-
Οχι κατι σοβαρο. Αλλά τωρα τελευταια αρχισε να καιει λαδι και το δικο μου
-
Αν ήμασταν σοβαρή χώρα με τέτοιο οδικό δίκτυο που έχουμε συν την έλλειψη οδηγικής παιδείας, ναι θα έπρεπε το κράτος να απαγορέψει τη χρήση αυτοκινήτων με πολλά άλογα. Διαφορετικά θα συνεχιστούν φαινόμενα τύπου να ξεκληρίζεται μια ολόκληρη οικογένεια γιατί κάποιος καγκουρας ήθελε να πάει με 300 στην εθνική ή να χάνει ο άλλος το παιδί του γιατί κάποιος άλλος καγκουρας ήθελε να κάνει κόντρα με κορβετ στη παραλιακή. Oσον αφορά το tuning αυξήστε στο μοτερακι των 1200κ.εκ κατά 30% την ισχύ να δούμε πόσο γρήγορα θα το πάρετε στο χέρι. Το μοτέρ αυτό με τα 100 άλογα το οδήγησα στο 208 και η δύναμη του ήταν οριακή για να το κινήσει με αξιοπρέπεια τώρα στο πιο βαρύ αμάξωμα του 2008 και με χειροκίνητο κιβώτιο πραγματικά πρέπει να τραβάει τρελό ζόρι ο κινητήρας για να ανταποκριθεί.
Το οδικό μας δίκτυο δεν είναι σε καμία περίπτωση το καλύτερο αλλά φυσικά ούτε το χειρότερο. Δεν είναι όλες οι χώρες Δυτική Ευρώπη, υπάρχουν για παράδειγμα βαλκάνια χωρίς καν να αναφέρω νότια Αμερική, Ασία και Αφρική... Το ίδιο πάνω κάτω ισχύει και για την οδηγική παιδεία, υπάρχουν καλύτερα και χειρότερα. Σαφώς πάσχουμε σε αυτό και έχουμε μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Αν εφαρμοζόταν ο θεσμός του Κτεο στα οχήματα αλλά και στους οδηγούς τους και δεν υπήρχε τόση ατιμωρησία θα ήμασταν σαφώς καλύτερα. Τα τροχαία που ανέφερες είναι αυτά που είχαν και μεγάλη δημοσιότητα. Έχουμε πολλά αναλογικά λόγω υπερβολικής ταχύτητας μη νομίζεις όμως οτι δε συμβαίνουν και αλλού αυτά. Καλώς η κακώς η Ελλάδα είναι ιδανική χώρα για petroheads με πολύ ήλιο, όμορφα τοπία και B roads. Θα ήταν καλύτερα αν είχαμε και παραπάνω πίστες και ανάλογη κουλτούρα.
Προσπαθώ να καταλάβω το συλλογισμό σου με τα 1,2 μοτέρ των 100 ίππων.. Βγαίνει και με 130 μαμά... Η Ford έχει μοτέρ 1,0 μέχρι 155 ίππους και 1,5 έως 200. Δε βγάζω άκρη.. Τελικά τα άλογα είναι καλά και ασφαλή όταν βγαίνουν απο πολλά.. κυβικά?
Anyway..
-
@207cc
@thodoris τον ξερω και εγω πολυ καλα τον κινητηρα αυτον στα 150 αλογα. Απαιτουσε συντήρηση. Εγω ειμαι και ψεκασμενος και εκανα αλλαγες λαδιων πολυ συχνα, μπουζι κτλ. Δεν παω με το προγραμμα τα κανω πολυ νωρίτερα ετσι οποτε μου τη βαρέσει, αλλαζα παρα πολυ συχνα ακριβα λαδια, εκανα νωρις καθαρισμό καρβουνιλας κτλ....και περα απο μια μικρη καταναλωση λαδιου (ψηλοφυσιολογικη) και κατι ψηλα, πηγα καλούτσικα.*
Στο συνεργειο ομως πηγαιναν αντίστοιχα μοτερ με 25.000χλμ αλλαγη λαδιων και γενικοτερα οχι την τρελα την δικια μου.... Μιλαμε ηταν το συντομότερο ανέκδοτο αυτος ο κινητηρας. Το τι εχω δει δεν λεγεται.
*Οταν ας πουμε εφευγα για καλοκαιρι και το πιεζα καθε μερα σε στροφες καο μεσα στην ζεστη κτλ ολο το καλοκαίρι το φθηνοπορο αλλαζα ξανα λαδια με οτι καλυτερο. Ειπαμε ψεκασμενος αλλα ειχα ενα μοτερ σαν καινουργιο
μια απο τα ίδια, ανα 7000χλμ αλλαγή λαδιού total 0w30 και ανα 20000χλμ μεγάλο service(μπουζί φίλτρα λαδια) και εννοείτε αλλαγή απο την αρχή το σωληνάκι του τουρμπο που τρυπαγε ολη την ώρα με πρεσαριστό. φαντάσου μέχρι και που το πούλησα έκαιγε 1λιτρο ανά αλλαγή μαξ
-
thodorisls wrote:
εγω πάντως 10 χρόνια με 1.6 thp με 207 gt και μετα Rc οπως και ο αδερφός μου με rallye εκτος απο μια καδένα που ήταν προβληματική δεν έβγαλε τίποτα.με σωστή συντήρηση εννοείτε.
