-
Η δική μου ένσταση δεν ήταν ούτε για να μειώσω ούτε για να αμφισβητήσω τις ικανότητες, την απόδοση και την λειτουργία του skyactiv. Είναι πολύ ωραίο μοτέρ και τα περισσότερα Mazda επίσης πολύ ωραία σύνολα.
Απλά δεν στέκει να μιλάμε για μικρότερους τούρμπο που δεν μπορούν να ακολουθήσουν. Στην πραγματικότητα ένας τούρμπο με παρόμοια ιπποδύναμη δε θα ζοριζοταν καν να ακολουθήσει. Παρόμοιας δύναμης όμως όχι 50 άλογα λιγότερα...
-
ενδεικτικά,
CX-30 180-186ps real world fuel economy 7.25lt/100km:
Kuga 150ps real world fuel economy 8,87lt/100km:
Kuga 182ps real world fuel economy 10,66lt/100km:
(Ρίξτε και μια ματιά στις μέγιστες..)
εν κατακλείδι σχετικά με τους skyactiv vs the world ολόκληρο
'πιο αδύναμοι' ναι, 'αδύναμοι' όχι, και με σημαντικό πλεονέκτημα στη κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες υπερ τους σε γενικές γραμμές.
Υ.Γ: Αυτοκίνητο δεν είναι μόνο ο κινητήρας, και ο κινητήρας δεν είναι μόνο η ιπποδύναμη ή η ροπή, υπάρχει η παράμετρος απόδοση/οικονομία [Xhp -> Y(real world fuel economy)] και σε αυτο ο skyactiv x είναι εξαιρετικός και γι αυτο 'φτιάχτηκε'. Κάποιους μπορεί να τους ενδιαφέρει αυτή η παράμετρος, κάποιους όχι. Όπως και να έχει το βρίσκω πολύ ελπιδοφόρο που κάποιες εταιρίες προσπαθούν και κάνουν τα πράγματα διαφορετικά.
Η μέγιστη καταγεγραμμένη μέση κατανάλωση 9.2 για κινητήρα 180 ίππων σαφώς είναι επιτυχία του κινητήρα της Μάζντα. Ο 182 του Κούγκα έχει αντίστοιχα πάνω από 16 λτ!
Η Μάζντα εκτός από οικονομια προωθεί και διαφημίζει και την αξιοπιστία του κινητήρα της έναντι του ανταγωνισμού. Ποιος θα στοιχιματιζε κόντρα στον κινητήρα της Μάζντα με ένα τρικυλινδρο τούρμπο για το ποιος θα βγάλει τα πιο απροβληματιστα χλμ; μάλλον κανείς.
Τέλος είναι λίγο αστείο να γράφεται παρηγοριά στον άρρωστο για έναν που μπαίνει σε ένα cx30 και απολαμβάνει αυτήν την ποιότητα υλικών , την εργονομία, τον βελούδινο σε αλλαγές και αίσθηση λεβιέ ταχυτήτων και την εκλεπτυσμένη αισθητική της εμφάνισης....
Της Μάζντα να της καταλογίσουμε ότι αδιαφορεί για τα μικρά κυβικά που κυνηγάμε εμείς στην Ελλάδα ότι τιμολογιακα είναι πάντα στο άνω άκρο της κατηγορίας ( σε ανταμείβει βέβαια με την ποιότητα και αξιοπιστία που προσφέρει) και ότι τα αμάξια της δεν είναι πλουσιοπάροχα στην παροχή χώρων.
-
Μάλλον υπάρχει πρόβλημα κατανόησης γραπτού λόγου. Κανείς δεν είπε ότι το να οδηγείς Mazda είναι παρηγοριά στον άρρωστο.
-
ενδεικτικά,
CX-30 180-186ps real world fuel economy 7.25lt/100km:
'πιο αδύναμοι' ναι, 'αδύναμοι' όχι, και με σημαντικό πλεονέκτημα στη κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες υπερ τους σε γενικές γραμμές.
Ακριβώς!
Και γενικώς δε μπορώ να καταλάβω πώς χαρακτηριρίζουμε 'ψόφιο' ένα κινητήρα 186 ίππων...
Όλα είναι σχετικά και οι υπερβολές διαστρεβλώνουν τη πραγματικότητα.
Όσο για τη real world κατανάλωση, λίγο νωρίτερα στο προηγούμενο post μου, επιβεβαίωσα τη τιμή αυτή με δικές μου μετρήσεις σε χρήση 7.000km. Σήμερα μάλιστα η overall έπεσε στο 7,1 lt. Δε το λες άσχημα για αυτοκίνητο με 2λιτρο μοτέρ 186 ίππων με αυτόματο κιβώτιο και βάρος 1550 κιλά...
Το αυτόματο 1.000άρι Skoda Citigo των 850 κιλών της συζύγου βρίσκεται στα 6,5lt overall (πάντα με δικές μου μετρήσεις)
-
Επίσης ο 182 που αναφέρετε για το Kuga είναι ο παλιός κινητήρας του προηγούμενου Kuga. Το καινούριο δε βγαίνει προς το παρόν με 182 απ όσο ξέρω.
