-
@andya3 said in Mazda CX-30:
@piliourits said in Mazda CX-30:
Αυτά όλα που γράφετε είναι άσχετα με Μάζντα, δεν μασάνε εύκολα από τέτοια...
Στα δε τούρμπο είναι αδιάφορα, ποιες είναι η "χαμηλές στροφές" σε τούρμπο, ενώ όσο διευρυνονται και όλων των ειδών τα hybrid που υποβοηθουν ηλεκτρικά ακριβώς στις χαμηλές στροφές, τα αυτόματα κιβώτια που κρατάνε πάντα το ιδανικό εύρος στροφών, αλλά και το "drive by wire" γκάζι που ο οδηγός απλά εκδηλώνει επιθυμία επιτάχυνσης και δεν ελέγχει ο ίδιος πια την έγχυση καυσίμου, γίνονται ακόμη πιο αδιάφορες οι συνήθειες του καθενός, έκτος κι αν κάποιος οδηγεί χειροκίνητο και κρατάει επίτηδες το κιβώτιο σε λάθος σχέση ...για να στρώσει!
Είναι η ...σπορ οδήγηση των χειροκινητων, που λέγαμε σε άλλες συζητήσεις.Αλλά όποιος αγόρασε Μάζντα, μικρή σημασία δίνει...
Δε θέλω να ανοίξω "πληγή" στο νήμα του CX-30, αλλά όποιος πιστεύει ότι τα μοτέρ της Mazda και γενικά τα Ιαπωνικά δεν καίνε λάδια π.χ., πλανάται πλάνην οικτράν...
Και μάλιστα για 2lt ατμοσφαιρικό μοτέρ και ειδικά σε περίπτωση "μη ενδεδειγμένης χρήσης και στρωσίματος του μοτέρ", με μόνιμη χρήση στην πόλη και αποφυγή σκισίματος, όπως ανέλυσα παραπάνω.
Και το κλείνω εδώ το θέμα, όπως το άνοιξα, καλοτάξιδα να είναι τα Mazda σας...Αν βάλεις το ποσοστό των vag και ειδικότερα των Audi που καίνε λάδια σε σχέση με τα γιαπωνέζικα και ειδικότερα των ,Mazda που καίνε λάδια ...Θα κλάψουvε μανουλες στο Ingolstadt...
-
@kostis20 said in Mazda CX-30:
@piliourits said in Mazda CX-30:
Αυτά όλα που γράφετε είναι άσχετα με Μάζντα, δεν μασάνε εύκολα από τέτοια...
Στα δε τούρμπο είναι αδιάφορα, ποιες είναι η "χαμηλές στροφές" σε τούρμπο, ενώ όσο διευρυνονται και όλων των ειδών τα hybrid που υποβοηθουν ηλεκτρικά ακριβώς στις χαμηλές στροφές, τα αυτόματα κιβώτια που κρατάνε πάντα το ιδανικό εύρος στροφών, αλλά και το "drive by wire" γκάζι που ο οδηγός απλά εκδηλώνει επιθυμία επιτάχυνσης και δεν ελέγχει ο ίδιος πια την έγχυση καυσίμου, γίνονται ακόμη πιο αδιάφορες οι συνήθειες του καθενός, έκτος κι αν κάποιος οδηγεί χειροκίνητο και κρατάει επίτηδες το κιβώτιο σε λάθος σχέση ...για να στρώσει!
Είναι η ...σπορ οδήγηση των χειροκινητων, που λέγαμε σε άλλες συζητήσεις.Αλλά όποιος αγόρασε Μάζντα, μικρή σημασία δίνει...
Δε θέλω να ανοίξω "πληγή" στο νήμα του CX-30, αλλά όποιος πιστεύει ότι τα μοτέρ της Mazda και γενικά τα Ιαπωνικά δεν καίνε λάδια π.χ., πλανάται πλάνην οικτράν...
Και μάλιστα για 2lt ατμοσφαιρικό μοτέρ και ειδικά σε περίπτωση "μη ενδεδειγμένης χρήσης και στρωσίματος του μοτέρ", με μόνιμη χρήση στην πόλη και αποφυγή σκισίματος, όπως ανέλυσα παραπάνω.
Και το κλείνω εδώ το θέμα, όπως το άνοιξα, καλοτάξιδα να είναι τα Mazda σας...Αν βάλεις το ποσοστό των vag και ειδικότερα των Audi που καίνε λάδια σε σχέση με τα γιαπωνέζικα και ειδικότερα των ,Mazda που καίνε λάδια ...Θα κλάψουvε μανουλες στο Ingolstadt...
Δες ένα πρόσφατο video στο YouTube του Τατούρη που επισκευάζει ένα MX-5 που καίει λάδια. Όσο πιο μεγάλο το μοτέρ, τόσο πιο φυσικό είναι να καίει λάδια. Δεν έχει σημασία η προέλευση κατασκευής. Κανείς δεν έχει βρει τη μαγική συνταγή ακόμα. Ούτε η αγαπημένη σας και καθ' όλα αξιότιμη Mazda...
