-
Fanis75 wrote:
Οπότε με μεταλλικό και Assistance πάει 23Κ. Με τις εκπτώσεις και λοιπά €22.500 μαξ (μπορεί και παρακάτω). Εεε δεν είναι ακριβό με τον εξοπλισμό που έχει, από τα φτηνότερα της κατηγορίας θα έλεγα και με 2% επιτόκιο. Σε κάθε περίπτωση αρκετά κάτω από τα 26Κ που ανέφερες στην αρχή.
Φανή θα σε διορθώσω λίγο εδώ, για να μην μπερδεύονται και τα νέα μέλη, 2% επιτόκιο έχει με 50%σχεδον προκαταβολή και 48 νομίζω δόσεις. Γενικα έχει φθηνότερα επιτόκια από άλλες μάρκες αλλά το 2 είναι κράχτης. Εκτός αν άλλαξε κάτι?
Να το διορθώσω λίγο το δικό σου (αχαχα!) να το πούμε τελείως σωστά!
Το 2% είναι με 40% προκαταβολή (όχι 50%) και μέχρι 60 δόσεις (όχι 48). Όπως και να το κάνεις, είναι πολύ καλύτερο από τα 8%+ που έχουν οι περισσότεροι. Σκέψου ότι για 5 χρόνια με ίδια αξία και προκαταβολή στο Γιάρις μου έβγαινε να πληρώσω €2.500 τόκους και στο Φιέστα €500. Εεε όσο και να το κάνεις είναι αρκετά σημαντική διαφορά, για κάποιον που θέλει να αγοράσει με χρηματοδότηση. Και φυσικά εαν θες 0% προκαταβολή και έως 84 δόσεις, το 5,3% συνεχίζει να είναι χαμηλότερο από τον ανταγωνισμό.
Οπότε δεν θα το έλεγα και τόσο κράχτη το 2%, οι όροι δεν είναι απαγορευτικοί. Η Citroen είχε (ίσως αυτό θυμάσαι) 48 δόσεις και 50% προκαταβολή, αλλά με 0% επιτόκιο (έχανες όμως την έκπτωση, ενώ στην Φόρντ παίρνεις και την έκπτωση).
-
στο βίντεο που έβαλε ο Λαπ, για μένα είναι μεγάλη βελτίωση που έκαναν το 'mega box' ενα κανονικό χώρο ρεζέρβας και τελειώνει το παραμύθι των σχεδόν 500 λίτρων. Έχει τα 400κάτι που έχουν όλα τα σουβλάκια και μια κανονική ρεζέρβα και μένει χώρος και για πολλά συμπράγκαλα στο υπόλοιπο του κουτιού, ώστε να έχεις πάνω από 400+ καθαρά για αποσκευές. Τα πίσω καθίσματα φαίνονται σφιχτά για μεγαλόσωμους, φαίνεται η σχέση του αυτοκινήτου με το φιέστα, δεν νομίζω όμως πως είναι ορθό κριτήριο για επιλογή Β σουβ ο πίσω χώρος. Δεν είναι λιμουζίνα για αυτοκινητόδρομο, είναι μεγεθυμένο αυτοκίνητο πόλης που μπορεί να πάει παντού, όπως όλα τα B suv άλλωστε, τη δουλειά του δηλαδή την κάνει για μια οικογένεια. όσο γκρινιάζει ο κόσμος για το εσωτερικό του, τόσο θα τονίζω πως ευτυχώς σε αυτή τη γενιά υπάρχουν τουλάχιστον λίγα αυτοκίνητα που έχουν ωραία ευμεγέθη καλαίσθητα και μελετημένης θέσης χειριστήρια, πήρε δεκάδες χρόνια να φτάσει η εργονομία σε αυτό το επίπεδο, από το '90 και μετά αυτή η εργονομία που υπακούει σε κανόνες ασφαλείας ήταν καίριο selling point και ξαφνικά ανατράπηκαν όλα σε μια νύχτα υπέρ οθονών και χειρηστιρίων αφής, που κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να απαγορεύονται σε αυτοκίνητα... και πως εγώ βλέπω μια πολύ ποιοτική αλλά σπορ εικόνα στο εσωτερικό, κι όχι βλαχοδημαρχέϊκη διακόσμηση που έχουν άλλα...
