-
https://kblognext.com/archives/13547.html
Ενδιαφέρουσα πληροφορία (χρειάζεται μετάφραση από Ιαπωνικά)
-
Νομίζω ότι οι παρτίδες που φτάνουν από δω και στο εξής στην Ευρώπη θα είναι με τα νέα τεχνικά χαρακτηριστικά, όσον αφορά τον e-Skyactiv μπορεί να είναι και 'εμπορική' η μετονομασία που παίρνουν τα mild-hybrid μοντέλα της Mazda.
-
Νομίζω ότι οι παρτίδες που φτάνουν από δω και στο εξής στην Ευρώπη θα είναι με τα νέα τεχνικά χαρακτηριστικά, όσον αφορά τον e-Skyactiv μπορεί να είναι και 'εμπορική' η μετονομασία που παίρνουν τα mild-hybrid μοντέλα της Mazda.
Άρα φαίνεται πως κατά πάσα πιθανότητα θα παραλάβουμε τα αναβαθμισμένα, αν ισχύει το ότι ως Ελληνική αγορά παραλαμβάνουμε από τις αποθήκες του Βελγίου...
Άρα για να με έχει ενημερώσει το Σεπτέμβριο ο πωλητής για αλλαγή σε 186 ps, σημαίνει πως γνώριζαν για την αναβάθμιση από τότε.
-
Επειδή με ενδιαφέρει πολύ το αυτοκίνητο για αγορά, το ξαναείδα χθες από κάποιον άλλον που το είχε αγοράσει πριν κάποιους μήνες (το diesel και όχι το Χ 186 που ενδιαφέρει εμένα) . Κυρίως ήθελα να δω τους χώρους καθώς την 1η φορά που το είχα δει ήταν βράδυ σε αντιπροσωπεία και ήταν πριν 4 μήνες. Στους εσωτερικούς χώρους είμαι οκ καθώς είμαι μια χαρά (εντάξει δεν έχει τους χώρους από το XC 40 και Kuga που έχω επίσης στην λίστα μου). Εκεί που μου τα χαλάει όμως πολύ είναι στο πορτμπαγκάζ.
Η Mazda δηλώνει ΄χωρο αποσκευών στα 420-430 lt. Επειδή είχα μέχρι πριν κάποιους μήνες peugeot 308 με τον ίδιο ακριβώς δηλωθέντα χώρο αποσκευών, μπορώ να πω με σιγουριά ότι με το μάτι μου φαινόταν μικρότερος αυτός του mazda. Χθες πήρα μεζουρα και μέτρησα τις διαστάσεις. Εσωτερικό πλάτος 100-101 cm , βάθος περίπου 75 cm και ύψος μέχρι την εταζέρα περίπου 41-42 cm. Αν κάνεις πολύ χοντρικά τον υπολογισμό βγαίνει ένας όγκος περίπου 320 lt. Μάλλον προς επιβεβεβαίωση αυτού, είδα χθες ένα αυστραλέζικο συγκριτικό cx 30 με το xc 40 και το q3 και του έβγαζαν όγκο 317 lt. Υποψιάζομαι ότι η διαφορά μέχρι τα 420 lt που ανακοινώνει η mazda είναι κάτω από το δάπεδο , που όπως τον είδα δεν είναι αξιοποιήσιμος χώρος .
Εσείς που έχετε δει το αυτοκίνητο, πως σας φαίνεται ο χώρος των αποσκευών?
Επίσης επίσημη προσφορά μέχρι 31/12 παραγγελία για το skyactive X 186 gt plus 29.950 € (συμπεριλαμβάνεται μεταλλικό και έξοδα πινακίδων και τέλη κυκλοφορίας) και το gt plus so/lu 31.950 € . Παράδοση για το πρώτο 3 μήνες και για το δεύτερο 4-5 μήνες.
-
Επειδή με ενδιαφέρει πολύ το αυτοκίνητο για αγορά, το ξαναείδα χθες από κάποιον άλλον που το είχε αγοράσει πριν κάποιους μήνες (το diesel και όχι το Χ 186 που ενδιαφέρει εμένα) . Κυρίως ήθελα να δω τους χώρους καθώς την 1η φορά που το είχα δει ήταν βράδυ σε αντιπροσωπεία και ήταν πριν 4 μήνες. Στους εσωτερικούς χώρους είμαι οκ καθώς είμαι μια χαρά (εντάξει δεν έχει τους χώρους από το XC 40 και Kuga που έχω επίσης στην λίστα μου). Εκεί που μου τα χαλάει όμως πολύ είναι στο πορτμπαγκάζ.
