-
Από την άλλη θα σου πουν γιατί το συγκρίνεις με το στονικ όταν είναι 25εκ μακρύτερο και με διαφορά στον χώρο αποσκευών. Άλλη κατηγορία. Στην κια προφανώς ποντάρουν πολύ στον σχεδιασμό του και μάλλον με αυτό το αμάξι προσπαθούν να ανέβουν σκαλί σαν μάρκα.
-
Για να την πετάξω εδώ μέσα, υπολογίζω ότι η τιμολόγηση του Xceed θα είναι ανάλογη του ProCeed. Αρχικό 1000άρι δηλαδή 22.000 με αρχικό επίπεδο εξοπλισμού ανάλογο των εκδόσεων Premium - GT-line των απλών Ceed.
-
Το είδα στη βιτρίνα της ΒΕΛΜΑΡ στη Κηφισίας, σε μπλε. Δεν μπήκα μέσα γιατί βιαζόμουν, αλλά μου φάνηκε ακόμα πιο όμορφο απ' ότι στις φωτογραφίες. Εκπληκτική δουλειά από τους σχεδιαστές της ΚΙΑ!
-
24-25/10 είχαν πει ότι οι δημοσιογράφοι λογικά θα έλεγαν τις τιμές στην δημοσιογραφική παρουσίαση που θα τους γίνει. Για να δούμε...
-
Το είδα στη βιτρίνα της ΒΕΛΜΑΡ στη Κηφισίας, σε μπλε. Δεν μπήκα μέσα γιατί βιαζόμουν, αλλά μου φάνηκε ακόμα πιο όμορφο απ' ότι στις φωτογραφίες. Εκπληκτική δουλειά από τους σχεδιαστές της ΚΙΑ!
Μήπως είδες το Proceed; Γιατί μολις έφυγα απο την αντιπροσωπεία και α) ενα μπλέ ειναι το proceed και β) μου είπαν οτι την άλλη Πέμπτη ή Παρασκευή θα ερθουν τα πρώτα αυτοκίνητα στην έκθεση.
-
Τι να σου πω, μπορεί. Ανέβαινα με το αυτοκίνητο και το είδα εν κινήσει. Ίσως κάνω λάθος.
-
Τιμές επίσημα από κια μάλλον 30/10. Να δούμε αν θα τα προλάβουν οι δημοσιογράφοι νωρίτερα.
-
Και εμένα αυτό μου είπαν, ότι μόλις έρθουν τα αυτοκίνητα (test drive και εκθεσιακά) θα ανακοινωθούν και οι τιμές.
@manasta: εεε τότε σίγουρα είδες το proceed, εαν πέρασες εν κινήσει.
-
Ανεβηκαν τα δημοσιογραφικά ρεπορταζ από την παρουσιαση χθες και σημερα καμια αναφορα σε τιμες, αλλοι γραφουν για τελος της αλλης βδομαδας αλλα για τον Νοεμβριο τιποτα νεοτερο, ή ακομα τις μαγειρεύουν ή τους ειπαν να μην τις ανακοινωσουν ανεπισημα.
-
Το τέλος της άλλης εβδομάδας είναι πιο πιθανό, έτσι μου είπαν και στη Βελμαρ όπως είπα σε προηγούμενο μήνυμα πιο πάνω.
Αυτός που αναφέρει για Νοέμβριο δεν έκανε καν τον κόπο να βάλει φωτογραφίες απο την παρουσίαση του αυτοκινήτου με ελληνικές πινακίδες και το άρθρο του είναι περίληψη της παρουσίασης απο το εξωτερικό διανθισμένο με λίγο απο Ελλάδα.
-
-
Κι εμένα μόλις μου ήρθε ενημέρωση με e-mail ότι από 2 Νοεμβρίου θα είναι στις εκθέσεις και θα έχουν ανακοινωθεί και οι τιμές.
