-
Η ακτιβ ΔΕΝ έχει ψηφιακό ταμπλώ , το εσωτερικό είναι αρκετά φτωχότερο από την αλούρ . Βέβαια απ΄ έξω είναι ίδιο , αλλά στα 21500 παίρνω το 3 με το ίδιο μεταξόνιο και χώρο αποσκευών είτε στην πιο ακριβή έκδοση με δέρματα , γκρίπ , διχρωμία και όλο τον κατάλογο , μια και έχω 1000 € για μεταλλικό , χέντ απ , ή ηλιοροφή , ή οτιδήποτε άλλο έχει , ή παίρνω το 120 αυτόματο σε itouch ή origin και μου περισσεύουν και 500 € .
Φάνη ενδιαφέρον θα είχε να μας πεις πόσο κοστίζουν τα αμάξια , όπως τα θέλεις εσύ , αφού μάλλον εξαντλείς τον κατάλογο...
-
στα 21500 παίρνω το 3 με το ίδιο μεταξόνιο και χώρο αποσκευών είτε στην πιο ακριβή έκδοση με δέρματα , γκρίπ , διχρωμία και όλο τον κατάλογο , μια και έχω 1000 € για μεταλλικό , χέντ απ , ή ηλιοροφή , ή οτιδήποτε άλλο έχει ,
Φάνη ενδιαφέρον θα είχε να μας πεις πόσο κοστίζουν τα αμάξια , όπως τα θέλεις εσύ , αφού μάλλον εξαντλείς τον κατάλογο...
Τα €1.000 δε φτάνουν ούτε για ζήτω...τα εξαντλείς με δέρμα και μεταλλικό. Η οροφή μόνη της έχει €1.000 περίπου.
Εμένα μου βγαίνουν ακριβά, γιατί με 3-4 έξτρα που θέλω, περνάνε όλα τα €17.000 ΛΤΠΦ. Το C3 Aircross τα περνάει ούτως η άλλως τα €17.000 ΛΤΠΦ (μιλάω για αυτόματο), αλλά με τον έξτρα εξοπλισμό φτάνει τα €27-28.000 προ εκπτώσεων. Και συνεχίζει να μην έχει Led!! Πιο φτηνά από όλα μου βγαίνει το Καμίκ που έχει πολύ χαμηλή τιμή ως αυτόματο (βενζίνη) και πολύ φτηνά έξτρα.
-
Να αφήσουμε το Puma που διαφωνούμε αισθητικά , περιμένοντας πάντα να το δω από κοντά . Κοίταξα μόλις τώρα την διαμόρφωση του CHR . Αρχικά υβριδικό με 1.8 που σημαίνει τεκμήριο 7600 € , απλά το ξεχνάμε αυτή την εποχή για μεγάλο ποσοστό αγοραστών . Αρα πάμε στον 1.2 με 115 άλογα και με ροπή 170 αν θυμάμαι καλά την στιγμή που τα γαλλικά έχουν αρκετή παραπάνω . Κοιτώντας την διαμόρφωση , τα 23000 έρχονται εύκολα , όπως ίσως και τα 25000 . Βασικά κοίταξα διαφορές εξοπλισμών στις διάφορες εκδόσεις και έχουν αρκετές ελλείψεις .
Ας πάμε στο 3 αιρκρος
Τιμές και ρύποι Γαλλίας για τον Δεκέμβριο .
Είδα κάτι περίεργο στο γαλλικό σάιτ . Το 3 δεν το έχει στον διαμορφωτή , ούτε στην παρουσίαση . Ισως έχει κάποιες αλλαγές από το νέο έτος πέρα από την σειρά C .
http://citrotemp.cricou.net/gamme/TARIF%20VPdecembre2019.pdf
Τιμές Ελλάδας
https://www.citroen.gr/wp-content/uploads/2019/12/131219.pdf
Με τα δεδομένα που λέμε , οι αυτόματες βγαίνουν μόνο στην πλούσια , αλλά η βενζίνη είναι 1500 παρακάτω από την ντίζελ .και 950 παραπάνω από την πλούσια 100άρα ντίζελ .