Εγραφες στο ps club?
είμαι μέλος δεν έγραφα συχνά,πιο πολύ για κάποια περίοδο πήγαινα σε εβδομαδιαίες συναντήσεις για καμιά μπύρα.
-
Αγαπητέ Alex:
- 'Η Audi δίνει 4ετη εγγύηση άρα το DSG δεν είναι πρόβλημα'. Παραδέχεσαι ότι δεν έχει χρόνο ζωής πάνω από 60.000χλμ (μ.ο. 15.000χλμ/έτος); Έχεις την εντύπωση ότι όλοι έχουν την οικονομική σου επιφάνεια να αλλάζουν κάθε 4 χρόνια καινούργιο όχημα; Ή και τα δύο;
- Τα ψηφιακά/ηλεκτρονικά του Peugeot θεωρείς ότι ΘΑ χαλάσουν εύκολα αλλά στα VAG δεν πρόλαβαν να βγάλουν το Golf VIII και τα ξαδέρφια του και χρειάζεται περισσότερα patches και software updates από τα windows millennium για να πάψουν τα crash/freeze. Τώρα, όχι στο μέλλον υποθετικά.
- Τα suvs κάτω από το Tiguan της VW είναι ποιοτικά κουβαδάκια μην τα εξυμνείς ήμαρτον και έλεος. Με τα Q της Audi δεν θα ασχοληθώ γιατί είπαμε να μην μπερδεύουμε ανόμοια πράγματα aka Premium & non Premium. Και αν οι τίτλοι δεν γεμίζουν το μάτι μην λέμε πάλι τις διαφορές στα κόστη διατήρησης/συντήρησης.
- Τι είναι αυτό που κάνει ψευτοsuv μόνο το m/t 2008 1,2 100ps και δεν κάνει ψευτοsuv το κάθε m/t suv της VW κάτω από το Tiguan; Σκέτο κόκκαλο είναι μέσα και εδώ το επιχείρημα των οδηγικων χαρακτηριστικών της Ford δεν υφίσταται. Σε τι ακριβώς υπερέχουν; Από c_suv αρχίζει να ισορροπεί η κατάσταση και μετά είναι θέμα προτεραιοτήτων αλλά εκεί οι δυνατοί παίκτες είναι πολύ στα ίδια λεφτά πάνω κάτω και το Tiguan τα δείχνει τα χρόνια του.
- Κάνεις δεν μπορεί να ξέρει αν ο 1,5 TSI βγει καλύτερος του αισχρού προκατόχου του 1,4 TSI. Μακάρι ειλικρινά να μην είναι και αυτος μια τιτάνια αποτυχία καταδικαστική για τους κακομοιρους αγοραστές. Αυτή την στιγμή όμως ο puretech 1,2 αποδεικνύει χρόνια την αξία του και είναι εξαιρετικός για το μέγεθός του ακόμα και σε αμαξώματα όπως τα 3008/5008.
- Όταν ακούω επιχείρημα το πιο πουλάει περισσότερο και το συνδέουμε ότι είναι και το καλύτερο αυτοκίνητο μου θυμίζει το παλιό ανέκδοτο που είναι στο φανάρι Zastava/Ferrari και λέει οδηγός του Zastava στον οδηγό της Ferrari 'φίλε καλό σου βγήκε αυτό γιατί δεν το έχω δει να κυκλοφορεί πολύ'. Για να μην τα κάνω όλα ώπα και υπενθυμίσω ότι όλους τους έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις η Toyota παγκοσμίως φέτος και κλαίμε όλοι μαζί αγκαλιασμένοι. Δεν σας βλέπω να τρέχετε να αγοράσετε Corolla & CHR όμως. Τι έγινε τελικά μετράνε οι πωλήσεις ή όχι και τελικά μετράνε τα θέλω μας και το προσωπικό μας γούστο/κριτήριο;...
- Το καημένο το 208 που το πήρε και αυτό η μπάλα είναι μεν ακριβό πολύ αν το θες πλήρες αλλά σε νορμάλ καταστάσεις 'χάνει' ξεκάθαρα μόνο από τα οδηγικά χαρακτηριστικά του Fiesta. Δεν έχει κάτι άλλο να ζηλέψει από τον άμεσο ανταγωνισμό του (Polo/Clio) εκτός της οικονομίας/αξιοπιστίας που μπορείς να βρεις μόνο στα Jazz/Yaris.
