-
Για δείτε όσοι περιμένετε αν αυτή τη βδομάδα έχετε κανα νέο, ελπίζω και γω. Ένα πλοίο που παρακολουθώ από Ιαπωνία που σίγουρα φέρνει Mazda ξεφορτώνει Βαρκελώνη σήμερα.
-
Έχω ξαναρωτήσει εδώ στο φόρουμ κ δεν έχει αναφερθεί κάτι σχετικό με προβλήματα στο πισω διαφορικό. Περίεργο πάντως η mazda να έχει τόσες αναφορές σε παρόμοια θέματα τόσο νωρίς κ μάλιστα κ σε αντικαταστάσεις. link text
-
@tylip1984 said in Mazda CX-30:
Έχω ξαναρωτήσει εδώ στο φόρουμ κ δεν έχει αναφερθεί κάτι σχετικό με προβλήματα στο πισω διαφορικό. Περίεργο πάντως η mazda να έχει τόσες αναφορές σε παρόμοια θέματα τόσο νωρίς κ μάλιστα κ σε αντικαταστάσεις. link text
το link που παραθέτεις νομίζω ότι αφορά turbo. Turbo CX-30 όσο γνωρίζω έχει Αμέρικα, τα οποία παράγονται εκτός Ιαπωνίας.
Για εμάς δεν έχω ακούσει / διαβάσει κάτι σχετικό -
Διακοπες τελος για Πασχα...
Γυρισαμε Ελλαδα με συνολικα 4500χλμ.
Το αυτοκινητο αψογο παντου (ΕΟ/Επαρχιακους/πολεις) και συνολικη καταναλωση 6λτ/100 απο την μερα που εφυγα απο Αθηνα μεχρι να γυρισω. Ιταλια (Μπολονια)/Ελβετια(Γυρισαμε αρκετα μερη λογω διαμονης στη Ζυριχη ολες αυτες τις μερες)/Κολμαρ(Γαλλια) και λιγο Γερμανια (λιγο πριν την Στουτγκαρδη για ψωνια οι γυναικες ).
Παντου προφανως στο εξωτερικο εβαζα 95αρα. Σιγουρα επαιζε ρολο οτι κινουμασταν με το οριο (ειδικα Ελβετια ηταν λιγο ταλαιπωρια αυτο το 80-100 σε κατι καλους δρομους).
Μονο Γερμανια ειχαμε ευκαιρια να ξεχαρμανιασουμε απο το 80-100-110 οταν βλεπαμε της νο-λιμιτ πινακιδες.
Βεβαια και εκει δεν ηταν για πολλα γιατι ακολουθουσαν απο πισω κατι τερατα πατημενα με 180αρες τουλαχιστον.
Τωρα για τα μερη οτι και να πω ειναι λιγα...
Οποιος ειναι και του βουνου(φαν) ειναι τρομερη απολαυση να κινεισαι στις Αλπεις και γυρω γυρω...
Κριμα που πολλα πασα ηταν κλειστα και δεν μπορουσαμε να περασουμε.Για δρομους (επαρχιακους/ΕΟ) ειναι αστεια οποια κουβεντα σε συγκριση με εμας...τα ειχα δει βεβαια παλιοτερα με την μοτοσυκλετα και ηξερα τι να περιμενω.
Πλεον κοντευω τα 16Κ με το CX-30.
Μεχρι τωρα ολα καλα.
Αλλαγη λαδιων παλι στα 20Κ (οριακα τελος καλοκαιριου). -
καλημέρα σας,
εχει κανείς να παραθέσει νουμερα κατανάλωσης του 2λιτρου 186 μεσα στην πόλη?
ευχαριστώ -
@ms33 said in Mazda CX-30:
καλημέρα σας,
ευχαριστώΚαλημερα.
Σε ποια πολη? Αθηνα?Επαρχιακη?
Αν μιλαμε για το χειροτερο σεναριο της Αθηνας με σταματα/ξεκινα παιζεις απο 8 εως 10.
Περιαστικα ή σε επαρχια σιγουρα κατω απο 7.
Ειναι καπως υποκειμενικο το θεμα καταναλωσης...αλλα δεν παιζουν τιμες φουλ υβριδικου (Τουοτα). -
Για Αθήνα .. καλα δεν περιμένω τιμές υβριδικου απο 2.0 με 186 ιππους ,, αλλα καλα φανταζομαι το 10 μεσα στην κινηση.
Διοτι εχω ακουσει αποψεις για max 7 που φανταζει δυσκολο. -
Για Αθήνα .. καλα δεν περιμένω τιμές υβριδικου απο 2.0 με 186 ιππους ,, αλλα καλα φανταζομαι το 10 μεσα στην κινηση.
Διοτι εχω ακουσει αποψεις για max 7 που φανταζει δυσκολο.Αν ρολαρεις και δεν πηζεις με 1η-2α-νεκρα βλεπεις και 7.
