-
@gtsartsal said in Mazda CX-30:
Καλημέρα σε ολους.
Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει περίπτωση να αναβαθμιστεί δωρεάν η συνδεσιμότητα και στα μοντέλα του 2021?
Υπάρχει η δυνατότητα να αναβαθμιστεί με χρέωση?Οι τιμές του σέρβις που κυμαίνονται?
Τέλος όσον αφορά τα προγραμματισμένα σέρβις σύμφωνα με τα χλμ που αναφέρονται στην κατάσταση του οχήματος μέσω της οθόνης, έχω παρατηρήσει ότι μειώνονται με ρυθμό σχεδόν διπλάσιο από τα πραγματικά διανυθέντα χλμ. χωρίς να έχω ζορίσει το αυτοκίνητο.
το έχει παρατηρήσει και κάποιος άλλος?
τι προβλημα εχει η συνδεσιμοτητα?
-
@gatoz said in Mazda CX-30:
Καλημέρα σε ολους.
Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει περίπτωση να αναβαθμιστεί δωρεάν η συνδεσιμότητα και στα μοντέλα του 2021?
Υπάρχει η δυνατότητα να αναβαθμιστεί με χρέωση?Οι τιμές του σέρβις που κυμαίνονται?
Τέλος όσον αφορά τα προγραμματισμένα σέρβις σύμφωνα με τα χλμ που αναφέρονται στην κατάσταση του οχήματος μέσω της οθόνης, έχω παρατηρήσει ότι μειώνονται με ρυθμό σχεδόν διπλάσιο από τα πραγματικά διανυθέντα χλμ. χωρίς να έχω ζορίσει το αυτοκίνητο.
το έχει παρατηρήσει και κάποιος άλλος?
τι προβλημα εχει η συνδεσιμοτητα?
δεν έχει κάποιο πρόβλημα.
στα μοντέλα του 2022 υπάρχει αναβαθμισμένη συνδεσιμότητα όπως εξ αποστάσεως κλείδωμα των θυρών, αποστολή της διαδρομής στο αυτοκίνητο (send route to car), εύρεση θέσης του αυτοκινήτου (vehicle finder) και κατάσταση αυτοκινήτου (vehicle status), οι εξ αποστάσεως προειδοποιήσεις ασφαλείας (remote security alert), η ενημέρωση για την καλή κατάσταση του αυτοκινήτου (vehicle health report)
και το ερώτημα μου ήταν θα μπορούσε να δοθεί και στους προηγούμενους κατόχους αυτή η δυνατότητα είτε δωρεάν (σωστό και βολικό) είτε με πληρωμή.
Τέλος όσον αφορά τα προγραμματισμένα σέρβις σύμφωνα με τα χλμ που αναφέρονται στην κατάσταση του οχήματος μέσω της οθόνης, έχω παρατηρήσει ότι μειώνονται με ρυθμό σχεδόν διπλάσιο από τα πραγματικά διανυθέντα χλμ. χωρίς να έχω ζορίσει το αυτοκίνητο. το έχει παρατηρήσει και κάποιος άλλος?
-
Τέλος όσον αφορά τα προγραμματισμένα σέρβις σύμφωνα με τα χλμ που αναφέρονται στην κατάσταση του οχήματος μέσω της οθόνης, έχω παρατηρήσει ότι μειώνονται με ρυθμό σχεδόν διπλάσιο από τα πραγματικά διανυθέντα χλμ. χωρίς να έχω ζορίσει το αυτοκίνητο. το έχει παρατηρήσει και κάποιος άλλος?
Στο δικό μου από τα 20000χλμ έχει πέσει στα 17500 περίπου
-
@ss_76 said in Mazda CX-30:
Πόσα είναι τα πραγματικά χλμ που έχεις διανύσει?
Στο δικό μου από 20000χλμ έχει πέσει 18000χλμ αλλά έχω διανύσει μόνο 900χλμ. -
στην pug παντως των 30000 που προβλεπονται ανα σερβις στο γκεικο, καθε μηνα μειωνεται ή με αν αναλογικα το 30000/12*μηνα ή τα χιλιομετρα για το ιδιο διαστημα ειναι περισσοτερα. εχουν και τη παραμετρο του χρονου μεσα βασικα. ισως ειναι ετσι και στα ματσουντα.
βεβαια το τελευταιο ματσουντα που ειχα εκτος ληζ και που ακομη ζει σε χερια αλλου, επιζει χωρις σερβις μια δεκαετια και 300000km απο τα κατι λιγοτερο απο μισο μυριο που εχει... μονο τα λαμπακια οταν αναβουν συμπληρωμα λαδακι, κανενα τακακι κλπ.... -
,Εγώ έχω κάνει 10550 km και απομένουν 11.000 ακόμα για το service!Όλα καλά μέχρι τώρα το μόνο φωτάκι που άναψε είναι της στάθμης υγρού πλυστικού.
-
Πόσα είναι τα πραγματικά χλμ που έχεις διανύσει?
