Dublin wrote:
Αν δεν θες C suv γιατι πρεπει να πας καρφι για C suv?! Ασε που δεν εβαλες κατα τη γνωμη μου το ποιο value for money Citroen C5 στη λιστα. Πληροφοριακά στις 3 πολεις που 'μενω', σε καμία δεν θα χώραγε να παρκαρω ενα C suv εκει που παρκάρουμε. Ειδικα τωρα που μερικα B suv εχουν παρόμοιους ή καλυτερους χωρους/αποσκευες με καποια C suv.
Θα συμφωνήσω εν μερει και επίσης να προσθέσω ότι πχ το grandland που είναι στο ίδιο κόστος με το 2008 μπορεί να έχει λίγο πιο αερατη καμπίνα και πορτμπαγκάζ αλλά φαίνεται κάπως σαν φτωχός συγγενής μεσα-εξω (αν εξαιρέσουμε τις κορυφαίες εκδόσεις του).
Οπότε καποιος μπορεί να αρκείται στους καλούς έτσι και αλλιώς χώρους του 2008, και να θέλει να έχει μια αίσθηση ημι-πριμιουμ που του προσφέρει από allure και πανω. Γιατί καθαρα πριμιουμ δεν ειναι, ίσως η GT και gt-line μονο, αυτό φαίνεται εύκολα αν μπει κάποιος σε gla, X2 κτλ.
Για να επανέλθω στο θέμα του κινητήρα σε δοκιμή σε 2008 με 4000+ χλμ (πρεπει να το είχαν ταράξει στα TD) και με ζεστή μηχανη διαπίστωσα ότι άνοιγε σαφώς καλύτερα από αυτό που είχα δοκιμάσει πριν, το οποίο ειχε ελάχιστα χιλιόμετρα. Εμεινα ικανοποιημένος ειδικά στις ρεπριζ με 3η, 4η καθώς και με την σταθερότητά του στα 150-160
Ημι-premium νομιζω ειναι σωστος χαρακτηρισμός.
Πιστευω ηθελαν απλα να περασουν τη VW, και επειδη το επιπεδο της ειναι τοσο χαμηλο, τελικα εφτασαν - και ισως ξεπερασαν - και λιγο απο Audi! Βλεπω πολλα Q2 στο δρομο, και αν δεν κοιτας πολυ, μπορει να μην προσεχα καν τι αυτοκίνητο ειναι. Τωρα, τα αλλα που αναφερεις ξεφεύγουν και τιμολογιακα. Μετα βαζεις και DS στην εξίσωση.
Το αλλο πολυ σωστό ειναι αυτο με το φάρδος. Το 2008 εχει φοβερους χωρους για το μεγεθος του, ειδικα για πισω - εχω αναφέρει σε προηγούμενο ποστ εμπειρία, αλλα το αυτοκίνητο ειναι 2+2(+1 με το ζορι). Για ταξιδι, εγω δεν εβαζα 5ο άτομο μεσα, οπως και σε κανενα B suv βεβαια. Σιγουρα ενα C5 εκεί δειχνει την αξια του, καθως ειναι ενα όχημα για 5 επιβατες κ τις αποσκευες τους. Το 2008 ΕΠΡΕΠΕ να ειναι λιγο φαρδυτερο, για πολλους λόγους (καμπινας/αποσκευών/πατηματος).
Χαιρομαι που τελικα εμεινες ικανοποιημένος, να ξερεις οτι τα χιλιομετρα δεν ειναι απο τα td, αυτα τα αυτοκινητα τα κινούν οι υπάλληλοι, οποτε και τα στρώνουν λίγο ωστε να ανταποκρίνονται σε λογικες συνθήκες οταν δοκιμαζονται, και μετα να πωλούνται και σε λογικες τιμές. Αν ειχε 10.000χλμ μονο απο td τοτε μετα θα ηταν για μιση τιμη σχεδον!
Μάλιστα αυτο που δοκιμασες λογικα σε λιγο θα μπει προς πώληση. Καπου μετα τα 5-6000χλμ, αναλογα βεβαια, μπορει και να μπουν με 2-3.000 κατω (αναλογα την εκδοση). Ενα Sportage παραλιγο να παρω ετσι, με 3000€ κατω κ 4500χλμ (θα εβγαινε λιγο μετα τα 5000 μου ειχαν πει).
Οπως κ να εχει, αργοτερα μπορεις να εξερευνήσεις καποια ασφαλή μεθοδο αυξησης ιπποδύναμης, καθως τα 100 αλογα για αυτόν τον κινητήρα ειναι παρα πολυ λίγα. 20-30 αλογα για πλακα θα παιρνει, και με ασφάλεια.