-
Θα συμφωνήσω με τον @alf1 από το Α ως το Ω. Στο qashqai που έχω τώρα (4WD) έχω τα michelin latitude cross, είναι μεν περισσότερο θορυβώδη από τα 100% ασφάλτινα με μέτριο φρενάρισμα (όντας 65on-35off road), αλλά έχω πάει παντού απροβλημάτιστα. Χαρακτηριστικά, γυρίζαμε από Δράμα τα φώτα του 2019 με 20 πόντους χιόνι έως Σέρρες και στην συνέχεια βράδυ τον περίπλου της λίμνης κερκίνης καθ' οδών για Θεσσαλονίκη χωρίς πουθενά να γλυστρίσω ή να τρομάξω. Φυσικά με συνετή οδήγηση.
Καθώς κι εγώ θέλω να κινούμαι απροβλημάτισα σε κάθε συνθήκη, όταν με το καλό παραλάβω το δικό μου (Μάιο) θα κάνω έρευνα αγοράς να αντικαταστήσω τα λάστιχα με all season. Εκτιμώ όμως ότι εάν έρθει με τα TOYO θα είναι περισσότερο κοστοβόρα η ανταλλαγή τους σε σχέση με τα BRIDGESTONE. Στην AUTONE το awd που οδήγησα είχε τα TOYO ενώ τα fwd bridgestone turanza t005. Υπάρχει ενδιαφέρουσα δοκιμή all season ελαστικών στο youtube από το tyrereviews.co.uk, όπου αναλύει τα χαρακτηριστικά του κάθε ελαστικού. Βέβαια θα προτιμούσα ένα ελαστικό 80-20 αλλά η διάσταση 215/55/18 είναι λίγο δύσκολη για τέτοιες επιλογές
-
Καθώς κι εγώ θέλω να κινούμαι απροβλημάτισα σε κάθε συνθήκη, όταν με το καλό παραλάβω το δικό μου (Μάιο) θα κάνω έρευνα αγοράς να αντικαταστήσω τα λάστιχα με all season. Εκτιμώ όμως ότι εάν έρθει με τα TOYO θα είναι περισσότερο κοστοβόρα η ανταλλαγή τους σε σχέση με τα BRIDGESTONE. Στην AUTONE το awd που οδήγησα είχε τα TOYO ενώ τα fwd bridgestone turanza t005. Υπάρχει ενδιαφέρουσα δοκιμή all season ελαστικών στο youtube από το tyrereviews.co.uk, όπου αναλύει τα χαρακτηριστικά του κάθε ελαστικού. Βέβαια θα προτιμούσα ένα ελαστικό 80-20 αλλά η διάσταση 215/55/18 είναι λίγο δύσκολη για τέτοιες επιλογές
Με το καλό να το παραλάβεις.
Ποιό ακριβώς επέλεξες;
-
SIMDION wrote:
Με το καλό να το παραλάβεις.
Ποιό ακριβώς επέλεξες;
Skyactiv-x 186 awd SO
-
Είχα λίγο χρόνο και πέρασα απο Mazda σήμερα. Μπήκα σε CX - 30 takumi το έλεγε επετειακή έκδοση. Εντυπωσιάστηκα απο την ποιότητα και προσοχή στην λεπτομέρεια, πραγματικά ότι πιο ποιοτικο σε καμπίνα έχω συναντήσει εδώ και πολύ καιρό. Το αμάξι αφόδευε premiumila σε όλα τα μήκη και πλάτη. Δέρμα παντού, ωραίες γραμμές,ραφές, εργονομία, design. Πάρα πολύ προσεγμένο, ουδεμία σχέση με απλά τίκ ενός καταλόγου με έξτρα εξοπλισμό. Πρέπει να το δεί κάποιος με τα μάτια του για να το αντιληφθεί.Χώροι B suv μου φανήκαν απλά οκ.
Πολύ ποιοτικό προιόν η αίσθηση που μου άφησε είναι ότι μπήκα σε alfa romeo προσεγμένη εξ Ανατολής. Δε ρώτησα τιμές και συνδοιασμούς κινητήρων/αυτόματου μόνο και μόνο για να μη στεναχωρηθώ.
-
Το Cx30 skyactivd full extra που ήταν στην AUTOONE μάλλον πουλήθηκε καθώς σήμερα που πέρασα από εκεί δεν υπήρχε
-
Τα Turanza πάντως είναι εντυπωσιακά για θερινά, ένα μείον σε σχέση, π.χ με τα Primacy, είναι ο θόρυβος κύλισης, δυστυχώς ακούγεται περισσότερο, αλλά είναι και αρκετά φθηνότερο ταυτόχρονα.
https://www.whatcar.com/advice/owning/whats-the-best-all-round-tyre/n1161
Και εγώ σκέφτομαι να βάλω Cross climate, φίλοι μου έχουν πει τα καλύτερα και έχω δει τρελά βιντεάκι με χιόνια Θεσσαλία με Insignia!
Το θεματακια είναι ο θόρυβος κύλισης (για λίγο), το φρενάρισμα στο στεγνό (για λίγο) και η κατανάλωση (λογικά, για πολύ!). Από διάρκεια μάλλον έχουν βελτιωθεί, αλλά δεν νομίζω να βγάλει όσα ένα θερινό.
-
Αυτα φοράω σε ενα παλιότερο τούτου που εχω.
Ναι εχουν θορυβο
Ναι εχεις εξτρα κταναλωση και φθηρονται τα τακουνια ευκολα.
