-
Τους τελευταίους 6-7 μήνες έχω δει 2 xceed (ένα στο πολύ ωραίο μεταλλικό μπλε κι ένα σε γκρι μεταλ.) Jazz,ένα στην Ν.Ιωνία,διασταύρωση Καποδιστρίου-Λ.Ηρακλείου και μάλιστα το crosstar,σε μαύρο ή σκούρο γκρι.
-
Εγώ πάντως ακόμη περιμένω να μάθω την τιμή του ψηφιακού πίνακα οργάνων στο Xceed ως έξτρα εξοπλισμός.Είχα αφήσει τα στοιχεία μου το Νοέμβριο του 2019 όταν και πήγα να πάρω προσφορά.
Titanium που τον έχω std, μαζί με πολλά άλλα πλέον, όχι;
-
Ναι πλέον το έβαλαν αλλά είναι αργά.Αυτό και αν θα είναι αμάξι με μικρή κυκλοφορία.
-
ως κάτοχος εδώ και ένα μήνα του xceed 1.5 160ps hybrid σε έκδοση dynamic έχω να πω ότι είμαι ΥΠΕΡΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ απο την επιλογή μου. Είναι ένα (ομολογουμένως) πολύ όμορφο αμάξι, έχει πολύ καλή κατανάλωση (5,8 με 6,3 δείχνει το κοντέρ - 6,5 έβγαλα εγώ στην πράξη στα πρώτα 2 γεμίσματα), έχει την αξιοπιστία της ΚΙΑ, είναι στιβαρό στο δρόμο και (ειδικά στη ρύθμιση sport) έχει τη δύναμη εκείνη για να κινηθείς πολύ σβέλτα. Το ότι δεν κυκλοφορούν πολλά στο δρόμο δεν με πειράζει καθόλου, το αντίθετο θα έλεγα.... Για την τιμή, επειδή δεν πούλησε πολύ, αρκετοί έμποροι κάνουν προσφορές - με μια απο αυτές το πήρα κι εγώ...
-
Πόσο βγήκε;
-
Καλοτάξιδο..Ο κινητήρας αυτός είναι οτι πρέπει για αυτό το αμάξι..Λογικά κανένα 500αρικο έκπτωση στην τιμή καταλόγου. Πάντως η 10.25 οθόνη πολυμέσων θυμάμαι είχε απίστευτα γραφικά και ανάλυση..Πολύ καλύτερη από ford και PSA.
-
Καλοταξιδο φίλε! Πόση έκπτωση δλδ πήρες;
Το αμάξι είχε τις προϋποθέσεις να μην είναι τελευταίο σε πωλήσεις στην κατηγορία του. Αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τους κατόχους τώρα ίσως τους προβληματίσει όταν θα χρειαστούν κάποιο ανταλλακτικό σε σχέση με διαθεσιμότητα και σίγουρα αν χρειαστεί να το πουλήσουν λόγω χαμηλής εμπορικότητας.
Θα έπρεπε ομως να είναι σοβαρός προβληματισμός για την κια το ότι επένδυσαν σχεδιαστικά σε ένα μοντέλο που πάτωσε σε πωλήσεις.
Αρχικά όταν κυκλοφόρησε ήταν εξοργιστικα ακριβό σε συνδυασμό με τρελό κόψιμο κωδικών σε σχέση με έξω και με την παντελή απουσία του ντίζελ.
Μετά από κάνα χρόνο με την αλλαγή των ττ κόψαν κάνα 1200 και πλέον ήταν απλά ακριβό ενώ άνοιξαν λίγο την κανουλα των εξοπλισμών.
Όμως η βρώμα ότι πρόκειται για ωραίο πλην ακριβό αμάξι με κομμένο εξοπλισμό σε σχέση με έξω είχε μείνει.
Ο νέος κινητήρας 1.5 159 που είναι πιο αποδοτικός από τον 1.4 θα βοηθήσει κάπως αλλά ο ανταγωνισμός είναι σκληρός.
Πχ γιατί να μην πάρει κάποιος το i30 με τον ίδιο κινητήρα που είναι το ίδιο ευρύχωρο και με λίγο καλυτερο χώρο αποσκευών που είναι αισθητά φθηνότερο ; Τόσα χίλιαρικα διαφορά για 3εκ διαφορά απόστασης από το έδαφος;
-
Πχ γιατί να μην πάρει κάποιος το i30 με τον ίδιο κινητήρα που είναι το ίδιο ευρύχωρο και με λίγο καλυτερο χώρο αποσκευών που είναι αισθητά φθηνότερο ; Τόσα χίλιαρικα διαφορά για 3εκ διαφορά απόστασης από το έδαφος;
Γιατί το Xcee είναι πολύ πολύ πιο όμορφο και από ότι βλέπουμε είναι το Νο.1 κριτήριο...τα όμορφα αυτοκίνητα πουλάνε και ας είναι πιο ακριβα ή λιγότερο πρακτικά. Το Xceed συμφωνώ ότι το έθαψε η εδώ εισαγωγική...έχουν πολύ περίεργη εμπορική πολιτική και κανείς (ούτε οι πωλητές της!!) δεν ξέρουν τον λόγο!
-
Αυτό περιγράφω πιο πάνω ότι η τιμή σε συνδυασμό με το πετσοκομα των κωδικών ήταν το θαψιμο της εισαγωγικής στο μοντέλο. Στην πράξη το κια είναι σαφώς ομορφότερο από το i30 αλλά το χιουνται πουλα σχεδόν 3πλασια.
