-
Πωωω και να λες μετά από 10 χρόνια έδωσα 72 χιλιάρικα και να κλαις.
-
Καλά, το Grand Vitara του κολλητού έχει διαλύσει τελείως μέσα και το Saxo το δικό μου είναι σαν να το πήρες πριν 5 χρόνια! Την προηγούμενη βδομάδα πέταξα κάτι καλύμματα που είχε και είναι σαν καινούργια τα καθίσματα μέσα!
-
Να οδηγείτε ξέρετε ή μόνο πλαστικά κοιτάτε;
Χαχαχα, έτσι απλά είναι τα πράγματα! θα δώσω 20+ χιλιάρικα για ένα αμάξι αρκεί να πηγαίνει καλά στο δρόμο, θα δώσω 700€ για ένα κινητό, αρκεί να παίρνει τηλέφωνο, θα παντρευτώ μια γυναίκα, αρκεί να κάνει καλό σεξ...
Εννοείται ότι θέλω πάντα να κάνω την καλύτερη επιλογή για τα λεφτά που διαθέτω και για τα γούστα - ανάγκες που θέλω να καλύψω, ειδικά για ένα αυτοκίνητο που για οικονομικούς λόγους πρέπει να το κρατήσω κάποια χρόνια!! Σε καμία διαφήμιση δεν έχω δει να λένε πάρε αυτό το αυτοκίνητο μόνο αν θες τεράστιους χώρους ή αυτό αν θες οδηγική απόλαυση, πάρα λένε πάρε αυτό το αυτοκίνητο γιατί ειναι τέλειο... αλλά όλοι εμείς επειδή ξέρουμε ότι αυτό που μας πασάρουν είναι πολύ καλό για είναι αληθινό, ψάχνουμε τα πάντα!!
Το οτι συζητάμε το 2021, είναι φυσιολογικό να τρίζουν τα αυτοκίνητα, να μην έχουν συναρμογή ή ελληνικά στο μενού τους, είναι γιατί οι εταιρείες μας έχουν γραμμένους ως καταναλωτές και θα συνεχίσουν να το κάνουν όσο τους δίνουμε τα λεφτά μας και δεν απαιτούμε σεβασμό!!! Θέλω να πω, μετά από τόσα χρόνια εξέλιξης και με δεδομένο τις δυνατότητες της εποχής, πόσο δύσκολο είναι για μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία να ξεκινήσει από τα βασικά και να φτιάξει ένα αυτοκίνητο που δεν θα τρίζει, θα έχει σωστή συναρμογή, με ελληνικά για τους Έλληνες (εδώ φταίνε κυρίως οι δικοί μας εισαγωγείς), τα βασικά δηλαδή;;
Δέχομαι ότι κάτι μπορεί να μην πάει καλά και έχω διάθεση να το συζητήσω αλλά απαιτώ after sale support που λένε και στο Αμέρικα, είναι υποχρέωσή τους, από όλες τις εταιρείες... είτε αυτή είναι η Dacia είτε η Mercedes!!
Στη πράξη τώρα, το puma δεν είναι ένα χάλια αυτοκίνητο, εκεί στα 22κ τα αξίζει τα λεφτά του! Σε σχέση με τον ανταγωνισμό του έχει περισσότερα θετικά πάρα αρνητικά νομίζω, απλά έχει να κάνει σε τι δίνει περισσότερη σημασία ο καθένας! Ναι έχει κάποια θέματα συναρμογής, από ότι έχω καταλάβει σε κάποιους λιγότερα- σε άλλους περισσότερα, που θεωρώ θα μπορούσαν να λυθούν αν ήταν περισσότερο συνεργάσιμες οι αντιπροσωπείες. Όσο για τριγμούς, τουλάχιστον το δικό μου μετά από ένα χρόνο δεν έχει ... και γενικά δεν έχω μετανιώσει καθόλου από την αγορά του, το αντίθετο μάλιστα, είμαι πολύ ευχαριστημένος!!
-
@Fanis75 ιιιιι τολμάς και διαφωνείς??? Καλά κάνεις!
