-
Οχι δεν ασχολήθηκα.
-
@kostis20 said in Mazda CX-30:
Δευτερο service σήμερα στους 20μήνες και 37100km.
Αλλάχθηκαν και εμπρός τακάκια και δίσκοι.
Μόνο που πρέπει να ξαναπάω για το recall ...Οι δίσκοι αλλάχτηκαν 99,5% άνευ λογου επειδή είναι leasing
-
Nαι αυτο σκεφτηκα και εγώ .Αλλα προφανώς δεν είπα τίποτα γιατί τωρα βρεθηκα με ολοκαινουρια φρένα...
Και τα λάστιχα έχουν ελάχιστη φθορά αλλά σε 1 με 2 μήνες θα τα αλλάξω.
Ολα αυτα μαζί τα υπολογίζω γύρω στα 1200 ευρω . -
Γι αυτο ρωτησα κ εγω αν ειδες την φθορα τους.
Ειναι πολυ νωρις για αλλαγη.
Αλλα οκ αφου ειναι leasing... -
Καλημέρα! Πειτε μου για το κέρωμα,τι προϊόν να αγοράσω για να το κάνω μόνη μου, τι να προσέξω και αν βοηθάει από μικρό γρατζουνιές κλπ, δηλ χρησιμεύει για κάτι άλλο εκτός της εμφάνισης;!
-
@olga-maneta said in Mazda CX-30:
Καλημέρα! Πειτε μου για το κέρωμα,τι προϊόν να αγοράσω για να το κάνω μόνη μου, τι να προσέξω και αν βοηθάει από μικρό γρατζουνιές κλπ, δηλ χρησιμεύει για κάτι άλλο εκτός της εμφάνισης;!
Το κερί δεν προστατεύει από γρατζουνιές αλλά από τον ήλιο, την λάσπη, τα άλατα του νερού και σχετικά από κουτσουλιές. Βεβαίως δίνει υδροφοβικότητα και λάμψη.
Επιλογές υπάρχουν σε σπρέι (εύκολα στην εφαρμογή), κρέμα (λιγότερο εύκολα στην εφαρμογή) και πάστα (μάλλον το πιο μπελαλίδικο)
-
@ss_76 said in Mazda CX-30:
Το κερί δεν προστατεύει από γρατζουνιές αλλά από τον ήλιο, την λάσπη, τα άλατα του νερού και σχετικά από κουτσουλιές. Βεβαίως δίνει υδροφοβικότητα και λάμψη.
Επιλογές υπάρχουν σε σπρέι (εύκολα στην εφαρμογή), κρέμα (λιγότερο εύκολα στην εφαρμογή) και πάστα (μάλλον το πιο μπελαλίδικο)
Ευχαριστω, υπάρχει καποια εταιρεία να προτιμήσω; -
Ευχαριστω, υπάρχει καποια εταιρεία να προτιμήσω;Σε σπρέι έχω δοκιμάσει αυτό που περνάς ακόμα κι άβαφα πλαστικά, φανάρια, χρώμια, τζάμια, ζάντες
https://b2b.vectorbrands.gr/turtle-wax-ceramic-spray-coating-500mlΣε κλασικό κερί -χωρίς να τα έχω δοκιμάσει- θα επέλεγα:
https://detailingwash.gr/product/gyeon-q²-wax-new-κερι-10-μηνων/
ή
https://www.swell.gr/webshop/en/protection/676-soft99-extreme-gloss-the-kiwami-dark-200g.html
ή
https://www.mysonax.gr/autoshop/sonax-gyalistika-prostasia/3-sonax-xtreme-astraftero-ygro-keri-1-hybrid.htmlΜάλλον με σειρά ευκολίας τα κεριά.
-
Καταδρομική στο χωριό ξανά...
Αθήνα Ευηνοχώρι σε νορμάλ καταστάσεις...
Ευηνοχώρι χωριό ματσουκι...
ACC σε όλο το ταξίδι...
Σε γενικές γραμμές καλά πήγαμε...μετά το Αντίρριο έχει αρκετή ανάβαση και αν το πατάς θα κάψει...
Έχω όμως την εντύπωση από το καλοκαίρι που είχα 2Κ χλμ σαν να έκαψε λιγότερο αυτή τη φορά.
Είμαι πλέον στα 5750. -
Γυρισαμε απο το χωριο...
Εναντια στο τρεντ της χαμηλης καταναλωσης εγω ειπα να παιξω στο αναποδο...
Μπιζανι - ΣΕΑ Αιγιου σε 1.42 λεπτα (226χλμ αποσταση). Με159132 μωτ εκαψε 8.2 (κλιμα στους 23 προφανως). ΣΕΑ Αιγιου - σπιτι σε 1.24 λεπτα (191 χλμ). Εδω ημασταν πιο χαλαροι...κ καψαμε 7.9.
Μπορω να πω εντυπωσιασμενος δεδομενου της υψηλης μωτ κ ποσο ξεκουραστα πηγαμε κ ηρθαμε. Θελω σιγα σιγα να το ξεκαπνισω...Στο ταξιδι ειναι απολαυστικο κ εχει πολυ καλο πατημα για το σκαρι του.