οι τιμές είναι υπερβολικές σε όλα τα Φορντ πλέον, παρ' όλο που όλα τα μοντέλα της τα θεωρώ στο άνω άκρο επιλογών. Στη διαμόρφωση που λέει ο Φάνης μέχρι 22 χιλιάρικα χοντρικά, γιατί όχι... το διπλοσύμπλεκτο που βάλανε δε μας τα λέει καλά στη περιγραφή που κάνει ο τύπος... με τέτοιες τιμές που πουλάνε το αμάξι, θα έπρεπε να βάλουν το ΑΤ8! Φαντάζομαι είναι λόγοι μάρκετινγκ καθώς το αμάξι θα τραβήξει πολύ πιτσιρικαρία για αγορά, που νομίζει πως αγοράζει κάτι 'σπορ' όταν ακούει το DCT/DSG και το κακό συναπάντημα...
-
θα έπρεπε να βάλουν το ΑΤ8! Φαντάζομαι είναι λόγοι μάρκετινγκ καθώς το αμάξι θα τραβήξει πολύ πιτσιρικαρία για αγορά, που νομίζει πως αγοράζει κάτι 'σπορ' όταν ακούει το DCT/DSG και το κακό συναπάντημα...
Κυρίως λόγο εκπομπής CO2, ο μετατροπέας τις αυξάνει. Αλλά ναι και εγώ συμφωνώ ότι το αυτόματο 8αρι είναι πολύ καλύτερη επιλογή αλλά φάινετια ότι μας τελείωσε στα μικρά κυβικά (από την Φόρντ τουλάχιστον). Και αυτό είναι το μεγαλύτερό μου θέμα για το εαν θα ξαναπάρω Ford, ότι θέλω αυτόματο και άρα μόνο Focus 180αρι, που τώρα δεν τα έχω. Άρα ή άλλο αυτόματο ή Ford χειροκίνητο (άντε πάλι με την κουτάλα...αχαχα).
-
alex mix wrote:
Fanis75 wrote:
Οπότε με μεταλλικό και Assistance πάει 23Κ. Με τις εκπτώσεις και λοιπά €22.500 μαξ (μπορεί και παρακάτω). Εεε δεν είναι ακριβό με τον εξοπλισμό που έχει, από τα φτηνότερα της κατηγορίας θα έλεγα και με 2% επιτόκιο. Σε κάθε περίπτωση αρκετά κάτω από τα 26Κ που ανέφερες στην αρχή.
Φανή θα σε διορθώσω λίγο εδώ, για να μην μπερδεύονται και τα νέα μέλη, 2% επιτόκιο έχει με 50%σχεδον προκαταβολή και 48 νομίζω δόσεις. Γενικα έχει φθηνότερα επιτόκια από άλλες μάρκες αλλά το 2 είναι κράχτης. Εκτός αν άλλαξε κάτι?
Να το διορθώσω λίγο το δικό σου (αχαχα!) να το πούμε τελείως σωστά!
Το 2% είναι με 40% προκαταβολή (όχι 50%) και μέχρι 60 δόσεις (όχι 48). Όπως και να το κάνεις, είναι πολύ καλύτερο από τα 8%+ που έχουν οι περισσότεροι. Σκέψου ότι για 5 χρόνια με ίδια αξία και προκαταβολή στο Γιάρις μου έβγαινε να πληρώσω €2.500 τόκους και στο Φιέστα €500. Εεε όσο και να το κάνεις είναι αρκετά σημαντική διαφορά, για κάποιον που θέλει να αγοράσει με χρηματοδότηση. Και φυσικά εαν θες 0% προκαταβολή και έως 84 δόσεις, το 5,3% συνεχίζει να είναι χαμηλότερο από τον ανταγωνισμό.
