-
Σήμερα λήγει και η 'απαγόρευση' για τους δημοσιογράφους, οπότε λογικά θα ανέβουν άρθρα και video στο YouTube για το νέο Puma.
-
Γενικα πολυ ενδιαφερον οχημα....αν εχουν καταφερει καταναλωση με mild hybrid βενζινης κοντα με ενα diesel των 125 αλογων τοτε ......ΠΑΡΑ πολυ ενδιαφερον οχημα.
Επισης εχει και εντονο χαρακτηρα δεν ειναι αυτοκινητο που κανεις δεν το αναγνωριζει παρα ο ιδιοκτητης του οπως ολα τα αλλα που μοιαζουν μεταξυ τους.
-
Ο διευθυντής της Ford Ευρώπης στην παρουσιαση που εχει ποσταριστει παρα πανω δηλωσε οτι τη μικρότερη καταναλωση κ λιγοτερους ρύπους θα εχει η εκδοση diesel.
-
Έσκασαν τα πρώτα reviews :
https://www.youtube.com/watch?v=8qbHXEZImxs (μου φαίνεται αρκετά ικανοποιημένος)
https://www.topgear.com/car-reviews/ford/puma (πιο συγκρατημένοι εδώ)
https://www.carbuyer.co.uk/reviews/ford/puma/suv/171450
https://www.autoexpress.co.uk/ford/puma/108821/new-ford-puma-2020-review (πολύ ικανοποιημένοι δείχνουν)
https://www.autocar.co.uk/car-review/ford/puma/first-drives/ford-puma-10-ecoboost-155-st-line-x-2020-review (εδώ,όχι και τόσο ενθουσιασμένος γενικά κι από την οδήγησή του)
-
Βασικά όλοι γράφουν ότι θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή στην κατηγορία του αλλά στα πιο αναλυτικά σχόλια δεν μου φαίνεται ότι προκύπτει κάτι τέτοιο.
Η ποιότητα υλικών γράφουν ότι δείχνει σχετικά φθηνή, σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με 2008. Για τον κινητήρα με τα 155 λένε ότι είναι πολύ σωστός συνδυασμός με τον ηλεκτροκινητήρα για boost χαμηλά ώστε να μειωθεί το όποιο lag, αλλά αναγράφουν σε κάποιες περιπτώσεις δεν φόρτιζε καλά η μπαταρία κατά την επιβράδυνση και ότι κρέμαγε ψηλά το turbo. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται να είναι ο πιο δυνατός 1.0λτ αλλά χωρίς να μπορεί να συγκριθεί με τους 1.5λτ.
Από κατανάλωση, αν και πολύ σύντομες οι πρώτες δοκιμές μιλούν για 25 - 35 UK mpg που είναι από ~8 - 10.5 λίτρα ανά 100χλμ. Σίγουρα δεν μπορούμε να το κρίνουμε από τόσο νωρίς αλλά δεν το λες και ενθαρρυντικό.
Άντε να δούμε και κανά βιντεάκι μήπως και μεγαλώσει η λίστα μου
-
Να πω κιόλας ότι υπάρχει στα σκαριά και κάτι... αρκετά δυνατότερο σε Puma που ακούγεται ΠΟΛΥ άγριο (τουλάχιστο τα πρωτότυπα). Ο νοών νοείτω
-
-
'Καμία σχέση η συμπεριφορά του με τα τριών αντίστοιχων του VW Group, όπως και με των δύο από Κορέα, αλλά σε σχέση με τα γαλλικά της PSA, όπως το μικρό DS και το «2008», θα δυσκολευτεί.'
-
Από κατανάλωση, αν και πολύ σύντομες οι πρώτες δοκιμές μιλούν για 25 - 35 UK mpg που είναι από ~8 - 10.5 λίτρα ανά 100χλμ. Σίγουρα δεν μπορούμε να το κρίνουμε από τόσο νωρίς αλλά δεν το λες και ενθαρρυντικό.
