-
Ειχα ενα GrandVitara 5 πορτο απο το 2009. Ωραιο αμαξι, εκανα την δουλεια μου, φχαριστηθηκα τετρακινηση, τερας αξιοπιστιας αλλα καποια στιγμη βαρεθηκα να πληρωνω τελη (690) φορο πολυτελειας (440) και βενζινες. Πηρα ενα swift το 2017 και ξετρελαθηκα. Μεχρι τα τελη του 2019 σχεδον 60000χλμ. Βολικο, ζωηρο, μιση καταναλωση. Το vitara κατεληξε χωρις πινακιδες να πιανει μονο χωρο. Το swift απ την αλλη για 4μελη οικογενεια ηταν μαλλον μικρο. Αν και καναμε ταξιδακια ημασταν οριακα. Αποφασισα οτι πλεον θα δοκιμαζα πετρελαιο αυτοματο.Τα πουλησα ολα μεσα στο 2019 και εχοντας ψαξει για καινουριο ειχα καταληξει αναμεσα στο kona και το kamiq . Τα λεφτα ιδια. Τελικα kamiq. Θεωρω οτι ειναι πολυ πιο ομορφο απο το scala. Σε σχεση με το kona εχει πολυ καλυτερη ποιοτητα στο σαλονι και τον εξοπλισμο. Αυτη η οθονη του κονα ειναι σας tablet 10 ετιας, οι διακοπτες δε των παραθυρων δειχνουν πολυ προχειροι αν και ολα μου τα χρονια ημουν ειτε με κορεατικα ειτε με γιαπωνεζικα αυτοκινητα. Επίσης το kamiq εχει καλυτερη κυλιση. Εκει που ζοριστηκα ηταν στον κινητηρα. Το κονα φαινεται να υπερτερει. Test drive πετρελαιο αυτοματο δεν εχει κανεις. Το κονα παραγγελια 6 μηνες αναμονη. Εμφανισιακα εξωτερικα το kamiq ειναι για μενα προσωπικα ανωτερο. Με χαλαει λιγο η μασκα μπροστα αλλα ο κ*λος του kona ειναι χαλια. Πηρα το kamiq στην ambition καπου στα 22500 με την επεκταση εγγυησης στα 4 χρονια 90000χλμ (315 ευρω). Το 1.5 βενζινη σαφως πιο δυνατο αλλα δεν ηθελα να ξαναδω καταναλωση 8.5+ ειδικα σε βενζινες. ΓΙατι για τετοια καταναλωση μιλαμε.
Εχω κανει μεχρι στιγμης 900χλμ σε μια βδομαδα. Ροπατο και το DSG συνεργαζεται καλα. Καταναλωση μικτη 5!!! με νορμαλ καθημερινη οδηγηση. ειναι ακομα τα πρωτα χλμ και δεν το χω ανοιξει αλλα ετσι και αλλιως το αυτοματο στο drive mode αλλαζει ταχυτητες νωρις και ειμαι με 7η και 120 στο κοντερ με 2000rpm. Απο χωρους ειμαστε πολυ ικανοποιημενοι ολοι αλλα πραγματι στο τουνελ στην μεση θα εμποδιζει εναν 5ο επιβατη. Χωρος αποσκευων ιακνοποιητικοτατος. Αεροσακους ντιγκα, front και lane assist δεν εχει ομως adaptive cruise control που δε μου λειπει ομως. Δεν εχει ηλεκτρικο χεριοφρενο (δεν το συμπαθω εξαλλου) αλλα εχει hill assist κλπ ηλεκτρονικα. Εν τελει θεωρω οτι ειναι μια πολυ καλη λυση για ενα all around αυτοκινητο αρκει να βγει αξιοπιστο.
