-
Αν όλοι αγόραζαν μόνο με το μυαλο και όχι με το τι τους αρέσει ΑΣΤΑ ΒΡΑΣΤΑ δυο τρια πρακτικα Ιαπωνέζικα αυτοκίνητα αδιαφορα εμφανισιακα θα μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον και τους δρομους (ολα ίδια δηλαδη) και όλοι οι υπόλοιποι θα εβαζαν λουκέτο.
Ευτυχώς ΔΕΝ είναι έτσι τα πράγματα.
Αν και σε αυτό το forum έχω βαρεθεί να διαβάζω για λογικές πρακτικότητες πόσο καταναλώνει κτλ που το καταλαβαίνω μεν.......... αλλά διάολε κάποιοι από εμας κοιταμε να γουστάρουμε ενα αυτοκίνητο, εμφανιση, επιδόσεις, ήχο, ποσο καλα στριβει κτλ και όχι να μας πηγαίνει μόνο από το σημείο Α στο σημείο Β με το μεγαλύτερο χώρο για πιτσιρίκια με την μικρότερη κατανάλωση και με το να σημετεχουμε οσο το δυνατον λιγότερο στην οδήγηση (αυτοματο κιβώτιο κτλ)
τα είπα και ξελαφρωσα χαχαχαχαχαχχα
-
Πολύ καλά τα λες και είμαι απόλυτα σύμφωνος. Πέρα από τα πρακτικά θέματα που πρέπει να καλύπτει ένα αυτοκίνητο πρέπει να σε κάνει και να χαμογελάς όταν το οδηγείς ή ακόμα και όταν το κοιτάς...να το γουστάρεις!
Σήμερα κατάφερα και το έκανα test drive και για αρκετή ώρα μάλιστα....τόσο σε εθνική όσο και σε στροφιλίκια...ομολογώ ότι μου άρεσε πολύ παρότι μόνο 125 άλογα. Σε όλους τους τομείς που μπορείς να δεις σε ένα test drive το βρήκα από πολύ καλό ως εξαιρετικό. Αν θα έπρεπε ντε και καλά να βρω μειονεκτήματα αυτό θα ήταν το αρκετά ελαφρύ τιμόνι και ίσως το γουργουρητό του κινητήρα σε χαμηλές ταχύτητες. Μου έκανε εντύπωση η ροπή του,άλλαζα επίτηδες ταχύτητες νωρίς και τραβούσε πολύ καλά,νόμιζα ότι οδηγούσα πετρέλαιο. Παρότι έχει γραφτεί ότι η ηχομόνωση του στον αυτοκινητόδρομο δεν είναι από τα δυνατά του σημεία δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο. Ήταν απόλυτα ήσυχο και ακλόνητο...στα δε στροφιλίκια απολαυστικό. Προφανώς δεν είναι ST αλλά τηρουμένων των αναλογιών εξαιρετικό. Η δε κατανάλωση με αρκετά ανοίγματα έμεινε στα 6,5λτ.
-
Και δια νόμου άσπρα! Δε ζεσταίνεται, κρατάει καλύτερα τη βρωμιά και συνήθως είναι φτηνότερο! Χώρια που συχνά μου αρέσει!
-
Όχι άλλο άσπρο!!!! Και τα 2 αυτοκίνητα της οικογένειας είναι άσπρα....
-
Όχι άσπρο βρε παιδιά, λευκό είναι. Το άσπρο δεν είναι χρώμα.
-
Πολύ καλά τα λες και είμαι απόλυτα σύμφωνος. Πέρα από τα πρακτικά θέματα που πρέπει να καλύπτει ένα αυτοκίνητο πρέπει να σε κάνει και να χαμογελάς όταν το οδηγείς ή ακόμα και όταν το κοιτάς...να το γουστάρεις!