Ποια δοκιμή διάβασες και το λέει αυτό? Γιατί εγώ όσες διάβασα η κατανάλωση κυμαίνεται από 49 - 52 mpg δηλαδή 5.8 - 5.4 lt/100km ανάλογα την έκδοση. Όλοι μιλάνε για μέτριας ποιότητας υλικά στην καμπίνα, κατά τα άλλα είναι από τα κορυφαία της κατηγορίας του. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε τα χαμηλά (προς το παρών) τέλη κυκλοφορίας, τα 8 χρόνια εγγύηση και το 1% επιτόκιο (έστω με περιορισμούς) προσωπικά το έχω από τα 2-3 επικρατέστερα για αγορά.
ισχύει?
-
arvani wrote:
Ποια δοκιμή διάβασες και το λέει αυτό? Γιατί εγώ όσες διάβασα η κατανάλωση κυμαίνεται από 49 - 52 mpg δηλαδή 5.8 - 5.4 lt/100km ανάλογα την έκδοση.
Mάλλον ο arvani αναφέρεται σ'αυτή τη δοκιμή:
https://www.telegraph.co.uk/cars/ford/2020-ford-puma-review-good-enough-crowned-car-year-think/
-
Να πω κιόλας ότι υπάρχει στα σκαριά και κάτι... αρκετά δυνατότερο σε Puma που ακούγεται ΠΟΛΥ άγριο (τουλάχιστο τα πρωτότυπα). Ο νοών νοείτω
Εδώ και λίγο καιρό:
https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/2020-ford-puma-st-hot-crossover-laps-ring-speed
Τα πρωτότυπα τα σπάνε :lol:
-
αλλά σε σχέση με τα γαλλικά της PSA, όπως το μικρό DS και το «2008», θα δυσκολευτεί.'
Μόνο που αυτά τα 2 ειναι πολυ πιο ακριβά!! Αναμένω να το οδηγήσω, γιατι εαν ειναι κοντά στο Φιέστα θα ειναι καλύτερο στον δρομο και απο τα 2.
-
Dublin wrote:
αλλά σε σχέση με τα γαλλικά της PSA, όπως το μικρό DS και το «2008», θα δυσκολευτεί.'
Μόνο που αυτά τα 2 ειναι πολυ πιο ακριβά!! Αναμένω να το οδηγήσω, γιατι εαν ειναι κοντά στο Φιέστα θα ειναι καλύτερο στον δρομο και απο τα 2.
Μα αυτο λεει στο review, οτι τα Γαλλικα ειναι καλυτερα στο δρομο κ ξεπερναει τα VAG κ τα Κορεατικα.
Στα ξενα που διαβασα ενας ελεγε οτι ακομη κ Fiesta 5ετιας ηταν καλύτερο.
-
Το Ds3 crossback με τα 130 άλογα ξεκινά από ~27.000 ευρώ (το 100άρι δε νομίζω ότι είναι άξιο αναφοράς,εκτός αν έρθει πιο χαμήλη ιπποδύναμη στο Puma),όταν το Puma με 125 ξεκινά απο 20.100.Παρόμοια -ίσως και λίγο μεγαλύτερη διαφορά τιμής- και με τα 155άρια. Tεράστια διαφορά,που κατά τη γνώμη μου το θέτει κι εκτός όποιας σύγκρισης ακόμη και με άλλα B-suv.
Με το 2008 πιστεύω -όπως λένε κι οι 4T-, θα δυσκολευτεί γιατί μάλλον υπάρχουν διαφορές στα σημεία,χωρίς να μπορεί να πάρει ξεκάθαρο κεφάλι μπροστά κάποιο από τα δύο.Θα δούμε.
Ένα ακόμη review -θετικό για την οδηγική του συμπεριφορά,αλλά με μείον μια γενικότερη αίσθηση των πλαστικών,εσωτερικά- :
-
Μα αυτο λεει στο review, οτι τα Γαλλικα ειναι καλυτερα στο δρομο κ ξεπερναει τα VAG κ τα Κορεατικα.
