιακό εσωτερικό/εξωτερικό για την κατηγορία mainstream (λες και είναι αρνητικό να σου αρέσει το αυτοκίνητό σου!!) Και δεν ακούν όταν τους λέω ότι το αμάξι είναι στημένο πολύ καλά και ανάμεσα σε Puma και C4, δηλαδή παίρνεις τα καλύτερα 2 κόσμων χωρίς να χάνεις πολύ και από τα 2 αυτά άκρα..
Θα σε εντυπωσιάσει στην εθνική επίσης, έχει απίστευτο πάτημα για B suv.
-
Μιλώντας για βενζίνη, βλέπω ότι στα χαρτιά η ροπή του είναι αποδεκτή(20,5) ωστόσο τα 100 άλογα μου φαίνονται κάπως λίγα για σύγχρονο αμάξι.
Το ίδιο σκεφτόμουν και εγώ πριν το οδηγήσω.
Πριν το αγοράσω έκανα 2 φορές td μια σε ανοιχτή οδό (μαζευει γρήγορα χλμ χωρίς να το καταλάβεις) και μια σε πόλη με κίνηση.
Επίσης πήγα καπάκια στο puma 1.0 125hp και δεν ένιωσα την υπεροχή των 25 αλόγων. Εκεί αμέσως είπα ότι κλείνω στον 1.2 100hp.
Οδήγησα και το xceed 1.0 120...
Τέλος πρόσφατα μπηκα σε t roc 1.0 116...
Λοιπόν έχω καταλάβει πως ο 1.2 100 είναι ο πιο σπιρτόζικος από τους παραπάνω. Ίσως να ξεγελάει το μπαμ της ροπής χαμηλα σε σχέση με το lag στα xceed / troc και την πιο γραμμική απόδοση τους.
(Δεν λέω ότι είναι ο καλύτερος σε επιδόσεις αλλά αυτό που παρατηρώ είναι ότι θέλει λίγο γκάζι για να κινηθεί και όταν το πατήσεις απότομα αρπάζει χωρίς lag)
Το παιδί με το t roc οδήγησε και το 2008 μου και μου λεει καμία σχέση, το 2008 τραβάει καλύτερα. Κίνηση σε πόλη / περιφερειακό με ανηφορικό κομμάτι.
-
https://www.facebook.com/Etuners/posts/3853356414742333
Προγραμματισμός εγκεφάλου σε 1.2 100
Πάει στα 137 άλογα.
Έχει και διαγράμματα με ροπή - άλογα
-
Πάει στα 137 άλογα.
οκ αλλά με την εγγύηση τι γίνεται.
Πάντως το τονίζω...τα 100 αλογακια ειναι επαρκέστατα!
επιασε140 σε χρόνο ντε ντε.Δεν θελω παραπανω με 2 μικρα παιδια μεσα ,αλλα ουτε και μου εδωσε την αισθηση οτι ζοριζεται.
Θα μου πεις...σημασια εχει τι ζητα ο άλλος και οχι τι θα πω εγω.Οκ δεκτο!
Προσωπικά πριν καν το οδηγησω ζητησα προσφορα για τα 130 allure , και χθες αναθεωρισα για τους 100 ιππους.
-
hountalas wrote:
Πάει στα 137 άλογα.
οκ αλλά με την εγγύηση τι γίνεται.
Πάντως το τονίζω...τα 100 αλογακια ειναι επαρκέστατα!
επιασε140 σε χρόνο ντε ντε.Δεν θελω παραπανω με 2 μικρα παιδια μεσα ,αλλα ουτε και μου εδωσε την αισθηση οτι ζοριζεται.
Θα μου πεις...σημασια εχει τι ζητα ο άλλος και οχι τι θα πω εγω.Οκ δεκτο!
Προσωπικά πριν καν το οδηγησω ζητησα προσφορα για τα 130 allure , και χθες αναθεωρισα για τους 100 ιππους.
Ακριβώς την ίδια σκέψη είχα και εγώ πριν το οδηγήσω όπως λέω παραπάνω στο τεστ με τα άλλα 1.0, 1.2 της αγοράς.
Ακούμε 100 και ψαρώνουμε. Οσοι το έχουν οδηγήσει δεν τους λέω άλογα και κανένας δεν το κάνει για 100
-
Για να πω και γω τη γνωμη μου ο 1.2 με τα 100 είναι ικανοποιητικοτατος μέχρι τις 4000.Από κει και πέρα τίποτα, δεν έχει κανένα νόημα να το δίνεις περισσότερο.Δηλαδη αν θέλεις δύναμη πρέπει να είσαι ανάμεσα στις 2500 με 3500 στροφές που δίνει το τούρμπο και κάνεις την προσπέραση σου.