-
Σοβαρά; Μάλλον υπάρχει πρόβλημα απλής ανάγνωσης. Διάβασε το 515 ποσταρισμα. Το αυτοκίνητο είναι ένα σύνολο πραγμάτων που έχουν διαφορετική βαρύτητα για κάθε κάτοχο.
-
Πίσω στα του CX30, εφόσον νομίζω η συγκεκριμένη κουβέντα δεν έχει νόημα να συνεχιστεί.
Πόσα τέλη πληρώνει το CX30 με τα 186;
-
Πολύ καλό το MAZDA και καλούλης ο κινητήρας του αλλά το δικό μου τρικύλινδρο 1,5 turbo του ριχνει στα αυτιά είτε εχει ανηφόρα είτε όχι και στις χαμηλές και στις μεσαίες και στις υψηλές και δεν πληρώνει φόρο πολυτελείας.
Στο εσωτερικό είναι καλύτερο το mazda. Οδηγικά όμως χάνει παντού
Μπορείς να γελάς με τα τρικύλινδρα βιδωμένα συνολακια να προσπαθούν απεγνωσμένα να σε ακολουθήσουν φορτωμένο σε ανηφορικά κομμάτια των αυτοκινητόδρομων αλλά μην νομίζεις ότι ειναι όλα έτσι. Αν πετυχαινες εμένα δεν νομίζω ότι θα είχες την ίδια γνώμη για το δικό μου τρικυλινδρο συνολάκι............
-
80€
-
Πίσω στα του CX30, εφόσον νομίζω η συγκεκριμένη κουβέντα δεν έχει νόημα να συνεχιστεί.
Από 127 ως 149 γραμμάρια εκπέμπουν ανάλογα την εξοπλιστική έκδοση. Δλδ όχι παραπάνω από ότι ο οποιος ανταγωνισμός. Που στην περίπτωση του 2.0 180-186 δεν είναι πολύ ξεκάθαρος.
Η δυσκολία να περάσουν τα Μάζντα στην Ελλάδα είναι ότι θέλουν πολλά κυβικά για τις ίδιες ιπποδυνάμεις και ροπές και αυτό είναι μειονεκτμα γιατί τα κυβικά κοστίζουν φορολογικά.
-
Εγώ δεν τους παρηγορώ τους ιδιοκτήτες κι οδηγούς Μάζντα. Τους θεωρώ απλά τυχερούς.
και γω το ίδιο και το συγκεκριμένο αμάξι αμαξάρα μαρεσει πολυ
Εκεί που τα χαλάμε είναι όταν γράφουν οι κάτοχοι υποτιμητικά σχόλια για 'τρικύλινδρα συνολάκια' που αγκομαχάνε...........
Εκεί μπορώ να γράψω και γω ότι το δικό μου τρικύλινδρο συνολάκι είναι πολύ ανώτερο και γελάω όταν ένα δίλιτρο ατμοσφαιρικό που πληρώνει και φορο πολυτελείας προσπαθει να ακολουθήσει. Για να μην γράψω για συμπεριφορά σε κλειστές στροφές που κλαίω από τα γέλια
ΥΓ οι τιμές είναι πολύ κοντά στα 2 αυτοκίνητα οπότε μπορεί να γίνει συγκριση κανονικότατα
-
88euro M/T AWD
-
Πολύ καλό το MAZDA και καλούλης ο κινητήρας του αλλά το δικό μου τρικύλινδρο 1,5 turbo του ριχνει στα αυτιά είτε εχει ανηφόρα είτε όχι και στις χαμηλές και στις μεσαίες και στις υψηλές και δεν πληρώνει φόρο πολυτελείας.
Στο εσωτερικό είναι καλύτερο το mazda. Οδηγικά όμως χάνει παντού
Μπορείς να γελάς με τα τρικύλινδρα βιδωμένα συνολακια να προσπαθούν απεγνωσμένα να σε ακολουθήσουν φορτωμένο σε ανηφορικά κομμάτια των αυτοκινητόδρομων αλλά μην νομίζεις ότι ειναι όλα έτσι. Αν πετυχαινες εμένα δεν νομίζω ότι θα είχες την ίδια γνώμη για το δικό μου τρικυλινδρο συνολάκι............
ρε συ σιρε κι ασε μας.... και εγω εχω τριακο και πεταω στον τρια πουλακια καθονται που εχς, τα ματακια οξω. αλλα ματσουντα ζηλευω.
-
Η τιμή είναι κοντά αλλά απευθύνονται σε τελείως διαφορετικά γούστα. Το καθένα έχει το κοινό του κι όποιος αγοράζει το ένα, ούτε που θα κοιτούσε το άλλο.
Από εκεί και πέρα, είναι λίγο αστεία η φάση. Οι μισοί δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν και τα βάζουν με αυτούς που 'λυπούνται όσους οδηγούν Mazda'.