Εξύμνησα πουθενά τα bsuv της vw; Για εμένα suv κάτω από 2000k.εκ δεν υπάρχει. Απλά έγραψα ότι ο 1,5tsi είναι λιγότερο πιεσμένος και έχει καλύτερες επιδόσεις από τον 1,2 puretech. Δεν έχει καμιά ιδιαίτερη ποιότητα το 2008 για εμένα τη τροκ τη 2008 από ποιότητα τα ίδια μου κάνουν. Το κινητήριο σύνολο συν θέση οδήγησης και τιμόνι είναι καλύτερα στα vw από τα πεζώ οπότε για εμένα είναι καλύτερα αυτοκίνητα.Στα ηλεκτρονικά τα προβλήματα τα έχει το νέο γκολφ όχι τα υπόλοιπα μοντέλα που φοράνε το προηγούμενο σύστημα που είναι πολύ ανώτερο του αντίστοιχου της πεζώ που είναι από τα χειρότερα που δοκίμασα. Εγώ πρώτος έγραψα ότι οι πωλήσεις ενός αυτοκινήτου είναι συνάρτηση κυρίως της διαφήμισης και όχι των τεχνικών χαρακτηριστικών του. Αυτή τη στιγμή το καλύτερο σουβ στα 30000€ λίγο πάνω λίγο κάτω είναι ξεκάθαρα το τουσκον που το βάζω πάνω από το q3 λόγω τετρακίνησης και καλύτερου μοτέρ.
Απλά αρπάζεστε εύκολα ορισμένοι επειδή έχετε αγοράσει ένα αυτοκίνητο λες και έχετε μετοχές της εταιρείας
Mastoras για εμένα η ιπποδύναμη είναι ανάλογη του κυβισμού πολλά άλογα σημαίνει μεγάλος κυβισμός. Επίσης η ιπποδύναμη πρέπει να είναι ανάλογη του αμαξώματος δε μπορεί να γράφουμε ότι ο 1,2 με 100hp ή 130hp είναι μια χαρά για να κινεί σουβ όπως τα 2008 και 3008.Ούτε θεωρώ σωστό πιεσμένα μοτέρ όπως το 1,5 200hp του φιέστα στ.
-
γιατί τι έχει ο 1.6 thp??
Αυτός δεν είναι ο γνωστός και ως πρίγκιπας;;;;
Πολύ καλό μοτέρ στα χαρακτηριστικά του, χάλια η αξιοπιστία του.
Αποτυχημένο σύνολο, μπορεί και κάθε 40k με 50 k χλμ να ήθελε επισκευή.
Αποδεικνύει μαζί με κάτι παλιούς tsi ότι η βενζίνη δεν είναι πανάκεια, υπάρχουν και βενζινοκινητα φόλες.
-
ρε τι παπα εχει φαει ο κοσμος με τα suv
Συνεχιζει να με εκπλησσει το οτι οι αυτοκινητοβιομηχανιες δημιουργησαν μια εντελως νεα κατηγορια και μαλιστα κατορθωσαν να περασουν και στανταρντς στο μυαλο πολλων οτι πρεπει να ειναι 4x4, να εχουν πολλα κυβικα για να παενουν στα βουνα και στα λαγκαδια
το εκπληκτικοτερο ολων βεβαια ειναι η κατακτηση του VAG να πειθει περι της αξιοπιστιας των προιοντων του με τετοιο ιστορικο...λαδιλας. Ειλικρινα δεν ξερω αλλο προιον με τετοιες αστοχιες υλικου κατα καιρους (απο πταισματα παραθυρων και ουρανων που πεφτουν εως σοβαροτερα αδικηματα οπως τηγανισμα λαδιου), με μεγαλα κοστη και με μινιμουμ εγγυηση και να συνεχιζει να πουλαει σαν τρελο. Απο αυτη την αποψη τους βγαζω το καπελο. Ξερουν να πουλανε και ψυγεια στους εσκιμωους
Προσωπικα μετα τα σκανδαλα του παρελθοντος πλεον δεν πιστυευω κανενα νουμερο
1.5? Εφοσον δεν εχω τροπο να το επιβεβαιωσω, μπορει να ειναι και 1.3. Γιατι οχι?
