-
Καλώς ή κακώς, στην Ελλάδα μόνο σε diesel είναι λογική η αγορά του..
-
Έτσι είναι δυστυχώς ο άλλος ο διλιτρος υβριδικός combo petrol diesel εδώ θα τον φάει η μαρμάγκα. Φυσικά μάλλον δεν απασχολεί ιδιαίτερα την μαμά τα δικά μας φορολογικά τερτιπια.
Το έχει δει κανείς από κοντά; Το έχει πάει βόλτα;έχουμε εντυπώσεις;
Πάντως η αλήθεια είναι ότι σε εμένα προσωπικά τσεκαρει πολλά κουτάκια.
Τέλειο μέγεθος και στις 3 διαστάσεις, νορμάλ χωρος αποσκευών εντάξει δεν 500αριζει αλλά δεν είναι και τα 380 του xceed ή του φοκους. Καλό πλάτος μπροστά από τα νούμερα που βλέπω (χάνει κάνα πόντο από το φοκους και 1.5 από το xceed) πίσω είναι πιο σφικτό όμως κατά 3-4 στους ώμους.
Στα 27 έχει σαφώς περισσότερα συστήματα ασφαλείας από το κια αλλά και από το φοκους, βασικα έχει τα πάντα ακόμα και acc , blind spot rear cross traffic (βέβαια αυτό δεν συνδυάζεται με κάμερα οπισθοπορειας οπότε μάλλον μόνο ηχητικό πρέπει να είναι και ίσως κάποια ειδοποίηση στην οθόνη) σήματα αναγνώρισης κίνησης, πλοήγηση , συναγερμό, dab ραδιόφωνο, αναδιπλούμενος, head up display, digital meter set, και το g ventoring control που απο ότι είδα βοηθά στις κλίσεις να μην γέρνει η καμπίνα κυρίως για τους συνεπιβάτες. Και από ότι λένε οι μετρήσεις wltp αλλά και το τεστ που είδαμε παραπάνω είναι οικονομικό και πιάνεις σχετικά εύκολα και κάτω από 6 κατανάλωση.
Φυσικά τα 116 με 27 κιλά ροπής σε 1400 κιλά σκάφος δεν σε κάνει να χοροπηδας από την χαρά σου!
Αλλά το κιβώτιο ταχυτήτων , η ποιότητα μέσα, ο σχεδιασμός έξω , η ποιότητα κύλισης, η αξιοπιστία φτιάχνουν ένα δυνατό πακέτο.
Σίγουρα από το πακέτο λείπουν πολύ η κάμερα οπισθοπορειας και ο αυτόματος κλιματισμός.
-
Ωραία εργαλεία τα σύγχρονα Mazda! Θα ήθελα πολύ να έχω ένα.
-
Και λογικά λόγω Ιάπωνα θα έχει και καλύτερη ελαστικότητα ο ντίζελ από τα ευρωπαϊκά καθώς βλέπω μέγιστη αποδιδόμενη ισχύς στις 4000 στροφές και μέγιστη ροπή από 1600-2600 δλδ από αρκετά χαμηλά
-
Το είδα σήμερα στην έκθεση είναι αρκετά κόμπακτ δεν δείχνει το μηκος του.
Έχει φοβερή σχεδιαστική γραμμή ότι ομορφότερο όχι μόνο στην κατηγορία του και στα χρήματα του.
Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο το μεγάλο καπό και το κάθετο κόψιμο στην μάσκα.
Ακόμα καίμε την 16αρα ζάντα είναι όμορφο. Το πιο αδύνατο σημείο του είναι τα τεράστια πλαστικά πλαίσια παντού τα οποία χαρίζουν πρακτικότητα αλλά θα μπορούσαν να ήταν μισά σε φάρδος. Στο μπλε μεταλλικό που το είδα δεν χτυπούσε πολύ αλλά όταν το είδα στο κλασικό κόκκινο που διαφημίζουν ένα προς παράδοση που είχαν έχανε λίγο λόγω των πλαστικών. Εντάξει αυτό το κόκκινο της Μάζντα απίστευτο! Κάνει τρομερά νερά με το φως μοναδικό!
Εσωτερικά τώρα είναι ότι ποιοτικότερο έχω δει στα τελευταία πολλά αμάξια που έχω δει ίσως μόνο το ds7 το συναγωνίζεται σαφώς ποιότικοτερο από Χ1 και 3008.
Πολύ ωραίες επιφάνειες και απίστευτη αίσθηση όλα τα κουμπιά. Όπου να το πιάσεις λες ότι δεν έχει κάνει περικοπές κόστους.