Στα ξενα που διαβασα ενας ελεγε οτι ακομη κ Fiesta 5ετιας ηταν καλύτερο.
Για αυτό λέω ότι θέλω να το οδηγήσω, γιατί αυτό μου κάνει τεράστια εντύπωση (ο γνωστός μου πωλητής μου είπε ότι είναι ανώτερο από το Φιέστα στο οποίο βασίζεται). Εαν συνυπολογίσω το γεγονός ότι περίπου με το 50% των τεστ που διαβάζω διαφωνώ (λένε παπαριές) και ότι ίσως οι περισσότεροι δημοσιογράφοι έχουν οδηγήσει προ-παραγωγής αυτοκίνητα είμαι ακόμα πιο σκεπτικός και θέλω να έχω δικιά μου αποψη. Επίσης, επειδή είμαι εξωτερικό και έχω πήξει στην δουλειά δεν έχω προλάβει να διαβάψ τα τεστ, να δω εαν είναι με τις 19' που το έχουν για ομορφιά και σίγουρα θα είναι τραγικό στο δρόμο.
-
Στη Ford στο Ηράκλειο Κρήτης περιμένουν Puma με τα 155 άλογα Titanium μέχρι τέλους του μήνα. Και βέβαια κανόνισα να το πάω για τεστ. Οι δρόμοι στην Κρήτη δεν είναι και οτι καλύτερο αλλά θα προσπαθήσω να κάνω οτι μπορώ.....
-
Επίσης, επειδή είμαι εξωτερικό και έχω πήξει στην δουλειά δεν έχω προλάβει να διαβάψ τα τεστ, να δω εαν είναι με τις 19' που το έχουν για ομορφιά και σίγουρα θα είναι τραγικό στο δρόμο.
Φάνη, τα περισσότερα -μην πω σχεδόν όλα- είναι ST-line X, άρα με τις μεγαλύτερες ζάντες.
Kι άλλο review:
-
Με ριγμένα καθίσματα από ότι είδα το επίπεδο που δημιουργεί δεν κάνει σκαλοπάτι κάτι που συμβαίνει στο φοκους καλό αυτό.
Όπως και τα 456 λτ σε 4.20μ αμάξι! Έστω και με το λαβομανο από κάτω!
Ωραία γραφή στο άρθρο των 4τ.
Φορτωμενο εξοπλισμό από την βασική κιόλας έκδοση.
Στάνταρψηφιακόκαντράν12.3ιντσώνκαι καθίσματα με μασαζ (στην βάσικη έκδοση)!Πάντως όπως και να έχει με μεταξόνιο κάτω από 2.60 και χωρίς παραχώρηση στον χώρο αποσκευών ο χώρος για τους πίσω στα πόδια θα είναι περιορισμένος.
-
Φάνη, τα περισσότερα -μην πω σχεδόν όλα- είναι ST-line X, άρα με τις μεγαλύτερες ζάντες.
Τo ST Line X έχει 18αρες, αλλά στις παρουσιάσεις το έχουν με τις έξτρα 19αρες (έλεος!!) οπότε είναι πολύ πιθανόν και τα αυτοκίνητα δοκιμής (και προ-παραγωγής) να είναι με 19αρες, άρα βράστα.
-
Fanis75 wrote:
Επίσης, επειδή είμαι εξωτερικό και έχω πήξει στην δουλειά δεν έχω προλάβει να διαβάψ τα τεστ, να δω εαν είναι με τις 19' που το έχουν για ομορφιά και σίγουρα θα είναι τραγικό στο δρόμο.
Kι άλλο review:
'The ST-Line X has retuned sports suspension, and the ride quality feels taut on the 18-inch rims shod with Goodyear Eagle rubber. '
Τουλαχιστον σε αυτο το review φοραει 18' με Goodyear Eagle.
Ford Puma 2019