ακομη μια αποδειξη οτι η πλειοψηφια του κοσμου δεν ψωνιζει με βαση τις αναγκες του η με βαση μια στοιχειωδη ενημερωση
-
Εξύμνησα πουθενά τα bsuv της vw; Για εμένα suv κάτω από 2000k.εκ δεν υπάρχει. Απλά έγραψα ότι ο 1,5tsi είναι λιγότερο πιεσμένος και έχει καλύτερες επιδόσεις από τον 1,2 puretech. Δεν έχει καμιά ιδιαίτερη ποιότητα το 2008 για εμένα τη τροκ τη 2008 από ποιότητα τα ίδια μου κάνουν. Το κινητήριο σύνολο συν θέση οδήγησης και τιμόνι είναι καλύτερα στα vw από τα πεζώ οπότε για εμένα είναι καλύτερα αυτοκίνητα.Στα ηλεκτρονικά τα προβλήματα τα έχει το νέο γκολφ όχι τα υπόλοιπα μοντέλα που φοράνε το προηγούμενο σύστημα που είναι πολύ ανώτερο του αντίστοιχου της πεζώ που είναι από τα χειρότερα που δοκίμασα. Εγώ πρώτος έγραψα ότι οι πωλήσεις ενός αυτοκινήτου είναι συνάρτηση κυρίως της διαφήμισης και όχι των τεχνικών χαρακτηριστικών του. Αυτή τη στιγμή το καλύτερο σουβ στα 30000€ λίγο πάνω λίγο κάτω είναι ξεκάθαρα το τουσκον που το βάζω πάνω από το q3 λόγω τετρακίνησης και καλύτερου μοτέρ.
Απλά αρπάζεστε εύκολα ορισμένοι επειδή έχετε αγοράσει ένα αυτοκίνητο λες και έχετε μετοχές της εταιρείας
Mastoras για εμένα η ιπποδύναμη είναι ανάλογη του κυβισμού πολλά άλογα σημαίνει μεγάλος κυβισμός. Επίσης η ιπποδύναμη πρέπει να είναι ανάλογη του αμαξώματος δε μπορεί να γράφουμε ότι ο 1,2 με 100hp ή 130hp είναι μια χαρά για να κινεί σουβ όπως τα 2008 και 3008.Ούτε θεωρώ σωστό πιεσμένα μοτέρ όπως το 1,5 200hp του φιέστα στ.
Τα έχεις κάνει αχταρμα στο μυαλό σου και δεν βγάζει σχεδόν νόημα ότι λες.
Γράφεις προσωπικές απόψεις σαν γενικούς κανόνες λες και είσαι ο Πάπας το μεσαίωνα.
Όλο το παραπάνω σχόλιο είναι γεμάτο ανακρίβειες και άσχετες γενικότητες, γραμμή με γραμμή.
Μιλάμε για B suv, πετάς ότι τα Β suv είναι βλακείες γενικά, δεν μπορείς να κάνεις μία σωστή σύγκριση σε κανένα επίπεδο, μετά πετάς ένα Tucson , έτσι να υπάρχει, αφού δεν έχει αναφερθεί σε καμία συζήτηση και πουθενά.
Το θέμα με τα ηλεκτρικά είναι γενικότερο με το infotainment του ομίλου και παρουσιάζεται μέχρι και στα Kamiq, έχει γίνει χαμός με περιπτώσεις, και μετά επειδή δεν έχεις επιχείρημα πετάς ότι το παλιό ήταν καλύτερο, δηλαδή αυτό που αντικαθιστά η εταιρεία, είναι καλύτερο όμως.. μετά θέση οδήγησης και τιμόνι, λες και έχεις μονάδα μέτρησης, αυθαίρετα λες ότι είναι καλύτερα ενώ η Peugeot έχει σαν selling point το i-cockpit, και ειδικά τη 3D version στο 2008, ετσι γενικά, και χωρίς κανένα λόγω συγκρίνεις άλλους κινητήρες, ενώ ο βασικός VAG 1.0 είναι ακόμη μικρότερος, άρα σύμφωνα με τα λεγόμενά σου ακόμη χειρότερος και περισσότερο πιεσμένος! Ενώ και με τις πωλήσεις τα έχεις μπερδεμένα αρκετά, και τα αυτόματα μία μετράει η αξιοπιστία, μία δεν μετράει.
Γενικά, πέταγμα της μπάλας στην κερκίδα, πες πες κάτι θα μείνει, προσωπικές εκτιμήσεις Ευαγγέλιο και τελικά φίλος VAG που όμως με 'κρύα καρδιά' θα έπαιρνε VAG σύμφωνα με τα λεγόμενά του.
Τρικυμία εν κρανίω..
-
Διάβαζα στο fb κάνανε στο autotriti ενα συγκριτικό με c suv στα χιόνια τάχα μου και άρχισαν οι ταλιμπάν στα σχόλια να γράφουν ότι όλα είναι άχρηστα, όλα είναι μόδα, φέρτε ένα lada να στα σβήσει όλα και τέτοια βαθυστόχαστα σχόλια. Α και ότι suv χωρίς 4χ4 δεν είναι αμάξι ή ότι είναι άχρηστα.
Ναι σόρρυ που δεν έχω 4χ4 να γυρίζω μέσα στην πόλη ή που πήρα suv γιατί δεν έχω πάργκινγ να βάζω το 4.5 σεντάν μου για να έχω πορτ μπαγκαζ.
Αλλα έχει την φάση του όλο αυτό το 'μαδομούνι' καθότι ακούγονται διάφορες γνώμες / εμπειρίες και απόψεις.