Σήμερα κατάφερα και το έκανα test drive και για αρκετή ώρα μάλιστα....τόσο σε εθνική όσο και σε στροφιλίκια...ομολογώ ότι μου άρεσε πολύ παρότι μόνο 125 άλογα. Σε όλους τους τομείς που μπορείς να δεις σε ένα test drive το βρήκα από πολύ καλό ως εξαιρετικό. Αν θα έπρεπε ντε και καλά να βρω μειονεκτήματα αυτό θα ήταν το αρκετά ελαφρύ τιμόνι και ίσως το γουργουρητό του κινητήρα σε χαμηλές ταχύτητες. Μου έκανε εντύπωση η ροπή του,άλλαζα επίτηδες ταχύτητες νωρίς και τραβούσε πολύ καλά,νόμιζα ότι οδηγούσα πετρέλαιο. Παρότι έχει γραφτεί ότι η ηχομόνωση του στον αυτοκινητόδρομο δεν είναι από τα δυνατά του σημεία δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο. Ήταν απόλυτα ήσυχο και ακλόνητο...στα δε στροφιλίκια απολαυστικό. Προφανώς δεν είναι ST αλλά τηρουμένων των αναλογιών εξαιρετικό. Η δε κατανάλωση με αρκετά ανοίγματα έμεινε στα 6,5λτ.
Φίλε μου τα 125 αλογα είναι υπεραρκετα για μια σπορτιφ αισθηση αν εχουν ροπη και τραβαει το αυτοκίνητο χαμηλα.
ποιο σημαντικο είναι η αισθηση στο τιμονι η ευχαριστηση στις στροφές κτλ και αυτα στα δίνει περισσότερο από κάθε αλλο στην κατηγορία του ακομα και με περισσοτερα αλογα.
Σκεψου το εξής το FIESTA ST για κάποιους είναι ενα από τα καλύτερα hot hatch μακραν. μονο 200 αλογα έχει δεν είναι ούτε το ποιο γρήγορο ούτε το καλυτερο αλλά όμως δίνει τεράστια σπορ ευχαρίστιση σε αυτον που το οδηγει. το εφερα σαν παραδειγμα για να πω ότι τα άλογα δεν είναι το ποιο σημαντικό πράγμα για οδηγική ευχαρίστηση, ουτε καν....
τελος είναι και πολυ οικονομικο αν δεν το πατας και πρακτικότατο. με λιγα λόγια με το καλό, καλοριζικο.......
-
Περιμένω να γυρίσει η γυναίκα μου την Πέμπτη γιατί το 208 που θα δώσω είναι στο όνομα της. Λέω να την ρωτήσω και για το χρώμα για ξεκάρφωμα -μπας και γλιτώσω την παντόφλα- αν και θα το οδηγώ μόνο εγώ.
-
Περιμένω να γυρίσει η γυναίκα μου την Πέμπτη γιατί το 208 που θα δώσω είναι στο όνομα της. Λέω να την ρωτήσω και για το χρώμα για ξεκάρφωμα -μπας και γλιτώσω την παντόφλα- αν και θα το οδηγώ μόνο εγώ.
Ρε που τα πουλάς αυτά μια χαρα θα διαλεξει το χρώμα και θα το οδηγάει κιόλας.
Αδερφε θελω να είσαι συνειδοτοπιημένος, είναι το δυνατό φύλο οι γυναικες ότι θελουν μας κάνουν χαχαχαχαχχαχα
-
Σκεψου το εξής το FIESTA ST για κάποιους είναι ενα από τα καλύτερα hot hatch μακραν. μονο 200 αλογα έχει δεν είναι ούτε το ποιο γρήγορο ούτε το καλυτερο αλλά όμως δίνει τεράστια σπορ ευχαρίστιση σε αυτον που το οδηγει. το εφερα σαν παραδειγμα για να πω ότι τα άλογα δεν είναι το ποιο σημαντικό πράγμα για οδηγική ευχαρίστηση, ουτε καν....
