-
Τα έχουμε ξαναπεί αυτά. ΔΕΝ ενδιαφέρει την κάθε εταιρεία η αγοραστική δύναμη των κατοίκων μιας χώρας, δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα να πουλάει με χασούρα. Δεν θα κάτσει να μειώσει (πολύ) το κέρδος της για να μπορούμε να αγοράσουμε εμείς τα αυτοκίνητά της και φυσικά δεν θα πουλάει με χασούρα.
Αναλογικά τα αυτοκινητα είναι αρκετά πιο φτηνά εδώ. Αναλογικά, γιατί έχουμε από 9% και πάνω (φτάνει ψηλά) επιπλέον φόρο και πιο ακριβά μεταφορικά. Οπότε ναι η Ελλάδα αγοράζει πιο φτηνά από τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά υπάρχει όριο το πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει. Σκέψου ότι στην τιμή αυτή (που είναι ιδια με Γερμανία) περιλαμβάνεται 5% μεγαλύτερο ΦΠΑ (περίπου €1.000 είναι αυτό!) και €1.350 επιπλέον φόροι.
-
Πολύ καλή παρουσίαση κι εμένα μου άρεσε.
-
Θα το δω....αλλά ήδη γελάω,
-
'κομπάκτ', ούτε τονισμό...καλά ξεκινάμε...αχαχα!!
-
16αρα ζάντα? Που την βρήκε!!?!?! Να το πει και στην Ford που δεν το ξέρει, μήπως και την βάλει.
-
Ανέβηκε μόνο εκεί που μόνο 4Χ4 μπορούν....αλλα αυτό είναι 2κίνητο, άρα τελικά δεν μπορούν μόνο 4Χ4...χμμμ....does not compute, logic error...
-
Ας τον ενημερώσει κάποιος ότι το αυτόματο έχει έρθει. Αυτόματο σε mHEV δεν προβλέπεται προς το παρόν. Εκτός εαν έχει ενημέρωση εκ τον έσω από την ίδια πηγή που του είπε και για τις 16αρες ζάντες...αχαχα!
-
Λεει για 456 λτ χώρο αποσκευών χωρίς να διευκρινίζει ότι είναι με το Mega Box και μετά λέει για το mega box 'αλλα τόσα'. Τελείως παραπλανητικό.
-
Αυτό που βρήκε ότι το χειροκίνητο χειρόφρενο είναι προσόν γιατί τον βοήθησε να φρενάρει (πως αλήθεια???) με 40 χ.α.ω ταχύτητα με ξεπερνάει!!
-
Σε ειδική διαδρομή με 6η και 56χ.α.ω....μάλιστα....ούτε ταξιτζής τέτοια οδήγηση!
-
Ο οδηγός δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα, το ηλεκτρονικό σύστημα αποφαζίσει πότε θα πει ο ηελκτροκινητήρας....αχαχα!! Δηλαδή τι να κάνει, να ρυθμίσει το αβάνς όπως πριν 60 χρόνια!?!?
-
Μας δείχνει την κατανάλωση με οδήγηση 5' με 6η στα 60 χαω....να γελάσω ή να κλάψω!?!? Και μετά λέει 'έχει ανηφόρα, μας λέει να βάλουμε 4η, ας τον ακκούσουμε'....δλδ αυτός δεν ξέρει ποτε να αλλάξει?
Εεε ρε κάτι δημοσιόγραφοι για κλωτσιές....
Edit: Όσο βλέπω θα πρσθέτω 'μαργαριτάρια'!!
Είμαι δουλειά και δεν άνοιγε το video, σκέφτηκα ποιος ανέβασε Στεφου και συγχυσε τον Φάνη? Μετά κατάλαβα ότι μιλάτε για άλλον!
-
-
Ο Στεφου ειναι πολυ καλος. Εμενα μ αρεσει.
-
Απαράδεκτος είναι...τραγικός! Αλλά είσαι εκτός θέματος, εδώ μιλάμε για το Puma!
-
Lap wrote:
ΧΆΧΑ Lap σου αρέσει ο Στεφου? Ο Φανης σου αφιερώνει Αντζελα... ΜΠΗΚΕΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΎΡΗ ΛΊΣΤΑ.....
-
Kοίταγα τoν καινούριο config. της Ford Hellas για το Puma και είναι τουλάχιστον θετικό ότι οι 18άρες του ST-line X έρχονται με 215/50. Ευτυχώς, γιατί νόμιζα ότι οι 18άρες του ήταν 225/45 κι αν κι η διαφορά είναι μικρή στο ύψος προφίλ (~ 6mm πιο ψηλό προφίλ στο 215/50),είναι υπαρκτή.
-
Lap wrote:
Τώρα θα δεις τρίπλα.