Οθόνη παρά παρά καλά μελετημένη μόλις που περνά πάνω από την βάση του τζαμιού δεν κόβει πόντο από την ορατότητα.
Δούλεψα τους περιστροφικους διακοπτες της οθόνης που δεν είναι αφής πολύ στιβαροί και αυτοι.
Ο λεβιές κλασικός κοντος Μάζντα με κοντές διαδρομές σε τέλειο ύψος.
Θέση οδήγησης την τερμάτισα κάτω για να έχω τον αέρα που θέλω από το κεφάλι.
Φάρδος μπροστά καλό, όλη η κονσόλα αγκαλιάζει τον οδηγό.
Παράθυρα ξεκινούν αρκετά ψηλά και αυτό ίσως είναι θέμα για σχετικά κοντούς που θα πρέπει να ανεβάζουν το κάθισμα και ίσως το υποβραχιονιο τους έρχεται ψτοτε χαμηλά.
Πίσω τώρα από την θέση του οδηγού για μένα δύσκολα κλασικά τα πράγματα. Έχω πρόβλημα και με τα πόδια εντονο αλλά και το κεφάλι μου έβρισκε πολύ ενώ και το φάρδος ήταν περιορισμένο. Αρκετά στενάχωρο δλδ.
Αποσκευές τα 430 που λένε του φαίνονται έχει καλό ύψος που σημαίνει ότι παίρνει εύκολα βαλίτσες στο πλάι.
Συνολικά είναι σχεδόν μια κατηγορία μόνο του δεν μπορείς να το βάλεις δίπλα στα μη πριμιουμ παίζει εύκολα στην κατηγορία Χ1, Χ2,Q3 (εντάξει μεγαλύτερο αυτό αλλά το q2 πολύ μικρότερο), GLA.
Το ντίζελ του είναι χωρίς δοχείο ουρίας πολύ σημαντικό αυτό και έχει τέλη 113 ευρώ.
Ξέχασα να ρωτήσω το 2.0 με τα 180 και την 24v θεωρείται υβριδικό και με τα νέα ττ οφελειται άραγε;
-
Μαζνταρα
Σκέψου το αντίστοιχο χατςμπακ δεν βγηκε ούτε ως φιναλίστ στα αυτοκίνητα της χρονιάς.
Μουχαχαχα
Υ.γ Η οθόνη ει αι σχεδιασμένη ακριβώς για τον λόγο που είπες. Για να μην χαλά την ορατότητα. Θυμάμαι που το τόνιζαν σε κάποιο σημείο οι σχεδιαστές τις μαζντα όταν τους ρωτούσαν για τις ίντσες. Μάλιστα έκαναν μελέτη και είδαν πως οι ίντσες σε συναρτηση της αποσρασης και του υψους της θεσης της είναι ιδανικές για γρήγορη προσαρμογή του ματιού στις πληροφορίες
-
Γενικά η εργονομία κινείται σε υψηλά επίπεδα. Η ένσταση μου είναι ο χώρος για τους πίσω που στα 4.40μ μήκος θα έπρεπε να ήταν καλύτερα.
Επίσης τα ψηφιακά όργανα και λογικά και η οθόνη η κεντρική έχουν πολύ υψηλή ευκρίνεια καμιά σχέση με κάποιες άλλες που είναι απλά διεκπεραιωτικες.
-
Σε τετοια αυτοκινητα θεωρω πως τα 440 λιτρα ευκολα χωρίς εταζερα γίνονται π.χ 500 λίτρα με βαλίτσες.
-
Το είδα σήμερα στην έκθεση είναι αρκετά κόμπακτ δεν δείχνει το μηκος του.
Έχει φοβερή σχεδιαστική γραμμή ότι ομορφότερο όχι μόνο στην κατηγορία του και στα χρήματα του.
Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο το μεγάλο καπό και το κάθετο κόψιμο στην μάσκα.
Ακόμα καίμε την 16αρα ζάντα είναι όμορφο. Το πιο αδύνατο σημείο του είναι τα τεράστια πλαστικά πλαίσια παντού τα οποία χαρίζουν πρακτικότητα αλλά θα μπορούσαν να ήταν μισά σε φάρδος. Στο μπλε μεταλλικό που το είδα δεν χτυπούσε πολύ αλλά όταν το είδα στο κλασικό κόκκινο που διαφημίζουν ένα προς παράδοση που είχαν έχανε λίγο λόγω των πλαστικών. Εντάξει αυτό το κόκκινο της Μάζντα απίστευτο! Κάνει τρομερά νερά με το φως μοναδικό!
