-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Έχω κάνει ένα αναλυτικό σκανάρισμα όλων των λύσεων που ετοιμάζουν οι περισσότεροι κατασκευαστές για υβριδικά.
Αυτό που διαπίστωσα για τα βαρύτερα οικογενειακά οχήματα είναι ότι τα υβριδικά θα τα φέρνουν με κινητήρες 2.0 και 2.5 λίτρων!
Αυτό μπορεί να μην επηρεάζει τις άλλες αγορές με άλλα συστήματα φορολόγησης, αλλά σε εμάς, αν παραμείνει το υπάρχον σύστημα, μπαίνει ταφόπλακα σε τέτοιες επιλογές. Αναγκαστικά οι περισσότεροι καταναλωτές θα στραφούν σε μικρότερα αμαξώματα με υβριδικές λύσεις με θερμικά σύνολα κοντά στο 1.0 λίτρο.
Σωστό αυτό που λες για τα μεγάλα οικογενειακά,αλλά στα μικρότερα υβριδικά μπορούν να στραφούν όχι μόνο στα 1.0,αλλά μέχρι και τα 1.6 που είναι πιο 'υβριδικά' (π.χ. Κonα,Νirο κι έρχεται και η Renault με το Clio τo 2020)
Ναι, έχεις δίκιο, έχουν εμφανιστεί και κάποιες επιλόγες με 1.6, αλλά δεν είναι κι αυτές απολύτως φιλικές φορολογικά.
Πού ζούμε; Θα γεμίσει ο κόσμος υβριδικά κι εμείς πάλι θα παίζουμε με τα κυβικά.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Εχω οδηγησει και χωρις τουρμπο το swift, το 1,2 mild hybridΟταν οδηγουσα ειδα εκεινο το mode στο καντραν του αυτοκινητου που μεσω ενος διαγραμματος σου δειχνει την προσφερόμενη ροπη απο τον κινητηρα εκεινη την στιγμη.
Αυτο που ειδα ειναι πως με απαλο γκαζι σε υπερβολικα χαμηλες στροφες η ροπη φουλαρε το σχεδιαγραμμα. Δηλαδη το αυτοκινητο απο τις 1200 φουλαρε τη διαθεσιμη ροπη του.
Κανονικα οπως εχω πει δεν νιωθεις τιποτα. Αλλα οδηγησα ξανα ενα με ανοιχτο μοτερ ως τεστ ντραϊβ και ενιωσα κατι διαφορετικο.
Εκει που πατας απαλα το γκαζι νιωθεις μια ευκινησια ξαφνικα σαν οταν καναμε ποδηλατο μικροι και επεφτε ανεμος απο πισω μας και μας εσμπρωχνε. Δεν προσφερει επιδοσεις αλλα ειναι σαν να ελαφραινει ξαφνικα το αυτοκινητο κατα ας πουμε 200 κιλα και μετα σταματα, και κινηται σαν κανονική Μ.Ε.ΚΣκεφτηκα μηπως ειναι ο μεταβαλλομενος χρονισμος των βαλβιδων εισαγωγης και η αλλαγη του κυκλου καυσης του κινητηρα του, αλλα δεν ειμαι σιγουρος. Ντρεπομαι να παω ξανα να ζητησω τεστ ντραϊβ
Μήπως το έχουν κάνει εσκεμμένα για fun experience;
-
Ωραία ιδέα και μάλιστα κάμποσα χρόνια πίσω:
https://m.tvxs.gr/mo/i/146515/f/news/ay ... liako.html
-
Mitsubishi Outlander PHEV, το πιο καλοπουλημένο ηλεκτρικό plugin (δηλαδή να φορτίζει σε πρίζα) τζιποειδές στην Ευρώπη.
Πέτυχα έναν κάτοχο στην κίνηση. Ελληνικές πινακίδες, νομίζω με πλαίσιο από leasing, δεν ήξερα ότι πωλείται στην Ελλάδα.
Τον ρώτησα αν η αντιπροσωπεία αναλαμβάνει βλάβες, αν δηλαδή έχουν τεχνογνωσία. Δεν έχει τύχει κάτι ώστε να το διαπιστώσει, είπε.
Πόσα χιλιόμετρα βγάζει με μια φόρτιση; 25 με 30, είπε. Μια χαρά για τα καθημερινά χαμαλίκια.
