-
Το μόνο μείον ότι δεν βγαίνει για την ώρα με αυτόματο σασμαν, πράγμα απαραίτητο για εμένα. Μου είπε ο Πωλητής ότι αναμένεται τον Απρίλιο.
Ο δικός μου Ford πωλητής (που είναι και γνωστός μου) μου είπε ότι το αυτόματο θα μπεί στην παραγωγή από Μαϊο και μετά.
-
Ο δικός μου Ford πωλητής (που είναι και γνωστός μου) μου είπε ότι το αυτόματο θα μπεί στην παραγωγή από Μαϊο και μετά.
Αυτό είχε ανακοινώσει η Ford Europe, ότι αυτόματο και diesel από Μάιο και μετά. Δεν ξέρω εαν άλλαξε κάτι και μεταφέρθηκε για νωρίτερα.
-
Χωρις να ειμαι και πολυ γνωστης αυτοκινητων και επειδη ενδιαφερομαι για καινουριο αμαξι(ειμαι μεταξυ i30 κ puma καμια γνωμη ) διαβασα οτι το puma εχει ταμπουρα αντι για τα πιο διαδεδομενα δισκοφρενα πλεον!ειναι μειων αυτο η' πανω κατω κανουν την ιδια δουλεια οποτε οκ να μν κρινει τοσο σημαντικα την επιλογη μου??
-
διαβασα οτι το puma εχει ταμπουρα αντι για τα πιο διαδεδομενα δισκοφρενα πλεον!
Eγώ διάβασα ότι το Puma έχει δισκόφενα και πίσω
https://www.alvolante.it/primo_contatto/ford-puma (δες στο τέλος του άρθρου, εκεί που λέει scheda tecnica, 'Freni posteriori dischi' ).Eπίσης κι εδώ
https://www.carbuyer.co.uk/reviews/ford/puma/suv/170069/ford-puma-sports-utility-vehicle-titanium-10l-ecoboost-mhev-125ps-5dr (πίνακας safety, 'Four disc brakes including two ventilated discs')
Eσύ που το είδες;
-
Χωρις να ειμαι και πολυ γνωστης αυτοκινητων και επειδη ενδιαφερομαι για καινουριο αμαξι(ειμαι μεταξυ i30 κ puma καμια γνωμη ) διαβασα οτι το puma εχει ταμπουρα αντι για τα πιο διαδεδομενα δισκοφρενα πλεον!ειναι μειων αυτο η' πανω κατω κανουν την ιδια δουλεια οποτε οκ να μν κρινει τοσο σημαντικα την επιλογη μου??
Μαλλον εχεις μπερδέψει τα B suv, Capture σιγουρα δεν εχει, κ 'υποψιάζομαι' καποιες εκδοσεις του Juke(?).
-
mallous81 wrote:
Μαλλον εχεις μπερδέψει τα B suv, Capture σιγουρα δεν εχει, κ 'υποψιάζομαι' καποιες εκδοσεις του Juke(?).
Όπως λέει ο Dublin.
Captur δεν έχει δισκόφρενα πίσω και οι 2 πρώτες εκδόσεις του Juke (Energy,Acenta) επίσης δεν έχουν.Από την Ν-Connecta και πάνω στο Juke, έχουν και πίσω δισκόφρενα.
-
Το juke το είδα προχθές η acenta (συνήθως αυτή έχουν για td) δεν έχει, μετά οι επόμενες έχουν μεγάλη μ... α κατε με
-
Ευχαριστω για την ενημερωση φιλε μου!!
-
Σε σχόλια στο φβ της Ford Βελμαρ υπάρχει επίσημη απάντηση πως 'Υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας του Puma με ρεζέρβα (Ρεζέρβα μικρή για προσωρινή χρήση).'
Γνωρίζει κανείς κόστος και αν καταργείται τελείως το megabox;
-
Λες να βγάλουνε τετράγωνη ρεζέρβα;;;;
-
Λες να απαντήσει κανένας αν καταργείται τελείως το megabox αντί για σαχλαμάρες τύπου τετράγωνης ρεζέρβας;
-
Πίσω θα μπει έξω από την πόρτα, σαν τα παλιά rav-4.