Στο θεμα ρανταρ κ του ACC προσεξα οτι για να μην σε κοψει οταν συναντας αλλο αυτοκινητο στην δεξια λωριδα σου ειναι να εχεις σχετικα τα μουτρα σου στης αριστερη πλευρα της λωριδας. Αυτο παντα οταν ειμαστε σε αριστερη καμπη...οχι ευθεια προφανως.Ειναι καπως περιεργο να ερχεσαι με κανα 160αρι κ δεξια αυτοκινητο η φορτηγο με 80...θα τρομοκρατηθει το ρανταρ κ εμεις επισης. Εκτος κ αν εισαι εκτος ACC που δεν σε ενοχλει...
Λιγο το Turanza μου φαινεται μαπα σαν λαστιχο αλλα δεν θελω να βιαστω να το κρινω ακομα. Μπορει να ειναι λογω 1ης τοποθετησης η οντως να ειναι μαπα. Δειχνει οτι θελει να φυγει σχετικα ευκολα αλλα το στησιμο του αυτοκινητου συγχωρει. Να ειναι το g-vectoring? Λιγο κ το AWD... ειναι απολαυστικο στο στριψιμο.
Αυτο που με χαλαει ακομα (θα το συνηθισω) οτι δεν εχει τοσο αναλυτικο οργανο ταξιδιου...αλλα οκ. Ολοι εχουν μειονεκτηματα.
-
Ενδιαφέροντα όσα γράφεις Chrisk6,αλλά δεν έχεις 159 μ.ω.τ. για 226km απόσταση σε 102min. οδήγησης. 132 μ.ω.τ. είναι το σωστό (το οποίο επίσης είναι υψηλό και πολύ καλή κατανάλωση για την ταχύτητα αυτή).
-
Στο ταξιδι ειναι απολαυστικο κ εχει πολυ καλο πατημα για το σκαρι του.
Στο θεμα ρανταρ κ του ACC προσεξα οτι για να μην σε κοψει οταν συναντας αλλο αυτοκινητο στην δεξια λωριδα σου ειναι να εχεις σχετικα τα μουτρα σου στης αριστερη πλευρα της λωριδας. Αυτο παντα οταν ειμαστε σε αριστερη καμπη...οχι ευθεια προφανως.Πολλές φορές σε στροφή όταν πλησιάζω φορτηγό βγάζω φλας και δεν επεμβαίνει.
Λιγο το Turanza μου φαινεται μαπα σαν λαστιχο αλλα δεν θελω να βιαστω να το κρινω ακομα.
Το έχω διαβάσει σε διάφορα σαιτ ότι δεν είναι πολύ καλά. Δεν έχω άποψη το δικό μου ήρθε με toyo.
-
και η δεύτερη διαδρομή έγινε με 136μωτ και έκαψε λιγότερο.
Παίζει μεγάλο ρόλο διαδρομή. -
@panormus772 said in Mazda CX-30:
Ενδιαφέροντα όσα γράφεις Chrisk6,αλλά δεν έχεις 159 μ.ω.τ. για 226km απόσταση σε 102min. οδήγησης. 132 μ.ω.τ. είναι το σωστό (το οποίο επίσης είναι υψηλό και πολύ καλή κατανάλωση για την ταχύτητα αυτή).
Εχεις δικαιο. Λαθος υπολογισμος...
@gtsartsal Παιζει ρολο το υψομετρικο.
Εκει χρειαζεται κ κατεβασμα αν ειναι να κρατησεις τα χλμ. -
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
Στο θεμα ρανταρ κ του ACC προσεξα οτι για να μην σε κοψει οταν συναντας αλλο αυτοκινητο στην δεξια λωριδα σου ειναι να εχεις σχετικα τα μουτρα σου στης αριστερη πλευρα της λωριδας.
Επίσης πατώντας λίγο το γκάζι σε αυτές τις περιπτώσεις κάνεις "bypass" το acc
-
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
Στο θεμα ρανταρ κ του ACC προσεξα οτι για να μην σε κοψει οταν συναντας αλλο αυτοκινητο στην δεξια λωριδα σου ειναι να εχεις σχετικα τα μουτρα σου στης αριστερη πλευρα της λωριδας.
Επίσης πατώντας λίγο το γκάζι σε αυτές τις περιπτώσεις κάνεις "bypass" το acc
Σωστα. Δεν το επισημανα αυτο.
Μετα αφηνοντας το γκαζι επανερχεται το ACC. -
Εκτός των γνωστών επιλογών σε all season των Bridgestone
Continental
Goodyear
Hankook
Michelin
Pirelli
προστίθεται η παρακάτω επιλογή της Yokohama από την σειρά Geolandar που είναι για SUV & Crossover. Πιθανόν να είναι ανθεκτικότερη αν βγαίνεις εκτός δρόμου γιατί π.χ. τα goodyear 4season SUV gen-2 μετά από 30000χλμ έχουν εμφανή φθορά. Πάντως μέχρι τα 45000χλμ θα πάνε.To yokohama είναι ασύμετρο κι έχει διαφορετική λογική στην σχεδίαση σε σχέση με τα υπόλοιπα που είναι με πέλμα σε σχήμα V. Μειονέκτημα ο δείκτης κατανάλωσης C βροχή B
-
Αντε να τα δουμε και σε κανα τεστ/συγκριτικο πως συμπεριφερονται.
Παιζει μεγαλο ρολο που μενεις/κινεισαι.
Οσοι ειναι σε ορεινα σιγουρα τους νοιαζει αρκετα η αποδοση σε χιονι/βροχη κ κατι λιγοτερο το στεγνο θεωρω. -
-
Mazda CX-30