Ιδανική λύση για την Ελλάδα με τις ανύπαρκτες υποδομές.Άνετα χτυπούσα ένα από τα πρώτα:
https://www.autoscout24.com/offers/mits ... 2f414567ea
Και να ένα άρθρο για το καινούριο μοντέλο:
http://www.gazzetta.gr/in-motion/parous ... ander-phev
-
Μαζι σου ζηκο. Τύλιξε μου ενα και εμενα.
Βασικα αντι για καμια x1 με καλο εξοπλισμο παιρνεις ηλεκτρικο που φορτιζει και μονο του.
-
Μεγάλη αλήθεια είπε.
https://www.autoblog.gr/2019/10/19/neos-diesel-kinhthras-apo-thn-mazda-to-2020/
Κάθε περιοχή και αγορά έχει διαφορετικές μεθόδους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Πρέπει λοιπόν να δούμε πώς παράγεται ο ηλεκτρισμός σε κάθε περιοχή. Σε ορισμένες περιοχές, μπορεί να είναι καθαρός, επομένως τα ηλεκτρικά οχήματα είναι κατάλληλα. Αλλά σε άλλες περιοχές, λόγω των μεθόδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, οι κινητήρες εσωτερικής καύσης μπορεί να έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα όσον αφορά τις εκπομπές.
Ο εξαναγκασμός των πελατών να αγοράσουν αυτοκίνητα με χαμηλές εκπομπές CO2 δεν λειτουργεί. Οι πωλήσεις δείχνουν πως το κοινό προτιμά μεγάλα SUV με μικρές καταναλώσεις καυσίμων.
Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε πετρελαιοκινητήρες. Μπορούμε να κατασκευάσουμε “καθαρούς” πετρελαιοκινητήρες. Αυτή είναι η καλύτερη λύση από πλευράς κόστους σε σχέση την υβριδική τεχνολογία.
Πιστεύουμε στο μέλλον των κινητήρων εσωτερικής καύσης, πιστεύουμε στα συνθετικά καύσιμα.
-
Έχουν αναλυθεί όλα αυτά.
Τα αμιγώς ηλεκτρικά είναι ο μόνος τρόπος να πας σε «καθαρή» αυτοκίνηση (όσον αφορά το κομμάτι της χρήσης), μόνο και μόνο όταν συνδυαστούν με ρεύμα παραγωγής από ΑΠΕ (είτε στο σπίτι είτε με έμμεσο τρόπο από τον παραγωγό/διανομέα).
Αυτή η δυνατότητα ΔΕΝ υπάρχει σε ένα αυτοκίνητο που κουβαλάει το καύσιμο μαζί του, το καίει και το εκπέμπει.
Ως εκ τούτου, όλα αυτά τα στελέχη κατασκευαστών που προσπαθούν ακόμα να μαρκετάρουν τεχνηέντως την πανάρχαια τεχνολογία τους, απλά αντανακλούν την ανασφάλεια που έχουν για την αδυναμία να ανέβουν έγκαιρα στο βαγόνι που έρχεται.
Μιλάμε, όμως, για πραγματικό φόβο. Τέτοιες αλλαγές σε κλάδους, σε στέλνουν σπίτι με χρωστούμενα.
-
Ρε futurist θα ελεγε κανεις οτο εισαι φουτουριστής
-
Έχει τυχόν κινηθεί κανένας σε υβριδική λύση πέραν της κλασικής μακροχρόνιας Toyota;
-
Έχει τυχόν κινηθεί κανένας σε υβριδική λύση πέραν της κλασικής μακροχρόνιας Toyota;
BMW, Volvo, Land Rover (νομίζω και Jaguar), Hyundai μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό, οι περισσότεροι μάλιστα με PHEV. Και αναμένεται και Ford σύντομα. Δεν συμπεριλαμβάνω τις εταιρείες με Mild Hybrid.
-
Τα mild hybrids δεν έχω πειστεί ότι είναι 'πραγματικά' υβριδικά. Νομίζω ότι είναι τρικ των βιομηχανιών για να δώσουν αυτοκίνητα με μειωμένους ρύπους.
Είναι πράγματι τρικ, αλλά αυτό δεν είναι το ζητούμενο; Εφόσον μπορούν και μειώνουν τους ρύπους με το ίδιο σχεδόν κόστος πώλησης με τα συμβατικά και με απλή τεχνολογία και χρησιμοποιώντας πολύ λιγότερες μπαταρίες, υπό μία έννοια είναι και πιο οικολογικά από τα αυτοφορτιζόμενα που κρύβουν ρύπανση 'κάτω από το χαλί' (βλέπε εκατοντάδες κιλά μπαταριών).