-
Ωραία παρουσίαση.
https://www.google.com/amp/s/autoholix.com/2019/10/28/kia-xceed-1-0-t-gdi/amp/
Σημεία που ξεχώρισα
Η ποιότητα συναρμολόγησης είναι κορυφαία και κανένας τριγμός δεν ακούστηκε στο εσωτερικό ανεξάρτητα από το οδόστρωμα που κινήθηκα με το αυτοκίνητο
Η ορατότητα χάρη στην στενή πίσω κολώνα και το μεγάλο τρίτο πλαϊνό παράθυρο, είναι ανελπιστα καλή -και επειδή ο οδηγός κάθεται ψηλά σε μια σχεδόν SUV θέση, μπορεί να βλέπει μακριά μέσα στην κίνηση της πόλης και ταυτόχρονα να ελέγχει με ευκολία τις γωνιές του οχήματός τόσο στους ελιγμούς μέσα στην κίνηση όσο και στην στάθμευση
Οι χώροι του KIA XCeed 1.0 T-GDi χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο είναι αρκετοί για τρεις ενήλικες στο πίσω κάθισμα τόσο για τα γόνατα τους όσο και -με κάποιους περιορισμούς, για τα κεφάλια τους που εάν είναι πάνω από 185 θα βρίσκονται σε μόνιμη επαφή με την οροφή
Είναι ένας κινητήρας που χάρη στο κοντό, πυκνό και ακριβές 6αρι κιβώτιο μοιάζει να ταιριάζει γάντι στο αυτοκίνητο, κάνοντας τον με κάποιους περιορισμούς- στην γρήγορη οδήγηση, να μοιαζει να είναι η καλύτερη επιλογή από την προσφερόμενη γκάμα κινητήρων της ΚIA για την ελληνική πραγματικότητα -αφού οι τιμές των εκδόσεων με αυτόν τον κινητηρα θα ξεκινούν από τα περίπου €21-22Κ, μαλλον θα πρωταγωνιστήσει.
Η ρύθμιση της ανάρτησης με τους πολλαπλούς συνδέσμους στο πίσω μέρος ευθύνεται για τον υψηλό βαθμό που σκοράρει το KIA XCeed 1.0 T-GDi τόσο στον τομέα της άνεσης όσο και στην αίσθηση της ασφάλειας που παρέχει στον οδηγό στις στροφές.
Δεν έχω οδηγήσει το KIA XCeed 1.0 T-GDi όσο θα ήθελα για να βγάλω σαφή συμπεράσματα για την συμπεριφορά του στην καθημερινότητα, ωστόσο πρόλαβα να εντυπωσιαστώ από την ισορροπία στην ρύθμιση της ανάρτησης που θυμίζει σε ύποπτο βαθμό την BMW X2.
-
Με αυτες τις τιμες θα βουλιαξει αυτανδρο σαν το proceed.
4-5 χιλιαρικα παραπανω για 4-5 εκατοστα ψηλοτερη αναρτηση δεν τα δινει κανεις (ή σχεδον κανεις) στις μερες μας ,οσο σπρωξιμο και αν του ριχνουν οι διαφοροι 'δημοσιογραφοι'.
Σε αυτα τα λεφτα παιρνεις το focus active με τον καλο κινητηρα και 150 ατιθασα.
-
4-5 χιλιαρικα παραπανω για 4-5 εκατοστα ψηλοτερη αναρτηση δεν τα δινει κανεις (ή σχεδον κανεις) στις μερες μας ,οσο σπρωξιμο και αν του ριχνουν οι διαφοροι 'δημοσιογραφοι'.
Για το Proceed το πρόβλημα δεν είναι τα χρήματα αλλά η κατηγορία του αυτοκινήτου. Είναι πιο πολύ station και οι πωλήσεις της κατηγορίας αυτής είναι στα τάρταρα οχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη, αν βάλεις και το κόλλημα του Έλληνα με το 'κλειδί' θα καταλάβεις γιατί οι κάποια αυτοκίνητα που στην Ευρώπη πουλάνε καλά στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτα και δεν αναφέρομαι στο procced.
Οι τιμές του XCEED θα είναι τσιμπημένες αυτό είναι σίγουρο το θέμα είναι τι εξοπλισμό θα έχει εκεί θα κριθεί το πραγματικό κόστος και αν αξίζει η αγορά του.
-
Αν και δεν έχουν ξεκινήσει (υποτίθεται) οι πωλήσεις, το είδα το τριήμερο στην Εύβοια. Ομολογώ πως είναι πανέμορφο!
-
Εντάξει αλλά θα σου πει και ο άλλος γιατί να πάρει το active που είναι 100%υπερυψωμενο κανονικό φοκους; Στο κια δεν ισχύει αυτό δεν είναι απλά υπερυψωμένο ceed είναι μακρύτερο φαρδύτερο ψηλότερο με μεγαλυτι χώρο αποσκευών χώρο για πόδια πισω άλλο νέο infotainment ψηφιακα όργανα που δεν είχε το απλό αλλη ρύθμιση αναρτήσεων άλλος τελείως σχεδιασμός . Και εσύ από τα 10 διαφορετικά στοιχεία μένεις μόνο στο ένα ! Αν μην τι άλλο το αδικείς .