Τωρα μαξ 7 κλπ κλπ τι να πω...εγω δεν το χρησιμοποιω περιπου καθολου μεσα στην κινηση καθημερινες οποτε δεν εχω μεγαλο feedback. Απο αυτα που εχω δει εως τωρα (10 μηνες).
Στο εξωτερικο τωρα το Πασχα που κινηθηκα σε πολεις που δεν εχουν αυτη την κινηση της Αθηνας εβλεπα και 5.5-6 ευκολα. -
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
καλημέρα σας,
ευχαριστώΚαλημερα.
Αν μιλαμε για το χειροτερο σεναριο της Αθηνας με σταματα/ξεκινα παιζεις απο 8 εως 10.
Ειναι καπως υποκειμενικο το θεμα καταναλωσης...αλλα δεν παιζουν τιμες φουλ υβριδικου (Τουοτα).Να προσθέσω και κάτι ακόμα. Σε οποιαδήποτε πόλη κι αν είσαι, η κατανάλωση εξαρτάται και από τη διαδρομή. Εγώ, αν και είμαι σε επαρχιακή πόλη, τα απογευματα το χρησιμοποιώ για φροντιστήρια - δραστηρίοτητες - σουπερ μαρκετ, δηλαδή σε μικρές και κοντινές αποστάσεις και γράφει γύρω στο 9. Βέβαια, τα χλμ αυτά είναι πολύ λιγότερα από όσα κάνω εκτός πόλης και στα 2,5 χρόνια - 29000χλμ που το έχω είμαι στα 7 λίτρα.
-
@gtsartsal said in Mazda CX-30:
καλημέρα σας,
ευχαριστώΚαλημερα.
Ειναι καπως υποκειμενικο το θεμα καταναλωσης...αλλα δεν παιζουν τιμες φουλ υβριδικου (Τουοτα).Να προσθέσω και κάτι ακόμα. Σε οποιαδήποτε πόλη κι αν είσαι, η κατανάλωση εξαρτάται και από τη διαδρομή. Εγώ, αν και είμαι σε επαρχιακή πόλη, τα απογευματα το χρησιμοποιώ για φροντιστήρια - δραστηρίοτητες - σουπερ μαρκετ, δηλαδή σε μικρές και κοντινές αποστάσεις και γράφει γύρω στο 9. Βέβαια, τα χλμ αυτά είναι πολύ λιγότερα από όσα κάνω εκτός πόλης και στα 2,5 χρόνια - 29000χλμ που το έχω είμαι στα 7 λίτρα.
Καλα προφανως σε τετοιες μικρες αποστασεις βλεπεις και ανω του 10.
Αλλα εγω οταν παω πχ. χωριο (Ιωαννινα) και κατεβαινω μεσα στην πολη για 17-18χλμ βλεπω 5αρια συνηθως. Μιλαμε για αποστασεις ανω των 10χλμ σε επαρχια που ρολαρεις χωρις πολυ ταλαιπωρια οπως Αθηνα.
Κατα τ αλλα οπως τα λες ειναι. -
καλημέρα σας,
ευχαριστώΚαλημερα.
Αλλα εγω οταν παω πχ. χωριο (Ιωαννινα) και κατεβαινω μεσα στην πολη για 17-18χλμ βλεπω 5αρια συνηθως. Μιλαμε για αποστασεις ανω των 10χλμ σε επαρχια που ρολαρεις χωρις πολυ ταλαιπωρια οπως Αθηνα.
Κατα τ αλλα οπως τα λες ειναι.Σας ευχαριστω ολους
βρισκομαι στην σκεψη για την αγορα του , αλλα κινουμαι βασικα μεσα στην αθηνα και σιγουρα θε περασει και "σκληρη κινηση" .αρα μαλλον δεν θα ειναι καλη λυση.
φανταζομαι οτι στα ταξιδια ειναι τελειο...
προσπαθω να αποφυγω το υβριδικο (τουοτα) -
καλημέρα σας,
ευχαριστώΚαλημερα.
βρισκομαι στην σκεψη για την αγορα του , αλλα κινουμαι βασικα μεσα στην αθηνα και σιγουρα θε περασει και "σκληρη κινηση" .αρα μαλλον δεν θα ειναι καλη λυση.
προσπαθω να αποφυγω το υβριδικο (τουοτα)Ρίξε μια ματιά σε nissan qashqai full hybrid και honda hrv.
-
καλημέρα σας,
ευχαριστώΚαλημερα.
προσπαθω να αποφυγω το υβριδικο (τουοτα)Ρίξε μια ματιά σε nissan qashqai και honda hrv.