Οπότε δεν θα το έλεγα και τόσο κράχτη το 2%, οι όροι δεν είναι απαγορευτικοί. Η Citroen είχε (ίσως αυτό θυμάσαι) 48 δόσεις και 50% προκαταβολή, αλλά με 0% επιτόκιο (έχανες όμως την έκπτωση, ενώ στην Φόρντ παίρνεις και την έκπτωση).
Έχεις δίκιο φίλε μου, πάντως το είπα και γω πως έχει από τα χαμηλότερα, καλά toyota όντως ρε φίλε λίγο ακόμα και συμφέρει να πας σε τοκογλυφο για δανειο χα χα
Υ. Γ Το καλοκαίρι που συζητούσα με τον ξάδερφο μου από Γερμανία μόλις του είπα τα επιτόκια εδώ μου είπε πως εκεί έχουν γενικά πολύ χαμηλότερα και όχι μόνο οι γερμανικές.
-
Όπως είχα αναφέρει ξανά, έμαθα πως φιλικό πρόσωπο το παράγγειλε πρόσφατα, με σχεδόν τα 2/3 του κεφαλαίου σε χρηματοδότηση, και το επιπλέον κόστος ήταν 400-600€ όσο θυμάμαι, ενώ σε 'γερμανική' ανταγωνιστική εταιρεία ήθελαν πολλά χιλιάρικα επιπλέον για τη χρηματοδότηση...
-
Στο puma μπαίνουν ράγες βλέπω ως έξτρα στο διαμορφωτη.Στην αντιπροσωπεία όμως ήταν απόλυτοι ότι δε μπαίνουν με αποτέλεσμα να το διαγράψει από τη λίστα ο κουμπάρος μου. Η ford είναι φάση Kia-Hyundai;
-
Άν βάλεις ειδική παραγγελία μπαίνει ότι θέλεις. Σε ετοιμοπαράδοτα δε νομίζω να φέρνουν ράγες.
-
Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα από όσους μπορούν να πουν τη γνώμη - βοήθεια τους. Έχω 4μελη οικογένεια με 2 μικρά παιδιά (1 καρότσι) κ είμαι σε αναζήτηση καινούριου. Στα 3 αυτοκίνητα που έχω καταλήξει είναι με χρήματα από 22.700 ως 24.900 κ πρόκειται για τα αυτόματα kamiq 1.5 style dsg, puma titanium 1.0 125hp dct και chr 1.8. Η χρήση είναι 80% Αθήνα. Επίσης θα με βοηθούσε αν εξηγούσε κάποιος τι 'σημαίνει' ότι σταματάει η έκδοση titanium. Θα δυσκολευτώ σε ανταλλακτικά,μεταπώληση κτλ; σας ευχαριστώ εκ των προτέρων κ καλή Κυριακή σε όλους.
-
Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα από όσους μπορούν να πουν τη γνώμη - βοήθεια τους. Έχω 4μελη οικογένεια με 2 μικρά παιδιά (1 καρότσι) κ είμαι σε αναζήτηση καινούριου. Στα 3 αυτοκίνητα που έχω καταλήξει είναι με χρήματα από 22.700 ως 24.900 κ πρόκειται για τα αυτόματα kamiq 1.5 style dsg, puma titanium 1.0 125hp dct και chr 1.8. Η χρήση είναι 80% Αθήνα. Επίσης θα με βοηθούσε αν εξηγούσε κάποιος τι 'σημαίνει' ότι σταματάει η έκδοση titanium. Θα δυσκολευτώ σε ανταλλακτικά,μεταπώληση κτλ; σας ευχαριστώ εκ των προτέρων κ καλή Κυριακή σε όλους.
απλά δεν θα φέρνουν αυτό το εξοπλιστικό επίπεδο, τίποτα ουσιαστικό δεν σημαίνει, απλά οι επόμενοι δεν θα έχουν την επιλογή - του ομορφότερου κατά τη γνώμη μου Puma.