Στο δικό μου από 20000χλμ έχει πέσει 18000χλμ αλλά έχω διανύσει μόνο 900χλμ.13000
-
@alf1 said in Mazda CX-30:
Καλημέρα σε ολους.
Υπάρχει η δυνατότητα να αναβαθμιστεί με χρέωση?ΟΙ τιμές του σέρβις που κυμαίνονται?
Το Φεβρουάριο έδωσα 185€ για το 1ο service.
Για το άλλο ερώτημα, θα με ενδιέφερε πολύ κι εμένα να μάθω, μιας και το δικό μου είναι μοντέλο του 21185€!!!!!!!!
Για λάδια και φίλτρα λαδιού,καμπίνας;;; -
@gatoz said in Mazda CX-30:
στην pug παντως των 30000 που προβλεπονται ανα σερβις στο γκεικο, καθε μηνα μειωνεται ή με αν αναλογικα το 30000/12*μηνα ή τα χιλιομετρα για το ιδιο διαστημα ειναι περισσοτερα. εχουν και τη παραμετρο του χρονου μεσα βασικα. ισως ειναι ετσι και στα ματσουντα.
βεβαια το τελευταιο ματσουντα που ειχα εκτος ληζ και που ακομη ζει σε χερια αλλου, επιζει χωρις σερβις μια δεκαετια και 300000km απο τα κατι λιγοτερο απο μισο μυριο που εχει... μονο τα λαμπακια οταν αναβουν συμπληρωμα λαδακι, κανενα τακακι κλπ....αυτό που λες ίσως ισχύει.... θα το έχω στο νου μου
-
@gtsartsal said in [Mazda CX-30
13000
Αποκλείεται να έχεις κάνει 13000 χλμ και έχει πέσει 2500χλμ...
Μάλλον δεν κατάλαβες την ερώτηση.
Από τότε που ξεκίνησε από τα 20000χλμ και και πήγε 17.5χλμ πόσα χιλιόμετρα έχεις κάνει; -
@gtsartsal said in [Mazda CX-30
13000
Αποκλείεται να έχεις κάνει 13000 χλμ και έχει πέσει 2500χλμ...
Μάλλον δεν κατάλαβες την ερώτηση.
Από τότε που ξεκίνησε από τα 20000χλμ και και πήγε 17.5χλμ πόσα χιλιόμετρα έχεις κάνει;13000χλμ
-
Εγώ έχω κάνει 7.000Km (κατά κανόνα εκτός αστικού ιστού) και γράφει ότι απομένουν ακόμη 9.000Km για service.
Κάποια στιγμή προ μηνών που το είχα δει το σύνολο έβγαινε 19.000Km.
Ίδωμεν ......
-
Εκτιμώ ότι διάφοροι αισθητήρες υπολογίζουν τις συνθήκες που κινείται το όχημα και προσαρμόζει το διάστημα συντήρησης σύμφωνα με τα πραγματικά δεδομένα. Έτσι αποφεύγονται οι ήξεις αφήξεις ερμηνείες των σκληρών συνθηκών οδήγησης όπου π.χ. στο Qashqai το διάστημα των 30000χλμ ή 1 έτος για συντήρηση υπό κανονικές συνθήκες, έπεφτε στα 15000χλμ ή 6 μήνες σε σκληρές συνθήκες. Με το αυτό τον τρόπο της MAZDA, ο οδηγός είναι σίγουρος ότι το αυτοκίνητο συντηρείται ιδανικά
-
Στα vag γίνεται κάποιος έλεγχος από αισθητήρες στην κατάσταση του λαδιού, και σου βγάζει τα χιλ. που απομένουν για service. Δεν είναι σταθερά, μεταβάλλονται συνέχεια.
Δεν έχω καταφέρει να βρω περισσότερες πληροφορίες, παρ' ότι το έψαξα το θέμα.
Κάτι αντίστοιχο θα είναι και στη Mazda και στις άλλες εταιρείες. -
Σύμφωνα με επίσημη απάντηση της AUTOONE, προς το παρόν δεν προβλέπεται αναβάθμιση σε IPM#2.
Σύμφωνα με ευρωπαϊκά FORUM, τελευταία διαθέσιμη έκδοση του connect έως IPM#1 είναι η 11000, ενώ στα IPM#2 είναι η 12002 -
Επίσης σύμφωνα με ενημέρωση, αναμένονται νέοι (τίμο)κατάλογοι.
-
@spiros75 said in Mazda CX-30:
Επιτέλους θα δούμε και κάποια μείωση!
-
@spiros75 said in Mazda CX-30:
Πόσο πιο νέοι; Aυτός βγήκε την περασμένη βδομάδα:
-
Να ρωτήσω απόψεις / εντυπώσεις από τον 150αρι κινητήρα; Επιπλέον ο συνδυασμός 150αρι και αυτόματο θεωρείτε ότι κόβει τις όποιες δυνατότητες; Δεν μιλάω τόσο για επιδόσεις όσο για άνεση και ασφάλεια (με όσο fun to drive απομένει).
Ευχαριστώ -
Δε θα το επέλεγα....
Mazda CX-30