-
Δεν υπάρχει σύγκριση...Άστο.
-
Εσύ έκανες σύγκριση και απαντάς μόνος σου στον εαυτό σου.
Μην αυτοπαραμυθιάζεστε. Δεν υπάρχει ιδανικό αυτοκίνητο. Μηχανήματα είναι, με τον ίδιο τρόπο δουλεύουν, τις ίδιες αδυναμίες έχουν. -
Μην αυτοπαραμυθιάζεστε. Δεν υπάρχει ιδανικό αυτοκίνητο. Μηχανήματα είναι, με τον ίδιο τρόπο δουλεύουν, τις ίδιες αδυναμίες έχουν.Μηχανήματα είναι συμφωνώ. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν συμφωνώ.
Αλλά φτιάχνονται με διαφορετικό τρόπο.
Και πολλές φορές απευθύνονται και σε άλλο κοινό... -
Αυτοί οι κανόνες είναι διεθνείς;
Στην Ταιλάνδη που όλοι είναι με παπιά και ένα χιλιοπεντακοσάρι Yaris είναι ότι είναι για εμάς τα δίλιτρα, βαράνε κόφτες στο Yaris για το καλό του κινητήρα;
Στην Αμερική που το δίλιτρο είναι ότι είναι για μας τα χιλιάρια, εκεί δεν θέλει τίποτα, ξεμπούκωμα μόνο από 3-4 λίτρα και πάνω;
Με κινητήρες φορτηγών τι κανόνες ισχύουν που βγαίνουν από 6 ως 16 λίτρα;
-
Μην αυτοπαραμυθιάζεστε. Δεν υπάρχει ιδανικό αυτοκίνητο. Μηχανήματα είναι, με τον ίδιο τρόπο δουλεύουν, τις ίδιες αδυναμίες έχουν.Οκ έρχεσαι και γράφεις στο thread του cx30 ότι τα Mazda καίνε λάδια...
Συγνώμη αλλά εγώ όταν ακούω ένα αμάξι καιει λάδια η πρώτη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό είναι Audi...
Έρχεται μόνο του πλέον.
Τώρα τα υπόλοιπα για ιδανικό αυτοκίνητο κτλ προφανώς τα έβγαλες από το μυαλό σου γιατί κανένας δε τα ανέφερε εδώ μέσα.Οποτε μάλλον εσύ αυτοπαραμυθιαζεσαι... -
Δεν έγραψα αγαπητέ μου ότι καίει λάδια. Μόνοι σας βγάζετε συμπεράσματα.
Τελευταία φορά. Οι 2lt ατμοσφαιρικοί είναι επιρρεπείς μεταξύ άλλων και στο να καίνε λάδια. Επίσης είπα και τη γνώμη μου για το σωστό στρώσιμο και την ανάγκη τους να δουλεύουν όσο το δυνατόν πιο συχνά σε ψηλές στροφές.
Όποιος δεν θέλει δεν το κάνει. No problem. Δικά σας είναι τα αυτοκίνητα, ότι θέλετε κάντε τα... -
Δεν έγραψα αγαπητέ μου ότι καίει λάδια. Μόνοι σας βγάζετε συμπεράσματα. >
"
Δε θέλω να ανοίξω "πληγή" στο νήμα του CX-30, αλλά όποιος πιστεύει ότι τα μοτέρ της Mazda και γενικά τα Ιαπωνικά δεν καίνε λάδια π.χ., πλανάται πλάνην οικτράν..."
"Δες ένα πρόσφατο video στο YouTube του Τατούρη που επισκευάζει ένα MX-5 που καίει λάδια. Όσο πιο μεγάλο το μοτέρ, τόσο πιο φυσικό είναι να καίει λάδια."
Οκ οτι πείς.Όποιος δεν θέλει δεν το κάνει. No problem. Δικά σας είναι τα αυτοκίνητα, ότι θέλετε κάντε τα...>
Προφανώς . -
Αν προσπαθείς να πείσεις εμένα για κάτι είναι και αφελές και ανώφελο. Μου είναι αδιάφορο αν τα Mazda καίνε λάδια. Το έφερε η κουβέντα περί ατμοσφαιρικών μοτέρ.
Αν προσπαθήσεις να πείσεις εσένα, πάλι αχρείαστο είναι, γιατί προφανώς είσαι πεπεισμένος ότι το Mazda είναι ένσ ιδιαίτερο αυτοκίνητο που δεν παθαίνει τίποτα, ούτε θα κάψει ποτέ λάδια, όπως και να του φερθείς και όπως και να το οδηγείς.
Άρα η όλη κουβέντα είναι γενικά για τα πανυγήρια. Καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο σου εύχομαι... -
Δεν κατάλαβα τι παίζει με τα διλιτρα μοτέρ; Γιατί τα διλιτρα καίνε λάδι;
-
Τα δίλιτρα ατμοσφαιρικά. Και τα mazda.
