-
@gatoz said in Mazda CX-30:
@kostis20 said in Mazda CX-30:
https://youtu.be/ZzD1iYo_fZU
Μια χαρά τα πάει...Αν σκεφτούμε και το πόσο καλό είναι εντός δρόμου,μεγάλη επιτυχία.ελα τωρα...
σιριουσλυ?
μαζντα εκτος?
γνωστη η αγαπη γατου για ματσουντα, αλλα..... τα παλικαρια δεν μπορουνε...Δεν είπα πουθενά ότι είναι για σοβαρό off road.Αλλα προφανώς πάει πολύ καλά για αυτό που είναι .
-
Ο ορισμός εκτός δρόμου σημαίνει ότι κινούμαι εκτός πάσης φάσης δρόμου (άσφαλτος, χώμα κλπ). Σε αυτές τις συνθήκες μπορούν να κινηθούν οχήματα τύπου HiLux, Wrangler, κλπ. Για την κίνηση σε χωματόδρομους με σαθρό έδαφος ή/και σχετική λάσπη, ένα SUV (όπως το CX-30) ή crossover με τετρακίνηση και all season (λόγω M&S) και βεβαίως με ικανό οδηγό, κινούνται άνετα.
Περί κατανάλωσης, εικάζω ότι ο @tkin73 αναφέρεται σε μέση ταχύτητα.Πάντως σε ταξίδι Αθήνα-Ζαγοροχώρια-Αθήνα όπου συνάντησα και πάγο, με κίνηση στην Ε.Ο. εντός νομίων ορίων (έως 130 χ.α.ω.) είδα 6,2
Σε ότι αφορά δε την τιμή του, παρά την προσαρμογή της κατά περίπου 2000€ σε σχέση με το παρελθόν, είναι πολύ καλή δεδομένου του πλήρους εξοπλισμού που στον ανταγωνισμό στοιχίζει αρκετές χιλιάδες ευρώ επιπλέον
-
Μια χαρά τα πάει...Αν σκεφτούμε και το πόσο καλό είναι εντός δρόμου,μεγάλη επιτυχία.ελα τωρα...
σιριουσλυ?
μαζντα εκτος?
γνωστη η αγαπη γατου για ματσουντα, αλλα..... τα παλικαρια δεν μπορουνε...Δεν είπα πουθενά ότι είναι για σοβαρό off road.Αλλα προφανώς πάει πολύ καλά για αυτό που είναι .
ειναι απλα οκ για χωματοδρομο στεγνο χωρις πολλα-πολλα.
εχει πολυ αργη τετρακινηση για να μπορεσει κατι καλυτερο.
δεν ειναι φτιαγμενο για αυτο, ειναι για ταξιδι εκτος εο στην πρωτη ευκαιρια και χωσιδια σε εκεινη τη στροφη με τα Εκκλησακια
οποιος θελει εκδρομουλες να δει που χαθηκε η κοκκινοσκουφιτσα, ξερει τι να παρει και ας ειναι μπι-σουβ επτα ετων ηδη. -
σιριουσλυ?
μαζντα εκτος?
δεν ειναι φτιαγμενο για αυτο, ειναι για ταξιδι εκτος εο στην πρωτη ευκαιρια και χωσιδια σε εκεινη τη στροφη με τα Εκκλησακια
οποιος θελει εκδρομουλες να δει που χαθηκε η κοκκινοσκουφιτσα, ξερει τι να παρει και ας ειναι μπι-σουβ επτα ετων ηδη.Για να γράφεις με τόση λεπτομέρεια τις ικανότητες του αυτοκινήτου σίγουρα θα το έχεις οδηγήσει σε όλες τις συνθήκες που περιγράφεις και μάλιστα σε σύγκριση με άλλα αντίστοιχα οχήματα στις ίδιες συνθήκες. Δεν φαντάζομαι να είναι εικασίες
-
@ss_76 said in Mazda CX-30:
σιριουσλυ?
μαζντα εκτος?