Ερώτηση μιας και αναφέρθηκε η αξιοπιστία :
Έχω ακούσει ότι τα άμεσου ψεκασμού τείνουν να καρβουνιάζουν περισσότερο μέσα στις βαλβίδες ε? Ισχύει ότι πρέπει να το δίνεις που και που κόφτες για να καθαρίζει ή δεν ξέρω αν το λέω σωστά να προλαμβάνει τέλος πάντων το ζήτημα αυτό?
Μπορεί κάποιος να μου πει γενικές οδηγίες χρήσης? Είπαμε 1.2 100 και έχω 5κ περίπου χλμ από 9/2020 τα περισσότερα σε ταξίδι πηγαινε έλα 200 χλμ. Τώρα ίσως μείνω περισσότερο πόλη για να κινούμαι.
Λέω να κάνω πρώτο σέρβις στα 15κ.
-
Διάβαζα στο fb κάνανε στο autotriti ενα συγκριτικό με c suv στα χιόνια τάχα μου και άρχισαν οι ταλιμπάν στα σχόλια να γράφουν ότι όλα είναι άχρηστα, όλα είναι μόδα, φέρτε ένα lada να στα σβήσει όλα και τέτοια βαθυστόχαστα σχόλια. Α και ότι suv χωρίς 4χ4 δεν είναι αμάξι ή ότι είναι άχρηστα.
Ναι σόρρυ που δεν έχω 4χ4 να γυρίζω μέσα στην πόλη ή που πήρα suv γιατί δεν έχω πάργκινγ να βάζω το 4.5 σεντάν μου για να έχω πορτ μπαγκαζ.
Αλλα έχει την φάση του όλο αυτό το 'μαδομούνι' καθότι ακούγονται διάφορες γνώμες / εμπειρίες και απόψεις.
Ερώτηση μιας και αναφέρθηκε η αξιοπιστία :
Έχω ακούσει ότι τα άμεσου ψεκασμού τείνουν να καρβουνιάζουν περισσότερο μέσα στις βαλβίδες ε? Ισχύει ότι πρέπει να το δίνεις που και που κόφτες για να καθαρίζει ή δεν ξέρω αν το λέω σωστά να προλαμβάνει τέλος πάντων το ζήτημα αυτό?
Μπορεί κάποιος να μου πει γενικές οδηγίες χρήσης? Είπαμε 1.2 100 και έχω 5κ περίπου χλμ από 9/2020 τα περισσότερα σε ταξίδι πηγαινε έλα 200 χλμ. Τώρα ίσως μείνω περισσότερο πόλη για να κινούμαι.
Κάτσε να φτάσεις κοντά έτος και βλέπεις. Εγώ το έκανα στο 10μηνο με σκάρτα 12.000, επειδή ήταν κ το 1ο, μετά θα το κάνω ή στο χρόνο ή στα 15.000.
Μην αγχώνεσαι για τίποτα, κάνα ταξιδακι που και που και φυσιολογικό άνοιγμα και θα είσαι οκ. Οι σύγχρονοι κινητήρες είναι σε άλλο επίπεδο με 10-15 χρόνια πριν, έχουν φθάσει μία ωριμότητα.
-
Kάποια στιγμή γράφτηκε για την τιμή του 208 και του 2008 gt line ότι είναι πολύ υψηλή και δεν έχετε άδικο,όμως αν δούμε λίγο παραδίπλα την initiale paris του captur 32000 για ένα αμάξι που ξεκινά από τα 17000 διαφορά 15000 άρα λογικό η βασική έκδοση και στα 208 , 2008 με την gt line να είναι 15000 παραπάνω.
Υποθέτω και στα BMW ,VW , Audi κτλ θα υπάρχει τέτοια περίπου διαφορά ή και παραπάνω ανάμεσα στην τοπ έκδοση και τη βασική.
Άρα οποιοδήποτε σχόλιο θεωρώ πως είναι κακοπροαίρετο διότι όλες οι εταιρίες τις ίδιες τιμολογήσεις έχουν πάνω κάτω.
-
Μπορεί κάποιος να μου πει γενικές οδηγίες χρήσης?
Καταρχάς να προσέχεις την ποιότητα του καυσίμου που βάζεις στο αμάξι για να παίρνεις όσο πιο κοντά μπορείς στην ιδανική καύση. Προσωπικά είμαι της τακτικής πάντα 98 (το γνωστό με την προσφορά της shell) και πριν τα μεγάλα ταξίδια σχεδόν μέχρι λαμπάκι και 100. Μετά για να μην έχεις άλλο λόγο ανησυχίας να αποφεύγεις ότι συνήθως φέρνει 'πυρακια' στα περισσότερα αμάξια. Μην δίνεις απότομα Γκάζι όταν είσαι σε χαμηλό φορτίο με υψηλή σχέση.