Ναι για το nissan πρεπει να εχει πολυ καλο κινητηρα αλλα εχω ακουσει για αρκετο body roll, to honda δεν το εχω δει ...θα παω ομως
-
Διοτι εχω ακουσει αποψεις για max 7 που φανταζει δυσκολο.Εξαρτάται τις διαδρομές. Αν κινήσεις 3-4 χλμ σίγουρα θα ανέβει. Πάντως στην πόλη σε διαδρομές +-7χλμ είναι οικονομικότερο από το panda, και σίγουρα όχι πάνω από 7 -7,5
-
Το καλυτερο ειναι να πας να τα οδηγησεις ολα και να δεις τι σου αρεσει και οδηγικα οχι μονο στα χαρτια.
Να συγκρινεις τα υπερ και κατα του καθενος σε συνδυασμο με τις αναγκες σου(καταναλωση, χωρους, εξοπλισμους κλπ κλπ).
Αν θες αυτοκινητο για καθημερινη χρηση που περιλαμβανει πολη, πας για φουλ υβριδικο.
Ωραιο το HRV το ειχα δει και εγω απο κοντα. Πολυ ποιοτικο μεσα/εξω με καπως μικρο χωρο αποσκευων αλλα υπαρανετο στα πισω καθισματα. Επισης φουλ υβριδικο. Αλλα μικροτερη εγγυηση αν θυμαμαι καλα απο τα Toyota. -
Βεβαίως οι τιμές HRV και QASHQΑΙ νομίζω ότι απέχουν αρκετά από το CX-30
-
Το καλυτερο ειναι να πας να τα οδηγησεις ολα και να δεις τι σου αρεσει και οδηγικα οχι μονο στα χαρτια.
Να συγκρινεις τα υπερ και κατα του καθενος σε συνδυασμο με τις αναγκες σου(καταναλωση, χωρους, εξοπλισμους κλπ κλπ).
Αν θες αυτοκινητο για καθημερινη χρηση που περιλαμβανει πολη, πας για φουλ υβριδικο.
Ωραιο το HRV το ειχα δει και εγω απο κοντα. Πολυ ποιοτικο μεσα/εξω με καπως μικρο χωρο αποσκευων αλλα υπαρανετο στα πισω καθισματα. Επισης φουλ υβριδικο. Αλλα μικροτερη εγγυηση αν θυμαμαι καλα απο τα Toyota.Οδηγησα και το chr αλλα αυτο το βουιτο με ξενιζει λιγο ...και φοβαμε για το body roll μιας και πρωτη φορα παω σε suv
-
Εγώ θα έβαζα κ χρόνους παράδοσης στην συνάρτηση γιατί παίζουν κ κάποια ετοιμοπαραδοτα βλέπω αυτήν την περίοδο καθώς κ προσφορές..
Το quasqai το έκανα test drive πολύ καλό σε όλα τα επίπεδα αλλά όχι οδηγικά. Δεν είναι κακό αλλά έχει αίσθηση ψηλού suv ( είναι κ ψηλό) ψαρεύει σε τέρμα γκάζι κ σπάει απότομα όρια πρόσφυσης μη γραμμικά δλδ. Πολύ ωραίο κ το αυτόματο του.
-
Σχετικά με τις παραδόσεις, το πλοίο που έβλεπα που άδειασε Βαρκελώνη, συνεχίζει για Bristol (που είναι ένα από τα άλλα κέντρα διανομής της Mazda). Από Βαρκελώνη Πειραιά τώρα δεν ξέρω με ποιο πλοίο θα έρθουν και αν έρχονται κατευθείαν από Βαρκελώνη. Είχε κανείς από όσους περιμένετε κάποια ενημέρωση?
Έμενα ακόμα μαύρα μεσάνυχτα, πριν κάτι βδομάδες που μιλήσαμε μου λεγανε πως τέλος του μήνα (δηλαδή 5 ολόκληρους μήνες μετά) περιμένουν να παραχθεί, ο,τι να ναι...
-
@m3bp4sn said in Mazda CX-30:
Σχετικά με τις παραδόσεις, το πλοίο που έβλεπα που άδειασε Βαρκελώνη, συνεχίζει για Bristol (που είναι ένα από τα άλλα κέντρα διανομής της Mazda). Από Βαρκελώνη Πειραιά τώρα δεν ξέρω με ποιο πλοίο θα έρθουν και αν έρχονται κατευθείαν από Βαρκελώνη. Είχε κανείς από όσους περιμένετε κάποια ενημέρωση?
Έμενα ακόμα μαύρα μεσάνυχτα, πριν κάτι βδομάδες που μιλήσαμε μου λεγανε πως τέλος του μήνα (δηλαδή 5 ολόκληρους μήνες μετά) περιμένουν να παραχθεί, ο,τι να ναι...
Έβγαλες καμμιά άκρη? Εγώ δεν είχα ακόμα ενημέρωση (δεν το κυνήγησα κιόλας τελευταία φορά ρώτησα τέλη Απρίλη )για cx 30 παραγγελία τέλη Γενάρη. Θα περάσω από autoone πάλι αρχές Ιούνη κ βλέπουμε..
Mazda CX-30