Επίσης δεν έχει νόημα να πατήσεις βαθιά το γκάζι ίδιο αποτέλεσμα με τα μισά της διαδρομής.
-
gianniss07 wrote:
Περίμενα να κάνεις td για να τα πούμε περισσότερο, εδώ οι περισσότεροι που δεν το έχουν οδηγήσει κολλάνε στο εντυπωσιακό εσωτερικό/εξωτερικό για την κατηγορία mainstream (λες και είναι αρνητικό να σου αρέσει το αυτοκίνητό σου!!) Και δεν ακούν όταν τους λέω ότι το αμάξι είναι στημένο πολύ καλά και ανάμεσα σε Puma και C4, δηλαδή παίρνεις τα καλύτερα 2 κόσμων χωρίς να χάνεις πολύ και από τα 2 αυτά άκρα..
χαχαχα αστους να λενε.
Ποιο Puma βρε Dublin !! Που μπηκα μεσα και και λαχταρισα απ τους χωρους.Στεναχωρο,κλειστοφοβικο πισω,ειχε και εναν μαυρο ουρανο που ηρθε κ εδεσε.Ουτε 30 δευτερολεπτα δεν αντεξα μεσα.Και να φανταστεις το γουσταρα οταν το εβλεπα και μου αρεσε αρκετα αλλα μπαινοντας σε C4/2008 επειτα ειδα οτι η διαφορά ειναι χαόδης σε αισθηση χωρων.
Το ειπα και προηγουμενος...αν το C4 ειχε μασκα επιβλητικη τύπου Puma/2008 ΔΕΝ θα ειχε αντιπαλο! Νομιζω πως εχει και λιγο καλυτερο καθισμα , και αποψη μου παντα πιο ραφιναρισμένο εσωτερικό απ το 2008.
-
Dublin wrote:
gianniss07 wrote:
χαχαχα αστους να λενε.
Ποιο Puma βρε Dublin !! Που μπηκα μεσα και και λαχταρισα απ τους χωρους.Στεναχωρο,κλειστοφοβικο πισω,ειχε και εναν μαυρο ουρανο που ηρθε κ εδεσε.Ουτε 30 δευτερολεπτα δεν αντεξα μεσα.Και να φανταστεις το γουσταρα οταν το εβλεπα και μου αρεσε αρκετα αλλα μπαινοντας σε C4/2008 επειτα ειδα οτι η διαφορά ειναι χαόδης σε αισθηση χωρων.
Το ειπα και προηγουμενος...αν το C4 ειχε μασκα επιβλητικη τύπου Puma/2008 ΔΕΝ θα ειχε αντιπαλο! Νομιζω πως εχει και λιγο καλυτερο καθισμα , και αποψη μου παντα πιο ραφιναρισμένο εσωτερικό απ το 2008.
Καμία σχέση με Puma, απλά δεν τα λέω δυνατά γιατί θα με κράξουν! Είναι άλλης απτής κατηγορίας αυτοκίνητο το 2008.
Το Puma ανήκει ξεκάθαρα στα μικρά B suv, και μάλλον είναι το καλύτερο σε αυτήν την κατηγορία, μέχρι να έρθει το Mokka, που θα του τσιμπήσει από τις πωλήσεις, το 2008 είναι ένα μικρό οικογενειακό αυτοκίνητο χωρίς περιττό όγκο και βάρος.
Πολύ σωστές παρατηρήσεις για τους χώρους και ορατότητα. Επίσης πήρες πολύ καλή τιμή, 21.000€, σου μένουν και ρέστα!
Το chip μπαίνει και βγαίνει, δες 23/28/34 άλογα και εύκολα.
-
Dublin σου απαντάω εδώ μετά την πάσα στο άλλο τοπικό.. Τα παράλληλα εγκεφαλάκια πλακέτα και chip περιέχουν όλα τους όπως είναι λογικό. Το 'Race chip' είναι εμπορική ονομασία. Υπάρχουν άπειρα ανάλογα προιόντα με την ίδια αρχή λειτουργίας στην αγορά.
Είχα τέτοιο σε παλιό μου αμάξι και το είχα ψάξει τότε. Εντελώς μπακαλίστικα και επειδή βαριέμαι να το googlarω ας πούμε 'κοροιδεύουν' τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου δίνοντας (λίγο)παραπάνω πίεση στην τουρμπίνα.
Ο μόνος τρόπος να έχεις μια ιδεά για το πόσα άλογα 'κέρδισες' είναι να το δυναμομετρήσεις στο ίδιο δυναμόμετρο πρίν και και μετά και να δείς τη διαφορά, χωρίς να δώσεις ιδαίτερη βάση στα απόλυτα νούμερα που θα δείξει η δυναμομέτρηση.