Από χώρους και μόνο θα πρότεινα Kamiq, για το 80% πόλη, θα πρότεινα C-HR, μήπως θες να περιμένεις να έρθει το Yaris Cross (νομίζω όμως έρχεται τέλος Άνοιξης-αρχές καλοκαιριού), θα συνδυάζει περισσότερο τα στοιχεία που σε ενδιαφέρουν. Οι πίσω χώροι του C-HR και οι αποσκευές είναι δυσανάλογες του μεγέθους του (και κλειστοφοβικά λίγο πίσω), ενώ σαν αυτοκίνητο το Kamiq θα το έβαζα πίσω από όλα αυτά.
Το Puma δεν ξέρω, πάρε τα καθισματάκια, καρότσια και πήγαινε δες το. Ελπίζω να έχεις i-size καθίσματα!
-
Tigana_83 wrote:
απλά δεν θα φέρνουν αυτό το εξοπλιστικό επίπεδο, τίποτα ουσιαστικό δεν σημαίνει, απλά οι επόμενοι δεν θα έχουν την επιλογή - του ομορφότερου κατά τη γνώμη μου Puma.
Από χώρους και μόνο θα πρότεινα Kamiq, για το 80% πόλη, θα πρότεινα C-HR, μήπως θες να περιμένεις να έρθει το Yaris Cross (νομίζω όμως έρχεται τέλος Άνοιξης-αρχές καλοκαιριού), θα συνδυάζει περισσότερο τα στοιχεία που σε ενδιαφέρουν. Οι πίσω χώροι του C-HR και οι αποσκευές είναι δυσανάλογες του μεγέθους του (και κλειστοφοβικά λίγο πίσω), ενώ σαν αυτοκίνητο το Kamiq θα το έβαζα πίσω από όλα αυτά.
Το Puma δεν ξέρω, πάρε τα καθισματάκια, καρότσια και πήγαινε δες το. Ελπίζω να έχεις i-size καθίσματα!
Φίλε Dublin ευχαριστώ. Isofix είναι τα καθίσματα κ θα τα τσεκάρω αύριο αυτά σε μια έκθεση. Μπέρδεμα πραγματικά. Το Chr κτήνος ,15 εκ μεγαλύτερο από τα αλλά για παρόμοιο μεταξόνιο κ μικρότερο πορτ μπαγκαζ. Πλήρες όμως μέσα κ οικονομικό σε χρήση. Στην τογιοτα μου είπαν ότι θα αργήσει πολύ να έρθει Ελλάδα κ να έχουν Ετοιμοπαράδοτος το yaris. Στο kamiq με φοβίζει ο συνδυασμός αυτόματου κιβωτίου με μόλις 2 έτη εγγύησης. Ανέντιμο. Κ τέλος...το πανέμορφο πούμα,του λείπουν πραγματάκια από τον ανταγωνισμό (κάμερα πίσω, ταμπούρα,μονοζωνικός κλιματισμός,keyless...) Αλλά τα 8 εγγύηση κ η οδηγική απόλαυση είναι σε άλλο επίπεδο.
-
Φίλε τα έχεις δει από κοντά αυτά τα αυτοκίνητα ή τα επέλεξες βάση 'προδιαγραφών';
Το πιο ευρύχωρο σαλόνι έχει το Kamiq, το πορτμπαγκαζ του όμως είναι απλά 'ικανοποιητικό' θα πρέπει να δεις αν βάζοντας το καρότσι, μένει χώρος για όλα τα υπόλοιπα. Πρόβλημα επίσης ίσως αποτελέσει το DSG καθώς είναι το πιο πιθανό για βλάβες απ' όλα τα αυτόματα κιβώτια και 80% μέσα στη πόλη, σημαίνει πως ανεβάζεις αρκετά αυτές τις πιθανότητες. Επίσης από πλευράς οικονομίας για 80% πόλη, θα έχεις αυξημένη κατανάλωση (ελπίζω γύρω στα 8λτ, οχι πολύ παραπάνω)
Το Puma είναι ένα καλό αυτοκίνητο, πολύ όμορφο και με καλά οδηγικά χαρακτηριστικά, το οποίο θα έχει ίσως και λίγο περισσότερο χώρο απ' το καμικ, αλλά αντίστροφα λένε τους πιο περιορισμένους χώρους στο πίσω κάθισμα. Όσο τα παιδιά είναι μικρά δεν θα σε επηρεάσει. Το κιβώτιό του είναι άγνωστη παράμετρος, τα διπλού συμπλέκτη ζορίζονται από λίγο έως πολύ παραπάνω στη πόλη, κι αυτό δεν περιμένω να είναι ιδιαίτερα οικονομικό στο σταμάτα ξεκίνα της πόλης.