Αναλογικά στα προ φόρων δικά μας την βλέπω κοντά στα 17000 όπως λες , αλλά μιλάμε για την σάιν πάντα , άρα γύρω στα 22000 προ εκπτώσεων που παίζουν πάντα στα 1000-1500 € ήτοι στα 20500-21000 τελική .
Τώρα με τα επιπλέον ακόμα και αν περάσει τα 17000 για λίγο που μπορεί με την αλλαγή των τελών να μην έχει τόσο σημασία , άλλωστε το ντίζελ προ φόρων είναι στα 17400 , οι τιμές θα είναι στα 22500-23000 .
Βέβαια εδώ έχουμε το 6τάχυτο αυτόματο και όχι το 8τάχυτο .
Προσωπικα το λατρευω το C3 aircross, αλλα κακα τα ψεματα, ειναι μια πλατφορμα πισω, εσωτερικα ειναι παρα πολυ μετριο σε κονσολα κ εργονομια χειριστηριων κ οθονών κ με ολα τα κανουργια B suv μενει πισω κ απο εξωτερικη εμφάνιση.
Επισης ο πετρελαιοκινητηρας του PSA νομιζω ειναι ο κορυφαιος αυτη τη στιγμη για οσους ενδιαφερομαστε για diesel.
Το θεμα μου, προσωπικα παλι, ειναι οτι το C5 ειναι παρα πολυ κοντα τιμολογιακα με το Allure diesel κ το C5 εχει μονο πλεονεκτηματα οπως το βλεπω. Κ με 27000 η εκδοση του εχει κ Grip control με 23εκατοστα απο το εδαφος για (πολυ) light χωμα. Ασε που χωραει κ μετακομιση!
Το Puma με χαλαει το εσωτερικο Fiesta, κ οι χωροι του για πισω ειναι μικρότεροι σιγουρα κ χωρις ρεζερβα. Επισης 14.5-15 εκατοστα υψος απο εδαφος. Διαβασα κ συνεντευξη του υπευθυνου Ford κ ειπε οτι η οικονομικοτερη σε καταναλωση κ ρυπους εκδοση θα ειναι το πετρελαιο, εστω κ οριακα.
-
Δυστυχώς έτσι όπως είναι η φάση με τις κλίμακες φορολόγησης δεν έχει νόημα να συζητάς για την προσθήκη έξτρα σε αυτοκίνητα με ΛΤΠΦ στο όριο του 17000 από τη στιγμή που αυτά προσθέτονται στη αρχική τιμή και μετά υπολογίζεται το τέλος ταξινόμησης. ένα αυτοκίνητο με ΛΤΠΦ 16900 και 2000 έξτρα κοστίζει 26460. Ένα με ενσωματωμένο τον παραπάνω εξοπλισμό και ΛΤΠΦ 18500 κοστίζει 25900.
Αν τελικά στις νέες αλλαγές περάσει όπως είχα διαβάσει παλιότερα και τα τα έξτρα ΔΕΝ προσθέτονται στην αρχική τιμή και έχουν συμμετοχή στα ΤΤ (αλλά μόνο στο ΦΠΑ και επιπλέον της τελική τιμής) τότε ναι θα υπάρξει διαφορά.
-
Το να παρεις το 2008 στην ακτιβ γιατι ειναι ομορφουλι.... το βρισκω .. ασχετοσυνη απο αυτοκινητα.....και κοροϊδια.
Δεν το λεω για τον φιλο....το λεω για την εισαγωγικη που το φερνει.
Οσο για τα επιχειρηματα του ταξιδευτη μας, θελω να πω πως το ηλεκτεικο ειναι καθαρα ενα μοντελο με σκοπο την μειωση του μεσου ορου των ρυπων για να βγαλει το 130 βενζινη με αυτοματο και να του βαρεσει ατα αυτια χωρις να πρπσφερει καποια υβριδικη τεχνολογια....
Το νεο καπτουγγγγ θα εχει εκδοαη πληρως υβριδικη με αυτοματο κιβωτιο με γραναζια και χωρις συμπλεκτη και την συμπλεξη να την αναλαμβανει το ηλεκτρικο μοτερ.