Στα θέματα σέρβις για να είσαι ήσυχος 100% μετά τα πρώτα ήπια 1500χλμ αλλάζεις λάδια φίλτρο λαδιού και κανείς ένα μεγάλο ταξίδι. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει το 15κ για σέρβις. Είναι όπως ακριβώς το λένε οι κατασκευαστές. Ενός έτος ή 15κ, οποίο έρθει πρώτο. Ακόμα και αν στο έτος κάνεις 7500 χλμ θα κάνεις κανονικά σέρβις με το λάδι όπως το προτείνει ο κατασκευαστής.
Όχι τα παλιά μαστοριλίκια τύπου 'έκανες μόνο 7,5κ να μην σου βάλω φουλ συνθετικό λάδι'. Και τέλος κατ'εμε ζητάς αν δεν το ορίζει ο κατασκευαστής σε κάθε μεγάλο σέρβις αντικατάσταση παραφλου. Όχι συμπλήρωμα/έλεγχο, αυτό το κάνεις προληπτικά μόνος σου. Σε 20-30κ χλμ το παραφλου θα έχει γίνει σαν σαπουνόνερο μετά από πρωινό ξύρισμα φαντάρου. Δεν το αφήνεις στον κινητήρα σου κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.
-
Kάποια στιγμή γράφτηκε για την τιμή του 208 και του 2008 gt line ότι είναι πολύ υψηλή και δεν έχετε άδικο,όμως αν δούμε λίγο παραδίπλα την initiale paris του captur 32000 για ένα αμάξι που ξεκινά από τα 17000 διαφορά 15000 άρα λογικό η βασική έκδοση και στα 208 , 2008 με την gt line να είναι 15000 παραπάνω.
Υποθέτω και στα BMW ,VW , Audi κτλ θα υπάρχει τέτοια περίπου διαφορά ή και παραπάνω ανάμεσα στην τοπ έκδοση και τη βασική.
Άρα οποιοδήποτε σχόλιο θεωρώ πως είναι κακοπροαίρετο διότι όλες οι εταιρίες τις ίδιες τιμολογήσεις έχουν πάνω κάτω.
Όταν ο Marek έκανε συγκριτικό Captur με Kamiq οι τιμές ήταν 32 και 32.500 αν θυμάμαι καλά...είναι δυνατόν να έδινε κάποιος 32.000 για Kamiq?!
Γενικά για κάποιο λόγω, συγκεντρώνει πολύ μίσος η Peugeot τελευταία, και ειδικά το 2008, μάλλον είναι επακόλουθο της επιτυχίας της.
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/peugeot-emporika-apotelesmata-2020
Για πάμε:
'Οι παραγγελίες της εταιρείας το 2020 αυξήθηκαν κατα 15% σε σχέση με το 2019. 25 χώρες ξεπέρασαν το ρεκόρ τους σε μερίδιο αγοράς: η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Αυστρία, η Τσεχία, η Ιαπωνία, η Πορτογαλία, η Νορβηγία, η Ουκρανία, οι χώρες ASEAN, η Εσθονία, η Σλοβενία, η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Αίγυπτος, η Ισλανδία, η Βολιβία, η Κολομβία, το Εκουαδόρ, το Περού, ο Άγιος Δομήνικος, το Μεξικό, η Νότια Αφρική, η Αραβία και η Λετονία. Πέντε απο τα αυτοκίνητα της Peugeot είναι στο βάθρο των best sellers της Ευρώπης: 208, 2008, 3008, Rifter και Partner.'
και το σημαντικό, που απαντά γενικά σε πολλά ερωτήματα
'Η γκάμα των SUV της είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη.Ένα στα τρία μοντέλα της μάρκας είναι του ανώτατου επιπέδου εξοπλισμού.'
Το σημαντικό για μένα είναι ότι κάνει ενδιαφέροντα αυτοκίνητα πλέον, που ξεφεύγουν ή ορίζουν την κατηγορία τους, και νομίζω αυτό το βλέπουν και οι καταναλωτές, επίσης σε θέματα αξιοπιστίας έχουν κάνει τρομακτικά βήματα μπροστά σε σχέση με τη δεκαετία του 90 και 00.
Πιστεύω με το fl 3008/5008 και το 308 που έρχεται (καθώς θα ξεπουλήσει και φθηνά παλιά 308 μέχρι να έρθει) τουλάχιστον θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα, βέβαια και η Renault έχει 2 πολύ δυνατά αυτοκίνητα (Clio/Captur) αλλά δεν έχει ουσιαστική παρουσία στα C suv/people's van/pro van, και νομίζω το 308 θα πουλήσει πολύ περισσότερο από το Megane.
Η Opel επίσης μετά από καιρό παίρνει πραγματικά τα πάνω της (περιμένουμε και νέο Astra, δυνατό χαρτί, και το Mokka που θα πουλήσει τρελά κατά τη γνώμη μου), και η Citroen επιτέλους έχει αξιοσέβαστο αυτοκίνητο στη C κατηγορία.