Μετά έχει να κάνει και με τον εσωτερικό ανταγωνισμό όταν τα ίδια παίρνεις το σαφώς μεγαλύτερο σπορτατζ πάλι το xceed χάνει στην ζυγαριά.
-
Μετά έχει να κάνει και με τον εσωτερικό ανταγωνισμό όταν τα ίδια παίρνεις το σαφώς μεγαλύτερο σπορτατζ πάλι το xceed χάνει στην ζυγαριά.
Χάλια όμως το Σπόρτατζ...δεν βλέπεται!
-
Καλά προσωπικά μιλώντας το σπορτατζ δεν θα το έλεγα χαλιά μια χαρά είναι και με εσωτερικό σαλόνι που θα μείνει χρόνια. Το πρόβλημα του είναι ότι λόγω παλαιότητας δεν έχει την ομπρέλα συστημάτων ασφαλείας που έχει ο ανταγωνισμός.
-
Καλά προσωπικά μιλώντας το σπορτατζ δεν θα το έλεγα χαλιά μια χαρά είναι και με εσωτερικό σαλόνι που θα μείνει χρόνια. Το πρόβλημα του είναι ότι λόγω παλαιότητας δεν έχει την ομπρέλα συστημάτων ασφαλείας που έχει ο ανταγωνισμός.
Καλά ναι, γούστα είναι αυτά...δεν λέω. Προσωπικά εξωτερικά δεν βλέπεται για εμένα, ειδικά το μπροστά μέρος. Μέσα δεν το έχω δει/προσέξει, οπότε δνε έχω άποψη. Επειδή δεν κοιτάω αυτή την κατηγορία, δεν έχω ασχοληθεί πολύ, μόνο ό,τι βλέπω στον δρόμο.
-
Εγώ πάλι από θέμα τιμής δεν θα συμφωνήσω, για το θεμα marketing ναι. Αλλά για την τιμή θα πω μόνο τι τιμή έχει στην αντίστοιχη έκδοση το focus active, τι τιμή έχει το 2008? ίσως παίζει ρόλο για πολλούς το σήμα (για μένα όχι).
-
Εγώ πάλι από θέμα τιμής δεν θα συμφωνήσω, για το θεμα marketing ναι. Αλλά για την τιμή θα πω μόνο τι τιμή έχει στην αντίστοιχη έκδοση το focus active, τι τιμή έχει το 2008? ίσως παίζει ρόλο για πολλούς το σήμα (για μένα όχι).
Το 2008 πουλάει λόγω ομορφιάς και κεκτημένης premium (χωρίς να είναι). Το Acitve δεν πουλάει μια...αχαχα! Η Peugeot έχει κάνει τρομεερή εμπορική πολιτική και μάρκετινγκ...της βγάζω το καπέλο, έπιασε τον σφυγμό του κόσμους και ξεπουλάει!
-
Συμφωνώ Φανή με ότι λες. Εγώ μιλάω για την τιμή. Γιατί να ξεχ@#@ζουμε το xceed αλλά τα υπόλοιπα απλά είναι λίγο ακριβά? Παρεμπιπτόντως το 2008 ακυρωθηκε
-
Στο Ηράκλειο πάντως κυκλοφορούν πολλά focus active. Θα έλεγα ότι είναι η έκδοση που βλέπω περισσότερο στο δρόμο πλέον.
-
24000 έχει το focus active x 1.0 155 , 26000 έχει το 1.5 160 titanium xceed. Άρα είναι ακριβό.
-
Συμφωνώ Φανή με ότι λες. Εγώ μιλάω για την τιμή. Γιατί να ξεχ@#@ζουμε το xceed αλλά τα υπόλοιπα απλά είναι λίγο ακριβά? Παρεμπιπτόντως το 2008 ακυρωθηκε
Ωχχχ....γιατί ακυρώθηκε??? Τι έγινε? Στείλε να μου πείς!
Τα άλλα είναι 'λίγο' ακριβά γιατί α) είναι πιο φτηνά από το Xceed και β) είναι πιο εμπορική ή θεωρούνται (βλ. Πεζώ) πιο όμορφα/καλά/premium κλπ. Είναι θέμα οπτικής του υποψήφιου αγοραστή...πώς τα Αουδι πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλλες?!?!
-
27000 έχει το 1.5 120 active x αυτόματο 8ταχυτο με μετατροπέα , 29200 το 1.6 136 auto titanium 7ταχυτο με διπλό συμπλέκτη. Πάλι ακριβό βγαίνει πολύ.
Και απέναντι στο καθιερωμένο φοκους.
Άρα για να πουλούσε σε καλούς ρυθμούς ήθελε -2000 , αυτά λέει ο ανταγωνισμός όχι εγώ....
-
27000 έχει το 1.5 120 active x αυτόματο 8ταχυτο με μετατροπέα , 29200 το 1.6 136 auto titanium 7ταχυτο με διπλό συμπλέκτη. Πάλι ακριβό βγαίνει πολύ.
Και απέναντι στο καθιερωμένο φοκους.
Άρα για να πουλούσε σε καλούς ρυθμούς ήθελε -2000 , αυτά λέει ο ανταγωνισμός όχι εγώ....
Ναι αλλά τι έχει το καθένα πάνω του?Full led ανεξάρτητη ανάρτηση, mild hybrid.
Kia XCeed - crossover