-
Για να πω την αλήθεια στην αρχή δεν του είχα δώσει σημασία.Ειδα χθες παρκαρισμενο στο Μαρουσι ένα st line x στο μπορντό το μεταλλικό.Εξωτερικα το αμάξι είναι όντως πανέμορφο κ κλείνει κάτι από Cayenne.Εσωτερικο δεν μπόρεσα να δω(μην μας εκραζαν κιόλας ότι πάμε να το φάμε...)
-
Ναι είναι πανεμορφο, ειδικά σε αυτό το κόκκινο (Lucid Red, πλέον Fantastic Red) το αυτοκίνητο δεν παίζεται. Για εμένα ό,τι πιο όμορφο κυκλοφορεί στην κατηγορία του.
@Lap: Είναι Παρασκευή και είμαι στις καλές μου...αλλιώς το ban το είχες τσιμπήσει....αχαχα!!
-
Το πουμα ειναι ένα πολυ ομορφο και συγχρονο αμαξι με μεγαλο χωρο αποσκευων καλη ποιοτητα εσωτερικου νορμαλ χωρο μπροστα και μετριους χωρους για τους πισω και φυσικα με όλα τα οδηγοκεντρικα ατου που έχουν τα φορντ.
Αλλα για να στησεις ενα ωραια εξοπλισμενο αμαξι θελεις 26.000 !!! και μιλαμε για ενα b crossover με 1.0 κινητήρα έστω mh. Aν το θες σε ντιζελ πας 27.000!!! Δλδ ειναι πολυ ψηλα τιμολογημένο και μπαινει στα χωράφια του απολυτα οδηγοκεντρικου φοκους με τους καλυτερους εσωτερικους χωρους και εστω με μια βαλιτσα λιγοτερη αποσκευες και του μεγαλυτερου αδερφου κουγκα.
Φυσικα αν η προτεραιοτητα ειναι η ευκολη κινηση και παρκάρισμα στην μεγαλη πολη ναι το πουμα παιρνει το πανω χερι στον εσωτερικο ανταγωνισμο.
Αλλα εκει υπαρχει και το ακτιβ φιεστα που χανεις δυο βαλιτσες σε σχεση με το πουμα , κερδίζεις 14 εκ στο παρκαρισμα ομως εχεις το ιδιο πατωμα και ακομα πιο σφικτο οδηγικα το οποίο το παιρνεις με 22500 πολυ καλα εξοπλισμενο στο 1.0 155.
-
Αλλα για να στησεις ενα ωραια εξοπλισμενο αμαξι θελεις 26.000 !!!
Για ποιό λόγο? Στα €20.800 του ST Line τι παραπάνω θές? Οδήγησα αρκετά του κουμπάρου μου και δεν νοιώθω να μου λείπει κάτι (ούτε αυτός μου ανέφερε τρανταχτές ελλείψεις). Ναι ωραία θα ήταν να έχει και ηλεκτρικό άνοιγμα χώρου αποσκευών και ηλιοροφή και κάποια συστήματα ακόμα, αλλά δεν θεωρώ ότι λείπουν σε αυτή την κατηγορία, δηλαδή ότι είναι απαραίτητα 100%. Ακόμα και με αυτά όμως (δλδ. όλα τα συστήματα ασφαλείας κλπ.) φτάνει τα 22.500 περίπου.
-
Δειτε την διαφορα στη μουρη του αυτοκινητου
-
Kι εγώ τον συμπαθω, κάνει κάποια λαθάκια δε τον λες και φιλόλογο αλλα προσπαθει και βελτιώνεται. Εξάλλου είναι ο μοναδικός Έλληνας γιουτιουμπερ που ασχολειται με το αθλημα τοσο ζεστα.
-
Tkin73 wrote:
Για ποιό λόγο? Στα €20.800 του ST Line τι παραπάνω θές? Οδήγησα αρκετά του κουμπάρου μου και δεν νοιώθω να μου λείπει κάτι (ούτε αυτός μου ανέφερε τρανταχτές ελλείψεις). Ναι ωραία θα ήταν να έχει και ηλεκτρικό άνοιγμα χώρου αποσκευών και ηλιοροφή και κάποια συστήματα ακόμα, αλλά δεν θεωρώ ότι λείπουν σε αυτή την κατηγορία, δηλαδή ότι είναι απαραίτητα 100%. Ακόμα και με αυτά όμως (δλδ. όλα τα συστήματα ασφαλείας κλπ.) φτάνει τα 22.500 περίπου.
Με τον εξοπλισμό που προσφέρει η τιμή του είναι από τις χαμηλότερες. 24.500 έχει το stline x με φουλ εξοπλισμό που άλλα μοντέλα δεν τον έχουν καν (πχ 2008 gtline) και ας κοστίζουν 3-4000 παραπάνω.
Το πετρέλαιο είναι ακριβό γιατί τα υβριδικά έχουν 50% μειώμενα ΤΤ οπότε η τελική τιμή ωφελείται πολύ.
