-
Αααα εγώ κατάλαβα για την εισαγωγική
Γράψε λάθος.
-
-
Ρε συ μην το βλέπεις με ελληνικά γυαλιά. Αν οι περισσότερες ευρωπαϊκές παραγγελίες είναι σε 2.0 εκεί θα στραφούν.
Και εγώ αν μου έλεγες ξέχνα την επόμενη δεκαετία τον φόρο πολυτελείας και τα τεκμήρια αν η κατανάλωση δεν ξέφευγε στο υβριδικό 2.0 εκεί θα πήγαινα υπολογίζοντας και την εξέλιξη που έχουν δώσει στην Μάζντα σε αυτόν τον κινητήρα
-
Αν πράγματι αλλάξει ο φόρος πολυτελείας όπως παρέθεσα και σε άλλο νήμα (Ξεχάστε τα τεκμήρια και τον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης!), τότε πιστεύω θα ανέβουν οι πωλήσεις του στην Ελλάδα.
Πολύ καλό αυτοκίνητο φαίνεται.
Απίστευτος εξοπλισμός για στάνταρ έκδοση.
-
Τελευταία άκουσα σε reviews και για αυτό και για το '3' ότι λίγο 'ψαρεύει' η μούρη του στις στροφουλες και στεναχωρήθηκα...
Για τον ΦΠ είναι και το θέμα εμπιστοσύνης. Άντε πες τον καταργεί σήμερα. Πόσο εμπιστοσύνη να έχεις ότι δεν θα τον επαναφέρει με αποτέλεσμα να φορτωθείς μια ωρολογιακή βόμβα σε 2/3/5 χρόνια;;...
Παράλληλα με τον ΦΠ θα κατεβάσει και τα υπερβολικά ΤΚ ασφάλιστρα και τεκμήρια των 2L; Γιατί και αυτά είναι σημαντικά ποσά για να τα αγνοήσεις, δεν είναι μόνο τα 440€ του ΦΠ...
-
Επίσης μου άρεσε που το κιβώτιο είναι ψιλοαναισθητο δλδ παρότι κινήθηκα με με μέτριες ταχύτητες με ότι σχέση και να είχα μέσα δεν με ένοιαζε πουθενά δεν κρέμασε πουθενά δεν έτρεμε ζητώντας μου να κατεβάσω σχέση. Προφανώς έχει να κάνει με τα πολλά σχετικά κυβικά. Παρόμοια αίσθηση είχα με το cx7 αναλογικά πάντα από έπαιρνα ακόμα και κλειστές στροφές με χαμηλές ταχύτητες με 4η-5η.
Δλδ στο cx30 επιταχυνες στα 100 με 4η ξεχνουσες να ανεβάσεις δεν ξελιγονοταν. Είχες 6η κατεβαζες 70 δεν εσκουζε να κατεβάσεις. Δλδ πήγαινε σαν αυτόματο ειδικά συνδυαστικά με το acc
-
.... σκέψου ότι αν δεν είχε δασμούς θα ταν 2.500 ευρώ κάτω.
Πες κάτι θα κέρδιζαν και αυτοί....άντε 1800 ευρώ κάτω.
Κατσε ρε Lap...Πως προκύπτουν αυτα τα νουμερα? 10% ειναι (αν δεν μειωθηκε ηδη) στην τιμη εργοστασιου
-
Καλησπέρα.
το τελευταίο διάστημα έχουν κυκλοφορήσει ανακοινώσεις σχετικά με upgrades σε κινητήρες skyactiv x και skyactiv d καθώς και βελτιώσεις σε ανάρτηση για Mazda 3 και CX30, οι οποίες δεν είναι ξεκάθαρες, ειδικά για τον skyactiv x. Άλλα ξένα sites αναφέρουν 186hp από 180 για τον skyactiv x, άλλοι 190hp και 24 ροπή (από 22,4).
Συν κάποιες βελτιώσεις στην απόκριση του κομπρέσορα και βελτιώσεις στο mild hybrid σύστημα.
https://www.newsauto.gr/news/perissoteri-ischis-gia-to-mazda-3-skyactiv-x/
Το θέμα είναι αν το πακέτο των βελτιώσεων, περιλαμβάνεται ήδη στα αυτοκίνητα που έρχονται στην αγορά της Ελλάδας.
Έχουμε κάτι ποιό συγκεκριμένο για το θέμα αυτό;
-
Απο ότι έχω καταλάβει η μαζντα δεν φερνει αμαξια εδω αν δεν παραγγείλεις, λογω και της ελαχιστης ζητησης. Υπάρχει πανευρωπαικος κουβας αμαξιων που από εκει όποιος το κλείσει το παιρνει . Δλδ ότι ισχύει για όλη την ευρωπη θα ισχύσει και για εδώ. Απο αυτά που διάβασα είναι για αναβαθμίσεις που ΘΑ γίνουν. Κατα συνέπεια μάλλον ότι βρίσκεται ηδη στην ευρωπαικη αποθηκη δεν θα εχει αυτες τις αναθαθμίσεις.
