-
Nikos Golf wrote:
Απ' την άλλη δεν έχει νόημα να λέμε ότι έχεις 8 χρόνια εγγύηση οπότε μη σε νοιάζει αν κάθε τρεις και λίγο είσαι συνεργείο. Εκτός αν δεν έχεις τι να κάνεις στη ζωή σου και έχεις χρόνο για χασιμο
Ακριβώς!
Εσύ ας πούμε ως κάτοχος vw το γνωρίζεις το θέμα. Κάθε τρεις και λίγο λαμπάκι και τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία μου αναψε αυτό μου αναψε το άλλο.
Βέβαια η vw επειδή σας σκέφτεται και δεν θέλει να σας ταλαιπωρεί δίνει 2 χρόνια εγγύηση για να ξεμπερευετε γρήγορα μαζί τους!
Ενώ αν αρχίσουν να γίνονται χριστουγεννιάτικα δέντρα και τα Φορντ με την 8ετη εγγύηση κλαφτα.....
α ρε σουζουκαρα +7 χρόνια ένα λαμπάκι για προθερμαντηρα έχει ανάψει όλο και όλο στο ταμπλό και αυτό το περίμενα αφού το είχα διαβάσει στο φόρουμ! Άναψε έναν Ιούλιο το έσβησα μετά από δύο μήνες στο σέρβις αφού ήταν καλοκαίρι και δεν υπήρχε λόγος βιασύνης!
Συγνωμη σουτζουκι εχεις?
-
Tkin73 wrote:
Nikos Golf wrote:
Απ' την άλλη δεν έχει νόημα να λέμε ότι έχεις 8 χρόνια εγγύηση οπότε μη σε νοιάζει αν κάθε τρεις και λίγο είσαι συνεργείο. Εκτός αν δεν έχεις τι να κάνεις στη ζωή σου και έχεις χρόνο για χασιμο
Ακριβώς!
Εσύ ας πούμε ως κάτοχος vw το γνωρίζεις το θέμα. Κάθε τρεις και λίγο λαμπάκι και τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία μου αναψε αυτό μου αναψε το άλλο.
Βέβαια η vw επειδή σας σκέφτεται και δεν θέλει να σας ταλαιπωρεί δίνει 2 χρόνια εγγύηση για να ξεμπερευετε γρήγορα μαζί τους!
Ενώ αν αρχίσουν να γίνονται χριστουγεννιάτικα δέντρα και τα Φορντ με την 8ετη εγγύηση κλαφτα.....
α ρε σουζουκαρα +7 χρόνια ένα λαμπάκι για προθερμαντηρα έχει ανάψει όλο και όλο στο ταμπλό και αυτό το περίμενα αφού το είχα διαβάσει στο φόρουμ! Άναψε έναν Ιούλιο το έσβησα μετά από δύο μήνες στο σέρβις αφού ήταν καλοκαίρι και δεν υπήρχε λόγος βιασύνης!
Συγνωμη σουτζουκι εχεις?
εμ, γιατι σπονσοραρει ο γατος? ε?
χαχαχ
-
Μια επισήμανση έκανα βρε παιδιά, δεν το είπα για να αρχίσει 'μάχη'....
Πάντως στο 2ωρο td που έκανα δεν ακούστηκε τσικ και ομολογώ ότι είχα χρόνια να ευχαριστηθώ έτσι αυτοκίνητο στο δρόμο.
Και τα 3 Φορντ που είχα έβγαλαν το ίδιο πρόβλημα, αντλία βενζίνης και ήταν τα μοναδικά προβλήματα που προέκυψαν. Έκανα και με τα 3 γύρω στα 410κ χιλιόμετρα. Τριγμοί και τέτοια χαζά έλαμψαν δια της απουσίας τους μέχρι την ημέρα που τα αποχωρίστηκα. Ειδικά για το Πούμα ξέρω ότι υπήρχαν θέματα συναρμογής στην αρχή της παραγωγής τα οποία πλέον δεν υφίστανται. Καλή και χρυσή η εγγύηση αλλά δεν είναι αυτή η λύση αν κάνεις συχνή χρήση της. Φυσικά είναι καλύτερη από την βασική διετή που έδιναν κάποιοι ντεμέκ πρίμιουμ κατασκευαστές και ένιωθες ότι είναι κάθε μέρα Χριστούγεννα από τα αναμμένα λαμπάκια.
