-
Πάντως μεγάλες παπάτζες οι καταναλώσεις που δίνουν οι εταιρείες.
Εεε καλά δεν είναι κάτι νέο αυτό, ανέκαθεν οι δηλωμένες καταναλώσεις (ειδικά σε βενζίνη) δεν είχαν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Πλέον με το νέο πρότυπο (WLTP) κάπως έουν βελτιωθεί τα πράγματα αλλά ακόμα είναι μακριά από την πραγματικότητα.
-
Εγώ με το αυτόματο Αιρκρος 110 βενζίνης , είμαι 7,5 σε πόλη , εύκολα κάτω από 6,5 σε ανοικτό δρόμο....
-
Εγώ με το αυτόματο Αιρκρος 110 βενζίνης , είμαι 7,5 σε πόλη , εύκολα κάτω από 6,5 σε ανοικτό δρόμο....
Πολλά καις, έπρεπε να πάρεις Kuga!
-
To Allure Plus πόσο το αφήνουν;
Δουβλι δεν ξέρω καθόλου φίλε γιατί είχε κανόνίκη τιμή νομίζω 26κατι οπότε λέω και 1000 έκπτωση να έχει πήγαινε 25κατι οπότε έκανα μια υπερβολή στα 24 δεν με έπαιρνε και παραπάνω γιατί μετά όχι παντόφλα αλλά μπότα
-
Πήγα είδα το 2008 και το 3008 .... ιδέα μου ή όντως ισχύει ότι το 2008 είναι εξίσου άνετο για τους πίσω επιβάτες; Σχεδόν ίδια μου φάνηκαν και σίγουρα το υποβραχιόνιο του 3008 τρώει πολύ χώρο για τον μεσαίο επιβάτη , σε σημείο που να χωράει να κάτσει οριακά παιδί.
-
Vagelis4 wrote:
Εεε καλά δεν είναι κάτι νέο αυτό, ανέκαθεν οι δηλωμένες καταναλώσεις (ειδικά σε βενζίνη) δεν είχαν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Πλέον με το νέο πρότυπο (WLTP) κάπως έουν βελτιωθεί τα πράγματα αλλά ακόμα είναι μακριά από την πραγματικότητα.
Δεν ξέρω εγώ που έχω τώρα άστρα 1800 ατμοσφαιρικά κυβικά 140 άλογα 12ετίας καίω 7-7.5 εκτός πόλης και 9.5 εντός.
Θα περίμενα κάτι αρκετά καλύτερο από αυτοκίνητα του 2021 με 1200 κυβικά.
Θα κρατούσα το δικό μου χαλαρά αλλά λόγω χώρων πρέπει να το αλλάξω
-
Πήγα είδα το 2008 και το 3008 .... ιδέα μου ή όντως ισχύει ότι το 2008 είναι εξίσου άνετο για τους πίσω επιβάτες; Σχεδόν ίδια μου φάνηκαν και σίγουρα το υποβραχιόνιο του 3008 τρώει πολύ χώρο για τον μεσαίο επιβάτη , σε σημείο που να χωράει να κάτσει οριακά παιδί.
Είναι πολύ άνετο για Β suv, αλλά C suv είναι λίγο (έως πολύ) πλατύτερα γενικά. Αλλά για 4.3μ κάνεις και συμβιβασμούς.
TD έκανες;
-
Fanis75 wrote:
Vagelis4 wrote:
Δεν ξέρω εγώ που έχω τώρα άστρα 1800 ατμοσφαιρικά κυβικά 140 άλογα 12ετίας καίω 7-7.5 εκτός πόλης και 9.5 εντός.
Θα κρατούσα το δικό μου χαλαρά αλλά λόγω χώρων πρέπει να το αλλάξω
Εγώ που είχα δίλιτρο ίδιας ηλικίας , έκαιγα τα ίδια , ίσως λίγο πιο πάνω εντός πόλης , για χειροκίνητο .
Τώρα με το αυτόματο 1200 είμαι στην πόλη 2-2,5 λίτρα κάτω και στο ταξίδι 1,5 κάτω . Σε ποσοστά γύρω στο 20 % . Με χειροκίνητο θα ήμουν μισό λίτρο κάτω ακόμα . Δεν το λες και λίγο .