-
Ωραιο ποστ
-
@elpa02, να ρωτήσω κάτι ελαφρώς άσχετο μια και ανέφερες ότι είχες 2λιτρο. Επειδή είπες ότι είχες το GV του 2009 ως το 2017 και πλήρωνες φόρο πολυτελείας 440 ευρώ δηλ. 5% του τεκμηρίου,μετά την 5ετία που μειώθηκε το τεκμήριο κατά 30% δεν πλήρωσες και λιγότερο ΦΠ; Eπίσης αν γνωρίζεις, στους άνω των 65 ετών συνταξιούχους ισχύει ότι όλα τα τεκμήρια -άρα και του αυτοκινήτου κι ο ΦΠ- είναι μειωμένα κατά 30%
Καλορίζικο και καλοτάξιδο το Kamiq! Aν και δεν είμαι πολύ υπέρ του γκρουπ,το είδα στην έκθεση κι έδωσε την αίσθηση μιας ποιότητας καλύτερης από VW (από T-cross και Τ-Roc).. Kαι με κορυφαίους χώρους και για την κατηγορία του.
-
Την αγορά την ορίζουν οι εταιρείες leasing, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα αυτοκίνητα με εργοστασιακή προ φόρων κάτω από 17Κ και μίσθωμα προ ΦΠΑ 200 eur. Μισθωμα κατω απο 200 σημαινει κρατανε τιμη μτχ μετα απο 4 με 5 χρονια, οπου αρκετα μοντελα εξαυλονονται και βγιανουν εκτος αγορας με το καλημερα. Αυτή τη στιγμή 9 στους 10 παίρνουν Α3 sportback με 175 το μήνα, που ξεστοκαρουν εν όψει αλλαγής μοντέλου και QQ. Ξεκίνησαν δειλά δειλά να παίρνουν κάποιοι Corrola 1.8 Hybrid, το οποίο όμως δεν έχει χώρους...... και η αγορά αναμένει την τιμολόγηση των πρώτων Kamiq. Αν το βγάλουν με μίσθωμα κάτω από 200 θα σαρώσει.
-
Καλοτάξιδο να είναι, να το χαρείς. Με τον γνωστό κινητήρα πετρελαίου του γκρουπ δε θα έχεις πρόβλημα κι έχω την αίσθηση ότι θα βγει αξιόπιστο αυτοκίνητο.
-
Καλοτάξιδο να είναι, να το χαρείς. Με τον γνωστό κινητήρα πετρελαίου του γκρουπ δε θα έχεις πρόβλημα κι έχω την αίσθηση ότι θα βγει αξιόπιστο αυτοκίνητο.
Η συζήτηση περί αξιοπιστίας δεν γίνεται για τον κινητήρα αλλά για το κιβώτιο που μέχρι πρότινος ήταν η χαρά του συνεργιατζη καθώς καποιοι φτιαξαν σπίτια από τις βλάβες του!
-
@@panormus772
Ναι, μειώθηκε στην 5ετια ο ΦΠ επειδή μειώνεται η αντικειμενική δαπάνη όχι το ποσοστό. Το αποτέλεσμα το ίδιο είναι αλλά τεσπα. Για
-
Αδύνατον να βγάλουν το καμικ κάτω από 200 ευρώ προ ΦΠΑ αφού στις προσφορές έχουν το σκάλα σταιλ 1.6 ντίζελ δλδ το ακριβότερο σκάλα στα 209 (μακράν η καλύτερη προσφορά σε λιζινγκ για τα γούστα μου η συγκεκριμένη, αν αφαιρέσουμε τέλη ασφάλιστρα σέρβις κλπ πληρώνεις 280 το μήνα για ντίζελ αυτόματο με χώρους και μπόλικο εξοπλισμό). Και το καμικ είναι ακριβότερο του σκάλα. Εκτός αν μιλάμε για το 1.0 95 που το αγοράζουν μόνο όσοι θέλουν ντε και καλά σουβ αλλά δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν σοβαρό κινητήρα και συμβιβάζονται με 5ταχυτο. Το 1.0 95 μπορεί να το βγάλουν και κάτω από 180.
Α3 με τα 175 συν ΦΠΑ που λες ότι σαρώνει στα λιζινγκ είναι τελείως γυμνό και ζητούν και 6000 προκαταβολή ε δεν το λες και τρομερή ευκαιρία εκτός αν έχεις αποθημενο το μπρελόκ της αουντι. Τουλάχιστον το σκάλα είναι και στην φουλ έκδοση και ζητά και 1500 λιγότερα προκαταβολή.
-
Κάνεις πολύ παρέα με τον Λαπ και έχεις πάθει Μπαλενίαση για αυτό τα λές αυτά...
