-
Από κόστος service γνωρίζετε που κυμαίνεται η Mazda? Είναι νορμάλ ή βαράνε?
-
Από κόστος service γνωρίζετε που κυμαίνεται η Mazda? Είναι νορμάλ ή βαράνε?
τους έχω ρωτήσει στα πλαίσια του προυπολογισμού που έκανα πριν την αγορά.
Κόστος απλού service 130€. Μεγάλο: περί τα 300€ (δε γίνεται όμως στον 2ο χρόνο όπως συνήθως)
-
Πολύ νορμάλ μου φαίνονται οι τιμές .
-
Για να πω την αλήθεια δεν κοίταξα καθόλου το θέμα του κόστους σέρβις, αφού για όσο καιρό διαρκεί η εγγύηση αναγκαστικά πηγαίνεις στην αντιπροσωπεία, τα 130€ όμως για λάδι, φίλτρο και φίλτρο καμπίνας κανονική τιμή μου φαίνεται.
alf1 προφανώς και εσύ το έκλεισες με 5ετή εγγύηση, λόγω της προσφοράς.
-
Όταν λένε απλό σέρβις, οι περισσότερες αντιπροσωπίες εννοούν λάδι κ φίλτρο λαδιού. Οπότε είναι λίγο τσιμπημένη η τιμή.
Το 300αρι είναι απλά πανάκριβο.
-
5 χρόνια δεν είναι η εγγύηση? Ανεξαρτήτου προσφοράς. Τουλάχιστον εμένα αυτό είπαν και αυτό γράφει και στο site τους
-
5 χρόνια δεν είναι η εγγύηση? Ανεξαρτήτου προσφοράς. Τουλάχιστον εμένα αυτό είπαν και αυτό γράφει και στο site τους
Το καλοκαίρι ήταν 3+2, αργότερα μάλλον θα το πήγαν στα 5
-
Επειδή πολλά οικονομικά θέματα έχουν πάει πίσω λόγω Covid, εννοώ θέματα κυρίως είσπραξης φόρων, είναι πολύ πιθανό να μην έχουμε αλλαγές το 2021 στον φόρο πολυτελείας, από το 2022 και βλέπουμε.
Εάν όμως κάποιος που έχει ένα παλιό όχημα, που μέσα στην πόλη καίει 11-13lt/100km και πληρώνει 265€ τέλη κυκλοφορίας, πάρει ένα τέτοιου τύπου δίλιτρο, αρκούν 3.700km ανά έτος και η διαφορά του τέλους κυκλοφορίας για να υπερκαλύψει τον φόρο πολυτελείας.
Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ σε όλα.
Το 'μυστικό' είναι να έχει κανείς προυπολογίσει σωστά τα έξοδά του, εκτός από την αγορά και για τη χρήση σε βάθος χρόνου.
Εγώ για παράδειγμα, ανέλυσα τα έξοδα σε κάθε τομέα κόστους χρήσης του αυτοκινήτου που είχα έως τώρα (Mercedes Benz E-Class του 2003) ήτει: ασφάλιση, κατανάλωση βενζίνης, τέλη κυκλοφορίας, κόστος service, βλάβες (κατά προσέγγιση), κόστος αλλαγής ελαστικών και τα σύγκρινα με αυτά του Mazda (αφού πρώτα φρόντισα να πάρω τις αναγκαίες πληροφορίες).
Σε βάθος 5ετίας η διαφορά πλησιάζει τις 9.000€ ! (υπέρ του CX30 φυσικά)
Ακόμα και αν δε καταργηθεί ποτέ ο φόρος πολυτελείας, το κόστος που θα προστεθεί θα είναι 2.200€ και η διαφορά απλά θα πέσει στις 6.500-7.000€.
Θέλω να αποδείξω λοιπόν, πως ο φόρος πολυτελείας δεν είναι ικανός από μόνος του να είναι αποτρεπτικός για το αν θα αγοράσουμε ένα κατά τα άλλα εξαιρετικό αυτοκίνητο, αρκεί όμως αυτό να γίνει συνηδειτά και με σύστημα.
