-
Το έχω γράψει και αλλού, η 98άρα δεν έχει καμια διαφορά σε αίσθηση ή κατανάλωση απο την 95άρα
Και εγώ στο LBX έχω βάλει 2 φορές 95άρα και μου έχει βγάλει περισσότερα χλμ απο την 98άρα που έβαλα την 1η μέρα που το παρέλαβα -
@bathan said in Mazda CX-30:
Το έχω γράψει και αλλού, η 98άρα δεν έχει καμια διαφορά σε αίσθηση ή κατανάλωση απο την 95άρα
Και εγώ στο LBX έχω βάλει 2 φορές 95άρα και μου έχει βγάλει περισσότερα χλμ απο την 98άρα που έβαλα την 1η μέρα που το παρέλαβαεξαρταται ο κινητηρας μερικα εχουν χαρτη που μπορουν να το εκμεταλλευτουν
-
Επειδη η βενζινη που εχουμε εδω ειναι του κ@λου εγω βαζω συνηθως 98αρα. Με 95αρα δεν ειναι οτι εχω δει καποια τρομερη διαφορα και ουτε οτι δουλευει το SPCCI περισσοτερο.
Στο εξωτερικο που εκανα 3500χλμ μονο με εκει βενζινες (95αρα) ειδα απιστευτη διαφορα...αλλα εκει το ηξερα οτι η ποιοτητα ειναι αλλου.Επισης μην ξεχναμε πως οταν ζηταμε το γκαζι και δεν παμε νορμαλ, λογω υψηλης συμπιεσης το μοτερ θελει τα πολλα οκτανια.
Με 15:1 συμπιεση ειναι το σημειο που πρεπει να εχεις και καλο καυσιμο. -
Τρέχει προωθητικό 1.500ε στο Mazda 3, ίσως και στο CX-30 για όποιον ενδιαφέρεται.
-
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
Επειδη η βενζινη που εχουμε εδω ειναι του κ@λου εγω βαζω συνηθως 98αρα. Με 95αρα δεν ειναι οτι εχω δει καποια τρομερη διαφορα και ουτε οτι δουλευει το SPCCI περισσοτερο.
Στο εξωτερικο που εκανα 3500χλμ μονο με εκει βενζινες (95αρα) ειδα απιστευτη διαφορα...αλλα εκει το ηξερα οτι η ποιοτητα ειναι αλλου.Επισης μην ξεχναμε πως οταν ζηταμε το γκαζι και δεν παμε νορμαλ, λογω υψηλης συμπιεσης το μοτερ θελει τα πολλα οκτανια.
Με 15:1 συμπιεση ειναι το σημειο που πρεπει να εχεις και καλο καυσιμο.Πράγματι θα ίσχυε αν ο κινητήρας είχε παραδοσιακό τρόπο λειτουργείας. Όμως καθώς προηγείται η συμπίεση (σαν τους πετρελαιοκινητήρες) κι κατόπιν ο σπινθήρας από το μπουζί, οι "χειρότερη" αντικροτική ικανότητα των καυσίμων 95ron, είναι ιδανική για τον κινητήρα
-
@ss_76 said in Mazda CX-30:
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
Με 15:1 συμπιεση ειναι το σημειο που πρεπει να εχεις και καλο καυσιμο.Πράγματι θα ίσχυε αν ο κινητήρας είχε παραδοσιακό τρόπο λειτουργείας. Όμως καθώς προηγείται η συμπίεση (σαν τους πετρελαιοκινητήρες) κι κατόπιν ο σπινθήρας από το μπουζί, οι "χειρότερη" αντικροτική ικανότητα των καυσίμων 95ron, είναι ιδανική για τον κινητήρα
Οπως ξερεις και εσυ οταν δεν λειτουργει το SPCCI δουλευει με τον παραδοσιακο τροπο. Οταν καποιος αρχισει κοινως και το ματσουκωνει και το στροφαρει μεχρι τον κοφτη θελει τα οκτανια για να εκμεταλλευτει την υψηλη συμπιεση. Οταν πας χαλαρα και βλεπεις το SPCCI αναμμενο ναι τοτε θελεις να σπαει η συμπιεση.
Το ολο θεμα ομως ειναι οτι οι 95αρες και 98αρες εδω δεν ειναι 100% καθαρες σε αυτο που βαζουμε.
Κονταψε να κλεισει 700χλμ το δικο μου με ενα ντεποζιτο και δεν ειχε αναψει το λαμπακι...αλλα αυτο το εχω δει μονο εξω και με 95αρα.
Εδω μεσα ποτε... -
Βάλτε με δείτε τι νούμερα δίνει από το obd στο ignition timing αν πιστεύετε ότι έχει τόση διαφορά το καύσιμο στην λειτουργία.
-
Εγω πάντως καταλαβαίνω αρκετη διαφορά υπέρ της 98αρας.Δεν το εχω ξανασυναντήσει σε αλλο κινητηρα τόσο εντονο.Το είχα ξαναγράψει και παλιότερα.
Mazda CX-30