-
TotalNoob wrote:
Η συζήτηση περί αξιοπιστίας δεν γίνεται για τον κινητήρα αλλά για το κιβώτιο που μέχρι πρότινος ήταν η χαρά του συνεργιατζη καθώς καποιοι φτιαξαν σπίτια από τις βλάβες του!
Από όσο έψαξα βρήκα οτι τα πολλά προβλήματα των DSG ήταν στα 5-6 πρώτα χρόνια της κυκλοφορίας του και εν πολλοίς σεσαυτη τη περίοδο οφείλεται η καλή φημηφπου το ακολουθει. Θέλω να πιστεύω ότι έχουν βελτιωθεί οι αυτοματισμοί του και θα τα πάμε καλα
-
Dsg ειναι το ονομα του. Σαν κιβωτιο εχει πλεον απο τοτε πολλες διαφορες...βασικα ειναι ενα αλλο διαφορετικο κιβωτιο διπλου συμπλεκτη απο εκεινες τις εποχες.
Παντως τα προβληματα που ρωτουσα σε ταξιτζη, επιδιορθονωνται με το 1/3 του κοστους σε εξωτερικα συνεργεια που εξειδικευονται....δεν θυμαμαι ποια μου ειπε... ειναι συγκεκριμενα.
-
Στην Αθήνα υπάρχει συνεργείο που επισκευάζει ΜΟΝΟ Dsg και καδένες σε VW...έχει τρελαθεί στα φράγκα....
-
Αν έχει 2+2 χρόνια εγγύηση και γλιτώσω από 4 χρόνια αλλαγές ταχυτήτων, νομίζω το παίρνω το ρίσκο. Αν αρχίσει να βγάζει προβλήματα προ 4ετιας το επισκευάζω εντός εγγύησης και το πουλάω άμεσα. Αν δεν βγάλει προβλήματα στα 4 χρόνια στατιστικά δε νομίζω να έχει προβλήματα μετά.
Και επι πλέον τα 8,5λ κατανάλωσης πόλης για ένα αυτοκίνητο 150 αλόγων τέτοιου μεγέθους το θεωρώ πολύ καλή τιμή.
-
Φίλε Ioudas τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Ακόμα και εντός εγγύησης να βγάλει θέμα έχεις να κάνεις με δύστροπη αντιπροσωπεία η οποια δύσκολα αναγνωρίζει προβλήματα. Τα προβλήματα στα αυτόματα συνήθως δεν είναι χάλασε φτιάξε το αλλά θόρυβοι σκορτσαρισματα τα οποία για την αντιπροσωπεία πολλές φορές δεν είναι πρόβλημα! Το πουλάς άμεσα πάλι είναι μια κουβέντα σημαίνει ότι έχεις αγοράσει μετρητοίς και σημαίνει πολλά χιλιάρικα χάσιμο γιατί ο επόμενος κάτοχος θα ζητηζητ να μάθει το ιστορικό ενός τόσο γρηγογρ αμαξιού προς πώληση.
Τέλος το 8.5 εντός πόλης προφανώς μιλάς εντός πόλης χωρίς κίνηση! Γιατί με κίνηση πχ το δικό μου scross που είναι ντίζελ σούπερ οικονομικό και ομοίως ελαφρύ και σιγουρα καίει παντού λιγοτερο από το καμικ πιάνει τα 9! Οπότε ξέχνα τα 8.5 βενζίνη 150 άλογα με κίνηση στην πόλη. Το 11 θα το έχεις για πλάκα.
-
Tkin73, σε ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις. Πολύ χρήσιμες.
Δεν έχω εμπειρία από αυτόματα αλλά κουράστηκα με το μανουαλ.
Την κατανάλωση την χωνεύω, η ταλαιπωρία όμως σε καινούργιο αυτοκίνητο με μηχανικά θέματα δεν θα μου άρεσε με τίποτα.
Με βάζεις σε σκέψεις. -
Δεν ξέρω φίλε μου οι γερμανοί δυστυχώς είναι μαφία και στον χώρο του αυτοκινήτου. Δεν υδρωνει το αυτί τους σε παραπονα ζορισματα καταγγελίες. Μόλις απομακρύνεσαι από το ταμείο σε βλέπουν σαν εχθρό. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ποιο δυσαρεστημένοι πελάτες προέρχονται από το γκρουπ vw στις έρευνες.