-
Για να πω την αλήθεια δεν κοίταξα καθόλου το θέμα του κόστους σέρβις, αφού για όσο καιρό διαρκεί η εγγύηση αναγκαστικά πηγαίνεις στην αντιπροσωπεία, τα 130€ όμως για λάδι, φίλτρο και φίλτρο καμπίνας κανονική τιμή μου φαίνεται.
alf1 προφανώς και εσύ το έκλεισες με 5ετή εγγύηση, λόγω της προσφοράς.
Μου έκαναν επέκταση εγγύησης στα 5 χρόνια.
Οπότε για 5 χρόνια δεν ασχολείσαι με βλάβες (αν βγάλει)
-
Οσοι δεν είχατε δίλιτρο τα τελευταία χρόνια και νομίζετε ότι θα την γλυτώσετε τώρα πλανάστε πλάνην οικτράν .
Το δίλιτρο που αγόρασα το 2009 πλήρωνε 430 τέλη , έναντι 340 που πλήρωναν τα 1800 και μόλις ήρθε ο ΓΑΠ και ακολούθησαν και οι άλλοι , πήγαν τα τέλη στα 690 και ο φόρος πολυτελείας στα 440 , ήτοι συνολικά 1130 τέλη . Δηλαδή 3 φορές επάνω .
Τότε κάτι μερκ που είχαν 1800 κ.εκ με κομπρέσορες την είχαν γλυτώσει .
Αλλά τότε τα δίλιτρα ήταν πολλά , αφού ήταν ατμοσφαιρικά τα περισσότερα και δεν ήταν και ακριβά αμάξια .
Σήμερα τα δίλιτρα είναι άνω των 40000 παντού , οπότε γιατί να ενδιαφερθεί το κράτος να μειώσει τα τεκμήρια και τον φόρο πολυτελείας .
Τα παλιά δίλιτρα είναι άνω της δεκαετίας που σημαίνει ότι δεν έχουν φόρο πολυτελείας , αλλά και το τεκμήριο είναι στα 4400 , δηλαδή 1300 κ,εκ 1-5 ετών .
Οπότε πολιτικά και μόνο γιατί να καταργηθούν οι φόροι πολυτελείας και τα τεκμήρια .
Αλλωστε τα διάφορα σάιτ που γράφουν κατ΄΄ εντολή των εμπόρων , μιλάνε ότι αυτά γίνουν ΟΟΟΟΟΤΑΝ μειωθεί η φοροδιαφυγή και γίνουν όλα ηλεκτρονικά . Δηλαδή σε 10-20 χρόνια .
Από την άλλη τα 440 Χ 5 και τα 308 Χ 5 , είναι συνολικά 3740 , οπότε αν ένα δίλιτρο είναι σε προσφορά , όπως κάνει η Βάγκ για διάφορα Τιγκουάν και Q3 , σε σχέση με τα 1500 , τότε μπορεί να σε συμφέρει , αφού τα τέλη είναι συγκεκριμένα .
Δηλαδή αν ένα 1500 έχει 35000 και ένα δίλιτρο αντί για 42000 έχει 38000 , τότε το δίλιτρο συμφέρει .
-
Έτσι ακριβώς και εγω με το Α5 που το πήρα Αυγουστο του 2010.Αλλά τουλάχιστον είχα δύναμη.
-
Criuser, ακόμα και αμετάβλητος να μείνει ο ΦΠ, αφού όπως λες δεν φαίνεται να επηρεάζει πολλούς, υπάρχει η γνωστή διεύρυνση της φορολογικής βάσης, δηλαδή να πληρώσουν λίγο παραπάνω όλοι για να πετύχει ο κυβερνών τα έσοδα που θέλει πχ μια ελάχιστη αύξηση στον ΕΦΚ καυσίμου.
Και εννοείται ότι αφού στα νέα οχήματα τα τέλη υπολογίζονται με βάση τους ρύπους, περνάμε τώρα σε άλλες κλίμακες λόγω του wltp με ευνοϊκή κατά τα φαινόμενα αύξηση ορίων και από την επόμενη χρονιά (τέλη 2022) προσαρμόζουμε τις κλίμακες ανάλογα με τα έσοδα που μας λείπουν.
Μην το ψάχνετε, για την φορολογική αρχή όλοι είμαστε έχοντες και κατέχοντες.