Αν εξαιρέσουμε την έκδοση περιορισμένης παραγωγής Cooper Works GP με τα 300 άλογα, δεν υπάρχει πιο δυνατό hot hatch στην κατηγορία από το Fiesta ST. Η δύναμη χρειάζεται σε ένα σπορ αυτοκίνητο. Δεν το κάνει σπορ η δύναμη από μόνη της, αλλά χωρίς δύναμη δεν δεν μπορείς να ευχαριστηθείς ούτε το πλαίσιο, ειδικά σε ανηφορικές διαδρομές.
-
Είμαι απόλυτα συνειδητοποιημένος! Η γυναίκα μου καλοέμαθε τόσο με το αυτόματο c4 που δεν ακουμπάει χειροκίνητο....ξέρω τι κάνω....
-
cirus wrote:
Αν εξαιρέσουμε την έκδοση περιορισμένης παραγωγής Cooper Works GP με τα 300 άλογα, δεν υπάρχει πιο δυνατό hot hatch στην κατηγορία από το Fiesta ST. Η δύναμη χρειάζεται σε ένα σπορ αυτοκίνητο. Δεν το κάνει σπορ η δύναμη από μόνη της, αλλά χωρίς δύναμη δεν δεν μπορείς να ευχαριστηθείς ούτε το πλαίσιο, ειδικά σε ανηφορικές διαδρομές.
Μπα εγω εννοούσα και από μεγαλύτερη κατηγορία με πολύ περισσότερα άλογα.
Σε ενα φιδίσιο δρόμο σε βούνο ούτως ή άλλως δεν μπορεις να τα εκμεταλευτείς ενω 200 ψιλομπορείς και θα το ευχαριστηθείς περισσότερο καθως σε αυτο μπορείς να φτασεις στα όρια του ένω με με ενα CIVIC TYPE R Πχ που είναι το καλύτερο προσθιοκινητο Hothatch που υπάρχει ίσως και να μην μπορεις να βάλεις όλη την δυναμη του κάτω
τεσπα ποιο πολύ ήταν ένα επιχήρημα ότι για να γιασκεδάσεις και να είναι σπορ κατι και να σεκανει να χαμογελάς δεν είναι το ποιο σημαντικο η δύναμη ( ε προφανως δεν λώ και να είναι ψοφιο ετσι). Αυτό τουλάχιστον είναι η δική μου άποψη επι του θέματος. Αν εχεις διαφορετικη σεβαστη
-
Μου έκανε εντύπωση η ροπή του,άλλαζα επίτηδες ταχύτητες νωρίς και τραβούσε πολύ καλά,νόμιζα ότι οδηγούσα πετρέλαιο. Παρότι έχει γραφτεί ότι η ηχομόνωση του στον αυτοκινητόδρομο δεν είναι από τα δυνατά του σημεία δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο. Ήταν απόλυτα ήσυχο και ακλόνητο... Η δε κατανάλωση με αρκετά ανοίγματα έμεινε στα 6,5λτ.
Σίγουρα είναι ένα αυτοκίνητο που και εγώ από τη πρώτη στιγμή που το είδα τα μάτια μου έβγαλαν καρδούλες...δεν μπήκα στην διαδικασία να δω άλλα αυτοκίνητα γιατί το puma είχε σφηνώσει στο μυαλό μου. Και εννοείται το χαζεύω και θέλω να το χαζεύω για πολλά χρόνια ακόμα και να χαίρομαι.
Η κατανάλωση όντως είναι πραγματικά πολύ καλή σε αντιστοιχία με το πόσο βαθιά μπορείς να πατάς το γκάζι και να μην σου φεύγουν τα ευρώ απ'την τσέπη.
Για την ηχομόνωση επειδή έχει αναφερθεί όπως λες και εσύ και είμαι κ γω απ'αυτούς,έχω διευκρινίσει ότι ο θόρυβος είναι αισθητός μόνο όταν έχω άτομο-α πίσω και συναντώ έστω μικρές ανωμαλίες του οδοστρώματος. Και όχι κάτι το τρομερό αλλά έχει διαφορά σε σχέση με το όταν οδηγάς μόνος ή μόνο με συνοδηγό.