-
Πίσω θα μπει έξω από την πόρτα, σαν τα παλιά rav-4.
Αστειεύομαι φυσικά, το λογικό είναι αφού θα είναι λεπτή, να τοποθετηθεί ανάμεσα σε megabox και την εταζιερα του πατώματος.
-
Επανέρχομαι με λίγα επιπλέον σχόλια για το Puma μιας και είχα την ευκαιρία να οδηγήσω το st-line x 155hp και εκτός του fanis δεν υπάρχουν άλλα σχόλια για οδηγική συμπεριφορά (καλά δεν το έχει οδηγήσει κανείς;).
Για τη σχεδίαση του έχω κάνει προηγούμενο σχόλιο. Ναι είναι πολύ όμορφο εξωτερικά με τα φοβερά φώτα, τις έντονες σπορ γραμμές και τους μεγάλους τροχούς. Απλό εσωτερικά (πανάθεμα σε peugeot) αλλά εργονομικά πολύ σωστό. Είναι λίγο πιο στενό μπροστά, και σαφώς πιο μαζεμένο (για τα γόνατα) πίσω αλλά για μένα οι διαστάσεις τους είναι ιδανικές για την πόλη αν δεν έχεις μεγάλη οικογένεια (και το διαπίστωσα και οδηγώντας το). Πάντως εγώ με 1,83 χωράω ακριβώς πίσω από τη θέση μου χωρίς να βρίσκουν τα γόνατα μου (οριακά).
Το μεγάλο του πλεονέκτημα για μένα είναι η οδηγική συμπεριφορά και ο εξοπλισμός.
- Εξοπλισμός = 'τα πάντα όλα'. Όλα τα συστήμα ασφαλείας, όλα τα βοηθήματα οδήγησης, όλα τα βοηθήματα παρκαρίσματος άνεσης (full led φώτα, προβολείς ομίχλης, αισθητήρες, κάμερα οπισθοπορείας, park pilot, adaptive cruise control, collision assist, active city brake για πεζούς ποδηλάτες, blind spot monitoring κλπ).
Επειδή έκανα μια μακριά βόλτα είχα την ευκαιρία να τα δω σχεδόν όλα στην πράξη (με εξαίρεση το adaptive cruise) και είναι απίστευτο το πόσο σε βοηθούν στην οδήγηση. Με το blind spot έχεις άμεση επίγνωση για τα αυτοκίνητα που κινούνται γύρω σου, με τους αισθητήρες περνάς από τα πιο στενά σημεία και παρκάρεις εύκολα παντού χωρίς πρόβλημα, και με τα συστήματα προειδοποίησης σύγκρουσης καταλαβαίνεις πότε το παρακάνεις με τους ελιγμούς και τις ταχύτητες μέσα στην πόλη.
Εξαιρετική μνεία και στο ΦΟΒΕΡΟ ηχοσύστημα της B&O για τους λάτρεις της μουσικής.
- Οδήγηση. Ο πωλητής μου άφησε το ελεύθερο της διαδρομής οπότε επέλεξα γνωστούς δρόμους και στενά για να τσεκάρω κυρίως άνεση και ευκολία (με τις 18αρες ζάντες και την σπορ ανάρτηση) όταν περνάς από τις λακούβες και τα σαμαράκια των φοβερών δρόμων και μια ανοιχτή διαδρομή σε λεωφόρο για λίγο υψηλότερες ταχύτητες.
- Ναι, η ανάρτηση είναι σφιχτή και με τις 18αρες 'νιώθεις' τι περνάει από κάτω αλλά δεν το νιώθεις στην μέση σου, το αυτοκίνητο δεν κοπανάει καθόλου. Σε αποκλειστική χρήση εντός της πόλης μετά από λίγο καιρό μάλλον θα κουράσει. Σε ανοιχτή διαδρομή όμως είναι ότι καλύτερο. Το αυτοκίνητο δεν γέρνει στις στροφές και οι όποιες κλίσεις αντισταθμίζονται από τα ελαφρώς σπορ καθίσματα τα οποία σε αγκαλιάζουν (αλλά σε κάνουν να νιώθεις και λίγο στενάχωρα αν είσαι λίγο παραπάνω 'φαρδύς').