Κατανοητό αυτό που λες, ειδικά τα μαλακά πλαστικά που 'σαπουνιάζουν' και σπάνε με τα χρόνια το βλέπω συχνά.. Δες όμως και τα μη premium ανάλογης χρονιάς για σύγκριση
-
Καλά όντως τώρα... Δε θα μιλήσω για θα προβλήματα συναρμογής του Puma, διότι δεν έχω προσωπική εμπειρία, αλλά είναι δυνατόν να θεωρείται αρνητικό το ότι δεν έχει ελληνικά το μενού; Υπάρχουν άτομα στην Ελλάδα εν έτει 2021 που δε καταλαβαίνουν αγγλικά σε σημείο που να μη μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα infotainment system; Το θεωρώ απίστευτο!
Προσωπικά όλες μου τις συσκευές, κινητά, υπολογιστές, αυτοκίνητα, τηλεοράσεις κτλ., τα έχω όλα έτσι κι αλλιώς στα αγγλικά για διάφορους λόγους. Πρώτον αν χρειστεί να ψάξω κάτι το ίντερνετ σχετικά με τις λειτουργίες τους όλα τα tutorials και συμβουλές θα είναι στα αγγλικά και δεύτερον σε πολλές περιπτώσεις η ελληνική μετάφραση είναι τόσο τραγική που μπορεί να μη βγάζει και νόημα!
Δεν λέω πως θα ήταν κακοδεχούμενα τα ελληνικά στο Sync, αλλά σιγά μη κάτσει η Ford να ασχοληθεί να μεταφράσει σε μια γλώσσα που μιλάνε 10-15-20 εκατομύρια άνθρωποι παγκοσμίως...
-
Καλά όντως τώρα... Δε θα μιλήσω για θα προβλήματα συναρμογής του Puma, διότι δεν έχω προσωπική εμπειρία, αλλά είναι δυνατόν να θεωρείται αρνητικό το ότι δεν έχει ελληνικά το μενού; Υπάρχουν άτομα στην Ελλάδα εν έτει 2021 που δε καταλαβαίνουν αγγλικά σε σημείο που να μη μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα infotainment system; Το θεωρώ απίστευτο!
Προσωπικά όλες μου τις συσκευές, κινητά, υπολογιστές, αυτοκίνητα, τηλεοράσεις κτλ., τα έχω όλα έτσι κι αλλιώς στα αγγλικά για διάφορους λόγους. Πρώτον αν χρειστεί να ψάξω κάτι το ίντερνετ σχετικά με τις λειτουργίες τους όλα τα tutorials και συμβουλές θα είναι στα αγγλικά και δεύτερον σε πολλές περιπτώσεις η ελληνική μετάφραση είναι τόσο τραγική που μπορεί να μη βγάζει και νόημα!
Δεν λέω πως θα ήταν κακοδεχούμενα τα ελληνικά στο Sync, αλλά σιγά μη κάτσει η Ford να ασχοληθεί να μεταφράσει σε μια γλώσσα που μιλάνε 10-15-20 εκατομύρια άνθρωποι παγκοσμίως...
το έχουμε ξανασυζητήσει αυτό το θέμα, Φινλανδικά μιλάνε λιγότεροι, και νομίζω έχει.
Από την άλλη, γιατί να μιλάμε και Ελληνικά; ας καταργήσουμε και τη γλώσσα (το μοναδικό σημαντικό στοιχείο που είχαμε σαν λαός, από το 2.000π.Χ). Δεν οφείλει κανένας να μιλάει ξένες γλώσσες για να χρησιμοποιεί οτιδήποτε για πολλούς λόγους και αιτίες.
1 άτομο για 1 μήνα δουλειά θα μπορούσε να προσλάβει και να ξεμπερδεύει για κάνα 2-3 χρόνια ή περισσότερο, εκτός αν έχει ξεφύγει τόσο πολύ με το θέμα 'μείωσης κόστους' και φαντάζομαι οι προγραμματιστές της είναι μόνιμοι υπάλληλοι.