Το ΤΟΥΟΤΑ έχει κινητήρα και κιβώτιο ΙΔΑΝΙΚΑ για άνεση και οικονομία σε αστικό περιβάλλον, μπορεί να κερδίσεις μέχρι και 40% σε κατανάλωση, ανάλογα τα χιλιόμετρα που κάνεις ίσως μαζεύονται αρκετά χρήματα σε μια 5ετία. Περιμένω να είναι μακράν πιο αξιόπιστο και απροβλημάτιστο το κιβώτιό του, με μόνη δεύτερη σκέψη τη συντήρηση των μπαταριών σε βάθος 10ετίας, αλλά μέχρι τότε βλέπεις... ΟΜΩΣ, αν και πολύ όμορφο, είναι συνολικά το αυτοκίνητο με τους λιγότερους χώρους και λιγότερη πρακτικότητα από τα άλλα δύο, πολύ 'κλειστοφοβικό' πίσω, σκοτεινό και με περιορισμένη ορατότητα έξω και μικρότερο απ' τα υπόλοιπα πορτμπαγκαζ (όσο ένα κοινό χατσμπακ). Το πιθανότερο είναι πως το Yaris Cross θα έχει πιο φωτεινούς και πρακτικούς χώρους, ίσως ελάχιστα μικρότερη κατανάλωση και φορολογικό όφελος κινητήρα και νομίζω πως αξίζει να περιμένεις λίγους μήνες εντός πανδημίας, θα είναι πολύ πιο ταιριαστό από τα υπόλοιπα στις συνθήκες χρήσης που κάνεις.
-
Δες τους χώρους του πούμα τους πίσω αν σε βολεύουν γιατί είναι το πιο στενάχωρο.
Επίσης καλά τα 8 χρόνια εγγύηση αλλά πρέπει να συνδυαστεί με νορμάλ χρεώσεις σέρβις και με αλλαγή αναλώσιμων πχ τακάκια όταν πρέπει και όχι όταν βολεύει ( δλδ συχνότερα και χωρίς λόγο απο την αντιπροσωπεία) . Γιατί αν πέσεις σε τέτοια αντιπροσωπεία θα παρακαλας να τελειώσουν τα 8 χρόνια.
Το καμικ έχει καλύτερους χώρους παντού εκτός από αποσκευών από το πούμα και γενικά είναι πολύ καλή all around επιλογή με μόνη σκοτεινή κουρτίνα την διετή εγγύηση σε συνδυασμό με το αυτόματο. Αν το κρατήσεις πάνω από 100.000 σε συνδυασμό με την πόλη υπάρχει περίπτωση να έχεις δυσάρεστη έκπληξη.
Το chr αν μιλάμε για το υβριδικό και εφόσον είσαι 80% πόλη θα σου κάνει οικονομία και όπως βλέπω έχουν και δυνατή πραγματική προσφορά.
Έχει μικρά παράθυρα πίσω για τα παιδιά και χώρους πίσω και αποσκευών όχι ανάλογους των εξωτερικών διαστάσεων του.
Εγώ μάλλον για την χρήση που το θες και στην τιμή που παίζει θα πήγαινα στο Τογιότα που είναι και μακράν το πιο αξιόπιστο.