Για τα υπόλοιπα επιβεβαιώνονται τα reviews που υπάρχουν και στο youtube.
- Πολύ ακριβές και άμεσο τιμόνι, αν και μου φάνηκε λίγο μεγαλύτερο (σε διαστάσεις) από το τέλειο. Καλό μου φάνηκε και το κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο σε βοηθά στην οδήγηση με την άμεση αλλαγή και τις κοντές διαδρομές. Λίγο σκληρά τα πετάλ, αλλά ίσως φταίει και ότι το αυτοκίνητο είναι καινούργιο.
- Ο κινητήρας του είναι φοβερός και το mild-hybrid δείχνει τα προτερήματα του. Ανεβάζει στροφές αμέσως χωρίς καθόλου lag από τις χαμηλές στροφές και επιταχύνει άμεσα. Αφήνεις το γκάζι και ξεκινά η φόρτιση αλλά το 'κράτημα' είναι τόσο ελαφρύ που πρέπει να το ψάχνεις για το καταλάβεις.
- Το start-stop σύστημα του puma είναι απίστευτα ομαλό. Κάτω από τα 20 χιλ/ώρα όταν ρολάρεις ο κινητήρας σβήνει (με τιμόνι λειτουργικό) τόσο αθόρυβα που αν δεν κοιτάς το στροφόμετρο δεν το καταλαβαίνεις καθόλου. Το ίδιο και όταν ξεκινάς, εντελώς ανεπαίσθητα χωρίς κανένα κραδασμό.
- Σε διαδρομή για καμιά 10αριά χιλιόμετρα όπως είπα κυρίως σε στενά και με σταμάτα / ξεκίνα, χωρίς να προσέξω ιδιαίτερα αλλά και χωρίς να το πάω στα κόκκινα) έγραψε 7,9l/100km.(το αυτοκίνητο είχε 400χιλιόμετρο). Σε αντίστοιχη διαδρομή με τον 1,6 blueHDI 100 θα έβλεπα 7 με 7,5 οπότε μάλλον καλά είναι.
- το αυτοκίνητο είναι το απόλυτο fan to drive. Αυτό όμως έχει και το 'κακό' ότι μάλλον θα παρασύρεσαι εύκολα στο να το οδηγήσεις πιο γρήγορα με ότι αυτό συνεπάγεται στην κατανάλωση. Ο πωλητής πάντως μου είπε οτι σε διαδρομή προς Πατρα με 140 χιλιόμετρα στο cruise control του έγραψε 5,5. Εμένα στο πετρέλαιο με στρωμένο κινητήρα για την ίδια ταχύτητα και διαδρομή μου βγάζει άνετα 5,3 ίσως και παραπάνω οπότε...μμμ δεν ξέρω..Έχω δει πάντως παλιότερες δοκιμές με τον χιλιάρη της ford όπου καταγράφεται ο πιο οικονομικός από όλους στις μεγάλες ταχύτητες αλλά να βοηθά τόσο πολύ το mild-hybrid;
- Οι διαστάσεις του για κάποιον που δεν έχει οικογένεια (σαν και του λόγου μου) αλλά θα βάλει κάποιο πίσω κάποια στιγμή, θέλει και το μεγάλο χώρο αποσκευών είναι ιδανικές.
- Το εσωτερικό του υστερεί μόνο αν το συγκρίνεις με το 2008. Με τα υπόλοιπα της κατηγορίας είναι το ίδιο ή και καλύτερο. Ο ψηφιακός πίνακας επίσης είναι πολύ καλός και απόλυτα υποστηρικτικός κατά την οδήγηση.
- Ο εξοπλισμός που παίρνεις είναι το απόλυτο στην κατηγορία και αυτό με 26000 € τελική για το st-line s 155hp και 24500 για το 125 με 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση!. Στις τιμές βοηθά πολύ το μειωμένο τέλος ταξινόμησης γιατί οι αρχικές προ φόρων είναι υψηλές. Από ότι μου είπαν το πακέτο adaptive cruise+blind spot κλπ είναι στην προσφορά λανσαρίσματος (μετά θα χρεώνεται έξτρα γύρω στα 900€). Το χρώμα χρεώνεται κανονικά και υπάρχει μια επιπλέον έκπτωση 400€ οπότε βγαίνουν οι τιμές που σας έγραψα παραπάνω. Επίσης έχουν μικρό χρόνο παράδοσης για παραγγελίες. (αρχές-μέσα μαρτίου για το 155, αρχές απριλίου για το 125.