-
Πωωω και να λες μετά από 10 χρόνια έδωσα 72 χιλιάρικα και να κλαις.
17 χρόνια και ευτυχώς είχε δώσει €40.000 το 2006 (του 2004 είναι το αυτοκίνητο).
Κατανοητό αυτό που λες, ειδικά τα μαλακά πλαστικά που 'σαπουνιάζουν' και σπάνε με τα χρόνια το βλέπω συχνά.. Δες όμως και τα μη premium ανάλογης χρονιάς για σύγκριση
Αυτό λέω ότι τα σκληρά πλαστικά χαλάνε πιο δύσκολα γιατί δεν έχει κάτι να χαλάσει, δεν φεύγει η 'μαλακωσιά' ή η ωράια αφή...είναι ήδη σκληρά και χάλια και παραμένουν έτσι. Δες έα Νίβα π.χ. (ακραίο παράδειγμα)...όπως ήτνα πριν 20 χρόνια είναι και τώρα...αχαχα!
Γενικά τώρα, για τα Αγγλικά συμφωνώ και εγώ με τον Δημήτρη...δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα. ΟΚ, καλοδεχούμενα τα Ελληνικά και καλό να τα έχει (πολλοί δεν τα έχουν), αλλά δεν με απασχολεί καν εαν δεν έχει...ανούσιο το βρίσκω, δεν είναι καν πρόβλημα. Με την ίδια λογική και στους διακόπτες θα έπρεπε να γράφει Ελληνικά και όχι Αγγλικά.
-
το έχουμε ξανασυζητήσει αυτό το θέμα, Φινλανδικά μιλάνε λιγότεροι, και νομίζω έχει.
Από την άλλη, γιατί να μιλάμε και Ελληνικά; ας καταργήσουμε και τη γλώσσα (το μοναδικό σημαντικό στοιχείο που είχαμε σαν λαός, από το 2.000π.Χ). Δεν οφείλει κανένας να μιλάει ξένες γλώσσες για να χρησιμοποιεί οτιδήποτε για πολλούς λόγους και αιτίες.
1 άτομο για 1 μήνα δουλειά θα μπορούσε να προσλάβει και να ξεμπερδεύει για κάνα 2-3 χρόνια ή περισσότερο, εκτός αν έχει ξεφύγει τόσο πολύ με το θέμα 'μείωσης κόστους' και φαντάζομαι οι προγραμματιστές της είναι μόνιμοι υπάλληλοι.
Για το bold κομμάτι δε μπαίνω καν στην διαδικασία να σου απαντήσω... Εκτός τόπου και χρόνου ο παραλληλισμός...
Πρώτον η μετάφραση δεν είναι δουλειά του προγραμματιστή. Δεύτερον συμφωνούμε πως δεν είναι σπουδαία δουλειά να μεταφραστεί το UI σε μια γλώσσα ακόμη. Δεν λέω ΜΠΡΑΒΟ που δεν έχει ελληνικά. Λέω πως απλά δεν ασχολούνται με τη συγκεκριμένη γλώσσα γιατί προφανώς δε τους ενδιαφέρει αρκετά και απορώ με το γεγονός ότι υπάρχουν άτομα που ζορίζονται με βασικά αγγλικά εν έτει 2021. Φαντάζομαι πως θα έχουν πολύ πιο σημαντικά προβλήματα λόγω αγγλικών στην καθημερινότητά τους από το UI του αυτοκινήτου τους.
Όσο για το παράδειγμα με τα φινλανδικά, δε ξέρω τι έχεις δει πάντως απ ότι ξέρω δεν υποστηρίζει φινλανδικά! Υποστηρίζει βέβαια γλώσσες σκανδιναβικών χωρών όπως νορβηγικά και σουηδικά όμως σίγουρα αυτές οι χώρες αποτελούν πολύ μεγαλύτερη αγορά (με μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη πελατών) από την Ελλάδα...