οποιος θελει εκδρομουλες να δει που χαθηκε η κοκκινοσκουφιτσα, ξερει τι να παρει και ας ειναι μπι-σουβ επτα ετων ηδη.Για να γράφεις με τόση λεπτομέρεια τις ικανότητες του αυτοκινήτου σίγουρα θα το έχεις οδηγήσει σε όλες τις συνθήκες που περιγράφεις και μάλιστα σε σύγκριση με άλλα αντίστοιχα οχήματα στις ίδιες συνθήκες. Δεν φαντάζομαι να είναι εικασίες
οχι σε τοση αποσταση και τοση ωρα ωστε να το απολαυσω πραγματι. και ατυχως η παραδοση που μου εδωσαν πριν απο εναμιση χρονο ηταν απογοητευτικη και απαγορευτικη για να το παραγγειλω. σαν κατοχος ομως πολλων μαζντα θεωρω οτι πλεον αντιλαμβανομαι που κανει φοκους η εταιρεια και που τα μαζντα ειναι πραματικα αξεπεραστα. στη τετρακινηση, οχι, δεν ειναι στις προτεραιοτητες της εταιρειας. οπως ειναι ας πουμε οι στριφτερες διαδρομες, η ποιοτητα κινησης, η σχεδιαση και η αξιοπιστια.
οσο στα περι τετρακινησης, ε, θελω να πιστευω οτι μια καποια εμπειρια την εχω μετα απο πολλες χιλιαδες χιλιομετρα στα βουνα και τα λαγκαδια της χωρας μας.
και επειδη διακρινω την επιθετικοτητα σου, ολων τα γιουρα αξιζουν και ολοι κανουν τις επιλογες τους. το λιβανι μονο να λειπει απο αυτες. -
Εφόσον και οι δυο μας έχουμε εμπειρία σε βουνά, λαγκάδια, ποτάμια, χιόνια, λάσπες κλπ συμφωνούμε ότι κανένα SUV και Crossover ΔΕΝ είναι ικανό εκτός δρόμου, αλλά όσα έχουν τετρακίνηση, τουλάχιστο M&S ελαστικά και σχετικά μεγάλη απόσταση από το έδαφος, μπορούν να κινηθούν άνετα σε χωμάτινο terrain σε δύσκολες συνθήκες. Βεβαίως πρωταρχικό ρόλο έχει η ικανότητα του οδηγού.
Η δε MAZDA του σήμερα έχει διαφορετική προσέγγιση από το παρελθόν. Με το CX-30 AWD διέσχισε το Καζακστάν το 2019 για την δοκιμή της τετρακίνησης και της αξιοπιστίας.
Συμφωνώ δε απολύτως ότι καλό είναι να λείπει το λιβάνι από τις επιλογές του καθενός εξ ημών. Έκαστος επιλέγει σύμφωνα με τις ανάγκες και τα θέλω του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό εγώ θεωρώ ως εξαιρετική επιλογή ισχύει το ίδιο για κάποιον άλλο και τούμπαλιν φυσικά. -
Εφόσον και οι δυο μας έχουμε εμπειρία σε βουνά, λαγκάδια, ποτάμια, χιόνια, λάσπες κλπ συμφωνούμε ότι κανένα SUV και Crossover ΔΕΝ είναι ικανό εκτός δρόμου, αλλά όσα έχουν τετρακίνηση, τουλάχιστο M&S ελαστικά και σχετικά μεγάλη απόσταση από το έδαφος, μπορούν να κινηθούν άνετα σε χωμάτινο terrain σε δύσκολες συνθήκες. Βεβαίως πρωταρχικό ρόλο έχει η ικανότητα του οδηγού.
Η δε MAZDA του σήμερα έχει διαφορετική προσέγγιση από το παρελθόν. Με το CX-30 AWD διέσχισε το Καζακστάν το 2019 για την δοκιμή της τετρακίνησης και της αξιοπιστίας.
Συμφωνώ δε απολύτως ότι καλό είναι να λείπει το λιβάνι από τις επιλογές του καθενός εξ ημών. Έκαστος επιλέγει σύμφωνα με τις ανάγκες και τα θέλω του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό εγώ θεωρώ ως εξαιρετική επιλογή ισχύει το ίδιο για κάποιον άλλο και τούμπαλιν φυσικά.θα διαφωνησουμε....
στη παρουσα γενια σουβιων, ενα βιταρα ολ γκριπ και ενα -φτου φτου ασχημια και καταθλιψη- νταστερ τετρακουνητο θα κινηθουν στο 90-95% απο οπου παει ενα 'εργαλειο' εκτος δρομου και σιγουρα ακολουθουν στις λεγομενες περιηγητικες στα βουνα. φυσικα δεν μπορουν να μπουν σε ποταμια ή να περασουν απο πολυ δυσκολα σημεια. κανενα αλλο πλην εξωτικων λυσεων με τιμες στα ορια του ασεμνου δεν ακολουθουν εκει οπου πανε τα δυο αυτα. -
-
στη παρουσα γενια σουβιων, ενα βιταρα ολ γκριπ
Περι λιβανιού ο λόγος...