- Για κάποιον φίλο που ρώτησε, ναι υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας για ρεζέρβα ανάγκης με κόστος γύρω στα 50 ευρώ.
Τελειώνω λέγοντας ότι και εγώ ξεκίνησα όπως και ο φίλος Dublin για το πετρέλαιο 2008 allure (που είναι η πρώτη μου επιλογή) αλλά πλέον είμαι σε δίλημμα ανάμεσα σε αυτό και το 125 ή το 155 puma στην ίδια τιμή.
Το 2008 κερδίζει στην εσωτερική εμφάνιση και ποιότητα, την άνεση και τα δοκιμασμένα πλεονεκτήματα του πετρελαίου, Το puma στα σπορ στοιχεία, στον χαρακτήρα, την οδήγηση και τον ΥΠΕΡπλήρη εξοπλισμό που αν θες να τον βάλεις στο peugeot θα φτάσεις άνετα πάνω από τα 30.000 (ή δεν θα μπορείς να τον βάλεις καθόλου). Πιστεύω ότι αν είσαι διατεθειμένος να φτάσεις στα 25000 και θες βενζίνη τότε το puma συγκριτικά είναι ότι καλύτερο.
όπως έγραψα και παλιότερα το κόστος χρήσης καθημερινής (δάνειο + καύσιμο) και το συνολικό κόστος αποπληρωμής αν αγοράζεις με χρηματοδότηση έχει σημασία. Εδώ με κατανάλωση γύρω στο 6,5 για το πούμα το allure diesel κερδίζει το puma 155 st-line κατα κράτος και το 125 με μικρή διαφορά. Ισοπαλία μόνο με το πεζό gt-line ή αν πας στην titanium του πούμα (όπου όμως χάνεις όλον τον έξτρα εξοπλισμό άρα και το πλεονέκτημα)
διλήμματα...
-
Πο πο ρε φίλε τι έγραψες; Τέτοια review ούτε σε περιοδικά... Ωραίος!!
-
Εξαιρετικό κείμενο, μπράβο!!!
Συμφωνώ σε όλα όσα γράφεις, εκτός του κιβωτίου που εμένα δνε μου άρεσε πάρα πολύ (αλλά συγκρίνω με το Focus 1.5).
-
Ευχαριστώ παιδιά. Προσπαθώ να βοηθώ σε αντιστοιχία με αυτό που βοηθούμαι και εγώ με τα δικά σας σχόλια.
Φάνη εσύ συγκρίνεις με φόκους, εγώ με όπελ και πεζό..οπότε..
Ξέχασα επίσης να πω ότι η καμπίνα δεν είναι και η πιο ήσυχη. Έχει αισθητό θόρυβο κύλισης και ο κινητήρας του όταν ανεβάζεις στροφές ακούγεται ΑΛΛΑ και τα 2 δεν ενοχλούν. Ειδικά ο ήχος του κινητήρα είναι αρκετά ευχάριστος (αν και με το ηχοσύστημα της Β&Ο το μπάσο θα είναι αυτό που θα τα καλύπτει όλα!)
το δίλημμα είναι απλό. Πας για μακροχρόνια σχέση με την κούκλα 35αρα φίλη σου που θα σε φροντίσει, θα είσαι ήρεμος και με λιγότερα ή πας για το εξίσου πανέμορφο πιπίνι που ξέρεις ότι θα περάσεις καλά αλλά θα σου κοστίσει;
(παρακαλώ οι παντρεμένοι να με συγχωρήσουν χαχα..)
-
Την 35αρα, την 35αρα θέλουμε.
-
Την 35αρα, την 35αρα θέλουμε.
Για μένα και η 35άρα είναι πιπίνι!
-
Ειδα προχθες ενα δημοσιογραφικο st-line στην παραλιακη,και μου αρεσε πολυ.Πιστευω πως θα παει πολυ καλα στην B-SUV...
Ford Puma 2019