Το φοκους είτε κανονικό είτε ψηλό έχει οριακό χώρο αποσκευών για οικογένεια και για εμένα συνεχίζει να έχει ένα παρωχημενο εσωτερικό , δεν μου αρέσει το ταμπλό ούτε του παλιού ούτε του νέου.
Και το κράξιμο ταιριάζει πιο πολύ στην Φορντ που για μερικούς πόντους ψηλωμα ζητά 4-5 χιλιάδες παραπάνω χωρίς να αλλάζει βίδα. Στο xceed δεν ισχύει αυτο.
To xceed πράγματι θα είναι ακριβό αλλα ανήκει σε νεα κατηγορία που μέχρι τώρα υπήρχαν μόνο τα πολυτελή και ακριβά x2 gla . Όταν για μια καλοεξοπλισμενη Χ2 θέλεις 45-50 για τον ίδιο και περισσότερο εξοπλισμό με φρέσκο σχεδιασμό καλύτερη ασύγκριτα αξιοπιστία από τα άλλα δύο να μην δώσεις 28-30?
Αυτός που έχει την 45αρα θα πάρει την Χ2 αυτός που θέλει απόσταση από έδαφος εύκολο μπες βγες καλούς χώρους τεχνολογία αιχμής όμορφο αμάξι με τις οδηγικές αρετές ενός καλού hatchback στο 95% αλλά του λείπουν 15-20 χιλιάρικα θα παρει το κια.
Εκεί στοχεύει το xceed και όχι να πάρει πελάτες από το κασκαι. Αυτός που θέλει να δώσει 21-25000 θα συνεχίζει να παίρνει το κασκαι.
-
Προφανώς ένα από τα δημοσιογραφικά θα είδες.
-
Ένα υπερυψωμένο ceed είναι ρε παιδιά ,το wheelbase είναι ίδιο και οι διαφορές στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι σε επίπεδα χιλιοστών δηλαδή πρακτικά είναι η διαμόρφωση των μετάλλων στον εξωτερικό σχεδιασμό.
Στους χώρους εσωτερικά μάλιστα είναι λίγο χειρότερο από το κανονικό ceed επειδή η οροφή κάνει κουρμπα νωρίτερα και έχει λίγο περιορισμένο χώρο στο ύψος για τους πίσω επιβάτες.
Η ανάρτηση είναι ίδια ,αλλαγή ανάρτησης έχει το focus (από άκαμπτο σε πολλαπλούς συνδέσμους) όχι το xceed.
Μου αρέσει το xceed δεν είμαι hater ,απλά είναι κρίμα να το θάψουν το αμαξάκι με μια τιμή που απλά δεν την αξίζει.
Αυτό το πράγμα που όλοι θέλουν να γίνουν πριμιουμ μερσεντα εμένα με ξεπερνάει ,BTW 24 χιλιάρικα έχει η gla.
-
Δεν είναι ίδια η ανάρτηση έχει διαφοροποίηση και φυσικά η εξωτερική σχεδίαση είναι διαφορετική όπως και μέσα.
Οι αναρτήσεις του KIA XCeed 1.0 T-GDi αποτελούνται από γόνατα McPherson εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω και με εξαίρεση την ειδική σχεδίαση των υδραυλικών στοπ στα έμβολα των εμπρος μόνο αμορτισέρ (παρόμοια με εκέινα των Citroen C5 C Cross), η υπόλοιπη ανάρτηση παραμένει ίδια με εκείνη του πεντάθυρου Ceed, του ProCeed και του Ceed Sportswagon.
Εντούτοις, οι μηχανικοί της Kia έχουν χρησιμοποιήσει πιο μαλακά ελατήρια εμπρός και πίσω κατά 7% και 4% αντιστοίχως για μεγαλύτερη άνεση και σταθερότητα κάτω από όλες τις συνθήκες.
Όσο για τα 24 που παίρνεις gla μπες στην gla με τα 24 και πες μου άμα την αγοράζεις...τώρα αν την θες για το μπρελόκ στο μπαρ οκ μέσα...
Τιμές αύριο το απόγευμα θα ανακοινωθούν...
Kia XCeed - crossover