Επίσης το βάλε/βγάλε δεν είναι ακριβώς βόλτα στην εξοχή. Έχει 2-3 σημεία να συνδέσεις που ανάλογα με το πόσο χώρο έχει ο κινητήρας μπορεί να είναι εύκολα προσβάσιμα ή και όχι.
-
Dublin σου απαντάω εδώ μετά την πάσα στο άλλο τοπικό.. Τα παράλληλα εγκεφαλάκια πλακέτα και chip περιέχουν όλα τους όπως είναι λογικό. Το 'Race chip' είναι εμπορική ονομασία. Υπάρχουν άπειρα ανάλογα προιόντα με την ίδια αρχή λειτουργίας στην αγορά.
Είχα τέτοιο σε παλιό μου αμάξι και το είχα ψάξει τότε. Εντελώς μπακαλίστικα και επειδή βαριέμαι να το googlarω ας πούμε 'κοροιδεύουν' τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου δίνοντας (λίγο)παραπάνω πίεση στην τουρμπίνα.
Ο μόνος τρόπος να έχεις μια ιδεά για το πόσα άλογα 'κέρδισες' είναι να το δυναμομετρήσεις στο ίδιο δυναμόμετρο πρίν και και μετά και να δείς τη διαφορά, χωρίς να δώσεις ιδαίτερη βάση στα απόλυτα νούμερα που θα δείξει η δυναμομέτρηση.
Επίσης το βάλε/βγάλε δεν είναι ακριβώς βόλτα στην εξοχή. Έχει 2-3 σημεία να συνδέσεις που ανάλογα με το πόσο χώρο έχει ο κινητήρας μπορεί να είναι εύκολα προσβάσιμα ή και όχι.
Ναι, εννοείται, παρακάμπτουν 2-3 στοιχεία. Πάντως είναι καλή λύση, γιατί δεν χάνεις εγγύηση, μπορείς να το αφαιρέσεις πριν το service, οπότε δεν μπορούν να σου που τίποτα, και να κόψεις 2-3 δεματικα είναι απείρως ευκολότερο από το να πας για να στο ξαναπεράσει μια εταιρεία tuning, δηλαδή να χάσεις μισή ίσως μέρα πέρα - δώθε και τα λοιπά.
Racechip είναι δοκιμασμένα, και εδώ έχουν αναφερθεί, από πολύ κόσμο και γενικά έχουν καλές κριτικές ευκολίας/απόδοσης.
Τα άλογα τα είπα από το site τους. Προφανώς θα υπάρχει απόκλιση, αλλά ακόμη και το μέτριο να πάρεις με 249€ δεν έχεις δώσει πολλά, και μία μικρή αύξηση θα την πάρεις. Εδώ από όσο γνωρίζουμε οι 100 με τους 130 άλογα δεν έχουν καμία διαφορά, οπότε το σκέφτεσαι σοβαρά.
-
Προσωπικά θα επέλεγα να κατέβω σε εξοπλισμό από allure σε active plus και να ανέβω σε ιπποδύναμη απο100 σε 130.
-
Παιδιά το οδήγησα κι εγώ σήμερα μαζί με τη σύζυγο, το μοιράσαμε. Για καμιά ώρα περίπου. Μπήκαμε Αττική οδό αλλά και στην γειτονιά μας, ανηφόρες, λακούβες, παρκάρισμα κλπ. Το είχαμε ξανά οδηγήσει πριν λίγες μέρες στα γρήγορα, αλλά τώρα πήραμε μια σαφώς πιο πλήρη εικόνα. Μιλάμε για το diesel 110hp.
Πολύ καλή εντύπωση σε όλα. Στιβαρό και σταθερό στον αυτοκινητοδρόμο (με 160 και δεν καταλάβαινες τίποτα, ούτε ιδιαίτερο θόρυβο κατάλαβα) αλλά την ίδια ώρα ευκολοδήγητο και για την γυναίκα που δεν το χει και τόσο, αφού το τιμόνι είναι πολύ μαλακό. Επίσης μια χαρά ροπατος ο κινητήρας, έπιασε ψηλές ταχύτητες αβίαστα. Βέβαια είμαστε τετραμελής οικογένεια και φορτωμένο σε ταξίδια περιμένω να μην έχει την ίδια απόδοση αλλά είναι κάτι που εν γνώση μου 'συμβιβάζομαι' με αυτό, αφού δεν είναι το γκάζι προτεραιότητα πλέον. Βρήκαμε βολική θέση οδήγησης και οι δύο, που είναι και αυτό που φοβόμουν γιατί την πρώτη φορά δεν είχα βολευτεί τόσο. Για αυτό ήθελα πιο πολύ να το ξανά οδηγήσω, αλλά σήμερα το βρήκα μια χαρά χωρίς να με ενοχλεί κάτι. Από άνεση και αποσβέσεις σε λακούβες μια χαρά, όχι όπως το c4 που είχαμε οδηγήσει επίσης, αλλά δεν κοπανάει σε καμία περίπτωση. Κι επίσης δεν πάει βάρκα γυαλο σε στροφές για το είδος του αυτοκινήτου που είναι, όπως θα περίμενα.