-
Ε καλά κάποια ιαπωνικα καίνε λάδι.Όλα θα κάψουν κάποια στιγμή, κυρίως από τριβή των δαχτυλιδιών με το πέρασμα εκατοντάδων χιλιαδων χιλιομέτρων. Σπανίως όμως ιαπωνικά να καίνε λόγω κακής σχεδίασης του μοτέρ. Εξαίρεση κάποια toyota.
Κινητηρες εσωτερικής καύσης και τριβής είναι... Κάποτε θα χαλαρώσουν καποια μέρη και θα γλυστραει το λαδάκι. Τους κάνεις ρεκτιφιε και γίνονται καινούργιοι και ξανά από την αρχή
-
Χωρίς καμία πρόθεση να γενικεύσω τα 40+ χρόνια που ασχολούμαι με αυτοκίνητα νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω
τους Ιταλούς (καλημέρα μάστορα, καληνύχτα μάστορα) που μ ανάγκασαν να εντρυφήσω στην λειτουργία τους,
τους Γερμανούς που μ έκαναν φτωχότερο γιατί αγόραζα ακριβότερα κάτι που στην πραγματικότητα άξιζε λιγότερο
και τους Ιάπωνες για την ευχαρίστηση που απόλαυσα χωρίς να μου "ζητήσουν" τίποτα οι κατασκευές τους.Όλα χαλάνε όλα μπορεί να κάψουν λάδια σημασία έχει η συχνότητα που εμφανίζονται οι αστοχίες.
Είχα δίλιτρο Subaru μετά από 200.000+ Km δεν μου έκαψε ούτε λάμπα, ούτε σταγόνα λάδι.
Η μεταλλουργία των κιτρινίαριδων είναι έτη μπροστά ότι και να πούμε.
Μπορεί να μην έχουν την καρδιά και το ταπεραμέντο μιας Ιταλίδας αλλά πως να το κάνουμε .... δεν χαλάνε.Αχ!!! Όσα χρόνια και να περάσουν δεν ξεχνώ τον έρωτά μου με την ALFA παρ όλα τα σκέρτσα που μου έκανε.
Ίσως γι αυτό λένε όποιος αγαπά παιδεύει.Συγνώμη αν κούρασα
Ευτυχώς πάντως μιλάμε για το Mazda.
-
Μην αυτοπαραμυθιάζεστε. Δεν υπάρχει ιδανικό αυτοκίνητο. Μηχανήματα είναι, με τον ίδιο τρόπο δουλεύουν, τις ίδιες αδυναμίες έχουν.Όλοι οι πονεμένοι την γνωστή καραμέλα . Όχι δεν δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο και δεν έχουν τις ίδιες αδυναμίες τα μοτέρ των ασιατικών κατασκευαστών. Μόνο η Toyota έβγαλε ένα μοτέρ φριτεζα,απο κατασκευαστική αστοχία.
-
@ggab said in Mazda CX-30:
Μην αυτοπαραμυθιάζεστε. Δεν υπάρχει ιδανικό αυτοκίνητο. Μηχανήματα είναι, με τον ίδιο τρόπο δουλεύουν, τις ίδιες αδυναμίες έχουν.Όλοι οι πονεμένοι την γνωστή καραμέλα . Όχι δεν δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο και δεν έχουν τις ίδιες αδυναμίες τα μοτέρ των ασιατικών κατασκευαστών. Μόνο η Toyota έβγαλε ένα μοτέρ φριτεζα,απο κατασκευαστική αστοχία.
Δεν με ενδιαφέρει να χαλάσω τις φαντασιώσεις κανενός. Όπως νομίζεις. Δεν υπάρχει μεγάλο πολύστροφο μοτέρ που να μην καίει λάδια. Άλλο λιγότερο, άλλο περισότερο. Ειδικά όταν η κύρια χρήση του γίνεται στην πόλη. Είναι αδύνατον τεχνικά.
-
Ποιό θεωρείς μεγάλο μοτέρ;;;;σε κυβικά ή σε ιπποδύναμη;;;πολύστροφα μοτέρ είναι όλα ή κανένα! Διάλεξε!
Το δικό μου 1.8 είναι μεγάλο;;;όπως και να έχει δεν καίει λάδια.
Το 2.3 των 260hp στα MPS,επίσης δεν καίει λάδια.
Απεναντίας το γκρουπ vw δεν έχει ΈΝΑ μοτέρ που να μην καίει λάδια!
Κατά τ'άλλα όλα ίδια είναι....... -
Μπράβο λοιπόν, αυτοί που δεν θέλουν να καίει λάδια καθόλου το αμάξι τους, ας πάρουν Γιαπωνέζικο, που είναι ανώτερης τεχνολογίας και έχουν βρει άλλο τρόπο να δουλεύουν οι ΜΕΚ τους, που ο υπόλοιπος κόσμος δεν τον ξέρει.
-
Εδώ και χρόνια γίνεται αυτό,δεν είναι κάτι καινούργιο!
-
Ένα μπράβο λοιπόν για κάθε χρόνο που γίνεται. Παραμύθι δε θέλετε? Γιατί να κάνω εγώ τον κακό...
Mazda CX-30