Γλυστρουν καπωε νωριτερα στις στροφες
Σε φρενο ειναι σαν θερινα και στην βροχη εξαιρετικά.
Στο χιονι απλα τσουλας χωρις να σπιναρει.
Για suv μια χαρα είναι εμενα ομως μου λειπουν τα αυτοκινητιστικα ελαστικα. Να τρεχουν αθορυβα και να στριβουν βεντούζα.
Με επριξαν ολοι να βαλω τα crossclimate. Φαγωθηκαν. Οκ θα τα ξαναβαζα για να πηγαινω απο α σημειο στο β αν και ο θορυβος ειναι εντονος αλλα τα τακουνια φθηρονται πολυ γρήγορα
-
Καλησπέρα.
Μετά από 5 μήνες και 13 μέρες αναμονής, είμαι κι εγώ, εδώ και λίγες ώρες, ένας ακόμα, ευτυχισμένος κάτοχος, αυτού του υπέροχου αυτοκινήτου.
Πρόλαβα στο 'παρά πέντε' να παραλάβω, τη τελευταία μέρα που ήταν ανοιχτά τα καταστήματα (από 11/2 κλείνουν όλα για δυο εβδομάδες τουλάχιστον και είναι άγνωστο τί θα γίνει με τις παραδόσεις). Τοποθέτησα κατευθείαν και τα Goodyear vector 4seasons gen-3 suv (ήρθε με Toyo) και είμαι έτοιμος για το πρώτο χιόνι που προβλέπεται να πέσει τις επόμενες μέρες.
Θα επανέλθω αφού γράψω κάποια χιλιόμετρα, για τις πρώτες εντυπώσεις.
-
Καλησπέρα.
Μετά από 5 μήνες και 13 μέρες αναμονής, είμαι κι εγώ, εδώ και λίγες ώρες, ένας ακόμα, ευτυχισμένος κάτοχος, αυτού του υπέροχου αυτοκινήτου.
Πρόλαβα στο 'παρά πέντε' να παραλάβω, τη τελευταία μέρα που ήταν ανοιχτά τα καταστήματα (από 11/2 κλείνουν όλα για δυο εβδομάδες τουλάχιστον και είναι άγνωστο τί θα γίνει με τις παραδόσεις). Τοποθέτησα κατευθείαν και τα Goodyear vector 4seasons gen-3 suv (ήρθε με Toyo) και είμαι έτοιμος για το πρώτο χιόνι που προβλέπεται να πέσει τις επόμενες μέρες.
Θα επανέλθω αφού γράψω κάποια χιλιόμετρα, για τις πρώτες εντυπώσεις.
Καλοτάξιδο πανεμορφο
-
Καλοτάξιδο φίλε!
Να μας πεις εντυπώσεις και να βάλεις και φώτο όταν μπορέσεις!
-
καλοτάξιδο να είναι!
Περιμένουμε οπωσδήποτε εντυπώσεις!
-
πολύ όμορφο αυτοκίνητο alf1 , καλοτάξιδο με πολλά και ευχάριστα χιλιόμετρα !
-
Καλοτάξιδο να είναι, εύχομαι πολλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα.
Το δικό μου κατέβηκε στο λιμάνι στις 09/02 οπότε έχω ακόμα μερικές ημέρες αναμονής μέχρι να το παραλάβω, θα γράψεις λοιπόν πρώτος τις εντυπώσεις σου.
-
Καλοτάξιδο με πολλά,καλά χιλιόμετρα! Αναμένουμε φώτο.
-
Καλοτάξιδο! Όπως το έψαξα, η Goodyear σε 215/55/18 δίνει το vector all season gen 2. Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε εντυπώσεις ειδικά για λάστιχα καθώς με ενδιαφέρει. Έδωσες μικρή διαφορά στην ανταλλαγή των ελαστικών;
-
Καλοτάξιδο και να το χαρείς με Υγεία! Εξαιρετική επιλογή!!
-
Σας ευχαριστώ πολύ όλους!
Εύχομαι με το καλό στους αναμένοντες...
SIMDION 300€ διαφορά (ουσιαστικά τα μισά του κόστους καινούριου).
Θα ανεβάσω φωτό σύντομα.
-
2.0 150hp skyactive-G (Εδώ δεν εισάγεται ακόμη)
Kατανάλωση σε 150km (σε μικτές συνθήκες σε δική τους διαδρομή): 6,5lt/100km. 0-100 κάτω από 9' (8,8' σε δική τους μέτρηση). Φρένα δυνατά,που δεν κοπώνονται γρήγορα (απόσταση φρεναρίσματος 44μ.,αλλά με χειμερινά ελαστικά). Καλή ηχομόνωση με μετρήσεις που έκαναν οι ίδιοι σε διάφορες ταχύτητες. Έχει και μετρήσεις εσωτερικών διαστάσεων.
Τα υπόλοιπα συν-πλην, όπως τα ξέρουμε. Αναφέρει ότι η βασική 'αχίλλειος πτέρνα' είναι οι χρόνοι των ρεπρίζ,λόγω μη turbo.Έτσι, λέει αναγκάζεσαι να χρησιμοποιείς τις αλλαγές ταχυτήτων,που όμως είναι απολαυστικότατες αφού είναι το καλύτερο κιβώτιο της κατηγορίας του.
-
-
Πολύ ωραίο! Να το χαρείς,καλοτάξιδο!
Mazda CX-30