Μάλλον μεγάλωσα λίγο και παραξένεψα πάντως γιατί με έχω πιάσει να το παρασκέφτομαι εδώ και καιρό ενώ πχ το πρώτο Μοντέο το έκλεισα σε μια ώρα και αμέσως μετά από το td.....
-
Tkin73 wrote:
Nikos Golf wrote:
Ακριβώς!
Συγνωμη σουτζουκι εχεις?
Δεν θα μου ξαναμιλήσεις έτσι;....και το έκρυβα τόσο καλά το μυστικό μου τόσο καιρό....
-
Μια επισήμανση έκανα βρε παιδιά, δεν το είπα για να αρχίσει 'μάχη'....
Πάντως στο 2ωρο td που έκανα δεν ακούστηκε τσικ και ομολογώ ότι είχα χρόνια να ευχαριστηθώ έτσι αυτοκίνητο στο δρόμο.
Και τα 3 Φορντ που είχα έβγαλαν το ίδιο πρόβλημα, αντλία βενζίνης και ήταν τα μοναδικά προβλήματα που προέκυψαν. Έκανα και με τα 3 γύρω στα 410κ χιλιόμετρα. Τριγμοί και τέτοια χαζά έλαμψαν δια της απουσίας τους μέχρι την ημέρα που τα αποχωρίστηκα. Ειδικά για το Πούμα ξέρω ότι υπήρχαν θέματα συναρμογής στην αρχή της παραγωγής τα οποία πλέον δεν υφίστανται. Καλή και χρυσή η εγγύηση αλλά δεν είναι αυτή η λύση αν κάνεις συχνή χρήση της. Φυσικά είναι καλύτερη από την βασική διετή που έδιναν κάποιοι ντεμέκ πρίμιουμ κατασκευαστές και ένιωθες ότι είναι κάθε μέρα Χριστούγεννα από τα αναμμένα λαμπάκια.
Μάλλον μεγάλωσα λίγο και παραξένεψα πάντως γιατί με έχω πιάσει να το παρασκέφτομαι εδώ και καιρό ενώ πχ το πρώτο Μοντέο το έκλεισα σε μια ώρα και αμέσως μετά από το td.....
Από πού προκύπτει ότι δεν υφίστανται πλέον θέματα συναρμογής; Το κασκαι για να στρώσει την παραγωγή του και να μειωθούν οι τριγμοί έκανε πρώτα fl και πέρασαν 4-5 χρόνια ! Και το πούμα τα έλυσε τα θέματα του σε 1 χρόνο? Μπράβο ταχύτητα!
-
Υποτίθεται ότι αφού έγιναν αρκετά παράπονα από κατόχους προχώρησαν σε κάποιες κινήσεις βελτίωσης. Μην το συγκρίνεις με το Κασκάι, μέχρι να ξεμεθυσουν οι Άγγλοι που το συναρμολογούσαν τόσο χρειάζεται....4-5 χρόνια....
-
Δεν θα μου ξαναμιλήσεις έτσι;....και το έκρυβα τόσο καλά το μυστικό μου τόσο καιρό....
δεν καταλαβαινω γιατι πραγμα μιλάς ειλικρινα
ποιο sutzuki αν επιτρέπεται?
-
Από πού προκύπτει ότι δεν υφίστανται πλέον θέματα συναρμογής; Το κασκαι για να στρώσει την παραγωγή του και να μειωθούν οι τριγμοί έκανε πρώτα fl και πέρασαν 4-5 χρόνια ! Και το πούμα τα έλυσε τα θέματα του σε 1 χρόνο? Μπράβο ταχύτητα!
Υφιστανται αλλά είναι πολύ ποιο σπάνια και λιγότερα.
Πχ ελατωματική οθόνη που αλλαζοταν συνεχως, βγήκε αλλος κωδικός που την αντικατέστησε και δεν εχουν ξανα προβληματα με οθόνη.
Την μπαταρια που την είχαν πίσω απο το megabox την αλλαξαν θέση και την εβαλαν κάτω απο τον συνοδηγο γιατι επαιρνε νερα
και τα προβληματα στην συναρμογη βελτιώθηκαν αναλογικά με πόσα εβγαιναν πριν.
τωρα πιστεψε ότι θες
-
Δεν μου αρέσει να σπαμαρω νηματα αλλά μόλις μίλησα με συγγενικό πρόσωπο ετών ~55. Είχε αγοράσει opel astra 2018 μοντελο 1,6 diesel biturbo (150?160? άλογα). Μόλις του έβγαλε πρόβλημα η τουρμπίνα 1600+εuro εκτος εγγύησης γιατί έχει περάσει τα 75.000χλμ (είναι κάπου 80κατι). Κλάμα....