-
Κι όμως φίλε μου, εγώ είμαι σίγουρος ότι δεν είναι όλοι οι Έλληνες αγγλομαθείς και εκτός από αυτό δεν είναι υποχρεωμένοι να ψάχνουν tutorial για να καταλάβουν τι γίνεται στο αμάξι που πλήρωσαν!! Επίσης το ότι ξέρεις αγγλικά δεν θα σε βοηθήσει να βρεις μια διεύθυνση στην Ελλάδα με φωνητική αναζήτηση και γενικά υπάρχουν και άλλοι περιορισμοί που προκύπτουν από το ότι δεν είναι διαθέσιμη η ελληνική γλώσσα!! Άρα εκτός ότι η ford (και η κάθε ford) απευθύνεται αποκλειστικά σε όσους γνωρίζουν τις γλώσσες που επέλεξε, άσχετα με το ποσό μεγάλη είναι η αγορά τους αν δεις ποιες υποστηρίζει, δεν σου προσφέρει το 100% των δυνατοτήτων του συστήματος, ακόμα και σε εσένα που δεν έχεις πρόβλημα με τα αγγλικά... αλλά θα είχες σίγουρα, αν διέθετε μόνο π.χ Γερμανικά ή Ολλανδικά ή κάποια άλλη γλώσσα που δεν ξέρεις!!
Αυτά τα θέματα δεν πρέπει να τα βλέπουμε μόνο από την δική μας οπτική, υπάρχουν νόμοι και κανόνες στην αγορά και κάνεις δεν πρέπει να εξαιρείται από το δικαίωμα να επιλέγει αυτό που θέλει, χωρίς να περιορίζεται γιατί μιλάει ελληνικά...μην επαναπαύεσαι επειδή εσύ ξέρεις αγγλικά, στην Ελλάδα ζούμε άλλωστε!!!
Και θα σου πω και το άλλο, επειδή όπως λες έχουμε φτάσει το αισίως στο 2021, πόσο δύσκολο είναι για την Ford (και την κάθε ford) να ενσωματώσει τα ελληνικά στα αυτοκίνητά της, με τις υποδομές και τους πόρους που έχει;; Πανεύκολα νομίζω, αν αντιδράσουμε σαν καταναλωτές!!
-
Επειδή ακριβώς ζούμε στην Ελλάδα και το εκπαιδευτικό μας σύστημα εδώ και δεκαετίες έχει υποχρεωτικά μαθήματα αγγλικών από το δημοτικό (από την 1η δημοτικού πλέον!), μου φαίνεται περίεργο να μη μιλάει κάποιος αγγλικά, έστω και σε βασικό επίπεδο. Δεν πρόκειται για μια οποιαδήποτε γλώσσα όπως τα γερμανικά και τα ολλανδικά που αναφέρεις, αλλά για την παγκόσμια γλώσσα, η οποία είναι ΜΙΑ.
Για τα tutorials δυστυχώς δεν κατάλαβες τι είπα. Δεν είπα πως πρέπει να ψάξουμε tutorials για να χρησιμοποιήσουμε το σύστημα. Μίλησα για την περίπτωση που θα χρειαστεί να ψάξουμε κάτι για τον οποιονδήποτε λόγο.
Κανείς δεν εξαιρείται από τίποτα. Ο καθένας είναι ελεύθερος να μάθει ότι θέλει. Μπορεί για παράδειγμα κάποιος να τελειώσει μόνο το δημοτικό και να μη συνεχίσει τις σπουδές του. Το ότι δεν θα έχει τις ίδιες γνώσεις με τους υπόλοιπους δεν σημαίνει πως εξαιρείται από κάτι. Έχει να κάνει με τις επιλογές του.
Συμφωνώ πως δεν θα ήταν ιδιαίτερος κόπος για την Ford να κάνει την μετάφραση, τονίζω απλά πως δε την απασχολεί λόγω του μηδαμινού αντικτύπου αυτής της ενέργειας.