Η Mazda δηλώνει ΄χωρο αποσκευών στα 420-430 lt. Επειδή είχα μέχρι πριν κάποιους μήνες peugeot 308 με τον ίδιο ακριβώς δηλωθέντα χώρο αποσκευών, μπορώ να πω με σιγουριά ότι με το μάτι μου φαινόταν μικρότερος αυτός του mazda. Χθες πήρα μεζουρα και μέτρησα τις διαστάσεις. Εσωτερικό πλάτος 100-101 cm , βάθος περίπου 75 cm και ύψος μέχρι την εταζέρα περίπου 41-42 cm. Αν κάνεις πολύ χοντρικά τον υπολογισμό βγαίνει ένας όγκος περίπου 320 lt. Μάλλον προς επιβεβεβαίωση αυτού, είδα χθες ένα αυστραλέζικο συγκριτικό cx 30 με το xc 40 και το q3 και του έβγαζαν όγκο 317 lt. Υποψιάζομαι ότι η διαφορά μέχρι τα 420 lt που ανακοινώνει η mazda είναι κάτω από το δάπεδο , που όπως τον είδα δεν είναι αξιοποιήσιμος χώρος .
Επίσης επίσημη προσφορά μέχρι 31/12 παραγγελία για το skyactive X 186 gt plus 29.950 € (συμπεριλαμβάνεται μεταλλικό και έξοδα πινακίδων και τέλη κυκλοφορίας) και το gt plus so/lu 31.950 € . Παράδοση για το πρώτο 3 μήνες και για το δεύτερο 4-5 μήνες.
Ο χώρος αποσκευών είναι ικανοποιητικός για μένα (3μελής οικογένεια με παιδί 9 χρονών που δεν έχει πλέον απαιτήσεις για καρότσια κλπ).
Μπορεί να μην έχει το χώρο της E-Class που είχα σε απόλυτα νούμερα (560lt) αλλά είναι σαφώς πιό εκμεταλλεύσιμος. Αρκεί να πω πως το μικρό ποδήλατο του παιδιού (20άρες ζάντες) δε χώραγε στο χώρο αποσκευών του σεντάν αν δεν έβγαζα τη ρόδα, ενώ στο άλλο αυτοκίνητο (Skoda Citigo με πορτ μπαγκάζ 250 lt) χώραγε όπως ήταν (αφαιρούσα μόνο την εταζέρα).
Λάβε υπόψη σου επίσης, πως τα CX30 GT PLUS που έρχονται στη χώρα μας, έχουν το smart cargo και δεν έχουν ρεζέρβα αλλά κιτ επισκευής. Που σημαίνει πως αν αφαιρέσεις το επιπρόσθετο πάτωμα (γίνεται με μία κίνηση) μεγαλώνει το συνολικό ύψος του πορτ μπαγκάζ. Κάτω από αυτό, βρίσκεται άλλο πάτωμα που ανασηκώνεται επίσης και έχει από κάτω τον ενισχυτή από το bose ηχοσήστημα και μερικούς χώρους για μικροπράγματα.
-
Λάβε υπόψη σου επίσης, πως τα CX30 GT PLUS που έρχονται στη χώρα μας, έχουν το smart cargo και δεν έχουν ρεζέρβα αλλά κιτ επισκευής. Που σημαίνει πως αν αφαιρέσεις το επιπρόσθετο πάτωμα (γίνεται με μία κίνηση) μεγαλώνει το συνολικό ύψος του πορτ μπαγκάζ. Κάτω από αυτό, βρίσκεται άλλο πάτωμα που ανασηκώνεται επίσης και έχει από κάτω τον ενισχυτή από το bose ηχοσήστημα και μερικούς χώρους για μικροπράγματα.
Δεν ήξερα για το smart cargo, εάν στο επιβεβαίωσε ο πωλητής τότε έχουμε ένα bonus δώρο της τάξης των 400€
-
gebou wrote:
Ο χώρος αποσκευών είναι ικανοποιητικός για μένα (3μελής οικογένεια με παιδί 9 χρονών που δεν έχει πλέον απαιτήσεις για καρότσια κλπ).
Μπορεί να μην έχει το χώρο της E-Class που είχα σε απόλυτα νούμερα (560lt) αλλά είναι σαφώς πιό εκμεταλλεύσιμος. Αρκεί να πω πως το μικρό ποδήλατο του παιδιού (20άρες ζάντες) δε χώραγε στο χώρο αποσκευών του σεντάν αν δεν έβγαζα τη ρόδα, ενώ στο άλλο αυτοκίνητο (Skoda Citigo με πορτ μπαγκάζ 250 lt) χώραγε όπως ήταν (αφαιρούσα μόνο την εταζέρα).