-
Φίλε τα έχεις δει από κοντά αυτά τα αυτοκίνητα ή τα επέλεξες βάση 'προδιαγραφών';
Το πιο ευρύχωρο σαλόνι έχει το Kamiq, το πορτμπαγκαζ του όμως είναι απλά 'ικανοποιητικό' θα πρέπει να δεις αν βάζοντας το καρότσι, μένει χώρος για όλα τα υπόλοιπα. Πρόβλημα επίσης ίσως αποτελέσει το DSG καθώς είναι το πιο πιθανό για βλάβες απ' όλα τα αυτόματα κιβώτια και 80% μέσα στη πόλη, σημαίνει πως ανεβάζεις αρκετά αυτές τις πιθανότητες. Επίσης από πλευράς οικονομίας για 80% πόλη, θα έχεις αυξημένη κατανάλωση (ελπίζω γύρω στα 8λτ, οχι πολύ παραπάνω)
Το Puma είναι ένα καλό αυτοκίνητο, πολύ όμορφο και με καλά οδηγικά χαρακτηριστικά, το οποίο θα έχει ίσως και λίγο περισσότερο χώρο απ' το καμικ, αλλά αντίστροφα λένε τους πιο περιορισμένους χώρους στο πίσω κάθισμα. Όσο τα παιδιά είναι μικρά δεν θα σε επηρεάσει. Το κιβώτιό του είναι άγνωστη παράμετρος, τα διπλού συμπλέκτη ζορίζονται από λίγο έως πολύ παραπάνω στη πόλη, κι αυτό δεν περιμένω να είναι ιδιαίτερα οικονομικό στο σταμάτα ξεκίνα της πόλης.
Το ΤΟΥΟΤΑ έχει κινητήρα και κιβώτιο ΙΔΑΝΙΚΑ για άνεση και οικονομία σε αστικό περιβάλλον, μπορεί να κερδίσεις μέχρι και 40% σε κατανάλωση, ανάλογα τα χιλιόμετρα που κάνεις ίσως μαζεύονται αρκετά χρήματα σε μια 5ετία. Περιμένω να είναι μακράν πιο αξιόπιστο και απροβλημάτιστο το κιβώτιό του, με μόνη δεύτερη σκέψη τη συντήρηση των μπαταριών σε βάθος 10ετίας, αλλά μέχρι τότε βλέπεις... ΟΜΩΣ, αν και πολύ όμορφο, είναι συνολικά το αυτοκίνητο με τους λιγότερους χώρους και λιγότερη πρακτικότητα από τα άλλα δύο, πολύ 'κλειστοφοβικό' πίσω, σκοτεινό και με περιορισμένη ορατότητα έξω και μικρότερο απ' τα υπόλοιπα πορτμπαγκαζ (όσο ένα κοινό χατσμπακ). Το πιθανότερο είναι πως το Yaris Cross θα έχει πιο φωτεινούς και πρακτικούς χώρους, ίσως ελάχιστα μικρότερη κατανάλωση και φορολογικό όφελος κινητήρα και νομίζω πως αξίζει να περιμένεις λίγους μήνες εντός πανδημίας, θα είναι πολύ πιο ταιριαστό από τα υπόλοιπα στις συνθήκες χρήσης που κάνεις.
Σ'ευχαριστώ, τα έχω δει όλα της κατηγορίας κ μου άρεσε το τζουκ νκονεκτα επίσης το οποίο όμως εξαντλήθηκε για φέτος κ έρχεται με σημαντικά αυξημένη τιμή από Μάρτιο του 21. Εκτός bsuv,μόνο chr έχω δει με τα συν κ πλην που πολύ σωστά ανέφερες.
-
Καλησπέρα Tigana, το nick απο τον παλιό Γάλλο διεθνή ποδοσφαιριστή εμπνέεται ?
Θα έλεγα οτι βγάζει μάτι ότι τα αμάξια που αναφέρεις τα έχεις μελετήσει δεί και ψάξει διεξοδικά.. Ξέρεις τα υπέρ και τα κατά τους και η αλήθεια είναι ότι έχουνε αρκετές διαφορές που τις έχει εντοπίσει. Για να γράφεις όμως σε αυτό το topic φαντάζομαι η καρδιά σου ανήκει στο Puma..