-
Τα κυβικά δεν έχουν σχέση, αλλά η ιπποδύναμη. Για παράδειγμα τα 140 άλογα θέλουν την ίδια βενζίνη (σχεδόν, η τεχνολογία εξελίσσεται) είτε ειναι από 1.800 ατμοσφαιρικά είτε από 1.200 κυβικά συμπιεσμένα (αφού το turbo επιτρέπει περισσότερο αέρα και άρα περισσότερο καύσιμο να καεί). Μην μπερδεύεσαι ότι είναι λίγα κυβικά, άρα δεν καίει...μιλάμε για τούρμπο μοτέρ.
Επίσης, ορισμένες φορές ένας μεγαλύτερος κινητήρας στο ίδιο αυτοκίνητο ζορίζεται λιγότερο (π.χ. στο ταξίδι) και μπορεί να είναι πιο οικονομικός (υπό συνθήκες) από έναν μικρότερο. Όπως και να έχει, ο 1.2, ανάλογα και το αυτοκίνητο και το κιβώτιο είναι στο 7-8 στην πόλη και πιο κάτω το ταξίδι (με νόμιμες ταχύτητες).
-
Τώρα αν είναι να πας στο allure 130hp που αγγίζεις τα 25κ , εκεί ναι έχει δίπλα του και άλλα αυτοκίνητα να δεις που ίσως είναι καλύτερα vfm. Δεν μπορώ να δώσω παραδείγματα γιατί δεν το έχω ψάξει τόσο.
Allure βενζινη , platinum grey, 130,M/T στα 22990.
Αξίζει η τιμή σε αυτή την έκδοση?
-
Αξίζει και με το παραπανω σε αυτή την τιμή κατά την γνώμη μου.επειδή όμως εισαι ανάμεσα σε δυο επιλογές το καλυτερο είναι αυτό που ειπες.να τα οδηγήσεις το ένα μετά το άλλο και να επιλεξεις
-
hountalas wrote:
Τώρα αν είναι να πας στο allure 130hp που αγγίζεις τα 25κ , εκεί ναι έχει δίπλα του και άλλα αυτοκίνητα να δεις που ίσως είναι καλύτερα vfm. Δεν μπορώ να δώσω παραδείγματα γιατί δεν το έχω ψάξει τόσο.
Allure βενζινη , platinum grey, 130,M/T στα 22990.
Αξίζει η τιμή σε αυτή την έκδοση?
Έχω το Allure 2008 βενζίνη,130 EAT6, ultimate red, μοντ 2019 και μπορώ να πω τα καλλίτερα για το ατ/το.
Δεν ξέρω τα χλμ που έχει το υποψήφιο, αλλά, αν έχει την 5ετή εγγύηση και είναι του 2020, πάρε το να το χαρείς.
-
Εντάξει makap έχουμε ένα εδώ στην πόλη μου σε κόκκινο το αυτοκίνητο είναι πανέμορφο, εντάξει εγώ ως συνήθως το πήρα σε μαύρο αλλά ρε φίλε μιλάμε πανέμορφο το χαζεύω συνέχεια.
-
Αμα αργεί να φορτώσει το φόρουμ , μην ξαναπατάτε κουμπιά γιατί βλέπετε τι γίνεται...
-
Εντάξει makap έχουμε ένα εδώ στην πόλη μου σε κόκκινο το αυτοκίνητο είναι πανέμορφο, εντάξει εγώ ως συνήθως το πήρα σε μαύρο αλλά ρε φίλε μιλάμε πανέμορφο το χαζεύω συνέχεια.
Συμφωνώ απόλυτα και λίγα έγραψες ...
Αλλά και η έκδοση της μηχανής (130) είναι που μετράει πολύ, σε συνδυασμό με το ότι είναι αυτόματο.
-
Όντως το φόρουμ πρωινές ώρες μέχρι τις 10/11 πάει σφαίρα.,μετά σέρνεται!
Παίδες ο puretech με τα 100 είναι ικανοποιητικός ή θεωρείτε καλύτερη λύση με 130?