Λες αυτό που φαίνεται στο video ? https://www.youtube.com/watch?v=ZL54UuXLzpU
Tα 41 cm ύψους τα μέτρησα από το κάτω πάτωμα (δες στο 1:17 του βίντεο). Από κάτω ήταν ο ενισχυτής. Φυσικά το αυτοκίνητο που είδα χθες δεν είχε το smart cargo (λογικό αφού ήταν το diesel). Μου κάνει εντύπωση πάντως που ο πωλητής δεν μου έχει αναφέρει κάτι τέτοιο. Τώρα θα μου πεις πλέον δεν υπάρχει καν αυτοκίνητο να το βλέπει ο κόσμος και είναι άγνωστο πότε θα φέρουν.
Γενικά η όλη φάση έχει αρχίσει και με χαλάει. Ευθύς εξαρχής δεν υπήρχε αυτοκίνητο για TD . Στο αυτοκίνητο της έκθεσης δεν άνοιγε το πορτμπαγκαζ καθώς όπως μου είπαν είχαν αποσυνδέσει την μπαταρία και δεν άνοιγε. Πλέον δεν υπάρχει ούτε μοντέλο να δεις στην έκθεση και ευτυχώς κάποιος που το είχε αγοράσει πριν κάποιους μήνες, δέχτηκε και να είναι καλά ο άνθρωπος να το ξαναδώ στο σπίτι του.
Δεν ξέρω τι γίνεται στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδος, αλλά εδώ βλέπω ότι υπάρχει πρόβλημα και φοβάμαι και την υποστήριξη αργότερα. Δε νομίζω επίσης ότι φταίει ο τοπικός ντήλερ, καθώς έχει και άλλες αντιπροσωπείες (ειδικά την peugeot ) και πάει σφαίρα.
-
Αγοράζω γουρούνι στο σακί η φάση με το Μάζντα.
-
alf1 wrote:
Δεν ήξερα για το smart cargo, εάν στο επιβεβαίωσε ο πωλητής τότε έχουμε ένα bonus δώρο της τάξης των 400€
Το αναφέρει στον εξοπλισμό στο επίσημο site (στο GT PLUS το τελευταίο κάτω κάτω).
Επίσης πριν λίγο καιρό που επισκέφτηκα ξανά το κατάστημα, έτυχε και άνοιξα το πορτ μπαγκάζ ενός gt plus και είδα ότι όντως υπήρχε το smart cargo.
Τί εννοείς Bonus 400€ ;
-
Λες αυτό που φαίνεται στο video ? https://www.youtube.com/watch?v=ZL54UuXLzpU
[/quote]
Ναι, αυτό ακριβώς
-
Το αναφέρει στον εξοπλισμό στο επίσημο site (στο GT PLUS το τελευταίο κάτω κάτω).
Επίσης πριν λίγο καιρό που επισκέφτηκα ξανά το κατάστημα, έτυχε και άνοιξα το πορτ μπαγκάζ ενός gt plus και είδα ότι όντως υπήρχε το smart cargo.
Τί εννοείς Bonus 400€ ;
Δεν είχα προσέξει ότι το έγγραφε και είμαι σίγουρος ότι στην παραγγελία που έκανα δεν αναφέρεται ρητά στον παρεχόμενο εξοπλισμό, αλλά ok εφόσον περιλαμβάνεται δεν θα με χαλάσει.
Το Smart Cargo System στον κατάλογο της Mazda με τα αξεσουάρ τιμολογείται περί τα 400€ και σε κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες (πχ UK) συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο εξοπλισμού εφόσον κάνεις factory order.
Δεν γνώριζα λοιπόν ότι το ίδιο ισχύει για την Ελλάδα.
-
alf1 wrote:
Τί εννοείς Bonus 400€ ;
Δεν είχα προσέξει ότι το έγγραφε και είμαι σίγουρος ότι στην παραγγελία που έκανα δεν αναφέρεται ρητά στον παρεχόμενο εξοπλισμό, αλλά ok εφόσον περιλαμβάνεται δεν θα με χαλάσει.
Το Smart Cargo System στον κατάλογο της Mazda με τα αξεσουάρ τιμολογείται περί τα 400€ και σε κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες (πχ UK) συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο εξοπλισμού εφόσον κάνεις factory order.
Αν κατάλαβα καλά, το ότι χάνεις τη ρεζέρβα, και επειδή διπλώνει το διαχωριστικό, χρεώνεται 400€?;!
Καλή φάση.
Το αυτοκίνητο είναι καταπληκτικό, αλλά ο χώρος αποσκευών είναι απαράδεκτος για το μήκος του. 3μελης οικογένεια δεν θα έχει θέμα φυσικά, αλλά 3μελης οικογένεια κατά 90% βολεύεται και με C3, που λέει ο λόγος.