3008 εχω ομως.... γκέικο. χαχαχαχ...
που αν και τετρακινητο και -λεει- 21 εκατοστα αψηλο, δεν ειναι ικανο. -
3008 εχω ομως.... γκέικο. χαχαχαχ...
-
ακριβως.
ειχα.
το λιβανακι θα ηταν για τα 52500 του 3008. οχι για τα ολιγα του βιταρα. -
Δεν υπάρχει κανείς λόγος για λιβάνισμα του CX-30 ή οποιουδήποτε άλλου αυτοκινήτου. Είναι γνωστό σε όλους ότι δεν πρέπει να τα αγοράζουμε γιατί όλα είναι γεμάτα συμβιβασμούς και λάθη εκ κατασκευής.
Τα μόνα αλάθητα είναι ως επίσης γνωστό, μόνο τα του γνωστού γκρουπ.
Α! και ο πάπας! (όχι ο τωρινός, αυτός είναι αρκετά ανθρώπινος), ο προηγούμενος. Είχε και golf εξ'άλλου! -
Καλά τώρα το Vitara τι σχέση εχει στη συζήτηση δε κατάλαβα.
-
#Vitara_mono
-
Καλά τώρα το Vitara τι σχέση εχει στη συζήτηση δε κατάλαβα.
Έχεις απόλυτο δίκιο. Έδωσα μεγαλύτερη σημασία χωρίς να αξίζει.
Σε on topic θέματα, τέλη του μήνα πάω για service στην Autoone. Το ραντεβού ορίστηκε μέσω του MAZDA app.
Θα είχε ενδιαφέρον κάποιος κάτοχος #IPM2 να μας μεταφέρει τις εμπειρίες του από την αβαθμισμένη συνδεσιμότητα όπως εξ αποστάσεως κλείδωμα των θυρών, αποστολή της διαδρομής στο αυτοκίνητο (send route to car), εύρεση θέσης του αυτοκινήτου (vehicle finder) και κατάσταση αυτοκινήτου (vehicle status), οι εξ αποστάσεως προειδοποιήσεις ασφαλείας (remote security alert), η ενημέρωση για την καλή κατάσταση του αυτοκινήτου (vehicle health report) -
Καλημέρα σε ολους.
Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει περίπτωση να αναβαθμιστεί δωρεάν η συνδεσιμότητα και στα μοντέλα του 2021?
Υπάρχει η δυνατότητα να αναβαθμιστεί με χρέωση?Οι τιμές του σέρβις που κυμαίνονται?
Τέλος όσον αφορά τα προγραμματισμένα σέρβις σύμφωνα με τα χλμ που αναφέρονται στην κατάσταση του οχήματος μέσω της οθόνης, έχω παρατηρήσει ότι μειώνονται με ρυθμό σχεδόν διπλάσιο από τα πραγματικά διανυθέντα χλμ. χωρίς να έχω ζορίσει το αυτοκίνητο.
το έχει παρατηρήσει και κάποιος άλλος?
-
@gtsartsal said in Mazda CX-30:
Καλημέρα σε ολους.
Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει περίπτωση να αναβαθμιστεί δωρεάν η συνδεσιμότητα και στα μοντέλα του 2021?
Υπάρχει η δυνατότητα να αναβαθμιστεί με χρέωση?ΟΙ τιμές του σέρβις που κυμαίνονται?
Το Φεβρουάριο έδωσα 185€ για το 1ο service.
Για το άλλο ερώτημα, θα με ενδιέφερε πολύ κι εμένα να μάθω, μιας και το δικό μου είναι μοντέλο του 21 -
@alf1 said in Mazda CX-30:
Καλημέρα σε ολους.
Υπάρχει η δυνατότητα να αναβαθμιστεί με χρέωση?ΟΙ τιμές του σέρβις που κυμαίνονται?
Για το άλλο ερώτημα, θα με ενδιέφερε πολύ κι εμένα να μάθω, μιας και το δικό μου είναι μοντέλο του 21Στο σέρβις που έκανες , δεν ρώτησες αν υπάρχει περιπτωση?
-
@alf1 said in Mazda CX-30:
Καλημέρα σε ολους.
Για το άλλο ερώτημα, θα με ενδιέφερε πολύ κι εμένα να μάθω, μιας και το δικό μου είναι μοντέλο του 21Στο σέρβις που έκανες , δεν ρώτησες αν υπάρχει περιπτωση?
Δε γνώριζα τότε για την αναβάθμιση
-
Πολυ δύσκολο...
Mazda CX-30