Στη θέση σου θα πήγαινα μια 2η βόλτα με όλη την οικογένεια να σιγουρευτώ ότι μου κάνει όσον αφορά το κομμάτι της πρακτικότητας. Αν δείς ότι δε κάνεις σοβαρούς συμβιβασμούς προχώρα άφοβα.
Εμένα και τα τρία μου αρέσουν, τα θεωρώ εξαιρετικά για διαφορετικούς λόγους, μαζί με το πιο ακριβό T Roc στην κατηγορία τους.
-
Θα έλεγα οτι βγάζει μάτι ότι τα αμάξια που αναφέρεις τα έχεις μελετήσει δεί και ψάξει διεξοδικά.. Ξέρεις τα υπέρ και τα κατά τους και η αλήθεια είναι ότι έχουνε αρκετές διαφορές που τις έχει εντοπίσει. Για να γράφεις όμως σε αυτό το topic φαντάζομαι η καρδιά σου ανήκει στο Puma..
Στη θέση σου θα πήγαινα μια 2η βόλτα με όλη την οικογένεια να σιγουρευτώ ότι μου κάνει όσον αφορά το κομμάτι της πρακτικότητας. Αν δείς ότι δε κάνεις σοβαρούς συμβιβασμούς προχώρα άφοβα.
Εμένα και τα τρία μου αρέσουν, τα θεωρώ εξαιρετικά για διαφορετικούς λόγους, μαζί με το πιο ακριβό T Roc στην κατηγορία τους.
Το 2008 όχι, Μάστορά μου;!
Εγώ θα έλεγα ότι το τοπ3 στην κατηγορία είναι 2008/Puma/Captur, πάντως.
-
Χαχα μου αρέσουν και αυτά, είναι ίδιο tier με το puma και κατά τη γνώμη μου τα πιο όμορφα στην κατηγορία. Ξέρεις τι.. μικρές οι διαφορές μεταξύ τους, με όποιο και να πάς ευχαριστημένος θα μείνεις. Πιστεύω είναι θέμα καθαρά προσωπικού γούστου η επιλογή.
-
Mastoras78 wrote:
Σωστά Μάστορα, κατράμι τα καλοκαίρια τέλη δεκαετίας 80 που ήμουν δημοτικό, με φώναζαν Τιγκανά κ έμεινε. Όντως τα έχω ξεψαχνίσει, χωρίς να έχω τις γνώσεις που έχουν πολλά παιδιά εδώ μέσα αποτι έχω διαβάσει. Παρόλο που το έχω ψάξει δε βγάζω άκρη. Επειδή θέλω σε αυτόματο κ όχι τη βασική έκδοση σε κάποιο αυτοκίνητο, γι αυτό δεν έχω αναφέρει τ-ροκ (Κ λόγω εγγύησης) 2008 κ καπτιρ. Ως κάτοχος 3θυρου φοκους από το 2003,ναι η καρδιά μου χτυπάει στο πούμα αλλά κοντεύω 38 κ δε θέλω να διαλέξω μόνο με βάση το συναίσθημα.
-
Dublin wrote:
Mastoras78 wrote:
Σωστά Μάστορα, κατράμι τα καλοκαίρια τέλη δεκαετίας 80 που ήμουν δημοτικό, με φώναζαν Τιγκανά κ έμεινε. Όντως τα έχω ξεψαχνίσει, χωρίς να έχω τις γνώσεις που έχουν πολλά παιδιά εδώ μέσα αποτι έχω διαβάσει. Παρόλο που το έχω ψάξει δε βγάζω άκρη. Επειδή θέλω σε αυτόματο κ όχι τη βασική έκδοση σε κάποιο αυτοκίνητο, γι αυτό δεν έχω αναφέρει τ-ροκ (Κ λόγω εγγύησης) 2008 κ καπτιρ. Ως κάτοχος 3θυρου φοκους από το 2003,ναι η καρδιά μου χτυπάει στο πούμα αλλά κοντεύω 38 κ δε θέλω να διαλέξω μόνο με βάση το συναίσθημα.