Τώρα τα του Stellantis, θα τα δούμε, η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καταλάβει απολύτως πως θα λειτουργεί το εταιρικό μοντέλο τους, νομίζω 50 - 50 είναι μοιρασμένη η εταιρία (ισχυρή παρουσία ομίλου FCA στην Αμερική σε σχέση με την απούσα PSA), αυτό θα το δούμε, πάντως δεν είμαι σίγουρος αν και πόσο θα οφελήσει την PSA αυτή η συνεργασία, μάλλον περισσότερο την FCA. Θα δείξει..
-
@Alex19 συμφωνούμε ότι διαφωνούμε. Άλλωστε μόνο καλό κάνει ένα δημόσιο debate για έναν υποψήφιο αγοραστή ώστε να βλέπει όλες τις απόψεις.
Για την ιστορία δεν είμαι καθόλου από αυτούς που επειδή πήρα το Χ όχημα θα το καλύψω ή θα το εκθειάσω. Όταν έχει κάπου μειονέκτημα το θάβω δημόσια κανονικότατα αν έχεις δει τι έχω γράψει ανά καιρούς και για το Octavia και για το 308, το Fiesta κλπ κλπ.
Το βλέπεις λίγο μαύρο το θέμα Peugeot/PSA νομίζω. Κάνουν φιλότιμη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια. Στην τελική δεν γίνεσαι ούτε σε 5 ούτε σε 10 χρόνια εταιρία κολοσσός όπως Toyota/VAG/Ford (μιλάω για mainstream non premium brands που αφορούν τον περισσότερο κόσμο). Είναι όμως πλέον μια απειλή για εκείνους και το θετικό είναι ότι σαν άλλος Sinatra το έκανε με τον δικό της τρόπο χωρίς να αντιγράψει βασικές φιλοσοφίες των υπολοίπων. Θες με αιχμή του δόρατος το design για αρχή; Δεκτό. Σιγά αλλά σταθερά γιγαντώνεται και αυτή, ειδικά αν της βγει το project Stellantis αν το λέω σωστά.
-
Δε τα βλέπω μαύρα για τα πεζω στην πραγματική διάσταση τοποθετώ τα πράγματα. Απλά κάποιοι κάνουν και δεν είσαι εσύ από αυτούς λες και έχουν μετοχές της εταιρείας.
Ούτε οπαδός του vag είμαι μια ζωή bmw οδηγώ και παλιότερα που είχαμε δύο αυτοκίνητα είχαμε Φορντ για δεύτερο. Αλλά τι να κάνουμε είναι καλύτερο μοτέρ το 1,5 tsi και σχεδιαστικά το vag προσφέρει αυτή τη στιγμή καλύτερες επιλογές. Δε μπορεί να συγκρίνουμε τη σχεδίαση της αουντι που είναι η καλύτερη στο κόσμο και μακράν η πιο σπορτιφ με τη πεζω. Δε μπορεί η πεζω να τιμολογει τα ίδια με την αουντι. Πάντως σοβαρή απάντηση σε τι είναι καλύτερο το 2008 από τους ανταγωνιστές του δεν έχω πάρει. Όπως και να εχει μόνο η θέση οδήγησης και το αστείο τιμονακι που έχει τελειώνει κάθε σοβαρή συζήτηση.
-
Έχει η audi τον καλύτερο σχεδιασμό? Μιλάμε για τα s line που θέλει να ρίξεις πακέτο φαντάζομαι.
Σχεδιαστικά είναι ωραία αλλά πολύ εύπεπτα και βαρετά στο μάτι αν αναλογιστείς τον ανταγωνισμό εκτός αν μιλάμε για sport πακέτα.
-
Dublin συγκεντρώνει πολλα σχολια το peugoet διοτι δηλωνει κατι που δεν ειναι. Τουλαχιστον σημερα.
Αν εσυ βγεις και πεις πως εισαι 2 μετρα ύψος και είσαι 1.80 και ζητας να σου φερουν ρουχα για διμετρο....λογικο ειναι να σχολιάζεται ολη μερα το θεμα αυτο.
Σκεψου τωρα να εχεις και εναν φιλο δικο σου που να λεει και αυτος ολη μερα:..... 'Να δυο μετρα ειναι... Δεν τον βλεπετε;'
Και μετα οταν εχουν εκπτώσεις τοτε ξαφνικα ετσι για λιγες μερες να ζητας ρουχα για το 1.80 δηλαδη οσο το υψος σου. Μετα ομως απο λίγες ημερες.. Αντε ξανα.... Δυο μετρα.
Μια χαρα αυτοκινητα ειναι τα peugeot. Αλλα δεν ειναι σε κανεναν τομεα εξαιρετικα περα απο την σχεδιαση. Δηλαδη το να βαζεις εναν λεντ χαυλιοδοντα και ενα 3 d panel δεν σημαινει οτι ειναι αππ μονο του καλο αυτοκινητο.
Αν θες να δεις ενα ακριβο μικρο πολης δες το jazz. Εχει τοσα πολλα παραπανω που δεν χωρα ενα ποστ να γραφεις. Αλλα δεν εχει χαυλιοδοντα....