-
τα 8 χρονια εγγυησης ειναι πολυ σοβαρο plus. Δε νομιζω οτι θα αγοραζα ξανα αυτοκινητο με 2 χρονια εγγυηση.
-
Tkin73 wrote:
Υφιστανται αλλά είναι πολύ ποιο σπάνια και λιγότερα.
Πχ ελατωματική οθόνη που αλλαζοταν συνεχως, βγήκε αλλος κωδικός που την αντικατέστησε και δεν εχουν ξανα προβληματα με οθόνη.
Την μπαταρια που την είχαν πίσω απο το megabox την αλλαξαν θέση και την εβαλαν κάτω απο τον συνοδηγο γιατι επαιρνε νερα
και τα προβληματα στην συναρμογη βελτιώθηκαν αναλογικά με πόσα εβγαιναν πριν.
τωρα πιστεψε ότι θες
Δλδ παίρνεις feedback ότι μειώθηκαν και βελτιώθηκε η συναρμογη; Από πού ; Από τα ποσταρισματα στο φβ;
Καταλαβαίνω την βιασύνη αλλά αν ήταν τόσο γρήγορα να λες το πρόβλημα στην Αθήνα, να στο λύνουν στην αντιπροσωπεία και ταυτόχρονα να ενημερώνεται η παραγωγή , και να αλλάζουν μηχανολογικά και ηλεκτρολογικά σχέδια καλά θα ήταν αλλά η πράξη λέει άλλα...
-
Ειδικά πλέον που ουσιαστικά τα πρώτα 2 χρόνια της κυκλοφορίας ενός αυτοκινήτου είσαι beta tester στην ουσία (για διάφορα πράγματα) είναι έως και απαραίτητη η μεγάλη εγγύηση ή έστω η δυνατότητα επέκτασης για αρκετά χρόνια.
Τελικά τώρα που μεταφέρθηκε η μπαταρία στο Puma, μπορεί κανείς να βάλει άνετα παγάκια και μπύρες/κρέατα στο Megabox?? Γιατί αυτό είναι όντως καλό feature ενός αυτοκινήτου
-
τα 8 χρονια εγγυησης ειναι πολυ σοβαρο plus. Δε νομιζω οτι θα αγοραζα ξανα αυτοκινητο με 2 χρονια εγγυηση.
Εννοείται 2 χρόνια εγγύηση σε αμάξι είναι τραγική.
Αλλά μια μεγάλη εγγύηση από μόνη της δεν λέει τα πάντα.
Δεν μιλάω για την Φορντ για να μην ζοριστουν πάλι τα φαν μπογια.
Αν πχ οι χρεώσεις είναι 100-120 ευρώ για σέρβις παραπάνω από αντίστοιχα αμαξια του ανταγωνισμού αυτό στα 8 χρόνια σου βγάζει από 800 ως 960 κόστος όσο δλδ μια δυο μεσαίες βλάβες εκτός εγγύησης.
Αν σου βάζουν εντός εγγύησης λάδια της πλάκας από το βαρέλι με χρέωση διπλή από το καλύτερο φουλ συνθετικό δεν θα νιώθεις και πολύ ευχάριστα για 8 χρόνια.
Το ίδιο ισχύει για όλα τα αναλώσιμα ανταλλακτικά. Βάζουν προϊόντα που μόλις περνάνε την βάση σε ποιότητα και οι τιμές είναι από 50-100% πάνω από το ποιοτικότερο αναλώσιμο που μπορείς να βρεις μόνος σου.
Και πριν πείτε ότι υπάρχουν αντιπροσωπείες που σε αφήνουν να φέρνεις τα δικά σου. Πρώτον δεν το κάνουν όλες, δεύτερον και αυτές που το κάνουν σε αντιμετωπίζουν του στυλ ηρθε ο @αλακας που τα ξέρεις όλα και τρίτον σου κοστίζει τελικά παραπάνω γιατί εκεί που για να σου αλλάξουν πχ τον δικό τους ιμάντα χρονισμού θα σου έπαιρναν 100 εργασία μόλις τους πας τον δικό σου που είναι καλύτερος από τον δικό τους και σου κοστίζει λιγότερο η εργασία θα γίνει 180!
