-
Καλημέρα το είδα από κοντά χτες στην Αργυρούπολη καθώς πήγαινα να δω Leon ST CNG (δεν υπήρχε τελικά).
Πάρα πολύ όμορφο αλλά μέχρι εκεί. Δεν το οδήγησα για να έχω άποψη.
Η εικόνα του εσωτερικού μέτρια έως καλή που εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί. Ωραίο μαζεμένο ταμπλό που δεν πνίγει (είχα μπει 5 λεπτά πρίν στο C5 Aircross...).
Για ζευγάρι με ένα παιδί, οριακοί οι χώροι εαν θέλουν να κουβαλούν πράγματα σε διακοπές κλπ. Επίσης μικρό άνοιγμα πίσω πόρτας. Απαράδεκτό που δεν έχει πίσω αεραγωγούς.
Στην καθημερινότητα τους θεωρώ ότι το megabox θα βολέψει πολύ επειδή ίσως επιτρέπει όρθιο καροτσάκι κλπ...
Γενικά μου άρεσε για να το οδηγώ σβέλτα στην πόλη αλλά για οικογένεια που μεταφέρει πολλά πράγματα σε εξοχικά κλπ δεν κάνει. Πιστεύω ότι απευθύνεται πιο πολύ σε νέους με χομπί και ανάγκη για design και lifestyle SUV.
-
Απαράδεκτό που δεν έχει πίσω αεραγωγούς.
πραγματικα πάντως απορώ με τα πράγματα που κολλάει ο κόσμος (δικαίωμα του βέβαια). Ποσά b suv δλδ έχουν πίσω αεραγωγούς? Το εσωτερικό μέταλλο της πίσω πόρτας σε προηγούμενη φωτό?
-
Σε μικρές καμπίνες, που θερμαινονται και ψύχονται γρήγορα, οι πίσω αεραγωγοί μόνο χώρο πιάνουν. Εγώ πχ θεωρώ ξενερα που κάποια δεν έχουνε χειρολαβές οροφής. Τελικά εκτός του άσπρου χρώματος, σε μπλε και κόκκινο είναι καλουτσικο!
-
βαλε τη γυναίκα και παιδί στο πίσω κάθισμα με το αμάξι τον ήλιο σε 40αρι καλοκαιρι και πες μου εσύ αν πρέπει να έχει πίσω εξαερισμό. Και μην πεις άνοιξε παραθυρο και μετά όλα θα είναι οκ... Γενικά ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του ανάλογα στην κατάσταση που βρίσκεται.
10 χρόνια πριν που ήμουν εργένης ούτε που θα με ένοιαζε τι κάνει αυτός που κάθεται πίσω.
To Skoda Kamiq έχει αεραγωγούς πίσω.
smyrali wrote:
πραγματικα πάντως απορώ με τα πράγματα που κολλάει ο κόσμος (δικαίωμα του βέβαια). Ποσά b suv δλδ έχουν πίσω αεραγωγούς? Το εσωτερικό μέταλλο της πίσω πόρτας σε προηγούμενη φωτό?
-
ενταξει οκ και δεν ειχε ζωνες , παιδικα καθισματα, δεν ειχε δεξι καθρεπτη , καπνιζαν μεσα, και ακομα ζουμε! αρα τι ψαχνουμε τώρα?
Είναι άποψη αυτο τώρα? και οι παππουδες μας πηγαιναν με το γαιδουρι...
-
Έτσι και αλλιώς πρέπει να ανοίξεις παράθυρα να φύγει η κάψα, και σίγουρα θα δροσίσει γρηγορότερα με πίσω αεραγωγούς, απλά σε b suv δεν βάζουν ολοι. Αφού είναι προτεραιότητα για σένα κοιτάς αλλού. Πάντως επειδή έχω κάτσει πίσω σε βραστό αμάξι και σε focus και σε astra χωρις αεραγωγούς πίσω αργούσε πολύ να δροσίσει.
Υ.γ.στο αμάξι του πατέρα μου όταν ήμουν παιδί ούτε καν air condition δεν είχε. Και πάλι μεγαλώσαμε. Τώρα άμα δεν έχει φώτα led δεν βγαίνουμε να οδηγήσουμε το βραδυ...
-
Τώρα φυσικά κοιτάμε μπροστά αλλά καλό είναι να θυμάσαι και από πού ήρθες.
-
βαλε τη γυναίκα και παιδί στο πίσω κάθισμα με το αμάξι τον ήλιο σε 40αρι καλοκαιρι και πες μου εσύ αν πρέπει να έχει πίσω εξαερισμό. Και μην πεις άνοιξε παραθυρο και μετά όλα θα είναι οκ... Γενικά ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του ανάλογα στην κατάσταση που βρίσκεται.
10 χρόνια πριν που ήμουν εργένης ούτε που θα με ένοιαζε τι κάνει αυτός που κάθεται πίσω.
Aikibill wrote:
smyrali wrote:
δεν λέω ότι δεν είναι ένα + η ύπαρξη πίσω αεραγωγών αλλά η απουσία τους σε μια κατηγορία που η απουσία τους είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση δεν είναι κάτι το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
Υγ έχω παλαιοτερο αυτοκίνητο χωρίς πίσω αεραγωγούς όπου κάθονται τα παιδιά μου και δεν έχω σκεφτεί ποτέ να αλλάξω αυτοκίνητο για αυτόν τον λόγο.
-
smyrali wrote:
Aikibill wrote:
smyrali wrote:
δεν λέω ότι δεν είναι ένα + η ύπαρξη πίσω αεραγωγών αλλά η απουσία τους σε μια κατηγορία που η απουσία τους είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση δεν είναι κάτι το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
Υγ έχω παλαιοτερο αυτοκίνητο χωρίς πίσω αεραγωγούς όπου κάθονται τα παιδιά μου και δεν έχω σκεφτεί ποτέ να αλλάξω αυτοκίνητο για αυτόν τον λόγο.