Γι'αυτό σκοντα και υπόλοιπο όμιλο για εμένα μόνο με λιζινγκ.
-
.......
Δυστυχώς η άσκηση του leasing είναι κοματάκι ακριβή. Ουσιαστικά πληρώνεις το 80% του αυτοκινήτου στα 4 χρόνια και μετά δεν έχεις αυτοκίνητο.
Είναι πχ σαν να πάρεις το kamiq καινούργιο στα 23χ και μετά από 4 χρόνια να το πουλήσεις 5χιλ.... θα το έκανες ;
Ωραία η τεχνολογία, τα τούρμπό, τα dsg κλπ κλπ αλλά έχουν κόστος και ρίσκο. Το θέμα είναι το παίρνεις; αν όχι ποιά είναι η εναλλακτική ;
-
Για μενα η εναλλακτική ηταν το kona, που τα 136 αλογα με 32 κιλα ροπή (αν και δε μου αρεσε που ειδα οτι αυτη την τιμη της ροπής την δινει σε ενα ευρος μονο 250 στροφων) και την 5ετη εγγυση με απεριοριστα χιλιομετρα, ηταν το μεγαλο αντιβαρο υπερ της hyundai και με παιδεψε πολυ να αποφασισω. Με κερδισαν ομως ολα τα αλλα που υπερτερει το kamiq και εν τελει ειναι τεχνολογικα πιο αρτιο. Οπωσδηποτε ομως επαιξε σημαντικο ρολο που υπηρχε εστω και με επιβαρυνση η επεκταση της εγγυησης, αλλιως δεν. Εδω πηρα laptop και ειχε 2 χρονια εγγυση
-
Για μενα η εναλλακτική ηταν το kona, που τα 136 αλογα με 32 κιλα ροπή (αν και δε μου αρεσε που ειδα οτι αυτη την τιμη της ροπής την δινει σε ενα ευρος μονο 250 στροφων) και την 5ετη εγγυση με απεριοριστα χιλιομετρα, ηταν το μεγαλο αντιβαρο υπερ της hyundai και με παιδεψε πολυ να αποφασισω. Με κερδισαν ομως ολα τα αλλα που υπερτερει το kamiq και εν τελει ειναι τεχνολογικα πιο αρτιο. Οπωσδηποτε ομως επαιξε σημαντικο ρολο που υπηρχε εστω και με επιβαρυνση η επεκταση της εγγυησης, αλλιως δεν. Εδω πηρα laptop και ειχε 2 χρονια εγγυση
Εγώ αγαπητέ εναλλακτικά βλέπω το 2008.
Συγριτικά με το Kamiq το 2008 μου φαίνεται υπερβολικό εμφανισιακά (υποκειμενικό), μεγαλύτερο (αυτό με χαλάει πολύ) και το κυριότερο... κατά πολύ ακριβότερο.
Περιμένω να δω και το captur που φαίνεται να είναι καλό.
Το πρόβλημα με το kamiq είναι πως η τιμή του είναι άκρως δελεαστική για αυτό το πολύ ωραίο 'πακέτο'.
Αυτά που λένε όμως οι συμφωρουμήτες (για dsg & αντιπροσωπεία) είναι και αυτά σημαντικά ...
-
Δεν ξέρω φίλε μου οι γερμανοί δυστυχώς είναι μαφία και στον χώρο του αυτοκινήτου. Δεν υδρωνει το αυτί τους σε παραπονα ζορισματα καταγγελίες. Μόλις απομακρύνεσαι από το ταμείο σε βλέπουν σαν εχθρό. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ποιο δυσαρεστημένοι πελάτες προέρχονται από το γκρουπ vw στις έρευνες.
Ελα ρε... γιατί το λες αυτο ?? Εμένα ακόμα μου στέλνουν ευχετήριες κάρτες Χριστούγγενα, Πάσχα ... ευγενέστατοι
Αλλα και εγώ, και ενα χιλιάρικο πληρωσα καταχρηστική ασφάλεια μαζί (και ας είχα και εγγυητή), και τα πιο ψηλά επιτόκια ... μια χαρά σχέση
Skoda Kamiq