Άρα το γδαρσιμο αν είναι να σου κάνουν δεν το γλυτώνεις , τουλάχιστον να στο κάνουν αλλά να βάζουν τα δικά σου ποιοτικά ανταλλακτικά.
Αν δεν σου αλλάζουν πχ φίλτρα καμπίνας γιατί απλά το μανιουαλ λέει κάθε δύο χρόνια και ας έχει μαυρίσει δεν το λες και πολύ υπέρ σου για 8 χρόνια.
Αν σε βάζουν να αλλάξεις τακάκια στα μισά της ζωής τους γιατί θέλουν αλλαγμα και διπλοπληρωνεις ανταλλακτικά μάλλον θα παρακαλάς να τελειώσει η εγγύηση.
Και πολλά άλλα....τι προτιμάς δλδ να είσαι εντός εγγύησης και να αλλάξεις έναν ιμάντα χρονισμού και αντλία με 800 ή να είσαι εκτός και την αλλάξεις με 300?
-
Ειδικά πλέον που ουσιαστικά τα πρώτα 2 χρόνια της κυκλοφορίας ενός αυτοκινήτου είσαι beta tester στην ουσία (για διάφορα πράγματα) είναι έως και απαραίτητη η μεγάλη εγγύηση ή έστω η δυνατότητα επέκτασης για αρκετά χρόνια.
Τελικά τώρα που μεταφέρθηκε η μπαταρία στο Puma, μπορεί κανείς να βάλει άνετα παγάκια και μπύρες/κρέατα στο Megabox?? Γιατί αυτό είναι όντως καλό feature ενός αυτοκινήτου
Δεν υπάρχουν beta testers στην Φορντ! Σήμερα βγαίνει το θέμα , αύριο στο λύνουν , μεθαύριο σκάει email στο εργοστάσιο, την άλλη μέρα η βάρδια κάνει τουμπα την γραμμή παραγωγής και τα αλλάζουν όλα μέχρι και ότι βγήκε αλλιώς τα στέλνουν στην πρέσα!
-
Εαν πιστευεις οτι σε γδερνει η αντιπροσωπια, μπορεις να πας σε οποιοδηποτε εξουσιοδοτημενο συνεργειο και να κανεις τη συντηρηση σου με τα λαδοξυδα που θες εσυ (εντος των προδιαγραφων του κατασκευαστη φυσικα) & να εισαι καλυμμενος απο την εγγυηση.
-
Μα για τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία μιλάμε πάντα! Αυτά τα οποία αν πας δεν χάνεις εγγύηση! Και αυτά είναι του όμιλου της εταιρείας που φαίνονται στις επίσημες σελίδες τους. Αυτά χρεώνουν τα παραπάνω.
Αν εσύ εννοείς τα αδειοδοτημένα συνέργεια σε αυτά χάνεις την εγγύηση όσα πτυχία και αν έχουν και ότι και αν σου πουν αυτά τα συνεργεία.
Είναι όρος για να ισχύει η εγγύηση να πας σε αυτά.
-
Τκιν διαβαζω για αναλωσιμα γ διαλογης. Εννοω οπως το περιγραφεις. Υπερβολικο μου ακουγεται. Απο εκει και μετα μια 8ετη εγγυηση διχως οριο τουλαχιστο τα 160000 χλμ ειναι για... γελια. Τουλαχιστο κρατουν τα 100000 χλμ. Αυτο ναι, ειναι καλο.
-
Δεν έγραψα για γ διαλογής , έγραψα για προϊόντα που μόλις περνούν τη βάση.
Αυτά έχω δει στις αντιπροσωπείες. Ας βγουν άλλοι να πουν ότι οι αντιπροσωπείες βάζουν α διαλογής
-
Αλλά μια μεγάλη εγγύηση από μόνη της δεν λέει τα πάντα.
Δεν μιλάω για την Φορντ για να μην ζοριστουν πάλι τα φαν μπογια
Αν πχ οι χρεώσεις είναι 100-120 ευρώ για σέρβις παραπάνω από αντίστοιχα αμαξια του ανταγωνισμού αυτό στα 8 χρόνια σου βγάζει από 800 ως 960 κόστος όσο δλδ μια δυο μεσαίες βλάβες εκτός εγγύησης.
Αν σου βάζουν εντός εγγύησης λάδια της πλάκας από το βαρέλι με χρέωση διπλή από το καλύτερο φουλ συνθετικό δεν θα νιώθεις και πολύ ευχάριστα για 8 χρόνια.