Άλλοι το παίρνουν προσωπικά που τους κατηγορούν τα τρικύλινδρα. Εν τω μεταξύ, τέτοιο φοράει κι η i8 των 400 ίππων.
-
Η τιμή είναι κοντά αλλά απευθύνονται σε τελείως διαφορετικά γούστα. Το καθένα έχει το κοινό του κι όποιος αγοράζει το ένα, ούτε που θα κοιτούσε το άλλο.
Από εκεί και πέρα, είναι λίγο αστεία η φάση. Οι μισοί δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν και τα βάζουν με αυτούς που 'λυπούνται όσους οδηγούν Mazda'.
Άλλοι το παίρνουν προσωπικά που τους κατηγορούν τα τρικύλινδρα. Εν τω μεταξύ, τέτοιο φοράει κι η i8 των 400 ίππων.
προφανώς και είναι για διαφορετικά γούστα
ΔΕΝ ειπα ΠΟΤΕ ότι λυπάμαι όσους οδηγούν MAZDA πρόσεχε τι γράφεις. Αμαξάρα είπα είναι και θεωρω τυχερούς όσους το έχουν.
αυτό με τα τρικύλινδρα δεν με πειράζει, με πειράζει να έχουμε την μυτη ψηλά και να τα σνομπάρουμε. και απλά το έγραψα τούμπαλιν.
-
Αν είναι τόσα λίγα μια χαρά τα τέλη και εξισορροπείται λίγο η κατάσταση με τον φόρο πολυτελείας.
-
ρε συ σιρε κι ασε μας.... και εγω εχω τριακο και πεταω στον τρια πουλακια καθονται που εχς, τα ματακια οξω. αλλα ματσουντα ζηλευω.
Σε ευθεία σίγουρα. Σε στροφοδιαδρομή μην παίρνεις και όρκο Στήσιμο και μπλοκέ μετράνε πολύ...
Επίσης μιλάμε για άλλο επίπεδο τιμής μεταξύ των δύο... Κατά πολύ!
-
Εσύ έχεις 2 κινητήρες ρε φίλε όχι έναν, δεν είναι το ίδιο χαχαχχα. Και εσυ δεν σνομπαρες τα 3 πουλακια του κινητηρα μου.
-
gatoz wrote:
Εσύ έχεις 2 κινητήρες ρε φίλε όχι έναν, δεν είναι το ίδιο χαχαχχα. Και εσυ δεν σνομπαρες τα 3 πουλακια του κινητηρα μου.
γιαυτο σου λεω βαλε με το 82αρι να εχς δικαιολογια μετα... 3 κινητηρες εχω... 2 ηλεκτρο και ενα πετρολ. το πουλακι τσιου το καναμε το νημα...
οποτε παρτε τι ειναι ενα ματσουντα: ενα εργο μηχανολογικης τεχνης που θαυμαζεις τον εαυτο σου που μπορεσες και το απεκτησες. δεν σε νοιαζουν γαλλογκέικα που αμα περασει η πρωτη καβλα ειναι σαν τη σουλα που παντρευτηκες, δεν σε νοιαζουν τζερμαν πριμια και μη, σε λιντλ φερνουν με φθηνο σαλαμι, δεν σε νοιαζουν αλλα τζαπαν αφου ε, ειναι μαλακες οι σχιστοματηδες, δεν σε νοιαζουν γκαγκναμ στάιλ γιατι ειναι ακριβως γκαγκναμ στάιλ, δεν σε ενδιαφερουν φορντια που ειναι σαν πακι με νεφτι στο φαναρι, δεν σε νοιαζουν σουιντις αφου φαινεται στην εμπνευση οτι τους πηδηξες τη γυναικα καποιο καλοκαιρι. ειναι αλλου τα ματσούντια. τελος.
-
Πάντως ρε παιδιά, κι εγώ λέω πως εμπορικά δεν έχουν τύχη οι ατμοσφαιρικοι κινητήρες στην Ελλάδα εφόσον έχουμε τον βραχνά των κυβικων, αλλά να λέτε κι 'άρρωστο' που χρειάζεται 'παρηγοριά', όποιον έχει τον τρόπο να είναι ιδιοκτήτης ενός αυτόματου Mazda τελευταίας γενιάς...
Νομίζω ότι παρερμηνεύεις το ποστ μου. Δεν θεωρώ άρρωστο (με ή χωρίς εισαγωγικά) κανέναν ιδιοκτήτη διλιτρου αιμοσφαιρικού Mazda και γενικά κανέναν ιδιοκτήτη αυτοκινήτου που εγώ δεν θα αγόραζα. Αναφέρθηκα αποκλειστικά στην συγκριτική αδυναμία των κινητήρων αυτών και χρησιμοποίησα εντός εισαγωγικών την ευρέως χρησιμοποιούμενη έκφραση 'παρηγορία στον άρρωστο', η οποία δεν απευθύνεται βεβαίως σε αρρώστους.
Mazda CX-30