-
Να κι ένας ακόμη λόγος που κάποιος μπορεί να προτιμήσει το Puma -την όποια έκδοση κι όχι μόνο ST- σε σύγκριση με το αντίστοιχο Fiesta. Επιπλέον χώροι,διατηρώντας το 70-80% της οδηγ.συμπεριφοράς του fiesta.
Τώρα σε ποια χρήματα αξίζει αυτή η παραχώρηση οδηγ.συμπεριφοράς με την παρόμοια έκδοση ενός Fiesta σε σχέση με τους + χώρους κ.λ.π., είναι ένα άλλο θέμα.
-
To Puma είναι εξαιρετικό, αλλά δυστυχώς εκτοξεύεται η τιμή του σε αυτόματο με αξιοπρεπή εξοπλισμό. Το περίμενα γύρω στα €24-25Κ, αλλά δεν μου έκαναν την χάρη...αχαχα! Οπότε ενώ ήταν η 1η μου επιλογή, μάλλον απορρίφθηκε.
-
To Puma είναι εξαιρετικό, αλλά δυστυχώς εκτοξεύεται η τιμή του σε αυτόματο με αξιοπρεπή εξοπλισμό. Το περίμενα γύρω στα €24-25Κ, αλλά δεν μου έκαναν την χάρη...αχαχα! Οπότε ενώ ήταν η 1η μου επιλογή, μάλλον απορρίφθηκε.
Δεν πειραζει αν βρεθούμε θα κανεις βόλτα το δικό μου αν δεν σε πειραζει το manual
-
Τώρα σε ποια χρήματα αξίζει αυτή η παραχώρηση οδηγ.συμπεριφοράς με την παρόμοια έκδοση ενός Fiesta σε σχέση με τους + χώρους κ.λ.π., είναι ένα άλλο θέμα.
Αστο πονεμενος από αυτό (39000) αλλα δεν μαμιεται
-
Δεν πειραζει αν βρεθούμε θα κανεις βόλτα το δικό μου αν δεν σε πειραζει το manual
Σε ευχαριστώ πολύ!!
Το manual στο συγκεκριμένο που αγοράζεις εσύ, φυσικά και δεν με πειράζει...έχεις πάρει ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα μέχρι τα 40K και από τα πιο όμορφα. Είναι απίστευτα στημένο το ST, ολοι έχουν εντυπωσιαστεί.
-
cirus wrote:
Σε ευχαριστώ πολύ!!
Το manual στο συγκεκριμένο που αγοράζεις εσύ, φυσικά και δεν με πειράζει...έχεις πάρει ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα μέχρι τα 40K και από τα πιο όμορφα. Είναι απίστευτα στημένο το ST, ολοι έχουν εντυπωσιαστεί.
Σε ευχαριστω πολύ. Συντομα παραλαμβανω εντος 15 ημερων περιπου πανω κατω. Θελω βεβαια 1,5 μήνα ακόμα να περπατήσω αλλα πάμε καλα με τις φυσικοθεραπείες οπότε είμαι κοντα να το κάνω βόλτες και μετα το στρώσιμο να του πιω το αιμα οσο μπορω
-
Φάνη, υποθέτω ήθελες το αυτομ. St-line x 155..
Ναι, αυτό φτάνει 28.000. Είναι και βλακεία τους που δεν το φέρνουν και στην σκέτη St-line, γιατί εκεί θα είχε γύρω στα 26.000 (αν και με εξοπλισμό που θα θέλεις εσύ,μάλλον θα ήσουν περίπου στο 27άρι πάλι). Αλλιώς βλέπεις και 125άρι αυτομ.
-
Φάνη, υποθέτω ήθελες το αυτομ. St-line x 155..
Δεν με πειράζει το 155αρι, και το 125αρι μια χαρά είναι! Εεε αυτό έχει €27Κ (ST Line X 125) και με 1-2 έξτρα φτάνει τα €28-29 για πλάκα. Μόνο το ST Line 125 εχει σχετικά λογική τιμή, αλλά με σοβαρές ελλείψεις στον εξοπλισμό.
Ford Puma 2019