Εσωτερικά τώρα είναι ότι ποιοτικότερο έχω δει στα τελευταία πολλά αμάξια που έχω δει ίσως μόνο το ds7 το συναγωνίζεται σαφώς ποιότικοτερο από Χ1 και 3008.
Πολύ ωραίες επιφάνειες και απίστευτη αίσθηση όλα τα κουμπιά. Όπου να το πιάσεις λες ότι δεν έχει κάνει περικοπές κόστους.
Οθόνη παρά παρά καλά μελετημένη μόλις που περνά πάνω από την βάση του τζαμιού δεν κόβει πόντο από την ορατότητα.
Δούλεψα τους περιστροφικους διακοπτες της οθόνης που δεν είναι αφής πολύ στιβαροί και αυτοι.
Ο λεβιές κλασικός κοντος Μάζντα με κοντές διαδρομές σε τέλειο ύψος.
Θέση οδήγησης την τερμάτισα κάτω για να έχω τον αέρα που θέλω από το κεφάλι.
Φάρδος μπροστά καλό, όλη η κονσόλα αγκαλιάζει τον οδηγό.
Παράθυρα ξεκινούν αρκετά ψηλά και αυτό ίσως είναι θέμα για σχετικά κοντούς που θα πρέπει να ανεβάζουν το κάθισμα και ίσως το υποβραχιονιο τους έρχεται ψτοτε χαμηλά.
Πίσω τώρα από την θέση του οδηγού για μένα δύσκολα κλασικά τα πράγματα. Έχω πρόβλημα και με τα πόδια εντονο αλλά και το κεφάλι μου έβρισκε πολύ ενώ και το φάρδος ήταν περιορισμένο. Αρκετά στενάχωρο δλδ.
Αποσκευές τα 430 που λένε του φαίνονται έχει καλό ύψος που σημαίνει ότι παίρνει εύκολα βαλίτσες στο πλάι.
Συνολικά είναι σχεδόν μια κατηγορία μόνο του δεν μπορείς να το βάλεις δίπλα στα μη πριμιουμ παίζει εύκολα στην κατηγορία Χ1, Χ2,Q3 (εντάξει μεγαλύτερο αυτό αλλά το q2 πολύ μικρότερο), GLA.
Το ντίζελ του είναι χωρίς δοχείο ουρίας πολύ σημαντικό αυτό και έχει τέλη 113 ευρώ.
Ξέχασα να ρωτήσω το 2.0 με τα 180 και την 24v θεωρείται υβριδικό και με τα νέα ττ οφελειται άραγε;
Είναι αμαξάρα και κάνουν και εκπτώσεις μέχρι 3000 ευρώ.
-
3000 είδα σε άλλα μοντέλα της Μάζντα σε αυτό 800 κανουν από αυτά που ξέρω.
-
Η έκπτωση ειναι 3.000 ευρώ για τα 3άρια.Το CX 30 έχει 800 ευρώ έκπτωση.
Ο 2λιτρος skyactiv x και g είναι mild hybrid και θα έχει μειώσεις Τ.Τ. με το νέο νόμο. Το μόνο πρόβλημα του -για Ελλάδα- είναι τα κυβικά του.
-
Εμένα η καμπίνα μου φάνηκε μια κατηγορία κάτω σε σχέση με τις εξωτερικές διαστάσεις, σε φάρδος μπροστά είναι καλό όμως. Γενικα πληρώνεις το τίμημα για το πολυ μακρύ καπό. Δεν θα είναι ιδανικό αυτοκίνητο για μια οικογένεια αλλά μπρος στα κάλη...Θα το προτιμούσα σίγουρα μεταξύ xceed, focus active, chr και γενικά οποιουδήποτε crossover αυτή τη στιγμη εκεί στα 25-28. Άντε να αρχίσουμε να βλέπουμε κανένα στο δρόμο να σπάει η μονοτονία!
-
Ισχύει για την καμπίνα. Μπροστά είναι καλό σε φάρδος σε κεφάλι εγώ που είμαι ψηλός το τερμάτισα κάτω για να έχω τον νορμάλ αέρα. Αλλά γενικά μπροστά είσαι οκ εχεις πολύ καλή θέση οδήγησης και εκπληκτική θέση ο λεβιές ταχυτήτων. Γενικά η εργονομία η ποιότητα υλικών και το στήσιμο του infotainment παραπέμπουν απευθείας σε πριμιουμ με την καλή έννοια του όρου.