Το οτι δεν θα το επιλεξουν οι περισσότεροι το jazz δεν σημαινει οτι ειναι κακο απλα σημαινει πως δεν τους ενδιαφεροθν ουσιωδη πράγματα. Οταν σου λεει για παραδειγμα 10 αεροσακους vs 6, οταν σου λεει small overlap προστασια vs καμια προατασια σε αυτο το ειδος crash test,... Και ο καταναλωτης επιλεγει 3d panel γιατι ειναι ομορφο,... Ε οκ γιατι ασχολουμαστε;
Δηλαδη εχουμε βαλει στις συζητησεις μας ανθρωπους που δεν κοιτουν το αυτοκινητο, απλα την ομορφιά.
-
Dublin συγκεντρώνει πολλα σχολια το peugoet διοτι δηλωνει κατι που δεν ειναι. Τουλαχιστον σημερα.
Αν εσυ βγεις και πεις πως εισαι 2 μετρα ύψος και είσαι 1.80 και ζητας να σου φερουν ρουχα για διμετρο....λογικο ειναι να σχολιάζεται ολη μερα το θεμα αυτο.
Σκεψου τωρα να εχεις και εναν φιλο δικο σου που να λεει και αυτος ολη μερα:..... 'Να δυο μετρα ειναι... Δεν τον βλεπετε;'
Και μετα οταν εχουν εκπτώσεις τοτε ξαφνικα ετσι για λιγες μερες να ζητας ρουχα για το 1.80 δηλαδη οσο το υψος σου. Μετα ομως απο λίγες ημερες.. Αντε ξανα.... Δυο μετρα.
Μπήκα να κάνω test drive το 208 και ντράπηκα που το οδήγησα αυτό το τιμόνι και η θέση οδήγησης απλα απαράδεκτα σε κάποια φάση δε μπορούσα να στριψω το τιμόνι γιατί κοπαναγε στα πόδια. Στο vag οποίο και να δοκίμασα με το που έκατσα στη θέση του οδηγού με δύο κινήσεις είχα την ιδανική θέση οδήγησης στη δε Φορντ προσαρμοστηκα ακόμα πιο γρήγορα ενώ και η εργονομία άψογη στο φοκους.Σε καμία κατηγορία η πεζω δεν έχει καλύτερα αυτοκίνητα από τον ανταγωνισμο
Το 208 στις βασικές εκδόσεις είναι υποδεέστερο από γιαρις και στις ακριβές χειρότερο από το πολο
Το 2008 είναι χειρότερο σχεδόν από όλα τα bsuv του vag
Τα 3008 και πάνω που πάνε σε τιμές πριμιουμ μόνο τρελός θα τα προτιμούσε από μερκ και bmw.
-
Αλεξ στο 3008 ή στο rifter ο συνδιασμος τιμονιου και καντραν ειναι πολυ καλος και οντως δεν χτυπουν τα ποδια σου ουτε χανεις την οπτικη στο καντραν...
Στο 208 η επφαρμογη του ειναι μετρια διοτι εχουν βαλει χαμηλα τον πινακα οργανων. Και αυτο διοτι εχουν βαλει μικρο παρμπριζ. Αν καθεσε με πολυ καθετη την πλατη τοτε καπως οντως βολεύεσαι, αν πεις θα κανεις ταξιδι και θα εχεις μεγαλθτερη κλιση τοτε αμεσως το τιμονι μπερδευει την υποθεση.
Για εμενα επρεπε να βαλουν 2 - 3 εκατοστα πιο ψηλα τον πινακα οργανων και θα αλλαζαν ολα στηννθεση οδηγησης. Ισως στο επομενο.
Περιμενω με αγωνια το 308. Κατι μου λεει πως θα ειναι αποκάλυψη. Αλλα φοβαμαι τις τιμες τους.
-
Όπως τα λέει ο Lap. Η ιδανική εφαρμογή του είναι στο 3008 EAT8 λόγω διαθέσιμων διαστάσεων και διάταξης εσωτερικού. Όλες οι άλλες δυστυχώς έχουν εργονομικά θέματα λίγο πολύ. Μας έφεραν 2 καινούργια 308 στη δουλειά και τώρα 'μαλώνουν' οι στάνταρ οδηγοί ποιος θα πάρει το C4 που έχουμε γιατί δεν κάθεται σε κανέναν εργονομικά η καμπίνα του 308...
Και φυσικά όλοι με ρωτάνε πως βολεύομαι εγώ. Ωστόσο εγώ εννοείται ότι δεν νιώθω ποτέ άνετος στο 308. Για την σύζυγο είναι μια χαρά. Για 1ο δεν θα το έπαιρνα ποτέ. Ομοίως με το 2008. Καλά στο 208 μπαίνω με μανούβρα αλλά δεν είμαι και μέτρο σύγκρισης.
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)