-
Όντως το φόρουμ πρωινές ώρες μέχρι τις 10/11 πάει σφαίρα.,μετά σέρνεται!
Παίδες ο puretech με τα 100 είναι ικανοποιητικός ή θεωρείτε καλύτερη λύση με 130?
Πάντα μερικά άλογα παραπάνω είναι καλύτερα.
Από ότι έχω διαβάσει εδώ μέσα ο 100αρης είναι επαρκής, αλλά αν φορτωθεί το αυτοκίνητο ίσως να ζοριστούν. Οπότε τα 130 θα δώσουν μια παραπάνω άνεση.
Όσον αφορά την ταχύτητα του φόρουμ, καλύτερα στα τεχνικά θέματα. Ίσως ζοριστεί περισσότερο η τεχνική ομάδα (σαν το 2008 με τον 100αρη) και βελτιωθεί τίποτα, αλλά υπάρχει η πιθανότητα και για ban
-
Χαχαχα...
Ο νικ πάντως προειδοποίησε....
-
Το 2008 έχει επιλογή και για ηλεκτρική έκδοση. Σε περίπτωση που τώρα επιλέξω diesel και μετά από 5-6 χρόνια απαγορευτούν τα diesel θα υπάρχει η δυνατότητα στο αυτοκίνητο να γίνει η μετατροπή σε ηλεκτρικό με μπαταρία της τότε τεχνολογίας?
Νομίζω η πλατφόρμα είναι κοινή για τα ηλεκτρικά και τα εσωτερικής κάυσης στο 2008.
Επίσης δεύτερη ερώτηση. Σε περίπτωση που επιλέξω το diesel στα 110 άλογα μπορώ να το δώσω μερικά άλογα παραπάνω με προγραμματισμό? Είναι εύκολο δλδ και θεωρείται ότι αξίζει το κόστος χωρίς να βγάλει προβλήματα αργότερα?
-
Το 2008 έχει επιλογή και για ηλεκτρική έκδοση. Σε περίπτωση που τώρα επιλέξω diesel και μετά από 5-6 χρόνια απαγορευτούν τα diesel θα υπάρχει η δυνατότητα στο αυτοκίνητο να γίνει η μετατροπή σε ηλεκτρικό με μπαταρία της τότε τεχνολογίας?
Νομίζω η πλατφόρμα είναι κοινή για τα ηλεκτρικά και τα εσωτερικής κάυσης στο 2008.
Επσης δεύτερη ερώτηση. Σε περίπτωση που επιλέξω το diesel στα 110 άλογα μπορώ να το δώσω μερικά άλογα παραπάνω με προγραμματισμό? Είναι εύκολο δλδ και θεωρείται ότι αξίζει το κόστος χωρίς να βγάλει προβλήματα αργότερα?
Το πρώτο που ρωτάς είναι απίστευτο που το ρωτάς, αλλά καλή ερώτηση!
Να το στείλεις Γαλλία δηλαδή, να βγάλουν τα εσωψυχα και να βάλουν ηλεκτρικά;! Τρελό! Τα diesel 2019+2020 έκαναν 8.000.000 πωλήσεις περίπου και 1.1 περίπου τα BEV, δεν μπορούν να απαγορευτούν έτσι απλά και τόσο γρήγορα.
Πανευκολα είναι να πειράξεις τον 110. Παίρνει άνετα 20-30 άλογα κυρίως με chip (βάζεις ένα chip που παρακάμπτει τις βασικές ρυθμίσεις και δίνει πανευκολα τα παραπάνω άλογα, όταν το πας για service ή οτιδήποτε λογικά δεν ξέρει κανείς ότι το είχες γιατί μπαινω-βγαινει). Αν βάλεις πρόγραμμα (πάλι εύκολο και μπορεί να δώσει και παραπάνω άλογα) σε αναβάθμιση από την αντιπροσωπεία λογικά θα χαθεί.
Πρέπει να είναι επαρκής όμως, εγώ έχω τον 100 και με 4μελη οικογένεια έχουμε πάει σχεδόν παντού.
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)