Ας ξυπνησουν λιγο εκει στην Μαζντα η ευρωπη θελει αλογα με 116 και 122 αλογα σε 1.8 και 2.0 κινητηρες ναι η αξιοπιστια παει στον θεο και δεν θα σπασει ποτε ο κινητηρας αλλα ελεος ζοριστε λιγο και τα μοτερ σας !!! δεν ειναι απο γυαλι....ο ανταγωνισμός βγαζει 1.0 με 160 αλογα και εσεις ..ειμαστε μια ωραια ...ατμοσφαιρα ειμαστε...
-
Μάλλον είναι θέμα ρύπων, δε μπορoύν να βγάλουν πολλά ατμοσφαιρικά άλογα στη βενζίνη και να καλύπτουν επαρκώς και τα τελευταία Euro στανταρς... ξέρουν τί κάνουν οι ευρωπαίοι κατασκευαστές μέχρι τώρα, εξοβέλισαν πολλά ανταγωνιστικά αυτοκίνητα όσων δεν επένδυσαν στο downsizing & turbo...
-
Ο δίλιτρος βγαίνει με 150 άλογα πια και ο diesel πήρε άλλα 14 άλογα και πήγε στα 130.
-
Καλησπέρα σας,
Υπάρχει κάποιος που να το έχει αγοράσει για να μας πει εντυπώσεις ή θα είμαι ο πρώτος σε 1,5 περίπου μήνα;
-
Καλησπέρα.
Το αναμένω μέσα στον Ιανουάριο
-
Από την ίδια παρτίδα θα παραλάβουμε, ελπίζω να είναι MY2021 με τις βελτίωσεις που έχουν ανακοινώσει.
-
Με γειες, για πέστε τί παραγγείλατε...
-
Με το καλό!
Η αλήθεια είναι πως έχω 'γυρίσει ανάποδα' το Internet προσπαθώντας να καταλάβω από τις λιγοστές και ελλιπείς πληροφορίες, εάν τα (δεδομένα στο Mazda 3) upgrades σε κινητήρα και ανάρτηση στα MY2021, περιλαμβάνονται και στο CX30 και αν ναι (που είναι λογικό αφού είναι ίδια πλατφόρμα), αν θα αφορούν και τις αγορές εκτός Ιαπωνίας (θυμίζω πως όλες οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι βελτιώσεις αφορούν αρχικά την Ιαπωνική αγορά ΜΟΝΟ).
Ο κινητήρας θα λέγεται e-skyactiv x και η ροπή θα είναι 24 από 22,5 ενώ η ισχύς έχει πάει από 180ps σε 190ps ενώ κατά άλλους σε 186ps. Πιθανόν να 'ονοματίζουν' 190ps το upgrade της Ιαπωνικής αγοράς και 186ps το αντίστοιχο της Ευρωπαϊκής.
Ο πωλητής πάντως το Σεπτέμβριο μου είχε αναφέρει απλά την αλλαγή σε 186ps και δεν είχε ενημέρωση για κάτι άλλο. Τα υπόλοιπα τα 'αλίευσα' εγώ τις τελευταίες 20 μέρες ψάχνοντας.
Επίσης με ενημέρωσε πως καταργήθηκαν τα λευκά δερμάτινα καθίσματα (που είχα ήδη παραγγείλει) και έτσι πήγαμε αναγκαστικά στα καφέ-μαύρα.
Οι υπόλοιπες αλλαγές στον skyactiv x, αφορούν τον κομπρέσορα που αντιδρά αμεσότερα, καθώς και βελτιώσεις στο hybrid σύστημα.
Στην ανάρτηση έκαναν κάποιες fine tuning αλλαγές, ώστε να είναι λίγο πιό ενδοτική, μετά από κριτικές ότι ήταν αχρείαστα σφιχτή σε κάποιες εγκάρσιες ανωμαλίες.
Ελπίζω κι εγώ να περιλαμβάνονται οι αλλαγές στα μοντέλα που θα έρθουν τον Ιανουάριο, γιατί είναι πραγματικά σημαντικές.
Εν αναμονή...
-
Αφού καταφέρατε και ξεπεράσατε το 'σκόπελο' των 2000 κυβικών, επιλέξατε πολύ καλό αμάξι -κι αν ισχύουν κι οι βελτιώσεις του 2021 ακόμη καλύτερο- κι εύχομαι σύντομα καλορίζικα και στους δύο!!