Λίγο πολύ, αποκόμισα εντυπώσεις παρόμοιες με αρκετούς από τους φίλους που το έχουν οδηγήσει. Μάλλον θα το κλείσουμε σε diesel 110hp allure, 99% πέρλα.
Ήταν και το c4 συνυποψηφιο, προσωπικά μου άρεσε πολύ στην οδήγηση. Μου φάνηκαν πιο άνετα τα καθίσματα και μου άρεσε και οδηγικα η άνεση που προσφέρει. Δεν το πίεσα όσο το 2008 σε στροφές να πω την αλήθεια. Το εσωτερικό προσωπικά μου άρεσε και μου φάνηκε ίσως και λίγο πιο ποιοτικό από το 2008... Οστοσο υστερησε στην εμφάνιση. Ηταν καθοριστικός παράγοντας, ειδικά για την σύζυγο, οπότε γι αυτό απορρίφθηκε. Λίγο πιο όμορφο να ήταν το μπροστά μέρος, όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω, ίσως να το είχα κλείσει.
Όπως και να χει και τα 2 αυτά αυτοκίνητα είναι πολύ καλές επιλογές για μας τους τετραμελείς, απλά ο καθένας κοιτάει τα θέλω του.
Λογικά δεν θα το καθυστερησουμε, εδώ θα είμαστε να τα λέμε. 3 μήνες είπαν και σε μας...
-
Με το καλό να το κλείσετε.Το χρώμα είναι από τα πιο εμπορικά με το πορτοκαλί.Στο club fb η πλειονοτητα εχει αγοράσει αυτά τα χρώματά. Μόνο ο Δουβλης και ο Άλεξ πήραν σκούρα.
Επειδή κάθε μέρα ανεβαίνω και κατεβαίνω λόφο με στροφές όντως το αμάξι δε σε φοβίζει και στριβει άνετα.Περιμενω και το πούμα του κουμπάρου μου το καλοκαιρι για να σας πω διαφορές στις ίδιες στροφές.
-
Καλησπερα, σχετικα με τον τροπο που μπορεις να καταλαβεις αν ο 'προγραμματισμος' / 'chipαρισμα' εχει αποτελεσμα, υπαρχει και ο 'μπακαλιστικος' τροπος που παιρνεις μια καλη γευση ευκολα και γρηγορα (εννοειται οτι ο σωστος τροπος ειναι η δυναμομετρηση).
Απο φαναρι σε φαναρι ή σε καθορισμενη/συγκεκριμενη αποσταση, 400-500-600 μέτρα, μέ και χωρίς ή χωρίς και μέ 'προγραμμα'.
Εγω με αυτον τον τροπο, ειδα σε 5 λεπτα, μια διαφορα περιπου 19/21 χλμ (1.2 100hp βενζινη/1.5 100hp πετρελαιο) παραπανω. Για να μην παρεξηγηθω, σε ελεγχομενη περιοχη για λογους ασφαλειας. Κοντα στο παλαιο αεροδρομιο, για οσους γνωριζουν την περιοχη.Η αυξηση της ροπης ειναι πολλη ενδιαφερουσα, οπως και η ζωντανια του κινητηρα μετα τις 3700-3800 στροφες.
Καλη συνεχεια. -
Με το καλό να το κλείσετε.Το χρώμα είναι από τα πιο εμπορικά με το πορτοκαλί.Στο club fb η πλειονοτητα εχει αγοράσει αυτά τα χρώματά. Μόνο ο Δουβλης και ο Άλεξ πήραν σκούρα.
Επειδή κάθε μέρα ανεβαίνω και κατεβαίνω λόφο με στροφές όντως το αμάξι δε σε φοβίζει και στριβει άνετα.Περιμενω και το πούμα του κουμπάρου μου το καλοκαιρι για να σας πω διαφορές στις ίδιες στροφές.
Το λευκό με πέρλα λέτε? Και εμένα αυτό μου άρεσε, πολύ καλύτερο από το κλασσικό λευκο
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)