Τέλος, επειδή αναφέρθηκες σε φωνητικές εντολές, πρέπει να σου πω πως άλλο μετάφραση στατικού κειμένου και μενού, και άλλο φωνητικές εντολές και text-to-speech. Το δεύτερο είναι πολύ πιο σύνθετο, ειδικά σε μια γλώσσα τόσο περίπλοκη όσο τα ελληνικά. Ακόμα και το google assistant δεν υποστηρίζει ακόμη πλήρως φωνητικές εντολές στα ελληνικά...
-
Νορβηγία είναι 5.300.000 με περίπου 800.000 μετανάστες Ασιατικής προέλευσης και βάλε και μερικούς ιθαγενείς Σουόμι μαζί, Ελλάδα και Κύπρος είναι τουλάχιστον ο διπλάσιος πληθυσμός και αρκετά παραπάνω. Δεν υπάρχει επιχείρημα.
Την εποχή των ίσων ευκαιριών και εκδημοκρατισμού της ηπείρου να αποκλείεις εθνότητες είναι ατυχές τουλάχιστον.
Για τους προγραμματιστές είπα ότι τους έχουν in house για να κωδικοποιησουν τη νέα γλώσσα αν χρειαστεί (αν π.χ δεν είναι απλό template) για μετάφραση είπα ότι προσλαμβάνεις έναν μεταφραστή για 1 μήνα για να κάνει τη δουλειά.
Δεν ξέρω σε πόσες χώρες έχετε ζήσει ή βιώσει την πραγματικότητά τους, αλλά τέτοια θέματα είναι πολύ σοβαρά. Ας κόψουν και από το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο τις Ελληνικές μεταφράσεις, όλοι γνωρίζουν Αγγλικά..και τις Γαλλικές και τις Γερμανικές, και τις Ιταλικές. Και στην Τουρκία οτιδήποτε χωρίς Τουρκική μετάφραση είναι οκ να φανταστώ..
Ακόμη και τα προϊόντα από τα Κινέζικα και τα Lidl έχουν 15-20 γλώσσες μετάφραση μέσα. Σχεδόν λυπηρό είναι ότι το 2021 συμβαίνει κάτι τέτοιο.
-
Dublin μιλάμε για UI από infotainment αυτοκινήτων. Ποιο ευρωπαικό κοινοβούλιο και ποια Lidl;
Τέλος πάντων...
-
Dublin μιλάμε για UI από infotainment αυτοκινήτων. Ποιο ευρωπαικό κοινοβούλιο και ποια Lidl;
Τέλος πάντων...
Ναι βρε συ, προϊόν είναι, και μάλιστα ακριβό και με σοβαρότητα, ας πούμε με τα καινούργια συστήματα ασφαλείας ρυθμίζεις ευαισθησία και τέτοια. Δεν λέω ότι κρίνει το μέλλον της Ελληνικής γλώσσας, αλλά είναι αρκετά σοβαρό γεγονός, δεν οφείλεις να γνωρίζεις ξένες γλώσσες για να λειτουργήσεις σωστά ένα προϊόν, αυτό είναι αναφαιρετο δικαίωμα καταναλωτών/πολιτών νομίζω.
Τεσπα, όπως λες και εσύ, εγώ δεν βάζω Ελληνικά ούτε στο Νετφλιξ, αλλά δεν είναι το θέμα αυτό, ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι μιλάω για ίσα δικαιώματα.
-
Η αναφορά μου στην ανάγκη της γνώσης της αγγλικής είναι ανεξάρτητη από το αν θα πρέπει να έχει το Sync ελληνικά. Θεωρώ πως στην Ελλάδα εν έτει 2021, ο καθένας (θα πρέπει) να γνωρίζει τουλάχιστον βασικά αγγλικά (την παγκόσμια γλώσσα). Τα διδάσκουν από την πρώτη δημοτικού. Αυτό είπα.
Δεν υποστήριξα την Ford για την απουσία της γλώσσας. Μακάρι να βάλουν. Είπα απλά πως δεν τους ενδιαφέρει, απλά δεν είναι λόγος αυτός να απορρίψει κάποιος ένα αυτοκίνητο.
Ας το αφήσουμε εδώ, ξεφεύγει το θέμα από το Puma.