Υ.Γ. Στο κλασσικό κόκκινο της mazda τα παραγγείλατε;
-
Από ότι έχω καταλάβει η έκδοση που έρχεται πλέον στην Ευρώπη, έχει 186hp, 240Nm ροπής στις 4.000, συμπίεση 15,0:1 και εκπομπές 128 g/km σε wltp (από 180hp, 224Nm στις 3.000, συμπίεση 16,3:1 και 133 g/km της αρχικής έκδοσης), χαρακτηριστικά που θα βρεις εάν μπεις στο configurator του Βέλγικου site της Mazda.
Εκτιμώ ότι ο κινητήρας είναι ακριβώς ίδιος με τον αρχικό και όλες οι αλλαγές αφορούν software και χαρτογράφηση κινητήρα, ενώ οι αλλαγές σε ανάρτηση είναι μόνο για το 3 που υπήρχαν παράπονα για την σχετικά σφιχτή ανάρτηση. Θα ήθελα πάντως εάν έχει κάποια μηχανική αλλαγή, αυτή να είναι ο supercharger ο οποίος σε πολλές χώρες έχει εμφανίσει προβλήματα, στις πρώτες τουλάχιστον παρτίδες οχημάτων που κυκλοφόρησαν.
Όσον αφορά τα 2.000 κυβικά, την τελευταία ημέρα του Ιουλίου που έβαλα την παραγγελία δεν είχα ακούσει για τις σκέψεις του οικονομικού επιτελείου περί κατάργησης τεκμηρίων διαβίωσης, αλλά και να το είχα ακούσει δεν πιστεύω σε ευνοϊκές ρυθμίσεις φορολογίας εάν πρώτα δεν τις δω δημοσιευμένες σε ΦΕΚ.
Εγώ επέλεξα το GT PLUS /SO/LU FW MT σε Snowflake white, εάν και οφείλω να ομολογήσω ότι το κόκκινο της Mazda είναι εντυπωσιακό.
Με το καλό λοιπόν να τα παραλάβουμε !!!
-
Εγώ επέλεξα GT PLUS SO/LU FW AT σε polymetal grey. Το κόκκινο είναι όντως εντυπωσιακό από κοντά, αλλά φοβήθηκα την επισκευή της 3πλής επίστρωσης χρώματος σε περίπτωση 'στενής επαφής'.
Αν και αρχικά το είχα παραγγείλει με White leather seats, με ειδοποίησαν 20 μέρες μετά τη παραγγελία πως καταργήθηκαν και βγαίνουν μόνο σε black/brown.
Τα Co2 της έκδοσης που επέλεξα, έπεσαν σε 138gr/km κατά wltp (από 145 προ αναβάθμισης), κάτι που σημαίνει πως τα τέλη κυκλοφορίας με βάση τις νέες κλίμακες, πέφτουν σε 88,32€ το χρόνο (138x0,64).
Ως προς τα 2.000 κυβικά, αργά ή γρήγορα θα καταργηθούν τα τεκμήρια με το τρόπο που τα ξέρουμε και μαζί και ο φόρος πολυτελείας. Απλά έχει πάει πίσω λόγω Covid. Έχουν ανακοινώσει πως το '21 θα γίνουν τα μισά και από το '22 θα μηδενιστούν. Μέχρι τότε...440€/έτος. Είδωμεν... Ούτως ή άλλως η συγκεκριμένη επιβάρυνση αφορά ένα μόνο 'οικονομικό' τομέα του αυτοκινήτου που υπερκαλύπτεται από άλλα οφέλη κατά τη γνώμη μου.
-
Παιδιά εύχομαι καλορίζικα και καλοτάξιδα !
Πριν από 2 ημέρες που μίλησα με τον αντιπρόσωπο της Mazda στο Ηράκλειο μου ανέφερε ότι η αλλαγή των προδιαγραφών του κινητήρα , μάλλον είναι για καινούργιες παραγγελίες (4 μήνες περίπου παράδοση). Η Mazda έχει κέντρο στην Αμβέρσα (για όλη την Ευρώπη) και από εκεί παίρνουν όλες οι χώρες. Δεν ήξερε να μου πει αν υπάρχουν εκεί ήδη τα ΜΥ 21 με τις καινούργιες προδιαγραφές. Πάντως υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα και στην Ελλάδα (παράδοση τέλος χρόνου με αρχές Ιανουαρίου) , καθώς ενδιαφέρομαι για το GT Plus .
Παιδιά το έχετε οδηγήσει το GT Plus? Δυστυχώς εδώ στο Ηράκλειο δεν υπάρχει κανένα μοντέλο για TD και αρκέστηκα στο 3 με diesel. Διαβάζω ότι δεν του πολυφαίνονται τα 180 άλογα . Σίγουρα ως ατμοσφαιρικό δεν έχει το boost ενός turbo, αλλά φαντάζομαι δεν θα έχει και πρόβλημα στις προσπεράσεις. Πως σας φάνηκε?
Mazda CX-30