Με λιγα λογια βλεπετε πως ολες οι αυτοκινητοβιομηχανιες το παλευουν, καινοτομουν....δεν πεταν εναν ντιζελ και ενα αυτοματο και ομορφια.
Τοσα χρονια η psa εξελισει απιστευτες τεχνολογιες και ποτε δεν τις περνα στην παρσγωγη....αντι για αυτο μας δινει 3d panel
(Παραδειγμα υβριδικο με κινηση οχι απο ηλεκτρισμο αλλα απο αεριο.....καταναλωση....1 λιτρο) ......παει και αυτο.
-
Γιατι ειναι ασχετοσυνη το Active;παιρνεις ενα μοντερνο SUV με παρα πολυ καλους χωρους για την κατηγορια με ολα τα συγχρονα συστηματα ασφαλειας κ παρα πολυ οικονομικο πετρέλαιο με 21.600, δεν χρεωνουν ουτε μεταλλικο χρωμα. Το μονο ουσιαστικα που δεν παιρνεις ειναι ο ψηφιακος πινακας που σε κανενα δεν τον παιρνεις στην βασικη εκδοση, κ νομιζω οτι δεν ειναι κ τοσο απαραιτητο (ουτε οδηγικη συμπεριφορα ουτε ασφαλεια επηρεάζει). Αν καποιος ενδιαφερεται για βενζινη παιρνεις κ την Allure με 22.600 κ 10' οθονη κ ψηφιακο κοντερ.
Το Capture δεν εχουμε καν τιμη ακομη, ολοι οσοι θελουμε να ψωνισουμε συντομα το εχουμε κοντα στην κορυφη, αλλα οσο καθυστερουν τιμες κ εισαγωγη τοσο απομακρυνεται απο τις επιλογες.
-
Εγω αναφερθηκα φιλε μου πως εν ετη 2020 να δινεις 22000 ευρω για τα βασικα επειδη ειναι απλα ομορφο (κανεις δεν εχει αντιρρηση σε αυτο) ειναι λάθος.
Το πόσο μεγάλη απαξίωση θα πάρει το αυτοκίνητο στα επόμενα 5 ετη που δεν θα εχει ουτε ACC ( αυτοκινητα πολης πλεον το εχουν segment Α με Β) και θα βγαινει ως μεταχειρησμενο στην αγορά, δεν λεγεται.
Στα επομενα 8 ετη δεν θα υπαρχει ουτε ενα αυτοκινητο χωρις εστω mild hybrid συστημα και ενεργητικα συστηματα ασφαλειας.
Εδω στην active εχει λάμπες πυρακτώσεως....έλεος.
-
Εγω αναφερθηκα φιλε μου πως εν ετη 2020 να δινεις 22000 ευρω για τα βασικα επειδη ειναι απλα ομορφο (κανεις δεν εχει αντιρρηση σε αυτο) ειναι λάθος.
ο πόσο μεγάλη απαξίωση θα πάρει το αυτοκίνητο στα επόμενα 5 ετη που δεν θα εχει ουτε ACC ( αυτοκινητα πολης πλεον το εχουν segment Α με Β) και θα βγαινει ως μεταχειρησμενο στην αγορά, δεν λεγεται.
Στα επομενα 8 ετη δεν θα υπαρχει ουτε ενα αυτοκινητο χωρις εστω mild hybrid συστημα και ενεργητικα συστηματα ασφαλειας.
Εδω στην active εχει λάμπες πυρακτώσεως....έλεος.
Δεν διαφωνω, γινονται κοσμοιστορικες αλλαγες κ επιταχυνονται πολυ οι εξελιξεις, απλα καποιοι πρεπει να αγορασουμε συντομα και εχουμε ενα συγκεκριμενο μπατζετ να κινηθούμε, νομιζω τα υβριδικα θα ειναι απλησιαστα για κανα 2 χρονια, κ περιμενω ηδη 2, δεν νομιζω μεχρι την ανοιξη να εχουν αλλαξει πολλά.