-
Σίγουρα το εκπαιδευτικό μας σύστημα έχει προχωρήσει πολύ από τότε που πήγαινα εγώ σχολείο, γιατί την δεκαετία του 90 που τελείωσα το σχολείο αν δεν έκανα φροντιστήριο δεν θα μάθαινα ποτέ αγγλικά και εννοείται ότι δεν είχαν όλοι αυτή την δυνατότητα. Τώρα όσο πάμε πιο πίσω, ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Δηλαδή μη θεωρείς δεδομένο ότι όλοι οι 40+ γνωρίζουν βασικά αγγλικά, ξέρω ακόμα 20χρονους που δυσκολεύονται.
Επίσης ας μη μπούμε στη συζήτηση των επιλογών, το θέμα μας είναι τα δικαιώματά μας ως Έλληνες καταναλωτές!
Το Google assistant που αναφέρεις, το οποίο είναι δωρεάν (στη θεωρία), είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, πολύ πιο πολύπλοκο από τις απλές εντολές που δέχεται το infotainment της Ford. Αφού ασχολείσαι όμως θα ξέρεις ότι υπάρχουν προγράμματα που υποστηρίζουν ελληνικά και μπορούν να κάνουν φωνητική αναζήτηση σε χάρτη, να διαβάσουν ένα μήνυμα ή να γράψουν ένα κείμενο, δεν είναι κάτι δύσκολο!
Συμφωνώ ότι τα αγγλικά είναι παγκόσμια γλώσσα, αλλά ούτε αυτό έχει σχέση στην περίπτωσή μας, αφού το αυτοκίνητο ήδη υποστηρίζει καμία 20αρια γλώσσες, αν ήταν θα είχε μόνο αγγλικά.
Όπως και να έχει όμως, για εμένα το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω επιλογή την γλώσσα μου σε ένα προϊόν που πωλείται εδώ, δεν θα έπρεπε να υπάρχει αυτή η έλλειψη σε ένα αυτοκίνητο. Κάποιες μάρκες έχουν συμμορφωθεί και θα έπρεπε και η ford hellas να έχει φροντίσει για αυτό, είπαμε ζούμε το 2021! Δυστυχώς όμως είναι μια πρακτική, που συντηρείται από τα προηγούμενα χρόνια, όταν τα αυτοκίνητά ήταν γεμάτα κουμπιά και δεν υπήρχε μεγάλη διαφορά αν τα κουμπιά ήταν στα αγγλικά ή στα κινέζικα. Τώρα όμως που γεμίσανε το αυτοκίνητο με οθόνες και έξυπνα συστήματα είναι υποχρεωμένοι να βάλουν ελληνικά και επειδή αυτούς δεν τους νοιάζει, πρέπει δυστυχώς εμείς να κάνουμε παράπονα για τα αυτονόητα! Για όλους όσους γνωρίζουν μόνο ελληνικά, για εμένα που θέλω να χρησιμοποιώ το αυτοκίνητό μου στο 100% και για εσένα που είναι δικαίωμά σου να σε αντιμετωπίζουν όπως όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, άσχετα αν έχεις βολευτεί με τα αγγλικά.
Μόνο κέρδος θα έχουμε με σωστή καταναλωτική κουλτούρα... τα λεφτά μας τους δίνουμε!
-
Dublin wrote:
Για το bold κομμάτι δε μπαίνω καν στην διαδικασία να σου απαντήσω... Εκτός τόπου και χρόνου ο παραλληλισμός...
Πρώτον η μετάφραση δεν είναι δουλειά του προγραμματιστή. Δεύτερον συμφωνούμε πως δεν είναι σπουδαία δουλειά να μεταφραστεί το UI σε μια γλώσσα ακόμη. Δεν λέω ΜΠΡΑΒΟ που δεν έχει ελληνικά. Λέω πως απλά δεν ασχολούνται με τη συγκεκριμένη γλώσσα γιατί προφανώς δε τους ενδιαφέρει αρκετά και απορώ με το γεγονός ότι υπάρχουν άτομα που ζορίζονται με βασικά αγγλικά εν έτει 2021. Φαντάζομαι πως θα έχουν πολύ πιο σημαντικά προβλήματα λόγω αγγλικών στην καθημερινότητά τους από το UI του αυτοκινήτου τους.