Πίσω όντως παραπέμπει σε b crossover όχι σε c. Μόνο μετρίου αναστήματος θα βολευτουν ανετα.
Βέβαια υπάρχουν πολλα που σε κάνουν να παραβλέψουμε τους πίσω χώρους.
To 2.0 υβριδικό με τα 180 θα πάει στα 27.500 μόνο από την μείωση ττ χωρίς τυχόν προωθητικο έχει φυσικά φόρο πολυτελείας 440 και τεκμήριο μέχρι να καταργηθούν (?) 8.800 αλλά είναι καλή περίπτωση γιατί έχει τα πάντα εξοπλιστικά εκτός κλίμα και οπισθοπορειας καινοτομο κινητήρα καλές επιδόσεις και μάλλον χωρίς να ρουφάει υπερβολική βενζίνη. Και φυσικά είναι Μάζντα με ότι αυτό συνεπάγεται.
-
Τα 2000 κυβικά πόσο κοστίζουν ετήσια από πλευράς φόρων; ισχύει ακόμα ο φόρος πολυτελείας;
Update:
ουπς τώρα είδα ότι τα γράφει το προηγούμενο μήνυμα. Πάντως το αμάξι δείχνει ωραία περίπτωση (αν δεν υπήρχε ο ΦΠ), δυσκολεύομαι να βρω αντικαταστάτη για το Honda HRV 4WD 20ετίας και το CX-30 μου κίνησε το ενδιαφέρον....
-
Ειναι καλη περίπτωση αν το δεις απο κοντα πιο πολυ με σπορ αμαξι μοιαζει , παρά κροσοβερ , καλα σουβ με την καμια, απλα αν βάζεις κόσμο πισω ειναι κατωτερο του ανταγωνισμου, δλδ υποδυεστερο από το μηκος που εχει.
Και ειπαμε η ποιοτητα η απτη ειναι ευκολα από Χ1 , Q3 απλα όμως μας εχουν συνηθίσει οι κατασκευαστες τελευταια λιγα κυβικα πολλα αλογα η μαζντα επιλεγει αλλο δρόμο , πολλα κυβικα ( τα οποια ομως στην Ελλαδα κοστιζουν) για τα ίδια αλογα αφου πετυχαίνουν το κατεβασμα των ρυπων που είναι το ζητούμενο παγκοσμιώς.
Η επιχειρηματολογια του πωλητη είναι οτι η μαζντα επιλέγει να μην ζορίζει τους κινητήρες της το οποίο έχει πλεονεκτημα σε βαθος χρονου στην αξιοπιστια. Φυσικά αυτό μενει να αποδειχθει σε σχεση με τον ανταγωνισμό. Αν δλδ τα τουρμάκια των 1.0-1.2 με τα 130 & 150 άλογα βγάλουν βλάβες μετά από πχ 100000 χλμ τοτε ναι εχει δικιο η μαζντα. Αν όμως και τα αλλα παιζουν ακοπα χωρις βλάβες χανει το πλεονεκτημα που ευαγγελίζονται στην μαζντα.
-
Ατμοσφαιρικούς κινητήρες έχει, πόσα άλογα να βγάλει.
-
Ωραίο review!
Μέχρι να ψωνίσεις, θα έχεις γίνει επαγγελματίας reviewer...χαχα.
-
Έκανα ΚΑΙ το cx30 τεστ!
Σε ντίζελ αυτόματο στην πιο πλούσια έκδοση με τα πάντα όλα δερμάτινα και κάμερα μπροστινή ειχε στο παρκάρισμα!
Εντάξει το αμάξι που το είδα πάλι πιο πολύ με σπορ ψηλωμενο μοιάζει πάρα κροσοβερ.
Ξαναρυθμισα την θέση μου μπροστά μετά μπήκα πίσω τελείως πιεσμένα τα γόνατα. Πήγα και στην πεζω που είναι στο ίδιο κτίριο μπήκα 3008 έκανα τα ίδια πάλι σφικτά ήμουν πίσω τελείως ελάχιστα καλύτερα...
Στο τεστ τώρα.
Καταρχήν το head up display είναι φανταστικό όπως προτζεκταρει στο τζάμι ξεχνάς το καντράν! Με μια ένσταση μόνο. Δυστυχώς είναι για Ιάπωνες!