-
Εγώ είπα την άποψη μου και μέχρι φέτος που το πούλησα το δίλιτρο πλήρωσα για 3 χρόνια 1100 και 5 χρόνια 1000 και άλλα 2 χρόνια 690 . Ενας με 1800 θα είχε πληρώσει 3500 , αντί για 9700 .
Ας το λάβουν υπ΄ όψη όσοι νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με σοβαρό κράτος .
-
Criuser γιατί μπλέκεις τα ΤΚ με τον ΦΠ? Πλέον τα ΤΚ για τα καινούργια υπολογίζονται με τα καυσαέρια, συνεπώς έχουν μειωθεί πάρα πολύ . Συγκεκριμένα τα CX 30αν και δίλιτρο έχει μόνο 100 € και απ'ότι μου είπαν από την Mazda θα πάει μάλλον στα 88 €. Αν τώρα το κράτος επειδή θέλει να μαζέψει χρήματα, αυξήσει τα ΤΚ, αυτό θα ισχύσει για όλα τα αυτοκίνητα ανεξαρτήτου κυβισμού.
Επιπρόσθετα όπως λες και ο ίδιος, αγοράζονται πλέον λίγα αυτοκίνητα άνω των 2000 κυβικών λόγω του ΦΠ. Συνεπώς το κράτος εισπράττει ελάχιστους φόρους. Δεν είναι πιο λογικό να καταργηθεί αυτός ο φόρος, να πωληθούν αρκετά περισσότερα αυτοκίνητα, έτσι ώστε το κράτος να εισπράξει περισσότερους φόρους που θα προέρχονται από τον αυξημένο ΦΠΑ και ειδικό τέλος του αυτοκινήτου λόγω μεγαλύτερης αξίας, αλλά και από τα περισσότερα καύσιμα που καταναλώνουν τα μεγαλυτέρου κυβισμού αυτοκίνητα?
Οικονομικά αν δεις το παραπάνω στέκει 100% και αυτό το γνωρίζουν οι πολιτικοί. Γιατί δεν τον έχουν καταργήσει ως τώρα τον φόρο? Γιατί απλούστατα για κάποιους που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια , ήταν καθαρά φόρος της πλουτοκρατίας και μόνο και βόλευε να το πλασάρουν έτσι. Καθαρά οικονομικά δεν συμφέρει πλέον.
-
Γιατί εξάγουμε λιγότερα από όσα εισάγουμε (σε €).
-
.........και εχουμε μεγελα χρεη με μεγαλα πρωτογεννη πλεονάσματα .
Οταν καθε εξαμηνο (και τριμηνα) εχουμε συγκεκριμενους στοχους δεν γινεται να αφησουν μια πηγη εισροων στο κρατικο ταμειο και παραλληλα τις υποχρεωσεις να τρεχουν. Οι αλλαγες θελουν πιστωση χρονου....και τι κανιυμε ως τοτε; ειμαστε εγκλωβισμένοι.
Αν οπως λεει ο super@t εχουμε πλεονασματα στο ισοζυγιο εξωτερικων συναλλαγων επι σειρα ετων, και υψηλο τζιρο στην αγορα (δεν φανταζεστε ποσο σημαντικο ειναι αυτο για χρεωμενες χωρες και επιχειρησεις, ειναι το φαρμακο στην ουσια) τοτε ναι οντως οι μειωσεις ειναι μια σωστη επιλογη. Ως τοτε....οχι, διοτι θανφερουν χαρα για ενα τριμηνο και κλαματα στο τελος της χρονιας,
Υ.γ κατι που βοηθα στο θετικο ισοζύγιο εξωτ. συναλλ. ειναι η φθηνη ενεργεια. Αυτο θα λύσει πολλα προβληματα. Διοτι η μειωση του εργασιακου κοστους ως ενα οριακο σημειο θα επιφερει βαλβες στην προρϋπολογισμο ειτε λογω υψηλης ανεργειας (καταστροφη των ταμειων) ειτε λογω μειωσης του τζιρου της αγορσς (ελαστικες σχεσεις εργασιας). Οποτε για να πετυχεις μια μεταβλητη πειραζεις οχι την ιδια την μεταβλητη αλλα τις αλλες (κοστος ενεργεις) που εχουν υψηλο συντελεστη συσχετισης αποτελεσματος. Εμεις κανουμε το αναποδο.
