-
Εγώ παρότι φρενάρω, στην C5 άλλαξα δίσκους στα 9 χρόνια στα 120000 χλμ και στο αυτόματο αιρκρος στα 60000 χλμ.
-
@bathan said in Mazda CX-30:
Πότε βρε παιδιά φάγατε τακάκια σε 25Κ χλμ ;
Στο 208 στα 20Κ άλλαξα 2η φορά γιατί σφύριζαν..
-
Πλεον ολα τα τακακια λογω οικολογικων υλικων φθειρονται πολυ ευκολοτερα και αναγκαστικα κανεις αλλαγες συντομοτερα.
Για εμενα τα 30Κ ειναι επιτυχια πλεον.
Βεβαια παιζει ρολο και πως οδηγεις...
Τα γκαζια θελουν και φρενα συνηθως... -
επιβεβαιώνω και εγώ οτι ανα 25k θέλω αλλαγή
-
Στο citroen eat6 αν θυμάμαι καλά είχα αλλάξει
1η: 45k (αλλά έφτασε σίδερο)
2η: 75k γιατί σφυριζαν αλλά νομίζω είχαν ακόμα ψωμί
3η: 97k σίδερο πάλι και αλλάχτηκαν μαζί και δισκολόπλακες γιατί είχαν κάνει πατούρα@fanis75 μπορείς να μας πεις για τα υβριδικά της toyota που τόσα λέγονται για τις αλλαγές που φτάνουν και ξεπερνούν τα 100k τα μπροστινά τακάκια λόγω υβριδικού συστήματος;
-
@caro-0 said in Mazda CX-30:
@fanis75 μπορείς να μας πεις για τα υβριδικά της toyota που τόσα λέγονται για τις αλλαγές που φτάνουν και ξεπερνούν τα 100k τα μπροστινά τακάκια λόγω υβριδικού συστήματος;
Δεν μπορώ να σας πω πολλά, γιατί έχω κάνει μόνο 35.000χλμ, αλλά και εγώ έτσι ξέρω ότι κρατάνε πάνω από 60-70.000χλμ. Πέρσι στο σέρβις των 30.000χλμ μου είπαν ότι είναι περίπου στην μέση, αλλά δεν κατέχω περισσότερα.
-
Στο υβριδικό JAZZ με 85.000 km τα τακάκια και οι δισκόπλακες, εμπρός πίσω είναι σαν καινούργια.
Επίσης λόγο της ιδιαίτερης λειτουργίας τους κατά το φρενάρισμα, (στο Β σε ελαφρύ φρενάρισμα πρώτα φρενάρουν τα πίσω δισκόφρενα), υπάρχει μια ομοιομορφία στην φθορά εμπρός πίσω.
Mazda CX-30