Και εγώ η εξωτερική του εμφάνιση θεωρώ ότι είναι η καλύτερη της κατηγορίας. Το πολύ basic του εσωτερικού με χαλάει κάπως και αυτή η ξεκάρφωτη οθόνη στη μέση. Εκεί το 2008 κερδίζει τους πόντους που χάνει σε όλα υπόλοιπα σημεία.
Αν και τώρα με τις αλλαγές που κάνουν εκεί στην Πεζώ, σπάζοντας τις εκδόσεις, αφαιρώντας ταυτόχρονα χρήσιμο και προσθέτοντας 'άχρηστο' εξοπλισμό το πούμα γίνεται ακόμα πιο θελκτικό.
-
Lap wrote:
Kι εγώ τον συμπαθω, κάνει κάποια λαθάκια δε τον λες και φιλόλογο αλλα προσπαθει και βελτιώνεται. Εξάλλου είναι ο μοναδικός Έλληνας γιουτιουμπερ που ασχολειται με το αθλημα τοσο ζεστα.
Φαινεται συμπαθεστατος και ως τυπας. Εχασε και κιλακια και ξανανιωσε.
Ford puma, ωραιο αμαξι,
-
Tkin73 wrote:
st line με το 1.0 125 Με led /assistance pack/ συναγερμο χωρίς χρωμα βγαινει 23841 (25700 το 155) οχι κλειδι....δεν το λες και φθηνο...
τι τα θες τον τελευταιο χρονο η φορντ εχει αυξησει τις τιμες 10-15% παντου παροτι έγινε μειωση των ττ. Δεν ξερω αν εχουν βελτιωθεί τοσο πολυ τα αμαξια της ή αν τα ειχαν τοσο υποκοστολογημενα το αποτέλεσμα ειναι εντονες και διαρκεις αυξησεις ( δειτε φοκους και νεο κουγκα...)
-
st line με το 1.0 125 Με led /assistance pack/ συναγερμο χωρίς χρωμα βγαινει 23841 (25700 το 155) οχι κλειδι....δεν το λες και φθηνο...
Όντως, αλλά:
-
LED εχει ούτως η άλλως, δεν πιστεύω ότι αξίζουν €900 επιπλέον για να έχεις LED και στους προβολείς. Τα στάνταρ LED (το έχω οδηγήσει και βράδυ στον Διόνυσο προς Ν. Μάκρη) είναι εξαιρετικά.
-
Συναγερμός, πολλά λεφτά χωρίς λόγο. Επίσης κανένα ανταγωνιστικό δεν έχει συναγερμό στάνταρ, κάποια ούτε ως έξτρα.
-
Το Assistance OK αν και δεν το θεωρώ κάτι το εξαιρετικά χρήσιμο, αλλά καταλαβαίνω ότι για αρκετό κόσμος ίσως και να αξίζει.
Οπότε με μεταλλικό και Assistance πάει 23Κ. Με τις εκπτώσεις και λοιπά €22.500 μαξ (μπορεί και παρακάτω). Εεε δεν είναι ακριβό με τον εξοπλισμό που έχει, από τα φτηνότερα της κατηγορίας θα έλεγα και με 2% επιτόκιο. Σε κάθε περίπτωση αρκετά κάτω από τα 26Κ που ανέφερες στην αρχή.
Σε κάθε περίπτωση, το βρίσκω υπερτιμολογημένο, όπως και ΟΛΑ τα SUV. Αλλά συγκριτικά με τα υπόλοιπα, θα έλεγα ότι έχει λογική (έως και χαμηλή) τιμή.
-
-
Γιατι η ford ειναι φθηνοτερη των αλλων;
Απορια το εχω.
Τοσο μεγαλη εξελιξη στα R&d, βραβευμενοι κινητήρες, εξαιρετικες πλατφόρμες, λεϊζερ συνδεσμολογιες, νεες εφαρμογες, hi tech εξοπλισμο, βλαμμενους πωλητες.
Πως τα βγαζουν περα;
-
Οπότε με μεταλλικό και Assistance πάει 23Κ. Με τις εκπτώσεις και λοιπά €22.500 μαξ (μπορεί και παρακάτω). Εεε δεν είναι ακριβό με τον εξοπλισμό που έχει, από τα φτηνότερα της κατηγορίας θα έλεγα και με 2% επιτόκιο. Σε κάθε περίπτωση αρκετά κάτω από τα 26Κ που ανέφερες στην αρχή.
Φανή θα σε διορθώσω λίγο εδώ, για να μην μπερδεύονται και τα νέα μέλη, 2% επιτόκιο έχει με 50%σχεδον προκαταβολή και 48 νομίζω δόσεις. Γενικα έχει φθηνότερα επιτόκια από άλλες μάρκες αλλά το 2 είναι κράχτης. Εκτός αν άλλαξε κάτι?
Ford Puma 2019