Είναι απαράδεκτο αδερφέ γιατί στοιχίζει 20000. Το Arona μπορεί να μην έχει αλλά στοιχίζει 3000 λιγότερο.
Όσο για το επιχείρημα ότι στοιχίζει γιατί είναι υβριδικό, να αντικρούσω ότι είναι ήπιο υβριδικό. Το μοτέρ/γεννήτρια και η μπαταρία δεν δικαιολογούν το ψηλό κόστος.
Και εγώ μεγάλωσα σε mitsubishi lancer του 1979 που δεν είχε τίποτα μέσα και επιβίωσα. Επίσης πριν από εμένα κάποιοι έκαναν ταξίδια σε καροτσες φορτηγών και παει λέγοντας. Και σε 20 χρόνια από τώρα θα κοιτάμε τα σημερινά αυτοκίνητα και θα λέμε πως την παλεύαμε τότε...
-
Χαχα τι σύμπτωση εγώ mitsubishi κλούβα του 81, ακόμα δουλεύει δεν έχει χαλάσει, τι παιδικά καθίσματα, καρέκλα από πισω, στις ανηφόρες άμα δεν κρατιωμουνα έφευγα πίσω!!
-
Το επιχείρημα με το arona είναι της πλάκας γιατί ούτε και οι εκδόσεις του arona των 20Κ έχουν πίσω αεραγωγούς. Πίσω αεραγωγούς δεν έχουν ούτε ακριβότερα του πούμα b suv ( βλέπε 2008).
Οσο αφορά το lancer του 1979 αν είχα τέτοιο δεινόσαυρο προφανώς και θα αγόραζα καινούργιο αυτοκίνητο (και η αιτία δεν θα ήταν η απουσία πίσω αεραγωγών).
-
Είναι απαράδεκτο αδερφέ γιατί στοιχίζει 20000. Το Arona μπορεί να μην έχει αλλά στοιχίζει 3000 λιγότερο.
Σόρυ αλλά αυτό το επιχείρημα δεν στέκει.
Το Arona είναι ένα Arona.
Το Puma μόνο σαν λέξη έχει κόστος... Αν λεγόταν Ford Farasi μάλλον κανείς δεν θα ασχολιόταν μαζί του.
Η αναβίωση του ονόματος δεν έγινε κατά λάθος...
-
Ενταξει δεν ειναι και mini cooper.
Αληθεια ποσοι θυμουνται το παλιο puma ...σπανιοτατο αυτοκινητο στους δρομους
Παντως ενταξει οντως ειναι ακριβο αλλα αν το δεις εμφανησιακα θα καταλαβεις το γιατι.
Σαν μικρη cayenne ειναι. Εντυπωσιακο σε αισθηση
-
Από εμένα έχει φάει άκυρο εδώ και πολύ καιρό. Δεν βρίσκω κάτι το ιδιαίτερο σε αυτού του τύπου τα αυτοκίνητα και ας έχουν και λογότυπο Cayenne. Και στο δρόμο να το δω απλά θα το κοιτάξω. Όπως κοίταξα το νέο 208 και αδιαφόρησα εντελώς.
-
Αυτό το τελευταίο,να το κοιτάξεις....χαχαχαχαχα
-
Τι να κοιτάξω; Για μένα πλέον η λέξη 'αυτοκίνητο' έχει καθαρά σχέση με την δυνατότητα χρήσης και ευκολίας που σχετίζονται εντελώς με την καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής. Τα υπόλοιπα λίγο με ενδιαφέρουν.
-
Παντως ενταξει οντως ειναι ακριβο αλλα αν το δεις εμφανησιακα θα καταλαβεις το γιατι.
Θα διαφωνήσω Lap. Δεν είναι καθόλου ακριβό, στον Μ.Ο είναι εαν λάβεις υπόψη σου ιπποδύναμη και εξοπλισμό (η 'βασική' Titanium είναι αρκετά πλούσια).
-
+1
-
Τι να κοιτάξω; Για μένα πλέον η λέξη 'αυτοκίνητο' έχει καθαρά σχέση με την δυνατότητα χρήσης και ευκολίας που σχετίζονται εντελώς με την καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής. Τα υπόλοιπα λίγο με ενδιαφέρουν.
ΜΑΚΑΡΙ να σκεφτόμασταν όλοι έτσι και να επιβραβεύαμε τις εταιρείες που θα το πρόσφεραν.
Δυστυχώς όμως ο νεοέλληνας ζει για τη μόστρα και το αυτο-παραμύθιασμα...
-
Δυστυχως θα διαφωνησω!!
Για καποιους η οδηγηση και το αυτοκινητο δεν ειναι απλα εργαλειο μετακινησης (βασικα ειναι και αυτο).
Καποιοι (συμπεριλαμβανομενου και εμου) απλα 'γουσταρουμε' να οδηγουμε και απολαμβανουμε καθε στιγμη πισω απο το τιμονι, απο το πως στριβουμε, το πως επιταχυνουμε και ολα.... Βγαζουμε 'γουστα' δηλαδη αν μπορω να το πω ετσι..
Επισης προσωπικα το αυτοκινητο που θα οδηγω θελω οταν το βλεπω , να εχω ενα χαμογελο οσο δε παει... να μου φτιαχνει την μερα.. και να ανυπομονω μεχρι την επομενη φορα που θα ξαναμπω μεσα για να το οδηγησω..
Ford Puma 2019