Ακόμη και τα αμιγώς ηλεκτρικά με μπαταρίες δεν είναι πιο καθαρά με ολικό υπολογισμό, απλά μεταφέρουν τους ρύπους τους εκτός των πόλεων. Κι αν μάλιστα περιμένουμε τις ΑΠΕ να καλύψουν ηλεκτροπαραγωγή συνεχώς πολλαπλασιαζόμενης ζήτησης...
-
Η πραγματικότητα είναι ότι τα mild, έχουν και ένα ελαφρύ πλεονέκτημα σε συνθήκες πόλης, π.χ. στα βαρύτερα SUV, όπου η ροπή εκκίνησης σε σταμάτα-ξεκίνα τίναζε την κατανάλωσή τους ψηλά, ενώ στα mild βοηθάει ο ηλεκτροκινητήρας στις ανάγκες ροπής.
-
dettol wrote:
Τα mild hybrids δεν έχω πειστεί ότι είναι 'πραγματικά' υβριδικά. Νομίζω ότι είναι τρικ των βιομηχανιών για να δώσουν αυτοκίνητα με μειωμένους ρύπους.
Είναι πράγματι τρικ, αλλά αυτό δεν είναι το ζητούμενο; Εφόσον μπορούν και μειώνουν τους ρύπους με το ίδιο σχεδόν κόστος πώλησης με τα συμβατικά και με απλή τεχνολογία και χρησιμοποιώντας πολύ λιγότερες μπαταρίες, υπό μία έννοια είναι και πιο οικολογικά από τα αυτοφορτιζόμενα που κρύβουν ρύπανση 'κάτω από το χαλί' (βλέπε εκατοντάδες κιλά μπαταριών).
Ακόμη και τα αμιγώς ηλεκτρικά με μπαταρίες δεν είναι πιο καθαρά με ολικό υπολογισμό, απλά μεταφέρουν τους ρύπους τους εκτός των πόλεων. Κι αν μάλιστα περιμένουμε τις ΑΠΕ να καλύψουν ηλεκτροπαραγωγή συνεχώς πολλαπλασιαζόμενης ζήτησης...
Εγω εχω οδηγησει το mild hybrid της suzuki.,και οντως δινει μια ωθηση.....σαν να σε φυσα απο πισω αερας και σε σπρώχνει ...ετσι το νιωθεις... εκει που πηγαινεις με το που μπει το συστημα εχεις ενα απαλουτσικο ουμφ...
Επισης δειτε λιγο εδω ...μιλαμε για αυτοκινητο 950 με 980 κιλων οχι τελειως πουπουλο σαν ενα smart ας πουμε
https://www.autogreeknews.gr/nea/polla-diafora/diafora-nea/suzuki-swift-1-2-ekapse-3-85-lt-100-chlm
Δελιτε εδλω σε τι χορίζεται το 'οικολογικο αυτοκινητο'
http://autocaat.org/Technologies/Hybrid_and_Battery_Electric_Vehicles/HEV_Levels/
-
Εχοντας περάσει από όλες τις τεχνολογίες τα τελευταία χρονια καταλήγω ότι τα υβριδικά της Τογιότα είναι η προσιτή λύση μέχρι να βγουν πιο μεγαλες μπαταρίες που θα επιτρέψουν να επικρατήσουν τα εντελώς ηλεκτρικά.
-
Προς το παρόν η Toyota σχεδόν «παίζει μπάλα» μόνη της στην έννοια της υβριδικότητας.
Στα επόμενα 2-3 χρόνια θα έχουν βγάλει όλοι υβριδικά, αλλά θα χρειαστούμε τουλάχιστον μια 5ετία μετά, για να αποκτήσουμε μια καθαρή εικόνα της αξιοπιστίας υλοποίησης και της συνολικής λύσης που θα προσφέρουν.
-
Βλέπω και μια τάση της Toyota να στηρίξει τα υβριδικά πολύ περισσότερο από τα ηλεκτρικά, στα επόμενα χρόνια.
Σίγουρα έχει το συμφέρον της μέσα σε αυτό το σκεπτικό.