Ουφ εβγαλα το αχτι μου και σημερα......συνεχίστε
-
Criuser γιατί μπλέκεις τα ΤΚ με τον ΦΠ? Πλέον τα ΤΚ για τα καινούργια υπολογίζονται με τα καυσαέρια, συνεπώς έχουν μειωθεί πάρα πολύ . Συγκεκριμένα τα CX 30αν και δίλιτρο έχει μόνο 100 € και απ'ότι μου είπαν από την Mazda θα πάει μάλλον στα 88 €.
Πολύ σωστά.
88,32€ για την ακρίβεια (για το αυτόματο CX30 skyactiv x) όπως έχω γράψει πιό πάνω.
Το οποίο προκύπτει από πολλαπλασιασμό των Co2 επί τον αντίστοιχο συντελεστή (138 x 0,64). Προσοχή: τους καινούριους συντελεστές που λαμβάνουν υπόψη τις μετρήσεις κατά WLTP και που ισχύουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για αυτοκίνητα που θα ταξινομηθούν από 1/1/21. Γιατί όσα ταξινομήθηκαν από 1/11/10 εως 31/12/20 πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με βάση άλλους συντελεστές (που λαμβάνουν υπόψη τις μετρήσεις κατά NEDC).
-
.........και εχουμε μεγελα χρεη με μεγαλα πρωτογεννη πλεονάσματα .
Οταν καθε εξαμηνο (και τριμηνα) εχουμε συγκεκριμενους στοχους δεν γινεται να αφησουν μια πηγη εισροων στο κρατικο ταμειο και παραλληλα τις υποχρεωσεις να τρεχουν. Οι αλλαγες θελουν πιστωση χρονου....και τι κανιυμε ως τοτε; ειμαστε εγκλωβισμένοι.
Αν οπως λεει ο super@t εχουμε πλεονασματα στο ισοζυγιο εξωτερικων συναλλαγων επι σειρα ετων, και υψηλο τζιρο στην αγορα (δεν φανταζεστε ποσο σημαντικο ειναι αυτο για χρεωμενες χωρες και επιχειρησεις, ειναι το φαρμακο στην ουσια) τοτε ναι οντως οι μειωσεις ειναι μια σωστη επιλογη. Ως τοτε....οχι, διοτι θανφερουν χαρα για ενα τριμηνο και κλαματα στο τελος της χρονιας,
Υ.γ κατι που βοηθα στο θετικο ισοζύγιο εξωτ. συναλλ. ειναι η φθηνη ενεργεια. Αυτο θα λύσει πολλα προβληματα. Διοτι η μειωση του εργασιακου κοστους ως ενα οριακο σημειο θα επιφερει βαλβες στην προρϋπολογισμο ειτε λογω υψηλης ανεργειας (καταστροφη των ταμειων) ειτε λογω μειωσης του τζιρου της αγορσς (ελαστικες σχεσεις εργασιας). Οποτε για να πετυχεις μια μεταβλητη πειραζεις οχι την ιδια την μεταβλητη αλλα τις αλλες (κοστος ενεργεις) που εχουν υψηλο συντελεστη συσχετισης αποτελεσματος. Εμεις κανουμε το αναποδο.
Ουφ εβγαλα το αχτι μου και σημερα......συνεχίστε
Πόσο γρήγορα έγραφες για να βγάλεις το άχτι σου;;Από την αρχή μέχρι το τέλος δεν κατάλαβα Χριστό.
-
Πολυ γρήγορα.... Την επόμενη φορά προσπαθησε καλυτερα
-
Oι πολιτικοί σκέφτονται ΜΟΝΟ πολτικά . Οπότε ένας φόρος που χτυπάει όσους αγοράζουν αμάξια άνω των 40000 και πολλών κυβικών , είναι εύκολο να πουληθεί στον κόσμο .
Εσείς πιστεύετε ότι θα τον καταργήσει .
Οπως πιστεύουμε και για τον ΕΝΦΙΑ , τον ΦΑΠ , τον ΦΜΑΠ , τον συμπληρωματικό φόρο , το χαρτόσημο στις μισθώσεις , το τέλος επιτηδεύματος και τόσα άλλα ...
Mazda CX-30