-
Και μόλις επιβεβαίωσα ότι στο prospectus που πήρα τον Ιούλιο δεν το έγγραφε στον εξοπλισμό, οπότε θα δείξει κατά την παραλαβή εάν το περιέχει.
-
alf1 wrote:
Τί εννοείς Bonus 400€ ;
Ούτε στη δική μου παραγγελία το αναφέρει ξεχωριστά. Όμως αν δεις στο ελληνικό site, περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό της έκδοσης GT PLUS και όχι στα έξτρα που έχει από κάτω. (πηγαίνεις κάτω κάτω στο site και επιλέγεις: 'θελω-προιοντικούς καταλόγους-CX30').
Οι αντιπροσωπείες των διαφορετικών κρατών, έχουν διαφορετικές τιμολογήσεις και σειρές εξοπλισμών ανάλογα με την εμπορική πολιτική που αποφασίζεται να ακολουθηθεί στη κάθε μία.
-
Αν κατάλαβα καλά, το ότι χάνεις τη ρεζέρβα, και επειδή διπλώνει το διαχωριστικό, χρεώνεται 400€?;!
Καλή φάση.
Το αυτοκίνητο είναι καταπληκτικό, αλλά ο χώρος αποσκευών είναι απαράδεκτος για το μήκος του. 3μελης οικογένεια δεν θα έχει θέμα φυσικά, αλλά 3μελης οικογένεια κατά 90% βολεύεται και με C3, που λέει ο λόγος.
Δεν έχει σχέση με την ύπαρξη της ρεζέρβας, αφού υπάρχει έκδοση και για οχήματα με ρεζέρβα, εάν δεις το βίντεο θα καταλάβεις.
-
Και μόλις επιβεβαίωσα ότι στο prospectus που πήρα τον Ιούλιο δεν το έγγραφε στον εξοπλισμό, οπότε θα δείξει κατά την παραλαβή εάν το περιέχει.
Έχω κατεβάσει στο κινητό μου τον προιοντικό κατάλογο στις 28/7/2020 και το αναφέρει, ακριβώς όπως το αναφέρει και τώρα.
-
Dublin wrote:
Καλή φάση.
Δεν έχει σχέση με την ύπαρξη της ρεζέρβας, αφού υπάρχει έκδοση και για οχήματα με ρεζέρβα, εάν δεις το βίντεο θα καταλάβεις.
Το είδα βρε, δεν κατάλαβα ότι έδειχνε ρεζέρβα (είμαι με κινητό στη δουλειά).
Αν το έχει δωρεάν σούπερ, για 400€ νομίζω ήταν ακριβό αξεσουάρ. Πάνω από 200€ δεν το κοστολογουσα με τίποτα.
Πάντως τα Mazda είναι καταπληκτικά αμάξια, και δεν μπορώ να τα κρίνω αυστηρά, έπαθα πλάκα με το MX-30, απίστευτος σχεδιασμός.
Αλλά η εμπορική τους στόχευση και διείσδυση είναι αμφιλεγόμενες κατ'εμε.
-
Επίσης υπάρχουν στο ελληνικό site της Mazda οι τιμοκατάλογοι από το 2019 έως και τον Οκτώβριο του 2020 σε pdf's με αναλυτικότατη αναφορά στους εξοπλισμούς και τις τιμές όλων των εκδόσεων και τη τιμολόγηση όλων των extras (με τιμές προ φόρων φυσικά). Μιλάμε για pdf των 400+ σελίδων.
Τους έχω μελετήσει αναλυτικά από το καλοκαίρι και μπορώ να επιβεβαιώσω πως είναι απόλυτα ακριβείς. Και αυτό γιατί στη παραγγελία που έκανα με βάση τις τιμές που είδα στους συγκεκριμένους καταλόγους (προσθέτοντας ΦΠΑ και τέλος ταξινόμησης τα οποία υπολόγισα μόνος μου), όταν πήγα στο κατάστημα για να κάνουμε και τυπικά τη παραγγελία, οι τιμή που μου είπε ο πωλητής συμφωνούσε με αυτή που είχα υπολογίσει μέχρι το τελευταίο ευρώ.
-
Άρα gt plus ετοιμοπαράδοτα δεν υπάρχουν; Τρίμηνη αναμονή;
-
Άρα gt plus ετοιμοπαράδοτα δεν υπάρχουν; Τρίμηνη αναμονή;
Θα πρέπει να μιλήσεις με την αντιπροσωπεία μήπως και υπάρχει κάποιο αταξινόμητο από παραγγελία που ακυρώθηκε.
Mazda CX-30