-
Τα υβριδικά έρχονται πολύ σύντομα. Ήδη η BMW ανακοίνωσε 12 νέα υβριδικά μέσα στο 2020. Και η Ford σκοπεύει να κυκλοφορήσει 16 πλήρως ηλεκτρικά οχήματα σε μία παγκόσμια γκάμα 40 ηλεκτρικών / plug-in hybrid οχημάτων μέχρι το 2022. Το ολοκαίνουργιο πλήρως ηλεκτρικό όχημα SUV επιδόσεων της Ford έρχεται το 2020 με επιθυμητή αυτονομία 480 χιλιομέτρων. Μιλάμε για 2 χρόνια από τώρα...θα αλλάξει όλη η γκάμα της!
-
Τα υβριδικά έρχονται πολύ σύντομα. Ήδη η BMW ανακοίνωσε 12 νέα υβριδικά μέσα στο 2020. Και η Ford σκοπεύει να κυκλοφορήσει 16 πλήρως ηλεκτρικά οχήματα σε μία παγκόσμια γκάμα 40 ηλεκτρικών / plug-in hybrid οχημάτων μέχρι το 2022. Το ολοκαίνουργιο πλήρως ηλεκτρικό όχημα SUV επιδόσεων της Ford έρχεται το 2020 με επιθυμητή αυτονομία 480 χιλιομέτρων. Μιλάμε για 2 χρόνια από τώρα...θα αλλάξει όλη η γκάμα της!
οντως έρχονται μεγαλες αλλαγες.
θεωρω ότι η απόκτηση αυτοκινήτου σήμερα με προοπτική μεγάλου χρόνου κατοχής δεν συμφέρει. Στο τέλος της περιόδου θα έχουν ξεφτιλιστεί οι τιμές των κλασικών αυτοκινήτων.
ή αγοράζεις κάτι σε υβριδικό ή περιμένεις 2-3 χρονια ακόμα.
αλλιως πας σε ένα leasing και αφήνεις την κάθε εταιρεία να φάει την οποία επιπρόσθετη απαξίωση. -
Δεν είμαι σίγουρος ότι όλες οι υβριδικές λύσεις που θα παρουσιαστούν στα επόμενα 2-3 χρόνια, που έρχονται άπειρα, θα έχουν χαμηλότερο κόστος κατοχής ανά έτος, από μερικές καλές υπάρχουσες λύσεις χωρίς υβριδικότητα.
Αυτό το παιχνίδι σύγκρισης, θα κριθεί καθαρά στο ύφος της υλοποίησης και στην αξιοπιστία κατασκευής. Να μη ξεχνάμε ότι ένα υβριδικό, έχει περισσότερα fault points από ένα θερμικό σύνολο ή από ένα ηλεκτρικό.
Το ότι η Toyota έχει αποδειχτεί ότι έχει αξιόπιστα υβριδικά σε όλα τα μέρη του, δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα το πετύχουν όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές. Αυτό θα χρειαστεί χρόνια για να το δούμε, γιατί θα έχει σημασία τί συμβαίνει μετά τα 6-7 χρόνια χρήσης και όχι στα πρώτα 2-3, ειδικά με μπαταρίες κλπ.
Επίσης, να μη ξεχνάμε ότι ειδικά στη χώρα μας, ο στόλος πλέον έχει ξεπεράσει τα 15 χρόνια μέση ηλικία. Είναι αδύνατο με την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση να αγοράσουμε ξαφνικά όλοι υβριδικά, για να πέσει δραματικά η μεταπωλητική αξία των θερμικών συνόλων. Εδώ φτάσαμε να πωλούνται αυτοκίνητα 8ετίας, σε εξαιρετικά μεγάλες τιμές, γιατί είναι «καινούρια» μπροστά στα 15+ χρόνια της διαθέσιμης γκάμας στόλου.
Έχουμε δρόμο ακόμα ...
-
Να δούμε και ποιος άλλος κατασκευαστής θα δίνει τις εγγυήσεις της Toyota ιδίως τα 11 χρόνια της μπαταρίας γιατί αν συνεχίσουν τις παπαριές με τα δύο χρόνια εγγύηση και + 2 χρόνια επι πληρωμή βλέπω να χαλάνε τα ξεσκονόπανα από το ξεσκόνισμα στις εκθέσεις .
Η υβριδικότητα στο δρόμο προς την πλήρη ηλεκτροκίνηση