Πολύ σωστός, δες το Puma αν νιώθεις Puma-κιας, το Kamiq δεν θα σου βγάλει πολλά συναισθήματα, απλά θα χωρέσει περισσότερα στο χώρο επιβατών!
Το CHR πιστεύω ότι είναι από τα ομορφότερα C suv, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα να χωνέψω τη πίσω σπηλιά και το δυσανάλογο χώρο αποσκευών.
Νομίζω και τα 2 που έχεις επιλέξει έχουν το ίδιο θέμα στους χώρους πίσω, οπότε κοίτα τα χωροταξικά και διάλεξε. Εγώ δεν θα 'έμπλεκα' με VAG αυτόματο, και επίσης πιστεύω ότι το Kamiq είναι αδιάφορο σχεδιαστικά, αλλά εγώ δεν είμαι εσύ, μπορεί να σου κάνει.
Αν κάνεις και πολύ πόλη, ίσως το Toyota έχει το προβάδισμα ΚΑΙ σε καταναλώσεις, ενώ είχε πρόσφατα facelift που διόρθωσαν διάφορα μικρά ενοχλητικά μικροθεματακια από την πρώτη έκδοση.
Επίσης είναι λίγο μεγαλύτερο το Toyota, αν αυτό σου λέει κάτι.
Σημείωση: εμείς που θυμόμαστε τον Tigana δηλαδή γέρασαμε;!
-
Ως κάτοχος 3θυρου φοκους από το 2003,ναι η καρδιά μου χτυπάει στο πούμα αλλά κοντεύω 38 κ δε θέλω να διαλέξω μόνο με βάση το συναίσθημα.
Ως κάτοχος 3θυρου φοκους 2003 ασημί δεν πήρα puma , βαρέθηκα να βλέπω το ford μπροστά μου 17 χρόνια ,εσύ δεν βαρέθηκες ?
Μπήκες μέσα και ένιωσες ότι δεν βγήκες ποτέ απο την φώκια , έτσι δεν είναι , οικίο περιβάλον, άριστο και βολικό αλλά οικίο!
Καιρός για αλλαγή
38 και εσύ ?με 2 παιδιά μικρά ? με φοκους 3θ?? ... μήπως σε λένε και Yem?? ή αδερφέμ??
-
Χαίρομαι που το πέτυχα το ψευδώνυμο! Σε καταλαβαίνω με το αυτόματο και εγώ της ίδιας άποψης είμαι για όταν με το καλό πάω στο επόμενο. Βλέπω ότι κινείσαι σε συγκεκριμένο budget και το αυτόματο μάλλον θα βγεί ακριβό για 2008 ή Captur που είναι λίγο πιο ευρύχωρα για τους πίσω. Στο Kamiq νομίζω μπορείς να κάνεις επέκταση εγγύηησης στα 4 έτη, καλό είναι να το ρωτήσεις.
Παίζει και το C3 aircross αυτόματο ως value for money με μετατροπέα ροπής και καλούς χώρους . Όπως βλέπεις όσο τα βάζεις κάτω πλατιάζουν οι προτάσεις στην ευχάριστη σπαζοκεφαλιά της επιλογής.
Νομίζω ότι πρέπει να μπούνε και άλλα κριτήρια που μόνο εσύ τα ξέρεις και τις ιδιαιτερότητες της φαμίλιας. Ενδεικτικά αναφέρω το χρηματοδοτικό, χρόνος παράδωσης, προσφορά σε ετοιμοπαράδοτο, γούστο υπουργού οικονομικών(συζύγου), γούστο παιδιών και άλλα..
Συμπληρώνοντας τα όσα ανέφεραν οι προλαλήσαντες ελπίζω να βοήθησα και εγώ με τη σειρά μου.
Ford Puma 2019