Ο mild hybrid των Κορεατων ειναι πολυ καλη περίπτωση, αν ειχε ερθει το Seltos με τον 116 mild hybrid diesel θα πηγαινε ισως στην κορυφη πολλών. Αλλα..
-
νομιζω τα υβριδικα θα ειναι απλησιαστα για κανα 2 χρονια, κ περιμενω ηδη 2, δεν νομιζω μεχρι την ανοιξη να εχουν αλλαξει πολλά.
Απλησίαστα δεν είναι, κάθε άλλο. Το C-HR είναι στα €24.000 και είναι πλήρως υβριδικό, ενώ το Puma με mild hybrid ξεκινάει από €20.000 με πολύ καλό εξοπλισμό και σύντομα έρχονται και Vitara/S Cross mild hybrid.
-
Το πόσο μεγάλη απαξίωση θα πάρει το αυτοκίνητο στα επόμενα 5 ετη που δεν θα εχει ουτε ACC ( αυτοκινητα πολης πλεον το εχουν segment Α με Β) και θα βγαινει ως μεταχειρησμενο στην αγορά, δεν λεγεται.
παιδες το εχεται αντιληφθει οτι ο μ.ο. που κραταει πλεον ο ελληνας το αυτοκινητο του ειναι 14 χρονια? Για τον μεσο ελληνα αγοραστη ειναι αδιαφορη η μεταπωλητικη αξια σε 5 χρονια.
-
Ενταξει αν παρεις diesel κανεις γυρω στα 25.000 χλμ το ετος σε 8 ετη 200.000 χλμ
Ειναι χιλιομετρα που αρχιζεις να σκεφτεσαι αν θα το δωσεις.
-
σαφως αλλα πρεπει να κοιταμε και τον μ.ο.
Η active δεν ειναι κακη εξοπλιστικα εκδοση (ισα ισα που ειναι καλη για εισαγωγικη),αν καποιος εχει τοσο μεγαλη καψουρα για το (πανακριβο) 2008 για μενα δεν θα ηταν ασχημη επιλογη.
-
Το Puma με χαλαει το εσωτερικο Fiesta, κ οι χωροι του για πισω ειναι μικρότεροι σιγουρα κ χωρις ρεζερβα. Επισης 14.5-15 εκατοστα υψος απο εδαφος. Διαβασα κ συνεντευξη του υπευθυνου Ford κ ειπε οτι η οικονομικοτερη σε καταναλωση κ ρυπους εκδοση θα ειναι το πετρελαιο, εστω κ οριακα.
Έχουν μια βάση όσα λες (αν κι η σχεδίαση εσωτερ.-εξωτ. είναι κάπως υποκειμενικό),απλά μια μικρή διόρθωση για την απόσταση από το έδαφος του Puma. Είναι 16,5εκ. (όχι ότι το κάνει δυνατό offroad,αλλά απλά ένα αξιόλογο crossover).Το δείχνει ο υπεύθυνος της Ford στο παρακάτω βίντεο (στο 10:11)
-
Dublin wrote:
Έχουν μια βάση όσα λες (αν κι η σχεδίαση εσωτερ.-εξωτ. είναι κάπως υποκειμενικό),απλά μια μικρή διόρθωση για την απόσταση από το έδαφος του Puma. Είναι 16,5εκ. (όχι ότι το κάνει δυνατό offroad,αλλά απλά ένα αξιόλογο crossover).Το δείχνει ο υπεύθυνος της Ford στο παρακάτω βίντεο (στο 10:11)
Ευχαριστω για την πληροφορια. Πρεπει να υπαρχει καποια διαφορα με τα ST line, καπου ειδα οτι εχουν κανα εκατοστο μικροτερο αλλα πουθενα δεν ειδα επισημη μετρηση. Το Pumaki θα εχει πολυ καλη οδηγικη συμπεριφορα.
Μιας κ μιλαμε για off road, κριμα που 'εκοψαν' τα grip απο ολες τις εκδοσεις, συνεργαζομαι με καποιους ανθρωπους του ειδικου τυπου κ μου εχουν πει οτι το συστημα βοηθαει σε δυσκολες καταστασεις (προτιμότερο απο καθολου). Επισης θεωρουν οτι το C3 k C5 Aircross ειναι τα καλυτερα στην κατηγορια τους απο τα μπροσθιοκινητα.