Το ίδιο ισχύει για όλα τα αναλώσιμα ανταλλακτικά. Βάζουν προϊόντα που μόλις περνάνε την βάση σε ποιότητα και οι τιμές είναι από 50-100% πάνω από το ποιοτικότερο αναλώσιμο που μπορείς να βρεις μόνος σου.
Νομίζω ότι η επιχειρηματολογία σου μπάζει από παντού!
α) Λες ότι το σερβις στην αντιπροσωπεία θα σου στοιχίσει στην 8ετία 800-960 Ευρώ παραπάνω. Για να μείνουμε στη Ford (αφού είμαστε σε αυτό το topic και αφού αυτή μόνο δίνει συγκεκριμένα 8 χρόνια εγγύησης), ένα μέσο σέρβις ας πούμε ότι κάνει περί τα 180 Ευρώ με το ΦΠΑ. Ποιο εξωτερικό συνεργείο θα σου κάνει ετήσιο σέρβις με 60-80 Ευρώ με το ΦΠΑ (για να βγει η διαφορά που υπολόγισες); Μάλλον κανένα... Οπότε ας δεχτούμε ότι σε συνεργείο που σου δίνει απόδειξη (γιατί πολύ απλά αν δεν πάρεις απόδειξη δεν αποδεικνύεται καμία εργασία και δεν έχεις καμία εγγύηση επί των εργασιών που έγιναν) μπορεί να γλιτώσεις κανά πενηντάρικο. Επιπλέον όλα τα αυτοκίνητα έχουν τουλάχιστον μια διετή εγγύηση, οπότε ας δεχτούμε ότι η 8ετής εγγύηση σε δεσμεύει για 6 επιπλέον χρόνια επί 50 ευρώ το χρόνο. Μιλάμε δηλαδή για μια συνολική επιπλεόν επιβάρυνση 300 Ευρώ για όλη τη διάρκεια της εγγύησης. Δε νομίζω ότι είναι υπερβολικό το ποσόν για την ηρεμία του νου που έχεις στο εξουσιοδοτημένο, όπου ακόμη και η στραβή να γίνει, θα βρεις πολύ πιο εύκολα άκρη από ότι σε ένα γενικό συνεργείο... Άσε που όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα θέλουν σύνδεση με computer για έλεγχο - αναβαθμίσεις κι εκεί ο μαστρο-Μήτσος σηκώνει ψηλά τα χέρια. Και σε τελική ανάλυση ένα βιβλίο σέρβις σφραγισμένο (ή ηλεκτρονικό) από το επίσημο δίκτυο είναι σίγουρα ένα ατού στη μεταπώληση που μπορεί να σου επιστρέψει τα επιπλέον έξοδα στο πολλαπλάσιο.
β) Θεωρείς ότι έχεις λιγότερες πιθανότητες να σου βάλουν 'λάδια της πλάκας από το βαρέλι' σε ένα γενικό συνεργείο από ότι σε ένα εξουσιοδοτημένο; Αν ναι, αυταπατάσαι...
γ) Το ίδιο περίπου ισχύει και για τα αναλώσιμα ανταλλακτικά. Σίγουρα τα γνήσια ανταλλακτικά δεν είναι χαμηλής ποιότητας, όπως πάρα πολλά του εμπορίου. Και σε τελική ανάλυση ένα δυο πράγματα που είναι πολύ πιο ακριβά με τη σφραγίδα της οποιαδήποτε Ford, όπως δίσκοι και τακάκια, μπορείς να τα βάλεις σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο εκτός δικτύου, χωρίς να χάσεις την εγγύηση σου.
Τα παραπάνω ισχύουν λίγο πολύ για όλες τις μάρκες των γενικών κατασκευαστών τουλάχιστον. Για να μη νομίζεις ότι υπερασπίζομαι ειδικά τη Ford...
-
Με κανουλα το βαρελι ή με μεγαλο ανοικτο στομιο να το παιρνουν με το κανατι? Τοτε εκει που παω εγω αποτελουν εξαιρεση. Φαντασου οτι βλεπω να βγαινουν απο την αποθηκη συσκευασμενα σε κουτακια της Ρενω, elf, ferodo κλπ. Μου κανει τρομερη εντυπωση που βρισκονται σε καλαθι με δελτιο χορηγησης απο την αποθηκη. Ολο το θεατρο για μενα γινεται?
Ford Puma 2019