Όσο για το παράδειγμα με τα φινλανδικά, δε ξέρω τι έχεις δει πάντως απ ότι ξέρω δεν υποστηρίζει φινλανδικά! Υποστηρίζει βέβαια γλώσσες σκανδιναβικών χωρών όπως νορβηγικά και σουηδικά όμως σίγουρα αυτές οι χώρες αποτελούν πολύ μεγαλύτερη αγορά (με μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη πελατών) από την Ελλάδα...
To μενού ανάμεσα σε άλλες χωρες έχει Φιλανδεζικα Πορτογαλικα και Δανεζικα.... Αυτές οι Γλώσσες γιατί? Είναι μεγαλύτερες χώρες? Όχι φυσικά.... Απλα οι κατά τόπους Εισαγωγικες φροντισαν να 'πιεσουν' την Μαμά Ford να βάλουν την γλώσσα τους .στα menu και να είναι ανταγωνιστικοι με τους άλλους ομίλους.... Τα Αγγλικά είναι η γλώσσα αναφοράς για τα πάντα....Αμερικανική και η Ford...γιατί δεν Έβαζαν αποκλειστικά Αγγλικά και να ήταν όλα εύκολα και οικονομικά....? Αλλά δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα αφού σε πολλές χώρες που είναι εναρμονισμενες οι νομοθεσίες τους με την Ευρωπαϊκή,δικαιωματικά πρέπει τα εισάγωμενα προϊόντα να διεπονται από συγκεκριμένες προδιαγραφές....ανάμεσα σε αυτές και η γλώσσα.... Στην Ελλάδα λοιπόν που είμαστε ένα βημα πίσω κλασσικά, επί χρόνια το δίκτυο πωλήσεων έστελνε μνματα στην Ford Ελλάς ότι πολλοί καταναλωτές εναντιώνονται στην έλλειψη αυτή και με την εισαγωγη της Ελληνικής Γλώσσας στο menu όλο και περισσότερων εταιριών τα τελευταία χρόνια η ford έμενε ολοένα και πιο πισω....Αλλά η Ford Ελλάς ύπνο Βαθυ....
Αυτή την εποχη όμως έχει ξεκινήσει μια συστηματικη πίεση προς την Ford Ελλάς μέσω αρκετών καναλιών και από ότι φαίνεται η Εισαγωγή της Ελληνικής Γλώσσας ίσως να έχει λυθεί μέχρι τέλος του έτους.... ΥΓ Δεν φαντάζεσαι πόσο σπαστικη είναι η πλοήγηση στα Αγγλικα....
-
Η αναφορά μου στην ανάγκη της γνώσης της αγγλικής είναι ανεξάρτητη από το αν θα πρέπει να έχει το Sync ελληνικά. Θεωρώ πως στην Ελλάδα εν έτει 2021, ο καθένας (θα πρέπει) να γνωρίζει τουλάχιστον βασικά αγγλικά (την παγκόσμια γλώσσα). Τα διδάσκουν από την πρώτη δημοτικού.
Από ποια δεκαετία και μετά?Δεν ξέρω για τα αστικά κέντρα αλλά εγώ που μεγάλωσα επαρχία και είμαι 40, θυμάμαι μια 5ετια πριν από μένα είχε ξεκινήσει το θέμα να πάνε τα παιδιά να μάθουν αγγλικά. Οπότε από ποια ηλικία και μετά επιτρέπεται να αγοράζουν καινουργια αυτοκινητα? Γερμανοί, Ιάπωνες, Γαλλοι(αυτούς ξέρω εγώ) έχουν ελληνικο μενού πάντως.