Δλδ εγώ έπρεπε να κατεβάσω το ηλεκτρικό κάθισμα κάτω ,δεν είμαι σίγουρος βέβαια αν το τερμάτισα για να βλέπω όλη την προβολή! Και πάλι έπρεπε να σκύψω λίγο. Αν καθόμουν καμαρωτος απλά το έχανα!
Αλλά έχει φανταστική ευκρίνεια ακόμα και με φουλ φως το βλέπεις τέλεια φαντάζομαι ότι το βράδυ θα είναι μαγικό! Προβάλει όρια ταχύτητας βελάκι φλας λωρίδες βοήθειας και δεν ξέρω τι άλλο.
Δυστυχώς δεν οδηγησα το χειροκίνητο για να δω το σασμάν και το κούμπωμα του.
Το αυτόματο έχει μια μικρή υστέρηση στην απόκριση όχι ιδιαίτερα ενοχλητικό. 2-3-4-5 όμως τις κουμπώνει πολύ ομαλά και μάλλον προς το γρήγορο.
Τα αυτακια του χειροκίνητου τα νιώθεις καλύτερα από του psa χειρότερα από του φοκους.
Τιμόνι σχετικά ελαφρύ μου φάνηκε.
Ανάρτηση αρκετά σκληρή μεταφέρει αρκετό ντρανταγμα μεσα. Τον πίσω άξονα τον ένιωσα να κοπανα λίγο. Λάστιχο 215/55/18.
Εννοείται πολύ ευθύβολο για πλάκα έπιανε τα150-160 χωρίς να ένιωθες ότι είχε τόσα πολύ αθόρυβη η καμπίνα , κανένα κροτάλισμα αν μου έλεγαν ότι ήταν βενζίνη θα το πίστευα.
Το πίεσα αρκετά καταναλωση 11.3. Αρκετά μεγάλη θα έλεγα. Στην αποθήκευση είχε 7.4 μο.
Θέση οδήγησης φοβερή.
Το αμάξι ήταν τεστ ντραιβ από Αθήνα με 7000 χλμ. Είχε αναμμενη ένδειξη με πρόβλημα στο Σταρτ στοπ. Επίσης το λαιν ασίστ πιο πολύ δεν λειτουργούσε παρά λειτουργουσε. Εννοείται εκεί που ήταν ξεθωριασμένες χαμπάρι αλλά ακόμα και σε τέλεια διαγραμμισμενο οδόστρωμα είχε θέμα.
Όταν λειτουργούσε δεν ήταν πολύ παρεμβατικό ένα μικρό τράνταγμα και μια τάση διόρθωσης , καμιά σχέση πχ με το xceed που ήταν κερβερος.
Δεν ξέρω αν η δυσλειτουργία του σχετιζόταν με το άλλο ηλεκτρονικό του Σταρτ στοπ που δεν λειτουργούσε.
Επίσης η μπροστινή κάμερα άναψε στιγμαια κάποια στιγμή που έστριψα από στάση σε φανάρι χωρίς να υπάρχει λόγος.
Γενικά είχε πολλά ηλεκτρονικά θέματα ήθελε ηλεκτρονικό και νομίζω αν το έψαχνα θα έβγαζε και άλλα.
-
Και για να μην κράζουμε μόνο. Έστειλα σήμερα απρογραμμάτιστα εμειλ στον πωλητή γιατί την άλλη φορά μου είχε πει ότι πουλήθηκε το τεστ και περιμένουν άλλο μπας και είχαν φέρει.
Επειδή είχαν περάσει λίγες μέρες μόνο θεώρησα σιγά μην είχαν φέρει.
Σε 5 λεπτά απάντησε στο εμειλ λέγοντας μου έλα ότι ώρα θες μέχρι τις 6:30! Ούτε μα ούτε μου ούτε δεν είδα ποτέ τοεμειλ!
Ο πωλητής αυτός ήταν από αυτούς που μου απάντησαν σχεδόν σε όλα τα ερωτήματα που έκανα πάλι σε 5 λεπτά χωρίς να έχουμε μιλήσει ξανά ποτέ τηλεφωνικά και χωρίς να έχει το τηλέφωνο μου! ΣτΑ ερωτήματα που η Σκόντα κατακης θέλανε να περάσω από εκεί για να υποβάλλω τα σέβη μου!
-
Ωραίο review!
Μέχρι να ψωνίσεις, θα έχεις γίνει επαγγελματίας reviewer...χαχα.
Ναι ή θα ψωνίσω αμάξι ή θα φάω την δουλειά του συντοπίτη!
Mazda CX-30