Το Active με τη 16αρα, four season ελαστικα κ Grip Control δεν θα ηταν ασχημο για λιγο off. 21.600+500=22.100+400=22.500. Το ειδα απο κοντα σε ενα Gris Platinium κ με τις μαυρες λεπτομερειες της Active μπορω να πω οτι φαινοταν ποιο 'αγριο/utalitarian' απο τα GT.
-
Dublin, θεωρώ κι εγώ -κι έχοντας τα δει- ότι τέτοια συστήματα με επιλογή π.χ grip control της PSA, slippery-traction της Ford, παλαιότερα allweather της Fiat group, δίνουν έστω κάτι ελάχιστα καλύτερο για ελαφρύ χωματόδρομο ή γλιστερό οδόστρωμα και στην τελική αφού δεν προσθέτουν και βάρος είναι προτιμότερο να υπάρχουν.
Είναι ένα μικρό μεν, αλλά μείον δε, η έλλειψη τους σε Captur,Kamiq,T-cross κ.τ.λ.
-
Πηγα και το είδα σήμερα στα πεταχτά δίπλα στο γραφείο μου. Λοιπόν, το αυτοκίνητο δεν έχει καμία σχέση με την εκπληκτική σχεδίαση του 3008, χάνει πάρα πολύ.
- Είναι πολύ χαμηλό και μακρύ και χάνει την εικόνα του SUV, είναι λίγο σαν 'πατημένο', φέρνει σε υπερυψωμένο station. Γενικά δεν έχει τον δυναμισμό των άλλων σχεδιάσεων της εταιρείας.
- Το πίσω πλαϊνό φέρνει πολύ σε Αρόνα και δεν του ταιριάζει (θα έπρεπε να είναι με δυναμική προς τα εμπρός και όχι προς τα πίσω-επανω)
- Η μάσκα μπροστά είναι πολύ κάθετη, δνε έχει σχέση με του 2008 που είναι με κλίση (όπως και του 208).
Γενικά σαν σχεδίαση υστερεί πάρα πολύ, τόσο σε σχέσεη με το 3008 όσο και με το 208 (το οποίο είναι κουκλί).
Από την ερχόμενη εβδομάδα που θα βγουν και τα αυτοκίνητα δοκιμής έχω κλείσει ραντεβού να το δοκιμάσω.
-
Χωρίς να το δω από κοντά, περίμενα ότι θα ήταν έτσι το 2008. Και το προηγούμενο παρόμοια φιλοσοφία.
Ακολουθεί και αυτό την τάση των υπολοίπων που ποιο πολύ μοιάζουν με υπερυψωμένα station wagon και hatchback.
Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη κάποιοι κατασκευαστές που επιμένουν σε ποιο ψηλά αμαξώματα και σε μεγαλύτερες γυάλινες επιφάνειες.
-
https://www.peugeot.it/gamma/gamma-modelli/nuovo-suv-peugeot-e-2008/nuovo-suv-peugeot-2008.html
Τιμες, καταλογος κλπ
Active 23.050 Allure 25.250 GT 27.450 (100 diesel)
Η Ελληνικη Active ειναι πολυ ανταγωνιστικα τοποθετημενη.
Εμενα προσωπικα μου αρεσει περισσοτερο απο το 3008, ειδικα στο εσωτερικο του. Νομιζω ολος ο ειδικος τυπος συμφωνει οτι η εξωτερικη εμφανιση κ εσωτερικος σχεδιασμος ειναι απο τα ατου του, βεβαιως περι ορέξεως..
-
28250 eat 8 diesel allure στην Ιταλία. Εδώ έχει σχεδόν 32000? Μάλιστα....
Με 32000 παίρνεις το feel eat 8 diesel aircross που έχει και +130 λτ παραπάνω.
-
Σε καποιο site διαβασα οτι οι τιμες αυτες θα ισχυουν μεχρι τελος Ιανουριου. Μετα ποιος ξερει..
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)