Υ. Γ Ούτε εγώ έχω θέμα με τα αγγλικά αλλά το θεωρώ μεγάλο φάουλ, ας βγάλουν και από τα κινητά το ελληνικό μενού και να γράφουμε μνμ με αγγλικά. Π. Χ να με παίρνει ο πατέρας τηλ εγώ να κάνω απόρριψη και να του στέλνω μνμ, father I can't speak now because I have a meeting.
-
Σύμφωνοι για όλα όσα λέτε για πίεση των καταναλωτών κτλ. Καμία αντίρρηση. Μακάρι να το βάλουν στο μέλλον για αυτούς που το θέλουν.
Και εγώ ξαναρωτώ: όταν υπάρχει ένα αυτοκίνητο που σαν σύνολο σας ικανοποιεί και σας αρέσει, είναι όντως η απουσία ελληνικού μενού στο infotainment αποτρεπτικός παράγοντας για την αγορα;
Και εγώ στην επαρχία μεγάλωσα. Είμαι 32. Όταν πηγαίνατε εσείς σχολείο δηλαδή δεν διδάσκονταν αγγλικά; Δεν μιλάω για το ποιος πρόσεχε στο μάθημα των αγγλικών στο σχολείο και πόσο... Αυτό είναι άλλη κουβέντα. Νομίζω εμείς ξεκινήσαμε στην 3η δημοτικού την πρώτη ξένη γλώσσα.
-
Σύμφωνοι για όλα όσα λέτε για πίεση των καταναλωτών κτλ. Καμία αντίρρηση. Μακάρι να το βάλουν στο μέλλον για αυτούς που το θέλουν.
Και εγώ ξαναρωτώ: όταν υπάρχει ένα αυτοκίνητο που σαν σύνολο σας ικανοποιεί και σας αρέσει, είναι όντως η απουσία ελληνικού μενού στο infotainment αποτρεπτικός παράγοντας για την αγορά;
Επειδή έτυχε να μιλήσω με πωλητη σε ένα μικρό ποσοστό επισκεπτών έκανε
αρνητική εντύπωση και απορουσαν αφού άλλες εταιρίες το διαθέτουν....
Και στατιστικά και μόνο κάποιοι ναι το έβαλαν στα αρνητικά που ίσως τους έκανε να μην προχωρήσουν στην αγορά...
-
dimitriscsd wrote
Και εγώ ξαναρωτώ: όταν υπάρχει ένα αυτοκίνητο που σαν σύνολο σας ικανοποιεί και σας αρέσει, είναι όντως η απουσία ελληνικού μενού στο infotainment αποτρεπτικός παράγοντας για την αγορά;
Επειδή έτυχε να μιλήσω με πωλητη σε ένα μικρό ποσοστό επισκεπτών έκανε
αρνητική εντύπωση και απορουσαν αφού άλλες εταιρίες το διαθέτουν....
Και στατιστικά και μόνο κάποιοι ναι το έβαλαν στα αρνητικά που ίσως τους έκανε να μην προχωρήσουν στην αγορά...
Σίγουρα κάποιοι θα το βάλουν στα αρνητικά, δεν ξέρω και τι άλλες προεκτάσεις έχει με τα Navi, ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα τοιαύτα.
Πάντως 32 είσαι αρκετά νέος για να νομίζεις ότι ο περισσότερος κόσμος είναι σαν εσένα, αλλά δεν είναι..και μόνο που στα 30 σου είχες τόσα χρήματα να πάρεις το αυτοκίνητο που πήρες, σίγουρα σε βάζει σε ένα πάνω μέρος του ραφιού! Εγώ 32 χρονών ήμουν εξωτερικό, ζούσα με 5-6 μαζί, και δεν είχα ούτε ποδήλατο!
Θα εκπλαγείς πόσος κόσμος δεν έχει τη γνώση (ή δεν θέλει) να χειριστεί πλήρως ένα τέτοιο interface, και ας έχει πάρει το Lower!
Επίσης εμπίπτει στα δικαιώματα του καταναλωτή (και ίσες ευκαιρίες αυτών) και τα λοιπά, εγώ εκεί στάθηκα.
Ford Puma 2019